1. Mislim da je javnost Srbije potpuno svesna da je "Zemunski klan" bio pre svega servis RDB, odnosno njegovo istureno odeljenje, a po potrebi u ratovima su njegovi pripadnici bili uniformisani i delovali kao "jedinica".

    To je kompletan masovni "sektor", podzemna armija koja regrutuje mlade kroz navijačke organizacije i klubove borilačkih veština, po potrebi im daje vojnu borbenu obuku, a finansiraju se sami kroz kriminalni "porez" na društvo, pri čemu ih sistem (ne)bezbednosti pušta da to slobodno rade u zamenu za njihove dragocene usluge: zaobilaženje ustavnih i zakonskih ograničenja koje sistem kobajagi nameće svom aparatu sile.

    Ne radi se dakle ni o kakvoj korupciji ili nemoći, nesavršenostima i ograničenjima. Sve je to jedna dobro podmazana mašinerija. Zato svugde viđamo iste face i fizionomije i čudimo se kako ljudi sa debelim dosijeima rade u policiji, žandarmeriji, kako se likvidacije vrše vojnim oružjem a kriminalci treniraju na vojnim strelištima, kako Partija hoće da dođe glave Ćuruviji a ubije ga kriminalac, "državni neprijatelj", kako da ne ...
    (Srbija, zemlja Mordor, gde je zlo uvek na vlasti, 20. februar 2017 13:47)

    # Link komentara