Petak, 13.01.2017.

12:37

Slučaj Haradinaj: "Kako oni sa srpskim tako mi s njihovim"

Srbija će u budućnosti poštovati pravilo reciprociteta i postupaće sa poternicama drugih zemalja onako kako one postupaju sa poternicama koje je Srbija izdala.

Izvor: B92

Sluèaj Haradinaj: "Kako oni sa srpskim tako mi s njihovim" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Tamara

pre 7 godina

U Velikoj Britaniji ne moze biti sudija dok ne navrsi 50 godina a kod nas balavce uzimaju za ministre pravde. Citiracu reci Tome Nikolica kad je Snezani Malovic rekao: ,,A sto je to tebi tako mladoj trebalo?" Vucic, toboze, hoce u EU a kaci se sve sa jednom po jednom clanicom EU. Vi cete nama zlo naneti sa nesagledivim posledicama.

djuro

pre 7 godina

ovo se valjda podrazumeva? tuzno vreme i tuzna zemlja gde ministar mora eksplicitno da izjavljuje tako nesto u nadi da ce je shvatiti ozbiljno. Ove komentare koji cak i to negiraju ne bih ni komentarisao. srpska endemska bolest...

drago

pre 7 godina

Problem politike su dvostruki kriteriji, negdje se olako optužje nevine ljude, laže se i pakira, a onda ti isti krugovi sprečavaju da se pravi zločinci procesuiraju i kazne, štiti ih se i skriva. Problem dvostrukih kriterija je što postoje "naši" i "njihovi" zločinci, naši su naravno nevini a njihovi su monstrumi. Teško je to gledati poštenim i pravdoljubivim ljudima.

slob.

pre 7 godina

A šta bi se desilo da u Prištini napišu optužnicu protiv Ivice Dačića, na primer, kao glavnog Miloševićevog saradnika i raspišu poternicu preko Interpola i odigra se sve isto kao sad sa Haradinajem?

bonux

pre 7 godina

@mali radojica

Bravo!Konacno je neko napisao sta bi trebalo da je sustina nase spoljne politike.To je jedini model gde mali mogu da dobiju delic kolaca od velikih.

Nikola

pre 7 godina

Dakle, juce slusamo izjave kako ce Srbija da se bori protiv zlocina i zlocinaca, ma sta bilo. Danas, cujemo, da Srbija iz nekog inata, nece, npr. izruciti dokazanog ratnog zlocinca, kriminalca itd, nekoj zemlji, samo da bi udarili kontru.

Lepo i zrelo ponasanje. I, logigicno, naravno.

dobi

pre 7 godina

Znači "sutra" konferencija o zahtevu Putinu da izruči Miru i njenog sina...i ostale...ili......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (inženjer dr.mr., 13. januar 2017 14:52).....................Lose poredjenje. Mira ne moze biti izrucena kao sto nije mogao ni Karic kao i Subotic iz Svajcarske zbog toga sto zloupotreba sluzbenog polozaja u privatnoj firmi ne postoji nigde osim u Srbiji. Tacnije i mi smo prihvatili u okviru poglavlja da ga ukinemo ali smo samo promenili naziv misleci da je Evropa glupa. Ne lazemo samo druge vec i sami sebe tako da ovo nema veze sa postovanjem Srbije vec sa nepostovanjem Srbije prema ostalim zemljama kao i prema svojim gradjanima. I nije u pitanju samo ovaj zakon i pravosudje vec sve ostalo sto smo prihvatili ali je problem sto politicari ovde prolaze sa svojim lazima i demagogijom. Na kraju cemo mi gradjani snositi posledice svega toga.

kike

pre 7 godina

Nevjerovatno! Upravo je objavljen poziv kriminalcima iz cijele Evrope da imaju sigurno utociste u Srbiji. Sta ovo treba da znaci, da ce Srbija postati leglo najvecih kriminalaca i terorista?

mali radojica

pre 7 godina

Kao prvo,ako jedna zemlja ignoriše nečiju poternicu i to pokriva pričom o politici,ratu na Balkanu i drugim nebulozama može očekivati da druge zemlje krenu njenim stopama i koriste isti takav presedan u slučaju da im padne šaka neki opaki krimos ili terorista koga u ovom slučaju Francuska potražuje. Ovo nema veze sa time ko je veća ili jača zemlja već ima veze sa principom i pravom. Ovo dobro znaju i Francuzi i zato nisu pustili Haradinaja već su ga stavili u kućni pritvor dok ne nadju neko rešenje. Kao drugo,Haška optužnica i oslobadjanje Haradinaja nemaju nikakve veze sa Interpolovom poternicom i to svako zna i ne mora biti pravnik da bi to shvatio. Zamislite da tako razne optužnice po svetu ili pak oslobadjajuće odluke tih sudova budu jače od Interpola. To bi značilo gašenje istog i anarhiju u pogledu hvatanja begunaca od zakona. Verovatno će Francuska hteti i pokušati da pregovara sa Srbijom oko povlačenja ove poternice,ali to znači pregovarati a ne samo naredjivati i tražiti. Eto šanse našim političarima da traže nešto mnogo više nego što su tražili do sada. Treba biti pametan sada u ova smutna vremena. Mi smo "kuća na sred puta" i očigledno da će još jako puno godina preko nas ići ovaj talas izbeglica.To treba maksimalno eksploatisati i stvari okrenuti u našu korist. Hoćete da zaustavimo ovaj talas, hoćete da hvatamo opake teroriste sa vaših lista? Može ali evo i naših zahteva!! EU nema više vremena za nekakve sankcije,blokade vreme teče a opasnosti nadolaze.

mlekadzija

pre 7 godina

Auuuu kakva izjava. Opasno ce da ugrozi nase zahuktale evoratlantske integracije. Nece naici na odobravanje tamo gde treba....ne razumem sve one koje odobrvaju sta rade druge drzave po pitanjuu poternica koje je raspisala Srbija. U pitanju su poternice za osobama osumnjicene za ubistva Srba (u ovom slucaju i Albanaca)....evropski i demokratski nema sta.

Portugalac

pre 7 godina

Trebala je odgovoriti da necemo isporuciti one za koje mi procenimo da ne postoji osnov za izrucenje. Ovako ispada da cemo sve koji nam padnu saka a koje trazi Francuska pustiti na slobodu samo iz inata. Sta ako naidjemo na nekog opasnog teroristu kog traze Francuzi? Hocemo ga pustiti? Verujem da bi tada nasa drzava ipak pravilno postupila ali ovakve izjave nam ne pomazu.

Zigfrid

pre 7 godina

Na ovakvim primerima se vidi koliko mi kao država imamo poštovanje u svetu. To što političari pričaju kako nas poštuju i vole u svetu na ovom primeru se vidi da je to obična šarena laža.

homo sapuns

pre 7 godina

Bravo devojče, tako je! Nema više zezanja! Ali onda će njegova svetost premijer da spoji svoje čudotvorne prste i "priopći" nam kako ne treba donositi ishitrene odluke i kako treba hladne glave, mirno i trezveno doneti odluku koja će biti u najboljem interesu grđana Srbije i bla, bla, bla... i tako dalje i tako bliže... već viđeno!

Petar

pre 7 godina

Ministarka: od danas dalje pravilo reciprociteta. Oni ne izrucuju po nasim poternicama necemo ni mi po njihovim.
Novinar: jel to znaci da necete izruciti teroristu npr?
Ministarka: hmmm, emmm, hmmm....u stvari sve zavisi od svakog slucaja.

Cao zdravo Srbijo moja, dobra mi budi i napred a ja odoh.

Baquero

pre 7 godina

"Na pitanje novinara da li bi to značilo i da neće biti hapšeni osumnjičeni za terorizam za kojim je raspisana poternica..."
I Srbija potražuje Haradinaja zbog terorizma...

dragan

pre 7 godina

Pomisliću da ste dobronamerni i da iskreno tako razmišljate kada zatražite od Moskve izručenje srpskih begunaca od pravde. Do tada je sve ovo predstava za lobotomirani Srbe.

Zemun

pre 7 godina

Meni je ova zena simpaticna ali pomalo neiskusna.
"Na pitanje novinara da li bi to značilo i da neće biti hapšeni osumnjičeni za terorizam za kojim je raspisana poternica..."
"Kako oni sa srpskim tako i mi sa njihovim" sto nije odgovor dostojan ministra pravde jerbo nismo u mogucnosti da teramo "mak na konac"...
Izgleda da nije bila na casu kada predavanje drzi onaj sto nikada ne govori istinu sta god bila tema (u slucaju da ne zna ili nema odgovor krene sa napadom - svi su protiv mene,to su udzerice iako nemaju veze sa ovom temom ali on ce ih spomenuti jer "koga svrbi taj se cese")...
Tako da gospodjo ili g-djice sta da Vam kazem-u pogresnom trenutku na pogresnom mestu.I,da,sto ovi novinari znaju da uvale pitanje !!!

Mrki

pre 7 godina

Nema ništa od reciprociteta, ovo je izjava za domaću javnost.
U Francuskoj koju neki naši imaju za prijateljsku državu, nema šanse da se građanin javno izjašnjava o svojoj državi, predstavniku državnih organa, kao što je to u Srbiji.
Kod nas imate političare koji kažu javno i to na javnom servisu, da je Haradinaj junak albanaca, dok je naš predsednik pokojni, kriv za to.

vlada milić

pre 7 godina

Lepo je novinar pitao a odgovor je katastrofa. To jedirektan poziv teroristima da dogu u Srbiju i da će tu biti bezbedni.
Ispravan odgovor: Mi se borimo protiv terorizma ne rečima kao Francuska nego delom, kod nas ni jedan terorista nije dobro došao i Srbija će uhapsiti svakoga od njih ko dođe u Srbiju.

Meister Jakob

pre 7 godina

Kakva je to izjava, pa nismo u pješčaniku, on meni ne da lopaticu pa ja onda njemu nedam grabljice!
Raspisali se traljavo formuliranu potjernicu bez nekog pravnog osnova, optužnicu počeli slagati teka kad je Hardinaj uhapšen, to je dilentatizam na najvišem nivou.
Možete biti sigurni da je ta potjernica temeljito pravno obrazložena i utemeljena s dokumentacijom i dokazima na vrijeme dostavljenima Francuzi bi vam ga bez oklijevanja isporučili.
A ne vi sad radite predstavu za narod, po običaju radi se o zavjeri Iluminata protiv Srbije!

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Trebali smo mi odavno da se drzimo politike reciprociteta i to ne samo po ovom pitanju a ne po onoj izreci "ko tebe kamenom ti njega pogacom". Verujem da nas nista manje ne bi postovali nego sto nas postuju danas, na protiv postovali bi nas vise.

Baquero

pre 7 godina

"Na pitanje novinara da li bi to značilo i da neće biti hapšeni osumnjičeni za terorizam za kojim je raspisana poternica..."
I Srbija potražuje Haradinaja zbog terorizma...

Petar

pre 7 godina

Ministarka: od danas dalje pravilo reciprociteta. Oni ne izrucuju po nasim poternicama necemo ni mi po njihovim.
Novinar: jel to znaci da necete izruciti teroristu npr?
Ministarka: hmmm, emmm, hmmm....u stvari sve zavisi od svakog slucaja.

Cao zdravo Srbijo moja, dobra mi budi i napred a ja odoh.

mali radojica

pre 7 godina

Kao prvo,ako jedna zemlja ignoriše nečiju poternicu i to pokriva pričom o politici,ratu na Balkanu i drugim nebulozama može očekivati da druge zemlje krenu njenim stopama i koriste isti takav presedan u slučaju da im padne šaka neki opaki krimos ili terorista koga u ovom slučaju Francuska potražuje. Ovo nema veze sa time ko je veća ili jača zemlja već ima veze sa principom i pravom. Ovo dobro znaju i Francuzi i zato nisu pustili Haradinaja već su ga stavili u kućni pritvor dok ne nadju neko rešenje. Kao drugo,Haška optužnica i oslobadjanje Haradinaja nemaju nikakve veze sa Interpolovom poternicom i to svako zna i ne mora biti pravnik da bi to shvatio. Zamislite da tako razne optužnice po svetu ili pak oslobadjajuće odluke tih sudova budu jače od Interpola. To bi značilo gašenje istog i anarhiju u pogledu hvatanja begunaca od zakona. Verovatno će Francuska hteti i pokušati da pregovara sa Srbijom oko povlačenja ove poternice,ali to znači pregovarati a ne samo naredjivati i tražiti. Eto šanse našim političarima da traže nešto mnogo više nego što su tražili do sada. Treba biti pametan sada u ova smutna vremena. Mi smo "kuća na sred puta" i očigledno da će još jako puno godina preko nas ići ovaj talas izbeglica.To treba maksimalno eksploatisati i stvari okrenuti u našu korist. Hoćete da zaustavimo ovaj talas, hoćete da hvatamo opake teroriste sa vaših lista? Može ali evo i naših zahteva!! EU nema više vremena za nekakve sankcije,blokade vreme teče a opasnosti nadolaze.

bonux

pre 7 godina

@mali radojica

Bravo!Konacno je neko napisao sta bi trebalo da je sustina nase spoljne politike.To je jedini model gde mali mogu da dobiju delic kolaca od velikih.

homo sapuns

pre 7 godina

Bravo devojče, tako je! Nema više zezanja! Ali onda će njegova svetost premijer da spoji svoje čudotvorne prste i "priopći" nam kako ne treba donositi ishitrene odluke i kako treba hladne glave, mirno i trezveno doneti odluku koja će biti u najboljem interesu grđana Srbije i bla, bla, bla... i tako dalje i tako bliže... već viđeno!

dragan

pre 7 godina

Pomisliću da ste dobronamerni i da iskreno tako razmišljate kada zatražite od Moskve izručenje srpskih begunaca od pravde. Do tada je sve ovo predstava za lobotomirani Srbe.

vlada milić

pre 7 godina

Lepo je novinar pitao a odgovor je katastrofa. To jedirektan poziv teroristima da dogu u Srbiju i da će tu biti bezbedni.
Ispravan odgovor: Mi se borimo protiv terorizma ne rečima kao Francuska nego delom, kod nas ni jedan terorista nije dobro došao i Srbija će uhapsiti svakoga od njih ko dođe u Srbiju.

Zigfrid

pre 7 godina

Na ovakvim primerima se vidi koliko mi kao država imamo poštovanje u svetu. To što političari pričaju kako nas poštuju i vole u svetu na ovom primeru se vidi da je to obična šarena laža.

kike

pre 7 godina

Nevjerovatno! Upravo je objavljen poziv kriminalcima iz cijele Evrope da imaju sigurno utociste u Srbiji. Sta ovo treba da znaci, da ce Srbija postati leglo najvecih kriminalaca i terorista?

Meister Jakob

pre 7 godina

Kakva je to izjava, pa nismo u pješčaniku, on meni ne da lopaticu pa ja onda njemu nedam grabljice!
Raspisali se traljavo formuliranu potjernicu bez nekog pravnog osnova, optužnicu počeli slagati teka kad je Hardinaj uhapšen, to je dilentatizam na najvišem nivou.
Možete biti sigurni da je ta potjernica temeljito pravno obrazložena i utemeljena s dokumentacijom i dokazima na vrijeme dostavljenima Francuzi bi vam ga bez oklijevanja isporučili.
A ne vi sad radite predstavu za narod, po običaju radi se o zavjeri Iluminata protiv Srbije!

Portugalac

pre 7 godina

Trebala je odgovoriti da necemo isporuciti one za koje mi procenimo da ne postoji osnov za izrucenje. Ovako ispada da cemo sve koji nam padnu saka a koje trazi Francuska pustiti na slobodu samo iz inata. Sta ako naidjemo na nekog opasnog teroristu kog traze Francuzi? Hocemo ga pustiti? Verujem da bi tada nasa drzava ipak pravilno postupila ali ovakve izjave nam ne pomazu.

slob.

pre 7 godina

A šta bi se desilo da u Prištini napišu optužnicu protiv Ivice Dačića, na primer, kao glavnog Miloševićevog saradnika i raspišu poternicu preko Interpola i odigra se sve isto kao sad sa Haradinajem?

Nikola

pre 7 godina

Dakle, juce slusamo izjave kako ce Srbija da se bori protiv zlocina i zlocinaca, ma sta bilo. Danas, cujemo, da Srbija iz nekog inata, nece, npr. izruciti dokazanog ratnog zlocinca, kriminalca itd, nekoj zemlji, samo da bi udarili kontru.

Lepo i zrelo ponasanje. I, logigicno, naravno.

Zemun

pre 7 godina

Meni je ova zena simpaticna ali pomalo neiskusna.
"Na pitanje novinara da li bi to značilo i da neće biti hapšeni osumnjičeni za terorizam za kojim je raspisana poternica..."
"Kako oni sa srpskim tako i mi sa njihovim" sto nije odgovor dostojan ministra pravde jerbo nismo u mogucnosti da teramo "mak na konac"...
Izgleda da nije bila na casu kada predavanje drzi onaj sto nikada ne govori istinu sta god bila tema (u slucaju da ne zna ili nema odgovor krene sa napadom - svi su protiv mene,to su udzerice iako nemaju veze sa ovom temom ali on ce ih spomenuti jer "koga svrbi taj se cese")...
Tako da gospodjo ili g-djice sta da Vam kazem-u pogresnom trenutku na pogresnom mestu.I,da,sto ovi novinari znaju da uvale pitanje !!!

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Trebali smo mi odavno da se drzimo politike reciprociteta i to ne samo po ovom pitanju a ne po onoj izreci "ko tebe kamenom ti njega pogacom". Verujem da nas nista manje ne bi postovali nego sto nas postuju danas, na protiv postovali bi nas vise.

dobi

pre 7 godina

Znači "sutra" konferencija o zahtevu Putinu da izruči Miru i njenog sina...i ostale...ili......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (inženjer dr.mr., 13. januar 2017 14:52).....................Lose poredjenje. Mira ne moze biti izrucena kao sto nije mogao ni Karic kao i Subotic iz Svajcarske zbog toga sto zloupotreba sluzbenog polozaja u privatnoj firmi ne postoji nigde osim u Srbiji. Tacnije i mi smo prihvatili u okviru poglavlja da ga ukinemo ali smo samo promenili naziv misleci da je Evropa glupa. Ne lazemo samo druge vec i sami sebe tako da ovo nema veze sa postovanjem Srbije vec sa nepostovanjem Srbije prema ostalim zemljama kao i prema svojim gradjanima. I nije u pitanju samo ovaj zakon i pravosudje vec sve ostalo sto smo prihvatili ali je problem sto politicari ovde prolaze sa svojim lazima i demagogijom. Na kraju cemo mi gradjani snositi posledice svega toga.

Mrki

pre 7 godina

Nema ništa od reciprociteta, ovo je izjava za domaću javnost.
U Francuskoj koju neki naši imaju za prijateljsku državu, nema šanse da se građanin javno izjašnjava o svojoj državi, predstavniku državnih organa, kao što je to u Srbiji.
Kod nas imate političare koji kažu javno i to na javnom servisu, da je Haradinaj junak albanaca, dok je naš predsednik pokojni, kriv za to.

mlekadzija

pre 7 godina

Auuuu kakva izjava. Opasno ce da ugrozi nase zahuktale evoratlantske integracije. Nece naici na odobravanje tamo gde treba....ne razumem sve one koje odobrvaju sta rade druge drzave po pitanjuu poternica koje je raspisala Srbija. U pitanju su poternice za osobama osumnjicene za ubistva Srba (u ovom slucaju i Albanaca)....evropski i demokratski nema sta.

Tamara

pre 7 godina

U Velikoj Britaniji ne moze biti sudija dok ne navrsi 50 godina a kod nas balavce uzimaju za ministre pravde. Citiracu reci Tome Nikolica kad je Snezani Malovic rekao: ,,A sto je to tebi tako mladoj trebalo?" Vucic, toboze, hoce u EU a kaci se sve sa jednom po jednom clanicom EU. Vi cete nama zlo naneti sa nesagledivim posledicama.

drago

pre 7 godina

Problem politike su dvostruki kriteriji, negdje se olako optužje nevine ljude, laže se i pakira, a onda ti isti krugovi sprečavaju da se pravi zločinci procesuiraju i kazne, štiti ih se i skriva. Problem dvostrukih kriterija je što postoje "naši" i "njihovi" zločinci, naši su naravno nevini a njihovi su monstrumi. Teško je to gledati poštenim i pravdoljubivim ljudima.

djuro

pre 7 godina

ovo se valjda podrazumeva? tuzno vreme i tuzna zemlja gde ministar mora eksplicitno da izjavljuje tako nesto u nadi da ce je shvatiti ozbiljno. Ove komentare koji cak i to negiraju ne bih ni komentarisao. srpska endemska bolest...

Petar

pre 7 godina

Ministarka: od danas dalje pravilo reciprociteta. Oni ne izrucuju po nasim poternicama necemo ni mi po njihovim.
Novinar: jel to znaci da necete izruciti teroristu npr?
Ministarka: hmmm, emmm, hmmm....u stvari sve zavisi od svakog slucaja.

Cao zdravo Srbijo moja, dobra mi budi i napred a ja odoh.

Portugalac

pre 7 godina

Trebala je odgovoriti da necemo isporuciti one za koje mi procenimo da ne postoji osnov za izrucenje. Ovako ispada da cemo sve koji nam padnu saka a koje trazi Francuska pustiti na slobodu samo iz inata. Sta ako naidjemo na nekog opasnog teroristu kog traze Francuzi? Hocemo ga pustiti? Verujem da bi tada nasa drzava ipak pravilno postupila ali ovakve izjave nam ne pomazu.

homo sapuns

pre 7 godina

Bravo devojče, tako je! Nema više zezanja! Ali onda će njegova svetost premijer da spoji svoje čudotvorne prste i "priopći" nam kako ne treba donositi ishitrene odluke i kako treba hladne glave, mirno i trezveno doneti odluku koja će biti u najboljem interesu grđana Srbije i bla, bla, bla... i tako dalje i tako bliže... već viđeno!

kike

pre 7 godina

Nevjerovatno! Upravo je objavljen poziv kriminalcima iz cijele Evrope da imaju sigurno utociste u Srbiji. Sta ovo treba da znaci, da ce Srbija postati leglo najvecih kriminalaca i terorista?

vlada milić

pre 7 godina

Lepo je novinar pitao a odgovor je katastrofa. To jedirektan poziv teroristima da dogu u Srbiju i da će tu biti bezbedni.
Ispravan odgovor: Mi se borimo protiv terorizma ne rečima kao Francuska nego delom, kod nas ni jedan terorista nije dobro došao i Srbija će uhapsiti svakoga od njih ko dođe u Srbiju.

dragan

pre 7 godina

Pomisliću da ste dobronamerni i da iskreno tako razmišljate kada zatražite od Moskve izručenje srpskih begunaca od pravde. Do tada je sve ovo predstava za lobotomirani Srbe.

Zigfrid

pre 7 godina

Na ovakvim primerima se vidi koliko mi kao država imamo poštovanje u svetu. To što političari pričaju kako nas poštuju i vole u svetu na ovom primeru se vidi da je to obična šarena laža.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Trebali smo mi odavno da se drzimo politike reciprociteta i to ne samo po ovom pitanju a ne po onoj izreci "ko tebe kamenom ti njega pogacom". Verujem da nas nista manje ne bi postovali nego sto nas postuju danas, na protiv postovali bi nas vise.

Meister Jakob

pre 7 godina

Kakva je to izjava, pa nismo u pješčaniku, on meni ne da lopaticu pa ja onda njemu nedam grabljice!
Raspisali se traljavo formuliranu potjernicu bez nekog pravnog osnova, optužnicu počeli slagati teka kad je Hardinaj uhapšen, to je dilentatizam na najvišem nivou.
Možete biti sigurni da je ta potjernica temeljito pravno obrazložena i utemeljena s dokumentacijom i dokazima na vrijeme dostavljenima Francuzi bi vam ga bez oklijevanja isporučili.
A ne vi sad radite predstavu za narod, po običaju radi se o zavjeri Iluminata protiv Srbije!

slob.

pre 7 godina

A šta bi se desilo da u Prištini napišu optužnicu protiv Ivice Dačića, na primer, kao glavnog Miloševićevog saradnika i raspišu poternicu preko Interpola i odigra se sve isto kao sad sa Haradinajem?

drago

pre 7 godina

Problem politike su dvostruki kriteriji, negdje se olako optužje nevine ljude, laže se i pakira, a onda ti isti krugovi sprečavaju da se pravi zločinci procesuiraju i kazne, štiti ih se i skriva. Problem dvostrukih kriterija je što postoje "naši" i "njihovi" zločinci, naši su naravno nevini a njihovi su monstrumi. Teško je to gledati poštenim i pravdoljubivim ljudima.

dobi

pre 7 godina

Znači "sutra" konferencija o zahtevu Putinu da izruči Miru i njenog sina...i ostale...ili......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (inženjer dr.mr., 13. januar 2017 14:52).....................Lose poredjenje. Mira ne moze biti izrucena kao sto nije mogao ni Karic kao i Subotic iz Svajcarske zbog toga sto zloupotreba sluzbenog polozaja u privatnoj firmi ne postoji nigde osim u Srbiji. Tacnije i mi smo prihvatili u okviru poglavlja da ga ukinemo ali smo samo promenili naziv misleci da je Evropa glupa. Ne lazemo samo druge vec i sami sebe tako da ovo nema veze sa postovanjem Srbije vec sa nepostovanjem Srbije prema ostalim zemljama kao i prema svojim gradjanima. I nije u pitanju samo ovaj zakon i pravosudje vec sve ostalo sto smo prihvatili ali je problem sto politicari ovde prolaze sa svojim lazima i demagogijom. Na kraju cemo mi gradjani snositi posledice svega toga.

Zemun

pre 7 godina

Meni je ova zena simpaticna ali pomalo neiskusna.
"Na pitanje novinara da li bi to značilo i da neće biti hapšeni osumnjičeni za terorizam za kojim je raspisana poternica..."
"Kako oni sa srpskim tako i mi sa njihovim" sto nije odgovor dostojan ministra pravde jerbo nismo u mogucnosti da teramo "mak na konac"...
Izgleda da nije bila na casu kada predavanje drzi onaj sto nikada ne govori istinu sta god bila tema (u slucaju da ne zna ili nema odgovor krene sa napadom - svi su protiv mene,to su udzerice iako nemaju veze sa ovom temom ali on ce ih spomenuti jer "koga svrbi taj se cese")...
Tako da gospodjo ili g-djice sta da Vam kazem-u pogresnom trenutku na pogresnom mestu.I,da,sto ovi novinari znaju da uvale pitanje !!!

Mrki

pre 7 godina

Nema ništa od reciprociteta, ovo je izjava za domaću javnost.
U Francuskoj koju neki naši imaju za prijateljsku državu, nema šanse da se građanin javno izjašnjava o svojoj državi, predstavniku državnih organa, kao što je to u Srbiji.
Kod nas imate političare koji kažu javno i to na javnom servisu, da je Haradinaj junak albanaca, dok je naš predsednik pokojni, kriv za to.

Tamara

pre 7 godina

U Velikoj Britaniji ne moze biti sudija dok ne navrsi 50 godina a kod nas balavce uzimaju za ministre pravde. Citiracu reci Tome Nikolica kad je Snezani Malovic rekao: ,,A sto je to tebi tako mladoj trebalo?" Vucic, toboze, hoce u EU a kaci se sve sa jednom po jednom clanicom EU. Vi cete nama zlo naneti sa nesagledivim posledicama.

Nikola

pre 7 godina

Dakle, juce slusamo izjave kako ce Srbija da se bori protiv zlocina i zlocinaca, ma sta bilo. Danas, cujemo, da Srbija iz nekog inata, nece, npr. izruciti dokazanog ratnog zlocinca, kriminalca itd, nekoj zemlji, samo da bi udarili kontru.

Lepo i zrelo ponasanje. I, logigicno, naravno.

djuro

pre 7 godina

ovo se valjda podrazumeva? tuzno vreme i tuzna zemlja gde ministar mora eksplicitno da izjavljuje tako nesto u nadi da ce je shvatiti ozbiljno. Ove komentare koji cak i to negiraju ne bih ni komentarisao. srpska endemska bolest...

mlekadzija

pre 7 godina

Auuuu kakva izjava. Opasno ce da ugrozi nase zahuktale evoratlantske integracije. Nece naici na odobravanje tamo gde treba....ne razumem sve one koje odobrvaju sta rade druge drzave po pitanjuu poternica koje je raspisala Srbija. U pitanju su poternice za osobama osumnjicene za ubistva Srba (u ovom slucaju i Albanaca)....evropski i demokratski nema sta.

Baquero

pre 7 godina

"Na pitanje novinara da li bi to značilo i da neće biti hapšeni osumnjičeni za terorizam za kojim je raspisana poternica..."
I Srbija potražuje Haradinaja zbog terorizma...

mali radojica

pre 7 godina

Kao prvo,ako jedna zemlja ignoriše nečiju poternicu i to pokriva pričom o politici,ratu na Balkanu i drugim nebulozama može očekivati da druge zemlje krenu njenim stopama i koriste isti takav presedan u slučaju da im padne šaka neki opaki krimos ili terorista koga u ovom slučaju Francuska potražuje. Ovo nema veze sa time ko je veća ili jača zemlja već ima veze sa principom i pravom. Ovo dobro znaju i Francuzi i zato nisu pustili Haradinaja već su ga stavili u kućni pritvor dok ne nadju neko rešenje. Kao drugo,Haška optužnica i oslobadjanje Haradinaja nemaju nikakve veze sa Interpolovom poternicom i to svako zna i ne mora biti pravnik da bi to shvatio. Zamislite da tako razne optužnice po svetu ili pak oslobadjajuće odluke tih sudova budu jače od Interpola. To bi značilo gašenje istog i anarhiju u pogledu hvatanja begunaca od zakona. Verovatno će Francuska hteti i pokušati da pregovara sa Srbijom oko povlačenja ove poternice,ali to znači pregovarati a ne samo naredjivati i tražiti. Eto šanse našim političarima da traže nešto mnogo više nego što su tražili do sada. Treba biti pametan sada u ova smutna vremena. Mi smo "kuća na sred puta" i očigledno da će još jako puno godina preko nas ići ovaj talas izbeglica.To treba maksimalno eksploatisati i stvari okrenuti u našu korist. Hoćete da zaustavimo ovaj talas, hoćete da hvatamo opake teroriste sa vaših lista? Može ali evo i naših zahteva!! EU nema više vremena za nekakve sankcije,blokade vreme teče a opasnosti nadolaze.

bonux

pre 7 godina

@mali radojica

Bravo!Konacno je neko napisao sta bi trebalo da je sustina nase spoljne politike.To je jedini model gde mali mogu da dobiju delic kolaca od velikih.