Ponedeljak, 09.01.2017.

08:31

Vlada ukida Uredbu o pomoćnoj policiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da će Vlada Srbije ukinuti Uredbu o pomoćnoj policiji, kao i da ta policija neće biti formirana.

Izvor: Beta

Vlada ukida Uredbu o pomoænoj policiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Heroj iz Feketica

pre 7 godina

Da, treba policija da se narod bije i zastiti svoje d..e.
Sad je to samo odlozeno, ali zato ne treba zaposliti lekare da ne bi bilo guzvi, da ima ko da leci i brine o narodu, vec ih otpustati, oterati iz zemlje, ali narod treba samo tuci po misljenju Vlade.
Ne treba ni vatrogasaca, zato imamo snezne heroje sto spasavaju bez kape, sala i rukavica...
Ma ne treba nista ovde sem politicara i privatne policije da bije narod ako je neposlusan...
Bruka!

Sarastro

pre 7 godina

Nista bez pritiska javnosti. Ali ima necega i u padu rejtinga...
(Marko, 9. januar 2017 08:37)

# Link komentara
Preporučujem (+1513)
Ne preporučujem (-3846)


Mašala, izgleda da je od Nove Godine proradio novi i znatno poboljšani botovski softver za udaranje minusa jer prvi put vidim ovoliko minusa na jedan komentar za ovako kratko vreme. Svaka čast autoru, izgleda da stvar ispucava minuse k'o dobro podmazani mitraljez!

Jedina je šteta što niko nema nikakve vajde od toga, čak ni SNS (ponajmanje SNS!), jer broj minusa neće nikoga ni u šta uveriti. Osim da je namešten...

Jedno od osnovnih pravila propagande, ispiranja mozgova ili marketinga, zavisi kako ko na to gleda, je "ne preteruj, inače postižeš upravo suprotan efekat"! Nažalost, u SNS-u još nisu čuli za to i umesto da urade nešto stvarno pametno i korisno za sve, oni misle da "reše" problem povećanjem broja botovskih minusa. I dokle tako, drugovi?

Milos

pre 7 godina

...А само смо хтели да радимо за отаџбину и народ... Поздрав свим добрим људима и срећни вам празници! П.с. нисам бот, не једем сендвиче и сл!
(Дипл.крим., 9. januar 2017 13:28)
Nisi bot ali jesi Dipl.krim. cim mozes da poverujes da si danas izgubio radno mesto zbog opozicije(kao da oni bilo sta mogu da odluce) koja se protivila odluci(donesenoj pred kraj 2016-e) da se formira "pomocna policija".Koliko policajaca po glavi stanovnika imamo? Da li znas da smo medju vodecim zemljama u svetu po tome? Samo nam jos pomocna policija fali,malo je ova regularna i ova komunalna? Mada,mozda zbog nedostatka ljdusva niko nije dosao kada su rusili onu ulicu u sred Beograda? Sta ti kao Dipl.krim. mislis o tome,zasto policija nije izasla po pozivu gradjana ono vece? Nedostatak ljudstva? Da li bi ova pomocna izasla? Svasta nesto Srbiji fali ali jedno je sigurno,policajaca ima dovoljno!

Tasa BG

pre 7 godina

Pomocnik pomocnika svih pomocnika=Srbija.

Drzava sa najvecim nepotizmom i stranackim zaposljavanjem u Evropi=Srbija.

Drzava sa najvecim brojem uposljenih u administraciji i drzavnoj sluzbi po glavi stanovnika=Srbija

Ucite deco strane jezike i bezite odavde na vreme cim zavrsite skolu ne slusajte nikoga da ce ovde i za 100 godina biti bolje.

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Au covece sta koliko vas ima da udarate minuse. Ali zapamtite ovaj dan. Mala ali velika pobeda Radulovica i javnog mnjenja. Tek cete vi lupati minuse ali ni to vam nece pomoci. Da ponovim jos jednom Sveti Stefan zapamtite ovaj dan.

Дипл.крим.

pre 7 godina

Хвала Саши Радуловићу и компанији што ни после 2 године нећу добити посао у струци. Слажем се, јесте деградирање моје дипломе, али боље би и то било, него да седим код куће, а да не помињем што би рад у помоћној полицији сигурно помогао у виду генерисања практичних знања, што би уз већ постојеће теоријско знање, нама омогућило да сутра лакше напредујемо у служби. Али ето, не да нам се. Пријатељски савет не уписујте КПА барем још неко време, јер је ситуација за нас, свршене Академце, крајње критична и разочаравајуча. А само смо хтели да радимо за отаџбину и народ... Поздрав свим добрим људима и срећни вам празници! П.с. нисам бот, не једем сендвиче и сл!

less is more

pre 7 godina

Ako već fali 4000 policajaca, što onda ne zaposli svršene studente KPA?
(Aca, 9. januar 2017 10:13)
Ne fali policajaca, imamo i viska. Srbija je 4. na svetu od "normalnih" drzava (dakle ne racunajuci mikro drzave, ostrvca i sl.) po broju policajaca po glavi stanovnika, odmah iza Belorusije, Singapura i Bugarske. Fali nam kvalitet a ne kvantitet

ivan

pre 7 godina

Ajde da vidimo dobro ovu izjavu ,znaci ovi su dan pred 2017 g.goneli uredbu kojom min.policije zaposljava koga hoce bez ikakve provere i samim tim pravi privatnu vojsku svoje stranke naoruzanih pistoljima,e sad oni sad ukidaju neku uredbu iz 2005,pa za nas koji znamo da citamo uredba iz 2005 i 2016 nije ISTO.I ponovo dolazimo da logicnog zakljucka da uredba iz 2016 nije i nece biti ukinuta.Eto enigme za doktora policije ali ne i za gradjane koji znaju sva slova i brojeve.

dragan

pre 7 godina

vi treba da ukinete ili reformisete komunalnu policiju koja i onako služi samo da bi čuvala vas i maltretirala sirotinju na ulici ili u gspu... a pomoćna je apsolutno besmislena.... bolje podignite plate regularnoj policiji.

Kure

pre 7 godina

30.12.2016. godine Vlada je donela novu Uredbu o službi u pomoćnoj policiji kojom je između ostalog stavila van snage sličnu uredbu iz 2006. godine.
Dakle nova uredba je od 07.01.2017. godine na snazi, ništa oni ne stavljaju van snage, bar ne ovom novom uredbom. Sve je ovo šarena laža za puk.

Vidji

pre 7 godina

)Ne fali policajaca, imamo i viska. Srbija je 4. na svetu od "normalnih" drzava (dakle ne racunajuci mikro drzave, ostrvca i sl.) po broju policajaca po glavi stanovnika, odmah iza Belorusije, Singapura i Bugarske. Fali nam kvalitet a ne kvantitet
(less is more, 09. januar 2017 12:24)
Nije ni kvalitet u pitanju vec sistem. Sistem ne valja! Jedan isti covek se 20 puta hapsi i pusta na slobodu! Odavno poznat policiji-to je ono sto ne valja. Sud nekada presudi za dva sata a nekada ne moze za 5 godina,u tom zecu lezi grm! A po broju policajaca smo stvarno medju prvima.

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 7 godina

Dragica, 9. januar 2017 10:37


Da remiziramo:

Uredba je doneta 29.12.2016 godine. Ne 2006 kao što želite da predstavite po nalogu centrale, nego 2016. godine.



Do vidjenja, prijatno.

Zoran Simić

pre 7 godina

Problem SNSa je što nastavlja politiku starih vlasti. Recidiva iz devedesetih i petog oktobra. A narod je za njih upravo glasao da bi ovome stali na put. Da, zakon o pomoćnoj policiji je samo jedan od mnogo problema za koje se očekivalo da će ih SNS izmeniti. Umesto toga ovi samo koriste zakone usvojene u prošlosti za svoje potrebe i nastavljaj po starom. A kako neko posle iskustva sa radikalnom strankom, komunalnom policijom, Sava Malom,redovnim bahatim ponašanjem i proizvoljnim tumačenjem zakona prema ličnoj potrebi očekuje da će javnost lako preći preko ivako nećega. Meni ovde Stevanović liči na dobrovoljno ili ako hoćete pomoćno žrtveno jagnje.

Don Giovanni

pre 7 godina

"Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", kazao je Stefanović.

Ako je tačno da je ova ***** uredba povučena, ne zato što je loša i štetna, nego samo zahvaljujući "hajci" koju su pokrenuli DB, Dveri i DS, onda:

1. Iskreno se zahvaljujem pomenutim DJB, Dveri i DS.

2. Pošto izgleda da se SNS kadrovi kao Nebojša iz Beograda dozivaju pameti i razumu samo kad su pod hajkom, ovim putem molim pomenute DJB, Dveri i DS da, ako su u mogućnosti, pokrenu istu takvu (ili još bolje, triput jaču!) "hajku" da najzad saznamo ko je rušio po Savamali i ko je naredio pociji da ne interveniše i time suspendovao državu Srbiju!

Marko

pre 7 godina

Da rezimiramo...Uredba postoji od 2006. godine. Od tada na vlasti nije sve vreme bio SNS. Od kada je SNS na vlasti, niko nije angažovan iz pomoćne policije. I sada se odjednom digla hajka protiv SNS-a jer navodno hoće partijski da zaposli ljude u pomoćnu policiju.... A pitam ja vas, šta su čekali do sada ako već postoji partijsko zapošljavanje? Nisu juče došli na vlast pa da odmah partijski prave radna mesta. Zar ne?
(Dragica, 9. januar 2017 10:37)

Da rezimiramo dodatno, SNS je promenio uredbu tako da mogu direktno Stefanovic i predsednik opstine da kadruju bez ikakve kontrole. Da rezimiramo dalje, upravo tu novu uredbu donetu krajem 2016. I konacni rezime, pomocna policija moze da se formira po Zakonu o policiji 249, sto znaci da mogucnost formirana pomocne policije i dalje postoji.
SNS je do sada zaposljavao u preduzecima. Medjutim, postalo je previse ocigledno i sada idu metodom "Da se Vlasi ne dosete", pa kao formiraju nove institucije a zaposljavaju svoju izbornu kontrolu. Sada nastavite da rezimirate...

Ogičar

pre 7 godina

Kaze Dr. 4000 policajaca manje zbog stednje? Hajdemo prostom matematikom iz osnovne skole 4000 policajaca kostali bi drzavu 400 eura mesecno + doprinosi za tu platu od nekih 250 eura mesecno dodjemo do 4000×650=2.600.000 eura mesecno! Kakva je to usteda, kakve su ovo gluposti, pa ovi na vlasti(a i oni pre njih) toliko trose mesecno, mozda cak i nedeljno, na bahacenja po restoranima, putovanjima, gorivo za sluzbena vozila... Da li bi drzava Srbija bila bezbednija sa dodatnih 4000 policajaca, PRAVIH policajaca? Da li je to neka usteda za KAPITALNE investicije, da li se to stedi na bezbednosti gradjana zbog subvencionisanja stranih firmi? Navodim nebitan primer 1 policajac da za jedan svoj radni dan napise samo 2 kazne za npr koriscenje mobilnog telefona u kolima ili ne vezan pojas pa je isplatio komplet svoju dnevnicu! Da ne pricamo o jos bitnijim stvarima sigurnoati dece, sprecavanju nasilja i kriminala na svim mogucim mestima... HOCEMO PRAVU POLICIJU U SLUZBI GRADJANA A NE NEKU VASU IZMISLJENU NOCNU STRAZU!!! I ne trtljajte vise o vasim ustedama povraca mi se na sve to kolike su lazi koje govorite.

Vratite SŠUP Sr.Kamenicu

pre 7 godina

Najveca je i glupost napravljena kada je od policijske akademije stvorena kriminalisticko policijska akademija i istrgnuta iz MUP i stavljena u ministarstvo prosvete! A upisnici KPA su znali da ih posao ne ceka po zavrsetku kao sto ne ceka ni ekonomiste niti pravnike... da ste hteli biti policajci isli biste na obuku za policajca ali vi ste hteli odmah da budete komandiri sa ulice u ofis jel tako? Mislim da je najbolje bilo dok je policijska akademija uzimala policajce iz svojih redova i iz srednje skole unutrasnjih poslova a mali deo iz civilstva!

Peka

pre 7 godina

Na sajtu DJB imate uredbu koja je potpisana 29.12.2016. god., uredbu koju sada najavljuju da će ukinuti. A da li će je stvarno ukinuni ostaje da se vidi jer reči ove "gospode" ne znače baš mnogo.
Potsetiću na Đurića i Mišu koji radi ili ne radi....Ili predsednika koji najavljuje kandidaturu a onda ide tetki da odnese lek pa je na najavu zaboravio ili na "obećanje" premijera da će zakon o poreklu imovine biti donet do kraja 2016. god......

Dragica

pre 7 godina

Da rezimiramo...Uredba postoji od 2006. godine. Od tada na vlasti nije sve vreme bio SNS. Od kada je SNS na vlasti, niko nije angažovan iz pomoćne policije. I sada se odjednom digla hajka protiv SNS-a jer navodno hoće partijski da zaposli ljude u pomoćnu policiju.... A pitam ja vas, šta su čekali do sada ako već postoji partijsko zapošljavanje? Nisu juče došli na vlast pa da odmah partijski prave radna mesta. Zar ne?

Radovan VII

pre 7 godina

Za sve vas koji pravdate formiranje pomocne policije time sto je prvobitna uredba doneta 2005-te za vreme Kostunice, najpre se zapitajte zasto je doneta (ukidanje rezervnog sastava policije), zasto nikad nije formirana za ovih 11-12 godina, koliko puta je u medjuvremenu ta uredba menjana i na sta lici kada je se SNS dohvatio da je jos jednom promeni. Ni komunalna policija nije osnovana da se izivljava nad gradjanima pa se u to pretvorila pod naprednom vlascu.

Ukidanje uredbe je velika pobeda javnog mnjenja. Mislite o tome i prestanite da se glodite oko stranaka i obojenosti. Politicari i vlast su sluge naroda, ne obrnuto.

Gagi

pre 7 godina

Uredba jeste doneta 2006 ali je 29.12.2016. AV izmenuo uredbu i planirao da policija pocne sa radom odmah posle nove godine!Ta policija je namenjena 2006 za Kosovo i vanredne situacije,ali su naprednjaci izmenuli uslove zaposljavanja i izbrisali onaj deo`vanredne situacije`,sada ministar spinuje kada su videli reakciju naroda.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Ovo je najlepse kada te optuze za nista.Ni luk jeli ni luk mirisali. Ovo je uredba iz 2005 koju je donela vlast koja najvise dize dreku. Sistem drzte lopova, a sam krade. Stvarno mi je muka od licemera. Mislio sam da su to samo NATO zemlje, a sada vidim da i kod nas ima istih takvih. Posle ovog samo mi pada na pamet Balkanski spijun. Oprostice ti Pera sto te tukao.

Markisa

pre 7 godina

Ovde je nasao primenu cuveni vic koji prica jedan nas glumac u jednoj nasoj seriji, a otprilike ide ovako (prilagodjen naravno ovim uslovima i akterima): Nasli se jednom opozicija i vlast (oko neke aktuelne teme) i ne znam sta je sve tu bilo, ali je vazno da je na kraju pobedila vlast. Ha, ha, ha...

freelo

pre 7 godina

Koja demagogija čoveče! "Zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", reče Stefanović i osta živ :)
A šta bi sa ostalim "hajkama" koje su se vodile protiv SNS vlasti u poslednje 4 godine, a na koje se baš niko iz vlasti nije obazirao?

čvorovići

pre 7 godina

Da su hteli da zaposle ljude iz akedemije to bi i uradili ali ne kao pomoćne nego regularne. Da im je to prošlo sa pomoćnim zaposlili bi oni ali ne sa akademije nego članove stranke. Pa nismo naivni. Ovde je bitnija stranačka pripadnost nego stručnost i to je tako svuda nažalost. Njima je bitnije da što duže budu na vlasti čak i po ceni propasti srbije.

Vesele devedesete

pre 7 godina

Kad mi naprednjaci dodjemo na vlast ukinucemo TV pretplatu i vratićemo naplatu karata u nadležnost ili GSP Beograd ili grada. I znate šta? Javlja mi se da će narod glasati za nas ako im obećamo izvoz Mercedeovih autobusa iz naše domaće fabrike. Ta fabrika biće simbol oporavka Srpske industrije.

akademac

pre 7 godina

Mi, studenti kriminalisticko-policijske akademije nismo cetiri godine studirali da bismo zavrsili kao pomocni policajci sa 70% primanja u odnosu da ljude koji su zavrsili kurs. Prestanite da lazete ljudi vec zaposlite ljude koji sada sede kuci ili rade kao portiri u firmama za privatno obezbedjenje!

Android17

pre 7 godina

Sad cu ispasti bot, ali ta uredba je doneta 2006., SPS i SNS su na vlasti od 2011.
Ovo jeste skupljanje politickih poena, ali tu uredbu je donela vlast od 2006.

Bane

pre 7 godina

O kakvoj kriminalistickoj akademiji prica? Pa da im je cilj bio da zaposljavaju ljude sa akademije u uredbi bi stajalo da u pomocnu policiju mogu da se zaposle oni koji su zavrsili upravo tu skolu, a ne kao sto sad stoju da u pomocnu policiju mogu da se zaposle svi izmedju 18 i 50 godina koji su zavrsili SREDNJU SKOLU (CETVRTI STEPEN OBRAZOVANJA) BEZ KONKURSA!!! U prevodu partijski kadrovi koji nisu kupili diplomu.

Rambo

pre 7 godina

Najlakše je uvek svaliti krivicu na DJB, DS i Dveri jer su vam jedina kritički nastrojena opozicija. Umesto da imate malo pameti (kao što nemate) ša da priznate da ste prepoznali da javnost to ne želi pa ste stoga odustali. Jadan vam je krizni PR kao i uvek, sve se svodi n jadikovke i kukanje. Nalik AV.

Филозоф

pre 7 godina

На западу под сектором за вандредне ситуације постоји помоћна полиција, помоћни ватрогасци и помоћно медицинско особље. То су људи који се ангажују у случају великих инцидента.

KPA

pre 7 godina

Ja sam nezaposleni master kriminalista (prosek iznad devet) i mada sam uveren da bi partijski vojnici dobili šansu pre mene - ta pomoćna policija bila mi je poslednja šansa da dobijem kakav-takav posao u Srbiji. A, sada: zbogom "otadžbino", ništa mi nisi dala. Više ne pitam šta država može da učini za mene, nego - koja.

Majstor Pufta

pre 7 godina

Koliko me sećanje služi, 2006-te Vladu RS su sačinjavali kao predvodnik koalicije DSS, G 17 + i koalicija NS-SPO. Ne vidim tu nigde DS, ali vidim neke sadašnje članove DSS i G 17 + koji su sada u SNS-u..Narod u Srbiji baš ima loše pamćenje..

Posteno i haos je bolji

pre 7 godina

"Do sada nije bilo nijednog pomoćnog policajca, pa ih neće biti i dalje", rekao je on.
..........
On je naveo da nisu bile istinite kritike opozicije da je cilj formiranja pomoćne policije bio da se zapošljavaju partijski kadrovi, navodeći da su posao tu mogli dobiti samo oni koji su završili kriminalističku akademiju.

"Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", kazao je Stefanović.

Ho, ho, ho! Ministar tvrdi da niko nije bio zaposlen, a onda par recenica posle zali nad sudbinom onih koji sada nece biti zaposleni, a zavrsili su jaku skolu. I onda mu je kriv Radulovic. Meni je samo zao sto takvih nema vise u Skupstini, ne bi se ministar bahatio.

Jazavičar u Leviskama

pre 7 godina

Jadan komentar "ministra". Pa ako je ta odluka bila toliko dobra, zašto je ne odbraniste? Čuj, Dveri i DSS su toliko pritiskali da ste morali da popustite?

Da nije slučajno razotkrivena nebuloza pa vam bilo lakše da podvijete rep?

E, koliko se od ovih očekivalo kada su stupali na vlast, koliko su naobećavali i koliko su nas unazadili...

Milos

pre 7 godina

Ljudi radim u policiji, politika me ne zanima ali covek stvarno govori istinu, bilo je predvidjeno da rade ljudi koji su vec zavrsili policijske skole.Toliko, ovo i nije bila losa stvar u policiji postoji problem jer ovaj posao vise niko nece da radi, to se skriva od javnosti, nema dovoljno ljudi. E sad to samo pokazuje nemoc drzave da sprovede neke stvari.

Weekend_Warrior

pre 7 godina

Zaposlicete vi partijske kadrove po JKPovima i drugim drzavnim ustanovama pa narod posle neka se cudi sto nema ko da popravi puknutu cev na NBGDu. Na jer sve guraju po kancelarijama

Deki

pre 7 godina

Sramota je i što komunalci imaju veće plate od redovne policije i što se ponašaju i bahate kao da su žandarmerija i što svi znamo da su svi do jednog kadrovi stranke ili stranki koje su imale i imaju vlast.
ovo sa pomoćnom policijom koja bi sedela negde kući i ne radila ništa a pretpostavljam njen komandni i organizacioni kadar bi uzimao platu za to sedenje bi bilo previše i pre bezobrazno i vrlo negativno za vlast, u vremenu kada vojska kuka zbog plata i uslova

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Ovo je najlepse kada te optuze za nista.Ni luk jeli ni luk mirisali. Ovo je uredba iz 2005 koju je donela vlast koja najvise dize dreku. Sistem drzte lopova, a sam krade. Stvarno mi je muka od licemera. Mislio sam da su to samo NATO zemlje, a sada vidim da i kod nas ima istih takvih. Posle ovog samo mi pada na pamet Balkanski spijun. Oprostice ti Pera sto te tukao.

Android17

pre 7 godina

Sad cu ispasti bot, ali ta uredba je doneta 2006., SPS i SNS su na vlasti od 2011.
Ovo jeste skupljanje politickih poena, ali tu uredbu je donela vlast od 2006.

Dragica

pre 7 godina

Da rezimiramo...Uredba postoji od 2006. godine. Od tada na vlasti nije sve vreme bio SNS. Od kada je SNS na vlasti, niko nije angažovan iz pomoćne policije. I sada se odjednom digla hajka protiv SNS-a jer navodno hoće partijski da zaposli ljude u pomoćnu policiju.... A pitam ja vas, šta su čekali do sada ako već postoji partijsko zapošljavanje? Nisu juče došli na vlast pa da odmah partijski prave radna mesta. Zar ne?

Vesele devedesete

pre 7 godina

Kad mi naprednjaci dodjemo na vlast ukinucemo TV pretplatu i vratićemo naplatu karata u nadležnost ili GSP Beograd ili grada. I znate šta? Javlja mi se da će narod glasati za nas ako im obećamo izvoz Mercedeovih autobusa iz naše domaće fabrike. Ta fabrika biće simbol oporavka Srpske industrije.

Posteno i haos je bolji

pre 7 godina

"Do sada nije bilo nijednog pomoćnog policajca, pa ih neće biti i dalje", rekao je on.
..........
On je naveo da nisu bile istinite kritike opozicije da je cilj formiranja pomoćne policije bio da se zapošljavaju partijski kadrovi, navodeći da su posao tu mogli dobiti samo oni koji su završili kriminalističku akademiju.

"Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", kazao je Stefanović.

Ho, ho, ho! Ministar tvrdi da niko nije bio zaposlen, a onda par recenica posle zali nad sudbinom onih koji sada nece biti zaposleni, a zavrsili su jaku skolu. I onda mu je kriv Radulovic. Meni je samo zao sto takvih nema vise u Skupstini, ne bi se ministar bahatio.

akademac

pre 7 godina

Mi, studenti kriminalisticko-policijske akademije nismo cetiri godine studirali da bismo zavrsili kao pomocni policajci sa 70% primanja u odnosu da ljude koji su zavrsili kurs. Prestanite da lazete ljudi vec zaposlite ljude koji sada sede kuci ili rade kao portiri u firmama za privatno obezbedjenje!

Jazavičar u Leviskama

pre 7 godina

Jadan komentar "ministra". Pa ako je ta odluka bila toliko dobra, zašto je ne odbraniste? Čuj, Dveri i DSS su toliko pritiskali da ste morali da popustite?

Da nije slučajno razotkrivena nebuloza pa vam bilo lakše da podvijete rep?

E, koliko se od ovih očekivalo kada su stupali na vlast, koliko su naobećavali i koliko su nas unazadili...

freelo

pre 7 godina

Koja demagogija čoveče! "Zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", reče Stefanović i osta živ :)
A šta bi sa ostalim "hajkama" koje su se vodile protiv SNS vlasti u poslednje 4 godine, a na koje se baš niko iz vlasti nije obazirao?

Rambo

pre 7 godina

Najlakše je uvek svaliti krivicu na DJB, DS i Dveri jer su vam jedina kritički nastrojena opozicija. Umesto da imate malo pameti (kao što nemate) ša da priznate da ste prepoznali da javnost to ne želi pa ste stoga odustali. Jadan vam je krizni PR kao i uvek, sve se svodi n jadikovke i kukanje. Nalik AV.

Deki

pre 7 godina

Sramota je i što komunalci imaju veće plate od redovne policije i što se ponašaju i bahate kao da su žandarmerija i što svi znamo da su svi do jednog kadrovi stranke ili stranki koje su imale i imaju vlast.
ovo sa pomoćnom policijom koja bi sedela negde kući i ne radila ništa a pretpostavljam njen komandni i organizacioni kadar bi uzimao platu za to sedenje bi bilo previše i pre bezobrazno i vrlo negativno za vlast, u vremenu kada vojska kuka zbog plata i uslova

Gagi

pre 7 godina

Uredba jeste doneta 2006 ali je 29.12.2016. AV izmenuo uredbu i planirao da policija pocne sa radom odmah posle nove godine!Ta policija je namenjena 2006 za Kosovo i vanredne situacije,ali su naprednjaci izmenuli uslove zaposljavanja i izbrisali onaj deo`vanredne situacije`,sada ministar spinuje kada su videli reakciju naroda.

Weekend_Warrior

pre 7 godina

Zaposlicete vi partijske kadrove po JKPovima i drugim drzavnim ustanovama pa narod posle neka se cudi sto nema ko da popravi puknutu cev na NBGDu. Na jer sve guraju po kancelarijama

Majstor Pufta

pre 7 godina

Koliko me sećanje služi, 2006-te Vladu RS su sačinjavali kao predvodnik koalicije DSS, G 17 + i koalicija NS-SPO. Ne vidim tu nigde DS, ali vidim neke sadašnje članove DSS i G 17 + koji su sada u SNS-u..Narod u Srbiji baš ima loše pamćenje..

Peka

pre 7 godina

Na sajtu DJB imate uredbu koja je potpisana 29.12.2016. god., uredbu koju sada najavljuju da će ukinuti. A da li će je stvarno ukinuni ostaje da se vidi jer reči ove "gospode" ne znače baš mnogo.
Potsetiću na Đurića i Mišu koji radi ili ne radi....Ili predsednika koji najavljuje kandidaturu a onda ide tetki da odnese lek pa je na najavu zaboravio ili na "obećanje" premijera da će zakon o poreklu imovine biti donet do kraja 2016. god......

Radovan VII

pre 7 godina

Za sve vas koji pravdate formiranje pomocne policije time sto je prvobitna uredba doneta 2005-te za vreme Kostunice, najpre se zapitajte zasto je doneta (ukidanje rezervnog sastava policije), zasto nikad nije formirana za ovih 11-12 godina, koliko puta je u medjuvremenu ta uredba menjana i na sta lici kada je se SNS dohvatio da je jos jednom promeni. Ni komunalna policija nije osnovana da se izivljava nad gradjanima pa se u to pretvorila pod naprednom vlascu.

Ukidanje uredbe je velika pobeda javnog mnjenja. Mislite o tome i prestanite da se glodite oko stranaka i obojenosti. Politicari i vlast su sluge naroda, ne obrnuto.

Marko

pre 7 godina

Da rezimiramo...Uredba postoji od 2006. godine. Od tada na vlasti nije sve vreme bio SNS. Od kada je SNS na vlasti, niko nije angažovan iz pomoćne policije. I sada se odjednom digla hajka protiv SNS-a jer navodno hoće partijski da zaposli ljude u pomoćnu policiju.... A pitam ja vas, šta su čekali do sada ako već postoji partijsko zapošljavanje? Nisu juče došli na vlast pa da odmah partijski prave radna mesta. Zar ne?
(Dragica, 9. januar 2017 10:37)

Da rezimiramo dodatno, SNS je promenio uredbu tako da mogu direktno Stefanovic i predsednik opstine da kadruju bez ikakve kontrole. Da rezimiramo dalje, upravo tu novu uredbu donetu krajem 2016. I konacni rezime, pomocna policija moze da se formira po Zakonu o policiji 249, sto znaci da mogucnost formirana pomocne policije i dalje postoji.
SNS je do sada zaposljavao u preduzecima. Medjutim, postalo je previse ocigledno i sada idu metodom "Da se Vlasi ne dosete", pa kao formiraju nove institucije a zaposljavaju svoju izbornu kontrolu. Sada nastavite da rezimirate...

čvorovići

pre 7 godina

Da su hteli da zaposle ljude iz akedemije to bi i uradili ali ne kao pomoćne nego regularne. Da im je to prošlo sa pomoćnim zaposlili bi oni ali ne sa akademije nego članove stranke. Pa nismo naivni. Ovde je bitnija stranačka pripadnost nego stručnost i to je tako svuda nažalost. Njima je bitnije da što duže budu na vlasti čak i po ceni propasti srbije.

Bane

pre 7 godina

O kakvoj kriminalistickoj akademiji prica? Pa da im je cilj bio da zaposljavaju ljude sa akademije u uredbi bi stajalo da u pomocnu policiju mogu da se zaposle oni koji su zavrsili upravo tu skolu, a ne kao sto sad stoju da u pomocnu policiju mogu da se zaposle svi izmedju 18 i 50 godina koji su zavrsili SREDNJU SKOLU (CETVRTI STEPEN OBRAZOVANJA) BEZ KONKURSA!!! U prevodu partijski kadrovi koji nisu kupili diplomu.

Don Giovanni

pre 7 godina

"Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", kazao je Stefanović.

Ako je tačno da je ova ***** uredba povučena, ne zato što je loša i štetna, nego samo zahvaljujući "hajci" koju su pokrenuli DB, Dveri i DS, onda:

1. Iskreno se zahvaljujem pomenutim DJB, Dveri i DS.

2. Pošto izgleda da se SNS kadrovi kao Nebojša iz Beograda dozivaju pameti i razumu samo kad su pod hajkom, ovim putem molim pomenute DJB, Dveri i DS da, ako su u mogućnosti, pokrenu istu takvu (ili još bolje, triput jaču!) "hajku" da najzad saznamo ko je rušio po Savamali i ko je naredio pociji da ne interveniše i time suspendovao državu Srbiju!

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 7 godina

Dragica, 9. januar 2017 10:37


Da remiziramo:

Uredba je doneta 29.12.2016 godine. Ne 2006 kao što želite da predstavite po nalogu centrale, nego 2016. godine.



Do vidjenja, prijatno.

Ogičar

pre 7 godina

Kaze Dr. 4000 policajaca manje zbog stednje? Hajdemo prostom matematikom iz osnovne skole 4000 policajaca kostali bi drzavu 400 eura mesecno + doprinosi za tu platu od nekih 250 eura mesecno dodjemo do 4000×650=2.600.000 eura mesecno! Kakva je to usteda, kakve su ovo gluposti, pa ovi na vlasti(a i oni pre njih) toliko trose mesecno, mozda cak i nedeljno, na bahacenja po restoranima, putovanjima, gorivo za sluzbena vozila... Da li bi drzava Srbija bila bezbednija sa dodatnih 4000 policajaca, PRAVIH policajaca? Da li je to neka usteda za KAPITALNE investicije, da li se to stedi na bezbednosti gradjana zbog subvencionisanja stranih firmi? Navodim nebitan primer 1 policajac da za jedan svoj radni dan napise samo 2 kazne za npr koriscenje mobilnog telefona u kolima ili ne vezan pojas pa je isplatio komplet svoju dnevnicu! Da ne pricamo o jos bitnijim stvarima sigurnoati dece, sprecavanju nasilja i kriminala na svim mogucim mestima... HOCEMO PRAVU POLICIJU U SLUZBI GRADJANA A NE NEKU VASU IZMISLJENU NOCNU STRAZU!!! I ne trtljajte vise o vasim ustedama povraca mi se na sve to kolike su lazi koje govorite.

Vratite SŠUP Sr.Kamenicu

pre 7 godina

Najveca je i glupost napravljena kada je od policijske akademije stvorena kriminalisticko policijska akademija i istrgnuta iz MUP i stavljena u ministarstvo prosvete! A upisnici KPA su znali da ih posao ne ceka po zavrsetku kao sto ne ceka ni ekonomiste niti pravnike... da ste hteli biti policajci isli biste na obuku za policajca ali vi ste hteli odmah da budete komandiri sa ulice u ofis jel tako? Mislim da je najbolje bilo dok je policijska akademija uzimala policajce iz svojih redova i iz srednje skole unutrasnjih poslova a mali deo iz civilstva!

KPA

pre 7 godina

Ja sam nezaposleni master kriminalista (prosek iznad devet) i mada sam uveren da bi partijski vojnici dobili šansu pre mene - ta pomoćna policija bila mi je poslednja šansa da dobijem kakav-takav posao u Srbiji. A, sada: zbogom "otadžbino", ništa mi nisi dala. Više ne pitam šta država može da učini za mene, nego - koja.

ivan

pre 7 godina

Ajde da vidimo dobro ovu izjavu ,znaci ovi su dan pred 2017 g.goneli uredbu kojom min.policije zaposljava koga hoce bez ikakve provere i samim tim pravi privatnu vojsku svoje stranke naoruzanih pistoljima,e sad oni sad ukidaju neku uredbu iz 2005,pa za nas koji znamo da citamo uredba iz 2005 i 2016 nije ISTO.I ponovo dolazimo da logicnog zakljucka da uredba iz 2016 nije i nece biti ukinuta.Eto enigme za doktora policije ali ne i za gradjane koji znaju sva slova i brojeve.

Tasa BG

pre 7 godina

Pomocnik pomocnika svih pomocnika=Srbija.

Drzava sa najvecim nepotizmom i stranackim zaposljavanjem u Evropi=Srbija.

Drzava sa najvecim brojem uposljenih u administraciji i drzavnoj sluzbi po glavi stanovnika=Srbija

Ucite deco strane jezike i bezite odavde na vreme cim zavrsite skolu ne slusajte nikoga da ce ovde i za 100 godina biti bolje.

dragan

pre 7 godina

vi treba da ukinete ili reformisete komunalnu policiju koja i onako služi samo da bi čuvala vas i maltretirala sirotinju na ulici ili u gspu... a pomoćna je apsolutno besmislena.... bolje podignite plate regularnoj policiji.

Markisa

pre 7 godina

Ovde je nasao primenu cuveni vic koji prica jedan nas glumac u jednoj nasoj seriji, a otprilike ide ovako (prilagodjen naravno ovim uslovima i akterima): Nasli se jednom opozicija i vlast (oko neke aktuelne teme) i ne znam sta je sve tu bilo, ali je vazno da je na kraju pobedila vlast. Ha, ha, ha...

Vidji

pre 7 godina

)Ne fali policajaca, imamo i viska. Srbija je 4. na svetu od "normalnih" drzava (dakle ne racunajuci mikro drzave, ostrvca i sl.) po broju policajaca po glavi stanovnika, odmah iza Belorusije, Singapura i Bugarske. Fali nam kvalitet a ne kvantitet
(less is more, 09. januar 2017 12:24)
Nije ni kvalitet u pitanju vec sistem. Sistem ne valja! Jedan isti covek se 20 puta hapsi i pusta na slobodu! Odavno poznat policiji-to je ono sto ne valja. Sud nekada presudi za dva sata a nekada ne moze za 5 godina,u tom zecu lezi grm! A po broju policajaca smo stvarno medju prvima.

Kure

pre 7 godina

30.12.2016. godine Vlada je donela novu Uredbu o službi u pomoćnoj policiji kojom je između ostalog stavila van snage sličnu uredbu iz 2006. godine.
Dakle nova uredba je od 07.01.2017. godine na snazi, ništa oni ne stavljaju van snage, bar ne ovom novom uredbom. Sve je ovo šarena laža za puk.

less is more

pre 7 godina

Ako već fali 4000 policajaca, što onda ne zaposli svršene studente KPA?
(Aca, 9. januar 2017 10:13)
Ne fali policajaca, imamo i viska. Srbija je 4. na svetu od "normalnih" drzava (dakle ne racunajuci mikro drzave, ostrvca i sl.) po broju policajaca po glavi stanovnika, odmah iza Belorusije, Singapura i Bugarske. Fali nam kvalitet a ne kvantitet

Филозоф

pre 7 godina

На западу под сектором за вандредне ситуације постоји помоћна полиција, помоћни ватрогасци и помоћно медицинско особље. То су људи који се ангажују у случају великих инцидента.

Milos

pre 7 godina

Ljudi radim u policiji, politika me ne zanima ali covek stvarno govori istinu, bilo je predvidjeno da rade ljudi koji su vec zavrsili policijske skole.Toliko, ovo i nije bila losa stvar u policiji postoji problem jer ovaj posao vise niko nece da radi, to se skriva od javnosti, nema dovoljno ljudi. E sad to samo pokazuje nemoc drzave da sprovede neke stvari.

Zoran Simić

pre 7 godina

Problem SNSa je što nastavlja politiku starih vlasti. Recidiva iz devedesetih i petog oktobra. A narod je za njih upravo glasao da bi ovome stali na put. Da, zakon o pomoćnoj policiji je samo jedan od mnogo problema za koje se očekivalo da će ih SNS izmeniti. Umesto toga ovi samo koriste zakone usvojene u prošlosti za svoje potrebe i nastavljaj po starom. A kako neko posle iskustva sa radikalnom strankom, komunalnom policijom, Sava Malom,redovnim bahatim ponašanjem i proizvoljnim tumačenjem zakona prema ličnoj potrebi očekuje da će javnost lako preći preko ivako nećega. Meni ovde Stevanović liči na dobrovoljno ili ako hoćete pomoćno žrtveno jagnje.

Sarastro

pre 7 godina

Nista bez pritiska javnosti. Ali ima necega i u padu rejtinga...
(Marko, 9. januar 2017 08:37)

# Link komentara
Preporučujem (+1513)
Ne preporučujem (-3846)


Mašala, izgleda da je od Nove Godine proradio novi i znatno poboljšani botovski softver za udaranje minusa jer prvi put vidim ovoliko minusa na jedan komentar za ovako kratko vreme. Svaka čast autoru, izgleda da stvar ispucava minuse k'o dobro podmazani mitraljez!

Jedina je šteta što niko nema nikakve vajde od toga, čak ni SNS (ponajmanje SNS!), jer broj minusa neće nikoga ni u šta uveriti. Osim da je namešten...

Jedno od osnovnih pravila propagande, ispiranja mozgova ili marketinga, zavisi kako ko na to gleda, je "ne preteruj, inače postižeš upravo suprotan efekat"! Nažalost, u SNS-u još nisu čuli za to i umesto da urade nešto stvarno pametno i korisno za sve, oni misle da "reše" problem povećanjem broja botovskih minusa. I dokle tako, drugovi?

Дипл.крим.

pre 7 godina

Хвала Саши Радуловићу и компанији што ни после 2 године нећу добити посао у струци. Слажем се, јесте деградирање моје дипломе, али боље би и то било, него да седим код куће, а да не помињем што би рад у помоћној полицији сигурно помогао у виду генерисања практичних знања, што би уз већ постојеће теоријско знање, нама омогућило да сутра лакше напредујемо у служби. Али ето, не да нам се. Пријатељски савет не уписујте КПА барем још неко време, јер је ситуација за нас, свршене Академце, крајње критична и разочаравајуча. А само смо хтели да радимо за отаџбину и народ... Поздрав свим добрим људима и срећни вам празници! П.с. нисам бот, не једем сендвиче и сл!

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Au covece sta koliko vas ima da udarate minuse. Ali zapamtite ovaj dan. Mala ali velika pobeda Radulovica i javnog mnjenja. Tek cete vi lupati minuse ali ni to vam nece pomoci. Da ponovim jos jednom Sveti Stefan zapamtite ovaj dan.

Milos

pre 7 godina

...А само смо хтели да радимо за отаџбину и народ... Поздрав свим добрим људима и срећни вам празници! П.с. нисам бот, не једем сендвиче и сл!
(Дипл.крим., 9. januar 2017 13:28)
Nisi bot ali jesi Dipl.krim. cim mozes da poverujes da si danas izgubio radno mesto zbog opozicije(kao da oni bilo sta mogu da odluce) koja se protivila odluci(donesenoj pred kraj 2016-e) da se formira "pomocna policija".Koliko policajaca po glavi stanovnika imamo? Da li znas da smo medju vodecim zemljama u svetu po tome? Samo nam jos pomocna policija fali,malo je ova regularna i ova komunalna? Mada,mozda zbog nedostatka ljdusva niko nije dosao kada su rusili onu ulicu u sred Beograda? Sta ti kao Dipl.krim. mislis o tome,zasto policija nije izasla po pozivu gradjana ono vece? Nedostatak ljudstva? Da li bi ova pomocna izasla? Svasta nesto Srbiji fali ali jedno je sigurno,policajaca ima dovoljno!

Heroj iz Feketica

pre 7 godina

Da, treba policija da se narod bije i zastiti svoje d..e.
Sad je to samo odlozeno, ali zato ne treba zaposliti lekare da ne bi bilo guzvi, da ima ko da leci i brine o narodu, vec ih otpustati, oterati iz zemlje, ali narod treba samo tuci po misljenju Vlade.
Ne treba ni vatrogasaca, zato imamo snezne heroje sto spasavaju bez kape, sala i rukavica...
Ma ne treba nista ovde sem politicara i privatne policije da bije narod ako je neposlusan...
Bruka!

Posteno i haos je bolji

pre 7 godina

"Do sada nije bilo nijednog pomoćnog policajca, pa ih neće biti i dalje", rekao je on.
..........
On je naveo da nisu bile istinite kritike opozicije da je cilj formiranja pomoćne policije bio da se zapošljavaju partijski kadrovi, navodeći da su posao tu mogli dobiti samo oni koji su završili kriminalističku akademiju.

"Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", kazao je Stefanović.

Ho, ho, ho! Ministar tvrdi da niko nije bio zaposlen, a onda par recenica posle zali nad sudbinom onih koji sada nece biti zaposleni, a zavrsili su jaku skolu. I onda mu je kriv Radulovic. Meni je samo zao sto takvih nema vise u Skupstini, ne bi se ministar bahatio.

Jazavičar u Leviskama

pre 7 godina

Jadan komentar "ministra". Pa ako je ta odluka bila toliko dobra, zašto je ne odbraniste? Čuj, Dveri i DSS su toliko pritiskali da ste morali da popustite?

Da nije slučajno razotkrivena nebuloza pa vam bilo lakše da podvijete rep?

E, koliko se od ovih očekivalo kada su stupali na vlast, koliko su naobećavali i koliko su nas unazadili...

Weekend_Warrior

pre 7 godina

Zaposlicete vi partijske kadrove po JKPovima i drugim drzavnim ustanovama pa narod posle neka se cudi sto nema ko da popravi puknutu cev na NBGDu. Na jer sve guraju po kancelarijama

Vesele devedesete

pre 7 godina

Kad mi naprednjaci dodjemo na vlast ukinucemo TV pretplatu i vratićemo naplatu karata u nadležnost ili GSP Beograd ili grada. I znate šta? Javlja mi se da će narod glasati za nas ako im obećamo izvoz Mercedeovih autobusa iz naše domaće fabrike. Ta fabrika biće simbol oporavka Srpske industrije.

Deki

pre 7 godina

Sramota je i što komunalci imaju veće plate od redovne policije i što se ponašaju i bahate kao da su žandarmerija i što svi znamo da su svi do jednog kadrovi stranke ili stranki koje su imale i imaju vlast.
ovo sa pomoćnom policijom koja bi sedela negde kući i ne radila ništa a pretpostavljam njen komandni i organizacioni kadar bi uzimao platu za to sedenje bi bilo previše i pre bezobrazno i vrlo negativno za vlast, u vremenu kada vojska kuka zbog plata i uslova

akademac

pre 7 godina

Mi, studenti kriminalisticko-policijske akademije nismo cetiri godine studirali da bismo zavrsili kao pomocni policajci sa 70% primanja u odnosu da ljude koji su zavrsili kurs. Prestanite da lazete ljudi vec zaposlite ljude koji sada sede kuci ili rade kao portiri u firmama za privatno obezbedjenje!

Milos

pre 7 godina

Ljudi radim u policiji, politika me ne zanima ali covek stvarno govori istinu, bilo je predvidjeno da rade ljudi koji su vec zavrsili policijske skole.Toliko, ovo i nije bila losa stvar u policiji postoji problem jer ovaj posao vise niko nece da radi, to se skriva od javnosti, nema dovoljno ljudi. E sad to samo pokazuje nemoc drzave da sprovede neke stvari.

Rambo

pre 7 godina

Najlakše je uvek svaliti krivicu na DJB, DS i Dveri jer su vam jedina kritički nastrojena opozicija. Umesto da imate malo pameti (kao što nemate) ša da priznate da ste prepoznali da javnost to ne želi pa ste stoga odustali. Jadan vam je krizni PR kao i uvek, sve se svodi n jadikovke i kukanje. Nalik AV.

freelo

pre 7 godina

Koja demagogija čoveče! "Zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", reče Stefanović i osta živ :)
A šta bi sa ostalim "hajkama" koje su se vodile protiv SNS vlasti u poslednje 4 godine, a na koje se baš niko iz vlasti nije obazirao?

Marko

pre 7 godina

Da rezimiramo...Uredba postoji od 2006. godine. Od tada na vlasti nije sve vreme bio SNS. Od kada je SNS na vlasti, niko nije angažovan iz pomoćne policije. I sada se odjednom digla hajka protiv SNS-a jer navodno hoće partijski da zaposli ljude u pomoćnu policiju.... A pitam ja vas, šta su čekali do sada ako već postoji partijsko zapošljavanje? Nisu juče došli na vlast pa da odmah partijski prave radna mesta. Zar ne?
(Dragica, 9. januar 2017 10:37)

Da rezimiramo dodatno, SNS je promenio uredbu tako da mogu direktno Stefanovic i predsednik opstine da kadruju bez ikakve kontrole. Da rezimiramo dalje, upravo tu novu uredbu donetu krajem 2016. I konacni rezime, pomocna policija moze da se formira po Zakonu o policiji 249, sto znaci da mogucnost formirana pomocne policije i dalje postoji.
SNS je do sada zaposljavao u preduzecima. Medjutim, postalo je previse ocigledno i sada idu metodom "Da se Vlasi ne dosete", pa kao formiraju nove institucije a zaposljavaju svoju izbornu kontrolu. Sada nastavite da rezimirate...

KPA

pre 7 godina

Ja sam nezaposleni master kriminalista (prosek iznad devet) i mada sam uveren da bi partijski vojnici dobili šansu pre mene - ta pomoćna policija bila mi je poslednja šansa da dobijem kakav-takav posao u Srbiji. A, sada: zbogom "otadžbino", ništa mi nisi dala. Više ne pitam šta država može da učini za mene, nego - koja.

Majstor Pufta

pre 7 godina

Koliko me sećanje služi, 2006-te Vladu RS su sačinjavali kao predvodnik koalicije DSS, G 17 + i koalicija NS-SPO. Ne vidim tu nigde DS, ali vidim neke sadašnje članove DSS i G 17 + koji su sada u SNS-u..Narod u Srbiji baš ima loše pamćenje..

Филозоф

pre 7 godina

На западу под сектором за вандредне ситуације постоји помоћна полиција, помоћни ватрогасци и помоћно медицинско особље. То су људи који се ангажују у случају великих инцидента.

čvorovići

pre 7 godina

Da su hteli da zaposle ljude iz akedemije to bi i uradili ali ne kao pomoćne nego regularne. Da im je to prošlo sa pomoćnim zaposlili bi oni ali ne sa akademije nego članove stranke. Pa nismo naivni. Ovde je bitnija stranačka pripadnost nego stručnost i to je tako svuda nažalost. Njima je bitnije da što duže budu na vlasti čak i po ceni propasti srbije.

Peka

pre 7 godina

Na sajtu DJB imate uredbu koja je potpisana 29.12.2016. god., uredbu koju sada najavljuju da će ukinuti. A da li će je stvarno ukinuni ostaje da se vidi jer reči ove "gospode" ne znače baš mnogo.
Potsetiću na Đurića i Mišu koji radi ili ne radi....Ili predsednika koji najavljuje kandidaturu a onda ide tetki da odnese lek pa je na najavu zaboravio ili na "obećanje" premijera da će zakon o poreklu imovine biti donet do kraja 2016. god......

Bane

pre 7 godina

O kakvoj kriminalistickoj akademiji prica? Pa da im je cilj bio da zaposljavaju ljude sa akademije u uredbi bi stajalo da u pomocnu policiju mogu da se zaposle oni koji su zavrsili upravo tu skolu, a ne kao sto sad stoju da u pomocnu policiju mogu da se zaposle svi izmedju 18 i 50 godina koji su zavrsili SREDNJU SKOLU (CETVRTI STEPEN OBRAZOVANJA) BEZ KONKURSA!!! U prevodu partijski kadrovi koji nisu kupili diplomu.

Radovan VII

pre 7 godina

Za sve vas koji pravdate formiranje pomocne policije time sto je prvobitna uredba doneta 2005-te za vreme Kostunice, najpre se zapitajte zasto je doneta (ukidanje rezervnog sastava policije), zasto nikad nije formirana za ovih 11-12 godina, koliko puta je u medjuvremenu ta uredba menjana i na sta lici kada je se SNS dohvatio da je jos jednom promeni. Ni komunalna policija nije osnovana da se izivljava nad gradjanima pa se u to pretvorila pod naprednom vlascu.

Ukidanje uredbe je velika pobeda javnog mnjenja. Mislite o tome i prestanite da se glodite oko stranaka i obojenosti. Politicari i vlast su sluge naroda, ne obrnuto.

Gagi

pre 7 godina

Uredba jeste doneta 2006 ali je 29.12.2016. AV izmenuo uredbu i planirao da policija pocne sa radom odmah posle nove godine!Ta policija je namenjena 2006 za Kosovo i vanredne situacije,ali su naprednjaci izmenuli uslove zaposljavanja i izbrisali onaj deo`vanredne situacije`,sada ministar spinuje kada su videli reakciju naroda.

Markisa

pre 7 godina

Ovde je nasao primenu cuveni vic koji prica jedan nas glumac u jednoj nasoj seriji, a otprilike ide ovako (prilagodjen naravno ovim uslovima i akterima): Nasli se jednom opozicija i vlast (oko neke aktuelne teme) i ne znam sta je sve tu bilo, ali je vazno da je na kraju pobedila vlast. Ha, ha, ha...

Vratite SŠUP Sr.Kamenicu

pre 7 godina

Najveca je i glupost napravljena kada je od policijske akademije stvorena kriminalisticko policijska akademija i istrgnuta iz MUP i stavljena u ministarstvo prosvete! A upisnici KPA su znali da ih posao ne ceka po zavrsetku kao sto ne ceka ni ekonomiste niti pravnike... da ste hteli biti policajci isli biste na obuku za policajca ali vi ste hteli odmah da budete komandiri sa ulice u ofis jel tako? Mislim da je najbolje bilo dok je policijska akademija uzimala policajce iz svojih redova i iz srednje skole unutrasnjih poslova a mali deo iz civilstva!

Zoran Simić

pre 7 godina

Problem SNSa je što nastavlja politiku starih vlasti. Recidiva iz devedesetih i petog oktobra. A narod je za njih upravo glasao da bi ovome stali na put. Da, zakon o pomoćnoj policiji je samo jedan od mnogo problema za koje se očekivalo da će ih SNS izmeniti. Umesto toga ovi samo koriste zakone usvojene u prošlosti za svoje potrebe i nastavljaj po starom. A kako neko posle iskustva sa radikalnom strankom, komunalnom policijom, Sava Malom,redovnim bahatim ponašanjem i proizvoljnim tumačenjem zakona prema ličnoj potrebi očekuje da će javnost lako preći preko ivako nećega. Meni ovde Stevanović liči na dobrovoljno ili ako hoćete pomoćno žrtveno jagnje.

Ogičar

pre 7 godina

Kaze Dr. 4000 policajaca manje zbog stednje? Hajdemo prostom matematikom iz osnovne skole 4000 policajaca kostali bi drzavu 400 eura mesecno + doprinosi za tu platu od nekih 250 eura mesecno dodjemo do 4000×650=2.600.000 eura mesecno! Kakva je to usteda, kakve su ovo gluposti, pa ovi na vlasti(a i oni pre njih) toliko trose mesecno, mozda cak i nedeljno, na bahacenja po restoranima, putovanjima, gorivo za sluzbena vozila... Da li bi drzava Srbija bila bezbednija sa dodatnih 4000 policajaca, PRAVIH policajaca? Da li je to neka usteda za KAPITALNE investicije, da li se to stedi na bezbednosti gradjana zbog subvencionisanja stranih firmi? Navodim nebitan primer 1 policajac da za jedan svoj radni dan napise samo 2 kazne za npr koriscenje mobilnog telefona u kolima ili ne vezan pojas pa je isplatio komplet svoju dnevnicu! Da ne pricamo o jos bitnijim stvarima sigurnoati dece, sprecavanju nasilja i kriminala na svim mogucim mestima... HOCEMO PRAVU POLICIJU U SLUZBI GRADJANA A NE NEKU VASU IZMISLJENU NOCNU STRAZU!!! I ne trtljajte vise o vasim ustedama povraca mi se na sve to kolike su lazi koje govorite.

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 7 godina

Dragica, 9. januar 2017 10:37


Da remiziramo:

Uredba je doneta 29.12.2016 godine. Ne 2006 kao što želite da predstavite po nalogu centrale, nego 2016. godine.



Do vidjenja, prijatno.

ivan

pre 7 godina

Ajde da vidimo dobro ovu izjavu ,znaci ovi su dan pred 2017 g.goneli uredbu kojom min.policije zaposljava koga hoce bez ikakve provere i samim tim pravi privatnu vojsku svoje stranke naoruzanih pistoljima,e sad oni sad ukidaju neku uredbu iz 2005,pa za nas koji znamo da citamo uredba iz 2005 i 2016 nije ISTO.I ponovo dolazimo da logicnog zakljucka da uredba iz 2016 nije i nece biti ukinuta.Eto enigme za doktora policije ali ne i za gradjane koji znaju sva slova i brojeve.

Don Giovanni

pre 7 godina

"Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", kazao je Stefanović.

Ako je tačno da je ova ***** uredba povučena, ne zato što je loša i štetna, nego samo zahvaljujući "hajci" koju su pokrenuli DB, Dveri i DS, onda:

1. Iskreno se zahvaljujem pomenutim DJB, Dveri i DS.

2. Pošto izgleda da se SNS kadrovi kao Nebojša iz Beograda dozivaju pameti i razumu samo kad su pod hajkom, ovim putem molim pomenute DJB, Dveri i DS da, ako su u mogućnosti, pokrenu istu takvu (ili još bolje, triput jaču!) "hajku" da najzad saznamo ko je rušio po Savamali i ko je naredio pociji da ne interveniše i time suspendovao državu Srbiju!

less is more

pre 7 godina

Ako već fali 4000 policajaca, što onda ne zaposli svršene studente KPA?
(Aca, 9. januar 2017 10:13)
Ne fali policajaca, imamo i viska. Srbija je 4. na svetu od "normalnih" drzava (dakle ne racunajuci mikro drzave, ostrvca i sl.) po broju policajaca po glavi stanovnika, odmah iza Belorusije, Singapura i Bugarske. Fali nam kvalitet a ne kvantitet

Kure

pre 7 godina

30.12.2016. godine Vlada je donela novu Uredbu o službi u pomoćnoj policiji kojom je između ostalog stavila van snage sličnu uredbu iz 2006. godine.
Dakle nova uredba je od 07.01.2017. godine na snazi, ništa oni ne stavljaju van snage, bar ne ovom novom uredbom. Sve je ovo šarena laža za puk.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Ovo je najlepse kada te optuze za nista.Ni luk jeli ni luk mirisali. Ovo je uredba iz 2005 koju je donela vlast koja najvise dize dreku. Sistem drzte lopova, a sam krade. Stvarno mi je muka od licemera. Mislio sam da su to samo NATO zemlje, a sada vidim da i kod nas ima istih takvih. Posle ovog samo mi pada na pamet Balkanski spijun. Oprostice ti Pera sto te tukao.

dragan

pre 7 godina

vi treba da ukinete ili reformisete komunalnu policiju koja i onako služi samo da bi čuvala vas i maltretirala sirotinju na ulici ili u gspu... a pomoćna je apsolutno besmislena.... bolje podignite plate regularnoj policiji.

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Au covece sta koliko vas ima da udarate minuse. Ali zapamtite ovaj dan. Mala ali velika pobeda Radulovica i javnog mnjenja. Tek cete vi lupati minuse ali ni to vam nece pomoci. Da ponovim jos jednom Sveti Stefan zapamtite ovaj dan.

Android17

pre 7 godina

Sad cu ispasti bot, ali ta uredba je doneta 2006., SPS i SNS su na vlasti od 2011.
Ovo jeste skupljanje politickih poena, ali tu uredbu je donela vlast od 2006.

Tasa BG

pre 7 godina

Pomocnik pomocnika svih pomocnika=Srbija.

Drzava sa najvecim nepotizmom i stranackim zaposljavanjem u Evropi=Srbija.

Drzava sa najvecim brojem uposljenih u administraciji i drzavnoj sluzbi po glavi stanovnika=Srbija

Ucite deco strane jezike i bezite odavde na vreme cim zavrsite skolu ne slusajte nikoga da ce ovde i za 100 godina biti bolje.

Milos

pre 7 godina

...А само смо хтели да радимо за отаџбину и народ... Поздрав свим добрим људима и срећни вам празници! П.с. нисам бот, не једем сендвиче и сл!
(Дипл.крим., 9. januar 2017 13:28)
Nisi bot ali jesi Dipl.krim. cim mozes da poverujes da si danas izgubio radno mesto zbog opozicije(kao da oni bilo sta mogu da odluce) koja se protivila odluci(donesenoj pred kraj 2016-e) da se formira "pomocna policija".Koliko policajaca po glavi stanovnika imamo? Da li znas da smo medju vodecim zemljama u svetu po tome? Samo nam jos pomocna policija fali,malo je ova regularna i ova komunalna? Mada,mozda zbog nedostatka ljdusva niko nije dosao kada su rusili onu ulicu u sred Beograda? Sta ti kao Dipl.krim. mislis o tome,zasto policija nije izasla po pozivu gradjana ono vece? Nedostatak ljudstva? Da li bi ova pomocna izasla? Svasta nesto Srbiji fali ali jedno je sigurno,policajaca ima dovoljno!

Vidji

pre 7 godina

)Ne fali policajaca, imamo i viska. Srbija je 4. na svetu od "normalnih" drzava (dakle ne racunajuci mikro drzave, ostrvca i sl.) po broju policajaca po glavi stanovnika, odmah iza Belorusije, Singapura i Bugarske. Fali nam kvalitet a ne kvantitet
(less is more, 09. januar 2017 12:24)
Nije ni kvalitet u pitanju vec sistem. Sistem ne valja! Jedan isti covek se 20 puta hapsi i pusta na slobodu! Odavno poznat policiji-to je ono sto ne valja. Sud nekada presudi za dva sata a nekada ne moze za 5 godina,u tom zecu lezi grm! A po broju policajaca smo stvarno medju prvima.

Дипл.крим.

pre 7 godina

Хвала Саши Радуловићу и компанији што ни после 2 године нећу добити посао у струци. Слажем се, јесте деградирање моје дипломе, али боље би и то било, него да седим код куће, а да не помињем што би рад у помоћној полицији сигурно помогао у виду генерисања практичних знања, што би уз већ постојеће теоријско знање, нама омогућило да сутра лакше напредујемо у служби. Али ето, не да нам се. Пријатељски савет не уписујте КПА барем још неко време, јер је ситуација за нас, свршене Академце, крајње критична и разочаравајуча. А само смо хтели да радимо за отаџбину и народ... Поздрав свим добрим људима и срећни вам празници! П.с. нисам бот, не једем сендвиче и сл!

Dragica

pre 7 godina

Da rezimiramo...Uredba postoji od 2006. godine. Od tada na vlasti nije sve vreme bio SNS. Od kada je SNS na vlasti, niko nije angažovan iz pomoćne policije. I sada se odjednom digla hajka protiv SNS-a jer navodno hoće partijski da zaposli ljude u pomoćnu policiju.... A pitam ja vas, šta su čekali do sada ako već postoji partijsko zapošljavanje? Nisu juče došli na vlast pa da odmah partijski prave radna mesta. Zar ne?

Sarastro

pre 7 godina

Nista bez pritiska javnosti. Ali ima necega i u padu rejtinga...
(Marko, 9. januar 2017 08:37)

# Link komentara
Preporučujem (+1513)
Ne preporučujem (-3846)


Mašala, izgleda da je od Nove Godine proradio novi i znatno poboljšani botovski softver za udaranje minusa jer prvi put vidim ovoliko minusa na jedan komentar za ovako kratko vreme. Svaka čast autoru, izgleda da stvar ispucava minuse k'o dobro podmazani mitraljez!

Jedina je šteta što niko nema nikakve vajde od toga, čak ni SNS (ponajmanje SNS!), jer broj minusa neće nikoga ni u šta uveriti. Osim da je namešten...

Jedno od osnovnih pravila propagande, ispiranja mozgova ili marketinga, zavisi kako ko na to gleda, je "ne preteruj, inače postižeš upravo suprotan efekat"! Nažalost, u SNS-u još nisu čuli za to i umesto da urade nešto stvarno pametno i korisno za sve, oni misle da "reše" problem povećanjem broja botovskih minusa. I dokle tako, drugovi?

Heroj iz Feketica

pre 7 godina

Da, treba policija da se narod bije i zastiti svoje d..e.
Sad je to samo odlozeno, ali zato ne treba zaposliti lekare da ne bi bilo guzvi, da ima ko da leci i brine o narodu, vec ih otpustati, oterati iz zemlje, ali narod treba samo tuci po misljenju Vlade.
Ne treba ni vatrogasaca, zato imamo snezne heroje sto spasavaju bez kape, sala i rukavica...
Ma ne treba nista ovde sem politicara i privatne policije da bije narod ako je neposlusan...
Bruka!