Ponedeljak, 31.10.2016.

23:32

Novosti: Vučić odlazi s čela Biroa za bezbednost

Premijer Aleksandar Vučić podneće ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Beta

Novosti: Vuèiæ odlazi s èela Biroa za bezbednost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Hälsningar från Malmö

pre 7 godina

Cijeli svijet vam se smije! Citajte malo strane novine!
(GlasBrisela, 1. novembar 2016 08:12)

Da, da evo mene u Švedskoj ovde pocrkaše od smeha čitajući vesti iz Srbije!

Bakija

pre 7 godina

(David Gegovski, 01. novembar 2016 01:41)
Свака част бата Дејвиде!излупаће ти брдо минуса али ако си им/нам рекао!!!!
Свака част!!!!!

rade

pre 7 godina

"Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je to bilo doneto", rekao je Vučić...bliska istorija nam govori,da nekim službama baš i ne treba verovati...zar ne?

Jarko

pre 7 godina

Želimo li da se ponovi užas koji se desio 2003 godine kada smo izgubili premijera u trenutku kad je Srbija krenula u borbu protiv kriminalaca. Srbija mora da shvati da ne može više čekati da neko drugi radi radi umesto nje, moramo se mi obični građani založiti za svoju Srbiju

Buraz

pre 7 godina

Neka neko strucan objasni kako se pronalazi neciji podudarajuci DNK. Razumem otisak jer postoji u centralnoj bazi MUP-a, ali gde to postoji DNK?

Kako mozes izolovati DNK iz necije pljuvacke ili neke druge telesne izlucevine pronadjene ko zna gde i znati ko je u pitanju kada DNK registar ne postoji? Ili cemo redom svi na analize plus gratis na poligraf.

Trazili ste, gledajte

pre 7 godina

Dosta rijatija, narod je gladan i bedan Vučiću!
(matori, 31. oktobar 2016 23:59)

Hteli ste kapitalizam, imate ga. U kapitalizmu moras sam da se snadjes ili tones. Navikli su Srbi decenijama da imaju siguran posao, besplatnu skolu, zdravstvo, da dobijaju stanove na poklon, da rade uz krilaticu "radio ne radio svira mi radio". E sada svega toga vise nema pa pocinje kuknjava. Vucic treba da se brine o celom narodu? Pa koji premijer u svetu to moze? Ljudi, ili cete da se probudite iz komunistickog sna, ili ce djavo da vas odnese.

Nikola

pre 7 godina

E ovo je vrhunac ... Cuj, bezbednosna sluzba ne funkcionise, i umesto, kao sto neko rece, da razbuca tu nesposobnu bulumentuju, on sam daje otkaz na funkciju sefa te sluzbe. Umesto da preuzme odgovornost, on se ponovo, u svom poznatom maniru, uzivljava u ulogu ucveljene, uvredjene zrtve dureci se kao dete kome su uzeli igracku a ono u svojoj nemoci uzvraca sa: "E necu vise sa vama da se igram".
A drugo, koliko funkcija ima ovaj covek, koliko plata on u stvari kasira mesecno? Koliko znam on je premijer, predsednik svoje stranke a sada saznajem da je bio i na celu ove nesposobne bezbednosne sluzbe. Da li on sve to radi volonterski ("zrtvujuci" se za Srbiju), ili kasira na sve strane? Neka odgovori neko ko zna.

Crni Gruja

pre 7 godina

Stanje u obaveštajnom i kontra-obaveštajnom sektoru zemlje pokazuje ni malo ,,značajne rezultate", (da se ne upotrebe jače reči.) Ono je odavno ,,razvaljena priča", sa nenormalnom genezom, usklađenom sa svim nenormalnim dešavanjima koja su pratila ovu zemlju. Stari provereni i iskusni kadrovi, sa respektabilnim stručnim pedigreom, su davno penzionisani ili ,,preraspoređeni" u periferne službe. Novodošli, možda puni ,,knjiškog znanja", (uglavnom iz filmova i romana o velikim obaveštajcima), po uobičajenom sistemu ,,svet sa nama nastaje", ulaze u segment prve po značaju službe u odbrani zemlje, jer su joj osnov. Uglavnom su to bili ljudi sa stranačkim pedigreom, a još češće bez pedigrea ali sa jakim leđima. Onaj najvažniji, iskustveni i provereni pedigre, prezren i ,,anahron" otišao je u penziju, a da ,,nemodifikovano seme, nije ni posejao"... Ali za ,,modifikaciju" su se izgleda pobrinuli drugi, popravljajući finansijsku ,,krvnu sliku" svima kojima su mogli i u svim segmentima društva. To pokazuje odliv informacija u svim smerovima, počev od poslovnih, kriminogenih pa do tuđih obaveštajnih agentura. ,,Tek kada budu uspeli dve poverene ovce da sačuvaju, verovaće im se", preterujući govore neki. ,,Džaba sve jača policija i odbrana, ako se neminovno ne proveri i nužno ne rekonstruiše ono što im prethodi..." bez preterivanja govore drugi... (Ovo mišljenje je produkt potpuno neukog i neupućenog, kao refleksija na dešavanja, bez pretenzija da bude validno...)

Borka

pre 7 godina

Sa zaljenjem konstatujem da je ovo jadna Srbija i gradjani zajedno sa njom. Kada premijer Srbije da nema poverenja u svoje ljude koje je postavio. Kome onda gradjani treba da veruju? Posle svega sto nas je snaslo za ove cetiri i po godine vladavine SNS-a, posle gladi, bede, ubistava, samoubistava, masovnih ubistava, mi moramo da brinemo za bezbednost predsednika i premijera. Zalosno.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Могао је то да уради и без оних ДНК глупости, и без да нас народ прави тупавима.

Bane

pre 7 godina

Problem je ko vodi sluzbe . MUP i Bia moraju da imaju strucnjake na celu a ne partiske poverioce. Mup vodi covek koji nje edukativno vrlo problematican a mesa se u sve i daje izjave koje su krajnje neubedljive.
Resavajte ovo je ozbiljno mislim na kadrove

Hromi

pre 7 godina

Koliko ja znam on nije imao zakonska prava da kao premijer bude na tom mestu. E sad koji je razlog da izadje iz toga niko ne zna. Moguce je da ga EU pritiska posto tolko ovlascenja dati jednom coveku nije po demokratskim standardima i predstavlja problem za proces pridruzivanja.

stevan

pre 7 godina

Ja sam u Liverpoolu ali pomno pratim sva zbivanja u svojoj zemlji . Otisao sam zbog posla. Meni je lepo ali Vama dragi moji državljani izgleda samo Bog, ako ga ima, moze pomoci.Agata Kristi da je ziva mozda bi nesto i zabelezeno ostalo.

Aleksandar Nikolic

pre 7 godina

Gospodin doktor ministar nas bajni, moze nov doktorat da napise na temu parcijalnih DNK-a i njihovog mesanja. Bas bih video da li ce onda neki od lezilebovica akademika i nazovi uglednih profesora imati drskosti da ospore jedan takav briljantan rad. Ili neki od ovih forumasa, neradnika i kocnicara reformi, imati hrabrosti da kaze da postajemo zemlja robova a da sve ono pametno odlazi iz ove zemlje. Ovakvu ljudsku i intelektualnu gromadu nismo nikad imali u istoriji, mislim imamo Babica, al on jos nije doktorirao, i bacio se na tenis, jbg. A i mozda, ali mozda, ima neko ko je u krugu od 500m bio na ratistu, pa cistio kucu, ili niko ne kaze da li je zolja suvenir, po opisu tako deluje, ili oruzje koje je moguce upotrebiti. Tuga u svakom slucaju.

Repovi iz 90-ih

pre 7 godina

Jos pre prve izborne pobede 2012-e, mnogi su Vucica informisali u kakvom su stanju i policijsko-bezbednosni i sudsko-tuzilacki aparat i predlozi-
li ti sta i kako treba da se uradi odn. kako su neke novodemokratizovane zemlje pocetkom 90-ih resile iste/slicne probleme. Za 4 godine koliko je SNS na vlasti, deluje kao da se nista u tim oblastima nije pomerilo u pozitivnom pravcu.

Realni

pre 7 godina

I on, prvi čovjek koji mora da vidi računa o ugledu i funkcionalnosti države, iznosi ovakve stvari iznosi u javnost !?? I to pogotovo sa trenutnim imidžom zemlje u rangu Kirgistana...

kiza

pre 7 godina

Prvo se pominjao neki blindirani kombi bez tablica,ne zna se odakle?
Pisano je da je pronadjen JEDAN sanduk nekakvog oruzja,i da ta zolja nema neke delove?
Sada se pominju sanduci oruzja?
Za neku municuju nije utvrdjeno nista?
Ne zna se odakle taj sanduk tu,ali se zna da su neke bombe I jos neki komadi necega iz okoline Sarajeva i Hrvatske?
Ne zna se nista,ali se sigurno zna da bi u roku od nekoliko dana to oruzje bilo iskorisceno za neki napad???Tako pisu.
Pronadjeni "parcijalni DNK",pa kasnije tri ukrstena DNK uzorka?
Ne znam da li ima osumnjicenih,sa cime bi uporedili analizu DNK?
Cuo sam da stupa na snagu novi zakon o oruzju,kod koga pronadju bez dozvole neko oruzje ili municiju,ili slicno tome,momentalno u zatvor i neke astro kazne.
Mislim da je to neko doneo sa ratista,eto onako,pa ne zna sta ce sa tim,i na taj nacin resio da se oslobodi nezeljenog "suvenira" pa ostavio taj sanduk,tu negde u sumu?

Zozza

pre 7 godina

A forenzika, otisci prstiju, poreklo imovine, svedoci, kamere u okolini? Uhvatili DNK kao pijan plot...i osim toga, ko je pronasao to vanredno lose skriveno oruzje? Da ga je taj stavio uu gepek, ne bi ga niko nasao...ovako Crvenkapica brala gljive i naletela, odmah obavestila prave nadlezne organe.

irrt

pre 7 godina

Srbija je jedina drzava gde nisu otvoreni dosijei sluzbi bezbednosti.

Cedomir Jovanovic i Vuk Draskovic su jedini politicari koji se
zalazu da se to pitanje resi kao i u svim istocnoevropskim drzavama.
Ostali politicari cute i protive se tome.

Pametnom dosta.

Dejan Marković

pre 7 godina

Mene baš zanima kako su utvrdili da je oružje bilo na ratištima u Hrvatskoj i BiH? Jel to piše na njemu ili šta? Na kraju krajeva potpuno je nebitno gde je to oružje bilo ranije bitno je ko ga je tu doneo i zašto! Ako uopšte postoji to oružje ili je ovo sve još jedna predstava za ovaj sluđeni narod!

Goran

pre 7 godina

Evo, već pet dan vlast pominje "četiri ili pet metaka". Pa to i moja ćerka od tri godine može da prebroji na prste. Da li je četiri ili pet? Zatim i ova sprdnja s "15 metaka nepoznatog kalibra". Kako može da bude nepoznat? Iskusan vojnik ili policajac (pa čak i svako ko je služio vojsku) zna po izgledu koji je koji kalibar, a i na svakom metku piše o kom se kalibru radi (urezano je na dnu). Dakle, ne samo što ne znaju da broje, nego su i neiskusni i nepismeni. Pa kako onda da otkriju počinioca?

Mrki

pre 7 godina

Ovo je takodje i prvi znak samoosvešćenja, otprilike hej pa ja o ovome ne znam puno, kako bi bilo da pustim nekoga ko se zaista razume da se time bavi? U svakom slučaju pozitivan pomak, ali trebaće vremena i ko zna šta da se desi da isto uradi i u drugim ulogama koje je sam sebi dodelio, uključujući i ministra ekonimije..

schh..

pre 7 godina

moskva 1001, 31. oktobar 2016 23:44) Ima smisla Milosevica skinuli , Djindjica isto. Svasta od ovih zapadnjaka i njihovih teorija zavere kako drugacije vladati narodom nego ih plasiti.

najbolji student ikad - kada bi se šalili

pre 7 godina

Gospodin Vučić kao Predsednik Vlade ne sme po zakonu da bude na poziciji Šefa Biroa za kordinaciju službi bezbednosti! On je na to mesto došao kao podpredsednik Vlade i morao je da da ostavku ili da bude smenjen kada je postao Premijer.

David Gegovski

pre 7 godina

Ne razumem zasto je tesko poverovati da je to oruzije bilo namenjeno njemu. Sa jedne strane imamo ogroman broj ljudi koji ga ne vole i iskazuju ogromno nezadovoljstvo prema njemu po svim mogucim socijalnim mrezama. A sad ti isti ljudi misle da je to namestaljka i da ne postoji niko ko ga ne voli u tolikoj meri. Toliko ga mrzite bre da sta god da uradi i kaze vi ce te nastaviti da ga pljujete, pa makar uradio i rekao sve ono sto bi ste vi hteli. Od te tupave i slepe mrznje prema coveku ste postali mehanicki hejteri Vucica. Istina je ta da je taj covek uistinu ucinio mnogo toga. Kako god da okrenete, sve vlasti do sada nisu ni stigle da okrece ono sto je tito sagradio a on sada pravi mostove, puteve, tunele, otvorio radna mesta i popravio nam imidz u svetu. Od vase automatske i slepe mrznje nista ne vidite. Ko da su vam svima drazi radikali i neka ratovanja od mirnog i normalnog zivota. Aj sad opletite po meni, ako mi urednistvo objavi komentar uopste.

Brđani i šarani

pre 7 godina

Nista ne razumem.
(Finac, 31. oktobar 2016 23:45)

Kako ne razumeš? Vučić šef biroa za bezbednost je smenjen zato što postoje očiti propusti u obezbeđenju premijera Vučića.
Vama ljudi sve treba da se nacrta.
I čovek Vulin je tako opominjao ministra Vulina na propuste u radu svojevremeno.
Ali vidim da si Finac pa ti je teško shvatljiv ovaj sistem smena i opomena kod nas u Srbiji.
Skapiraćeš vremenom, na početku je teško da se shvati.

laki

pre 7 godina

tajne sluzbe ne smeju biti koordirane iz jednog centra
one moraju da budu nezavisne jedne od drugih jer samo tako mogu jedne druge da kontrolisu!
Naravno da treba i da rade zajedno kada imaju isti slucaj ali nikako stalno

DaRko

pre 7 godina

@(Mile, 31. oktobar 2016 23:51)
Ako nemate pojma o čemu pričate, bolje ćutite. Ne, ne branim ove na vlasti što su nas zajahali, branim struku od vas koji lupetate po "nalogu", zarad pohvale u stranačkom odbori i sl. Ma koliko nauka napredovala, mi smo na "nula zarez nešto" poznavanja sebe, našeg DNK. Ne mi kao Srbija, mi kao ljudi. Y3b@1@ vas politika.

sasa jokic

pre 7 godina

Lose je kordinirao, nije uspeo sam sebe da sacuva, kako ce onda nas?
Pazi on se sada inati sa ljudima iz sluzbi bezbednosti, umesto da ih razbuca k'o Bugarsku skupstinu! Nije valjda da misli da ce se promeniti sami od sebe?

sasa jokic

pre 7 godina

Lose je kordinirao, nije uspeo sam sebe da sacuva, kako ce onda nas?
Pazi on se sada inati sa ljudima iz sluzbi bezbednosti, umesto da ih razbuca k'o Bugarsku skupstinu! Nije valjda da misli da ce se promeniti sami od sebe?

rade

pre 7 godina

"Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je to bilo doneto", rekao je Vučić...bliska istorija nam govori,da nekim službama baš i ne treba verovati...zar ne?

Hälsningar från Malmö

pre 7 godina

Cijeli svijet vam se smije! Citajte malo strane novine!
(GlasBrisela, 1. novembar 2016 08:12)

Da, da evo mene u Švedskoj ovde pocrkaše od smeha čitajući vesti iz Srbije!

laki

pre 7 godina

tajne sluzbe ne smeju biti koordirane iz jednog centra
one moraju da budu nezavisne jedne od drugih jer samo tako mogu jedne druge da kontrolisu!
Naravno da treba i da rade zajedno kada imaju isti slucaj ali nikako stalno

David Gegovski

pre 7 godina

Ne razumem zasto je tesko poverovati da je to oruzije bilo namenjeno njemu. Sa jedne strane imamo ogroman broj ljudi koji ga ne vole i iskazuju ogromno nezadovoljstvo prema njemu po svim mogucim socijalnim mrezama. A sad ti isti ljudi misle da je to namestaljka i da ne postoji niko ko ga ne voli u tolikoj meri. Toliko ga mrzite bre da sta god da uradi i kaze vi ce te nastaviti da ga pljujete, pa makar uradio i rekao sve ono sto bi ste vi hteli. Od te tupave i slepe mrznje prema coveku ste postali mehanicki hejteri Vucica. Istina je ta da je taj covek uistinu ucinio mnogo toga. Kako god da okrenete, sve vlasti do sada nisu ni stigle da okrece ono sto je tito sagradio a on sada pravi mostove, puteve, tunele, otvorio radna mesta i popravio nam imidz u svetu. Od vase automatske i slepe mrznje nista ne vidite. Ko da su vam svima drazi radikali i neka ratovanja od mirnog i normalnog zivota. Aj sad opletite po meni, ako mi urednistvo objavi komentar uopste.

Jarko

pre 7 godina

Želimo li da se ponovi užas koji se desio 2003 godine kada smo izgubili premijera u trenutku kad je Srbija krenula u borbu protiv kriminalaca. Srbija mora da shvati da ne može više čekati da neko drugi radi radi umesto nje, moramo se mi obični građani založiti za svoju Srbiju

Trazili ste, gledajte

pre 7 godina

Dosta rijatija, narod je gladan i bedan Vučiću!
(matori, 31. oktobar 2016 23:59)

Hteli ste kapitalizam, imate ga. U kapitalizmu moras sam da se snadjes ili tones. Navikli su Srbi decenijama da imaju siguran posao, besplatnu skolu, zdravstvo, da dobijaju stanove na poklon, da rade uz krilaticu "radio ne radio svira mi radio". E sada svega toga vise nema pa pocinje kuknjava. Vucic treba da se brine o celom narodu? Pa koji premijer u svetu to moze? Ljudi, ili cete da se probudite iz komunistickog sna, ili ce djavo da vas odnese.

Nikola

pre 7 godina

E ovo je vrhunac ... Cuj, bezbednosna sluzba ne funkcionise, i umesto, kao sto neko rece, da razbuca tu nesposobnu bulumentuju, on sam daje otkaz na funkciju sefa te sluzbe. Umesto da preuzme odgovornost, on se ponovo, u svom poznatom maniru, uzivljava u ulogu ucveljene, uvredjene zrtve dureci se kao dete kome su uzeli igracku a ono u svojoj nemoci uzvraca sa: "E necu vise sa vama da se igram".
A drugo, koliko funkcija ima ovaj covek, koliko plata on u stvari kasira mesecno? Koliko znam on je premijer, predsednik svoje stranke a sada saznajem da je bio i na celu ove nesposobne bezbednosne sluzbe. Da li on sve to radi volonterski ("zrtvujuci" se za Srbiju), ili kasira na sve strane? Neka odgovori neko ko zna.

Aleksandar Nikolic

pre 7 godina

Gospodin doktor ministar nas bajni, moze nov doktorat da napise na temu parcijalnih DNK-a i njihovog mesanja. Bas bih video da li ce onda neki od lezilebovica akademika i nazovi uglednih profesora imati drskosti da ospore jedan takav briljantan rad. Ili neki od ovih forumasa, neradnika i kocnicara reformi, imati hrabrosti da kaze da postajemo zemlja robova a da sve ono pametno odlazi iz ove zemlje. Ovakvu ljudsku i intelektualnu gromadu nismo nikad imali u istoriji, mislim imamo Babica, al on jos nije doktorirao, i bacio se na tenis, jbg. A i mozda, ali mozda, ima neko ko je u krugu od 500m bio na ratistu, pa cistio kucu, ili niko ne kaze da li je zolja suvenir, po opisu tako deluje, ili oruzje koje je moguce upotrebiti. Tuga u svakom slucaju.

Brđani i šarani

pre 7 godina

Nista ne razumem.
(Finac, 31. oktobar 2016 23:45)

Kako ne razumeš? Vučić šef biroa za bezbednost je smenjen zato što postoje očiti propusti u obezbeđenju premijera Vučića.
Vama ljudi sve treba da se nacrta.
I čovek Vulin je tako opominjao ministra Vulina na propuste u radu svojevremeno.
Ali vidim da si Finac pa ti je teško shvatljiv ovaj sistem smena i opomena kod nas u Srbiji.
Skapiraćeš vremenom, na početku je teško da se shvati.

Goran

pre 7 godina

Evo, već pet dan vlast pominje "četiri ili pet metaka". Pa to i moja ćerka od tri godine može da prebroji na prste. Da li je četiri ili pet? Zatim i ova sprdnja s "15 metaka nepoznatog kalibra". Kako može da bude nepoznat? Iskusan vojnik ili policajac (pa čak i svako ko je služio vojsku) zna po izgledu koji je koji kalibar, a i na svakom metku piše o kom se kalibru radi (urezano je na dnu). Dakle, ne samo što ne znaju da broje, nego su i neiskusni i nepismeni. Pa kako onda da otkriju počinioca?

najbolji student ikad - kada bi se šalili

pre 7 godina

Gospodin Vučić kao Predsednik Vlade ne sme po zakonu da bude na poziciji Šefa Biroa za kordinaciju službi bezbednosti! On je na to mesto došao kao podpredsednik Vlade i morao je da da ostavku ili da bude smenjen kada je postao Premijer.

Repovi iz 90-ih

pre 7 godina

Jos pre prve izborne pobede 2012-e, mnogi su Vucica informisali u kakvom su stanju i policijsko-bezbednosni i sudsko-tuzilacki aparat i predlozi-
li ti sta i kako treba da se uradi odn. kako su neke novodemokratizovane zemlje pocetkom 90-ih resile iste/slicne probleme. Za 4 godine koliko je SNS na vlasti, deluje kao da se nista u tim oblastima nije pomerilo u pozitivnom pravcu.

stevan

pre 7 godina

Ja sam u Liverpoolu ali pomno pratim sva zbivanja u svojoj zemlji . Otisao sam zbog posla. Meni je lepo ali Vama dragi moji državljani izgleda samo Bog, ako ga ima, moze pomoci.Agata Kristi da je ziva mozda bi nesto i zabelezeno ostalo.

irrt

pre 7 godina

Srbija je jedina drzava gde nisu otvoreni dosijei sluzbi bezbednosti.

Cedomir Jovanovic i Vuk Draskovic su jedini politicari koji se
zalazu da se to pitanje resi kao i u svim istocnoevropskim drzavama.
Ostali politicari cute i protive se tome.

Pametnom dosta.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Могао је то да уради и без оних ДНК глупости, и без да нас народ прави тупавима.

Zozza

pre 7 godina

A forenzika, otisci prstiju, poreklo imovine, svedoci, kamere u okolini? Uhvatili DNK kao pijan plot...i osim toga, ko je pronasao to vanredno lose skriveno oruzje? Da ga je taj stavio uu gepek, ne bi ga niko nasao...ovako Crvenkapica brala gljive i naletela, odmah obavestila prave nadlezne organe.

Hromi

pre 7 godina

Koliko ja znam on nije imao zakonska prava da kao premijer bude na tom mestu. E sad koji je razlog da izadje iz toga niko ne zna. Moguce je da ga EU pritiska posto tolko ovlascenja dati jednom coveku nije po demokratskim standardima i predstavlja problem za proces pridruzivanja.

Realni

pre 7 godina

I on, prvi čovjek koji mora da vidi računa o ugledu i funkcionalnosti države, iznosi ovakve stvari iznosi u javnost !?? I to pogotovo sa trenutnim imidžom zemlje u rangu Kirgistana...

Dejan Marković

pre 7 godina

Mene baš zanima kako su utvrdili da je oružje bilo na ratištima u Hrvatskoj i BiH? Jel to piše na njemu ili šta? Na kraju krajeva potpuno je nebitno gde je to oružje bilo ranije bitno je ko ga je tu doneo i zašto! Ako uopšte postoji to oružje ili je ovo sve još jedna predstava za ovaj sluđeni narod!

kiza

pre 7 godina

Prvo se pominjao neki blindirani kombi bez tablica,ne zna se odakle?
Pisano je da je pronadjen JEDAN sanduk nekakvog oruzja,i da ta zolja nema neke delove?
Sada se pominju sanduci oruzja?
Za neku municuju nije utvrdjeno nista?
Ne zna se odakle taj sanduk tu,ali se zna da su neke bombe I jos neki komadi necega iz okoline Sarajeva i Hrvatske?
Ne zna se nista,ali se sigurno zna da bi u roku od nekoliko dana to oruzje bilo iskorisceno za neki napad???Tako pisu.
Pronadjeni "parcijalni DNK",pa kasnije tri ukrstena DNK uzorka?
Ne znam da li ima osumnjicenih,sa cime bi uporedili analizu DNK?
Cuo sam da stupa na snagu novi zakon o oruzju,kod koga pronadju bez dozvole neko oruzje ili municiju,ili slicno tome,momentalno u zatvor i neke astro kazne.
Mislim da je to neko doneo sa ratista,eto onako,pa ne zna sta ce sa tim,i na taj nacin resio da se oslobodi nezeljenog "suvenira" pa ostavio taj sanduk,tu negde u sumu?

Borka

pre 7 godina

Sa zaljenjem konstatujem da je ovo jadna Srbija i gradjani zajedno sa njom. Kada premijer Srbije da nema poverenja u svoje ljude koje je postavio. Kome onda gradjani treba da veruju? Posle svega sto nas je snaslo za ove cetiri i po godine vladavine SNS-a, posle gladi, bede, ubistava, samoubistava, masovnih ubistava, mi moramo da brinemo za bezbednost predsednika i premijera. Zalosno.

Buraz

pre 7 godina

Neka neko strucan objasni kako se pronalazi neciji podudarajuci DNK. Razumem otisak jer postoji u centralnoj bazi MUP-a, ali gde to postoji DNK?

Kako mozes izolovati DNK iz necije pljuvacke ili neke druge telesne izlucevine pronadjene ko zna gde i znati ko je u pitanju kada DNK registar ne postoji? Ili cemo redom svi na analize plus gratis na poligraf.

Crni Gruja

pre 7 godina

Stanje u obaveštajnom i kontra-obaveštajnom sektoru zemlje pokazuje ni malo ,,značajne rezultate", (da se ne upotrebe jače reči.) Ono je odavno ,,razvaljena priča", sa nenormalnom genezom, usklađenom sa svim nenormalnim dešavanjima koja su pratila ovu zemlju. Stari provereni i iskusni kadrovi, sa respektabilnim stručnim pedigreom, su davno penzionisani ili ,,preraspoređeni" u periferne službe. Novodošli, možda puni ,,knjiškog znanja", (uglavnom iz filmova i romana o velikim obaveštajcima), po uobičajenom sistemu ,,svet sa nama nastaje", ulaze u segment prve po značaju službe u odbrani zemlje, jer su joj osnov. Uglavnom su to bili ljudi sa stranačkim pedigreom, a još češće bez pedigrea ali sa jakim leđima. Onaj najvažniji, iskustveni i provereni pedigre, prezren i ,,anahron" otišao je u penziju, a da ,,nemodifikovano seme, nije ni posejao"... Ali za ,,modifikaciju" su se izgleda pobrinuli drugi, popravljajući finansijsku ,,krvnu sliku" svima kojima su mogli i u svim segmentima društva. To pokazuje odliv informacija u svim smerovima, počev od poslovnih, kriminogenih pa do tuđih obaveštajnih agentura. ,,Tek kada budu uspeli dve poverene ovce da sačuvaju, verovaće im se", preterujući govore neki. ,,Džaba sve jača policija i odbrana, ako se neminovno ne proveri i nužno ne rekonstruiše ono što im prethodi..." bez preterivanja govore drugi... (Ovo mišljenje je produkt potpuno neukog i neupućenog, kao refleksija na dešavanja, bez pretenzija da bude validno...)

Mrki

pre 7 godina

Ovo je takodje i prvi znak samoosvešćenja, otprilike hej pa ja o ovome ne znam puno, kako bi bilo da pustim nekoga ko se zaista razume da se time bavi? U svakom slučaju pozitivan pomak, ali trebaće vremena i ko zna šta da se desi da isto uradi i u drugim ulogama koje je sam sebi dodelio, uključujući i ministra ekonimije..

Bane

pre 7 godina

Problem je ko vodi sluzbe . MUP i Bia moraju da imaju strucnjake na celu a ne partiske poverioce. Mup vodi covek koji nje edukativno vrlo problematican a mesa se u sve i daje izjave koje su krajnje neubedljive.
Resavajte ovo je ozbiljno mislim na kadrove

schh..

pre 7 godina

moskva 1001, 31. oktobar 2016 23:44) Ima smisla Milosevica skinuli , Djindjica isto. Svasta od ovih zapadnjaka i njihovih teorija zavere kako drugacije vladati narodom nego ih plasiti.

Bakija

pre 7 godina

(David Gegovski, 01. novembar 2016 01:41)
Свака част бата Дејвиде!излупаће ти брдо минуса али ако си им/нам рекао!!!!
Свака част!!!!!

DaRko

pre 7 godina

@(Mile, 31. oktobar 2016 23:51)
Ako nemate pojma o čemu pričate, bolje ćutite. Ne, ne branim ove na vlasti što su nas zajahali, branim struku od vas koji lupetate po "nalogu", zarad pohvale u stranačkom odbori i sl. Ma koliko nauka napredovala, mi smo na "nula zarez nešto" poznavanja sebe, našeg DNK. Ne mi kao Srbija, mi kao ljudi. Y3b@1@ vas politika.

sasa jokic

pre 7 godina

Lose je kordinirao, nije uspeo sam sebe da sacuva, kako ce onda nas?
Pazi on se sada inati sa ljudima iz sluzbi bezbednosti, umesto da ih razbuca k'o Bugarsku skupstinu! Nije valjda da misli da ce se promeniti sami od sebe?

Bakija

pre 7 godina

(David Gegovski, 01. novembar 2016 01:41)
Свака част бата Дејвиде!излупаће ти брдо минуса али ако си им/нам рекао!!!!
Свака част!!!!!

schh..

pre 7 godina

moskva 1001, 31. oktobar 2016 23:44) Ima smisla Milosevica skinuli , Djindjica isto. Svasta od ovih zapadnjaka i njihovih teorija zavere kako drugacije vladati narodom nego ih plasiti.

Aleksandar Nikolic

pre 7 godina

Gospodin doktor ministar nas bajni, moze nov doktorat da napise na temu parcijalnih DNK-a i njihovog mesanja. Bas bih video da li ce onda neki od lezilebovica akademika i nazovi uglednih profesora imati drskosti da ospore jedan takav briljantan rad. Ili neki od ovih forumasa, neradnika i kocnicara reformi, imati hrabrosti da kaze da postajemo zemlja robova a da sve ono pametno odlazi iz ove zemlje. Ovakvu ljudsku i intelektualnu gromadu nismo nikad imali u istoriji, mislim imamo Babica, al on jos nije doktorirao, i bacio se na tenis, jbg. A i mozda, ali mozda, ima neko ko je u krugu od 500m bio na ratistu, pa cistio kucu, ili niko ne kaze da li je zolja suvenir, po opisu tako deluje, ili oruzje koje je moguce upotrebiti. Tuga u svakom slucaju.

Goran

pre 7 godina

Evo, već pet dan vlast pominje "četiri ili pet metaka". Pa to i moja ćerka od tri godine može da prebroji na prste. Da li je četiri ili pet? Zatim i ova sprdnja s "15 metaka nepoznatog kalibra". Kako može da bude nepoznat? Iskusan vojnik ili policajac (pa čak i svako ko je služio vojsku) zna po izgledu koji je koji kalibar, a i na svakom metku piše o kom se kalibru radi (urezano je na dnu). Dakle, ne samo što ne znaju da broje, nego su i neiskusni i nepismeni. Pa kako onda da otkriju počinioca?

Dejan Marković

pre 7 godina

Mene baš zanima kako su utvrdili da je oružje bilo na ratištima u Hrvatskoj i BiH? Jel to piše na njemu ili šta? Na kraju krajeva potpuno je nebitno gde je to oružje bilo ranije bitno je ko ga je tu doneo i zašto! Ako uopšte postoji to oružje ili je ovo sve još jedna predstava za ovaj sluđeni narod!

Zozza

pre 7 godina

A forenzika, otisci prstiju, poreklo imovine, svedoci, kamere u okolini? Uhvatili DNK kao pijan plot...i osim toga, ko je pronasao to vanredno lose skriveno oruzje? Da ga je taj stavio uu gepek, ne bi ga niko nasao...ovako Crvenkapica brala gljive i naletela, odmah obavestila prave nadlezne organe.

Bane

pre 7 godina

Problem je ko vodi sluzbe . MUP i Bia moraju da imaju strucnjake na celu a ne partiske poverioce. Mup vodi covek koji nje edukativno vrlo problematican a mesa se u sve i daje izjave koje su krajnje neubedljive.
Resavajte ovo je ozbiljno mislim na kadrove

Mrki

pre 7 godina

Ovo je takodje i prvi znak samoosvešćenja, otprilike hej pa ja o ovome ne znam puno, kako bi bilo da pustim nekoga ko se zaista razume da se time bavi? U svakom slučaju pozitivan pomak, ali trebaće vremena i ko zna šta da se desi da isto uradi i u drugim ulogama koje je sam sebi dodelio, uključujući i ministra ekonimije..

Brđani i šarani

pre 7 godina

Nista ne razumem.
(Finac, 31. oktobar 2016 23:45)

Kako ne razumeš? Vučić šef biroa za bezbednost je smenjen zato što postoje očiti propusti u obezbeđenju premijera Vučića.
Vama ljudi sve treba da se nacrta.
I čovek Vulin je tako opominjao ministra Vulina na propuste u radu svojevremeno.
Ali vidim da si Finac pa ti je teško shvatljiv ovaj sistem smena i opomena kod nas u Srbiji.
Skapiraćeš vremenom, na početku je teško da se shvati.

najbolji student ikad - kada bi se šalili

pre 7 godina

Gospodin Vučić kao Predsednik Vlade ne sme po zakonu da bude na poziciji Šefa Biroa za kordinaciju službi bezbednosti! On je na to mesto došao kao podpredsednik Vlade i morao je da da ostavku ili da bude smenjen kada je postao Premijer.

DaRko

pre 7 godina

@(Mile, 31. oktobar 2016 23:51)
Ako nemate pojma o čemu pričate, bolje ćutite. Ne, ne branim ove na vlasti što su nas zajahali, branim struku od vas koji lupetate po "nalogu", zarad pohvale u stranačkom odbori i sl. Ma koliko nauka napredovala, mi smo na "nula zarez nešto" poznavanja sebe, našeg DNK. Ne mi kao Srbija, mi kao ljudi. Y3b@1@ vas politika.

Crni Gruja

pre 7 godina

Stanje u obaveštajnom i kontra-obaveštajnom sektoru zemlje pokazuje ni malo ,,značajne rezultate", (da se ne upotrebe jače reči.) Ono je odavno ,,razvaljena priča", sa nenormalnom genezom, usklađenom sa svim nenormalnim dešavanjima koja su pratila ovu zemlju. Stari provereni i iskusni kadrovi, sa respektabilnim stručnim pedigreom, su davno penzionisani ili ,,preraspoređeni" u periferne službe. Novodošli, možda puni ,,knjiškog znanja", (uglavnom iz filmova i romana o velikim obaveštajcima), po uobičajenom sistemu ,,svet sa nama nastaje", ulaze u segment prve po značaju službe u odbrani zemlje, jer su joj osnov. Uglavnom su to bili ljudi sa stranačkim pedigreom, a još češće bez pedigrea ali sa jakim leđima. Onaj najvažniji, iskustveni i provereni pedigre, prezren i ,,anahron" otišao je u penziju, a da ,,nemodifikovano seme, nije ni posejao"... Ali za ,,modifikaciju" su se izgleda pobrinuli drugi, popravljajući finansijsku ,,krvnu sliku" svima kojima su mogli i u svim segmentima društva. To pokazuje odliv informacija u svim smerovima, počev od poslovnih, kriminogenih pa do tuđih obaveštajnih agentura. ,,Tek kada budu uspeli dve poverene ovce da sačuvaju, verovaće im se", preterujući govore neki. ,,Džaba sve jača policija i odbrana, ako se neminovno ne proveri i nužno ne rekonstruiše ono što im prethodi..." bez preterivanja govore drugi... (Ovo mišljenje je produkt potpuno neukog i neupućenog, kao refleksija na dešavanja, bez pretenzija da bude validno...)

Borka

pre 7 godina

Sa zaljenjem konstatujem da je ovo jadna Srbija i gradjani zajedno sa njom. Kada premijer Srbije da nema poverenja u svoje ljude koje je postavio. Kome onda gradjani treba da veruju? Posle svega sto nas je snaslo za ove cetiri i po godine vladavine SNS-a, posle gladi, bede, ubistava, samoubistava, masovnih ubistava, mi moramo da brinemo za bezbednost predsednika i premijera. Zalosno.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Могао је то да уради и без оних ДНК глупости, и без да нас народ прави тупавима.

stevan

pre 7 godina

Ja sam u Liverpoolu ali pomno pratim sva zbivanja u svojoj zemlji . Otisao sam zbog posla. Meni je lepo ali Vama dragi moji državljani izgleda samo Bog, ako ga ima, moze pomoci.Agata Kristi da je ziva mozda bi nesto i zabelezeno ostalo.

kiza

pre 7 godina

Prvo se pominjao neki blindirani kombi bez tablica,ne zna se odakle?
Pisano je da je pronadjen JEDAN sanduk nekakvog oruzja,i da ta zolja nema neke delove?
Sada se pominju sanduci oruzja?
Za neku municuju nije utvrdjeno nista?
Ne zna se odakle taj sanduk tu,ali se zna da su neke bombe I jos neki komadi necega iz okoline Sarajeva i Hrvatske?
Ne zna se nista,ali se sigurno zna da bi u roku od nekoliko dana to oruzje bilo iskorisceno za neki napad???Tako pisu.
Pronadjeni "parcijalni DNK",pa kasnije tri ukrstena DNK uzorka?
Ne znam da li ima osumnjicenih,sa cime bi uporedili analizu DNK?
Cuo sam da stupa na snagu novi zakon o oruzju,kod koga pronadju bez dozvole neko oruzje ili municiju,ili slicno tome,momentalno u zatvor i neke astro kazne.
Mislim da je to neko doneo sa ratista,eto onako,pa ne zna sta ce sa tim,i na taj nacin resio da se oslobodi nezeljenog "suvenira" pa ostavio taj sanduk,tu negde u sumu?

Realni

pre 7 godina

I on, prvi čovjek koji mora da vidi računa o ugledu i funkcionalnosti države, iznosi ovakve stvari iznosi u javnost !?? I to pogotovo sa trenutnim imidžom zemlje u rangu Kirgistana...

Repovi iz 90-ih

pre 7 godina

Jos pre prve izborne pobede 2012-e, mnogi su Vucica informisali u kakvom su stanju i policijsko-bezbednosni i sudsko-tuzilacki aparat i predlozi-
li ti sta i kako treba da se uradi odn. kako su neke novodemokratizovane zemlje pocetkom 90-ih resile iste/slicne probleme. Za 4 godine koliko je SNS na vlasti, deluje kao da se nista u tim oblastima nije pomerilo u pozitivnom pravcu.

Nikola

pre 7 godina

E ovo je vrhunac ... Cuj, bezbednosna sluzba ne funkcionise, i umesto, kao sto neko rece, da razbuca tu nesposobnu bulumentuju, on sam daje otkaz na funkciju sefa te sluzbe. Umesto da preuzme odgovornost, on se ponovo, u svom poznatom maniru, uzivljava u ulogu ucveljene, uvredjene zrtve dureci se kao dete kome su uzeli igracku a ono u svojoj nemoci uzvraca sa: "E necu vise sa vama da se igram".
A drugo, koliko funkcija ima ovaj covek, koliko plata on u stvari kasira mesecno? Koliko znam on je premijer, predsednik svoje stranke a sada saznajem da je bio i na celu ove nesposobne bezbednosne sluzbe. Da li on sve to radi volonterski ("zrtvujuci" se za Srbiju), ili kasira na sve strane? Neka odgovori neko ko zna.

Hromi

pre 7 godina

Koliko ja znam on nije imao zakonska prava da kao premijer bude na tom mestu. E sad koji je razlog da izadje iz toga niko ne zna. Moguce je da ga EU pritiska posto tolko ovlascenja dati jednom coveku nije po demokratskim standardima i predstavlja problem za proces pridruzivanja.

irrt

pre 7 godina

Srbija je jedina drzava gde nisu otvoreni dosijei sluzbi bezbednosti.

Cedomir Jovanovic i Vuk Draskovic su jedini politicari koji se
zalazu da se to pitanje resi kao i u svim istocnoevropskim drzavama.
Ostali politicari cute i protive se tome.

Pametnom dosta.

Buraz

pre 7 godina

Neka neko strucan objasni kako se pronalazi neciji podudarajuci DNK. Razumem otisak jer postoji u centralnoj bazi MUP-a, ali gde to postoji DNK?

Kako mozes izolovati DNK iz necije pljuvacke ili neke druge telesne izlucevine pronadjene ko zna gde i znati ko je u pitanju kada DNK registar ne postoji? Ili cemo redom svi na analize plus gratis na poligraf.

David Gegovski

pre 7 godina

Ne razumem zasto je tesko poverovati da je to oruzije bilo namenjeno njemu. Sa jedne strane imamo ogroman broj ljudi koji ga ne vole i iskazuju ogromno nezadovoljstvo prema njemu po svim mogucim socijalnim mrezama. A sad ti isti ljudi misle da je to namestaljka i da ne postoji niko ko ga ne voli u tolikoj meri. Toliko ga mrzite bre da sta god da uradi i kaze vi ce te nastaviti da ga pljujete, pa makar uradio i rekao sve ono sto bi ste vi hteli. Od te tupave i slepe mrznje prema coveku ste postali mehanicki hejteri Vucica. Istina je ta da je taj covek uistinu ucinio mnogo toga. Kako god da okrenete, sve vlasti do sada nisu ni stigle da okrece ono sto je tito sagradio a on sada pravi mostove, puteve, tunele, otvorio radna mesta i popravio nam imidz u svetu. Od vase automatske i slepe mrznje nista ne vidite. Ko da su vam svima drazi radikali i neka ratovanja od mirnog i normalnog zivota. Aj sad opletite po meni, ako mi urednistvo objavi komentar uopste.

Trazili ste, gledajte

pre 7 godina

Dosta rijatija, narod je gladan i bedan Vučiću!
(matori, 31. oktobar 2016 23:59)

Hteli ste kapitalizam, imate ga. U kapitalizmu moras sam da se snadjes ili tones. Navikli su Srbi decenijama da imaju siguran posao, besplatnu skolu, zdravstvo, da dobijaju stanove na poklon, da rade uz krilaticu "radio ne radio svira mi radio". E sada svega toga vise nema pa pocinje kuknjava. Vucic treba da se brine o celom narodu? Pa koji premijer u svetu to moze? Ljudi, ili cete da se probudite iz komunistickog sna, ili ce djavo da vas odnese.

Jarko

pre 7 godina

Želimo li da se ponovi užas koji se desio 2003 godine kada smo izgubili premijera u trenutku kad je Srbija krenula u borbu protiv kriminalaca. Srbija mora da shvati da ne može više čekati da neko drugi radi radi umesto nje, moramo se mi obični građani založiti za svoju Srbiju

rade

pre 7 godina

"Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je to bilo doneto", rekao je Vučić...bliska istorija nam govori,da nekim službama baš i ne treba verovati...zar ne?

Hälsningar från Malmö

pre 7 godina

Cijeli svijet vam se smije! Citajte malo strane novine!
(GlasBrisela, 1. novembar 2016 08:12)

Da, da evo mene u Švedskoj ovde pocrkaše od smeha čitajući vesti iz Srbije!

laki

pre 7 godina

tajne sluzbe ne smeju biti koordirane iz jednog centra
one moraju da budu nezavisne jedne od drugih jer samo tako mogu jedne druge da kontrolisu!
Naravno da treba i da rade zajedno kada imaju isti slucaj ali nikako stalno