1. ""... Uz to zaboravio si kako je BiH proglasila svoju nezavisnost i otcepila se od SFRJ, upravo preglasavanjem i to drskim.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bata Stojkovic, 31. avgust 2016 21:59"
  ===…==

  Pitam se kakto je to 'drsko' preglasavanje?
  Da nije moda zato sto na njega nisu izasli Srbi iako su dobili poziv

  Dali se onda moze reci da je i ovaj referendum 'drzak'?
  Jer na njega nece izaci Hrvati i bosnjaci iz RS iako ce dobiti poziv
  (milosevic, 31. avgust 2016 23:41)

  # Link komentara

 2. Ne može referendum o onome što je već presuđeno.Ustavni sud je donio odluku i ona se po Dejtonu provodi i ne komentariše.To bi isto kad bi neko organizovao referendum sa pitanjem:Hoćemo li plačati struju ili hočemo li plačati porez".Ako se u distriktu Brčko gdje je 2/3 Bošnjaka i Hrvata izjasne na referendumu da se pripoje FBiH.I njima se ne može osporiti demokratsko pravo na takvo izjašnjavanje.Ili ako se na nivou BiH organizuje referendum o ukidanju RS.U BiH je samo 30% Srba.Šta ćemo onda.
  (Antifamo, 31. avgust 2016 22:23)

  # Link komentara

 3. (nije to bas tako, 31. avgust 2016 21:13) Nije bas ni kako ti kazes jer pitanja koja ti navodis zadiru u ustrojstvo zemlje ili u njenu medjunarodnu poziciju dok ovo koje imamo na tapetu je vrlo ograniceno na pitanje dana koji treba usvojiti za praznik. Uz to zaboravio si kako je BiH proglasila svoju nezavisnost i otcepila se od SFRJ, upravo preglasavanjem i to drskim.
   (Bata Stojkovic, 31. avgust 2016 21:59)

  # Link komentara

 4. "BiH je, cini mi se jedina zemlja na svetu u kojoj je referendum ZABRANJENA kategorija demokratskog izjasnjavanja. Odnosno, NEKI tumace USTAV na taj nacin. A ja pak mislim, ukoliko je moguce da se USTAV protumaci na takav nacin da se referendum proglasi NEZAKONITIM, onda sa tim ustavom nesto nije u redu u najmanju reku. REFERENDUM je obilik demokratskog izjasnjavanja i svaki ustav koji ukida to pravo je NEDEMOKRATSKI ustav.
  (bandiera rossa, 31. avgust 2016 20:37) "
  ===…==

  Znaci ti se slazes ako 65% Hrvata i bosnjaka koji zive u Brckom odluce da se Brcko pripoji federaciji i tako fizicki podeli RS na dva dela.
  Ili da 67% Hrvata i muslimana koji zive u BH odluce na referendumu odluce da BH prizna Kosovo
  (nije to bas tako, 31. avgust 2016 21:13)

  # Link komentara

 5. Moze li Zvizdic da jasno objasni sto ih taj referendum toliko zulji? Zar se to ne radi o opste ljubljenoj demokratiji?
  (Nikodije IV, 31. avgust 2016 20:55)

  # Link komentara

 6. ovaj opet pretjeruje i paranojiše kao Bakir mu. dakle, nastavlja se ping pong igra prebacivanja krivice i podizanje strasti od strane i bošnjačkih i srpskih "predstavnika naroda" (kamo sreće da ih nikad niko nije izabrao...).
  referendum nije o otcepljenju entiteta RS već o Danu tog entiteta. to nikako ne ugrožava daytonski poredak BiH uopšte. dodikova je greška što je na sva zvona nametnuo galamu o referendum, umesto da je Skupština entiteta RS usvojila taj Dan bez galame i puno priče i završena priča!
  poruka i bošnjačkim i srpskim i hrvatskim politikantima--- ne zapaljujte ovaj narod više koji se tek počeo privikavati na mir i međusobnu toleranciju!!!
  (Vel Santic, 31. avgust 2016 20:41)

  # Link komentara

 7. BiH je, cini mi se jedina zemlja na svetu u kojoj je referendum ZABRANJENA kategorija demokratskog izjasnjavanja. Odnosno, NEKI tumace USTAV na taj nacin. A ja pak mislim, ukoliko je moguce da se USTAV protumaci na takav nacin da se referendum proglasi NEZAKONITIM, onda sa tim ustavom nesto nije u redu u najmanju reku. REFERENDUM je obilik demokratskog izjasnjavanja i svaki ustav koji ukida to pravo je NEDEMOKRATSKI ustav.
  (bandiera rossa, 31. avgust 2016 20:37)

  # Link komentara