1. @Brannko, kao da tebi nije jasno da je Srbija Srbija a entitet Republika Srpska ipak deo BiH?
  (Vel Santic, 31. avgust 2016 23:47)

  # Link komentara

 2. Vidim neke komentare iz Srbije koji se bune što je povezan dan republike sa Stevandanom.
  Pa u Srbiji škole slave Svetoga Savu. Imaju zvanične akademije, sa sve sveštenicima. Dan državnosti nam je na Sretenje i on se obeležava sa sveštenicima. Takodje je u Srbiji državni praznik i Vidovdan. Državni praznik i neradni dani u Srbji su i Božić, Uskrs, Veliki Petak...
  Sve ove, a i ostale praznike država Srbija obeležava sa sveštenstvom SPC-a.
  Dakle ne razumem zašto i po kojem osnovu se iko iz Srbije buni što Republika Srpska svoj dan obeležava kada je narodna skupština izglasala njeno postojanje, 9. januar, Stevandan!
  (Brannko, 31. avgust 2016 22:07)

  # Link komentara

 3. Huligan*Sveti Stefan je stariji od RS.
   (cobo, 31. avgust 2016 22:01)

  # Link komentara

 4. Sva ova frka se digla samo zato što su se Srbi usudili da i oni posle 20 godina održe neki referendum!? Pazi ovo, Srbi ne smeju da održe referendum o danu svog entiteta, jer neko tumači da je to separatistički čin, pa se digao čitav zapad da zabrani Srbima da nikako ni o čemu u RS ne smeju imati referendum? A Muslimani i Hrvati su mogli da drže referendume o cepanju i rasturanju SFRJ i u tome su imali 100% podršku zapada... Za neke može, za neke nemože? E moji licemeri, za takvu politiku vam treba sila i nadmoć stranog sponzora koja izgleda više ne funkcioniše. Što bi rekli, nova realnost na terenu, pa sad eto, mogu čak i Srbi da imaju referendum. Znam da vam je čudno i neshvatljivo, ali tako je...
  (Kapetan Kuka, 31. avgust 2016 21:45)

  # Link komentara

 5. Ti slobodno slavi tvoj rođendan kad ti je rođendan, ali ne možeš susjede prisiliti da ga s tobom slave.
  Ako slavite sveca onda slobodno slavite sveca, ali samo Srbi, kao što Srbi s muslimanima ne slave Bajram.
  Ali ne možeš kombinirati Dan republike koji je dan svih građana i istovremeno slaviti sveca koji je svetac samo kod dijela građana.
  I onda slaviš Dan republike u kojem sudjeluju srspki partijarh i vladike, dakle samo jedna od tri religije u RS onda je to neustavno i nepravedno, i to je presuda Ustavnog suda koja je sasvim na mjestu, tako je svuda u svijetu u normalnim, demokratskim i sekularnim državama.
  Dakle biraj, ili Dan republike ili Sveti Stefan, ne može oboje!
  (Huligan, 31. avgust 2016 20:41)

  # Link komentara

  Ko te prislijava na bilo sta? Ovde se radi o prazniku RS koji podrzava vecina gradjana RS. Ako se to ne svidja manjini, to je ok, jasno mi je, al tako je u demokratiji. Ako ne zelis da slavis, ili ako ti smetaju vladike i patrijarh, a ti nemoj da slavas, niko te ne tera puskom. E sad na isti nacin kako tebe niko ne tera da slavis, ti nemoj drugima da diktiras sta i kako da slave, i eto mir u Bosni.
  (Krcko Orascic, 31. avgust 2016 21:41)

  # Link komentara

 6. Pa ko je zabranio muftijama ili nadbiskupu da prisustvuje proslavi?Niko te ne tjera da ljubis ikonu i sta ima veze sto je svetac na taj dan?Covjece znas ti kolio ima svetaca u prvoslavnoj vjeri? Slavite sta hocete i kad hocete srbi vam ne brane niti ih pitate al zato vama sve srpsko vam smeta i ovao je klasicna mrznja i podbadanje.
  (Borky, 31. avgust 2016 20:58)

  Da sad ne objašnjavam sto puta, uzmite žute stranice i nazovite nekog advokata, pravni savjeti su besplatni, pa ga pitajte nek vam objasni, u svakoj normalnoj sekularnoj državi svaki Ustavni sud bi presudio tako!
  Ne može državni vrh ajmo reći države na Dan republike te države slaviti svoje vjerske praznike sve zajedno u paketu, jednostavno ne može.
  (Huligan, 31. avgust 2016 21:36)

  # Link komentara

 7. Mene sto se tice dan Federacije BiH moze da bude na Bajram,Ramazan,moze da bude svaki dan u godini meni ne smeta!Sarajevo je za mene inostranstvno kao Pariz ili Bec!
   (nik sloter, 31. avgust 2016 21:36)

  # Link komentara

 8. @Hulk
  Glupo ti poredjenje. Ti nisi drzava,prema tome niko ne mari o tvom rodjendanu. Ovde se radi o rodjendanu entiteta koji njegov narod zeli da obelezava i koji pada na dan verske slave. U tome je citav problem.
  (miroslav, 31. avgust 2016 21:27)

  # Link komentara

 9. @Huligan
  Dobro,promeniće datum i odabrati neki drugi.I onda ćeš opet zaključiti da taj datum pada na nekog sveca.
  Jenostavno - 365 dana u godini je posvećeno raznim svecima,verskim praznicima i prosto je nemoguće naći dan koji u crkvenom kalendaru baš ništa ne znači.
  Da li sada bar malo kapiraš koliko je ta primedba besmislena?
  (Komša, 31. avgust 2016 21:24)

  # Link komentara

 10. Ma ništa ovo nije. Šta je to bilo sa ONIM drugim referendumom? Pojela maca?
  (N-ti pokušaj, nema veze, 31. avgust 2016 21:22)

  # Link komentara

 11. To je jednako kao kada bi meni nekakav sud zabranio da kazem da sam rodjen na Veliku Gospojinu, i da mi zabrane da u goste pozovem svestena lica, vec da moram da kazem da sam rodjen 28-og avgusta i u goste pozivam samo nesvestena lica a ako bas moram, ta svestena lica mogu da dodju samo u svetovnoj odezdi. Pazi, na MOJ RODJENDAN... USTAVNI SUD sebi dozvoljava da mi odredjuje ko mi sme doci u goste i kako ko sme biti obucen i ko sme na mom rodjendanu da govori... da li ti uopste razumes sta opravdavas ???!

  Nevjerojatni ste!
  Slavi ti i Veliku Gospojinu i rođendan i nek ti patrijarh dođe u goste, ali ne mogu državni zvaničnici napraviti zajedničko slavlje gdje slave sekularni državni praznik poput Dana republike i onda na proslavu pozvati poglavara jedne religije da služi misu povodom Dana republike kao da je to jedina religija u dotičnoj republici, jel ti sad jasno?!
  Znači slavite sve svece i religiozne praznike slobodno ali ne možete na to prisiljavati pripadnike drugih religija, znači ili Sveti Stefan ili Dan republike, ne može oboje.
  (Huligan, 31. avgust 2016 21:16)

  # Link komentara

 12. Ali u stvari nece. Al bitno da se hrani nacionalizam.
   (Milan, 31. avgust 2016 21:14)

  # Link komentara

 13. @Huligan A jel tebi neko brani da na dan Republike odes u dzamijiju ili katedralu, da ti kuci dodje hodza ili fratar. Da slavis dan Republike na svoj nacin? NE
  (Stefan, 31. avgust 2016 21:09)

  # Link komentara

 14. @Stefan, jeste Republika Srpska nastala prije Daytona, ali je tek Daytonskim sporazumom dobila i bosanskohercegovačku i međunarodnu legalnost i legitimitet kao entitet ravnopravan potpuno drugom entitetu u BiH. prije Daytona je bila smatrana za genocidnu tvorevinu nastala rkaradžićevim i mladićevim nasiljem i etničkim čišćenjima i baš niko je nije priznavao sem slobe miloševića.
  ONtopic, dodikova je najnovija greška što je na sva zvona nametnuo galamu o referendumu, umesto da je Skupština entiteta RS usvojila taj Dan bez galame i puno priče i završena priča!
  (Vel Santic, 31. avgust 2016 21:05)

  # Link komentara

 15. Ovo onaj isti Dodik koji sat vremena prije pozva bošnjake i hrvate da sjednu i krenu od nule . Koji licemer. pjeva kako vjetar puše.
   (Sandzak, 31. avgust 2016 21:04)

  # Link komentara

 16. Ti slobodno slavi tvoj rođendan kad ti je rođendan, ali ne možeš susjede prisiliti da ga s tobom slave.
  Ako slavite sveca onda slobodno slavite sveca, ali samo Srbi, kao što Srbi s muslimanima ne slave Bajram.
  Ali ne možeš kombinirati Dan republike koji je dan svih građana i istovremeno slaviti sveca koji je svetac samo kod dijela građana.
  I onda slaviš Dan republike u kojem sudjeluju srspki partijarh i vladike, dakle samo jedna od tri religije u RS onda je to neustavno i nepravedno, i to je presuda Ustavnog suda koja je sasvim na mjestu, tako je svuda u svijetu u normalnim, demokratskim i sekularnim državama.
  Dakle biraj, ili Dan republike ili Sveti Stefan, ne može oboje!
  (Huligan, 31. avgust 2016 20:41

  Pa ko je zabranio muftijama ili nadbiskupu da prisustvuje proslavi?Niko te ne tjera da ljubis ikonu i sta ima veze sto je svetac na taj dan?Covjece znas ti kolio ima svetaca u prvoslavnoj vjeri? Slavite sta hocete i kad hocete srbi vam ne brane niti ih pitate al zato vama sve srpsko vam smeta i ovao je klasicna mrznja i podbadanje.
   (Borky, 31. avgust 2016 20:58)

  # Link komentara

 17. 100 posto podrska za Republiku Srpsku!
  (pera, 31. avgust 2016 20:56)

  # Link komentara

 18. Dodik manje vise zna sta hoce cak i ako se to olupa narodu o glavu. Mene vise interesuje kako ce se vodja snaci u ovom sosu; da ostane veliki Srbin, a da se ne zameri gazdama iz EU. Sada ce se videti kakav je balansero.
  (Nikodije IV, 31. avgust 2016 20:47)

  # Link komentara

 19. Nije mi jasan smisao ovog referenduma.
  Republici Srpskoj Ustavni sud nijedan datum nije zabranio, nego je naložio da se Dan republike slavi kao isključivo sekularni praznik, znači bez svetaca, patrijarha i vladika, ako je Dan republike onda nema nikakav Sveti Stefan ili koji već svetac.
  (Huligan, 31. avgust 2016 20:06)

  To je jednako kao kada bi meni nekakav sud zabranio da kazem da sam rodjen na Veliku Gospojinu, i da mi zabrane da u goste pozovem svestena lica, vec da moram da kazem da sam rodjen 28-og avgusta i u goste pozivam samo nesvestena lica a ako bas moram, ta svestena lica mogu da dodju samo u svetovnoj odezdi. Pazi, na MOJ RODJENDAN... USTAVNI SUD sebi dozvoljava da mi odredjuje ko mi sme doci u goste i kako ko sme biti obucen i ko sme na mom rodjendanu da govori... da li ti uopste razumes sta opravdavas ???!
  (Hulk, 31. avgust 2016 20:44)

  # Link komentara

 20. Naravno da ne razumes, to je isto kao da meni komsija kaze, " Nemoj sinu da slavis rodjendan kad se rodio jer je taj dan svetac i to mene vredja, nego slavi neki drugi dan koi god ti hoces". I jos jednu stvar ne razumes, Dan Republike se slavi od pre Dejtonskog sporazuma jer je Republika Srpska postala pre njega, ovi koje razumijes hoce to da ospore i da nametnu da je Republika Srpska nastala na dan kad je potpisan Dejton. Sto Nije Istina!!
  (Stefan, 31. avgust 2016 20:24)

  Ti slobodno slavi tvoj rođendan kad ti je rođendan, ali ne možeš susjede prisiliti da ga s tobom slave.
  Ako slavite sveca onda slobodno slavite sveca, ali samo Srbi, kao što Srbi s muslimanima ne slave Bajram.
  Ali ne možeš kombinirati Dan republike koji je dan svih građana i istovremeno slaviti sveca koji je svetac samo kod dijela građana.
  I onda slaviš Dan republike u kojem sudjeluju srspki partijarh i vladike, dakle samo jedna od tri religije u RS onda je to neustavno i nepravedno, i to je presuda Ustavnog suda koja je sasvim na mjestu, tako je svuda u svijetu u normalnim, demokratskim i sekularnim državama.
  Dakle biraj, ili Dan republike ili Sveti Stefan, ne može oboje!
  (Huligan, 31. avgust 2016 20:41)

  # Link komentara

 21. Hajde održi ga, molim te.
   (PL, 31. avgust 2016 20:26)

  # Link komentara

 22. @Huligan Naravno da ne razumes, to je isto kao da meni komsija kaze, " Nemoj sinu da slavis rodjendan kad se rodio jer je taj dan svetac i to mene vredja, nego slavi neki drugi dan koi god ti hoces". I jos jednu stvar ne razumes, Dan Republike se slavi od pre Dejtonskog sporazuma jer je Republika Srpska postala pre njega, ovi koje razumijes hoce to da ospore i da nametnu da je Republika Srpska nastala na dan kad je potpisan Dejton. Sto Nije Istina!!
  (Stefan, 31. avgust 2016 20:24)

  # Link komentara

 23. Ne gotivim ga i nikad ne bih glasao za njega ali mora da bude odrzan taj referendum kad tad
  (., 31. avgust 2016 20:14)

  # Link komentara

 24. Nije mi jasan smisao ovog referenduma.
  Republici Srpskoj Ustavni sud nijedan datum nije zabranio, nego je naložio da se Dan republike slavi kao isključivo sekularni praznik, znači bez svetaca, patrijarha i vladika, ako je Dan republike onda nema nikakav Sveti Stefan ili koji već svetac.
  (Huligan, 31. avgust 2016 20:06)

  # Link komentara

 25. To Milorade !
   (Lider, 31. avgust 2016 20:03)

  # Link komentara