Petak, 26.08.2016.

19:00

A zamalo da budemo prijatelji, Zorane…

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

A zamalo da budemo prijatelji, Zorane… IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Ksenija

pre 7 godina

Onaj cuveni argument "pa to je bilo samo zbog izborne kampanje"... je uzasan. Jer on nam govori da nismo demos nego stoka, kojoj treba bacati koske i podsticati niske nagone. Obesmisljavanje demokratije i glasanja. I komentari da je Milanovic strastveni borac - pa to nije strast nego lazi i manipulacije. Prekosutra ce opet reci da voli Srbe i da im je najbolji prijatelj.

Pera

pre 7 godina

Hehe, ma neeee, nemaju oni nista protiv nas, ma uopste...

ELem, tipican tok diskusije na njihovim sajtovima:

Tema: BILO KOJA

Diskutant 1: ' je castohlepni klaun koji tezi obnasati poziciju ...'

Diskutant 2: 'Ma ni ovi kod nas nisu nista bolji, to je sve pohlepno..'

Diskutant 3: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Diskutant 4: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Diskutant 5: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

.....

Diskutant 123875: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Razgovor sa njima?? Gubljenje vremena, energije i mozdanih celija...

Aznavour

pre 7 godina

@Matija

Ako pazljivo procitas moj komentar, pogotovo prvi pasus, shvatices da sam pricao i o Vucicu i o Nikolicu i o Dacicu...dakle o presvlacenju i nepostojanju programa, sta tu nije jasno, a ovi sto su ultra-nacionalisti jedva predju cenzus, i to ponekad. U Hrvatskoj mozes da budes i ustasa, i partizan i Deda Mraz, ali moras oplesti po Srbima da bi te iko i primetio uopste.

Mozes ti to prevrtati kako ti je volja, ali kod nas neces videti, recimo Cedomira Jovanovica da svoj pro-evropski program zasniva na 4+ miliona 'sake jada' koji se granice sa 'big shit' drzavama, a kod Vas je to, uz svo duzno postovanje, ulaznica i odskocna daska za ma kakav pomak politickog rejtinga. A upravo to je ono sto zabrinjava, i nad cim biste upravo Vi prvi morali dobro da se zamislite.

Ti nastavi da ignorises bljuvotine koje svakodnevno, GODINAMA mozes procitati na vasim portalima, i mani me price da su to samo najglasniji, da je to zaista tako, mislis li da bi se Z.Milanovic opredelio na ovakav korak?

...

pre 7 godina

Milanović ništa loše nije rekao. Najbitnije je da nije fašista kao HDZ ekipa. Sad ga razvlače po medijima(jer je pomenuo sv. Vučića) kao da žele HDZ na vlasti.

Boki

pre 7 godina

Za one koji ne prate svakodnevno politiku i Zorana Milanovića kada pročitaju ovakav tekst imaju dojam da ovaj mrzi Srbe. Nažalost u tekstu su iznesene neistine što se tiče izjava, popraćeni zaista neistinitim konstrukcijama i komentarom autora i Srbi u Srbiji moraju znati tko drži medije u Srbiji i zašto kad god Zoki kaže nešto kontra Vučića i Nikolića srpski mediji to prenesu kao ustaški napad pomahnitalog Zokija i Hrvata na Srbe. Da, Zoki govori šta većina građana u Hrvatskoj misli uključujući Srbe u Hrvatskoj koliko god to vama u Srbiji zvučalo nevjerojatno i da, za SDP će glasati i dalje 8 od 10 Srba u Hrvatskoj.

Mrki

pre 7 godina

Mi obični ljudi znamo da u Hrvatskoj nema nijednog političara koji želi pomirenje sa Srbijom.
Hoće ali pod uslovom da pristanemo na tezu da je Srbija napala Hrvatsku, te da su četnici i ustaše isti.
Mogu njihovi političari i naši mediji zavoditi javnost sa nekakvim pijateljstvim, ali narod zna..

sila

pre 7 godina

Milanoviću je jednostavno dosadilo da ga svake godine u Kninu vređaju i zvižde pa mora da dokazuje da je veći Hrvat od svojih neslavnih prethodnika. Mene njegove izjave kao Srpkinju ne vređaju jer vidim samo jednog malog, plašjivog čoveka ogrezlog u grehu. Neka mu Gospod podari mir u duši.

Princeza

pre 7 godina

Zlo i naopako! Ali u strahu su velike oci, zato on pljuje po Srbiji.
Da li se nekome ratuje? Ne. Politicari su nas ugurali u sukob devedesetih sada treba da budemo pametniji, zar ne?

rioda

pre 7 godina

Nije on, kako ga neki ovde prikazuju, neprijatelj Srba. On je samo jedan nedosledan politicar zeljan vlasti. Cak bih ga nazvao i Makijavelistom zbog nacina na koji se bori za glasove. Ipak, njegova neodoslednost plus njegovi lose vuceni potezi za vreme vodjenja zemlje mu Hrvatske, cine ga jednim jako losim politicarem. Zbog ovih izjava, dobice izbore, i uci u koaliciju za tim famoznim MOST-om.

Veerghoen

pre 7 godina

@Tor Потписујем сваку реч. Толико је овај регион неук, прост и неспособан да није ни чудо шта нам се дешава. Пази кад у овој земљи СПС има 400.000 бирача.

Sotir

pre 7 godina

Aman. Samo treba osigurati stalnim raspirivanjem mrznje da se Hrvati ne dosete d su zapravo Srbi i da Srbi ne shvate da su zapravo Hrvati. Cela Hrvatska drzava trenutno opstaje samo na generisanoj mrznji prema Srbiji od strane Vatikana. Istrani ne podnose Zagorce, Dalmatinci Slavonce, pa Splićanin u Zagrebu skida tablice sa kola??? Milanović se samo uzdigao na tom talasu jer je to jedini put do vlasti. Mašinerija Vatikana i BNDa je su vise jaka da bi neko ko bi propagirao da su Hrvati i Srbi isti narod ikada postao politicar. I to ce tako ostati dok Rusija ili neko drugi ne uspe da se probije u Hrvatsku. Vatikan to neće dati jer su Hrvati toliko indoktrinirani da predstavljaju branu prodoru pravoslavlja. E zato se mrzimo i ratujemo, a zapravo smo i jedni i drugi glupi da vidimo istinu i verujemo u demokratiju koja je glasanje za ponudjene kandidate. A ko nam ih je ponudio? Pa zna se. U Hrvatskoj su to trenutno BND i Vatikan, a u Srbiji BND, Rusija i Britanija (USA se vise ne mesa direktno, bar verujem).

Podsetilac

pre 7 godina

Pa Most nije napravio koaliciju sa njim nego sa HDZ jer su HDZ bili miljenici Merkelove i Nemacke, pa zaboraviste da napisete da je na proslim izborima u jeku predizobrne kampanje Merkelova primila predsednika tada opozicione stranke HDZ, gdina Karamarka u Nemackoj i da je time bio poslat signal hrvatskim biracima za koga da glasaju i da je Milanovic i njegova strana i koalicija otpisana.

milan

pre 7 godina

Nemojmo biti naivni. Te smesne price da je neko kao skriveno snimao njegov razgovor sa borcima, su glupost. To je bio politicki govor koji ima za svrhu da privuce nacionaliste na svoju stranu. A sve u dogovoru sa AV i Vulinima.

Adam

pre 7 godina

Hrvarsku kao drzavu I njene politicare treba u potpunosti ignorisati. To se ne odnosi na Hrvate individuano kao ljude, Kulturu, muziku...Slicno bi I Hrvati trebalo da rade sa Srbijom.

emende

pre 7 godina

Sve ovo još jednom pokazuje da je osnovni problem hrvatske politike, ali i nacionalne svesti, u (ne)svesnom kolektivnom kompleksu u čijem je centru neverovatno intenzivna srbofobija. Prosto rečeno, dobar deo Hrvata ima adlerovski "defekt" u osećanju nacionalnog identiteta - da bih sebe osećao Hrvatom, ja MORAM da mrzim Srbe i sve što je srpsko ! I to ide od kulture i politike do sporta, zahvatajući skoro sve bitne sfere u kojima se izražava fenomen nacionalnog identiteta. To je potpuni apsurd i, usudiću se da kažem, tragična patologija - zamislite tu muku i teret da, recimo, moram iz dna duše da budem anti-Bugarin ili anti-Šveđanin ili anti-Eskim da bih se uopšte osećao pripadnikom srpske kulture i duhovnosti. Nažalost, u Hrvatskoj se baš takav "model" identiteta javno promoviše kao najpoželjniji i nameće se kroz ceo sistem obrazovanja, a da ne govorim o medijima i kulturnim institucijama. U politici je to podignuto za ceo jedan nivo više, jer se već dovoljno uzavrela antisrpka matrica stavlja u funkciju beskrupulozne borbe za glasove i licemernog podilaženja najnižim šovinističkim impulsima. Zato i imate slučaj da se retorika lidera jedne levičarske, socijaldemokratske stranke ni po čemu suštinski ne razlikuje od vokabulara ostrašćenih ustašoida sa krajnje desnice. Bojim se da će Hrvatakoj biti potrebno jako, jako mnogo decenija dok svoj autentični nacionalni identitet ne počne da traži van te žalosne, degradirajuće i kontracivilizacijske antisrpske matrice.

ај ћао

pre 7 godina

Ма шта нас бре брига шта они раде тамо?
Шта нас смарате више са тим хрватским политичарима!
Мрзи нас Зоран Милановић па шта, мрзи нас и ХДЗ и то се никада неће променити. То је тамо правило и изузеци су јако ретки.
Научимо се да живимо поред те мржње и ставимо им до знања да се више никада поновити оно што су они нама радили у 20. веку и тачка.
Довиђења и не интересују нас никакви Хрвати.

miki

pre 7 godina

Ja mislim da hrvatima dolazi vreme razocarenja u drzavu za koju su planirali da bude svajcarska i da su politicari skapirali da od ekonomije nema nista pa svesno svadjaju sopstveni narod.

Bogdanović vs. Bogdanović

pre 7 godina

Nije čudo što niko ne može da razume Balkan i da razmrsi to klupko međusobnih mržnji. Koliko god mator bio nikad mi neće biti jasno kako može čovek sa tako nepogrešivo srpskim imenom i prezimenom da bude neki ultra-Hrvat?! Alo bre, pa ako si Zoran Milanović onda si bre SRBENDA za medalju!!! Znači kad ja, koji od rođenja živim na us..nom Balkanu i na kojem ću najverovatnije i umreti, ne mogu da shvatim ko je ovde Hrvat, a ko Srbin, kako to možemo očekivati od Amerikanaca ili bilo kog drugog?

Tor

pre 7 godina

ne kontam prvo celu kampanju u prethodnih par meseci huskanja nacionalistickog, a pogotovo sad jos ovo javno isticanje realno najumerenijeg medju hrvatima i realno najblizeg Srbima u hrvatskoj kao neprijatelja Srba i velikog naciobaliste, i to od strane pravih ne nacionalista nego skoro fasista. da nije bilo rata do ore 20god pomislio bi da neko opet ovde namesta situacije narodulima koji jos uvek podosta odisu naivnoscu, neukoscu i losem procenjivanju. da nas iskoriste dok smo jos i dalje zaostali, kontam. uzas

stiven k.

pre 7 godina

Dragane, kako može da bude neko beznačajan čovek, ako će sutra da bude Premijer susedne države ? Od stavova njegovih na toj funkciji, zavise odnosi dve zemlje. A to nije nevažno.

Vukovic

pre 7 godina

Tuzno je to sto rezultate izbora u nama susjednoj Zemlji donosi odnos prema Srbima i Srbiji, tuzno za Hrvate a za nas Srbe je takodjer tuzno da 25 god posle Milosevica & Co. imamo iste stranke cak i ljude na vlasti sto sve prevedeno znaci da se nezna ko je gori- oni sto se bakcu nama ili mi od koga je svako pametan vec odavno digao ruke..

Mrkva

pre 7 godina

On je pomeni jača faca od švih ostalih,bar kaže što i misli i neskriva se iza maski!!!
(darth vader sa B.Brda!!!, 26. avgust 2016 21:22)

Za usporene koji slabo kapiraju ili ne kapiraju uopšte i pale se na guranje:
on je u javnosti pričao jedno, a iza zatvorenih vrata drugo. To je skriveni snimak pokazao, to je i ČITAVA POENTA.

To je SVE suprotno od toga što ti pričaš i za koga ga smatraš.

Aznavour

pre 7 godina

Jasno je da su ovo predizborne igre, ali...

Ja sam naiskrenije fasciniran hrvatskom predizbornom retorikom i posle 21 godine od zavrsetka rata na teritoriji RH.

Vidite, kod nas one stranke koje u svom programu isticu Rusije, Krajine i kakve sve ne mitske tvorevine uredno dobijaju ispod, pa recimo 8% glasova. One stranke koje i nemaju program osim populisticke retorike i presvlacenja najbolje prolaze, to je nas tezak problem, ali to nije tema ovde...

Ono sto je zaista, ali zaista zabrinjavajuce je da se hrvatska javnost moze, kao sto vidimo okrenuti naglavacke, levi postaju desni i obrnuto, ali velika, ali bas velika vecina se slaze da je 'covek ispravno rekao' sta je vec rekao i kohezivna moc carobne reci Srbin je upravo fascinantna. Na njihobim portalima osvane clanak cisto unutrasnjp-politicke sadrzine spram ovih skorih izjava, a komentari su zapanjujuci, naime, svaki drugi ili treci je otpr. ovakav: 'Velikosprskoj, cigansko-vlaskoj poturcenoj gamadi treba reci ono sto mnogo Hrvata misli, i za to cete dobiti moj glas...'

Bolest sovinizma nas sve ovde drma, ali oni su to preneli na sledeci nivo, duboko podeljena, mlada nacija, sa samo jednim zajednickim imeniteljem, nacija ujedinjena samo oko jedne stvari - opterecenoscu Srbima.

Sasa

pre 7 godina

Mislim da je ljudima na svim stranama dosta njegove, Izetbegoviceve, Dodikove, Vulinove, Vučićeve... retorike.
Svima je valjda postalo mnogo bitnije - šta ćemo sutra rucamo?

aleksandar

pre 7 godina

A zasto stalno pravite izjednacavanje. Kao, obe strane su krive, podjednako su odgovorne za "lose odnose", i slicno. Na otvorene proustaske stavove i postupke sa druge strane granice, stalno pokusavate da stvorite utisak da smo i mi tu nesto krivi. Nismo sada nista krivi, niti ih bilo cime provociramo. Hajde malo manje pokusaja da se izjednacava ono sto se ne moze izjednaciti. Nisu "losi odnosi Beograda i Zagreba" vec jedna strana ne moze da sakrije mrznju i netrpeljivost, i otvoreno kaze da dok oni postoje kao drzava, Srbija nikada nece u EU. Mi tu nista nismo krivi niti smo to na bilo koji nacin isprovocirali.

Mikula

pre 7 godina

Stvarno ne znam što je tom čovjeku odjednom. Nikada ga nisam volio, ali prvi put ga ne razumijem. Znam da nije neki srbomrzac, znam da i nije glup, samo arogantan. Ovakvom retorikom samo gubi dio svog glasačkog tijela, a glasove desnice neće nikada dobiti. Dakle, nikakvog rezona tu nema. Zar mu je želja za povratkom na vlast toliko pomutila pamet da je izgubio sposobnost realnog političkog promišljanja?

Moja adresa nije tajna

pre 7 godina

Primedba autoru: malo ko se u Srbiji potrudio da tačno shvati Milanovićeve reči - podižu ogradu, protiv varvara, bila je to kritika Orbanu, nije Zoran Srbe nazvao varvarima nego je upravo poručio mađarskom desničaru da su se ograde u istoriji podizale prema varvarima, pa da li to znači da je i Orban ogradu podigao protiv varvara? Biti protiv Milanovića a "navijati" za HDZ, pa to nigde nema.

dragan

pre 7 godina

I na kraju jesu li mu preci bili partizani ili ustase? Da li mu je osnivac familije sa ocigledno imenom Milan na kraju srbin ili pak nekako hrvat sa jednim od najsrpskijih imena? Zna li on uopste sta je,sta prica i kud udara?

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Strahovito me nervira to sto hrvatski politicari upotrbljavaju termin srbijanska politika, srbijanska vlada i tome slicno iz prostog razloga sto hrvatski i srpski jezik nisu toliko razliciti da oni ne znaju kako da koriste pridev srpski. To sto se u narodu takvi pojmovi koriste nista ne znaci. Takodje iritira njihovo naglasavanje Vojvodine kao da se radi o posebnoj drzavi dok mi u Srbiji nikada ne govorimo Istra i Hrvatska ili Dalmacija, Slavonija i Hrvatska i ako bi se naslo istorijskih opravdanja za takvu konstrukciju.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Milanovic je najveće razocarenje!! Kada se pojavio delovao je kao osveženje, mlad spreman za saradnju a postao je gori od svojih prethodnika! Jos jedan dokaz koliko politika i zelja za vlascu uništi čoveka!

Pacov

pre 7 godina

Bas steta sto ne mogu da se uspostave normalni odnosi. Nekako mi ovi danasnji problemi zvuce naduvano od politicara, kao da oni guraju to sve napred, a ne narod. U poredjenju sa nekadasnjim ratovima, genocidima i cemu sve ne, danasnji problemi izmedju Srbije i Hrvatske izgledaju smesno i forsirano. Ovo je jednostavno jako losa diplomatija, gde je ovde uzdrzanost i medjusobno postivanje (makar formalno). Kao da nisu dve suverene drzave nego nekakva palanka.

FKCZ

pre 7 godina

Zar ne primećujete sličnost između Milanovića i Dačića? SDP u Hrvatskoj i SPS u Srbiji - naslednici komunističke partije Jugoslavije - KPJ!
Sve je to ista škola....

dragan

pre 7 godina

I na kraju jesu li mu preci bili partizani ili ustase? Da li mu je osnivac familije sa ocigledno imenom Milan na kraju srbin ili pak nekako hrvat sa jednim od najsrpskijih imena? Zna li on uopste sta je,sta prica i kud udara?

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Milanovic je najveće razocarenje!! Kada se pojavio delovao je kao osveženje, mlad spreman za saradnju a postao je gori od svojih prethodnika! Jos jedan dokaz koliko politika i zelja za vlascu uništi čoveka!

Pacov

pre 7 godina

Bas steta sto ne mogu da se uspostave normalni odnosi. Nekako mi ovi danasnji problemi zvuce naduvano od politicara, kao da oni guraju to sve napred, a ne narod. U poredjenju sa nekadasnjim ratovima, genocidima i cemu sve ne, danasnji problemi izmedju Srbije i Hrvatske izgledaju smesno i forsirano. Ovo je jednostavno jako losa diplomatija, gde je ovde uzdrzanost i medjusobno postivanje (makar formalno). Kao da nisu dve suverene drzave nego nekakva palanka.

Aznavour

pre 7 godina

Jasno je da su ovo predizborne igre, ali...

Ja sam naiskrenije fasciniran hrvatskom predizbornom retorikom i posle 21 godine od zavrsetka rata na teritoriji RH.

Vidite, kod nas one stranke koje u svom programu isticu Rusije, Krajine i kakve sve ne mitske tvorevine uredno dobijaju ispod, pa recimo 8% glasova. One stranke koje i nemaju program osim populisticke retorike i presvlacenja najbolje prolaze, to je nas tezak problem, ali to nije tema ovde...

Ono sto je zaista, ali zaista zabrinjavajuce je da se hrvatska javnost moze, kao sto vidimo okrenuti naglavacke, levi postaju desni i obrnuto, ali velika, ali bas velika vecina se slaze da je 'covek ispravno rekao' sta je vec rekao i kohezivna moc carobne reci Srbin je upravo fascinantna. Na njihobim portalima osvane clanak cisto unutrasnjp-politicke sadrzine spram ovih skorih izjava, a komentari su zapanjujuci, naime, svaki drugi ili treci je otpr. ovakav: 'Velikosprskoj, cigansko-vlaskoj poturcenoj gamadi treba reci ono sto mnogo Hrvata misli, i za to cete dobiti moj glas...'

Bolest sovinizma nas sve ovde drma, ali oni su to preneli na sledeci nivo, duboko podeljena, mlada nacija, sa samo jednim zajednickim imeniteljem, nacija ujedinjena samo oko jedne stvari - opterecenoscu Srbima.

Mikula

pre 7 godina

Stvarno ne znam što je tom čovjeku odjednom. Nikada ga nisam volio, ali prvi put ga ne razumijem. Znam da nije neki srbomrzac, znam da i nije glup, samo arogantan. Ovakvom retorikom samo gubi dio svog glasačkog tijela, a glasove desnice neće nikada dobiti. Dakle, nikakvog rezona tu nema. Zar mu je želja za povratkom na vlast toliko pomutila pamet da je izgubio sposobnost realnog političkog promišljanja?

Mrkva

pre 7 godina

On je pomeni jača faca od švih ostalih,bar kaže što i misli i neskriva se iza maski!!!
(darth vader sa B.Brda!!!, 26. avgust 2016 21:22)

Za usporene koji slabo kapiraju ili ne kapiraju uopšte i pale se na guranje:
on je u javnosti pričao jedno, a iza zatvorenih vrata drugo. To je skriveni snimak pokazao, to je i ČITAVA POENTA.

To je SVE suprotno od toga što ti pričaš i za koga ga smatraš.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Strahovito me nervira to sto hrvatski politicari upotrbljavaju termin srbijanska politika, srbijanska vlada i tome slicno iz prostog razloga sto hrvatski i srpski jezik nisu toliko razliciti da oni ne znaju kako da koriste pridev srpski. To sto se u narodu takvi pojmovi koriste nista ne znaci. Takodje iritira njihovo naglasavanje Vojvodine kao da se radi o posebnoj drzavi dok mi u Srbiji nikada ne govorimo Istra i Hrvatska ili Dalmacija, Slavonija i Hrvatska i ako bi se naslo istorijskih opravdanja za takvu konstrukciju.

aleksandar

pre 7 godina

A zasto stalno pravite izjednacavanje. Kao, obe strane su krive, podjednako su odgovorne za "lose odnose", i slicno. Na otvorene proustaske stavove i postupke sa druge strane granice, stalno pokusavate da stvorite utisak da smo i mi tu nesto krivi. Nismo sada nista krivi, niti ih bilo cime provociramo. Hajde malo manje pokusaja da se izjednacava ono sto se ne moze izjednaciti. Nisu "losi odnosi Beograda i Zagreba" vec jedna strana ne moze da sakrije mrznju i netrpeljivost, i otvoreno kaze da dok oni postoje kao drzava, Srbija nikada nece u EU. Mi tu nista nismo krivi niti smo to na bilo koji nacin isprovocirali.

Vukovic

pre 7 godina

Tuzno je to sto rezultate izbora u nama susjednoj Zemlji donosi odnos prema Srbima i Srbiji, tuzno za Hrvate a za nas Srbe je takodjer tuzno da 25 god posle Milosevica & Co. imamo iste stranke cak i ljude na vlasti sto sve prevedeno znaci da se nezna ko je gori- oni sto se bakcu nama ili mi od koga je svako pametan vec odavno digao ruke..

Sasa

pre 7 godina

Mislim da je ljudima na svim stranama dosta njegove, Izetbegoviceve, Dodikove, Vulinove, Vučićeve... retorike.
Svima je valjda postalo mnogo bitnije - šta ćemo sutra rucamo?

stiven k.

pre 7 godina

Dragane, kako može da bude neko beznačajan čovek, ako će sutra da bude Premijer susedne države ? Od stavova njegovih na toj funkciji, zavise odnosi dve zemlje. A to nije nevažno.

FKCZ

pre 7 godina

Zar ne primećujete sličnost između Milanovića i Dačića? SDP u Hrvatskoj i SPS u Srbiji - naslednici komunističke partije Jugoslavije - KPJ!
Sve je to ista škola....

Tor

pre 7 godina

ne kontam prvo celu kampanju u prethodnih par meseci huskanja nacionalistickog, a pogotovo sad jos ovo javno isticanje realno najumerenijeg medju hrvatima i realno najblizeg Srbima u hrvatskoj kao neprijatelja Srba i velikog naciobaliste, i to od strane pravih ne nacionalista nego skoro fasista. da nije bilo rata do ore 20god pomislio bi da neko opet ovde namesta situacije narodulima koji jos uvek podosta odisu naivnoscu, neukoscu i losem procenjivanju. da nas iskoriste dok smo jos i dalje zaostali, kontam. uzas

Moja adresa nije tajna

pre 7 godina

Primedba autoru: malo ko se u Srbiji potrudio da tačno shvati Milanovićeve reči - podižu ogradu, protiv varvara, bila je to kritika Orbanu, nije Zoran Srbe nazvao varvarima nego je upravo poručio mađarskom desničaru da su se ograde u istoriji podizale prema varvarima, pa da li to znači da je i Orban ogradu podigao protiv varvara? Biti protiv Milanovića a "navijati" za HDZ, pa to nigde nema.

emende

pre 7 godina

Sve ovo još jednom pokazuje da je osnovni problem hrvatske politike, ali i nacionalne svesti, u (ne)svesnom kolektivnom kompleksu u čijem je centru neverovatno intenzivna srbofobija. Prosto rečeno, dobar deo Hrvata ima adlerovski "defekt" u osećanju nacionalnog identiteta - da bih sebe osećao Hrvatom, ja MORAM da mrzim Srbe i sve što je srpsko ! I to ide od kulture i politike do sporta, zahvatajući skoro sve bitne sfere u kojima se izražava fenomen nacionalnog identiteta. To je potpuni apsurd i, usudiću se da kažem, tragična patologija - zamislite tu muku i teret da, recimo, moram iz dna duše da budem anti-Bugarin ili anti-Šveđanin ili anti-Eskim da bih se uopšte osećao pripadnikom srpske kulture i duhovnosti. Nažalost, u Hrvatskoj se baš takav "model" identiteta javno promoviše kao najpoželjniji i nameće se kroz ceo sistem obrazovanja, a da ne govorim o medijima i kulturnim institucijama. U politici je to podignuto za ceo jedan nivo više, jer se već dovoljno uzavrela antisrpka matrica stavlja u funkciju beskrupulozne borbe za glasove i licemernog podilaženja najnižim šovinističkim impulsima. Zato i imate slučaj da se retorika lidera jedne levičarske, socijaldemokratske stranke ni po čemu suštinski ne razlikuje od vokabulara ostrašćenih ustašoida sa krajnje desnice. Bojim se da će Hrvatakoj biti potrebno jako, jako mnogo decenija dok svoj autentični nacionalni identitet ne počne da traži van te žalosne, degradirajuće i kontracivilizacijske antisrpske matrice.

sila

pre 7 godina

Milanoviću je jednostavno dosadilo da ga svake godine u Kninu vređaju i zvižde pa mora da dokazuje da je veći Hrvat od svojih neslavnih prethodnika. Mene njegove izjave kao Srpkinju ne vređaju jer vidim samo jednog malog, plašjivog čoveka ogrezlog u grehu. Neka mu Gospod podari mir u duši.

Princeza

pre 7 godina

Zlo i naopako! Ali u strahu su velike oci, zato on pljuje po Srbiji.
Da li se nekome ratuje? Ne. Politicari su nas ugurali u sukob devedesetih sada treba da budemo pametniji, zar ne?

Mrki

pre 7 godina

Mi obični ljudi znamo da u Hrvatskoj nema nijednog političara koji želi pomirenje sa Srbijom.
Hoće ali pod uslovom da pristanemo na tezu da je Srbija napala Hrvatsku, te da su četnici i ustaše isti.
Mogu njihovi političari i naši mediji zavoditi javnost sa nekakvim pijateljstvim, ali narod zna..

Veerghoen

pre 7 godina

@Tor Потписујем сваку реч. Толико је овај регион неук, прост и неспособан да није ни чудо шта нам се дешава. Пази кад у овој земљи СПС има 400.000 бирача.

Bogdanović vs. Bogdanović

pre 7 godina

Nije čudo što niko ne može da razume Balkan i da razmrsi to klupko međusobnih mržnji. Koliko god mator bio nikad mi neće biti jasno kako može čovek sa tako nepogrešivo srpskim imenom i prezimenom da bude neki ultra-Hrvat?! Alo bre, pa ako si Zoran Milanović onda si bre SRBENDA za medalju!!! Znači kad ja, koji od rođenja živim na us..nom Balkanu i na kojem ću najverovatnije i umreti, ne mogu da shvatim ko je ovde Hrvat, a ko Srbin, kako to možemo očekivati od Amerikanaca ili bilo kog drugog?

ај ћао

pre 7 godina

Ма шта нас бре брига шта они раде тамо?
Шта нас смарате више са тим хрватским политичарима!
Мрзи нас Зоран Милановић па шта, мрзи нас и ХДЗ и то се никада неће променити. То је тамо правило и изузеци су јако ретки.
Научимо се да живимо поред те мржње и ставимо им до знања да се више никада поновити оно што су они нама радили у 20. веку и тачка.
Довиђења и не интересују нас никакви Хрвати.

Adam

pre 7 godina

Hrvarsku kao drzavu I njene politicare treba u potpunosti ignorisati. To se ne odnosi na Hrvate individuano kao ljude, Kulturu, muziku...Slicno bi I Hrvati trebalo da rade sa Srbijom.

Pera

pre 7 godina

Hehe, ma neeee, nemaju oni nista protiv nas, ma uopste...

ELem, tipican tok diskusije na njihovim sajtovima:

Tema: BILO KOJA

Diskutant 1: ' je castohlepni klaun koji tezi obnasati poziciju ...'

Diskutant 2: 'Ma ni ovi kod nas nisu nista bolji, to je sve pohlepno..'

Diskutant 3: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Diskutant 4: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Diskutant 5: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

.....

Diskutant 123875: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Razgovor sa njima?? Gubljenje vremena, energije i mozdanih celija...

miki

pre 7 godina

Ja mislim da hrvatima dolazi vreme razocarenja u drzavu za koju su planirali da bude svajcarska i da su politicari skapirali da od ekonomije nema nista pa svesno svadjaju sopstveni narod.

rioda

pre 7 godina

Nije on, kako ga neki ovde prikazuju, neprijatelj Srba. On je samo jedan nedosledan politicar zeljan vlasti. Cak bih ga nazvao i Makijavelistom zbog nacina na koji se bori za glasove. Ipak, njegova neodoslednost plus njegovi lose vuceni potezi za vreme vodjenja zemlje mu Hrvatske, cine ga jednim jako losim politicarem. Zbog ovih izjava, dobice izbore, i uci u koaliciju za tim famoznim MOST-om.

milan

pre 7 godina

Nemojmo biti naivni. Te smesne price da je neko kao skriveno snimao njegov razgovor sa borcima, su glupost. To je bio politicki govor koji ima za svrhu da privuce nacionaliste na svoju stranu. A sve u dogovoru sa AV i Vulinima.

Boki

pre 7 godina

Za one koji ne prate svakodnevno politiku i Zorana Milanovića kada pročitaju ovakav tekst imaju dojam da ovaj mrzi Srbe. Nažalost u tekstu su iznesene neistine što se tiče izjava, popraćeni zaista neistinitim konstrukcijama i komentarom autora i Srbi u Srbiji moraju znati tko drži medije u Srbiji i zašto kad god Zoki kaže nešto kontra Vučića i Nikolića srpski mediji to prenesu kao ustaški napad pomahnitalog Zokija i Hrvata na Srbe. Da, Zoki govori šta većina građana u Hrvatskoj misli uključujući Srbe u Hrvatskoj koliko god to vama u Srbiji zvučalo nevjerojatno i da, za SDP će glasati i dalje 8 od 10 Srba u Hrvatskoj.

Sotir

pre 7 godina

Aman. Samo treba osigurati stalnim raspirivanjem mrznje da se Hrvati ne dosete d su zapravo Srbi i da Srbi ne shvate da su zapravo Hrvati. Cela Hrvatska drzava trenutno opstaje samo na generisanoj mrznji prema Srbiji od strane Vatikana. Istrani ne podnose Zagorce, Dalmatinci Slavonce, pa Splićanin u Zagrebu skida tablice sa kola??? Milanović se samo uzdigao na tom talasu jer je to jedini put do vlasti. Mašinerija Vatikana i BNDa je su vise jaka da bi neko ko bi propagirao da su Hrvati i Srbi isti narod ikada postao politicar. I to ce tako ostati dok Rusija ili neko drugi ne uspe da se probije u Hrvatsku. Vatikan to neće dati jer su Hrvati toliko indoktrinirani da predstavljaju branu prodoru pravoslavlja. E zato se mrzimo i ratujemo, a zapravo smo i jedni i drugi glupi da vidimo istinu i verujemo u demokratiju koja je glasanje za ponudjene kandidate. A ko nam ih je ponudio? Pa zna se. U Hrvatskoj su to trenutno BND i Vatikan, a u Srbiji BND, Rusija i Britanija (USA se vise ne mesa direktno, bar verujem).

Aznavour

pre 7 godina

@Matija

Ako pazljivo procitas moj komentar, pogotovo prvi pasus, shvatices da sam pricao i o Vucicu i o Nikolicu i o Dacicu...dakle o presvlacenju i nepostojanju programa, sta tu nije jasno, a ovi sto su ultra-nacionalisti jedva predju cenzus, i to ponekad. U Hrvatskoj mozes da budes i ustasa, i partizan i Deda Mraz, ali moras oplesti po Srbima da bi te iko i primetio uopste.

Mozes ti to prevrtati kako ti je volja, ali kod nas neces videti, recimo Cedomira Jovanovica da svoj pro-evropski program zasniva na 4+ miliona 'sake jada' koji se granice sa 'big shit' drzavama, a kod Vas je to, uz svo duzno postovanje, ulaznica i odskocna daska za ma kakav pomak politickog rejtinga. A upravo to je ono sto zabrinjava, i nad cim biste upravo Vi prvi morali dobro da se zamislite.

Ti nastavi da ignorises bljuvotine koje svakodnevno, GODINAMA mozes procitati na vasim portalima, i mani me price da su to samo najglasniji, da je to zaista tako, mislis li da bi se Z.Milanovic opredelio na ovakav korak?

Ksenija

pre 7 godina

Onaj cuveni argument "pa to je bilo samo zbog izborne kampanje"... je uzasan. Jer on nam govori da nismo demos nego stoka, kojoj treba bacati koske i podsticati niske nagone. Obesmisljavanje demokratije i glasanja. I komentari da je Milanovic strastveni borac - pa to nije strast nego lazi i manipulacije. Prekosutra ce opet reci da voli Srbe i da im je najbolji prijatelj.

...

pre 7 godina

Milanović ništa loše nije rekao. Najbitnije je da nije fašista kao HDZ ekipa. Sad ga razvlače po medijima(jer je pomenuo sv. Vučića) kao da žele HDZ na vlasti.

Podsetilac

pre 7 godina

Pa Most nije napravio koaliciju sa njim nego sa HDZ jer su HDZ bili miljenici Merkelove i Nemacke, pa zaboraviste da napisete da je na proslim izborima u jeku predizobrne kampanje Merkelova primila predsednika tada opozicione stranke HDZ, gdina Karamarka u Nemackoj i da je time bio poslat signal hrvatskim biracima za koga da glasaju i da je Milanovic i njegova strana i koalicija otpisana.

Moja adresa nije tajna

pre 7 godina

Primedba autoru: malo ko se u Srbiji potrudio da tačno shvati Milanovićeve reči - podižu ogradu, protiv varvara, bila je to kritika Orbanu, nije Zoran Srbe nazvao varvarima nego je upravo poručio mađarskom desničaru da su se ograde u istoriji podizale prema varvarima, pa da li to znači da je i Orban ogradu podigao protiv varvara? Biti protiv Milanovića a "navijati" za HDZ, pa to nigde nema.

aleksandar

pre 7 godina

A zasto stalno pravite izjednacavanje. Kao, obe strane su krive, podjednako su odgovorne za "lose odnose", i slicno. Na otvorene proustaske stavove i postupke sa druge strane granice, stalno pokusavate da stvorite utisak da smo i mi tu nesto krivi. Nismo sada nista krivi, niti ih bilo cime provociramo. Hajde malo manje pokusaja da se izjednacava ono sto se ne moze izjednaciti. Nisu "losi odnosi Beograda i Zagreba" vec jedna strana ne moze da sakrije mrznju i netrpeljivost, i otvoreno kaze da dok oni postoje kao drzava, Srbija nikada nece u EU. Mi tu nista nismo krivi niti smo to na bilo koji nacin isprovocirali.

FKCZ

pre 7 godina

Zar ne primećujete sličnost između Milanovića i Dačića? SDP u Hrvatskoj i SPS u Srbiji - naslednici komunističke partije Jugoslavije - KPJ!
Sve je to ista škola....

Sasa

pre 7 godina

Mislim da je ljudima na svim stranama dosta njegove, Izetbegoviceve, Dodikove, Vulinove, Vučićeve... retorike.
Svima je valjda postalo mnogo bitnije - šta ćemo sutra rucamo?

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Strahovito me nervira to sto hrvatski politicari upotrbljavaju termin srbijanska politika, srbijanska vlada i tome slicno iz prostog razloga sto hrvatski i srpski jezik nisu toliko razliciti da oni ne znaju kako da koriste pridev srpski. To sto se u narodu takvi pojmovi koriste nista ne znaci. Takodje iritira njihovo naglasavanje Vojvodine kao da se radi o posebnoj drzavi dok mi u Srbiji nikada ne govorimo Istra i Hrvatska ili Dalmacija, Slavonija i Hrvatska i ako bi se naslo istorijskih opravdanja za takvu konstrukciju.

dragan

pre 7 godina

I na kraju jesu li mu preci bili partizani ili ustase? Da li mu je osnivac familije sa ocigledno imenom Milan na kraju srbin ili pak nekako hrvat sa jednim od najsrpskijih imena? Zna li on uopste sta je,sta prica i kud udara?

Vukovic

pre 7 godina

Tuzno je to sto rezultate izbora u nama susjednoj Zemlji donosi odnos prema Srbima i Srbiji, tuzno za Hrvate a za nas Srbe je takodjer tuzno da 25 god posle Milosevica & Co. imamo iste stranke cak i ljude na vlasti sto sve prevedeno znaci da se nezna ko je gori- oni sto se bakcu nama ili mi od koga je svako pametan vec odavno digao ruke..

Tor

pre 7 godina

ne kontam prvo celu kampanju u prethodnih par meseci huskanja nacionalistickog, a pogotovo sad jos ovo javno isticanje realno najumerenijeg medju hrvatima i realno najblizeg Srbima u hrvatskoj kao neprijatelja Srba i velikog naciobaliste, i to od strane pravih ne nacionalista nego skoro fasista. da nije bilo rata do ore 20god pomislio bi da neko opet ovde namesta situacije narodulima koji jos uvek podosta odisu naivnoscu, neukoscu i losem procenjivanju. da nas iskoriste dok smo jos i dalje zaostali, kontam. uzas

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Milanovic je najveće razocarenje!! Kada se pojavio delovao je kao osveženje, mlad spreman za saradnju a postao je gori od svojih prethodnika! Jos jedan dokaz koliko politika i zelja za vlascu uništi čoveka!

Aznavour

pre 7 godina

Jasno je da su ovo predizborne igre, ali...

Ja sam naiskrenije fasciniran hrvatskom predizbornom retorikom i posle 21 godine od zavrsetka rata na teritoriji RH.

Vidite, kod nas one stranke koje u svom programu isticu Rusije, Krajine i kakve sve ne mitske tvorevine uredno dobijaju ispod, pa recimo 8% glasova. One stranke koje i nemaju program osim populisticke retorike i presvlacenja najbolje prolaze, to je nas tezak problem, ali to nije tema ovde...

Ono sto je zaista, ali zaista zabrinjavajuce je da se hrvatska javnost moze, kao sto vidimo okrenuti naglavacke, levi postaju desni i obrnuto, ali velika, ali bas velika vecina se slaze da je 'covek ispravno rekao' sta je vec rekao i kohezivna moc carobne reci Srbin je upravo fascinantna. Na njihobim portalima osvane clanak cisto unutrasnjp-politicke sadrzine spram ovih skorih izjava, a komentari su zapanjujuci, naime, svaki drugi ili treci je otpr. ovakav: 'Velikosprskoj, cigansko-vlaskoj poturcenoj gamadi treba reci ono sto mnogo Hrvata misli, i za to cete dobiti moj glas...'

Bolest sovinizma nas sve ovde drma, ali oni su to preneli na sledeci nivo, duboko podeljena, mlada nacija, sa samo jednim zajednickim imeniteljem, nacija ujedinjena samo oko jedne stvari - opterecenoscu Srbima.

Mrkva

pre 7 godina

On je pomeni jača faca od švih ostalih,bar kaže što i misli i neskriva se iza maski!!!
(darth vader sa B.Brda!!!, 26. avgust 2016 21:22)

Za usporene koji slabo kapiraju ili ne kapiraju uopšte i pale se na guranje:
on je u javnosti pričao jedno, a iza zatvorenih vrata drugo. To je skriveni snimak pokazao, to je i ČITAVA POENTA.

To je SVE suprotno od toga što ti pričaš i za koga ga smatraš.

stiven k.

pre 7 godina

Dragane, kako može da bude neko beznačajan čovek, ako će sutra da bude Premijer susedne države ? Od stavova njegovih na toj funkciji, zavise odnosi dve zemlje. A to nije nevažno.

Pacov

pre 7 godina

Bas steta sto ne mogu da se uspostave normalni odnosi. Nekako mi ovi danasnji problemi zvuce naduvano od politicara, kao da oni guraju to sve napred, a ne narod. U poredjenju sa nekadasnjim ratovima, genocidima i cemu sve ne, danasnji problemi izmedju Srbije i Hrvatske izgledaju smesno i forsirano. Ovo je jednostavno jako losa diplomatija, gde je ovde uzdrzanost i medjusobno postivanje (makar formalno). Kao da nisu dve suverene drzave nego nekakva palanka.

Mikula

pre 7 godina

Stvarno ne znam što je tom čovjeku odjednom. Nikada ga nisam volio, ali prvi put ga ne razumijem. Znam da nije neki srbomrzac, znam da i nije glup, samo arogantan. Ovakvom retorikom samo gubi dio svog glasačkog tijela, a glasove desnice neće nikada dobiti. Dakle, nikakvog rezona tu nema. Zar mu je želja za povratkom na vlast toliko pomutila pamet da je izgubio sposobnost realnog političkog promišljanja?

Boki

pre 7 godina

Za one koji ne prate svakodnevno politiku i Zorana Milanovića kada pročitaju ovakav tekst imaju dojam da ovaj mrzi Srbe. Nažalost u tekstu su iznesene neistine što se tiče izjava, popraćeni zaista neistinitim konstrukcijama i komentarom autora i Srbi u Srbiji moraju znati tko drži medije u Srbiji i zašto kad god Zoki kaže nešto kontra Vučića i Nikolića srpski mediji to prenesu kao ustaški napad pomahnitalog Zokija i Hrvata na Srbe. Da, Zoki govori šta većina građana u Hrvatskoj misli uključujući Srbe u Hrvatskoj koliko god to vama u Srbiji zvučalo nevjerojatno i da, za SDP će glasati i dalje 8 od 10 Srba u Hrvatskoj.

...

pre 7 godina

Milanović ništa loše nije rekao. Najbitnije je da nije fašista kao HDZ ekipa. Sad ga razvlače po medijima(jer je pomenuo sv. Vučića) kao da žele HDZ na vlasti.

Sotir

pre 7 godina

Aman. Samo treba osigurati stalnim raspirivanjem mrznje da se Hrvati ne dosete d su zapravo Srbi i da Srbi ne shvate da su zapravo Hrvati. Cela Hrvatska drzava trenutno opstaje samo na generisanoj mrznji prema Srbiji od strane Vatikana. Istrani ne podnose Zagorce, Dalmatinci Slavonce, pa Splićanin u Zagrebu skida tablice sa kola??? Milanović se samo uzdigao na tom talasu jer je to jedini put do vlasti. Mašinerija Vatikana i BNDa je su vise jaka da bi neko ko bi propagirao da su Hrvati i Srbi isti narod ikada postao politicar. I to ce tako ostati dok Rusija ili neko drugi ne uspe da se probije u Hrvatsku. Vatikan to neće dati jer su Hrvati toliko indoktrinirani da predstavljaju branu prodoru pravoslavlja. E zato se mrzimo i ratujemo, a zapravo smo i jedni i drugi glupi da vidimo istinu i verujemo u demokratiju koja je glasanje za ponudjene kandidate. A ko nam ih je ponudio? Pa zna se. U Hrvatskoj su to trenutno BND i Vatikan, a u Srbiji BND, Rusija i Britanija (USA se vise ne mesa direktno, bar verujem).

emende

pre 7 godina

Sve ovo još jednom pokazuje da je osnovni problem hrvatske politike, ali i nacionalne svesti, u (ne)svesnom kolektivnom kompleksu u čijem je centru neverovatno intenzivna srbofobija. Prosto rečeno, dobar deo Hrvata ima adlerovski "defekt" u osećanju nacionalnog identiteta - da bih sebe osećao Hrvatom, ja MORAM da mrzim Srbe i sve što je srpsko ! I to ide od kulture i politike do sporta, zahvatajući skoro sve bitne sfere u kojima se izražava fenomen nacionalnog identiteta. To je potpuni apsurd i, usudiću se da kažem, tragična patologija - zamislite tu muku i teret da, recimo, moram iz dna duše da budem anti-Bugarin ili anti-Šveđanin ili anti-Eskim da bih se uopšte osećao pripadnikom srpske kulture i duhovnosti. Nažalost, u Hrvatskoj se baš takav "model" identiteta javno promoviše kao najpoželjniji i nameće se kroz ceo sistem obrazovanja, a da ne govorim o medijima i kulturnim institucijama. U politici je to podignuto za ceo jedan nivo više, jer se već dovoljno uzavrela antisrpka matrica stavlja u funkciju beskrupulozne borbe za glasove i licemernog podilaženja najnižim šovinističkim impulsima. Zato i imate slučaj da se retorika lidera jedne levičarske, socijaldemokratske stranke ni po čemu suštinski ne razlikuje od vokabulara ostrašćenih ustašoida sa krajnje desnice. Bojim se da će Hrvatakoj biti potrebno jako, jako mnogo decenija dok svoj autentični nacionalni identitet ne počne da traži van te žalosne, degradirajuće i kontracivilizacijske antisrpske matrice.

ај ћао

pre 7 godina

Ма шта нас бре брига шта они раде тамо?
Шта нас смарате више са тим хрватским политичарима!
Мрзи нас Зоран Милановић па шта, мрзи нас и ХДЗ и то се никада неће променити. То је тамо правило и изузеци су јако ретки.
Научимо се да живимо поред те мржње и ставимо им до знања да се више никада поновити оно што су они нама радили у 20. веку и тачка.
Довиђења и не интересују нас никакви Хрвати.

Mrki

pre 7 godina

Mi obični ljudi znamo da u Hrvatskoj nema nijednog političara koji želi pomirenje sa Srbijom.
Hoće ali pod uslovom da pristanemo na tezu da je Srbija napala Hrvatsku, te da su četnici i ustaše isti.
Mogu njihovi političari i naši mediji zavoditi javnost sa nekakvim pijateljstvim, ali narod zna..

sila

pre 7 godina

Milanoviću je jednostavno dosadilo da ga svake godine u Kninu vređaju i zvižde pa mora da dokazuje da je veći Hrvat od svojih neslavnih prethodnika. Mene njegove izjave kao Srpkinju ne vređaju jer vidim samo jednog malog, plašjivog čoveka ogrezlog u grehu. Neka mu Gospod podari mir u duši.

milan

pre 7 godina

Nemojmo biti naivni. Te smesne price da je neko kao skriveno snimao njegov razgovor sa borcima, su glupost. To je bio politicki govor koji ima za svrhu da privuce nacionaliste na svoju stranu. A sve u dogovoru sa AV i Vulinima.

rioda

pre 7 godina

Nije on, kako ga neki ovde prikazuju, neprijatelj Srba. On je samo jedan nedosledan politicar zeljan vlasti. Cak bih ga nazvao i Makijavelistom zbog nacina na koji se bori za glasove. Ipak, njegova neodoslednost plus njegovi lose vuceni potezi za vreme vodjenja zemlje mu Hrvatske, cine ga jednim jako losim politicarem. Zbog ovih izjava, dobice izbore, i uci u koaliciju za tim famoznim MOST-om.

Bogdanović vs. Bogdanović

pre 7 godina

Nije čudo što niko ne može da razume Balkan i da razmrsi to klupko međusobnih mržnji. Koliko god mator bio nikad mi neće biti jasno kako može čovek sa tako nepogrešivo srpskim imenom i prezimenom da bude neki ultra-Hrvat?! Alo bre, pa ako si Zoran Milanović onda si bre SRBENDA za medalju!!! Znači kad ja, koji od rođenja živim na us..nom Balkanu i na kojem ću najverovatnije i umreti, ne mogu da shvatim ko je ovde Hrvat, a ko Srbin, kako to možemo očekivati od Amerikanaca ili bilo kog drugog?

miki

pre 7 godina

Ja mislim da hrvatima dolazi vreme razocarenja u drzavu za koju su planirali da bude svajcarska i da su politicari skapirali da od ekonomije nema nista pa svesno svadjaju sopstveni narod.

Podsetilac

pre 7 godina

Pa Most nije napravio koaliciju sa njim nego sa HDZ jer su HDZ bili miljenici Merkelove i Nemacke, pa zaboraviste da napisete da je na proslim izborima u jeku predizobrne kampanje Merkelova primila predsednika tada opozicione stranke HDZ, gdina Karamarka u Nemackoj i da je time bio poslat signal hrvatskim biracima za koga da glasaju i da je Milanovic i njegova strana i koalicija otpisana.

Princeza

pre 7 godina

Zlo i naopako! Ali u strahu su velike oci, zato on pljuje po Srbiji.
Da li se nekome ratuje? Ne. Politicari su nas ugurali u sukob devedesetih sada treba da budemo pametniji, zar ne?

Pera

pre 7 godina

Hehe, ma neeee, nemaju oni nista protiv nas, ma uopste...

ELem, tipican tok diskusije na njihovim sajtovima:

Tema: BILO KOJA

Diskutant 1: ' je castohlepni klaun koji tezi obnasati poziciju ...'

Diskutant 2: 'Ma ni ovi kod nas nisu nista bolji, to je sve pohlepno..'

Diskutant 3: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Diskutant 4: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Diskutant 5: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

.....

Diskutant 123875: 'srbine, pali traktor i bezi nazad u Smrdiju...'

Razgovor sa njima?? Gubljenje vremena, energije i mozdanih celija...

Adam

pre 7 godina

Hrvarsku kao drzavu I njene politicare treba u potpunosti ignorisati. To se ne odnosi na Hrvate individuano kao ljude, Kulturu, muziku...Slicno bi I Hrvati trebalo da rade sa Srbijom.

Veerghoen

pre 7 godina

@Tor Потписујем сваку реч. Толико је овај регион неук, прост и неспособан да није ни чудо шта нам се дешава. Пази кад у овој земљи СПС има 400.000 бирача.

Aznavour

pre 7 godina

@Matija

Ako pazljivo procitas moj komentar, pogotovo prvi pasus, shvatices da sam pricao i o Vucicu i o Nikolicu i o Dacicu...dakle o presvlacenju i nepostojanju programa, sta tu nije jasno, a ovi sto su ultra-nacionalisti jedva predju cenzus, i to ponekad. U Hrvatskoj mozes da budes i ustasa, i partizan i Deda Mraz, ali moras oplesti po Srbima da bi te iko i primetio uopste.

Mozes ti to prevrtati kako ti je volja, ali kod nas neces videti, recimo Cedomira Jovanovica da svoj pro-evropski program zasniva na 4+ miliona 'sake jada' koji se granice sa 'big shit' drzavama, a kod Vas je to, uz svo duzno postovanje, ulaznica i odskocna daska za ma kakav pomak politickog rejtinga. A upravo to je ono sto zabrinjava, i nad cim biste upravo Vi prvi morali dobro da se zamislite.

Ti nastavi da ignorises bljuvotine koje svakodnevno, GODINAMA mozes procitati na vasim portalima, i mani me price da su to samo najglasniji, da je to zaista tako, mislis li da bi se Z.Milanovic opredelio na ovakav korak?

Ksenija

pre 7 godina

Onaj cuveni argument "pa to je bilo samo zbog izborne kampanje"... je uzasan. Jer on nam govori da nismo demos nego stoka, kojoj treba bacati koske i podsticati niske nagone. Obesmisljavanje demokratije i glasanja. I komentari da je Milanovic strastveni borac - pa to nije strast nego lazi i manipulacije. Prekosutra ce opet reci da voli Srbe i da im je najbolji prijatelj.