Politika: Srbi se sve manje žale Strazburu

Beograd -- Srbija više nije zemlja sa najvećim brojem predstavki građana pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, piše dutrašnja Politika.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Strazbur ne stiti prava obicnih gradjana. Poslao sam predstavku u Strazbur a oni je odbiju jer nije napisana na novim obrascima nego na starim. Otkud ja znam da postoje novi obrasci. Pogledam na njihovom sajtu a novi obrasci se razlikuju od starih po tome sto ono sto je bilo na levoj stani sad je na desnoj i obratno. A svetlo plava boja na pojedinim delovima predstavke je sada tamnije plava. Kao da je to bitno. Nasli su glup razlog da odbiju predstavku samo da ne rade. A onda ovi nasi kazu smanjen broj zalbi.Strazbur je bacanje prasine u oci!
  (Milorad, 1. avgust 2016 09:03)

  # Link komentara

 2. Za parnicu koja treba hitno da se reši u roku od 6 meseci, spor traje već više od 5 godina i još nije doneta prvostepena presuda i tek će na jesen, a Vrhovni sud dodeli kao poslednja instanca po Zakonu o uredjenju sudova 20000 dinara odštetu. Pri tome kaže da je narušeno pravo za sudjenje u razumnom roku. Pa to onaj MIlojevič kao Predsednik suda pojede za večeru uz neko vino iz podruma Jajinci... sramota i kako onda da ne idemo u Strazbur
  (Pera, 1. avgust 2016 00:12)

  # Link komentara

 3. "Tek ako u tome ne uspeju, odnosno ako im bude odbijena ustavna žalba, imaju pravo da se obrate Evropskom sudu."

  Drugim rečima - Ustavni sud radi ono što je radio sud u Strazburu.
  Prava slika o tome koliko se građani žale na državu se može dobiti samo ako se sabere broj predstavki pred Evropskim sudom i broj ustavnih žalbi pred Ustavnim sudom.
  (John, 31. jul 2016 23:28)

  # Link komentara