Žene protiv nasilja traže ostavku Vulina

Beograd -- Organizacija Mreža žena protiv nasilja zatražila je danas da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin da ostavku.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Moje iskustvo je da Centri za socijalni rad ne rade uopšte dobro svoj posao, a kada se žalimo ministarstvu oni ih štite i pored dokaza.
  Lično sam ugrožena od nasilnika, prijAvila, tužila, nasilnik podmitio-centar sudu poslao izveštaj da nasilja nije bilo!?(a ja sa gomilom dokaza da jeste)
  Podržavam i ostavku ministra i ukidanje Centara za socijalni rad.
  (Jelena, 1. avgust 2016 10:58)

  # Link komentara

 2. Radnice centara se ponasaju bahato bas prema osobama kojima pomoc treba,staju na stranu nasilnika i onih koji rade suprotno od interesa bilo deteta ili porodice,za sve to im je neko dao moc i uvek su zasticene,svaki centar treba obici i debelo popricati sa tim "caricama" koje tamo rade i objasniti da one treba da sprece nasilje a ne da podrzavanjem nekome daju sansu da uradi ono najgore.Sve ide od ministra Vulina i samim tim i njega i sve takve lose radnike zameniti novim i savesnim.
  (Sandra, 1. avgust 2016 10:04)

  # Link komentara

 3. POznato je da Centri za socijalni rad ne rade svoj posao, tačnije baš ih briga za sve. Tako npr Centar za socijalni rad u Kragujevcu žrtvi porodičnog nasilja preti oduzimanjem dece umesto da žrtvu zaštiti.Zato što je tražila da Centar radi svoj posao. Realno gledano,žrtve nasilja trpe još veće nasilje od nezainteresovanih "socijalaca", policije i sudova.Ovo je primer kojeg znam, i samo čekam kada će osvanuti naslov u vezi i ove male porodice. Svim tragedijama je prethodio sličan scenario, tužiš, žališ se, ali te ubiju i bude kasno. Ili kao ovde, još te dodatno šikanira Centar za socijalni rad, umesto da te zaštiti.Zbog mita koje prima od nasilnika.
  (Anja, 1. avgust 2016 08:30)

  # Link komentara

 4. Na političkoj sceni srbije nema mnogo novih imena, sve su to manje više isti likovi koji se rotiraju na funkcijama, menjaju stranke ideologiju i politiku. Zamislite bivši okoreli julovci i radikali danas pričaju o ulasku u EU i ljudakim pravima. Na kraju će Jankovića i Šabića da smene pošto im smeta svaka vrsta kritike, na račun njihovog nerada.
   (biće bolje, 1. avgust 2016 08:28)

  # Link komentara

 5. pa on je vec u ostavci. Trenutno cekamo gospodara da opet sazove vladu
   (Agent Smith, 1. avgust 2016 07:50)

  # Link komentara

 6. Ta organizacija zatražila je i da u budućoj Vladi Aleksandar Vulin ne bude na čelu "niti jednog ministarstva koje se bavi pitanjem zaštite žena i dece od nasilja u porodici i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja".

  Vulin je slika i prilika svega onoga sto nam se desava u poslednjih 30 godina. U svakoj vladi je sedelo bar 80% potpuno nesposobnih ministara koji sa poslom, strukom, odgovornoscu..., nisu imali nikakvih dodirnih tacaka. Poltronstvo je jedina bitna karakteristika, a zva sve ostalo - ko te pita. Misliti da je danas npr Dacic dobar ministar ino poslova, ili da je Dr Nesa odlican ministar policije, ... Selakovic, Ilic, Sertic, Gasic, ... Sa ovakvim kadriranjem zaista je ogorman uspeh sto kao drzava uopste i postojimo. U takvom ambijentu govoriti o ekonomiji, rudarstvu, razvoju, zastiti okoline ...to bi bas bilo neozbiljno. Tako da Vulin ili neko drugi njemu slican, isto bi nam bilo. Vucicu su potrebne dvorske lude i evo vec vise od tri meseca konkurs je stalno otvoren. Videcete uostalom koliko ce i u tom novom izboru biti funkcionalno nepismenih ministara. Namestice se tu jos neki Vazduplohov, neki Risticevic, martinovic. Nece sigurno niko ko moze zaista da povuce ovu zemlju napred.
  (srrrrrrrrrrdjan, 1. avgust 2016 07:19)

  # Link komentara

 7. Ne mora covek da daje ostavku kad ce za svoj besprekoran rad da avanzuje i dobije jos odgovorniji posao a to je ministarstvo odbrane a mozda i policije. Umesto da brani radnike od nadobudnih poslodavaca i da brine kako se zivi na ivici egzistencije, on brine o "ekonomskim" migrantima i izigrava portparola premijeru.
  (Dana, 31. jul 2016 23:45)

  # Link komentara

 8. Ne verujem da je Vulin znao o čemu priča. Kada pričate o Vulinu, morate uzeti u obzir dve činjenice.
  Prvo, Vulinova funkcija nema direktne veze s radom ministarstva na čijem je čelu. Njegova funkcija je da je u Vladi i da iznosi stavove koje bi Vučić rado iznosio, ali pošto je premijer ne može javno da ih iznosi. Zato je tu Vulin. Ono što Vučić misli, Vulin govori. Najpovoljnije ministarstvo za to su spoljni poslovi, ali Vučić zna da ni tu ministri ne mogu sve da kažu (zato me čudi što je tu Dačić, on je više za privredu, policiju ili pravdu – za te burazersko-ortačke poslove), a odmah iza toga je rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i tu je pravi čovek - Vulin. Fokus je na “boračkim” jer se tu može prepucavati s komšijama što Vučiću jako fali. Vulin jedva da priča o radu, zapošljavanju i socijalnim pitanjima. Koliko znam, otvorio je lift u jednom staračkom i to je to. Možda se zato Vulin ne snalazi u ovom slučaju porodičnog nasilja i pogubnih posledica koje je imalo.
  Drugo, u Srbiji je ogroman problem i to što ministri o svemu izveštavaju. U drugim državama, kada policija nešto ispituje, javnosti se obraćaju nadležni iz policije, kad sud ispituje, advokati ili tužioci itd, dok se u Srbiji o svim pitanjima izjašnjavaju ministri. Otuda, nije ni čudo što puno tih izjava nema veze s vezom jer ministri jednostavno nisu zaduženi za operativni deo posla tih institucija pa samim tim u većini slučajeva ni ne znaju o čemu se radi. Mislim da se to desilo u ovom slučaju.
  (mimi, 31. jul 2016 23:25)

  # Link komentara

 9. Ta organizacija zatražila je i da u budućoj Vladi Aleksandar Vulin ne bude na čelu "niti jednog ministarstva koje se bavi pitanjem zaštite žena i dece od nasilja u porodici i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja".

  Što se mene tiče mogli su da stave tačku kod "niti jednog ministarstva."
   (Gajus Bonus, 31. jul 2016 23:23)

  # Link komentara

 10. Kao pravnik zaposlen u Centru za socijalni rad samo mogu reci da smo zakonski u velikoj meri ograniceni da sprovodimo mnoge odluke, bilo da je u pitanju novcana pomoc, nasilje u porodici, briga o starijim osobama ili npr maloletnicka delikvencija. Niti branim Vulina, niti znam detalje ovog slucaja pa branim svoje kolege, vec ovim komentarom samo zelim da apelujem na zakonodavnu vlast da zakone i podzakonske akte ne donose stranacki ili klimajuci glavom sta neko 'odozgo' kaze, vec samo da se gleda najbolji interes onoga kome stvarno treba pomoc nase ustanove
  (max, 31. jul 2016 23:16)

  # Link komentara

 11. Pridruzujem se
  (Gavrilo, 31. jul 2016 22:27)

  # Link komentara

 12. Centri za socijalni rad su valjda pod upravom osnivača, to jest lokalne samouprave. Mada postoji ideja da se ovo promeni. I ovo je nažalost politička igrarija pred formiranje vlade. Mada može da mu se zameri što to nije bilo ispeglano ranije. Ako mogu da jure fašiste, mogu i da se pozabavi i peglanjem procesa. Ako sudstvo ima verijacije u postupcima i presudama, možeš misliti našta liči sistem socijalne zaštite. Sve birokratska komuna do komune.
  (ilija, 31. jul 2016 22:25)

  # Link komentara

 13. Nemojte sad nema vremena, bavi se prvenstveno Hrvatskom i svim ostalim osim svojim poslom.
  (Srki, 31. jul 2016 21:43)

  # Link komentara

 14. Pa ne moze Vulin da se na miru opusti u spa-centru, a vec ga neko usplahiruje i dekoncentrise, nije posteno, znate li vi koliko mi skupo placamo tu njegovu relaksaciju, a sami sebi nikad ne bi mogli da platimo ni ulaz, a kamoli stalnu propusnicu.
  (moi, 31. jul 2016 21:40)

  # Link komentara

 15. nedam vulina ... ni za 10 evra
  (alo bre..., 31. jul 2016 21:34)

  # Link komentara

 16. Bez obzira na temu Vulina kiji je takav kakav je, ostaje ipak cinjenica da je gotovo neomoguce predvideti i spreciti takve stvari kao sto je ubistvo. kad neko resi da napravi tako nesto gotovo je to nemoguce spreciti. mozda ovo nije najbolji primer losega rada CZR.
  (aca, 31. jul 2016 21:29)

  # Link komentara

 17. I ne samo zene. Pridruzujem se ovom zahtevu, dosta vise praznih prica i demagogije. Zvanje ministra i sve privilegije koje to mesto nosi treba zasluziti, a ministarsku platu zaraditi. Ne moze samo beneficije, a odgovornost nista! Kako Vulin, tako i ostali. Nagledali smo se javasluka za sve ove godine: od poplava i ministra za vanredne situacije, ubistava i silovanja, pada helikoptera sa poginulim pilotima i bebom, "ukradenih" licnih karti, fantomki, vikendica, nalepnica, koferceta i drugara sa imenima juznog voca..." Ko je ikada snosio neku odgovornost? A glumci su konstantno jedna te ista ekipa. Za svaku od ovih afera, ostavka je prva i obavezna stavka, a dalje sledi utvrdjivanje krivicne odgovornosti. Kada to bude, moci cemo da se nazovemo drzava.
  (lako je tako ministrovati, 31. jul 2016 21:29)

  # Link komentara

 18. Ne moze da da ostavku, on je ionako u ostavci. Ovo sto se naziva tehicka vlada, u stvari je vlada u ostavci, do formiranja nove. E sad, sto je AV to odradio da ispadne da kao nije dao ostavku, to je na obraz javnosti i medijima, sto su pristali na igru. Ili su morali?
   (lauda, 31. jul 2016 21:17)

  # Link komentara

 19. zato ce biti ministar odbrane, na Sramotu Srbije i AV
  (pa i nece, 31. jul 2016 21:15)

  # Link komentara

 20. Nemojte njega, pa on ne zna ni na celu kog ministarstva je, njegova uloga je da s' vremena na vreme orocita sta mu vodja napise.
  (sasa jokic, 31. jul 2016 21:07)

  # Link komentara

 21. Dobicete ostavku, ali sutra...malo!
   (mr. bee, 31. jul 2016 21:06)

  # Link komentara