1. Slabo ih ljudi upisuju pa hoce da nekako dodju do studenata, kasno su se setili. Treba zakonom sprovesti pravo na besplatno
  obrazovanje i ove obesmisliti.
  (u prolazu, 7. jul 2016 18:13)

  # Link komentara

 2. Kakve se grozote nastavljaju u periodu vladavine snsa sve ce ro jednog dana neko.novi i normalni ukinuti bar se nadam
  (Marija, 7. jul 2016 16:45)

  # Link komentara

 3. Privatno "obrazovanje" je najveci uzrok propadanja naseg drustva. Treba ga sto pre ukinuti.
  (Vasa, 7. jul 2016 15:32)

  # Link komentara

 4. Vas bi trebalo zatvoriti, a ne izjednačiti s državnim. Nadam se da će diploma koju vi dajete jedno vredeti kao običan papir. Obesmislili ste muku časnih studenata i degradirali titulu akademskog građanina.
  (Planeta majmuna, 7. jul 2016 15:26)

  # Link komentara

 5. Cist primer degradiranja drzavnih fakulteta. I onda se pitate zasto drzava propada? Pa naravno da propada kad je vode oni sa diplomama upravo ovakvih fantomskih privatnih fakulteta. Koja sramota.
  (samegirl, 7. jul 2016 14:39)

  Ne drzava propada zato sto je narod na izborima izabrao takve nekompetentne sa sumnjivim obrazovanjem da upravljaju ovom zemljom.
  (Srbija, 7. jul 2016 15:15)

  # Link komentara

 6. Inflacija zvanja "diplomirani stručnjak" i "doktor nauka" na fakultetima u privatnom vlasništvu je u ovoj fazi tolika... da potpuno obezvređuje ta ista zvanja na svim ostalim fakultetima.

  Indikativno je da privatni fakulteti obrazuju studente uglavnom u oblastima gde eventualna nekompetencija ne izaziva ozbiljne posledice (menadžment, umetnost...) i gde neodgovarajuće znanje može da "prođe", s obzirom na poznate okolnosti u našoj praksi (pravo i ekonomija...).
  (Posmatrač, 7. jul 2016 15:13)

  # Link komentara

 7. Sve negativne informacije o privatnim fakultetima jesu tacne, ali bogami i drzavni su debelo zaostali, gaje egomanijake po raznim katedrama, gube trku i izgubice je za 10 godina max. Ziva istina!
  Poz student FONa
  (Ruske, 7. jul 2016 15:12)

  # Link komentara

 8. Gospodo,
  Vama je samo stalo do dela budžetskih para a za kvalitet, čestitost, poštenje, moral, znanje... sve to Vas to apsolutno ne interesuje.
  Zato predlažem državi da NIKADA ne izjednači privatne i državne univerzitete i fakultete.
  O Vama sve govori samo jedna reč MEGATREND i srpska javnost odmah zna šta je u pitanju.
  (Jovan Mitrović, 7. jul 2016 15:09)

  # Link komentara

 9. Ne poznajem nijednog čoveka koji je upisao neki privatni fakultet, a da ga nije završio u roku i to sa prosekom od najmanje 9! Ispada da svako ko nije mentalno zaostao može da završi neki od tih fakulteta kao ''vrhunski00 student?! Ti fakulteti su i zamišljeni da se do diplome dolazi bez imalo znanja na taj način što platiš školarinu i time si obezbedio diplomu. Foramlno diplomu nisi kupio, a faktički jesi. Ti fakulteti nemaju ničeg zajedničkog sa privatnim fakultetima na zapadu.

  Nažalost ništa nije bolji slučaj ni sa tzv. ''trogodišnjim''fakultetima koji rade pod okriljem države. I tu se diplome štancuju kao na tekućoj traci i tu je takođe minimalni prosek preko 9. Jednostavno neviđeni cirkus. I zbog takvih oni normalni studenti i ne mogu da se zaposle.
  (S, 7. jul 2016 14:46)

  # Link komentara

 10. Daj bre zabranite ove fabrike za stampanje diploma.
  (ja, 7. jul 2016 14:43)

  # Link komentara

 11. Cist primer degradiranja drzavnih fakulteta. I onda se pitate zasto drzava propada? Pa naravno da propada kad je vode oni sa diplomama upravo ovakvih fantomskih privatnih fakulteta. Koja sramota.
  (samegirl, 7. jul 2016 14:39)

  # Link komentara

 12. Само за неког, због пара, урушавају и уништавају комплетно школство, тако да се обезвреде све дипломе и школе...
  (popeye, 7. jul 2016 14:38)

  # Link komentara

 13. Opet o parama.Hajde da govorimo o kriterijumu i načinu polaganja ispita.Izuzetno su retki privatni fakulteti koji imaju kriterijum polaganja ispita poput ETF-a FON-a elektrotehničkog u Novom Sadu i td i td.A gde ima kriterijuma na polganju ispita tu mora da postoji i nivo predavanja a samim tim i znanuja.
  (mika, 7. jul 2016 14:38)

  # Link komentara

 14. Moze,
  kad se izjednace ozbiljnost polaganja prijemnog ispita, ispita i diplomskih i ostalih radova.
  sta da kazem kad je neko ko je jedva uradio 10 zadataka na prijemnom na drzavnom fakultetu imao 100 poena na istom tom prijemom na privatnom fakultetu .
  (natasa roditelj, 7. jul 2016 14:14)

  # Link komentara

 15. Bas ovi univerziteti su degradirali akademska zvanja u Srbiji i legalizovali kupovinu diploma. Njihovo ukidanje dovelo bi do unapredjenja obrazovanja!
  (Zoran, 7. jul 2016 14:12)

  # Link komentara