U manastiru Gračanica obeležen Vidovdan

Gračanica -- U porti manastira Gračanica povodom Vidovdana, 28. juna, služena je sveta liturgija sa koje su Srbi pozvani da ostanu na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Vidovdan je dan koji je u istoriji obeležio niz događaja presudnih za život Srba, počevši od Kosovske bitke preko atetnata na princa Ferdinanda, početka i kraja Prvog svetskog rata, donošenje Ustava kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca,govora Slobodana Miloševića na Gazimestanu - do njegovog izručenja Haškom tribunalu.
  Ovogodišnje obeležavanje Vidovdana izgleda da ponovo ulazi u istoriju Srba, jer se posle desetine godina prvi put služio parastos bez visokih zvaničnika vlasti u Beogradu i crkvenih velikodostojnika.
  Umesto Patrijarha, Mitropolita i drugih parastos je služio samo Vladika Teodosije, a najviši politički zvanničnici bili su zamenik premijera Kosova i gradonačelnik Gračanice.Iako su Srbi, oni su predstavnici kosovske vlade.
  Preostali Srbi na KiM strahuju da ovo nije slučajno već jasna poruka da je za vlasti u Beogradu završena bitka za Kosovo.
  (kosovac, 29. jun 2016 12:53)

  # Link komentara

 2. Amin boze
  (Doktor, 28. jun 2016 20:29)

  # Link komentara