1. Evo ja sam Srbin, ali me za Kosovo apsolutno boli uvo. Države nastaju i nestaju, dele se ili spajaju, to je sve normalna stvar, samo čini mi se masa mojih sunarodnika pravi dramu od toga. Kada ukapirate da je Srbija u Prvom balkanskom ratu 1912. godine vojskom posela tuđu teritoriju na kojoj su tada već 150 godina (možda i duže) Albanci bili apsolutna većina i da ta većina nije htela da je posle Turaka maltretiraju Srbi, možda ukapirate da Kosovo ne da zaslužuje nezavisnost nego bi mi odavde morali da im pomognemo da potpuno izgrade svoju državu i da se postavimo kao dobar sused. Nažalost, siguran sam da od toga nema ništa. Nacionalistički otrov mitomanije i šovinizma kontaminirao je previše ljudi.
  (Artifex, 29. jun 2016 10:47)

  # Link komentara

 2. @Milutin
  Nije tacno najvecu odgovornost snosi Uros i tacka. Nije slusao ni Vukasina ni Ugljesu kad su ga upozoravali na moguci upad Turaka u Srbiju.Trazili su od njega da posalje vojsku jos kad su Turci poceli pohod na Bugarsku i tako da balkanski narod odnosno Srbija jos tu pruzi otpor zajedno sa Bugarskom. Ali ne bio je nadmen i u fazonu meni je otac bio Dusan koji je sve zaduzio i nema sta njegov sin da slusa neke pokrajinske vladare i desilo se posle da Bugarska pada, a nedugo zatim i Srbija i svi srpski vladari ili budu pogubljeni ili poturceni i tu Balkan pocinje narednih 500 godina da zaostaje za zapadom.
  (NSP, 29. jun 2016 00:14)

  # Link komentara

 3. @(Milutin, 28. jun 2016 21:21)
  Bravo majstore, ja to godinama pričam gde god stignem, al' ne vredi.

  Vuk Branković koji se do smrti borio protiv Turaka je izdajnik, a ova tragična ličnost srpske istorije nam je junak?
  Da ne poveruje čovek.
  (Onako u prolazu, 28. jun 2016 21:57)

  # Link komentara

 4. Lazar je najodgovorni za propast Srpske srednjovekovne države, i ja nekapiram zašto ga slavimo. Uništio je državu i narod svojim hedonizmom. Nije hteo da prihvati Nikolu Altomanića za naslednika krune. Iako su Nikolu za to ovlastili car Uroš i većina drugih (poput Brankovića, Balšića, Musića i Dubrovčana koji su to već prihvatili)... Lazar se udružio sa vekovnim neprijateljima Ugarima, Tvrtkom i uveo zemlju u građanski rat koji se završio potpunim rasulom. A onda je kao svaki hedonista verovao da je nepobediv i od Boga poslat da nes sve poslao na Kosovsko klanje. Muka mi je od likova u Srba kao što je bio on...
   (Milutin, 28. jun 2016 21:21)

  # Link komentara

 5. Bez gledanja u proslost, nema buducnosti?? Jooj...a bez pusenja nema zdravlja, pretpostavljam? Neprestano zvrjanje u proslost je ono sto lisava buducnosti, znam da je polovina ovog naroda zaludjena onim sto je bilo i da u 2016. jos lupetaju o vrlo "znacajnim" stvarima poput ko je pobedio 1389. i da li je Draza Mihajlovic trebao biti rehabilitovan, ali ovaj ga bas ubode. Uzgred, ni Univerzum nije vecan, a kamoli to o cemu on prica...velike reci
  (M, 28. jun 2016 20:18)

  Da bar polovina uci i pamti istoriju gde bi nam kraj bio. Nazalost velika vecina je takva kao ti, i zato polako ali sigurno nestajemo i prodajemo se.
   (daddy cool, 28. jun 2016 21:01)

  # Link komentara

 6. Slava ti, kneže-junače!
   (Jabučilo, 28. jun 2016 20:58)

  # Link komentara

 7. @Citam komentare i pokusavam sebi da kazem da je nemoguce da smo ovakvi postali... Ne da bi se prodali za saku pirinca, nego za jedno zrno. Izgleda da Lazar i Milos nisu vise "IN", nisu urbani...
  (NV, 28. jun 2016 20:05)
  Tako je vecini u Srbiji nasa istorija nije fensi Car Dusan, Knez Lazar, Uros Nejaki , Vukasin, Ugljesa itd. Al zato im je fensi Napoleon, Cezar, Ricard lavljeg srca...Pa jedni Ameri koji imaju istoriju ne mnogo stariju od kuce mog cukundede pa su i dalje ponosni i ne zaboravljaju..
  (NSP, 28. jun 2016 20:36)

  # Link komentara

 8. Slažem se da treba podići spomenik velikom knezu ali se ne slažem da se to radi upravo u vremenu kada postoji zategnuto stanje i kada prolaznike gađaju satarama!
   (deda miki, 28. jun 2016 20:27)

  # Link komentara

 9. Bez gledanja u proslost, nema buducnosti?? Jooj...a bez pusenja nema zdravlja, pretpostavljam? Neprestano zvrjanje u proslost je ono sto lisava buducnosti, znam da je polovina ovog naroda zaludjena onim sto je bilo i da u 2016. jos lupetaju o vrlo "znacajnim" stvarima poput ko je pobedio 1389. i da li je Draza Mihajlovic trebao biti rehabilitovan, ali ovaj ga bas ubode. Uzgred, ni Univerzum nije vecan, a kamoli to o cemu on prica...velike reci
   (M, 28. jun 2016 20:18)

  # Link komentara

 10. Citam komentare i pokusavam sebi da kazem da je nemoguce da smo ovakvi postali... Ne da bi se prodali za saku pirinca, nego za jedno zrno. Izgleda da Lazar i Milos nisu vise "IN", nisu urbani...
  (NV, 28. jun 2016 20:05)

  # Link komentara

 11. Beše knez Lazar onaj čije su mošti lutale po "srpskim zemljama" pred oružanu pobunu u Republici Hrvatskoj i pred agresije na druge države? Svašta, čime se mi zaluđujemo u XXI veku, informatika nam ostala izborni predmet, crkva svuda gura svoje prste, o kojekakvim aferama da ne govorim... A podižemo spomenike na Kosovu... Kakvo bacanje para.
  (Posmatrač, 28. jun 2016 19:36) Agresije? Kao prvo nisi Srbin, samim tim ostavi se ove teme. Izvoli pa komentarisi ucesce Hrvatske na EP. Lazara ostavi Srbima, ne trazim previse. Nerviraju me komentari prekrivenih Hrvata.
   (Srdjan, 28. jun 2016 19:49)

  # Link komentara

 12. 'Svaki Srbin'...jezim se od ovakvih kolektivizacija. Srbin sam i nemam veze s Kosovom. Nikad bio tamo. Kakve veze ima? Nisam bio ni u Boru. Zar je Bor manje Srbija? Zar su Borani manje Srbi? Zar doticni gospodin misli da Boga zanimaju nacije? Tuga ko sve moze da pise ove ucmale sastave.
   (oxen, 28. jun 2016 19:44)

  # Link komentara

 13. Beše knez Lazar onaj čije su mošti lutale po "srpskim zemljama" pred oružanu pobunu u Republici Hrvatskoj i pred agresije na druge države? Svašta, čime se mi zaluđujemo u XXI veku, informatika nam ostala izborni predmet, crkva svuda gura svoje prste, o kojekakvim aferama da ne govorim... A podižemo spomenike na Kosovu... Kakvo bacanje para.
  (Posmatrač, 28. jun 2016 19:36)

  # Link komentara

 14. Laza je trenutno u Ravanici, gde mirno i spokojno spava, a njegovi potomci su se rastrkali po (mnogo) uzoj Srbiji gde su sebi i potomstvu pokupovali najbolje nekretnine i zemlju. Na Kosovu je ostalo samo par desetina hiljada Srba i par monaha, tek onako, reda radi.

  Da se ne lazemo.
  (DEDA CVETKO, 28. jun 2016 19:34)

  # Link komentara