Petak, 24.06.2016.

08:43

"EU umire, izbili smo prvu ciglu iz zida"

Lider "Izađi" kampanje Najdžel Faraž izjavio je da "EU umire", da su oni izbili prvu ciglu iz zida, kao i da sada širom Evrope stranke traže izlazak.

Izvor: B92

"EU umire, izbili smo prvu ciglu iz zida" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

knez

pre 7 godina

Ovaj zvuci kao Mesic u skupstini SFRJ 1991. - 'Mislim da sam obavio zadatak, EU kao takve vise nema i hvala vam ljepo'.
I to ce biti nesto cime ce se Britanija ponositi?

Posmatrac, NL

pre 7 godina

Kako je demagogija divna stvar. Ja bih rekao da ste za pocetak izbili 10% od plate, penzije i ustedjevine svojim gradjanima, jer za toliko je pao kurs funte u odnosu na EUR i USD, bukvalno preko noci. A to je pocetak. Koliko jos cigala ima u EU, ne znam, ali ovo znam, to je egzaktna stvar. Zivi bili pa videli sta ce se desiti sa finansijskim sektorom u VB (citaj: grdne banke po City-ju), za koji je od sustinske vaznosti to sto je VB u EU. Morgan Cejs je vec danas rekao da odlaze. Pa-pa.

genije

pre 7 godina

EU će ovo sigurno preživeti a sa druge strane ovo će sasvim sigurno uzrokovati pozitivne promene u EU jer su britanci (a nisu u tome sami) poslali više nego jasan signal da neke stvari u Briselu treba hitno popraviti. Oni koji se u EU pitaju (FR, NEM) će sebe radi pogurati te promene.
A i pored sve dreke oko "kazne" za izlazak, razlaz će se završiti dobro po obe "strane". Niko ne priželjkuje "bučan razvod" - loše je za biznis. Nisu to jugosloveni da se pokolju oko šake pirinča (koju smo na kraju svi zajedno izgubili)...


@(sinisaNS, 24. jun 2016 08:57)
"Zelim vam od sveg srca da 1000 puta zazalite zbog ovoga. Nadobudni, bedni mozgovi."

I po čemu se ti, uz ovakvu izjavu, razlikuješ od "nadobudnih, bednih mozgova"?
Najteže je sebe pogledati...

realno

pre 7 godina

Izbio si svoju ciglu i nosi je sa sobom! Ostale cigle nisu tvoje i nemaš ti više šta da izbijaš niti prava da širiš takve poruke! Ostali narodi čije su cigle će sami odlučiti šta će zajedno graditi s njima, a i ti sa tom JEDNOM ciglom gradi šta te volja.

Dobri Vojnik Švejk

pre 7 godina

"Nije nam ništa" kažu u centralnom komitetu EU u Briselu. To je isto kao da su u Kremlju na pobedu "Solidarnosti" u Poljskoj krajem 80-ih godina, rekli - nije strašno, ostajemo na putu komunizma!

Kad

pre 7 godina

Lepo je rekao ovaj Faraz: "Imigracija je bila problem koji je pobedio na ovom glasanju." Ja bih jos dodao nekontrolisana imigracija. Sledece dve zemlje koje ce zbog istog problema raspisati referendum za izlazak iz EU bice Svedska i Danska. Svedska i Danska su posle Nemacke primile najvise izbeglica s obzirom na broj stanovnistva. Zbog odluka u Briselu postalo je nemoguce sopstvene granice kontrolisati. Prognoziram da ce relativno uskoro biti raspisani referendumi za izlazak iz EU u Svedskoj, Danskoj i Holandiji. E onda neka Poljska, Madjarska, Ceska, Slovacka, Hrvatska prime kod sebe nadolazece emigrante.

Džoni

pre 7 godina

Ja iskreno mislim da bi i nama bilo bolje da ne uđemo u EU jer ako se to desi mislim da u Srbiji niko neće ostati sem staraca kojima je kasno da se otisnu da rade napolju! I ovako je odliv mladih veliki a tek sticanjem prava na rad širom EU ne mogu ni zamisliti šta bi se desilo! Mi moramo sami da uredimo ovu državu po modelu razvijenih država Evrope a to da li ćemo biti članica EU je sasvim sporedna stvar! I Rumunija i Bugarska su u EU pa nešto ne vidim da su dostigli Nemačku i Francusku! Uvek će oni biti Rumunija i Bugarska a mi Srbija tako da treba da se okrenemo sebi i da ovde život učinimo podnošljivijim!

Karadoz

pre 7 godina

PolaHko covjece, ni najveci eksperti nis u stanju predvidjeti sta za Britaniju znaci izlazak iz EU jer toliko je tu nepoznatih. Prema tome polako dok se prasina slegne a ekonomija krene...jal stane

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Oduvek sam tvrdio da je V.Britanija kamen oko vrata EU. Da budemo iskreni, oni sebe nikada nisu ni doživljavali kao deo Evrope. Uvek su mislili da su nešto iznad a na ostatak Evrope gledali diskriminatorski i sa poniženjem. Kao drugo, V.Britanija je i kao članica EU zastupala samo svoje partikularne interese i interese SAD. Ona je bila američki "žandarm" u okviru EU. Njima su bili daleko značajniji interesi SAD nego interesi EU. Smatrao sam da VB nikada neće izaći iz EU i da je ovaj referendum samo način da Englezi za sebe isposluju poseban status u okviru Unije. Da budu "ostrvo" u okviru te zajednice, koje će birati ono što mu se dopada a odbacivati ono što nije u njihovom najličnijem interesu. Ovo je momenat kada EU treba da pogleda sebe, svoje interese, da pogled uputi ka prirodnim resursima Rusije, i da se oslobodi američkog tutorstva. Naime, Americi i Velikoj Britaniji, nikako ne odgovara ekonomski i bezbednosno jaka EU. To bi bila sila sa ogromnim potencijalima što bi ove dve "zle sestre" zauvek bacilo na margine a to je, kako za V. Britaniju tako i za SAD nedozvoljivo. Ovaj "Bregzit" će, nadam se, opametiti Nermačku, Francusku, Španiju, Italiju i ostale države EU, da se okrenu sebi i da se manu slepačkog sledjenja američke invazionističke i ratne spoljne politike. SAD i V. Britanija počivaju na tlačenju drugih, na njihovom razjedinjenju i destrukciji. Oni se hrane tudjim nesrećama. Evropa treba da bude nešto drugo.

Милош

pre 7 godina

И сада ће званични језик ЕУ бити енглески иако у ЕУ неће бити ниједне земље у којој се говори енглески.

Karadoz

pre 7 godina

Gostujući jutros na ITV-u u emisiji Good Morning Britain, Farage je rekao da on ne može garantirati da će 350 miliona funti, koliko je Britanija sedmično izdvajala za finansiranje EU, sada ostajati u Velikoj Britaniji i biti trošeno na poboljšanje zdravstvenog sektora kako su obećavali iz tabora koji je podržavao Brexit.

Farage je rekao da on nikada lično nije obećao nešto takvo već da se radi o grešci tabora koji je podržavao Brexit

Gajger

pre 7 godina

Zanimljivi su mi ovi EUrofili, sad su okrenuli priču kao eto baš je super što Britanija izlazi jer to će ojačati EU! Neka idu ti kompleksaši Englezi ionako su samo podmetali nogu... A garantujem da je ishod referenduma bio drugačiji sada bi slušali drugu priču, bilo bi "bravo za Britaniju", "pametna odluka", "ovo će ojačati EU"... Izgleda da će EU da ojača i ako Britanija ostane i ako izadje! Smejurija!

Ljutko

pre 7 godina

Nikada nisu bili "prva cigla"....a vi što likujete, očigledno ne znate da su i oni sami jedva ušli u EU. Veliki otpor ka zajednici je oduvek postojao što se i vidi u njihovom šurovanju sa amerikom i zajedničkom podmetanju noge svemu što dolazi iz Brisela. Zašto nikada nisu prihvatili Euro? Ne zaboravite da englezi imaju veliki kompleks u odnosu ka Francuskom koja je vladala njima i dan danas ne mogu da se pomire sa činjenicom da su deo nečega u čemu prednjače Francuzi i Nemci. Neka oni lepo putuju sa svim svojim kompleksima.

Džoni bi gud tunajt

pre 7 godina

Britanija je imala svoj vizni režim, svoju valutu i po mnogim stvarima je odudarala od EU. Dobiće status otvorene članice poput Norveške i Švajcarske i apsolutno se ništa neće promeniti.

I verujte mi, Britanija nije ni osnovala EU, a definitivno je neće ni ugasiti.

Petar

pre 7 godina

Tresla se gora, rodio se miš...Britanci nisu nikada ni bili u EU, oni gravitiraju SAD preko transfera visoke tehnologije u Sjedinjene države. Gubitkom kolonija Britanija bi de fakto bila danas srednje razvijena zemlja na ostrvu u stagnaciji. To im niko nije morao reći sa strane, pametni Britanski su sve dali na razvoj visoke tehnologije i tu našli stalnog i bogatog kupca SAD. Šta će im Evropa, čitaj Nemačka - da se guraju oko primata za izvoznika No1 za SAD? Nemačkoj ionako ne mogu ništa prodati. Šta to Nemci nemaju ili ne mogu? Nemačka je nosilac ekonomske sile i razvoja EU i sa tom zemljom nema šale ni muvanja, to bi već jednom trebalo i ovi naši konfuzionisti od političara da nauče, ako mogu - u šta ozbiljno sumnjam. Rad i red, kao i uvek. U EU su Britanci bili zbog kontrole uticajem članstva i zbog fondova - nisu oni nikada bili stvarno zainteresovani za razvoj EU. Svi u winwin kombinaciji: Britaniji lova i nezavisnost, Nemačkoj ujedinjenje, Francuskoj kakva takva stabilnost i zaštita od demografske eksplozije Arapa, Italiji i Španiji pristupna tržišta itd. Šta mislite zašto Turcima nisu dali ulazak? Ostaloj boraniji uže za spasavanje da se ne podavi u predubokoj vodi složene ekonomije 21. veka. Tužni će ostai Srbi kojima cilj i nije da uđu u EU, već da permanentno ulaze...evo, samo što nisu.

glas razuma

pre 7 godina

Ovo je moralo da se desi pre ili kasnije. Ogroman ztomi administrativni aparat u Briselu gde vam je 96 podsekretar 123 sekretarijata odlucivao o vasoj sudbini. Glavni glumci, ( komesari mnogo mi je to komunisticki) su se pojavljivali, letrli od kongerencije do konferencije uz debelu nadoknadu odlucivali niocemu i terali sve u tor, a da niko nista nije mogao po tom pitanju da uradi. Ko moze da smeni ili opozove Junkera? Slucajno sam izabrao njegovo ime ili Mogerinijevu ili bilo koga drugog. EU je najveca utopija i nama nije mesto tamo. Naucimo se na sopstvenoj gresci. Predali smo deo drzavnosti bivsoj YU pa smo dobili po nosu!? Da li cemo biti budale da ponovimo gresku? Pored drzavnosti cena je KiM i da li samo KiM????

Kol

pre 7 godina

Zaista istorijska odluka i ovo je definitivno pocetak kraja, ko bi rekao pre 10 godina kada su se komicari sprdali da ce se EU raspasti pre nego sto mi udjemo, da ce se to obistiniti!

Vilson

pre 7 godina

Čestitke englezima!
Nadam se da je ovo kraj jedne besmislene tvorevine stvorene da se bogate zemlje lakše i brže obogate na račun siromašnih zemalja.
Da se razumemo pre par godina sam bio apsolutno za EU i apsolutno sam protiv srpskih desničarskih partija, ali sada kažem NE EU!

vredi razmisliti

pre 7 godina

pa sta je ovde cilj na kraju vasa samostalnost ili unistenje unije, eu je jedina mogla da parira kaubojima po ljudstvu naucnom i ekonomskom potencijalu, kanda to smeta dominatorima

Branko

pre 7 godina

"EU umire, izbili smo prvu ciglu iz zida"
Alo bre ljudi, gde mi da uđemo sada? Dali smo Kosovo i Metohiju. Uništili smo svoju industriju i poljoprivredu radi ulaska u EU a sada "ćorak". Nedamo našu EU. Gde sada da idemo?

Meister Jakob

pre 7 godina

Ma nema šanse da će se EU raspasti, naprotiv, EU se riješila balasta koji ju je kočio, stalno nešto izvoljevao i konstantno radio probleme!

sinisaNS

pre 7 godina

Jako ste pametni, prizeljkujete raspad ideje koja je daleko veca od vas i od vasih malih mozgova. Ideje koja kakva god da je i koliko god mana imala je sacuvala mir u Evropi jako dugo. Zelim vam od sveg srca da 1000 puta zazalite zbog ovoga. Nadobudni, bedni mozgovi.

my way

pre 7 godina

This is the end. Hold your breath and count to 10. Ovo je definitivno i kraj price o nasem clanstvu u EU, jer prosirenja sigurno vise nece biti...

Branko

pre 7 godina

"EU umire, izbili smo prvu ciglu iz zida"
Alo bre ljudi, gde mi da uđemo sada? Dali smo Kosovo i Metohiju. Uništili smo svoju industriju i poljoprivredu radi ulaska u EU a sada "ćorak". Nedamo našu EU. Gde sada da idemo?

sinisaNS

pre 7 godina

Jako ste pametni, prizeljkujete raspad ideje koja je daleko veca od vas i od vasih malih mozgova. Ideje koja kakva god da je i koliko god mana imala je sacuvala mir u Evropi jako dugo. Zelim vam od sveg srca da 1000 puta zazalite zbog ovoga. Nadobudni, bedni mozgovi.

my way

pre 7 godina

This is the end. Hold your breath and count to 10. Ovo je definitivno i kraj price o nasem clanstvu u EU, jer prosirenja sigurno vise nece biti...

Kol

pre 7 godina

Zaista istorijska odluka i ovo je definitivno pocetak kraja, ko bi rekao pre 10 godina kada su se komicari sprdali da ce se EU raspasti pre nego sto mi udjemo, da ce se to obistiniti!

Džoni bi gud tunajt

pre 7 godina

Britanija je imala svoj vizni režim, svoju valutu i po mnogim stvarima je odudarala od EU. Dobiće status otvorene članice poput Norveške i Švajcarske i apsolutno se ništa neće promeniti.

I verujte mi, Britanija nije ni osnovala EU, a definitivno je neće ni ugasiti.

Ljutko

pre 7 godina

Nikada nisu bili "prva cigla"....a vi što likujete, očigledno ne znate da su i oni sami jedva ušli u EU. Veliki otpor ka zajednici je oduvek postojao što se i vidi u njihovom šurovanju sa amerikom i zajedničkom podmetanju noge svemu što dolazi iz Brisela. Zašto nikada nisu prihvatili Euro? Ne zaboravite da englezi imaju veliki kompleks u odnosu ka Francuskom koja je vladala njima i dan danas ne mogu da se pomire sa činjenicom da su deo nečega u čemu prednjače Francuzi i Nemci. Neka oni lepo putuju sa svim svojim kompleksima.

vredi razmisliti

pre 7 godina

pa sta je ovde cilj na kraju vasa samostalnost ili unistenje unije, eu je jedina mogla da parira kaubojima po ljudstvu naucnom i ekonomskom potencijalu, kanda to smeta dominatorima

Meister Jakob

pre 7 godina

Ma nema šanse da će se EU raspasti, naprotiv, EU se riješila balasta koji ju je kočio, stalno nešto izvoljevao i konstantno radio probleme!

Gajger

pre 7 godina

Zanimljivi su mi ovi EUrofili, sad su okrenuli priču kao eto baš je super što Britanija izlazi jer to će ojačati EU! Neka idu ti kompleksaši Englezi ionako su samo podmetali nogu... A garantujem da je ishod referenduma bio drugačiji sada bi slušali drugu priču, bilo bi "bravo za Britaniju", "pametna odluka", "ovo će ojačati EU"... Izgleda da će EU da ojača i ako Britanija ostane i ako izadje! Smejurija!

Vilson

pre 7 godina

Čestitke englezima!
Nadam se da je ovo kraj jedne besmislene tvorevine stvorene da se bogate zemlje lakše i brže obogate na račun siromašnih zemalja.
Da se razumemo pre par godina sam bio apsolutno za EU i apsolutno sam protiv srpskih desničarskih partija, ali sada kažem NE EU!

glas razuma

pre 7 godina

Ovo je moralo da se desi pre ili kasnije. Ogroman ztomi administrativni aparat u Briselu gde vam je 96 podsekretar 123 sekretarijata odlucivao o vasoj sudbini. Glavni glumci, ( komesari mnogo mi je to komunisticki) su se pojavljivali, letrli od kongerencije do konferencije uz debelu nadoknadu odlucivali niocemu i terali sve u tor, a da niko nista nije mogao po tom pitanju da uradi. Ko moze da smeni ili opozove Junkera? Slucajno sam izabrao njegovo ime ili Mogerinijevu ili bilo koga drugog. EU je najveca utopija i nama nije mesto tamo. Naucimo se na sopstvenoj gresci. Predali smo deo drzavnosti bivsoj YU pa smo dobili po nosu!? Da li cemo biti budale da ponovimo gresku? Pored drzavnosti cena je KiM i da li samo KiM????

Petar

pre 7 godina

Tresla se gora, rodio se miš...Britanci nisu nikada ni bili u EU, oni gravitiraju SAD preko transfera visoke tehnologije u Sjedinjene države. Gubitkom kolonija Britanija bi de fakto bila danas srednje razvijena zemlja na ostrvu u stagnaciji. To im niko nije morao reći sa strane, pametni Britanski su sve dali na razvoj visoke tehnologije i tu našli stalnog i bogatog kupca SAD. Šta će im Evropa, čitaj Nemačka - da se guraju oko primata za izvoznika No1 za SAD? Nemačkoj ionako ne mogu ništa prodati. Šta to Nemci nemaju ili ne mogu? Nemačka je nosilac ekonomske sile i razvoja EU i sa tom zemljom nema šale ni muvanja, to bi već jednom trebalo i ovi naši konfuzionisti od političara da nauče, ako mogu - u šta ozbiljno sumnjam. Rad i red, kao i uvek. U EU su Britanci bili zbog kontrole uticajem članstva i zbog fondova - nisu oni nikada bili stvarno zainteresovani za razvoj EU. Svi u winwin kombinaciji: Britaniji lova i nezavisnost, Nemačkoj ujedinjenje, Francuskoj kakva takva stabilnost i zaštita od demografske eksplozije Arapa, Italiji i Španiji pristupna tržišta itd. Šta mislite zašto Turcima nisu dali ulazak? Ostaloj boraniji uže za spasavanje da se ne podavi u predubokoj vodi složene ekonomije 21. veka. Tužni će ostai Srbi kojima cilj i nije da uđu u EU, već da permanentno ulaze...evo, samo što nisu.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Oduvek sam tvrdio da je V.Britanija kamen oko vrata EU. Da budemo iskreni, oni sebe nikada nisu ni doživljavali kao deo Evrope. Uvek su mislili da su nešto iznad a na ostatak Evrope gledali diskriminatorski i sa poniženjem. Kao drugo, V.Britanija je i kao članica EU zastupala samo svoje partikularne interese i interese SAD. Ona je bila američki "žandarm" u okviru EU. Njima su bili daleko značajniji interesi SAD nego interesi EU. Smatrao sam da VB nikada neće izaći iz EU i da je ovaj referendum samo način da Englezi za sebe isposluju poseban status u okviru Unije. Da budu "ostrvo" u okviru te zajednice, koje će birati ono što mu se dopada a odbacivati ono što nije u njihovom najličnijem interesu. Ovo je momenat kada EU treba da pogleda sebe, svoje interese, da pogled uputi ka prirodnim resursima Rusije, i da se oslobodi američkog tutorstva. Naime, Americi i Velikoj Britaniji, nikako ne odgovara ekonomski i bezbednosno jaka EU. To bi bila sila sa ogromnim potencijalima što bi ove dve "zle sestre" zauvek bacilo na margine a to je, kako za V. Britaniju tako i za SAD nedozvoljivo. Ovaj "Bregzit" će, nadam se, opametiti Nermačku, Francusku, Španiju, Italiju i ostale države EU, da se okrenu sebi i da se manu slepačkog sledjenja američke invazionističke i ratne spoljne politike. SAD i V. Britanija počivaju na tlačenju drugih, na njihovom razjedinjenju i destrukciji. Oni se hrane tudjim nesrećama. Evropa treba da bude nešto drugo.

genije

pre 7 godina

EU će ovo sigurno preživeti a sa druge strane ovo će sasvim sigurno uzrokovati pozitivne promene u EU jer su britanci (a nisu u tome sami) poslali više nego jasan signal da neke stvari u Briselu treba hitno popraviti. Oni koji se u EU pitaju (FR, NEM) će sebe radi pogurati te promene.
A i pored sve dreke oko "kazne" za izlazak, razlaz će se završiti dobro po obe "strane". Niko ne priželjkuje "bučan razvod" - loše je za biznis. Nisu to jugosloveni da se pokolju oko šake pirinča (koju smo na kraju svi zajedno izgubili)...


@(sinisaNS, 24. jun 2016 08:57)
"Zelim vam od sveg srca da 1000 puta zazalite zbog ovoga. Nadobudni, bedni mozgovi."

I po čemu se ti, uz ovakvu izjavu, razlikuješ od "nadobudnih, bednih mozgova"?
Najteže je sebe pogledati...

Dobri Vojnik Švejk

pre 7 godina

"Nije nam ništa" kažu u centralnom komitetu EU u Briselu. To je isto kao da su u Kremlju na pobedu "Solidarnosti" u Poljskoj krajem 80-ih godina, rekli - nije strašno, ostajemo na putu komunizma!

Kad

pre 7 godina

Lepo je rekao ovaj Faraz: "Imigracija je bila problem koji je pobedio na ovom glasanju." Ja bih jos dodao nekontrolisana imigracija. Sledece dve zemlje koje ce zbog istog problema raspisati referendum za izlazak iz EU bice Svedska i Danska. Svedska i Danska su posle Nemacke primile najvise izbeglica s obzirom na broj stanovnistva. Zbog odluka u Briselu postalo je nemoguce sopstvene granice kontrolisati. Prognoziram da ce relativno uskoro biti raspisani referendumi za izlazak iz EU u Svedskoj, Danskoj i Holandiji. E onda neka Poljska, Madjarska, Ceska, Slovacka, Hrvatska prime kod sebe nadolazece emigrante.

Милош

pre 7 godina

И сада ће званични језик ЕУ бити енглески иако у ЕУ неће бити ниједне земље у којој се говори енглески.

realno

pre 7 godina

Izbio si svoju ciglu i nosi je sa sobom! Ostale cigle nisu tvoje i nemaš ti više šta da izbijaš niti prava da širiš takve poruke! Ostali narodi čije su cigle će sami odlučiti šta će zajedno graditi s njima, a i ti sa tom JEDNOM ciglom gradi šta te volja.

Džoni

pre 7 godina

Ja iskreno mislim da bi i nama bilo bolje da ne uđemo u EU jer ako se to desi mislim da u Srbiji niko neće ostati sem staraca kojima je kasno da se otisnu da rade napolju! I ovako je odliv mladih veliki a tek sticanjem prava na rad širom EU ne mogu ni zamisliti šta bi se desilo! Mi moramo sami da uredimo ovu državu po modelu razvijenih država Evrope a to da li ćemo biti članica EU je sasvim sporedna stvar! I Rumunija i Bugarska su u EU pa nešto ne vidim da su dostigli Nemačku i Francusku! Uvek će oni biti Rumunija i Bugarska a mi Srbija tako da treba da se okrenemo sebi i da ovde život učinimo podnošljivijim!

Karadoz

pre 7 godina

Gostujući jutros na ITV-u u emisiji Good Morning Britain, Farage je rekao da on ne može garantirati da će 350 miliona funti, koliko je Britanija sedmično izdvajala za finansiranje EU, sada ostajati u Velikoj Britaniji i biti trošeno na poboljšanje zdravstvenog sektora kako su obećavali iz tabora koji je podržavao Brexit.

Farage je rekao da on nikada lično nije obećao nešto takvo već da se radi o grešci tabora koji je podržavao Brexit

Karadoz

pre 7 godina

PolaHko covjece, ni najveci eksperti nis u stanju predvidjeti sta za Britaniju znaci izlazak iz EU jer toliko je tu nepoznatih. Prema tome polako dok se prasina slegne a ekonomija krene...jal stane

Posmatrac, NL

pre 7 godina

Kako je demagogija divna stvar. Ja bih rekao da ste za pocetak izbili 10% od plate, penzije i ustedjevine svojim gradjanima, jer za toliko je pao kurs funte u odnosu na EUR i USD, bukvalno preko noci. A to je pocetak. Koliko jos cigala ima u EU, ne znam, ali ovo znam, to je egzaktna stvar. Zivi bili pa videli sta ce se desiti sa finansijskim sektorom u VB (citaj: grdne banke po City-ju), za koji je od sustinske vaznosti to sto je VB u EU. Morgan Cejs je vec danas rekao da odlaze. Pa-pa.

knez

pre 7 godina

Ovaj zvuci kao Mesic u skupstini SFRJ 1991. - 'Mislim da sam obavio zadatak, EU kao takve vise nema i hvala vam ljepo'.
I to ce biti nesto cime ce se Britanija ponositi?

sinisaNS

pre 7 godina

Jako ste pametni, prizeljkujete raspad ideje koja je daleko veca od vas i od vasih malih mozgova. Ideje koja kakva god da je i koliko god mana imala je sacuvala mir u Evropi jako dugo. Zelim vam od sveg srca da 1000 puta zazalite zbog ovoga. Nadobudni, bedni mozgovi.

Meister Jakob

pre 7 godina

Ma nema šanse da će se EU raspasti, naprotiv, EU se riješila balasta koji ju je kočio, stalno nešto izvoljevao i konstantno radio probleme!

Vilson

pre 7 godina

Čestitke englezima!
Nadam se da je ovo kraj jedne besmislene tvorevine stvorene da se bogate zemlje lakše i brže obogate na račun siromašnih zemalja.
Da se razumemo pre par godina sam bio apsolutno za EU i apsolutno sam protiv srpskih desničarskih partija, ali sada kažem NE EU!

my way

pre 7 godina

This is the end. Hold your breath and count to 10. Ovo je definitivno i kraj price o nasem clanstvu u EU, jer prosirenja sigurno vise nece biti...

Branko

pre 7 godina

"EU umire, izbili smo prvu ciglu iz zida"
Alo bre ljudi, gde mi da uđemo sada? Dali smo Kosovo i Metohiju. Uništili smo svoju industriju i poljoprivredu radi ulaska u EU a sada "ćorak". Nedamo našu EU. Gde sada da idemo?

vredi razmisliti

pre 7 godina

pa sta je ovde cilj na kraju vasa samostalnost ili unistenje unije, eu je jedina mogla da parira kaubojima po ljudstvu naucnom i ekonomskom potencijalu, kanda to smeta dominatorima

Ljutko

pre 7 godina

Nikada nisu bili "prva cigla"....a vi što likujete, očigledno ne znate da su i oni sami jedva ušli u EU. Veliki otpor ka zajednici je oduvek postojao što se i vidi u njihovom šurovanju sa amerikom i zajedničkom podmetanju noge svemu što dolazi iz Brisela. Zašto nikada nisu prihvatili Euro? Ne zaboravite da englezi imaju veliki kompleks u odnosu ka Francuskom koja je vladala njima i dan danas ne mogu da se pomire sa činjenicom da su deo nečega u čemu prednjače Francuzi i Nemci. Neka oni lepo putuju sa svim svojim kompleksima.

realno

pre 7 godina

Izbio si svoju ciglu i nosi je sa sobom! Ostale cigle nisu tvoje i nemaš ti više šta da izbijaš niti prava da širiš takve poruke! Ostali narodi čije su cigle će sami odlučiti šta će zajedno graditi s njima, a i ti sa tom JEDNOM ciglom gradi šta te volja.

Kol

pre 7 godina

Zaista istorijska odluka i ovo je definitivno pocetak kraja, ko bi rekao pre 10 godina kada su se komicari sprdali da ce se EU raspasti pre nego sto mi udjemo, da ce se to obistiniti!

Džoni bi gud tunajt

pre 7 godina

Britanija je imala svoj vizni režim, svoju valutu i po mnogim stvarima je odudarala od EU. Dobiće status otvorene članice poput Norveške i Švajcarske i apsolutno se ništa neće promeniti.

I verujte mi, Britanija nije ni osnovala EU, a definitivno je neće ni ugasiti.

Gajger

pre 7 godina

Zanimljivi su mi ovi EUrofili, sad su okrenuli priču kao eto baš je super što Britanija izlazi jer to će ojačati EU! Neka idu ti kompleksaši Englezi ionako su samo podmetali nogu... A garantujem da je ishod referenduma bio drugačiji sada bi slušali drugu priču, bilo bi "bravo za Britaniju", "pametna odluka", "ovo će ojačati EU"... Izgleda da će EU da ojača i ako Britanija ostane i ako izadje! Smejurija!

glas razuma

pre 7 godina

Ovo je moralo da se desi pre ili kasnije. Ogroman ztomi administrativni aparat u Briselu gde vam je 96 podsekretar 123 sekretarijata odlucivao o vasoj sudbini. Glavni glumci, ( komesari mnogo mi je to komunisticki) su se pojavljivali, letrli od kongerencije do konferencije uz debelu nadoknadu odlucivali niocemu i terali sve u tor, a da niko nista nije mogao po tom pitanju da uradi. Ko moze da smeni ili opozove Junkera? Slucajno sam izabrao njegovo ime ili Mogerinijevu ili bilo koga drugog. EU je najveca utopija i nama nije mesto tamo. Naucimo se na sopstvenoj gresci. Predali smo deo drzavnosti bivsoj YU pa smo dobili po nosu!? Da li cemo biti budale da ponovimo gresku? Pored drzavnosti cena je KiM i da li samo KiM????

Petar

pre 7 godina

Tresla se gora, rodio se miš...Britanci nisu nikada ni bili u EU, oni gravitiraju SAD preko transfera visoke tehnologije u Sjedinjene države. Gubitkom kolonija Britanija bi de fakto bila danas srednje razvijena zemlja na ostrvu u stagnaciji. To im niko nije morao reći sa strane, pametni Britanski su sve dali na razvoj visoke tehnologije i tu našli stalnog i bogatog kupca SAD. Šta će im Evropa, čitaj Nemačka - da se guraju oko primata za izvoznika No1 za SAD? Nemačkoj ionako ne mogu ništa prodati. Šta to Nemci nemaju ili ne mogu? Nemačka je nosilac ekonomske sile i razvoja EU i sa tom zemljom nema šale ni muvanja, to bi već jednom trebalo i ovi naši konfuzionisti od političara da nauče, ako mogu - u šta ozbiljno sumnjam. Rad i red, kao i uvek. U EU su Britanci bili zbog kontrole uticajem članstva i zbog fondova - nisu oni nikada bili stvarno zainteresovani za razvoj EU. Svi u winwin kombinaciji: Britaniji lova i nezavisnost, Nemačkoj ujedinjenje, Francuskoj kakva takva stabilnost i zaštita od demografske eksplozije Arapa, Italiji i Španiji pristupna tržišta itd. Šta mislite zašto Turcima nisu dali ulazak? Ostaloj boraniji uže za spasavanje da se ne podavi u predubokoj vodi složene ekonomije 21. veka. Tužni će ostai Srbi kojima cilj i nije da uđu u EU, već da permanentno ulaze...evo, samo što nisu.

Džoni

pre 7 godina

Ja iskreno mislim da bi i nama bilo bolje da ne uđemo u EU jer ako se to desi mislim da u Srbiji niko neće ostati sem staraca kojima je kasno da se otisnu da rade napolju! I ovako je odliv mladih veliki a tek sticanjem prava na rad širom EU ne mogu ni zamisliti šta bi se desilo! Mi moramo sami da uredimo ovu državu po modelu razvijenih država Evrope a to da li ćemo biti članica EU je sasvim sporedna stvar! I Rumunija i Bugarska su u EU pa nešto ne vidim da su dostigli Nemačku i Francusku! Uvek će oni biti Rumunija i Bugarska a mi Srbija tako da treba da se okrenemo sebi i da ovde život učinimo podnošljivijim!

genije

pre 7 godina

EU će ovo sigurno preživeti a sa druge strane ovo će sasvim sigurno uzrokovati pozitivne promene u EU jer su britanci (a nisu u tome sami) poslali više nego jasan signal da neke stvari u Briselu treba hitno popraviti. Oni koji se u EU pitaju (FR, NEM) će sebe radi pogurati te promene.
A i pored sve dreke oko "kazne" za izlazak, razlaz će se završiti dobro po obe "strane". Niko ne priželjkuje "bučan razvod" - loše je za biznis. Nisu to jugosloveni da se pokolju oko šake pirinča (koju smo na kraju svi zajedno izgubili)...


@(sinisaNS, 24. jun 2016 08:57)
"Zelim vam od sveg srca da 1000 puta zazalite zbog ovoga. Nadobudni, bedni mozgovi."

I po čemu se ti, uz ovakvu izjavu, razlikuješ od "nadobudnih, bednih mozgova"?
Najteže je sebe pogledati...

Posmatrac, NL

pre 7 godina

Kako je demagogija divna stvar. Ja bih rekao da ste za pocetak izbili 10% od plate, penzije i ustedjevine svojim gradjanima, jer za toliko je pao kurs funte u odnosu na EUR i USD, bukvalno preko noci. A to je pocetak. Koliko jos cigala ima u EU, ne znam, ali ovo znam, to je egzaktna stvar. Zivi bili pa videli sta ce se desiti sa finansijskim sektorom u VB (citaj: grdne banke po City-ju), za koji je od sustinske vaznosti to sto je VB u EU. Morgan Cejs je vec danas rekao da odlaze. Pa-pa.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Oduvek sam tvrdio da je V.Britanija kamen oko vrata EU. Da budemo iskreni, oni sebe nikada nisu ni doživljavali kao deo Evrope. Uvek su mislili da su nešto iznad a na ostatak Evrope gledali diskriminatorski i sa poniženjem. Kao drugo, V.Britanija je i kao članica EU zastupala samo svoje partikularne interese i interese SAD. Ona je bila američki "žandarm" u okviru EU. Njima su bili daleko značajniji interesi SAD nego interesi EU. Smatrao sam da VB nikada neće izaći iz EU i da je ovaj referendum samo način da Englezi za sebe isposluju poseban status u okviru Unije. Da budu "ostrvo" u okviru te zajednice, koje će birati ono što mu se dopada a odbacivati ono što nije u njihovom najličnijem interesu. Ovo je momenat kada EU treba da pogleda sebe, svoje interese, da pogled uputi ka prirodnim resursima Rusije, i da se oslobodi američkog tutorstva. Naime, Americi i Velikoj Britaniji, nikako ne odgovara ekonomski i bezbednosno jaka EU. To bi bila sila sa ogromnim potencijalima što bi ove dve "zle sestre" zauvek bacilo na margine a to je, kako za V. Britaniju tako i za SAD nedozvoljivo. Ovaj "Bregzit" će, nadam se, opametiti Nermačku, Francusku, Španiju, Italiju i ostale države EU, da se okrenu sebi i da se manu slepačkog sledjenja američke invazionističke i ratne spoljne politike. SAD i V. Britanija počivaju na tlačenju drugih, na njihovom razjedinjenju i destrukciji. Oni se hrane tudjim nesrećama. Evropa treba da bude nešto drugo.

Милош

pre 7 godina

И сада ће званични језик ЕУ бити енглески иако у ЕУ неће бити ниједне земље у којој се говори енглески.

Karadoz

pre 7 godina

Gostujući jutros na ITV-u u emisiji Good Morning Britain, Farage je rekao da on ne može garantirati da će 350 miliona funti, koliko je Britanija sedmično izdvajala za finansiranje EU, sada ostajati u Velikoj Britaniji i biti trošeno na poboljšanje zdravstvenog sektora kako su obećavali iz tabora koji je podržavao Brexit.

Farage je rekao da on nikada lično nije obećao nešto takvo već da se radi o grešci tabora koji je podržavao Brexit

Kad

pre 7 godina

Lepo je rekao ovaj Faraz: "Imigracija je bila problem koji je pobedio na ovom glasanju." Ja bih jos dodao nekontrolisana imigracija. Sledece dve zemlje koje ce zbog istog problema raspisati referendum za izlazak iz EU bice Svedska i Danska. Svedska i Danska su posle Nemacke primile najvise izbeglica s obzirom na broj stanovnistva. Zbog odluka u Briselu postalo je nemoguce sopstvene granice kontrolisati. Prognoziram da ce relativno uskoro biti raspisani referendumi za izlazak iz EU u Svedskoj, Danskoj i Holandiji. E onda neka Poljska, Madjarska, Ceska, Slovacka, Hrvatska prime kod sebe nadolazece emigrante.

Karadoz

pre 7 godina

PolaHko covjece, ni najveci eksperti nis u stanju predvidjeti sta za Britaniju znaci izlazak iz EU jer toliko je tu nepoznatih. Prema tome polako dok se prasina slegne a ekonomija krene...jal stane

knez

pre 7 godina

Ovaj zvuci kao Mesic u skupstini SFRJ 1991. - 'Mislim da sam obavio zadatak, EU kao takve vise nema i hvala vam ljepo'.
I to ce biti nesto cime ce se Britanija ponositi?

Dobri Vojnik Švejk

pre 7 godina

"Nije nam ništa" kažu u centralnom komitetu EU u Briselu. To je isto kao da su u Kremlju na pobedu "Solidarnosti" u Poljskoj krajem 80-ih godina, rekli - nije strašno, ostajemo na putu komunizma!