Četvrtak, 31.03.2016.

17:47

Kolinda:Šešelj najveći zločinac na ovim prostorima

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je oslobađajuća presuda Vojislavu Šešelju “sramotan poraz međunarodnog krivičnog prava“.

Izvor: B92

Kolinda:Šešelj najveæi zloèinac na ovim prostorima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Like-lynda

pre 8 godina

Nek onda predsednica Hrvatske podnese tužbu protiv Šešelja pred sudom u Hrvatskoj.

Uzgred, naši susedi su danas "odlepili". Večeras je u emisiji "Otvoreno" na HRT1 nekadašnji hrvatski načelnik generalštaba dva puta uzastopce, bez obzira na opomene voditelja, umesto Šešelj izgovarao "Špegelj"! [Martin Špegelj, ministar odbrane Hrvatske 1991, poznat po aferi šverca tovara kalašnjikova iz Mađarske].

zoran

pre 8 godina

Ako uključimo sve hrvatske zločince spisak postaje poduži, pa mislim da ne bi stigli do srpskih. Samo da počnemo da nabrajamo viđenije hrvatske koljače iz Jasenovca...

pravda je to, nije tuga

pre 8 godina

Tužno, ali verovatno je da će mržnja nestati tek onda kad nestanemo i mi sami, kao narodi. Već smo šaka jada ...

tuga...
(Salijeri, 31. mart 2016 21:50)
Nije tuga, to je ta pravda sto je svi oni traze. Ko je pao, padu je bio sklon, a sve sto propadne, i trebalo je da propadne.

Sto se tice ovoga sto ni ime necu da mu pomenem, mozda je ona i u pravu. Ovi sto ih neki nabrajaju su samo pobili neke i to je sve. Ko je mrtav on je mrtav, i vise nista ne zna. Ko je ostao, malo ce da tuguje pa ce da nastavi da zivi. Nije to vazno, ljudi stalno umiru. A ovakvi kao ovaj, kao ovi što se ćeraju i drugi, taksi su unesrecili i upropastili nekoliko celih generacija zivih ljudi, takvi su upropastili i zatrovali ceo ovaj region namernim negovanjem kulture i mentaliteta mrznje, ksenofobije, laži, primitivizma, bahatosti, potpune jedne anticivilizacije i divljastva, tako da je cela ova teritorija ovde sada samo za gadjenje, pravo pravcato gadjenje.

Da li uopste postoji kazna koja bi bila primerena onome sto su takvi uradili?

MarkoApis

pre 8 godina

Zar ne vidite da predsednicu Hrvatske nerviraju Šešeljeve seksističke izjave o njoj. Ne zna šta će od besa, pa izjavljuje ovakve gluposti. Sve u svemu, Vojislav neprestano poentira u ovoj, ispod svakog nivoa, raspravi.

Cinik

pre 8 godina

Bas je Seselj bio neki bitan faktor. Covek oslobodjen vojske, bez ikakvog uticaja na situaciju na terenu. I tada i sada je bio obican pajac.

Dr. D. D.

pre 8 godina

Jasno je da je najlakse brisati i okretati istoriju u svoju korist. To je specifican detalj jadnih, malih balkanskih naroda. Evo sad su opet Hrvati na redu. Za mesec dana ce se naci opet drugi. Svejedno dali su to pseudo-potomci Aleksandra Velikog, bratstvo crnog orla, Montenegrinci, dobri Bosnjani ili samzvani nebeski narod. Ovaj put se nasla gospodja Grabar Kitarovic (ne, NIKAKO Kolinda, nije ona meni rodbina ili komsinica preko puta, pa da je tako zovem) da malo brise po hrvatskoj istoriji i nadje novog vraga. Svi mi imamo nase zlocince, imaju oni imena, zna se dobro sta je ko radio. Seselja ne volim ni malo, ali gospodja ipak preteruje, ali mora, domaca publika trazi zabavu, jer ovaj cirkus balkanski nikad ne gasi svetla.

Roki

pre 8 godina

Dakle, ovi su stvarno neverovatni...
Potpuno iracionalni, izobličeni, obnevideli od mržnje...
Alooo, slušaj te argumente! Kao razmaženo, histerično derište koje urla na sve sto mu se ne dopada, a istovremeno mu starija braća tolerišu sve moguće gadosti...
Prosto nateraju čoveka da brani Šešelja, eeeej, to je dostignuće...

Sabre

pre 8 godina

Hahahahaha. Koliko je dobro ovim hrvatima. Seki brate, lud si ko struja, potpuno ne podrzavam tvoje manijakalne stavove, ali nek si ti meni ziv jos 100 godina da ove trolujes za sve pare..

u cara Trojana

pre 8 godina

Seselj vas neprijatno podseca da ste drzavu stekli na genocidu iz 1941-1945 i komunistickoj podeli Kraljevine Jugoslavije tzv republike. Ova podela je nametnuta i nepravedna, formirane su neke dotad nepoznate nacije kako bi se razbio srpski korpus, te lakse izvela secesija. Ovo sve je Seselj objasnio u svojoj odbrani te vas sad muci da li je odrziva drzava nastala na taj i takav nacin.

Vlada

pre 8 godina

Najveceg zlocinca na ovim prostorima ikada proizveli ste vi i samo vi. Tandem Pavelic - Stepinac je u rangu sa Hitlerom i nista i nikada na ovim prostorima nije donelo zlo i uzas kao vas pokusaj da prvi put u 9. vekova imate svoju drzavu, pa jos fasisticku, jer drugacije nikako nije islo.

Sve sto Hrvati umeju da rade je da lazima prekrajaju istinu, i u tom svetlu dozivljavam ovu smehotraesnu izjavu doticne osobe.

Komšija

pre 8 godina

"Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima je zaista ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravno sramotna"

Izvinite, ali šta je vama Šešelj zaista uradio, pa ga nazivate zločincem? Mislim na njega lično, ne na druge. On je mnogo toga neprijatnog govorio i bio predsednik stranke sa takvom politikom, ali to je sve. Ni za to nikada nije imao većinsku podršku srpskog naroda. Kod vas mnogo gori slobodno šetaju Zagrebom i postrojavaju stranačku vojsku.

A otkad je praksa da se kritikuju odluke suda? Koliko se sećam, to se ne radi.

Salijeri

pre 8 godina

Kad bih se za hiljadu godina vratio na ove naše prostore, sigurno bih opet čuo iste priče mržnje i osude, ko je kome više zla naneo u prošlosti, ko je prvi počeo. Istina je da ni Srbi ni Hrvati nemaju sebi mnogo bližeg i sličnijeg naroda, mi smo sa planetarne strane gledano braća rođena. Prođe život i moj i ko zna koliko drugih i koliko budućih, mi ćemo se i dalje svađati i klati umesto da živimo, da pomažemo jedni drugima, da opstanemo na ovom svetu.
Tužno, ali verovatno je da će mržnja nestati tek onda kad nestanemo i mi sami, kao narodi. Već smo šaka jada ...

tuga...

Čitam i ne verujem!

pre 8 godina

Naravno da sam očekivao reakciju iz Hrvatske, ali ovakvu gomilu gluposti napricanih nisam! Osecam da se pola Hrvata smeje kada čuje ove teske reci koje su daleko od bilo kakve istine. Najveći zlocinac, genocid, slobodna Hrvatska...sta prica ova zena?! Ok je osporavati odluku, ali padati u ovoliku histeriju i ponasati se kao klinac koji ne zna jos ni sam da obrise sline je ispod nivoa jednog ozbiljnog političara i predstavnika celog naroda! Pazi ti to najveći zlocinac...

ni milo, ni drago

pre 8 godina

(charlie, 31. mart 2016 19:33)

Ne treba preterivati. Kada je Hag oslobodio Gotovinu nasa vlada se bunila isto tako, a oni od toga nisu napravili nikakav diplomatski skandal. Sada su se samo uloge obrnule.

miro split

pre 8 godina

E,sad isto je meni Kolinda dala mislit.Ko je zapravo najveći zločinac na ovin prostorima?Triba krenit od početka.Od ilirske kraljice Teute.Ona je napadala Grčke brodove sa otoka Visa i onda su Višani tražili pomoć Rimljana.Kad su Rimljani došli lipo razgovarat sa Teutom,Iliri su ih na povratku poklali.Teuta bi morala imat zapovidnu odgovornost,ako je za zločin znala,a nije ga sprječila onda je ratni zločinac.Di je onda Dioklecijan koji je baca kršćane lavovima,tigrovima,zebrama i antilopama,a onda Trpimirovići,Nemanjići,pa pusti Samuili,Skenderbezi,Šubići...Imaš o čemu mislit idući pet godina dok ne dođeš do Šešelja.
Osin toga kad će hrvatsko sudstvo rehabilitirat Matiju Ambroz Gubca?Ako su Srbi rehabilitirali Čiča Dražu,onda i mi moremo Gubec Bega.
Nije ni njemu dokazano da je surađiva sa okupatorom.Ne Njemcima,nego sa Turcima.

charlie

pre 8 godina

Vučiću čoveče,trgni se iz sna.U najmanju ruku treba uputiti oštro upozorenje i pozvati ambasadora Hrvatske (koji se sigurno nebi odazvao pozivu predsednika Srbije).Pokažite minimum dostojanstva.

Granice su tu da se menjaju

pre 8 godina

"Isto tako, smatra, činjenica je da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to joj niko neće uzeti".

Aau, cini se da nije vise tako sigurna u to. Da je sigurna ne bi ovako nesto izjavljivala. Covece, dovoljno je da se samo jednom pravda zadovolji da bi oni koji su nesto na nepravdi gradili poceli da sumnjaju da im to zaista i pripada. E onda pocinju "junacke" parole "necemo dozvoliti da nam niko uzme Hrvatsku". Pa niko i ne zeli da vam je uzme, ali forma koju HR danas ima formirana je na nepravdi...

miroslav

pre 8 godina

samo svojom retorikom načinio je veliku nesreću svim narodima a naročito srpskom,musilimanskom i hrvatskom.iskoristio je zapaljujuću nacionalističku histeriju tadašnjih političkih elita, za svoju poganu i podlu promociju,na koju su se nažalost primile mase u srpskom narodu.veliki krivci su oni koji su mu to dozvolili a radio je šta je hteo.
mojoj generaciji 1959 oduzeto je više od 10 godina slobodnog,nasmejanog života,upopašteni smo.
snašli su se jedino pojednici koji su se obogatili u švercu,kriminalu,..postali tajkuni od kojih će Srbija imati još decenijama probleme.najviše mislim na šverc nafte iz Makedonije,Bugarske,Madjarske..robe iz Turske,svi se pravimo ludi a setimo se čitavih trgovačkih nizova radnji na ulaze u ove zemlje-samo šverc.
g.Šešelj nema više nikakvu podršku,tako da će i ove izbora završiti da ne predje cenzus.
ali ostaje gorak ukus kada ga ponovo slušamo sa bezobraznom bahatošću iza koje se krije samo užas i pakao koji nam ponovo priželjkuje

Anna

pre 8 godina

Toliko se zahuktala u tih par sekundi da sam mislila da će da joj izleti i "za dom spremni". :)

Najviše vrište oni koji su veći desničari (da ne UUUpotrebim onaj drugi termin) tamo od Šešelja kod nas. :)

Što reče neko - koliko god ne voleli Šešelja ovde (a njega je stvaaaarno teško voleti), dođe ti da se napiješ i prospeš konfete. :)

Miodrag

pre 8 godina

Izuzetno sam kritičan prema postpcima pripadnika naroda kojem pripadam, srpskog naroda, u devedesetim godinama prošloga veka i sramota me je svih nedela koji su u ime nekakvih načela pijani i nenormalni ludaci učinili. Kao što na potpuno jednak način tretiram zločine drugih prema pripadnicima sopstvenog naroda.. Ipak, ovakve reakcije iz susednih država, histerične, do kraja politizovane, uvredljive, stavljaju me u poziciju da više i bolje razumem ljude kao što su recimo Dodik, kao što su srbi u Hrvatskoj... Nije njima lako... Uostalo, ako se ne varam, nema tog lidera iz Srbije koji glasno i jasno nije izgovorio reči izvinjenja za sve zločine koji su u ime mog naroda počinjeni, gde god da su počinjeni: počev od Djindjića i Koštunice pa evo, do Vučića i Nikolića... I šta je posledica ? Pa sa ovih prostora bi samo zbog zločina počinjenih u fašističkoj NDH trebalo da zahtevamo izvinjenje i pokajanje čitav milenijum ! Na žalost, lideri Hrvatske i muslimana u BiH žive samo u prošlosti, ako je to njihov politički interes.

vredi razmisliti

pre 8 godina

koja zvaka za pucanstvo, ustvari zabole je ONO za seselja, al da nije osula paljbu ispljuvali bi je, takve prilike u ljepoj, sta ces

Glas Srbije

pre 8 godina

Smejem se ovim izjavama predesednice Hrvatske. Ona jadna ne shvata da je nepostovanje suda bilo lako dokazati a to da je, pazi ovo, Seselj unistavao citave narode i izvrsio genocid, nemoguce dokazati, cak i za hrvatski sud. a kamo li za neki drugi, osim ako clanove sudskog veca ne cine hrvatski politicari.

Драган

pre 8 godina

О, па ово је непоштовање Хашког суда, међународног права и Уједињених нација... Шта она има произвољно да назива човека злочинцем када је на суду показано да он није злочинац.

Суд у хагу да је позове на одговорност и казни за непоштовање суда.

Masterko

pre 8 godina

Seselj je citkuzant. A najveci zlocinac... pa ima dosta kandidata iz Hrvatske, BiH, Kosova, koji slobodno setaju, cak se i politikom bave.

DEDA CVETKO

pre 8 godina

DEFINITIVNO nisam obozavatelj lika i dela druga Seselja, ali kad vidim kako zadrti i za dom spremni sus(j)edi p...e zbog ove glupave presude, dodje mi da otvorim flasu sampanjca i prospem konfete na sve strane.

Najveci zlocinac na ovim prostorima? Veci od Gotovine koji je satr'o cetvrt miliona ljudi sa svojih ognjista? Veci od Izetbegovica koji je gurnuo sopstveni narod u propast da bi njegova dinastija mogla da zivi? Veci od Hasima Tacija koji je po prvi put u istoriji patentirao kradju ljudskih organa? Ma dajte, Kolinda, kad tako lupetate cinite veliku losu uslugu i svom narodu i funkciji koju obavljate i sebe pretvarate u ne bas previse smesnog klovna.

Đole

pre 8 godina

'Ajde samo, svi zajedno, da proverimo da nije nešto zaboravila:

- Velikosrpska agresija/politika - check
- "Najveći zločinac na ovim prostorima" - check
- Pomenula Kosovo (bez ikakvog razloga) - check
- "Hrvatska slobodna i samostalna i to joj niko ne može oduzeti" - check

Bravo, Kolinda! 4 od 4. Ti si prava hrvatska patriotica!

Inače, povraća mi se od količine licemerja koju je ova uspela da ispriča u samo par rečenica.

miro split

pre 8 godina

Ako se ko zna pravit blesav i naivan onda smo to mi Hrvati.
Aj bogati Kolindice reci pošteno,a koja je razlika između Šešeljeve politike u Bosni i one Gojka Šuška?Jesmo li mi osnovali Herceg-Bosnu isto ka i Srbi Republiku Srpsku,jesmo li cipali Bosnu,otvarali logore,palili đamije,protjerivali i ubijali Bošnjake koje smo zvali Balijama isto ka i Srbi,jesmo li pokušali podebljat Hrvatsku?Jesmo ženo božja!I ko od Hrvata iz Hrvatske za to odgovara?Niko,samo Hrvati iz Bosne side u Hagu.Isto tako za srpske zločine u Bosni i Hrvatskoj ne odgovara ni jedan Srbin iz Srbije,već samo oni iz Bosne i Hrvatske.
Šta se pravimo senilni?Radili smo isto šta i Šešelj,a prošli smo lišo i neokrznuti ka šta je i on proša.
Poklopimo se ušima i ne pravimo se svetcima kad smo sa Šešeljom za istim stolom cipali Bosnu i kopali jame pod Bošnjacima.

Gavrilo Iz Principa

pre 8 godina

Seselj je politicar cije su ideje meni licno neprihvatljive, ali Ante Pavelic je ubedljivo najveci zlocinac koji se pojavio na ovim prostorima, tako da ova izjava samo dokazuje koliko je doticna neobjektivna.

bzv

pre 8 godina

blago hrvatima kad je Seselj najgori zlocinac na ovim prostorima(s' tim da nikog nije ubio)! tesko srbima kad su Gotovina i Naser Oric slobodni(sigurno uprljali ruke)!

Tatko

pre 8 godina

Nema ljutiš, kad ste za presude Gotovini i Markaču rekli da je Hag olicenje pravde i istine, onda se morate pomiriti sa tim da Šešelj ništa nije kriv...
pozdrav svima!

srpska istina

pre 8 godina

To isto u Srbiji misle o oslobađanju hrvatskih zlocinaca. Sve zavisi iz kog ugla gledamo. U svakom slucaju, arsini moraju biti isti.

Ђенерал

pre 8 godina

Ал већих комедијаша од ових хрватских званичника нема, ни на овим просторима а ни шире.

.

pre 8 godina

Odlucite se vise ko je najveci Seselj,Mladic,Arkan,Kapetan Dragan itd. posto Tudzman Gotovina itd. nisu sigurno a u istoriji nije sigurno Ante Pavelic citao sam negde kod vas da je on bio mirotvorac...

seljadin

pre 8 godina

jedini je Tudjman planirao etnicko ciscenje, i to je dokumentovano u Brionskim snimcima, da "treba Srbi da nestanu" Uostalom to je potvrdio i Boljkovac : Prvi su napadnuti Srbi i Jugoslavija a ne Hrvatska"

Batke

pre 8 godina

Kamo srece da je Seselj najveci zlocinac na ovim prostorima. Nije ni u prvih hiljadu. Ako je on zlocinac sto je sovinista i sto je pricao svasta kao gradjanin bez funkcije, onda bi 90% Hrvatske vlade i ko zna koliki procenat Hrvatkog stanovnistva trebao da je u zatvoru. Ako mi ne verujete, idite pa citajte komentare u vecernjaku, najcitaijoj hrvatskoj dnevnoj novini. Seselj je 100x manje zlocinac od Gotovine I Orica, ljudi koji su direktno ucestvovali u ratnim operacijama.

sah 88

pre 8 godina

Pa kako tako, nije valjda da sada ne priznajete presude suda koji je vama naklonjen?! Pa koliko juce, kada su oslobodjeni Gotovina i Markac, govorili ste da je sud pravican i da je utvrdio istinu, da je sud dokazao njihovu nevinost. Da je dokazao da su akcije oluja i bljesak legitimne odbrambene akcije bez zlocina i mrlje, da se pravicne odluke suda moraju postovati i da niko ne sme da dovodi u pitanj odluke suda?! Kako sada ovakve reakcije na odluku istog tog suda?! Jos Seselj nije direktno komandovao na ratistima a Gotovi i Markac jesu.

seljadin

pre 8 godina

jedini je Tudjman planirao etnicko ciscenje, i to je dokumentovano u Brionskim snimcima, da "treba Srbi da nestanu" Uostalom to je potvrdio i Boljkovac : Prvi su napadnuti Srbi i Jugoslavija a ne Hrvatska"

Đole

pre 8 godina

'Ajde samo, svi zajedno, da proverimo da nije nešto zaboravila:

- Velikosrpska agresija/politika - check
- "Najveći zločinac na ovim prostorima" - check
- Pomenula Kosovo (bez ikakvog razloga) - check
- "Hrvatska slobodna i samostalna i to joj niko ne može oduzeti" - check

Bravo, Kolinda! 4 od 4. Ti si prava hrvatska patriotica!

Inače, povraća mi se od količine licemerja koju je ova uspela da ispriča u samo par rečenica.

Tatko

pre 8 godina

Nema ljutiš, kad ste za presude Gotovini i Markaču rekli da je Hag olicenje pravde i istine, onda se morate pomiriti sa tim da Šešelj ništa nije kriv...
pozdrav svima!

Batke

pre 8 godina

Kamo srece da je Seselj najveci zlocinac na ovim prostorima. Nije ni u prvih hiljadu. Ako je on zlocinac sto je sovinista i sto je pricao svasta kao gradjanin bez funkcije, onda bi 90% Hrvatske vlade i ko zna koliki procenat Hrvatkog stanovnistva trebao da je u zatvoru. Ako mi ne verujete, idite pa citajte komentare u vecernjaku, najcitaijoj hrvatskoj dnevnoj novini. Seselj je 100x manje zlocinac od Gotovine I Orica, ljudi koji su direktno ucestvovali u ratnim operacijama.

Gavrilo Iz Principa

pre 8 godina

Seselj je politicar cije su ideje meni licno neprihvatljive, ali Ante Pavelic je ubedljivo najveci zlocinac koji se pojavio na ovim prostorima, tako da ova izjava samo dokazuje koliko je doticna neobjektivna.

miro split

pre 8 godina

Ako se ko zna pravit blesav i naivan onda smo to mi Hrvati.
Aj bogati Kolindice reci pošteno,a koja je razlika između Šešeljeve politike u Bosni i one Gojka Šuška?Jesmo li mi osnovali Herceg-Bosnu isto ka i Srbi Republiku Srpsku,jesmo li cipali Bosnu,otvarali logore,palili đamije,protjerivali i ubijali Bošnjake koje smo zvali Balijama isto ka i Srbi,jesmo li pokušali podebljat Hrvatsku?Jesmo ženo božja!I ko od Hrvata iz Hrvatske za to odgovara?Niko,samo Hrvati iz Bosne side u Hagu.Isto tako za srpske zločine u Bosni i Hrvatskoj ne odgovara ni jedan Srbin iz Srbije,već samo oni iz Bosne i Hrvatske.
Šta se pravimo senilni?Radili smo isto šta i Šešelj,a prošli smo lišo i neokrznuti ka šta je i on proša.
Poklopimo se ušima i ne pravimo se svetcima kad smo sa Šešeljom za istim stolom cipali Bosnu i kopali jame pod Bošnjacima.

Ђенерал

pre 8 godina

Ал већих комедијаша од ових хрватских званичника нема, ни на овим просторима а ни шире.

bzv

pre 8 godina

blago hrvatima kad je Seselj najgori zlocinac na ovim prostorima(s' tim da nikog nije ubio)! tesko srbima kad su Gotovina i Naser Oric slobodni(sigurno uprljali ruke)!

.

pre 8 godina

Odlucite se vise ko je najveci Seselj,Mladic,Arkan,Kapetan Dragan itd. posto Tudzman Gotovina itd. nisu sigurno a u istoriji nije sigurno Ante Pavelic citao sam negde kod vas da je on bio mirotvorac...

Masterko

pre 8 godina

Seselj je citkuzant. A najveci zlocinac... pa ima dosta kandidata iz Hrvatske, BiH, Kosova, koji slobodno setaju, cak se i politikom bave.

Vlada

pre 8 godina

Najveceg zlocinca na ovim prostorima ikada proizveli ste vi i samo vi. Tandem Pavelic - Stepinac je u rangu sa Hitlerom i nista i nikada na ovim prostorima nije donelo zlo i uzas kao vas pokusaj da prvi put u 9. vekova imate svoju drzavu, pa jos fasisticku, jer drugacije nikako nije islo.

Sve sto Hrvati umeju da rade je da lazima prekrajaju istinu, i u tom svetlu dozivljavam ovu smehotraesnu izjavu doticne osobe.

Драган

pre 8 godina

О, па ово је непоштовање Хашког суда, међународног права и Уједињених нација... Шта она има произвољно да назива човека злочинцем када је на суду показано да он није злочинац.

Суд у хагу да је позове на одговорност и казни за непоштовање суда.

Čitam i ne verujem!

pre 8 godina

Naravno da sam očekivao reakciju iz Hrvatske, ali ovakvu gomilu gluposti napricanih nisam! Osecam da se pola Hrvata smeje kada čuje ove teske reci koje su daleko od bilo kakve istine. Najveći zlocinac, genocid, slobodna Hrvatska...sta prica ova zena?! Ok je osporavati odluku, ali padati u ovoliku histeriju i ponasati se kao klinac koji ne zna jos ni sam da obrise sline je ispod nivoa jednog ozbiljnog političara i predstavnika celog naroda! Pazi ti to najveći zlocinac...

Anna

pre 8 godina

Toliko se zahuktala u tih par sekundi da sam mislila da će da joj izleti i "za dom spremni". :)

Najviše vrište oni koji su veći desničari (da ne UUUpotrebim onaj drugi termin) tamo od Šešelja kod nas. :)

Što reče neko - koliko god ne voleli Šešelja ovde (a njega je stvaaaarno teško voleti), dođe ti da se napiješ i prospeš konfete. :)

DEDA CVETKO

pre 8 godina

DEFINITIVNO nisam obozavatelj lika i dela druga Seselja, ali kad vidim kako zadrti i za dom spremni sus(j)edi p...e zbog ove glupave presude, dodje mi da otvorim flasu sampanjca i prospem konfete na sve strane.

Najveci zlocinac na ovim prostorima? Veci od Gotovine koji je satr'o cetvrt miliona ljudi sa svojih ognjista? Veci od Izetbegovica koji je gurnuo sopstveni narod u propast da bi njegova dinastija mogla da zivi? Veci od Hasima Tacija koji je po prvi put u istoriji patentirao kradju ljudskih organa? Ma dajte, Kolinda, kad tako lupetate cinite veliku losu uslugu i svom narodu i funkciji koju obavljate i sebe pretvarate u ne bas previse smesnog klovna.

vredi razmisliti

pre 8 godina

koja zvaka za pucanstvo, ustvari zabole je ONO za seselja, al da nije osula paljbu ispljuvali bi je, takve prilike u ljepoj, sta ces

Roki

pre 8 godina

Dakle, ovi su stvarno neverovatni...
Potpuno iracionalni, izobličeni, obnevideli od mržnje...
Alooo, slušaj te argumente! Kao razmaženo, histerično derište koje urla na sve sto mu se ne dopada, a istovremeno mu starija braća tolerišu sve moguće gadosti...
Prosto nateraju čoveka da brani Šešelja, eeeej, to je dostignuće...

Miodrag

pre 8 godina

Izuzetno sam kritičan prema postpcima pripadnika naroda kojem pripadam, srpskog naroda, u devedesetim godinama prošloga veka i sramota me je svih nedela koji su u ime nekakvih načela pijani i nenormalni ludaci učinili. Kao što na potpuno jednak način tretiram zločine drugih prema pripadnicima sopstvenog naroda.. Ipak, ovakve reakcije iz susednih država, histerične, do kraja politizovane, uvredljive, stavljaju me u poziciju da više i bolje razumem ljude kao što su recimo Dodik, kao što su srbi u Hrvatskoj... Nije njima lako... Uostalo, ako se ne varam, nema tog lidera iz Srbije koji glasno i jasno nije izgovorio reči izvinjenja za sve zločine koji su u ime mog naroda počinjeni, gde god da su počinjeni: počev od Djindjića i Koštunice pa evo, do Vučića i Nikolića... I šta je posledica ? Pa sa ovih prostora bi samo zbog zločina počinjenih u fašističkoj NDH trebalo da zahtevamo izvinjenje i pokajanje čitav milenijum ! Na žalost, lideri Hrvatske i muslimana u BiH žive samo u prošlosti, ako je to njihov politički interes.

zoran

pre 8 godina

Ako uključimo sve hrvatske zločince spisak postaje poduži, pa mislim da ne bi stigli do srpskih. Samo da počnemo da nabrajamo viđenije hrvatske koljače iz Jasenovca...

charlie

pre 8 godina

Vučiću čoveče,trgni se iz sna.U najmanju ruku treba uputiti oštro upozorenje i pozvati ambasadora Hrvatske (koji se sigurno nebi odazvao pozivu predsednika Srbije).Pokažite minimum dostojanstva.

sah 88

pre 8 godina

Pa kako tako, nije valjda da sada ne priznajete presude suda koji je vama naklonjen?! Pa koliko juce, kada su oslobodjeni Gotovina i Markac, govorili ste da je sud pravican i da je utvrdio istinu, da je sud dokazao njihovu nevinost. Da je dokazao da su akcije oluja i bljesak legitimne odbrambene akcije bez zlocina i mrlje, da se pravicne odluke suda moraju postovati i da niko ne sme da dovodi u pitanj odluke suda?! Kako sada ovakve reakcije na odluku istog tog suda?! Jos Seselj nije direktno komandovao na ratistima a Gotovi i Markac jesu.

Granice su tu da se menjaju

pre 8 godina

"Isto tako, smatra, činjenica je da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to joj niko neće uzeti".

Aau, cini se da nije vise tako sigurna u to. Da je sigurna ne bi ovako nesto izjavljivala. Covece, dovoljno je da se samo jednom pravda zadovolji da bi oni koji su nesto na nepravdi gradili poceli da sumnjaju da im to zaista i pripada. E onda pocinju "junacke" parole "necemo dozvoliti da nam niko uzme Hrvatsku". Pa niko i ne zeli da vam je uzme, ali forma koju HR danas ima formirana je na nepravdi...

miro split

pre 8 godina

E,sad isto je meni Kolinda dala mislit.Ko je zapravo najveći zločinac na ovin prostorima?Triba krenit od početka.Od ilirske kraljice Teute.Ona je napadala Grčke brodove sa otoka Visa i onda su Višani tražili pomoć Rimljana.Kad su Rimljani došli lipo razgovarat sa Teutom,Iliri su ih na povratku poklali.Teuta bi morala imat zapovidnu odgovornost,ako je za zločin znala,a nije ga sprječila onda je ratni zločinac.Di je onda Dioklecijan koji je baca kršćane lavovima,tigrovima,zebrama i antilopama,a onda Trpimirovići,Nemanjići,pa pusti Samuili,Skenderbezi,Šubići...Imaš o čemu mislit idući pet godina dok ne dođeš do Šešelja.
Osin toga kad će hrvatsko sudstvo rehabilitirat Matiju Ambroz Gubca?Ako su Srbi rehabilitirali Čiča Dražu,onda i mi moremo Gubec Bega.
Nije ni njemu dokazano da je surađiva sa okupatorom.Ne Njemcima,nego sa Turcima.

Sabre

pre 8 godina

Hahahahaha. Koliko je dobro ovim hrvatima. Seki brate, lud si ko struja, potpuno ne podrzavam tvoje manijakalne stavove, ali nek si ti meni ziv jos 100 godina da ove trolujes za sve pare..

MarkoApis

pre 8 godina

Zar ne vidite da predsednicu Hrvatske nerviraju Šešeljeve seksističke izjave o njoj. Ne zna šta će od besa, pa izjavljuje ovakve gluposti. Sve u svemu, Vojislav neprestano poentira u ovoj, ispod svakog nivoa, raspravi.

srpska istina

pre 8 godina

To isto u Srbiji misle o oslobađanju hrvatskih zlocinaca. Sve zavisi iz kog ugla gledamo. U svakom slucaju, arsini moraju biti isti.

Glas Srbije

pre 8 godina

Smejem se ovim izjavama predesednice Hrvatske. Ona jadna ne shvata da je nepostovanje suda bilo lako dokazati a to da je, pazi ovo, Seselj unistavao citave narode i izvrsio genocid, nemoguce dokazati, cak i za hrvatski sud. a kamo li za neki drugi, osim ako clanove sudskog veca ne cine hrvatski politicari.

u cara Trojana

pre 8 godina

Seselj vas neprijatno podseca da ste drzavu stekli na genocidu iz 1941-1945 i komunistickoj podeli Kraljevine Jugoslavije tzv republike. Ova podela je nametnuta i nepravedna, formirane su neke dotad nepoznate nacije kako bi se razbio srpski korpus, te lakse izvela secesija. Ovo sve je Seselj objasnio u svojoj odbrani te vas sad muci da li je odrziva drzava nastala na taj i takav nacin.

Komšija

pre 8 godina

"Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima je zaista ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravno sramotna"

Izvinite, ali šta je vama Šešelj zaista uradio, pa ga nazivate zločincem? Mislim na njega lično, ne na druge. On je mnogo toga neprijatnog govorio i bio predsednik stranke sa takvom politikom, ali to je sve. Ni za to nikada nije imao većinsku podršku srpskog naroda. Kod vas mnogo gori slobodno šetaju Zagrebom i postrojavaju stranačku vojsku.

A otkad je praksa da se kritikuju odluke suda? Koliko se sećam, to se ne radi.

Dr. D. D.

pre 8 godina

Jasno je da je najlakse brisati i okretati istoriju u svoju korist. To je specifican detalj jadnih, malih balkanskih naroda. Evo sad su opet Hrvati na redu. Za mesec dana ce se naci opet drugi. Svejedno dali su to pseudo-potomci Aleksandra Velikog, bratstvo crnog orla, Montenegrinci, dobri Bosnjani ili samzvani nebeski narod. Ovaj put se nasla gospodja Grabar Kitarovic (ne, NIKAKO Kolinda, nije ona meni rodbina ili komsinica preko puta, pa da je tako zovem) da malo brise po hrvatskoj istoriji i nadje novog vraga. Svi mi imamo nase zlocince, imaju oni imena, zna se dobro sta je ko radio. Seselja ne volim ni malo, ali gospodja ipak preteruje, ali mora, domaca publika trazi zabavu, jer ovaj cirkus balkanski nikad ne gasi svetla.

ni milo, ni drago

pre 8 godina

(charlie, 31. mart 2016 19:33)

Ne treba preterivati. Kada je Hag oslobodio Gotovinu nasa vlada se bunila isto tako, a oni od toga nisu napravili nikakav diplomatski skandal. Sada su se samo uloge obrnule.

Salijeri

pre 8 godina

Kad bih se za hiljadu godina vratio na ove naše prostore, sigurno bih opet čuo iste priče mržnje i osude, ko je kome više zla naneo u prošlosti, ko je prvi počeo. Istina je da ni Srbi ni Hrvati nemaju sebi mnogo bližeg i sličnijeg naroda, mi smo sa planetarne strane gledano braća rođena. Prođe život i moj i ko zna koliko drugih i koliko budućih, mi ćemo se i dalje svađati i klati umesto da živimo, da pomažemo jedni drugima, da opstanemo na ovom svetu.
Tužno, ali verovatno je da će mržnja nestati tek onda kad nestanemo i mi sami, kao narodi. Već smo šaka jada ...

tuga...

miroslav

pre 8 godina

samo svojom retorikom načinio je veliku nesreću svim narodima a naročito srpskom,musilimanskom i hrvatskom.iskoristio je zapaljujuću nacionalističku histeriju tadašnjih političkih elita, za svoju poganu i podlu promociju,na koju su se nažalost primile mase u srpskom narodu.veliki krivci su oni koji su mu to dozvolili a radio je šta je hteo.
mojoj generaciji 1959 oduzeto je više od 10 godina slobodnog,nasmejanog života,upopašteni smo.
snašli su se jedino pojednici koji su se obogatili u švercu,kriminalu,..postali tajkuni od kojih će Srbija imati još decenijama probleme.najviše mislim na šverc nafte iz Makedonije,Bugarske,Madjarske..robe iz Turske,svi se pravimo ludi a setimo se čitavih trgovačkih nizova radnji na ulaze u ove zemlje-samo šverc.
g.Šešelj nema više nikakvu podršku,tako da će i ove izbora završiti da ne predje cenzus.
ali ostaje gorak ukus kada ga ponovo slušamo sa bezobraznom bahatošću iza koje se krije samo užas i pakao koji nam ponovo priželjkuje

Cinik

pre 8 godina

Bas je Seselj bio neki bitan faktor. Covek oslobodjen vojske, bez ikakvog uticaja na situaciju na terenu. I tada i sada je bio obican pajac.

pravda je to, nije tuga

pre 8 godina

Tužno, ali verovatno je da će mržnja nestati tek onda kad nestanemo i mi sami, kao narodi. Već smo šaka jada ...

tuga...
(Salijeri, 31. mart 2016 21:50)
Nije tuga, to je ta pravda sto je svi oni traze. Ko je pao, padu je bio sklon, a sve sto propadne, i trebalo je da propadne.

Sto se tice ovoga sto ni ime necu da mu pomenem, mozda je ona i u pravu. Ovi sto ih neki nabrajaju su samo pobili neke i to je sve. Ko je mrtav on je mrtav, i vise nista ne zna. Ko je ostao, malo ce da tuguje pa ce da nastavi da zivi. Nije to vazno, ljudi stalno umiru. A ovakvi kao ovaj, kao ovi što se ćeraju i drugi, taksi su unesrecili i upropastili nekoliko celih generacija zivih ljudi, takvi su upropastili i zatrovali ceo ovaj region namernim negovanjem kulture i mentaliteta mrznje, ksenofobije, laži, primitivizma, bahatosti, potpune jedne anticivilizacije i divljastva, tako da je cela ova teritorija ovde sada samo za gadjenje, pravo pravcato gadjenje.

Da li uopste postoji kazna koja bi bila primerena onome sto su takvi uradili?

Like-lynda

pre 8 godina

Nek onda predsednica Hrvatske podnese tužbu protiv Šešelja pred sudom u Hrvatskoj.

Uzgred, naši susedi su danas "odlepili". Večeras je u emisiji "Otvoreno" na HRT1 nekadašnji hrvatski načelnik generalštaba dva puta uzastopce, bez obzira na opomene voditelja, umesto Šešelj izgovarao "Špegelj"! [Martin Špegelj, ministar odbrane Hrvatske 1991, poznat po aferi šverca tovara kalašnjikova iz Mađarske].

miroslav

pre 8 godina

samo svojom retorikom načinio je veliku nesreću svim narodima a naročito srpskom,musilimanskom i hrvatskom.iskoristio je zapaljujuću nacionalističku histeriju tadašnjih političkih elita, za svoju poganu i podlu promociju,na koju su se nažalost primile mase u srpskom narodu.veliki krivci su oni koji su mu to dozvolili a radio je šta je hteo.
mojoj generaciji 1959 oduzeto je više od 10 godina slobodnog,nasmejanog života,upopašteni smo.
snašli su se jedino pojednici koji su se obogatili u švercu,kriminalu,..postali tajkuni od kojih će Srbija imati još decenijama probleme.najviše mislim na šverc nafte iz Makedonije,Bugarske,Madjarske..robe iz Turske,svi se pravimo ludi a setimo se čitavih trgovačkih nizova radnji na ulaze u ove zemlje-samo šverc.
g.Šešelj nema više nikakvu podršku,tako da će i ove izbora završiti da ne predje cenzus.
ali ostaje gorak ukus kada ga ponovo slušamo sa bezobraznom bahatošću iza koje se krije samo užas i pakao koji nam ponovo priželjkuje

ni milo, ni drago

pre 8 godina

(charlie, 31. mart 2016 19:33)

Ne treba preterivati. Kada je Hag oslobodio Gotovinu nasa vlada se bunila isto tako, a oni od toga nisu napravili nikakav diplomatski skandal. Sada su se samo uloge obrnule.

pravda je to, nije tuga

pre 8 godina

Tužno, ali verovatno je da će mržnja nestati tek onda kad nestanemo i mi sami, kao narodi. Već smo šaka jada ...

tuga...
(Salijeri, 31. mart 2016 21:50)
Nije tuga, to je ta pravda sto je svi oni traze. Ko je pao, padu je bio sklon, a sve sto propadne, i trebalo je da propadne.

Sto se tice ovoga sto ni ime necu da mu pomenem, mozda je ona i u pravu. Ovi sto ih neki nabrajaju su samo pobili neke i to je sve. Ko je mrtav on je mrtav, i vise nista ne zna. Ko je ostao, malo ce da tuguje pa ce da nastavi da zivi. Nije to vazno, ljudi stalno umiru. A ovakvi kao ovaj, kao ovi što se ćeraju i drugi, taksi su unesrecili i upropastili nekoliko celih generacija zivih ljudi, takvi su upropastili i zatrovali ceo ovaj region namernim negovanjem kulture i mentaliteta mrznje, ksenofobije, laži, primitivizma, bahatosti, potpune jedne anticivilizacije i divljastva, tako da je cela ova teritorija ovde sada samo za gadjenje, pravo pravcato gadjenje.

Da li uopste postoji kazna koja bi bila primerena onome sto su takvi uradili?

miro split

pre 8 godina

Ako se ko zna pravit blesav i naivan onda smo to mi Hrvati.
Aj bogati Kolindice reci pošteno,a koja je razlika između Šešeljeve politike u Bosni i one Gojka Šuška?Jesmo li mi osnovali Herceg-Bosnu isto ka i Srbi Republiku Srpsku,jesmo li cipali Bosnu,otvarali logore,palili đamije,protjerivali i ubijali Bošnjake koje smo zvali Balijama isto ka i Srbi,jesmo li pokušali podebljat Hrvatsku?Jesmo ženo božja!I ko od Hrvata iz Hrvatske za to odgovara?Niko,samo Hrvati iz Bosne side u Hagu.Isto tako za srpske zločine u Bosni i Hrvatskoj ne odgovara ni jedan Srbin iz Srbije,već samo oni iz Bosne i Hrvatske.
Šta se pravimo senilni?Radili smo isto šta i Šešelj,a prošli smo lišo i neokrznuti ka šta je i on proša.
Poklopimo se ušima i ne pravimo se svetcima kad smo sa Šešeljom za istim stolom cipali Bosnu i kopali jame pod Bošnjacima.

seljadin

pre 8 godina

jedini je Tudjman planirao etnicko ciscenje, i to je dokumentovano u Brionskim snimcima, da "treba Srbi da nestanu" Uostalom to je potvrdio i Boljkovac : Prvi su napadnuti Srbi i Jugoslavija a ne Hrvatska"

charlie

pre 8 godina

Vučiću čoveče,trgni se iz sna.U najmanju ruku treba uputiti oštro upozorenje i pozvati ambasadora Hrvatske (koji se sigurno nebi odazvao pozivu predsednika Srbije).Pokažite minimum dostojanstva.

Đole

pre 8 godina

'Ajde samo, svi zajedno, da proverimo da nije nešto zaboravila:

- Velikosrpska agresija/politika - check
- "Najveći zločinac na ovim prostorima" - check
- Pomenula Kosovo (bez ikakvog razloga) - check
- "Hrvatska slobodna i samostalna i to joj niko ne može oduzeti" - check

Bravo, Kolinda! 4 od 4. Ti si prava hrvatska patriotica!

Inače, povraća mi se od količine licemerja koju je ova uspela da ispriča u samo par rečenica.

Gavrilo Iz Principa

pre 8 godina

Seselj je politicar cije su ideje meni licno neprihvatljive, ali Ante Pavelic je ubedljivo najveci zlocinac koji se pojavio na ovim prostorima, tako da ova izjava samo dokazuje koliko je doticna neobjektivna.

miro split

pre 8 godina

E,sad isto je meni Kolinda dala mislit.Ko je zapravo najveći zločinac na ovin prostorima?Triba krenit od početka.Od ilirske kraljice Teute.Ona je napadala Grčke brodove sa otoka Visa i onda su Višani tražili pomoć Rimljana.Kad su Rimljani došli lipo razgovarat sa Teutom,Iliri su ih na povratku poklali.Teuta bi morala imat zapovidnu odgovornost,ako je za zločin znala,a nije ga sprječila onda je ratni zločinac.Di je onda Dioklecijan koji je baca kršćane lavovima,tigrovima,zebrama i antilopama,a onda Trpimirovići,Nemanjići,pa pusti Samuili,Skenderbezi,Šubići...Imaš o čemu mislit idući pet godina dok ne dođeš do Šešelja.
Osin toga kad će hrvatsko sudstvo rehabilitirat Matiju Ambroz Gubca?Ako su Srbi rehabilitirali Čiča Dražu,onda i mi moremo Gubec Bega.
Nije ni njemu dokazano da je surađiva sa okupatorom.Ne Njemcima,nego sa Turcima.

Granice su tu da se menjaju

pre 8 godina

"Isto tako, smatra, činjenica je da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to joj niko neće uzeti".

Aau, cini se da nije vise tako sigurna u to. Da je sigurna ne bi ovako nesto izjavljivala. Covece, dovoljno je da se samo jednom pravda zadovolji da bi oni koji su nesto na nepravdi gradili poceli da sumnjaju da im to zaista i pripada. E onda pocinju "junacke" parole "necemo dozvoliti da nam niko uzme Hrvatsku". Pa niko i ne zeli da vam je uzme, ali forma koju HR danas ima formirana je na nepravdi...

Vlada

pre 8 godina

Najveceg zlocinca na ovim prostorima ikada proizveli ste vi i samo vi. Tandem Pavelic - Stepinac je u rangu sa Hitlerom i nista i nikada na ovim prostorima nije donelo zlo i uzas kao vas pokusaj da prvi put u 9. vekova imate svoju drzavu, pa jos fasisticku, jer drugacije nikako nije islo.

Sve sto Hrvati umeju da rade je da lazima prekrajaju istinu, i u tom svetlu dozivljavam ovu smehotraesnu izjavu doticne osobe.

Miodrag

pre 8 godina

Izuzetno sam kritičan prema postpcima pripadnika naroda kojem pripadam, srpskog naroda, u devedesetim godinama prošloga veka i sramota me je svih nedela koji su u ime nekakvih načela pijani i nenormalni ludaci učinili. Kao što na potpuno jednak način tretiram zločine drugih prema pripadnicima sopstvenog naroda.. Ipak, ovakve reakcije iz susednih država, histerične, do kraja politizovane, uvredljive, stavljaju me u poziciju da više i bolje razumem ljude kao što su recimo Dodik, kao što su srbi u Hrvatskoj... Nije njima lako... Uostalo, ako se ne varam, nema tog lidera iz Srbije koji glasno i jasno nije izgovorio reči izvinjenja za sve zločine koji su u ime mog naroda počinjeni, gde god da su počinjeni: počev od Djindjića i Koštunice pa evo, do Vučića i Nikolića... I šta je posledica ? Pa sa ovih prostora bi samo zbog zločina počinjenih u fašističkoj NDH trebalo da zahtevamo izvinjenje i pokajanje čitav milenijum ! Na žalost, lideri Hrvatske i muslimana u BiH žive samo u prošlosti, ako je to njihov politički interes.

Batke

pre 8 godina

Kamo srece da je Seselj najveci zlocinac na ovim prostorima. Nije ni u prvih hiljadu. Ako je on zlocinac sto je sovinista i sto je pricao svasta kao gradjanin bez funkcije, onda bi 90% Hrvatske vlade i ko zna koliki procenat Hrvatkog stanovnistva trebao da je u zatvoru. Ako mi ne verujete, idite pa citajte komentare u vecernjaku, najcitaijoj hrvatskoj dnevnoj novini. Seselj je 100x manje zlocinac od Gotovine I Orica, ljudi koji su direktno ucestvovali u ratnim operacijama.

bzv

pre 8 godina

blago hrvatima kad je Seselj najgori zlocinac na ovim prostorima(s' tim da nikog nije ubio)! tesko srbima kad su Gotovina i Naser Oric slobodni(sigurno uprljali ruke)!

Čitam i ne verujem!

pre 8 godina

Naravno da sam očekivao reakciju iz Hrvatske, ali ovakvu gomilu gluposti napricanih nisam! Osecam da se pola Hrvata smeje kada čuje ove teske reci koje su daleko od bilo kakve istine. Najveći zlocinac, genocid, slobodna Hrvatska...sta prica ova zena?! Ok je osporavati odluku, ali padati u ovoliku histeriju i ponasati se kao klinac koji ne zna jos ni sam da obrise sline je ispod nivoa jednog ozbiljnog političara i predstavnika celog naroda! Pazi ti to najveći zlocinac...

DEDA CVETKO

pre 8 godina

DEFINITIVNO nisam obozavatelj lika i dela druga Seselja, ali kad vidim kako zadrti i za dom spremni sus(j)edi p...e zbog ove glupave presude, dodje mi da otvorim flasu sampanjca i prospem konfete na sve strane.

Najveci zlocinac na ovim prostorima? Veci od Gotovine koji je satr'o cetvrt miliona ljudi sa svojih ognjista? Veci od Izetbegovica koji je gurnuo sopstveni narod u propast da bi njegova dinastija mogla da zivi? Veci od Hasima Tacija koji je po prvi put u istoriji patentirao kradju ljudskih organa? Ma dajte, Kolinda, kad tako lupetate cinite veliku losu uslugu i svom narodu i funkciji koju obavljate i sebe pretvarate u ne bas previse smesnog klovna.

u cara Trojana

pre 8 godina

Seselj vas neprijatno podseca da ste drzavu stekli na genocidu iz 1941-1945 i komunistickoj podeli Kraljevine Jugoslavije tzv republike. Ova podela je nametnuta i nepravedna, formirane su neke dotad nepoznate nacije kako bi se razbio srpski korpus, te lakse izvela secesija. Ovo sve je Seselj objasnio u svojoj odbrani te vas sad muci da li je odrziva drzava nastala na taj i takav nacin.

Masterko

pre 8 godina

Seselj je citkuzant. A najveci zlocinac... pa ima dosta kandidata iz Hrvatske, BiH, Kosova, koji slobodno setaju, cak se i politikom bave.

vredi razmisliti

pre 8 godina

koja zvaka za pucanstvo, ustvari zabole je ONO za seselja, al da nije osula paljbu ispljuvali bi je, takve prilike u ljepoj, sta ces

zoran

pre 8 godina

Ako uključimo sve hrvatske zločince spisak postaje poduži, pa mislim da ne bi stigli do srpskih. Samo da počnemo da nabrajamo viđenije hrvatske koljače iz Jasenovca...

srpska istina

pre 8 godina

To isto u Srbiji misle o oslobađanju hrvatskih zlocinaca. Sve zavisi iz kog ugla gledamo. U svakom slucaju, arsini moraju biti isti.

Tatko

pre 8 godina

Nema ljutiš, kad ste za presude Gotovini i Markaču rekli da je Hag olicenje pravde i istine, onda se morate pomiriti sa tim da Šešelj ništa nije kriv...
pozdrav svima!

Anna

pre 8 godina

Toliko se zahuktala u tih par sekundi da sam mislila da će da joj izleti i "za dom spremni". :)

Najviše vrište oni koji su veći desničari (da ne UUUpotrebim onaj drugi termin) tamo od Šešelja kod nas. :)

Što reče neko - koliko god ne voleli Šešelja ovde (a njega je stvaaaarno teško voleti), dođe ti da se napiješ i prospeš konfete. :)

Cinik

pre 8 godina

Bas je Seselj bio neki bitan faktor. Covek oslobodjen vojske, bez ikakvog uticaja na situaciju na terenu. I tada i sada je bio obican pajac.

Ђенерал

pre 8 godina

Ал већих комедијаша од ових хрватских званичника нема, ни на овим просторима а ни шире.

Komšija

pre 8 godina

"Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima je zaista ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravno sramotna"

Izvinite, ali šta je vama Šešelj zaista uradio, pa ga nazivate zločincem? Mislim na njega lično, ne na druge. On je mnogo toga neprijatnog govorio i bio predsednik stranke sa takvom politikom, ali to je sve. Ni za to nikada nije imao većinsku podršku srpskog naroda. Kod vas mnogo gori slobodno šetaju Zagrebom i postrojavaju stranačku vojsku.

A otkad je praksa da se kritikuju odluke suda? Koliko se sećam, to se ne radi.

Dr. D. D.

pre 8 godina

Jasno je da je najlakse brisati i okretati istoriju u svoju korist. To je specifican detalj jadnih, malih balkanskih naroda. Evo sad su opet Hrvati na redu. Za mesec dana ce se naci opet drugi. Svejedno dali su to pseudo-potomci Aleksandra Velikog, bratstvo crnog orla, Montenegrinci, dobri Bosnjani ili samzvani nebeski narod. Ovaj put se nasla gospodja Grabar Kitarovic (ne, NIKAKO Kolinda, nije ona meni rodbina ili komsinica preko puta, pa da je tako zovem) da malo brise po hrvatskoj istoriji i nadje novog vraga. Svi mi imamo nase zlocince, imaju oni imena, zna se dobro sta je ko radio. Seselja ne volim ni malo, ali gospodja ipak preteruje, ali mora, domaca publika trazi zabavu, jer ovaj cirkus balkanski nikad ne gasi svetla.

.

pre 8 godina

Odlucite se vise ko je najveci Seselj,Mladic,Arkan,Kapetan Dragan itd. posto Tudzman Gotovina itd. nisu sigurno a u istoriji nije sigurno Ante Pavelic citao sam negde kod vas da je on bio mirotvorac...

Salijeri

pre 8 godina

Kad bih se za hiljadu godina vratio na ove naše prostore, sigurno bih opet čuo iste priče mržnje i osude, ko je kome više zla naneo u prošlosti, ko je prvi počeo. Istina je da ni Srbi ni Hrvati nemaju sebi mnogo bližeg i sličnijeg naroda, mi smo sa planetarne strane gledano braća rođena. Prođe život i moj i ko zna koliko drugih i koliko budućih, mi ćemo se i dalje svađati i klati umesto da živimo, da pomažemo jedni drugima, da opstanemo na ovom svetu.
Tužno, ali verovatno je da će mržnja nestati tek onda kad nestanemo i mi sami, kao narodi. Već smo šaka jada ...

tuga...

MarkoApis

pre 8 godina

Zar ne vidite da predsednicu Hrvatske nerviraju Šešeljeve seksističke izjave o njoj. Ne zna šta će od besa, pa izjavljuje ovakve gluposti. Sve u svemu, Vojislav neprestano poentira u ovoj, ispod svakog nivoa, raspravi.

Roki

pre 8 godina

Dakle, ovi su stvarno neverovatni...
Potpuno iracionalni, izobličeni, obnevideli od mržnje...
Alooo, slušaj te argumente! Kao razmaženo, histerično derište koje urla na sve sto mu se ne dopada, a istovremeno mu starija braća tolerišu sve moguće gadosti...
Prosto nateraju čoveka da brani Šešelja, eeeej, to je dostignuće...

Драган

pre 8 godina

О, па ово је непоштовање Хашког суда, међународног права и Уједињених нација... Шта она има произвољно да назива човека злочинцем када је на суду показано да он није злочинац.

Суд у хагу да је позове на одговорност и казни за непоштовање суда.

Sabre

pre 8 godina

Hahahahaha. Koliko je dobro ovim hrvatima. Seki brate, lud si ko struja, potpuno ne podrzavam tvoje manijakalne stavove, ali nek si ti meni ziv jos 100 godina da ove trolujes za sve pare..

sah 88

pre 8 godina

Pa kako tako, nije valjda da sada ne priznajete presude suda koji je vama naklonjen?! Pa koliko juce, kada su oslobodjeni Gotovina i Markac, govorili ste da je sud pravican i da je utvrdio istinu, da je sud dokazao njihovu nevinost. Da je dokazao da su akcije oluja i bljesak legitimne odbrambene akcije bez zlocina i mrlje, da se pravicne odluke suda moraju postovati i da niko ne sme da dovodi u pitanj odluke suda?! Kako sada ovakve reakcije na odluku istog tog suda?! Jos Seselj nije direktno komandovao na ratistima a Gotovi i Markac jesu.

Glas Srbije

pre 8 godina

Smejem se ovim izjavama predesednice Hrvatske. Ona jadna ne shvata da je nepostovanje suda bilo lako dokazati a to da je, pazi ovo, Seselj unistavao citave narode i izvrsio genocid, nemoguce dokazati, cak i za hrvatski sud. a kamo li za neki drugi, osim ako clanove sudskog veca ne cine hrvatski politicari.

Like-lynda

pre 8 godina

Nek onda predsednica Hrvatske podnese tužbu protiv Šešelja pred sudom u Hrvatskoj.

Uzgred, naši susedi su danas "odlepili". Večeras je u emisiji "Otvoreno" na HRT1 nekadašnji hrvatski načelnik generalštaba dva puta uzastopce, bez obzira na opomene voditelja, umesto Šešelj izgovarao "Špegelj"! [Martin Špegelj, ministar odbrane Hrvatske 1991, poznat po aferi šverca tovara kalašnjikova iz Mađarske].