Petak, 18.03.2016.

21:25

"Šta ako Rusija napadne Švedsku?"

Važni javni objekti u Švedskoj nisu zaštićeni od moguće agresije Rusije, smatraju u švedskoj Službi za javnu bezbednost.

Izvor: Sputnjik

"Šta ako Rusija napadne Švedsku?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

e

pre 8 godina

Svaka zemlja, pa i Švedska ima svoje zakone o zaštiti države i stanovništva. Ako su ustanovili da ruski špijuni premeravaju bilo kakve objekte onda aktuelna vlast bi morala pod hitno da ih uhapsi i procesuira.Ako to posmatramo sa ekonomske strane, jeftinije i bezbednije je hapšenje i procesuiranje od silnih izdataka za osiguranje. Meni se ipak čini da Švedska želi da privoli stanovništvo za veća ulaganja u militarizam a onda opet najlakše je optužiti Rusiju kao dežurnog krivca za sve.

Tool

pre 8 godina

Koja paranoja čoveče. Pa pre će da ih napadnu Marsovci nego Rusi. A i fora je što se Švedska ne graniči sa Rusijom, nego se sa Rusijom graniči Finska i Norveška gore na severu. Po njihovoj logici onda, Rusi će da napadnu celu Skandinaviju. To su neke političke igre koje nemaju veze sa životom.

Saša iz Kragujevca

pre 8 godina

A šta će joj? Rusija ima prirodni bogatstava da ne zna šta će sa njima od nafte, drva, metala, uglja, zlata... Rusija je sama sebi dovoljna što malo država u svetu može da se pohvali tom činjenicom. Biće da ove "bezbednosne strukture" koje vide špijune svuda pokušavaju da objasne svoje postojanje ili izvuču koju krunu iz budžeta. Time se bave i naše "strukture" pokušavajući da zaplaše kako će Albanci da napadnu Srbiju a svi dobro znamo da su Srbi porazili Srbiju prodavajući zemlju Albancima.

hiavata

pre 8 godina

Sta ako Svedska napadne Rusiju? Rusija ce biti u velikoj opasnosti. Da li da Rusija udje u NATO da bi se zastitila od eventualnog napada Svedske? Da li ce Litvanija braniti Rusiju od Svedske? Ko je ovde lud?
(Alisa u ogledalu, 18. mart 2016 22:21

Vidis, to je interesantan koncept. Ratovi izmedju Finske i Rusije tridesetih godina su bas tako poceli, pod izgovorom da jedna smesna Finska napada Rusiju, Rusi su pokusali invaziju.

Cinjenicno stanje je da je gomila zemalja bila aneksirana od strane rusa kojih su se jedva oslobodili pre manje od 30 godina. Sad su poceli sa nekakvim vojnim intervencijama po Ukrajini, Siriji, realno je da se komsije plase.

Mihailo

pre 8 godina

Prepametni Šveđani. Izmišljaju opasnosti, pa i nemoguće, da provere koliko im je država spremna. Šta je sa Srbijom da li je i jedan organ, ili institut, javne bezbednosti napravio studiju i objavio, šta će biti u državi ako nedelju dana pada kiša? I šta treba raditi. NIJE.Ili ako nas napadne Hrvatska sa jedne a Rumunija sa druge strane? A može i OVK da sa Kopaonika, južna strana Pančićevog vrha je "Nezavisno Kosovo", se spuste do Kruševca. Sve niz Rasinu, za sat i po vremena? Koliko smo spremni? Tek Mađari? U ovoj dezorjentisanoj i haotičnoj državi lažnih diploma i stručnjaka bili bi potopljeni i porobljeni do popodneva. Mi se smejemo i izrugujemo Šveđanima.To nam ide od ruke. Neinteligentno.

Göteborg

pre 8 godina

Kako ih ovo nije mucilo pre 20 godina?
(jeti, 18. mart 2016 23:41)
Tad ih je jos vise mucilo nego sada iz straha od Ruske invazije su i pre 20 god bili neutralna drzava ,, Zvanicno" Dok su nezvanicno bili s Amerikom cak su uz pomoc amera i more ozvucili. Zivim u Svedskoj pa moram da se smejem kad procitam vase komentare.

Misa

pre 8 godina

Sluzba za vanredna stanja u kojoj pripada sluzba za javnu bezbednost radi preventivno. Njihov posao je da izmislja sve moguce scenarije od poplava do rata pa cak i zemljotrese jace velicine iako su one veoma retke od prilike 1 na 10000 godina. Scenario se pravi i gleda se sta i kako i ko sta treba da uradi ako se nesto tako desi a takodje sta da se uradi da se nesto tako ne bi desilo. Zbog toga ako se na primer dodje do poplave ceo plan sta da se uradi vec postoji i samo ga odrade tako da poplave ovde su veoma male i bez zivotnih opasnosti. Sta se propustilo da se kaze ovde a reklo se u originalnom clanku je da ovo vazi i za napad od strane Amerike. Jednostavno sluzba je podigla buku jer po njenom nema dovoljno mogucnosti zastita javnih sluzbi. Tako da niko ne ocekuje napad od rusa nego samo se priprema plan kao sto treba od bilo kakvog napada.

piter

pre 8 godina

ала су ови у гадном трипу. зашто би их ико напао, а поготово руси? какве би они реално имали користи од напада на шведску?

Djuro Manojlovic

pre 8 godina

Da je Svedska u NATO bila bi spokojna kao sto su Litvanija, Letonija, Estonija...
Zasto trositi za rezervni vodovod kad je jeftinije uci u NATO.
Nego, sta ce se desiti sa Finskom?

zeljko

pre 8 godina

Ako napadne u fudbalu ili nekom drugom sportu. Napad može biti u Švedskoj ili Rusiji. Za igru je bitna infrastruktuura.Dragi moji ljudi razmišljajte o lijepim i finim stvarima za radost, ljubav, sreću, zdravlje i prijateljstvo. Toliko toga dobroga nam se nudi a neki se usredsredili na ružne misli. Pate svoju dušu a hoće da pate i druge duše. Neće da može.

Realno

pre 8 godina

Ooooo, da li se to oglasio lobista? Treba da se kupuje neko oružije verovatno ili poveća budžet za isto!?!
kome nešto nije jasno u politici, treba samo da isprati tok novca ;-)

@RealKomentator

pre 8 godina

Ne znaju Ameri kako bi uzeli Švedsku pod svoje,pa im indukuju paranoju prema Rusiji. Rusija nikada neće napasti Švedsku,osim ako sama ako ne bude napadnuta od strane Švedske. A to će biti juče.

Bez obzira na sve,Švedska ostaje zemlja mojih snova. Zato..... jag lär mig svenska nästan varje dag.

Mara

pre 8 godina

A zasta su napali Finsku, Afganistan? Kolilo ja znam u Afganistanu je jos veci kamenjar...i jos je vruce. A najsmesnije je sto su na obe zemlje slomili zube. Zasto su napali Gruziju? Zasto su rekli da u roku od par sati mogu biti u Varsavi?

1003

pre 8 godina

Sta ako Amerika nekog napadne?
mislim ona godinama unazad napada,al niko se to nije zapitao :D
glupi ljudi,
sto bi reko kesic ,budale
a ljudima je lako manipulisati,narocito glupim ljudima to se pokazalo u evropi.

nesabkg

pre 8 godina

Propaganda za medalju sta bi bilo kad bi bilo. Sta bi bilo kad bi vas Rusi napali... bilo bi pametno da malo uzmete oruzja od nas Amera

Misa

pre 8 godina

@ttd:
Iz istih razloga sto je napaa Gruziju i Ukrajinu. Iz istih razloga sto je ranije Moldaviju uzela od Rumuna... Iz istih razloga sto uvek veliki napadaju male.

otan je beskoristan

pre 8 godina

eto razloga da amerika uzme jos koju milijardu evra dolara cega vec za rashodovano i zastarelo naoruzanje koje ce kao zastititi svedsku idi begaj ako rusi krenu nikakvo naoruzanje ne pomaze osim nuklearki pa kom obojci a kom opanci ili ti ko prezivi pricace

baki

pre 8 godina

putuju ruski oficiri po svedskoj i raspituju se o infrastrukturi?! pa koji idiot u ovo moze da poveruje? i za koji djavo bi rusi napali svedsku? koji ce im taj smrznuti kamenjar? ovaj propagandni pritisak da se svedska ugura u nato traje vec godinu dana, al da li su svedjani toliko retardirani da poveruju u ove price?

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Meni su nordijski narodi uvek bili pojam stalozenih,racionalnih,pomalo hladnih emotivno.Nikakva paranoja i histerija kao Poljaci i balticki narodi na pomen Rusije.Ova izjava potpuno iznenadjenje.O agentima prica kao iz 30-40god.proslog veka.U doba interneta,satelita,gugl i hera mapa pricati o crtanju vaznih objekata na papiru deluje kao aprilska sala.

Denis

pre 8 godina

@milos- Možda zato što je Rusija već napadala "druge nezavisne zemlje"? Poput Gruzije i Ukrajine i to nedavno. Samim tim bilo koja zemlja može biti sledeća meta.

balkanski špijun

pre 8 godina

„Vidimo to po kontaktima koje ruski oficiri uspostavljaju u Švedskoj. Posmatramo kuda putuju po našoj zemlji. Iz toga se može zaključiti da su zainteresovani za infrastrukturu“, izjavio je listu „Dagens niheter“ Vilhelm Unge, vodeći analitičar odeljenja kontraobaveštajne službe u Švedskoj policiji. "

"mene...ako se sete, na dan bezbednosti, sete se...ako se ne sete nikom ništa..to je bila moja dužnost, da radim"

apolo

pre 8 godina

Jeste, Rusija nema pametnija posla nego vas da napadne. Mani se zapadne paranoje, pazite se bolje vasih saveznika amerikanaca koji vas sve odreda prisluskuju i koriste kao marionete.

svasta

pre 8 godina

A sta ako ih napadne Nemacka, Francuska, Norveska, USA, Srbija (mala sala)...? Paranoicne gluposti i zamlacivanje naroda drzave koja nije ratovala vise od 100 godina!

Alisa u ogledalu

pre 8 godina

Sta ako Svedska napadne Rusiju? Rusija ce biti u velikoj opasnosti. Da li da Rusija udje u NATO da bi se zastitila od eventualnog napada Svedske? Da li ce Litvanija braniti Rusiju od Svedske? Ko je ovde lud?

covece

pre 8 godina

Cime se ovi bave dok im na vratima ceka stotine hiljada Pakistanaca, Avganistanaca, Iracana itd.?
Zasto bi Rusija napala Svedsku???
Mozda Svedska planira da napadne Rusiju prvo, pa znaju sta ih u tom slucaju ceka.

pametnice

pre 8 godina

Mi smo tu taktiku apsolvirali.Cim nema para a oni navikli na velike, vlast izmislja neprijatelje.
Niko ne veruje ali EU je " na kolenima".

gile

pre 8 godina

Ljudi, da li se ovo stvarno desava?! Jedan visoki sluzbenik jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta izjavljuje ovakve stvari?!

Postavlja se pitanje zasto... Svako sa 2 grama mozga zna da je ludost da Rusija napadne Svedsku, ne zato sto ne moze vec zato sto nema interesa za takvo nesto.

Znaci ovo je prica koju treba prodati svedskoj javnosti. Kakav je moguci razlog za ovakve price? Po mom misljenju, najvjerovatniji je zastrasivanje i priprema svedske javnosti za pristupanje zemlje NATOu. Isprepadan i zabrinut narod se nece buniti protive ulaska u vojni blok da bi se zastitilo od "prijetnje".

Drugi, mnogo strasniji i, po meni, manje vjerovatan razlog je priprema neke vrste napada na Rusiju od strane Zapada i ocekivanje moguce reakcije Rusije.

(dijaspora, 18. mart 2016 21:48)

Zbog velikog broja izbegklica koji su trenutno u Svedskoj i zbog velikog broja koji treba da dodje Vlast mora da skloni to sa dnevnog reda i iz medija i zato uzimaju i plase narod od Rusa . Uskoro ce i poceti da pripremaju narod kako ce ih te izbeglice braniti i biti na prvoj liniji vatre da bi ih narod mogao bolje prihvatiti a to rade u saradnji sa SAD.Sada da li ce to ispasti dobro ili ce za jedno 50 godina poceti gradjanski i medju verski rat u Svedskoj videcemo.To sve zavisi kako ce ih Svedska uklopiti u drustvo a sobzirom da nije uspela i ove sto su tamo vec nekoliko decenija crno im se pise.

djuro

pre 8 godina

a šta ako belgija napadne holandiju? ili ako pukne kanalizaciona cev na Banjici? Vest je ili hipotetičko mlaćenje prazne slame ili medijska manipulacija za vojne potrebe, zna se čije. Pogađajte šta od toga je verovatnije.

bacuska

pre 8 godina

I svi agenti su u Kozackim cizmama, imaju subare sa srpom i cekicem.
Koje su ovo budalastine.
Svaki pikavac moze da se nadje na google mapi a oni o srednjevekovnim metodama. Papir, olovka...

dijaspora

pre 8 godina

Ljudi, da li se ovo stvarno desava?! Jedan visoki sluzbenik jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta izjavljuje ovakve stvari?!

Postavlja se pitanje zasto... Svako sa 2 grama mozga zna da je ludost da Rusija napadne Svedsku, ne zato sto ne moze vec zato sto nema interesa za takvo nesto.

Znaci ovo je prica koju treba prodati svedskoj javnosti. Kakav je moguci razlog za ovakve price? Po mom misljenju, najvjerovatniji je zastrasivanje i priprema svedske javnosti za pristupanje zemlje NATOu. Isprepadan i zabrinut narod se nece buniti protive ulaska u vojni blok da bi se zastitilo od "prijetnje".

Drugi, mnogo strasniji i, po meni, manje vjerovatan razlog je priprema neke vrste napada na Rusiju od strane Zapada i ocekivanje moguce reakcije Rusije.

Stvarno se nadam da nije ovaj drugi razlog ali istorija nam govori drukcije, sjetite samo se operacije Barbarosa...

Alisa u ogledalu

pre 8 godina

Sta ako Svedska napadne Rusiju? Rusija ce biti u velikoj opasnosti. Da li da Rusija udje u NATO da bi se zastitila od eventualnog napada Svedske? Da li ce Litvanija braniti Rusiju od Svedske? Ko je ovde lud?

djuro

pre 8 godina

a šta ako belgija napadne holandiju? ili ako pukne kanalizaciona cev na Banjici? Vest je ili hipotetičko mlaćenje prazne slame ili medijska manipulacija za vojne potrebe, zna se čije. Pogađajte šta od toga je verovatnije.

bacuska

pre 8 godina

I svi agenti su u Kozackim cizmama, imaju subare sa srpom i cekicem.
Koje su ovo budalastine.
Svaki pikavac moze da se nadje na google mapi a oni o srednjevekovnim metodama. Papir, olovka...

apolo

pre 8 godina

Jeste, Rusija nema pametnija posla nego vas da napadne. Mani se zapadne paranoje, pazite se bolje vasih saveznika amerikanaca koji vas sve odreda prisluskuju i koriste kao marionete.

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Meni su nordijski narodi uvek bili pojam stalozenih,racionalnih,pomalo hladnih emotivno.Nikakva paranoja i histerija kao Poljaci i balticki narodi na pomen Rusije.Ova izjava potpuno iznenadjenje.O agentima prica kao iz 30-40god.proslog veka.U doba interneta,satelita,gugl i hera mapa pricati o crtanju vaznih objekata na papiru deluje kao aprilska sala.

baki

pre 8 godina

putuju ruski oficiri po svedskoj i raspituju se o infrastrukturi?! pa koji idiot u ovo moze da poveruje? i za koji djavo bi rusi napali svedsku? koji ce im taj smrznuti kamenjar? ovaj propagandni pritisak da se svedska ugura u nato traje vec godinu dana, al da li su svedjani toliko retardirani da poveruju u ove price?

dijaspora

pre 8 godina

Ljudi, da li se ovo stvarno desava?! Jedan visoki sluzbenik jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta izjavljuje ovakve stvari?!

Postavlja se pitanje zasto... Svako sa 2 grama mozga zna da je ludost da Rusija napadne Svedsku, ne zato sto ne moze vec zato sto nema interesa za takvo nesto.

Znaci ovo je prica koju treba prodati svedskoj javnosti. Kakav je moguci razlog za ovakve price? Po mom misljenju, najvjerovatniji je zastrasivanje i priprema svedske javnosti za pristupanje zemlje NATOu. Isprepadan i zabrinut narod se nece buniti protive ulaska u vojni blok da bi se zastitilo od "prijetnje".

Drugi, mnogo strasniji i, po meni, manje vjerovatan razlog je priprema neke vrste napada na Rusiju od strane Zapada i ocekivanje moguce reakcije Rusije.

Stvarno se nadam da nije ovaj drugi razlog ali istorija nam govori drukcije, sjetite samo se operacije Barbarosa...

svasta

pre 8 godina

A sta ako ih napadne Nemacka, Francuska, Norveska, USA, Srbija (mala sala)...? Paranoicne gluposti i zamlacivanje naroda drzave koja nije ratovala vise od 100 godina!

covece

pre 8 godina

Cime se ovi bave dok im na vratima ceka stotine hiljada Pakistanaca, Avganistanaca, Iracana itd.?
Zasto bi Rusija napala Svedsku???
Mozda Svedska planira da napadne Rusiju prvo, pa znaju sta ih u tom slucaju ceka.

balkanski špijun

pre 8 godina

„Vidimo to po kontaktima koje ruski oficiri uspostavljaju u Švedskoj. Posmatramo kuda putuju po našoj zemlji. Iz toga se može zaključiti da su zainteresovani za infrastrukturu“, izjavio je listu „Dagens niheter“ Vilhelm Unge, vodeći analitičar odeljenja kontraobaveštajne službe u Švedskoj policiji. "

"mene...ako se sete, na dan bezbednosti, sete se...ako se ne sete nikom ništa..to je bila moja dužnost, da radim"

gile

pre 8 godina

Ljudi, da li se ovo stvarno desava?! Jedan visoki sluzbenik jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta izjavljuje ovakve stvari?!

Postavlja se pitanje zasto... Svako sa 2 grama mozga zna da je ludost da Rusija napadne Svedsku, ne zato sto ne moze vec zato sto nema interesa za takvo nesto.

Znaci ovo je prica koju treba prodati svedskoj javnosti. Kakav je moguci razlog za ovakve price? Po mom misljenju, najvjerovatniji je zastrasivanje i priprema svedske javnosti za pristupanje zemlje NATOu. Isprepadan i zabrinut narod se nece buniti protive ulaska u vojni blok da bi se zastitilo od "prijetnje".

Drugi, mnogo strasniji i, po meni, manje vjerovatan razlog je priprema neke vrste napada na Rusiju od strane Zapada i ocekivanje moguce reakcije Rusije.

(dijaspora, 18. mart 2016 21:48)

Zbog velikog broja izbegklica koji su trenutno u Svedskoj i zbog velikog broja koji treba da dodje Vlast mora da skloni to sa dnevnog reda i iz medija i zato uzimaju i plase narod od Rusa . Uskoro ce i poceti da pripremaju narod kako ce ih te izbeglice braniti i biti na prvoj liniji vatre da bi ih narod mogao bolje prihvatiti a to rade u saradnji sa SAD.Sada da li ce to ispasti dobro ili ce za jedno 50 godina poceti gradjanski i medju verski rat u Svedskoj videcemo.To sve zavisi kako ce ih Svedska uklopiti u drustvo a sobzirom da nije uspela i ove sto su tamo vec nekoliko decenija crno im se pise.

pametnice

pre 8 godina

Mi smo tu taktiku apsolvirali.Cim nema para a oni navikli na velike, vlast izmislja neprijatelje.
Niko ne veruje ali EU je " na kolenima".

Denis

pre 8 godina

@milos- Možda zato što je Rusija već napadala "druge nezavisne zemlje"? Poput Gruzije i Ukrajine i to nedavno. Samim tim bilo koja zemlja može biti sledeća meta.

Tool

pre 8 godina

Koja paranoja čoveče. Pa pre će da ih napadnu Marsovci nego Rusi. A i fora je što se Švedska ne graniči sa Rusijom, nego se sa Rusijom graniči Finska i Norveška gore na severu. Po njihovoj logici onda, Rusi će da napadnu celu Skandinaviju. To su neke političke igre koje nemaju veze sa životom.

Mihailo

pre 8 godina

Prepametni Šveđani. Izmišljaju opasnosti, pa i nemoguće, da provere koliko im je država spremna. Šta je sa Srbijom da li je i jedan organ, ili institut, javne bezbednosti napravio studiju i objavio, šta će biti u državi ako nedelju dana pada kiša? I šta treba raditi. NIJE.Ili ako nas napadne Hrvatska sa jedne a Rumunija sa druge strane? A može i OVK da sa Kopaonika, južna strana Pančićevog vrha je "Nezavisno Kosovo", se spuste do Kruševca. Sve niz Rasinu, za sat i po vremena? Koliko smo spremni? Tek Mađari? U ovoj dezorjentisanoj i haotičnoj državi lažnih diploma i stručnjaka bili bi potopljeni i porobljeni do popodneva. Mi se smejemo i izrugujemo Šveđanima.To nam ide od ruke. Neinteligentno.

Misa

pre 8 godina

Sluzba za vanredna stanja u kojoj pripada sluzba za javnu bezbednost radi preventivno. Njihov posao je da izmislja sve moguce scenarije od poplava do rata pa cak i zemljotrese jace velicine iako su one veoma retke od prilike 1 na 10000 godina. Scenario se pravi i gleda se sta i kako i ko sta treba da uradi ako se nesto tako desi a takodje sta da se uradi da se nesto tako ne bi desilo. Zbog toga ako se na primer dodje do poplave ceo plan sta da se uradi vec postoji i samo ga odrade tako da poplave ovde su veoma male i bez zivotnih opasnosti. Sta se propustilo da se kaze ovde a reklo se u originalnom clanku je da ovo vazi i za napad od strane Amerike. Jednostavno sluzba je podigla buku jer po njenom nema dovoljno mogucnosti zastita javnih sluzbi. Tako da niko ne ocekuje napad od rusa nego samo se priprema plan kao sto treba od bilo kakvog napada.

Saša iz Kragujevca

pre 8 godina

A šta će joj? Rusija ima prirodni bogatstava da ne zna šta će sa njima od nafte, drva, metala, uglja, zlata... Rusija je sama sebi dovoljna što malo država u svetu može da se pohvali tom činjenicom. Biće da ove "bezbednosne strukture" koje vide špijune svuda pokušavaju da objasne svoje postojanje ili izvuču koju krunu iz budžeta. Time se bave i naše "strukture" pokušavajući da zaplaše kako će Albanci da napadnu Srbiju a svi dobro znamo da su Srbi porazili Srbiju prodavajući zemlju Albancima.

hiavata

pre 8 godina

Sta ako Svedska napadne Rusiju? Rusija ce biti u velikoj opasnosti. Da li da Rusija udje u NATO da bi se zastitila od eventualnog napada Svedske? Da li ce Litvanija braniti Rusiju od Svedske? Ko je ovde lud?
(Alisa u ogledalu, 18. mart 2016 22:21

Vidis, to je interesantan koncept. Ratovi izmedju Finske i Rusije tridesetih godina su bas tako poceli, pod izgovorom da jedna smesna Finska napada Rusiju, Rusi su pokusali invaziju.

Cinjenicno stanje je da je gomila zemalja bila aneksirana od strane rusa kojih su se jedva oslobodili pre manje od 30 godina. Sad su poceli sa nekakvim vojnim intervencijama po Ukrajini, Siriji, realno je da se komsije plase.

Realno

pre 8 godina

Ooooo, da li se to oglasio lobista? Treba da se kupuje neko oružije verovatno ili poveća budžet za isto!?!
kome nešto nije jasno u politici, treba samo da isprati tok novca ;-)

1003

pre 8 godina

Sta ako Amerika nekog napadne?
mislim ona godinama unazad napada,al niko se to nije zapitao :D
glupi ljudi,
sto bi reko kesic ,budale
a ljudima je lako manipulisati,narocito glupim ljudima to se pokazalo u evropi.

Göteborg

pre 8 godina

Kako ih ovo nije mucilo pre 20 godina?
(jeti, 18. mart 2016 23:41)
Tad ih je jos vise mucilo nego sada iz straha od Ruske invazije su i pre 20 god bili neutralna drzava ,, Zvanicno" Dok su nezvanicno bili s Amerikom cak su uz pomoc amera i more ozvucili. Zivim u Svedskoj pa moram da se smejem kad procitam vase komentare.

otan je beskoristan

pre 8 godina

eto razloga da amerika uzme jos koju milijardu evra dolara cega vec za rashodovano i zastarelo naoruzanje koje ce kao zastititi svedsku idi begaj ako rusi krenu nikakvo naoruzanje ne pomaze osim nuklearki pa kom obojci a kom opanci ili ti ko prezivi pricace

piter

pre 8 godina

ала су ови у гадном трипу. зашто би их ико напао, а поготово руси? какве би они реално имали користи од напада на шведску?

nesabkg

pre 8 godina

Propaganda za medalju sta bi bilo kad bi bilo. Sta bi bilo kad bi vas Rusi napali... bilo bi pametno da malo uzmete oruzja od nas Amera

e

pre 8 godina

Svaka zemlja, pa i Švedska ima svoje zakone o zaštiti države i stanovništva. Ako su ustanovili da ruski špijuni premeravaju bilo kakve objekte onda aktuelna vlast bi morala pod hitno da ih uhapsi i procesuira.Ako to posmatramo sa ekonomske strane, jeftinije i bezbednije je hapšenje i procesuiranje od silnih izdataka za osiguranje. Meni se ipak čini da Švedska želi da privoli stanovništvo za veća ulaganja u militarizam a onda opet najlakše je optužiti Rusiju kao dežurnog krivca za sve.

@RealKomentator

pre 8 godina

Ne znaju Ameri kako bi uzeli Švedsku pod svoje,pa im indukuju paranoju prema Rusiji. Rusija nikada neće napasti Švedsku,osim ako sama ako ne bude napadnuta od strane Švedske. A to će biti juče.

Bez obzira na sve,Švedska ostaje zemlja mojih snova. Zato..... jag lär mig svenska nästan varje dag.

zeljko

pre 8 godina

Ako napadne u fudbalu ili nekom drugom sportu. Napad može biti u Švedskoj ili Rusiji. Za igru je bitna infrastruktuura.Dragi moji ljudi razmišljajte o lijepim i finim stvarima za radost, ljubav, sreću, zdravlje i prijateljstvo. Toliko toga dobroga nam se nudi a neki se usredsredili na ružne misli. Pate svoju dušu a hoće da pate i druge duše. Neće da može.

Djuro Manojlovic

pre 8 godina

Da je Svedska u NATO bila bi spokojna kao sto su Litvanija, Letonija, Estonija...
Zasto trositi za rezervni vodovod kad je jeftinije uci u NATO.
Nego, sta ce se desiti sa Finskom?

Mara

pre 8 godina

A zasta su napali Finsku, Afganistan? Kolilo ja znam u Afganistanu je jos veci kamenjar...i jos je vruce. A najsmesnije je sto su na obe zemlje slomili zube. Zasto su napali Gruziju? Zasto su rekli da u roku od par sati mogu biti u Varsavi?

Misa

pre 8 godina

@ttd:
Iz istih razloga sto je napaa Gruziju i Ukrajinu. Iz istih razloga sto je ranije Moldaviju uzela od Rumuna... Iz istih razloga sto uvek veliki napadaju male.

Denis

pre 8 godina

@milos- Možda zato što je Rusija već napadala "druge nezavisne zemlje"? Poput Gruzije i Ukrajine i to nedavno. Samim tim bilo koja zemlja može biti sledeća meta.

hiavata

pre 8 godina

Sta ako Svedska napadne Rusiju? Rusija ce biti u velikoj opasnosti. Da li da Rusija udje u NATO da bi se zastitila od eventualnog napada Svedske? Da li ce Litvanija braniti Rusiju od Svedske? Ko je ovde lud?
(Alisa u ogledalu, 18. mart 2016 22:21

Vidis, to je interesantan koncept. Ratovi izmedju Finske i Rusije tridesetih godina su bas tako poceli, pod izgovorom da jedna smesna Finska napada Rusiju, Rusi su pokusali invaziju.

Cinjenicno stanje je da je gomila zemalja bila aneksirana od strane rusa kojih su se jedva oslobodili pre manje od 30 godina. Sad su poceli sa nekakvim vojnim intervencijama po Ukrajini, Siriji, realno je da se komsije plase.

apolo

pre 8 godina

Jeste, Rusija nema pametnija posla nego vas da napadne. Mani se zapadne paranoje, pazite se bolje vasih saveznika amerikanaca koji vas sve odreda prisluskuju i koriste kao marionete.

Misa

pre 8 godina

@ttd:
Iz istih razloga sto je napaa Gruziju i Ukrajinu. Iz istih razloga sto je ranije Moldaviju uzela od Rumuna... Iz istih razloga sto uvek veliki napadaju male.

Mara

pre 8 godina

A zasta su napali Finsku, Afganistan? Kolilo ja znam u Afganistanu je jos veci kamenjar...i jos je vruce. A najsmesnije je sto su na obe zemlje slomili zube. Zasto su napali Gruziju? Zasto su rekli da u roku od par sati mogu biti u Varsavi?

Alisa u ogledalu

pre 8 godina

Sta ako Svedska napadne Rusiju? Rusija ce biti u velikoj opasnosti. Da li da Rusija udje u NATO da bi se zastitila od eventualnog napada Svedske? Da li ce Litvanija braniti Rusiju od Svedske? Ko je ovde lud?

baki

pre 8 godina

putuju ruski oficiri po svedskoj i raspituju se o infrastrukturi?! pa koji idiot u ovo moze da poveruje? i za koji djavo bi rusi napali svedsku? koji ce im taj smrznuti kamenjar? ovaj propagandni pritisak da se svedska ugura u nato traje vec godinu dana, al da li su svedjani toliko retardirani da poveruju u ove price?

covece

pre 8 godina

Cime se ovi bave dok im na vratima ceka stotine hiljada Pakistanaca, Avganistanaca, Iracana itd.?
Zasto bi Rusija napala Svedsku???
Mozda Svedska planira da napadne Rusiju prvo, pa znaju sta ih u tom slucaju ceka.

djuro

pre 8 godina

a šta ako belgija napadne holandiju? ili ako pukne kanalizaciona cev na Banjici? Vest je ili hipotetičko mlaćenje prazne slame ili medijska manipulacija za vojne potrebe, zna se čije. Pogađajte šta od toga je verovatnije.

dijaspora

pre 8 godina

Ljudi, da li se ovo stvarno desava?! Jedan visoki sluzbenik jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta izjavljuje ovakve stvari?!

Postavlja se pitanje zasto... Svako sa 2 grama mozga zna da je ludost da Rusija napadne Svedsku, ne zato sto ne moze vec zato sto nema interesa za takvo nesto.

Znaci ovo je prica koju treba prodati svedskoj javnosti. Kakav je moguci razlog za ovakve price? Po mom misljenju, najvjerovatniji je zastrasivanje i priprema svedske javnosti za pristupanje zemlje NATOu. Isprepadan i zabrinut narod se nece buniti protive ulaska u vojni blok da bi se zastitilo od "prijetnje".

Drugi, mnogo strasniji i, po meni, manje vjerovatan razlog je priprema neke vrste napada na Rusiju od strane Zapada i ocekivanje moguce reakcije Rusije.

Stvarno se nadam da nije ovaj drugi razlog ali istorija nam govori drukcije, sjetite samo se operacije Barbarosa...

svasta

pre 8 godina

A sta ako ih napadne Nemacka, Francuska, Norveska, USA, Srbija (mala sala)...? Paranoicne gluposti i zamlacivanje naroda drzave koja nije ratovala vise od 100 godina!

bacuska

pre 8 godina

I svi agenti su u Kozackim cizmama, imaju subare sa srpom i cekicem.
Koje su ovo budalastine.
Svaki pikavac moze da se nadje na google mapi a oni o srednjevekovnim metodama. Papir, olovka...

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Meni su nordijski narodi uvek bili pojam stalozenih,racionalnih,pomalo hladnih emotivno.Nikakva paranoja i histerija kao Poljaci i balticki narodi na pomen Rusije.Ova izjava potpuno iznenadjenje.O agentima prica kao iz 30-40god.proslog veka.U doba interneta,satelita,gugl i hera mapa pricati o crtanju vaznih objekata na papiru deluje kao aprilska sala.

Djuro Manojlovic

pre 8 godina

Da je Svedska u NATO bila bi spokojna kao sto su Litvanija, Letonija, Estonija...
Zasto trositi za rezervni vodovod kad je jeftinije uci u NATO.
Nego, sta ce se desiti sa Finskom?

gile

pre 8 godina

Ljudi, da li se ovo stvarno desava?! Jedan visoki sluzbenik jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta izjavljuje ovakve stvari?!

Postavlja se pitanje zasto... Svako sa 2 grama mozga zna da je ludost da Rusija napadne Svedsku, ne zato sto ne moze vec zato sto nema interesa za takvo nesto.

Znaci ovo je prica koju treba prodati svedskoj javnosti. Kakav je moguci razlog za ovakve price? Po mom misljenju, najvjerovatniji je zastrasivanje i priprema svedske javnosti za pristupanje zemlje NATOu. Isprepadan i zabrinut narod se nece buniti protive ulaska u vojni blok da bi se zastitilo od "prijetnje".

Drugi, mnogo strasniji i, po meni, manje vjerovatan razlog je priprema neke vrste napada na Rusiju od strane Zapada i ocekivanje moguce reakcije Rusije.

(dijaspora, 18. mart 2016 21:48)

Zbog velikog broja izbegklica koji su trenutno u Svedskoj i zbog velikog broja koji treba da dodje Vlast mora da skloni to sa dnevnog reda i iz medija i zato uzimaju i plase narod od Rusa . Uskoro ce i poceti da pripremaju narod kako ce ih te izbeglice braniti i biti na prvoj liniji vatre da bi ih narod mogao bolje prihvatiti a to rade u saradnji sa SAD.Sada da li ce to ispasti dobro ili ce za jedno 50 godina poceti gradjanski i medju verski rat u Svedskoj videcemo.To sve zavisi kako ce ih Svedska uklopiti u drustvo a sobzirom da nije uspela i ove sto su tamo vec nekoliko decenija crno im se pise.

pametnice

pre 8 godina

Mi smo tu taktiku apsolvirali.Cim nema para a oni navikli na velike, vlast izmislja neprijatelje.
Niko ne veruje ali EU je " na kolenima".

balkanski špijun

pre 8 godina

„Vidimo to po kontaktima koje ruski oficiri uspostavljaju u Švedskoj. Posmatramo kuda putuju po našoj zemlji. Iz toga se može zaključiti da su zainteresovani za infrastrukturu“, izjavio je listu „Dagens niheter“ Vilhelm Unge, vodeći analitičar odeljenja kontraobaveštajne službe u Švedskoj policiji. "

"mene...ako se sete, na dan bezbednosti, sete se...ako se ne sete nikom ništa..to je bila moja dužnost, da radim"

Tool

pre 8 godina

Koja paranoja čoveče. Pa pre će da ih napadnu Marsovci nego Rusi. A i fora je što se Švedska ne graniči sa Rusijom, nego se sa Rusijom graniči Finska i Norveška gore na severu. Po njihovoj logici onda, Rusi će da napadnu celu Skandinaviju. To su neke političke igre koje nemaju veze sa životom.

Saša iz Kragujevca

pre 8 godina

A šta će joj? Rusija ima prirodni bogatstava da ne zna šta će sa njima od nafte, drva, metala, uglja, zlata... Rusija je sama sebi dovoljna što malo država u svetu može da se pohvali tom činjenicom. Biće da ove "bezbednosne strukture" koje vide špijune svuda pokušavaju da objasne svoje postojanje ili izvuču koju krunu iz budžeta. Time se bave i naše "strukture" pokušavajući da zaplaše kako će Albanci da napadnu Srbiju a svi dobro znamo da su Srbi porazili Srbiju prodavajući zemlju Albancima.

@RealKomentator

pre 8 godina

Ne znaju Ameri kako bi uzeli Švedsku pod svoje,pa im indukuju paranoju prema Rusiji. Rusija nikada neće napasti Švedsku,osim ako sama ako ne bude napadnuta od strane Švedske. A to će biti juče.

Bez obzira na sve,Švedska ostaje zemlja mojih snova. Zato..... jag lär mig svenska nästan varje dag.

piter

pre 8 godina

ала су ови у гадном трипу. зашто би их ико напао, а поготово руси? какве би они реално имали користи од напада на шведску?

zeljko

pre 8 godina

Ako napadne u fudbalu ili nekom drugom sportu. Napad može biti u Švedskoj ili Rusiji. Za igru je bitna infrastruktuura.Dragi moji ljudi razmišljajte o lijepim i finim stvarima za radost, ljubav, sreću, zdravlje i prijateljstvo. Toliko toga dobroga nam se nudi a neki se usredsredili na ružne misli. Pate svoju dušu a hoće da pate i druge duše. Neće da može.

e

pre 8 godina

Svaka zemlja, pa i Švedska ima svoje zakone o zaštiti države i stanovništva. Ako su ustanovili da ruski špijuni premeravaju bilo kakve objekte onda aktuelna vlast bi morala pod hitno da ih uhapsi i procesuira.Ako to posmatramo sa ekonomske strane, jeftinije i bezbednije je hapšenje i procesuiranje od silnih izdataka za osiguranje. Meni se ipak čini da Švedska želi da privoli stanovništvo za veća ulaganja u militarizam a onda opet najlakše je optužiti Rusiju kao dežurnog krivca za sve.

Göteborg

pre 8 godina

Kako ih ovo nije mucilo pre 20 godina?
(jeti, 18. mart 2016 23:41)
Tad ih je jos vise mucilo nego sada iz straha od Ruske invazije su i pre 20 god bili neutralna drzava ,, Zvanicno" Dok su nezvanicno bili s Amerikom cak su uz pomoc amera i more ozvucili. Zivim u Svedskoj pa moram da se smejem kad procitam vase komentare.

Misa

pre 8 godina

Sluzba za vanredna stanja u kojoj pripada sluzba za javnu bezbednost radi preventivno. Njihov posao je da izmislja sve moguce scenarije od poplava do rata pa cak i zemljotrese jace velicine iako su one veoma retke od prilike 1 na 10000 godina. Scenario se pravi i gleda se sta i kako i ko sta treba da uradi ako se nesto tako desi a takodje sta da se uradi da se nesto tako ne bi desilo. Zbog toga ako se na primer dodje do poplave ceo plan sta da se uradi vec postoji i samo ga odrade tako da poplave ovde su veoma male i bez zivotnih opasnosti. Sta se propustilo da se kaze ovde a reklo se u originalnom clanku je da ovo vazi i za napad od strane Amerike. Jednostavno sluzba je podigla buku jer po njenom nema dovoljno mogucnosti zastita javnih sluzbi. Tako da niko ne ocekuje napad od rusa nego samo se priprema plan kao sto treba od bilo kakvog napada.

Mihailo

pre 8 godina

Prepametni Šveđani. Izmišljaju opasnosti, pa i nemoguće, da provere koliko im je država spremna. Šta je sa Srbijom da li je i jedan organ, ili institut, javne bezbednosti napravio studiju i objavio, šta će biti u državi ako nedelju dana pada kiša? I šta treba raditi. NIJE.Ili ako nas napadne Hrvatska sa jedne a Rumunija sa druge strane? A može i OVK da sa Kopaonika, južna strana Pančićevog vrha je "Nezavisno Kosovo", se spuste do Kruševca. Sve niz Rasinu, za sat i po vremena? Koliko smo spremni? Tek Mađari? U ovoj dezorjentisanoj i haotičnoj državi lažnih diploma i stručnjaka bili bi potopljeni i porobljeni do popodneva. Mi se smejemo i izrugujemo Šveđanima.To nam ide od ruke. Neinteligentno.

nesabkg

pre 8 godina

Propaganda za medalju sta bi bilo kad bi bilo. Sta bi bilo kad bi vas Rusi napali... bilo bi pametno da malo uzmete oruzja od nas Amera

otan je beskoristan

pre 8 godina

eto razloga da amerika uzme jos koju milijardu evra dolara cega vec za rashodovano i zastarelo naoruzanje koje ce kao zastititi svedsku idi begaj ako rusi krenu nikakvo naoruzanje ne pomaze osim nuklearki pa kom obojci a kom opanci ili ti ko prezivi pricace

Realno

pre 8 godina

Ooooo, da li se to oglasio lobista? Treba da se kupuje neko oružije verovatno ili poveća budžet za isto!?!
kome nešto nije jasno u politici, treba samo da isprati tok novca ;-)

1003

pre 8 godina

Sta ako Amerika nekog napadne?
mislim ona godinama unazad napada,al niko se to nije zapitao :D
glupi ljudi,
sto bi reko kesic ,budale
a ljudima je lako manipulisati,narocito glupim ljudima to se pokazalo u evropi.