1. Sudeci po komentarima, ili je u Srbiji zavaladala epidemija stokholmskog sindroma ili je NATO povecao honorare svojim botovima te su postali hiperaktivni. Treceg nema.
  (ima nekog normalnog jos ovde?, 1. mart 2016 14:48)

  # Link komentara

 2. Curkine,20 godkna sedis u Njujorku ,primas lgromnu platu uDolarima,Skolujes decu,unuke u Amerci,koji inace nastavljaju da zive u Usa.
  Davis Srbiju jos od 90-tih i na Srbiji su do sada zaradio Milikne dolara.
  Skini se vise sa ledja Srbije,imas svoju Rusiju,pa tamo radi sta hoces.
   (Ne gledam te, 1. mart 2016 14:16)

  # Link komentara

 3. A vi cete kao da nam vratite kosovo?
  (Stefan, 1. mart 2016 12:26)

  # Link komentara

 4. Ložač srpskih rusofila.
  (ime i prezime, 1. mart 2016 11:21)

  # Link komentara

 5. Ne gospodine Curkin, EU pokusava da objasni Srbima (jer politicari znaju ali im pare za Kosovo koje se slivaju u njihove dzepove, mnogo znace) da je Kosovo predato 1999. nakon Slobine kapitulacije, iako je narod na referendumu rekao, ne damo Kosovo. Za taj cin je morao da odgovara za veleizdaju. Kao Kostunica za predaju NIS-a Rusima.
  (sasa jokic, 1. mart 2016 00:34

  Napravi genezu dogadjaja na KiM posle bombardovanja.
  - Milosevic prihvata prekid bombardovanja i sklapa vojni sporazum u Kumanovu
  - Milosevic sa UN potpisuje politicki Sporazum 1244 o politickom resavanju pitanja KiM.
  - Kostunica vodi politiku sustinske autonomije na KiM iako nikome nije bilo poznato, pa cak i jasno sta pod tim 'sustinska autonomija' podrazumeva.
  - Tadic na predlog EU prihvata da ulogu oko pregovora preuzme EU pod nazivom EULEKS. Zapocinje razgovore sa EU u Briselu i time daje legitimitet EU i briselskim dogovorima sa zvanicnicima KiM, a u njegovo ime pregovore vodi Borko Stefanovic. Dokle su stigli ti pregovori Tadic o tome nije narodu nista rekao.
  - Vucic zajedno sa Dacicem, prvenstveno Vucic obecava na izborima da ce ponistiti briselski sporazum, ali za najkrace vreme sve je potpisao i prihvatio dogovor izmedju EU, KiM i njega u ime Srbije.
  Vucic i Dacic takodje nisu javno rekli sta su potpisali ali ono sto se vidi na Kosovu i Metohiji je da Srbija tamo vise nema nikakav politicki suverenitet, da je Vucic pristao da se srpske opstine integrisu u kosovski ustav i institucije KiM itd.
  (kIm, 1. mart 2016 11:08)

  # Link komentara

 6. Pravi nalov bi bio:

  "Rusija u ofanzivi da primora Srbiju da se odrekne EU i da postane ruski rob".
   (Jedina istina, 1. mart 2016 11:04)

  # Link komentara

 7. Zar nismo priznali Kosovo kao državu, ako Srbi sa Kosova učestvuju u radu Vlade jer imaju svoje predstavnike.
  Kojoj državi i u kojoj Skupštini su dali zakletvu pre stupanja u Vladu ako ne državi Kosovo
  (KO JE OVDE LUD, 1. mart 2016 11:01)

  # Link komentara

 8. neophodno je da se Rusija angazuje u navedenom problemu.
   (Rus, 1. mart 2016 10:49)

  # Link komentara

 9. Ostavite nas vise na miru, braco Rusi.
  Odavno ste pokazali ste do sada koliko vam je stalo do Srbije i srpskog naroda.
  Ne znam ko vise moze vama da veruje.
  (Srle, 1. mart 2016 10:48)

  # Link komentara

 10. Nekako mi se cini da Rusi postaju trecerazredne diplomate i razmiljam da li preko 10% Srba veruje u ovu trecerazrednu demagogiju!
   (anonymous, 1. mart 2016 10:47)

  # Link komentara

 11. @ sasa jokic
  Kosovo nije predato, već je okupirano.
  Izgubljeno je samo ono čega se odreknemo.
  Zbog toga EU vrši pritisak na Srbiju, jer kosovska nezavisnost bez srpskog priznanja je nepotpuna i večno diskutabilna.
  (Stamenković, 1. mart 2016 07:07)
  ----
  On to zna ali mu je, kao tipičnom Srbinu, sladje da i u ovakvim prilikama okrivi one koje patološki, iz nekog razloga, mrzi. Šta je Kosovo i Metogija ako treba, za sekundu, zadovoljiti svoje niske strasti? Čak je i Srbija mala cena za to?! Potpuno shvatam ovakve ljude. Pa oni su svuda oko nas.
  (Topličanin Milan, 1. mart 2016 09:45)

  # Link komentara

 12. Svi pljujete ruse a volite zapad kome nikako ne odgovara nezavisna i jaka Srbija već isključivo bedna i zavisna
  (poznavalacprilika, 01. mart 2016 07:33)
  Pored Poljske, Češke, Slovačke, Estonije, Hrvatske, Litvanije, Letonije baš je Srbija ta koju zapad mrzi. Nego, reci ti meni jel postoji bar jedna država na svetu koja je pod Ruskim uticajem a da prosečan stanovnik te zemlje ne živi kao pas? Rusi nikada i nikome ne pomažu ako nemaju korist. Nisu nas oslobodili 1941 zato što nas vole nego da bi vladali Jugom uz pomoć marionetske vlasti kao što je i Hitler uradio sa Nedićem. Kada je Tito otkazao poslušnost Rusi su nam pretili ratom i ubili oko 200 naših vojnika na granici sa Bugarskom i Rumunijom. Zapad je tada sprečio Rusku invaziju na Jugoslaviju. Preko naših leđa su 99te ucenjivali Amere i Evropu i ućutali su kada je stigao kofer para u Moskvu.
   (Povidon, 1. mart 2016 09:35)

  # Link komentara

 13. Koliko se ovde ljudi pale na svaku laz izgovorenu od ruskih drzavnika.Rusi pokusavaju da naprave haos svojim ssopstenjima ne bi li posvadjali Srbiju sa EU.I na zalost uz pomoc jednog dela politicara im to i uspeva.Samo do nekle.
   (levac, 1. mart 2016 09:26)

  # Link komentara

 14. Ne gospodine Curkin, EU pokusava da objasni Srbima (jer politicari znaju ali im pare za Kosovo koje se slivaju u njihove dzepove, mnogo znace) da je Kosovo predato 1999. nakon Slobine kapitulacije, iako je narod na referendumu rekao, ne damo Kosovo. Za taj cin je morao da odgovara za veleizdaju. Kao Kostunica za predaju NIS-a Rusima.
  (sasa jokic, 1. mart 2016 00:34)

  Milosevic, odnosno general je potpisao vojni sporazum u Kumanovu da se vojska povuce a Milosevic je sklopio politicki sa UN sporazum 1244 kojim je ostavljeno da se politicki resi pitanje Kosova i Metohije s tim sto je u njemu navedeno da se vojska u odredjenom broju i milicija mogu vratiti na KiM. Taj Sporazum je bila polazna osnova da se politicki resi pitanje okupiranog KiM. KOstunicina politika je vodila prema nekoj sustinskoj KiM, ma sta to znacilo, dok je Tadic Sporazum UN 1244 prepustio EULEXU tj EU da resava politicko pitanje KiM umesto UN. Tadic je vodio pregovore ali Vucic sa Dacicem je u najkracem roku Briselski sporazum potpisao i na neki nacin prihvatio politicku suverenost na KiM - oni sami odlucuju o izborima, skupstini itd. Za svet a i uopste u zivotu posao se zavrsava potpisom a Vucic je dobrim delom stavio potpis na taj da tako nazovem posao oko KiM. Dokle se stiglo i sta je sve ispotipisivano to je duzan Toma i Vucic da kazu narodu.
  (Lazar, 1. mart 2016 09:25)

  # Link komentara

 15. Ma jok. Otkud bi? :)
  Ovo je novost.
  (Kole, 1. mart 2016 09:21)

  # Link komentara

 16. Divni su ovi natofiličari koji Rusima spočitavaju 'gde ste bili 1999.' ali živi ne smeju da šušnu i to isto pitanje postave svojim prijateljima iz zapadne alijanse. Ništa ovde Čurkin nije pogrešno rekao, živa istina, a to što neko očekuje da neće braniti interese svoje zemlje već isključivo Srbije, pa to je neka druga tema i usko je povezana sa srpskom naivnošću, nepismenošču i intenciji da mrzi onog koji ga brani, a obožava i šlihta se onome koji ga muči i ponižava. Srpska posla, što bi rekli samo Srbi.
  (Pera, 1. mart 2016 09:19)

  # Link komentara

 17. Naravno da je osnovni cilj EU i SAD, i to od samog početka, da se Srbija "dobrovoljno" odrekne svog suverenog dela teritorije na kome pokušavaju da stvore državoliko čudovište, posprdno nazvano "kosova". Naravno, uz minhauzenovske priče da će tek tada doživeti nevidjeni ekonomski procvat?! Taj cilj je primarni u svim pregovorima sa Srbijom i svi potezi koje EU i SAD "vuku", vode ka tom cilju. Ne zato što EU i SAD veruju u ispravnost svoje protivprirodne odluke već, što bi Srbija tim činom priznala "opravdanost" njihove kriminalne odluke da bez odobrenja UN bombarduju jednu suverenu evropsku državu. To bi značilo da su oni postupili ispravno kao i da su zemlje učesnice tog ZLOČINAČKOG PODUHVATA, vo vjeki vjekov, oslobodjene bilo kakve odgovornosti i plaćanja ratnih odšteta. Komentari u kojima se ismevaju srpski napori da Srbija istraje u pokušajima kako bi se zadovoljila pravda i medjunarodno pravo, pokazuje da propagandna galama i trikovi SAD i EU, u nekim srpskim glavama, deluju u skladu sa njihovim namerama.
  (Mladen Mladenović, 1. mart 2016 09:16)

  # Link komentara

 18. Od 1999. nas drže u laži da je Kosovo deo Srbije. Iako, naše institucije na Kosovu ne funkcionišu još od Vlasija i kada su Albanci formirali paralelne institucije 1993. koje naša država Savezna Republika Jugoslavija nije uspela niti da ih ukine niti da ih integriše u postojeći sistem. U čemu je onda problem?
  Pa laž je otišla predaleko, uključila jedno NATO bombardovanje, Kumanovski sporazum i potpuno povlačenje vojske, od 1999. ni civinu ni vojnu vlast nemamo na Kosovu (izuzev 4 opštine na severu). Ali i dalje mislimo da je Kosovo deo Srbije iako je 1999. de fakto nezavisno (tj. pod međunarodnim protektoratom). Imamo 2008. formalno priznavanje nezavisnosti, zatim Briselski sporazum, EULex i evo preko 100 država koje priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. A nama dalje serviraju na tanjiru da nije nezavisno jer nije član UN i zato što ni Kina, ni Rusija ni i još nekih 60 zemalja neće priznati nezavisno Kosovo. Grešite.
  Tajvan nije u UN, priznaje ga svega 20 i kusur zemalja ali on je država htela to Kina da prizna ili ne, i to čak toliko uspešna država da je bogata kao mnoge zapadno-evropske zemlje. I da li to što arapske i delom druge islamske države ne priznaju Izrael a priznaju Palestinu znači da je Palestina prava džrava a Izrael kvazi država, zapravo je suprotno. Izrael je itekako država, dok Palestina je sve samo ne država...
  Vidite analogiju?
  Kosovo već 17 godina nije deo Srbije a mi i dalje verujemo u neistine kao što Kinezi veruju da je Tajvan deo NR Kine.
  (Šumadinac, 1. mart 2016 08:38)

  # Link komentara

 19. istinomer
  Ako ces istine radi pogledaj snimke protesta i svakodnevnih šetnji samo godinu dana ranije.. Na svakoj toj šetnji nošenje su zastave drugih zemalja.. Amerike, engleske, nemačke..nikad nije bila nijedna ruska.. Pa zašto odmah posle toga tražiš od Rusa da ti pomognu od svojih zapadnih partnera.. Ako srbi
  imaju pileće pamćenje rusi bas i
  nemaju..a nemam ga ni ja.. Svi pljujete ruse a volite zapad kome nikako ne odgovara nezavisna i jaka Srbija već isključivo bedna i zavisna
   (poznavalacprilika, 1. mart 2016 07:33)

  # Link komentara

 20. @ sasa jokic
  Kosovo nije predato, već je okupirano.
  Izgubljeno je samo ono čega se odreknemo.
  Zbog toga EU vrši pritisak na Srbiju, jer kosovska nezavisnost bez srpskog priznanja je nepotpuna i večno diskutabilna.
  (Stamenković, 1. mart 2016 07:07)

  # Link komentara

 21. Ne gospodine Curkin, EU pokusava da objasni Srbima (jer politicari znaju ali im pare za Kosovo koje se slivaju u njihove dzepove, mnogo znace) da je Kosovo predato 1999. nakon Slobine kapitulacije, iako je narod na referendumu rekao, ne damo Kosovo. Za taj cin je morao da odgovara za veleizdaju. Kao Kostunica za predaju NIS-a Rusima.
  (sasa jokic, 1. mart 2016 00:34)

  # Link komentara

 22. Kako vole da nas loze.
   (vlada logika, 1. mart 2016 00:33)

  # Link komentara

 23. A gde su bili Rusi 1999? Samo pricaju, nikada da pomognu. Pokusavaju da dodju do jeftinih poena demagogijom.
  (istinomer, 1. mart 2016 00:12)

  # Link komentara

 24. Objasnio covek.
  Bolje nego ovi nasi misevi.
  (marija, 29. februar 2016 23:32)

  # Link komentara

 25. Kada je Rus veći Srbin od samih Srba.
  (Milojko, 29. februar 2016 23:23)

  # Link komentara