Ubuduće nećete morati da vadite svakakve izvode

Beograd -- Skupština Srbije usvojila je Zakon o opštem upravnom postupku kojim građanima i privredi treba da se obezbedi lakše dobijanje neophodne dokumentacije.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Videćemo..ništa ja njima ne verujem!
  (Smuleco, 29. februar 2016 19:00)

  # Link komentara

 2. Zop je zakon koji je do sada drzavq najvise krsila, pane vidim sta ce donosenje novog da promeni... Npr nacelo akonomicnosti i efikasnosti su mnogo veci problemi od izvoda
   (sasa, 29. februar 2016 18:40)

  # Link komentara

 3. @Maslačak: pročitaj vest pa komentariši. Više ne nosiš ti izvod, nego onaj ko ti traži izvod uzima isti od "tvog" matičara!
  (Domaćin)

  A da ti malo razmisliš gde živiš pre nego što repliciraš? Da li ti stvarno misliš da od sada kada nekom "organu" ovde zatreba moj izvod, taj će umesto mene uputiti službeni zahtev "mom" matičaru u danas stranoj zemlji da mu ovaj dostavi moje podatke?! I naravno onaj na drugoj strani će se polomiti da usluži kolegu?!

  Ako u to veruješ, onda imaš veeeeliku sreću da ne živiš u raspaloj Srbiji, nego u nekoj boljoj i mnogo uređenijoj zemlji, na čemu ti iskreno zavidim!

  Šta misliš, koliko će sve to da traje? Po mojim iskustvima sa srpskom birokratijom, pre ću ja završiti u Matičnoj knjizi umrlih, nego što će se oni međusobno raskusurati.
  "Možda ti se promijenilo bračno stanje, to isto piše na izvodu iz knjige rođenih."
  (Lukas aus Agram)

  Na izvodu iz knjige rođenih MOŽE (ne mora) da piše i bračno stanje, u delu za napomene, i to dobijaš kad se ženiš. Ali meni taj izvod ne treba zbog ženidbe (već sam srećno oženjen), nego za ličnu kartu, gde je nebitno bračno stanje. Imam trajnu ličnu kartu (pošto sam u tim godinama) ali je stari format i raspada se (a mislim i da će i po zakonu uskoro prestati da važi). Kad postane neupotrebljiva, ne znam šta ću. Zamenio bih je novom sa čipom, ali ne mogu jer nemam dovoljno svež izvod iz knjige rođenih!
  (Maslačak, 29. februar 2016 18:08)

  # Link komentara

 4. Ipak napredujemo
   (cirko, 29. februar 2016 17:04)

  # Link komentara

 5. @Maslačak: pročitaj vest pa komentariši. Više ne nosiš ti izvod, nego onaj ko ti traži izvod uzima isti od "tvog" matičara!
   (Domaćin, 29. februar 2016 16:58)

  # Link komentara

 6. Džaba ja pokušavam da objasnim da čak i kad bih im doneo noviji izvod, podaci u njemu bi bili 100% isti jer ja sam isti (dobro - malo stariji). Ne vredi, samo mi papagajski izdeklamuje "propis je da izvod mora biti ne stariji od tri meseca" i kraj priče!
  (Maslačak, 29. februar 2016 16:35)

  Možda ti se promijenilo bračno stanje, to isto piše na izvodu iz knjige rođenih. Ja kad sam se ženio u Austriji morao sam iz Hrvatske donijeti novi izvod iz knjige rođenih gdje piše da sam slobodnog bračnog stanja.
  (Lukas aus Agram, 29. februar 2016 16:46)

  # Link komentara

 7. Samo da ne "pada sistem"!
  (Sava Centar, 29. februar 2016 16:37)

  # Link komentara

 8. A hoće li NAJZAD ukinuti onaj idiotluk da izvod iz matične knjige rođenih važi samo ako nije stariji od tri meseca?!

  Rođen sam u malom i danas dalekom mestu jedne ex-republike i imam strašne probleme kad god mi treba izvod iz matične knjige rođenih. Imam stari, sa svim pečatima i potpisima, ali ne mogu da ubedim buzdovana iza šaltera da otkad sam se rodio, nije se promenio niti je mogao da se promeni, ni moj datum rođenja, ni mesto rođenja, ni otac, ni majka! Nisam ni pol promenio, niti nameravam!

  Džaba ja pokušavam da objasnim da čak i kad bih im doneo noviji izvod, podaci u njemu bi bili 100% isti jer ja sam isti (dobro - malo stariji). Ne vredi, samo mi papagajski izdeklamuje "propis je da izvod mora biti ne stariji od tri meseca" i kraj priče!
  (Maslačak, 29. februar 2016 16:35)

  # Link komentara

 9. ja se ne secam da smo placali taksi za projavu prebivalista deteta...a ne znam o da je promena prezimena toliko kostala...jeste bilo pre 10tak godina...
   (zbogom pameti, 29. februar 2016 16:24)

  # Link komentara