Pirot, Kikinda i Vršac dobili status grada

Pirot -- Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim je predviđeno da opštine Pirot, Kikinda i Vršac dobiju status grada.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Pirotski okrug se sastoji od 4 gradska i 210 seoskih naselja sa ukupno oko 92.000 stanovika.Pirot je najveći sa oko 63.000 st.U Gradu je i Mišelinova fabrika sa godišnim izvozom oko 230 miliona € izvoza oko 82 milona € profita
  (Pirke, 29. februar 2016 23:57)

  # Link komentara

 2. @Sinisa
  Pa zato Sinisa sto Kaludjerica nije ni postojala kad su ova tri istorijska kako ti kazes ''grada'' ispisivala istoriju Srbije i Vojvodine a drugo zato sto kad vozis ulicom Kaludjerice udaris u nelegalno izgradjenu kucu. Trece i najbitnije Kaludjerica se nalazi na teritoriji GRADA BEOGRADA a Loznica koja sa 10000 hiljada stanovnika ima status grada logicno je i da Vrsac, Pirot i Kikinda sa po 40000 imaju isti status. A ako si bezao sa casova geografije grad je svako naseljeno mesto u kome se 90% stanovnistva bavi industrijom. Jos jedna zanimljivost za tebe. Kada je Nis bio glavni grad Srbije, Beograd(Kalemegdan tacnije) je bio Austrugarski mokri cvor. Vremena se menjaju, istorijske nepravde se ispravljaju pa eto zato Pirot, Vrsac i Kikinda zasluzuju status grada, izmedju ostalog.
  (Pirocanac, 29. februar 2016 19:10)

  # Link komentara

 3. Zbunjuje me zasto Kaludjerica nije dobila status grada (a nije ni opstina), kada ima stanovnika koliko sva tri navedena "grada" zajedno. Ovo je tipicno rasparcavanje Srbije na mikro cinioce. Politika Beograda je da bude nedodirljiv. Tuga.
  (Sinisa, 29. februar 2016 16:30)

  # Link komentara

 4. Nema mesta optimizmu da promene u statusu bilo sta dobro donose.Naprotiv.Mi Kraljevcani smo se nadali da cemo dobijanjem statusa grada dobiti neki bolji tretman,brzi ekonomski i drustveni razvoj.Medjutim,brzo smo se osvestili i uvideli da su nade bile neopravdane.Jos vise stagniramo nego ranije,u odnosu na vreme kada je Kraljevo imalo status opstine stanje je dramaticno gore.To ce vam svaki gradjanin reci osim politicara na vlasti.
  (Kraljevcanin, 29. februar 2016 15:40)

  # Link komentara

 5. град је свако насеље у којем је више од 50% радно активног становништва запослено у непољопривредним делатностима.
  то каже струка, а политички дилетанти се меđусобно часте звањем, односно титулом 'граđана'.
   (орах, 29. februar 2016 14:35)

  # Link komentara