1. I nasa Advokatura,ovakva kakva je,je sramota za nasu drzavu.Ni jednu reformu nije sprovela i nista nije uradjeno na podizanju ugleda i odgovornosti i bar priblizavanju onome sto ova vazna institucija predstavlja u Evropi.Umesto da je Avangarda promena i Reformi,ona je jedna od najkonzervativnijih strutura naseg drustva.Jedan od odgovornih za to je upravo i gosp.Fila,dugogodisnji rukovodilac u Komorama, koji se sada mnogo zabrinuo za ljudska prava, a do juce je izjavljivao kako su Arkan i Milosevic najvece srpske patriote.
  (Advokat, 31. maj 2003 19:34)

  # Link komentara

 2. - To je lepo gospodine Fila. Ali , da li to znaci da smo trebali sve osumnjicene da pustimo na slobodu? Znate dobro da je bilo sve zapusteno: sudstvo, policija tuzilastvo, a Bogamii advokatura. Da li ste imli u vidu i ponasanje, pa i saradnju pojedinih advikata sa kriminalom. Treba i vasa Komora da se procisti, advokatura je zaobidjena za vreme vanrednog stanja. Naravno, nije mi ni na kraj pameti da treba da se zadrze neke odredbe u zakonima, donete u vreme vanrednog stanja. Samo, da li su sudovi u stanju da savladaju istrazne poslove u sadasnjoj situaciji. Ko ce da pomogne sudstvu bolje od advokata.Time ne mislim da treba dovoditi u pitanje nezavisnost i slobodu advokature, ili pak njihovu medjusobnu saradnju na stetu branjenika. Ali, ni advokatura nije vanzemaljska institucuja.I ona je deo sadasnjeg drustva.Nadam se, da cete me pravilno razumeti.Najlakse je sada udariti iz svih oruzja na jos uvek krhku vlast. Osim "pucanja" treba joj i pomoci. To se u dobroj meri odnosi i na jsvne medije, bar toliko koliko i na advokaturu.
  (Djuro, Vancuver, Canada, 31. maj 2003 21:01)

  # Link komentara

 3. Ih po naslovu bi se reklo da su sve same postenjacine od advokata. Kad pogledas tekst vidis da se oni zapravo bune jer im zafalile parice koje mogu dobiti samo od "sitne" klijantele koja je eto neopravdano lisena slobode. Tim advokatima je stalo do takvih slucajeva, jer kod postenog naroda ne mogu nista ucariti.
  (zvec-zvec, 31. maj 2003 22:35)

  # Link komentara

 4. To sto Fila prica to je glupost. Ako se dobro secam to vanredno stanje je uvedeno jer je bilo osnove klasicnog terorizma. Evo neka pita ENGLEZE o njihovoom dodatku u zakonu o terorizmu. Moze i do 90 dana u pritvor bez advokata i to nema veze ako je i samo sumnja u pitanju.
  (Savest, 1. jun 2003 01:41)

  # Link komentara

 5. Nisam ljut ovom izjavom tih " advokata", nego BESAN!!!!
  Nije ih sramota!!
  Ljudska prava su za LJUDE drugovi advokati!
  (Da, kazem drugovi a ne gospodo, jer se ponasate i razmisljate kao "drugovi"!!!)
  Za te manijake treba da postoje "Prava ubica", "Prava siledzija" "Prava manijaka". Ni u kom slucaju ljudska prava!!!!!
  Rado biste, koliko ja vidim,te manijake slobidne da vidite.
  Vi ste onda "dobili slucaj". U advokatskoj komori dobijate jedan plus...A ubice ponovo na ulici.
  I prvo sto ce da urade - kupice pistolj!!!
  I sigurno ga nece u svoje branioce okrenuti!!!
  (Zoran, Nemacka, 1. jun 2003 09:41)

  # Link komentara