Subota, 20.02.2016.

09:33

Libija: Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom napadu SAD

Oteti službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić su verovatno ubijeni u vazdušnom napadu vojske SAD, rekao je ministar Ivica Dačić.

Izvor: B92

Libija: Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom napadu SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

226 Komentari

Sortiraj po:

Tartuf

pre 8 godina

I pored velikih napora koje je uradila naša Vlada, na oslobođanju zarobljenih službenika Vlade, dogodila se ova strahota. Porodicama ubijeni, izjavljujem saučešće.

bananarepublika

pre 8 godina

@sasa Drzava NIJE ucinila sve sto je mogla, jer odgovorni ministar spoljnih poslova povlaci tj. privremeno obustavlja diplomatske misije iz ratom zahvacenog podrucja. Ako vec dodje do talacke krize, drzava vrsi drastican diplomatski pritisak i resavanje krize postavlja medju nacionalne prioritete...a mi imamo ministra koji se toliko razume u spoljnu politiku da ni engleski ne govori, a u fokusu su rijaliti programi, nepismeni ministri - prostaci i diskusija o bezrazloznim izborima koje narod placa preko svoje grbace!

Munja

pre 8 godina

Upravo slušam izjavu gospodina Vučića kako kaže da AMERIČKI fašisti nisu znali za zarobljene Srbe i druge, a na vašem sajtu jasno piše da je Pentagon pratio bombardovano mesto nedeljama.Šta onda radi BIA, kad ništa ne zna.I zašto se ne traže odgovornost NATO-a.Dokle će političari da se kriju iza naroda? Kada treba da se gine za državu,onda je uredu da narod izgine, a kad na političare vrše pritisak iz svih ovih NATO država onda je opravdano da, Bože moj, oni to moraju,jer se no može drugačije (inače ode stolica). E svaka čast patriotama.

Pazarac

pre 8 godina

Nobelovu nagradu za mir bih dao onom, ko bi smeo i umeo, da pobroji sve nevine zrtve u americkim napadima. Pa da vidimo ko je najveci terorista.

goran

pre 8 godina

Kakva nam je to vlast i nabusiti premijer koji vise od tri meseca ne mogu da spasu svoje zarobljene diplomate?! Ovo je najbolja slika o vlasti u Srbiji! Pa I ako je trebalo platiti, da se plati! Za mitingovanje i BGD na vodi trosi se bahato, a kad treba spasiti srpske zivote, cenjka se kao na pijaci! A vidimo i koliki su nam "prijatelji" amerikanci I koliko za njih vrede srpski zivoti! Znali su za nase diplomate u toj zgradi! Narode, osvesti se! Na izbore svi da menjamo nesposobnu i korumpiranu vlast!

al

pre 8 godina

cetiri meseca govore kako imaju kontakt sa otmicarima,i nista nisu uradili
umesto da su platili lepo, kao neke druge zemlje sto su uradile, i izvukli ljude oni se prave pametni
vazno je da su imali da daju 5 miliona € za Srebrenicu
sraman odnos prema svojim drzavljanima i sluzbenicima
i niko ne treba da smatra krivim Ameriku za ovo kriva je Srbija

sekana

pre 8 godina

Srbija nije mogla u ovom slučaju ništa da uradi može da priča šta ko hoce i de krivi vladu,nismo mogli mi da pustimo tog americkog vođu koga su tražili.

Бананамен

pre 8 godina

Надам се да ово није истина. Да је Гадафи остао ништа се од овога не би десило. Да немамо овакву полтронску власт свима би лакше било.

ironija

pre 8 godina

Svi strani mediji prenose vest da je u bombardovanju kampa ISIL-a poginulo dvoje srpskih diplomata- a Vučić i Dačić su tvrdili da su ih oteli kriminalci i da je pitanje dana kada ce biti oslobođeni !!Nevidjena neodgovornost ,da imaju imalo časti trebalo bi odmah da podnesu ostavke.

I sta jos treba da se desi da bi se opametili?

pre 8 godina

Eto koliko cirkus od drzave Srbije, njena vlada ceni nas same. Cena je 0 dinara po ljudskom zivotu. Imate uskoro izbore pa pokazite koliko drzite do sebe, ovih izginulih ljudi i koliko ste pre svega inteligentni i na prvom mestu ljudi, a ne obicne zivotinje.

preokret

pre 8 godina

Kada je Putin pobio preko sto civila talaca u moskovskom pozorištu u koje je upalo desetak terorista, da bi ubio i te teroriste, onda je on bio odlučan i beskompromisan. Kada amerikanci ubiju 40 terorista i pritom strada dvoje talaca, za koje niko nije želeo da plati otkup tri meseca, onda Srbi trube o zločinu. Šta je naša vlast radila svo ovo vreme? Zar nije Vučić još pre nekoliko meseci obećao oslobadjanje u sledećih par dana?(Mrle, 20. februar 2016 11:04)Ta dva slučaja se ne mogu porediti.Da nije bilo akcije ruskih specijalaca broj ubijenih bi bio oko 700,koliko je bilo posetilaca u pozorištu.Skoro svi taoci ruskom pozorištu su stradali od gušenja gasom,koji su specijalci ubacili u pozorište.Razlog za toliko stradalih od gušenja je neadekvatna intervencija zdravstvenih radnika.Ipak zahvaljujući tome što je korišćen gas,koji pri jednom udisaju uspavljuje,su spašene stotine ljudi,koje bi teroristi sigurno ubili,jer im je to bio jedini cilj.U slučaju Libije nije bilo potrebe za ovom akcijom,jer su teroristi pregovarali o mogućem otkupu taoca.U antiterorističoj akciji u Moskovskom pozorištu su stradali Rusi,osim nekokoliko stranaca,dok u Libiji nisu ubijeni amerikanci.Da se radilo o američkim taocima sigurno da ne bi došlo do bombardovanja.

idemodalje

pre 8 godina

Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti. I to vrlo loše, jer bi inače konferenciju držao Stefanović.(Miki, 20. februar 2016 10:59)Ne brini se održače i Vučić konferenciju čim nauči napamet ono što mu je njegov marketinško-propagandni tim pripremio.Lepo bi bilo da televizije,zbog istine i našeg kratkog pamćenja,puste prošlogodišnje snimnke konferencija na kojima Vučić najavljuje skorašnje oslobođenje talaca.

srdjan

pre 8 godina

Premijer je suvise mekog srca pa nije mogao da drzi ovako stresnu konferenciju za stampu, pa je poslao ministra Dacica koji nije mogao da pogodi ni kako se zove otmicarska grupa, ni s kim su sve pregovarali, ni koliko su para trazili, ni zasto Amerikanci nisu obavesteni da se tamo nalaza oteti Srbi i drzavljani...svi smo mi kolateralna steta ovakvih politicara...

tino

pre 8 godina

Opet Nato,opet vazdusni napad,opet ubijeni srbi...pa dokle vise? A Srbija zeli da bude clan tog saveza-e moji srbi nista niste razumeli niti naucili od istoriju.

DU

pre 8 godina

Strasna sudbina. Juce sam gledala CNN izvestaj o tom napadu na ovaj grad i proslo mi je kroz misao u sekundi da je to tamo gde su ovi nasi oteti. I evo sad izvestaja....Saucesce.

?

pre 8 godina

Sta je Dacicu? Ni nota? Sta bi s onim da Srbiju niko nece da gazi? Da smo ponosni? Kako se brzo setis Makedoncima da menjas table po Srbiji, ili da se pravis jak kad pricas o BiH ili CG, a sad tisina? Sram vas bilo

BeKo

pre 8 godina

@(Zoran, 20. februar 2016 11:15)

Pa nije ovo knjiga žalosti, piše kako ko misli. Pretpostavljam da je ljudima u 99,9 % slučajeva žao, ali nešto čisto sumnjam da neko od njihovih porodica sada ima vremena da čita saučešća u komentarima.

Anja

pre 8 godina

Da li se neko setio da pita Dacica namerava li da podnese ostavku zbog ove tragedije? Odalovic iza njega stoji sa raskopcanom kosuljom na ovakvoj konferenciji za stampu. Tragedija. Saucesce porodicama nastradalih ljudi.

Ash

pre 8 godina

Da su ih oslobodili, Vučić bi se slikao, ali pošto su ih ubili, onda nek to objavi Dačić. I da ne pominje 48 sati... Da ne odgovara na pitanja o iznosu koji nisu dali za otkup, da neko ne bi slučajno izračunao da je to manje od ukupnog troška na botove, kampanju, da ne spominjemo dotiranje partijskih gubitaša. Vučiću i celoj ovoj vladi treba suditi za ovo.

Vozd

pre 8 godina

Čitam šta pišete (mislim na komentare)nigde saučešće porodicama.
Mi smo zajedljive vaši postali.
Saučešće porodicama.
(batman, 20. februar 2016 10:51)

Nemaju nista njihove porodice od izjave saucesca. Kada je trebalo saucestvovati u pomoci da se oslobode niko nista nije uradio.Sada kada su nazalost mrtvi saucesce im ne znaci nista. Al dobro, kada bi nase vlasti placale otkup za posten i normalan svet kako bi onda ostalo para za siledzije kao sto je Miladin i za botove.

Blaki

pre 8 godina

Sad lepo da se trazi osteta za porodicu dvoje ubijenih kao sto su trazili ameri libiji kad je srusen avion Pan ama preko Lokerbe tada su okriveli libiju da su krivi bez dokaza i uveli im sankcije najgore pa morali da platu ostetu od 2,7 miliardi Dollara ostetu da se oslobode sankcija licemeri jedni

Porodici saucesce...ubijenima nek im je crna laka zemjla

boris

pre 8 godina

A smemo li mi gradjani ove zemlje i redovne platise poreza da znamo koja je cifra trazena za otkup pa nasa drzava nije mogla da isplati i spase ta 2 zivota?

Posmatrac

pre 8 godina

Strasno. Poslao notu? Za nase poginule ljude samo notu? Stvarno treba da nas je sramota i stidim se tudjih idiotskih poteza i odluka u ime Srba.

Zoran

pre 8 godina

Ovo mi deluje kao brljotina ove vlasti. Koliko znam, vlast je znala gde ih drze
Glavno pitanje je da li su obavestili Amere i ostale koji povremeno rokaju po Libiji lokaciju talaca?
(Hromi, 20. februar 2016 10:54)

Od stiropora preko "žeđovanja" uz "Fructal" orange yuice preko javnog prosipanja pokradenih listića za glasanje na izborima koji su posle ONI dobili, ne znam šta nije brljotina a da je ova vlast uradila? Ako neko zna neka mi kaže?

A ovo u vezi Libije i navodne otmice naših građana. Pa zar nije LIČNO Vrhovni rekao nekoliko sati po objavljivanju događaja da će oteti biti oslobođeni za 48 sati i da su ih oteli kriminalci koji traže otkup, a ne nekakve organizovane grupe i politička pozadina? Odakle sad logor ID, civili iz različitih zemalja, NATO rakete, i slično?

Hogar

pre 8 godina

Znači, naši su znali lokaciju, ali nisu imali dovoljno para (a za onog siledžiju je bilo para). A onda su tu lokaciju bombardovali Ameri, sa kojima imamo blisku saradnju i razmenu podataka...

Ja

pre 8 godina

Koliko se sećam, od početka su tvrdili kako otmica nema nikakve veze sa ID i da se malte ne samo pitanje dana kada će biti oslovbođeni.
I šta ćemo sad?

Priprema

pre 8 godina

Sledece put mogu da posalju sestu botovsku druzinu da protivnike obelezi plusevima pa ih onda gadja kasetnim minusima. Uz podrsku dalekometnog prenemaganja.

dnK

pre 8 godina

a da su u kamou bili nemci, britanci, a tek amerikanci mesto srba, ili mnogi drugi iz EU zemalja, da li bi onda ovako postupili? Srbi su pa ko ih sisa?! Mozda nismo vama vredni, ali ima kome jesmo!

aleks

pre 8 godina

jako tuzna vest.saucesce porodicama..pitam se kako se sad taj ambasador oseca, koji je doveo sve njih u opasnost svojim hirom da se setka i odmara u takvoj situaciji gde ne znas odakle vreba opasnost. I kako sad taj ministar Dacic moze mirno da spava...a srpske ambasade u USA ili Nemackoj u kojima zivi toliko nasih ljudi nisu imali svoje diplomate!
nije za utehu, ali evo i link gde mozete da vidite coveka nase gore list,inace austrijskog drzavljanina koji je isto otet u Libiji i kome se izgubio trag..http://www.oe24.at/welt/ISIS-Drama-um-Familienvater-aus-Linz/179785757
niko o njemu vise i ne govori u Austriji osim naravno porodice koja ne gubi nadu.. a njegove kolege, inace iz Bangladesa su pusteni 10 ak dana posle otmice i kako pisu mediji - samo zahvaljujuci "brzoj inicijativi i konstantnim trudom".

Kiborg

pre 8 godina

STA ste vi u vladi cekali 5 meseci da platite otkup ? Jos odavno je postalo jasno da ameriku bas briga za kolateralnu stetu, koga hoce da uniste oni uniste i to je toliko prosto ! I ko zna kada su ubijeni jadni ljudi ovo je mozda samo izgovor opet, jedne (osim za pljacku i korupciju) nesposobne vlade !

S-Mile

pre 8 godina

Jasna je simbolika ovog čina nakon ratifikacije sporazuma sa NATO-om, da bez obzira na to, građani sveta, dakle i Srbije, ako je u američkom nacionalnom interesu, možete se naći na meti "nepoznatog" aviona!

Sveti

pre 8 godina

Pretpostavila sam da je u pitanju novac i verovatno su nasi gradjani odavno bili ubijeni, cekao se samo pogodan trenutak, navodno bombardovanje, da se to objavi. Da su to bili neciji sinovi ne bi se pitalo za cenu!!! Uzas jedan!!! Takozvana Vlada nas je lagala sve vreme iako para ima! Saucesce porodicama zrtava. Iskreno se nadam da ce biti kaznjeni na sledecim izborima.

Qur

pre 8 godina

"Mi nismo mogli da ispunimo finansijske zahteve otmicara".... pa da li je ovo moguce? Pa samo fond prve dame ima 3x vise para nego sto su oni trazili?? Samo da su se odrekli jednog sicusnog dela onoga sto ukradu spasili bi te ljude...

trn u oku

pre 8 godina

Prekinuti odmah diplomatske odnose sa državom Libijom, uvesti im sankcije i proterati njihove diplomate sve dok se sledbenici pukovnika ne vrate na vlast .

Brat Toza

pre 8 godina

Na zalost ovo nisu ni prvi, a verovatno ni poslednji srpski drzavljani stradali od americkih bombi odn. bombi nasih "americkih prijatelja" kako nas premijer voli da kaze. Ko ima takve prijatelje, njemu neprijatelji nisu ni potrebni. Ovo nisu prvi srpski drzavljani koji su "kolateralna steta" ili neka druga vrsta stete. Svi mi smo za nasu vlast "kolateralna steta", nesrecan slucaj iliti nuzno zlo, neko kome "ako se ne svidja, moze da trazi neku drugu drzavu". Umesto da se bavila sudbinom svojih otetih gradjana, ova vlada se bavi samo samom sobom i svojim marketingom. Mi njima nismo potrebni, sami su sebi dovoljni. Kada je hrvatski drzavljanin Tomislav Salopek pao u ruke Islamske drzave, cela Hrvatska je non-stop samo o tome brujala, danima je bio udarna vest na svim medijima, svake vesti su pocinjale njime, a mi od silnih otvaranja nezavrsenih zeleznickih stanica, kilometara auto-puteva, tunela itd. itd. na sluzbenike nase ambasade u Libiji zaboravismo i da postoje. To je slika danasnje Srbije.

tony

pre 8 godina

imali smo dovoljno vremena da odreagujemo kako treba a nismo. 50 specijalaca iz srbije je moglo da oslobodi te ljude. lako je to moglo da se organizuje. jaka drzava bi to uradila.

dejan

pre 8 godina

evo i ja saljem protesnu notu sto je vlast potpisala zakon o nato paktu!!!! i vi je sad citate i crkavate od smeha!!! pretpostavljam da ce je procitati na jutarnjem brifingu u beloj kuci kao vest 'naj smesnije vesti iz sveta!

srbin

pre 8 godina

ima 5 miliona € da daje muslimanima u srebrenici a ne da pare da se spase nasi ljudi? muka mi je, sramota me je sto sam srbin, proklinjem boga sto me je kaznio da se u srbiji rodim!

Anonymous

pre 8 godina

Pa ako vi niste mogli da ispunite zahtev, osim za onog tabadziju iz Amerike studenta, gradjani Srbije i nasi iz dijaspore su mogli skupiti da ste rekli koliko.
Usput, sta su oni uopste trazili u toj zemlji i ko ih je poslao?
Ambasadu tamo zatvoriti, nema nikakve svrhe, osim da opet nekoga kidnapuju i nikom nista.
Kockate se tudjim zivotima.

Ranko

pre 8 godina

Naša vlada 6 meseci nije u stanju da skupi novac za otkup,ali su Ameri krivi što su bombardovali uporište ID.Nije kriv ambasador koji se vozi-
kao mimo protokola u takvim zemljama,ali NATO udario po nedužnim teroristima bez pitanja srpske vlade.U kampanji čovek stvarno može svašta da čuje.Za sve je kriv PUPS.

poz

pre 8 godina

Amerika se ne ponasa isto kada su u pitanju njeni gradjani i gradjani drugih zemalja
Ovo je dokaz da Amerika ne bira put do ostvarenja svojih ciljeva i da je kaznjena za ubijanje civila u Srbiji tokom nato agresije ovi ljudi bi mozda bili zivi.
Amerika mora da odgovara za ubistvo srpskih sluzbenika ambasade u Libiji.

Nikola

pre 8 godina

Kao i sa helikopterom kad su spasavali bebu, prvo su se nacestitali na svim televizijama jedni drugima a posle organizovali satro istrage.

Zar u ovoj drzavi sem obicnih gradjana niko ne snosi odgovornost ni za sta?

Rasim NP

pre 8 godina

U napadu su po izvestajima svetskih agencija poginule desetine zena i dece, muslimana. To nikog nije previse dirnulo. Kao muslimanu iz Pazara zalim sve nevine zrtve ovog zlocinackog napada. Samo zamisljam sta bi bilo da su ovo muslimani izveli.

Nomadkinja

pre 8 godina

A da država malo pritisne Potezicu umesto što pljuje amere i Nato? Ovo je čisto naša interna stvar , nebriga vlasti za građane, ma gde da su. . .

Milan R

pre 8 godina

@Slobodan

To što su ovih dvoje ljudi stradali je upravo tako - strašno.
A to što velika većina nas ćuti i ne javlja se kada stotine ljudi ginu svakog, ali bukvalno svakog dana - e to je bolesno.

I ne samo što je bolesno, nego dok god ima "naših" pogibija koje su "strašne" i pogibija za koje nas briga, strašne i bolesne vesti će nastavljati da dolaze.

Mile

pre 8 godina

Skandal! Ali skandal za nase. To su bili nasi drzavljani, jos zaposleni u MSP, a drzavu je bolelo uvo. Kako rekose: ima nesto neobicno u njihovoj otmici.

,...

pre 8 godina

Nase vlasti i nasi mediji su vise pisali o otetom hrvatu Salopeku dok su bukvalno cutali o nasim drzavljanima....eto kakva smo mi drzava,u sopstevonoj zemlji smo zitelji drugog reda

Mikelli

pre 8 godina

Nisu krivi ameri već nesposobna vlast koja nije u stanju da uradi bilo šta za svoje građane. Znali su gde su i koja je cifra za otkup. To nisu hteli da plate, a jesu onom siledziji da ga spase zatvora.

la la la

pre 8 godina

petar pfc - ko je kome trebalo da se izvini??? Ako iko, onda su naši političari i svi koji su umešani trebalo da se izvine nama građanima što su naše pare, TOLIKE PARE!! date da bi se divljak sačuvao od zatvora!!! (I još dočekan kao zvezda i pozvan u skupštinu?!) I SRAMOTA sto je za tu strvinu moglo da se nadje, a za ove jadne ljude nije učinjeno ništa!

MB

pre 8 godina

Iskreno saučešće pordicama nastradalih. Bio sam u prilici da u Tripoliju upoznam gospođu Stanković, divna žena, nije zaslužila ovo! A o angažovanju aktuelne vlasti da ih izbavi iz zatočenistva- najdublje prezrenje!

jedva cekam da vam vidim ledja

pre 8 godina

Setite se ovoga pred izbore, kao i mnogih drugih stvari, dragi moji sunarodnici. Jos jedan dokaz koliko ova vlast brine o nama. Nije dovoljno sto nas izgladnjuju, sad mogu i da nas ubijaju i njihovi partneri iz NATO bez posledica.

Dragan Stankovic

pre 8 godina

Znaci ishod bi verovatno bio isti, jer nismo hteli da platimo pa bi se u odredjenom trenutku resili njih.
Tri meseca je proslo od otmice I niko do sada nije utvrdio cija je krivica, vec se cekalo da se vidi ishod. Da su oslobodjeni vuk pojeo magarca I niko vise ne bi pominjao krivicu. Posto nisu, sada ce kao istragu da sprovedu. Cisto sumnjam verovatno ce okriviti za sve Amerikance, a zaboravice ko je nesrecne ljude doveo u ovu situaciju.
Pa ne pita se prvenstveno ambasador vec valjda drzava, MIP, nadlezne sluzbe. A kada smo vec kod ambasadora, on nikada nije ni bio za zatvaranje po pisanju stampe, prevashodno iz licnih interesa.

Divos

pre 8 godina

Прво о откупу. Наравно да држава треба водити бригу о својим грађанима, било где у свету. Али и испуњавањем захтева и плаћањем откупа терористистима дајете и легитимитет таквом захтеву, и легитимитет том олошу, а и том злу званом ИД. Таквом оријентацијом није тешко закључити како би даље ишло (охрабрили би те ниткове у њиховом деловању).
Исто тако, једна држава и не може овде самостално доносити такве одлуке (може неформално, дискретно то радити, али тада ваља то држати у тајности, а то није лако, посебно мањим играчима), јер ту свако деловање има за последицу и по друге земље чије ће грађани бити отети.

Е сад, ово је прича за јавност. Она може, али и не мора бити тачна. И прича згодна да се случај затвори, и не постављају нежељена питања.
Овде се мора инзистирати (без обзира колико неки мислили да не треба), истрајавати да се пуна истина сазна, разоткрије, каква год да је.
Ако се покаже тачном (а баш и не верујем у овакве расплете), онда јавно прозвати, етикетирати кривце, ове из ИД наравно, али и убице, без обзира на њихово правдање да је то ради "општег добра", и да су ови Срби ето "колатерална штета". Треба инзистирати и на извињењу (САД) и на праведној одштети, иако оно најважнуије, животе страдалих нико не може вратити.

Зато ово за Србију јесте изазов, тест да видимо да ли још уопште држимо до себе.

Petar

pre 8 godina

Otkup je bio previse skup, treba para za pametnije stvari. Tako drzava o drzavnim sluzbenicima vodi brigu. Bitno da su onog vehabiju vratili preko rusije iz jemena

srbi.frankfurt

pre 8 godina

Ko ce sada da objasni Sladjinoj deci, zasto drzava nije htela da da pare i spase zivot njihovoj majci ?
Za Kovacevica ste dali 1 000 000 dolara ?
Za onog razbojnika samo da ne bi isao u zatvor?
Zatvor koji bi dosao, prosao i izasao ziv na slobodu.
Ovde je bio zivot u pitanju, zivot majke koja je radila za drzavu Srbiju.
Saucesce porodicama ..

petar-pfc

pre 8 godina

A pre par godina naš ligi isprebijao nekog lika u USA i Srbija morala da plati ogromne pare za to, a ovi se nama nisu ni izvinili. Pravi partneri nema šta.

Mrle

pre 8 godina

Kada je Putin pobio preko sto civila talaca u moskovskom pozorištu u koje je upalo desetak terorista, da bi ubio i te teroriste, onda je on bio odlučan i beskompromisan. Kada amerikanci ubiju 40 terorista i pritom strada dvoje talaca, za koje niko nije želeo da plati otkup tri meseca, onda Srbi trube o zločinu. Šta je naša vlast radila svo ovo vreme? Zar nije Vučić još pre nekoliko meseci obećao oslobadjanje u sledećih par dana?

Реалан

pre 8 godina

Саучешће породицама, жалосно, немам речи :((. Не може да се буде и са Русијом и са Нато а да си неутралан, неутралан си само ако си сам за себе. Ако дође до неког зезања, а све иде у том правцу, гађаће нас и једни и други, што је најгоре. Поззз за Вођу Србистана

SIlja

pre 8 godina

Saucesce porodicama stradalih.
Na zalost samo još jedan od tuznih dokaza kako država Srbija vodi računa o svojim stanovnicima,
možda botovi vladajuće stranke mogu to bolje da nam objasne.

Saučešće

pre 8 godina

Iskreno saučešće porodici, prijateljima nastradalih. Hajde sada odgovorne pred sud da vidimo: zašto su oteti bili u službenom vozilu ambasadora, a ambasador sa porodicom u nekom drugom ? Zašto je ambasador sa porodicom produžio posle otmice u Tunis? Zašto se nije vratio da spašava naše ljude? Zašto Vlada nije reagovala hitnim povlačenjem ambasadora na isledni postupak, a na njegovo mesto poslala našeg Brus Vilisa ili Džems Bonda?
Nema ovo veze sa NATO, ne lupajte, više poštovanja prema svima. Tuga i sram

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Momentalne ostavke premijera i ministra inostranih poslova...
Da vidim, koji će *****l na ovo da udari minus...
Saučešće porodicama...

netko

pre 8 godina

a jel su vam ameri krivi sto nasi nisu oslobodili zarobljene srbe?
imali su dva meseca da urade nesto. ajmo i da cujemo sta je sve konkretno uradjeno oko oslobadjanja ovih ljudi. ne samo konferencija dacica zbog poena za izbore.

ajmo odma da poljujemo po amerima, a niko ne pita sta su ovi ljudi uopste trazili u libiji gde je vecina ambasada zatvoreno upravo zbog ovakvih stvari.
sta su uopste radili pripadnici ambasade izvan zgrade ambasade na nakom putu bogu iza ledja kada se zna da je tamo haos nevidjeni i da ubijaju ljude ko kako stigne?
mozete pljuvati po amerima, ali da je amer zarobljen, oni bi preorali pola libije bez pardona. ne bi im premijer drzao konferenciju za stapmu i obecavao neke nebuloze nego bi sazvao konferenciju kada bi vec sve bilo gotovo i zarobljenici oslobodjeni.

kockica

pre 8 godina

15.8.2015. oteti ce biti pronadjeni za 48 sati(dva dana).aleksandar vucic...interesantno je da je kod ovog coveka sve vezano za dva,dva dana,dve godine,dve decenije...sram te bilo srbijo sta si izabrala

igor ns

pre 8 godina

Zasto premijer nije saopstio ovu tuznu vest - on, zlatoust i bogom je dan samo lepo da nam donosi, slatke neistine da prica. I, pre par nedelja isti covek je najavljivao dobre vesti u vezi s ovim slucajem. Kako mozes najaviti dobre vesti, a ljudi su i dalje, sada je ocigledno, bilu zatoceni kod ekstremista. Zalim nas.
Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

John Terry

pre 8 godina

Gde su Amerikanci tu je i krv nevinih.
A svaki njihov dojučerašnji saradnik je ili bio krvnik ili je postao krvnik.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 20. februar 2016 10:40)

Gde je RAT tu je i krv nevinih. Ameri mnogo ratuju, pa su cesto krivci, ali nisu samo oni. Treba bezati od rata kao djavo od krsta.

Jadnici

pre 8 godina

A gde vodja , sigurno potpsuje novi sporazum sa natom.
I sta bi sa onim od pre nato u blato a , ne razumem jbt.
Ako bas toliko vodja i ekpa vole nato zasto nisu trazi jos devedesetih da se potpise sporazum sa njim i time spase svoj narod i svoju zemlju.
A neee tada je bilo aktuelno Srpske zemlje od do...
A danas gde god je ekipa svojom nogom krocila ( Seselj,Nikolic,Vucic) tu vise Srba nema, i nikom nista nismo mi to su neki drugi nista mi nismo samo sto smo husrani ne samo do grla nego i preko..

vozvah

pre 8 godina

"Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti." Miki
Tako je, to je odavno strategija SNS, na taj nacin biracko telo dobija losu sliku o coveku, a sad su mu uzeli i koalicione partnere. Saucesce porodicama, nadam se da ima Boga koji sve vidi i nase i njihove.

Nemanja

pre 8 godina

Saucesce porodicama nastradalih.
A zelim malom normalnom delu stanovnistva Srbije da se spase od ovih botova. Iskreno, ne verujem da ce se ista promeniti u narednih 10,20 godina. Putuj igumane, bolje placati porez drzavi koja ti daje stosta umesto mutavom grobaru za parket.

djokoblatobran

pre 8 godina

A Vucic iskusno Dacicu "uvalio" da on saopstava javnosti ovo, Nikolicu natovario sporazum sa NATO bandom, a on otvara otvara nepostojece Prokope, Beograde na vodi, nepostojece tunele, kupuje avionske karte za ne znam za koje gradove, a konstantno govori da ce kampanja biti kratka, da jos nije krenuo u kampanju i ko zna kakve gluposti jos. U toj kampanji (koja po njegovim recima ne postoji) ne ucestvuje apsolutno niko iz SNS-a osim njega, ne da im covek,sve radi sam, tako je i sa svim drugim u ovoj zemlji u poslednje cetiri godine, zato su i sve lose stvari apsolutno njegova krivica. Sam je svojim ponasanjem preuzeo takvu odgovornost na sebe!
Mislio sam svojevremeno da je Tadic bos svih bosova, da bez njega nista ne moze, ali on ja mala maca za nacin vladavine Vucica. Njih dvojicu ne treba gledati odvojeno. Tadic je bio taj koji je preuzeo neformalne poluge vlasti i moci u svoje ruke, medije i ostalo, zajedno sa Mikijem Rakicem i ostalima, a Vucic je samo upao u te brazde koje su vec odavno uzorane i samo ih produbio jos dublje i jos vise jase ovu zemlju i ovaj narod i ima mnogo vecu vlast nego sto je imao Tadic, a ponekad pomislim da je jos mocniji nego i sam Milosevic svojevremeno. S obzirom na to da vise vodi racuna o interesima nekih drugih (kao u ostalom i svi pre njega od 2000. pa na ovamo)i s obzirom na njegov karakter i licne osobine ne pise nam se dobro!

Nemanja

pre 8 godina

@ (petar-pfc, 20. februar 2016 11:02)

Tačno, mi smo morali da platimo što je onaj naš isprebijao nekog njihovog. A onda dodje Amer u Beograd, izbode nožem našeg državljana u Srbiji, i mi ga pustimo Amerima, koji presude da treba našem da uputi izvinjenje. Naravno, mi to precutimo i prihvatimo. Toliko o našoj državi...

Sale

pre 8 godina

Rece veliki vodja kako ce biti brzo oslobodjeni, jos jedna neverovatna laz i koriscenje svega u svrhu ostajanja na vlasti. I sam sebi sam odvratan sto pisem komentar na ovakvu vest, ali ovo ludilo i zamajavanje naroda mora prestati, ovo je otislo predaleko.

Nemanja

pre 8 godina

Odličan ugovor sa NATO! Dajte odmah neki aneks da pridodamo, da imaju još bolje uslove u Srbiji jer je saradnja odlična. Naši prijatelji ponovo u milosrdnoj akciji.
A pričaju kako Rusi ubijaju civile... Stvarno, Ameri samo Srbe i bolnice.

Novac

pre 8 godina

Jos jedan uspeh nase diplomatije! Oni ce razumeti sto su ih ubili nasi partneri iz NATO-a jer su i nas ranije ubijali, a sada su nam vojni savetnici. Bravoza premijera Vucica koji je i ovo predvideo.

emil

pre 8 godina

Čudno, pre neki dan posle više od mesec dana izašao je članak da su još zarobljeni, i sad odjednom mrtvi u vazdušnom napadu SAD. Ili su već bili mrtvi samo se čekalo zgodno vreme za objavu.A još bolje po vlast da to svale na SAD, dežurni krivac za sva srpska stradanja.

Mikan

pre 8 godina

Strasno je sve to sto se desilo, od otmice naovamo. Stradao je obican svet, a ne politicari, kao i obicno. A obecanjima premijera niko normalan ne pridaje ni najmanji znacaj...

бт

pre 8 godina

"Američke vlasti nisu govorile o tome da li je bilo civila ili stranih državljana među ubijenima."

Много америчке власти брину да ли је било цивила међу убијенима. Стално само о томе говоре.

daddy cool

pre 8 godina

Produbljuj tu saradnju sa Nato paktom, potrebna nam je jos bolja zastita. E moj premijeru i predsednice, ne bih vam bio u kozi tog dana kada savest proradi. To ce vam biti najveca kazna.

Poglavar poglavlja

pre 8 godina

Izvinite ali srpska vlast je kriva, šta ih niste povukli na sigurno, nego ostavili ih tamo gdje se bacaju bombe, trebali ste isprazniti sve ambasade i konzulate kao i sve ostale zemlje!

Maratonci trče počasni krug

pre 8 godina

-Zašto država nije odmah dala novac za otkup? Za onog đilkoša Kovačevića je dato milionče bez premišljanja.
-USA sigurno ne bombarduje mesta gde su njihovi oteti. Za sirotinju ih baš briga.
-Čestitke uzvišenom i masteru na sporazumu. Tužite Hagu USA za zločin. A da, zaboravih na sporazum iz Rambujea.
-Iskreno saučešće porodicama nastradalih.

killa

pre 8 godina

Logicno je da je nesto ovakvo moglo da se desi, mene brine potpuna nezainteresovanost nasih sluzbi da se ovako nesto iskomunicira sa NATO paktom. Mada, kada su oni gore potpino nezainteresovani za nas ovde, zasto bi bili za neke tamo otete drzavljane, u nedodjiji.

Hajdar

pre 8 godina

Klasika; oteli ih kriminalci i prodali zainteresovanoj strani. Država Srbija očigledno nije bila spremna da ponudi novac, ili dovoljno novca. I sad poginuše kao američka kolateralna šteta; srpska sudbina.

veljkons

pre 8 godina

Kako i koliko se država zalaže i trudi oko svojih građana po svetu, pogotovo svojih ljudi u diplomatskom koru, najbolje se vidi na ovom primeru. Nažalost. Osim obećanja velikog vođe da će za 48h sati biti oslobođeni, a od tada je prošlo hiljade i hiljade sati, ništa se nije uradilo. Saucesće porodici.

Marko

pre 8 godina

Ako su nadgledali kamp nekoliko nedelja znaci i da su znali da se tamo nalaze oteti civili.
Ali nije btno. Ionako mozete sada da legalno gazite Srbiju kako hocete a da pritom niste nikome odgovorni. Postarali se za to nas premijer i predsednik licno.

mihajlo

pre 8 godina

Nemojmo gnev svaljivati na one koji rade isto sto i Rusi u Siriji. Opet ce Premijer i kompanija oko njega kriviti druge za svoju nesposobnost. Odgovornost za pogibiju srpskih drzavljana je ISKLJUCIVO na Vladi RS koja tri meseca obmanjuje ovdasnju javnost kako su sluzbenici ambasade locirani i svakog dana bi trebalo da se nadju na slobodi. Ovo su stvari zbog kojih pada Vlada jedne zemlje ili u najmanju ruku ostavku podnosi Ministar spoljnih poslova.

KR

pre 8 godina

Ja zaista nemam ništa dobro da kažem o američkoj spoljnoj politici, ali ovi prvi komentari koje čitam su zaista van pameti.
Ko iole prati događaje u svetu, zna da već dugi niz godina unazad ginu nedužni civili i da je samo jedan minijaturni delić poginulih iz Evrope ili Amerike. Da li iko misli da je zbog nekog sporazuma o transportu NATO-a kroz Srbiju Amerika trebala da odluči da prekine dejstva protiv ISIS-a? Nakon što godinama to nisu uradili ni zbog Arapa, ni zbog svojih građana, ni zbog Francuza, Nemaca, Rusa, ili bilo koga?

Da li bi Srbija pustila ISIS da vršlja po Beogradu kako ne bi ugrozila bilo čije građane?

Mina

pre 8 godina

Хоће ли сад то " оптеретити" односе САД и Србије док одговорни не одговарају или су само Битићи, притом терористи за разлику од ових мученика па ни не заслужују сажаљење, важни?!

Labud

pre 8 godina

(Hajdar, 20. februar 2016 10:09)

Ne lupaj! Drzave ne smeju da pregovaraju s njima. Otimali bi ih svaki dan.

A ovi su ubice. Em su kreirali tog monstruma, em ga i dalje odrzavaju u zivotu preko svojih saveznika iz Saudijske Arabije.

Sloba

pre 8 godina

Za tabadzije se nadje milion na brzinu a za sluzbenike anbasade koji u opasnoj zoni stavljaju glavu u torbu radeci svoj posao nema. Sto ne dadoste onaj suficit za to licemeri? A da treba para za plskate.

Hromi

pre 8 godina

Ovo mi deluje kao brljotina ove vlasti. Koliko znam, vlast je znala gde ih drze
Glavno pitanje je da li su obavestili Amere i ostale koji povremeno rokaju po Libiji lokaciju talaca?

PPeca@SER

pre 8 godina

Oni ce na CNN objaviti da su bili 40-oro u kampu. Da li je tu bilo nekih civila, naravno, nece objaviti. Oni samo broje mrtve u svetu, a onda kazu kako je to njihov - uspeh.

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Srbija će tražiti objašnjenje od vlasti SAD i libijskih vlasti kako je do ovoga došlo i radiće se na utvrđivanju odgovornosti.Zasad nije bilo kontakta sa američkom administracijom, a kako je rekao Dačić, Srbiju niko nije obavestio da će biti napada. Zbog ovog slučaja će Vašingtonu biti poslata nota."

Da! Baš će tebe da obaveštavaju. To je za njih kolateralna šteta. Protestvuj koliko hoćeš, tih ljudi više nema. Bitno da ste vi amerima dozvolili da nas okupiraju kada god hoće. Sada svaki narkoman njihovr vojske kod nas uživa diplomatski imunitet.

Izdajnik ciji se komentari ne objavljuju

pre 8 godina

kolateralna steta...jel tako? Nato(SAD) su opet ubile srpske civile , a nas vodja je ratifikovao dokument o slobodnom kretanju istih bez posledica kroz Srbiju...svaka cast Vucicu...

pdb

pre 8 godina

Mnogi ce kriviti SAD, ali su svi zaboravili da je nas ambasador sa pratnjom i sluzbenim vozilom putovao iz Libije na izlet u Tunis pa su ih onda oteli. Cemu ta bahatost na radnom mestu? A tada su nas svi savetovali da povucemo ambasadora iz Libije jer nije bezbedno. Da nije bilo nepravilnosti nase ambasade ne bi se nista od ovoga desilo. Drzava je vec trebala da kazni ambasadora, ali mi nismo neka pravna drzava, i zato nam se ovakve stvari desavaju.

Miki

pre 8 godina

Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti. I to vrlo loše, jer bi inače konferenciju držao Stefanović.

novosadjanin

pre 8 godina

nesecam se da su ikad pomenuli civilne zrtve, inace po difoltu ak je manje od 50 civila ni nepitaju nadredjene, to se precutno odobrilo jos pre vise gosina uostalom osetili smo to, e sad verovatno ce ovo ucvrstiti nase dobre veze i saradnju sa nato, zar ne.

Стеван

pre 8 godina

И сада влада Републике Србије треба још више да сарађује са САД и НАТО јер нас нису довољно убијали.Жалосно да жалосније не може бити.

Mikajlo

pre 8 godina

Eto, mi samo sto nismo izvojevali oslobadjanje,kad ono
Ameri ih pobili.Sad AV ima opravdanje.
Jedan debeli minus nasoj nesposobnoj vladi i diplomatiji.
Porodicama saucesce.

Žao mi je tih ljudi

pre 8 godina

Jedna od posledica ove tragedije će biti da sada neko neće morati da se pravda zašto je država nesposobna da ih oslobodi, da se pravda šta su do sada učinili, i da plate nekoliko miliona dolara bandama za otkup.

MojeIme

pre 8 godina

Vlada koja nije sposobna da vodi racuna o svojim gradjanima (iako ih ne voli, sto je ocigledno) treba da padne, da politikanti koji su ucestvovali u toj Vladi budu jednom konacno lustrirani sa dozivotnom zabranom obavljanja javnih funkcija. Ovo je, jos jedna u nizu tek, velika sramota za Vladu Srbije. Samo medijima, cast izuzecima, (i botovima, bez izuzetaka) nije jasno da ovih groznih 16 ilikolikoihvecima osoba vide sopstvene gradjane kao krave muzare ali i poslednju rupu na svirali. Mada, pretpostavljam, najveca kazna bi im bila da moraju da zive od svog rada, posto u zivotu NISTA niko od njih nije napravio, osim otimanja i primanja mita (o cemu cemo jednog dana saznati bar nesto, a ocigledno je da niko od njih ne zivi od plate). Porodicama ubijenih iskreno saucesce, a Vladi Srbije zelim sto raniju penziju.

Izdajnik ciji se komentari ne objavljuju

pre 8 godina

kolateralna steta...jel tako? Nato(SAD) su opet ubile srpske civile , a nas vodja je ratifikovao dokument o slobodnom kretanju istih bez posledica kroz Srbiju...svaka cast Vucicu...

Mikelli

pre 8 godina

Nisu krivi ameri već nesposobna vlast koja nije u stanju da uradi bilo šta za svoje građane. Znali su gde su i koja je cifra za otkup. To nisu hteli da plate, a jesu onom siledziji da ga spase zatvora.

Hajdar

pre 8 godina

Klasika; oteli ih kriminalci i prodali zainteresovanoj strani. Država Srbija očigledno nije bila spremna da ponudi novac, ili dovoljno novca. I sad poginuše kao američka kolateralna šteta; srpska sudbina.

MB

pre 8 godina

Iskreno saučešće pordicama nastradalih. Bio sam u prilici da u Tripoliju upoznam gospođu Stanković, divna žena, nije zaslužila ovo! A o angažovanju aktuelne vlasti da ih izbavi iz zatočenistva- najdublje prezrenje!

бт

pre 8 godina

"Američke vlasti nisu govorile o tome da li je bilo civila ili stranih državljana među ubijenima."

Много америчке власти брину да ли је било цивила међу убијенима. Стално само о томе говоре.

Marko

pre 8 godina

Ako su nadgledali kamp nekoliko nedelja znaci i da su znali da se tamo nalaze oteti civili.
Ali nije btno. Ionako mozete sada da legalno gazite Srbiju kako hocete a da pritom niste nikome odgovorni. Postarali se za to nas premijer i predsednik licno.

Nemanja

pre 8 godina

Odličan ugovor sa NATO! Dajte odmah neki aneks da pridodamo, da imaju još bolje uslove u Srbiji jer je saradnja odlična. Naši prijatelji ponovo u milosrdnoj akciji.
A pričaju kako Rusi ubijaju civile... Stvarno, Ameri samo Srbe i bolnice.

Nikola

pre 8 godina

Kao i sa helikopterom kad su spasavali bebu, prvo su se nacestitali na svim televizijama jedni drugima a posle organizovali satro istrage.

Zar u ovoj drzavi sem obicnih gradjana niko ne snosi odgovornost ni za sta?

Miki

pre 8 godina

Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti. I to vrlo loše, jer bi inače konferenciju držao Stefanović.

Стеван

pre 8 godina

И сада влада Републике Србије треба још више да сарађује са САД и НАТО јер нас нису довољно убијали.Жалосно да жалосније не може бити.

petar-pfc

pre 8 godina

A pre par godina naš ligi isprebijao nekog lika u USA i Srbija morala da plati ogromne pare za to, a ovi se nama nisu ni izvinili. Pravi partneri nema šta.

Mina

pre 8 godina

Хоће ли сад то " оптеретити" односе САД и Србије док одговорни не одговарају или су само Битићи, притом терористи за разлику од ових мученика па ни не заслужују сажаљење, важни?!

veljkons

pre 8 godina

Kako i koliko se država zalaže i trudi oko svojih građana po svetu, pogotovo svojih ljudi u diplomatskom koru, najbolje se vidi na ovom primeru. Nažalost. Osim obećanja velikog vođe da će za 48h sati biti oslobođeni, a od tada je prošlo hiljade i hiljade sati, ništa se nije uradilo. Saucesće porodici.

Rasim NP

pre 8 godina

U napadu su po izvestajima svetskih agencija poginule desetine zena i dece, muslimana. To nikog nije previse dirnulo. Kao muslimanu iz Pazara zalim sve nevine zrtve ovog zlocinackog napada. Samo zamisljam sta bi bilo da su ovo muslimani izveli.

KR

pre 8 godina

Ja zaista nemam ništa dobro da kažem o američkoj spoljnoj politici, ali ovi prvi komentari koje čitam su zaista van pameti.
Ko iole prati događaje u svetu, zna da već dugi niz godina unazad ginu nedužni civili i da je samo jedan minijaturni delić poginulih iz Evrope ili Amerike. Da li iko misli da je zbog nekog sporazuma o transportu NATO-a kroz Srbiju Amerika trebala da odluči da prekine dejstva protiv ISIS-a? Nakon što godinama to nisu uradili ni zbog Arapa, ni zbog svojih građana, ni zbog Francuza, Nemaca, Rusa, ili bilo koga?

Da li bi Srbija pustila ISIS da vršlja po Beogradu kako ne bi ugrozila bilo čije građane?

Novac

pre 8 godina

Jos jedan uspeh nase diplomatije! Oni ce razumeti sto su ih ubili nasi partneri iz NATO-a jer su i nas ranije ubijali, a sada su nam vojni savetnici. Bravoza premijera Vucica koji je i ovo predvideo.

Maratonci trče počasni krug

pre 8 godina

-Zašto država nije odmah dala novac za otkup? Za onog đilkoša Kovačevića je dato milionče bez premišljanja.
-USA sigurno ne bombarduje mesta gde su njihovi oteti. Za sirotinju ih baš briga.
-Čestitke uzvišenom i masteru na sporazumu. Tužite Hagu USA za zločin. A da, zaboravih na sporazum iz Rambujea.
-Iskreno saučešće porodicama nastradalih.

Milan R

pre 8 godina

@Slobodan

To što su ovih dvoje ljudi stradali je upravo tako - strašno.
A to što velika većina nas ćuti i ne javlja se kada stotine ljudi ginu svakog, ali bukvalno svakog dana - e to je bolesno.

I ne samo što je bolesno, nego dok god ima "naših" pogibija koje su "strašne" i pogibija za koje nas briga, strašne i bolesne vesti će nastavljati da dolaze.

Sale

pre 8 godina

Rece veliki vodja kako ce biti brzo oslobodjeni, jos jedna neverovatna laz i koriscenje svega u svrhu ostajanja na vlasti. I sam sebi sam odvratan sto pisem komentar na ovakvu vest, ali ovo ludilo i zamajavanje naroda mora prestati, ovo je otislo predaleko.

daddy cool

pre 8 godina

Produbljuj tu saradnju sa Nato paktom, potrebna nam je jos bolja zastita. E moj premijeru i predsednice, ne bih vam bio u kozi tog dana kada savest proradi. To ce vam biti najveca kazna.

BeKo

pre 8 godina

@(Zoran, 20. februar 2016 11:15)

Pa nije ovo knjiga žalosti, piše kako ko misli. Pretpostavljam da je ljudima u 99,9 % slučajeva žao, ali nešto čisto sumnjam da neko od njihovih porodica sada ima vremena da čita saučešća u komentarima.

kockica

pre 8 godina

15.8.2015. oteti ce biti pronadjeni za 48 sati(dva dana).aleksandar vucic...interesantno je da je kod ovog coveka sve vezano za dva,dva dana,dve godine,dve decenije...sram te bilo srbijo sta si izabrala

srbi.frankfurt

pre 8 godina

Ko ce sada da objasni Sladjinoj deci, zasto drzava nije htela da da pare i spase zivot njihovoj majci ?
Za Kovacevica ste dali 1 000 000 dolara ?
Za onog razbojnika samo da ne bi isao u zatvor?
Zatvor koji bi dosao, prosao i izasao ziv na slobodu.
Ovde je bio zivot u pitanju, zivot majke koja je radila za drzavu Srbiju.
Saucesce porodicama ..

preokret

pre 8 godina

Kada je Putin pobio preko sto civila talaca u moskovskom pozorištu u koje je upalo desetak terorista, da bi ubio i te teroriste, onda je on bio odlučan i beskompromisan. Kada amerikanci ubiju 40 terorista i pritom strada dvoje talaca, za koje niko nije želeo da plati otkup tri meseca, onda Srbi trube o zločinu. Šta je naša vlast radila svo ovo vreme? Zar nije Vučić još pre nekoliko meseci obećao oslobadjanje u sledećih par dana?(Mrle, 20. februar 2016 11:04)Ta dva slučaja se ne mogu porediti.Da nije bilo akcije ruskih specijalaca broj ubijenih bi bio oko 700,koliko je bilo posetilaca u pozorištu.Skoro svi taoci ruskom pozorištu su stradali od gušenja gasom,koji su specijalci ubacili u pozorište.Razlog za toliko stradalih od gušenja je neadekvatna intervencija zdravstvenih radnika.Ipak zahvaljujući tome što je korišćen gas,koji pri jednom udisaju uspavljuje,su spašene stotine ljudi,koje bi teroristi sigurno ubili,jer im je to bio jedini cilj.U slučaju Libije nije bilo potrebe za ovom akcijom,jer su teroristi pregovarali o mogućem otkupu taoca.U antiterorističoj akciji u Moskovskom pozorištu su stradali Rusi,osim nekokoliko stranaca,dok u Libiji nisu ubijeni amerikanci.Da se radilo o američkim taocima sigurno da ne bi došlo do bombardovanja.

srbin

pre 8 godina

ima 5 miliona € da daje muslimanima u srebrenici a ne da pare da se spase nasi ljudi? muka mi je, sramota me je sto sam srbin, proklinjem boga sto me je kaznio da se u srbiji rodim!

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Srbija će tražiti objašnjenje od vlasti SAD i libijskih vlasti kako je do ovoga došlo i radiće se na utvrđivanju odgovornosti.Zasad nije bilo kontakta sa američkom administracijom, a kako je rekao Dačić, Srbiju niko nije obavestio da će biti napada. Zbog ovog slučaja će Vašingtonu biti poslata nota."

Da! Baš će tebe da obaveštavaju. To je za njih kolateralna šteta. Protestvuj koliko hoćeš, tih ljudi više nema. Bitno da ste vi amerima dozvolili da nas okupiraju kada god hoće. Sada svaki narkoman njihovr vojske kod nas uživa diplomatski imunitet.

pdb

pre 8 godina

Mnogi ce kriviti SAD, ali su svi zaboravili da je nas ambasador sa pratnjom i sluzbenim vozilom putovao iz Libije na izlet u Tunis pa su ih onda oteli. Cemu ta bahatost na radnom mestu? A tada su nas svi savetovali da povucemo ambasadora iz Libije jer nije bezbedno. Da nije bilo nepravilnosti nase ambasade ne bi se nista od ovoga desilo. Drzava je vec trebala da kazni ambasadora, ali mi nismo neka pravna drzava, i zato nam se ovakve stvari desavaju.

Sloba

pre 8 godina

Za tabadzije se nadje milion na brzinu a za sluzbenike anbasade koji u opasnoj zoni stavljaju glavu u torbu radeci svoj posao nema. Sto ne dadoste onaj suficit za to licemeri? A da treba para za plskate.

Mikajlo

pre 8 godina

Eto, mi samo sto nismo izvojevali oslobadjanje,kad ono
Ameri ih pobili.Sad AV ima opravdanje.
Jedan debeli minus nasoj nesposobnoj vladi i diplomatiji.
Porodicama saucesce.

Hromi

pre 8 godina

Ovo mi deluje kao brljotina ove vlasti. Koliko znam, vlast je znala gde ih drze
Glavno pitanje je da li su obavestili Amere i ostale koji povremeno rokaju po Libiji lokaciju talaca?

Poglavar poglavlja

pre 8 godina

Izvinite ali srpska vlast je kriva, šta ih niste povukli na sigurno, nego ostavili ih tamo gdje se bacaju bombe, trebali ste isprazniti sve ambasade i konzulate kao i sve ostale zemlje!

killa

pre 8 godina

Logicno je da je nesto ovakvo moglo da se desi, mene brine potpuna nezainteresovanost nasih sluzbi da se ovako nesto iskomunicira sa NATO paktom. Mada, kada su oni gore potpino nezainteresovani za nas ovde, zasto bi bili za neke tamo otete drzavljane, u nedodjiji.

Nemanja

pre 8 godina

Saucesce porodicama nastradalih.
A zelim malom normalnom delu stanovnistva Srbije da se spase od ovih botova. Iskreno, ne verujem da ce se ista promeniti u narednih 10,20 godina. Putuj igumane, bolje placati porez drzavi koja ti daje stosta umesto mutavom grobaru za parket.

Mikan

pre 8 godina

Strasno je sve to sto se desilo, od otmice naovamo. Stradao je obican svet, a ne politicari, kao i obicno. A obecanjima premijera niko normalan ne pridaje ni najmanji znacaj...

mihajlo

pre 8 godina

Nemojmo gnev svaljivati na one koji rade isto sto i Rusi u Siriji. Opet ce Premijer i kompanija oko njega kriviti druge za svoju nesposobnost. Odgovornost za pogibiju srpskih drzavljana je ISKLJUCIVO na Vladi RS koja tri meseca obmanjuje ovdasnju javnost kako su sluzbenici ambasade locirani i svakog dana bi trebalo da se nadju na slobodi. Ovo su stvari zbog kojih pada Vlada jedne zemlje ili u najmanju ruku ostavku podnosi Ministar spoljnih poslova.

MojeIme

pre 8 godina

Vlada koja nije sposobna da vodi racuna o svojim gradjanima (iako ih ne voli, sto je ocigledno) treba da padne, da politikanti koji su ucestvovali u toj Vladi budu jednom konacno lustrirani sa dozivotnom zabranom obavljanja javnih funkcija. Ovo je, jos jedna u nizu tek, velika sramota za Vladu Srbije. Samo medijima, cast izuzecima, (i botovima, bez izuzetaka) nije jasno da ovih groznih 16 ilikolikoihvecima osoba vide sopstvene gradjane kao krave muzare ali i poslednju rupu na svirali. Mada, pretpostavljam, najveca kazna bi im bila da moraju da zive od svog rada, posto u zivotu NISTA niko od njih nije napravio, osim otimanja i primanja mita (o cemu cemo jednog dana saznati bar nesto, a ocigledno je da niko od njih ne zivi od plate). Porodicama ubijenih iskreno saucesce, a Vladi Srbije zelim sto raniju penziju.

djokoblatobran

pre 8 godina

A Vucic iskusno Dacicu "uvalio" da on saopstava javnosti ovo, Nikolicu natovario sporazum sa NATO bandom, a on otvara otvara nepostojece Prokope, Beograde na vodi, nepostojece tunele, kupuje avionske karte za ne znam za koje gradove, a konstantno govori da ce kampanja biti kratka, da jos nije krenuo u kampanju i ko zna kakve gluposti jos. U toj kampanji (koja po njegovim recima ne postoji) ne ucestvuje apsolutno niko iz SNS-a osim njega, ne da im covek,sve radi sam, tako je i sa svim drugim u ovoj zemlji u poslednje cetiri godine, zato su i sve lose stvari apsolutno njegova krivica. Sam je svojim ponasanjem preuzeo takvu odgovornost na sebe!
Mislio sam svojevremeno da je Tadic bos svih bosova, da bez njega nista ne moze, ali on ja mala maca za nacin vladavine Vucica. Njih dvojicu ne treba gledati odvojeno. Tadic je bio taj koji je preuzeo neformalne poluge vlasti i moci u svoje ruke, medije i ostalo, zajedno sa Mikijem Rakicem i ostalima, a Vucic je samo upao u te brazde koje su vec odavno uzorane i samo ih produbio jos dublje i jos vise jase ovu zemlju i ovaj narod i ima mnogo vecu vlast nego sto je imao Tadic, a ponekad pomislim da je jos mocniji nego i sam Milosevic svojevremeno. S obzirom na to da vise vodi racuna o interesima nekih drugih (kao u ostalom i svi pre njega od 2000. pa na ovamo)i s obzirom na njegov karakter i licne osobine ne pise nam se dobro!

Mrle

pre 8 godina

Kada je Putin pobio preko sto civila talaca u moskovskom pozorištu u koje je upalo desetak terorista, da bi ubio i te teroriste, onda je on bio odlučan i beskompromisan. Kada amerikanci ubiju 40 terorista i pritom strada dvoje talaca, za koje niko nije želeo da plati otkup tri meseca, onda Srbi trube o zločinu. Šta je naša vlast radila svo ovo vreme? Zar nije Vučić još pre nekoliko meseci obećao oslobadjanje u sledećih par dana?

goran

pre 8 godina

Kakva nam je to vlast i nabusiti premijer koji vise od tri meseca ne mogu da spasu svoje zarobljene diplomate?! Ovo je najbolja slika o vlasti u Srbiji! Pa I ako je trebalo platiti, da se plati! Za mitingovanje i BGD na vodi trosi se bahato, a kad treba spasiti srpske zivote, cenjka se kao na pijaci! A vidimo i koliki su nam "prijatelji" amerikanci I koliko za njih vrede srpski zivoti! Znali su za nase diplomate u toj zgradi! Narode, osvesti se! Na izbore svi da menjamo nesposobnu i korumpiranu vlast!

PPeca@SER

pre 8 godina

Oni ce na CNN objaviti da su bili 40-oro u kampu. Da li je tu bilo nekih civila, naravno, nece objaviti. Oni samo broje mrtve u svetu, a onda kazu kako je to njihov - uspeh.

sekana

pre 8 godina

Srbija nije mogla u ovom slučaju ništa da uradi može da priča šta ko hoce i de krivi vladu,nismo mogli mi da pustimo tog americkog vođu koga su tražili.

emil

pre 8 godina

Čudno, pre neki dan posle više od mesec dana izašao je članak da su još zarobljeni, i sad odjednom mrtvi u vazdušnom napadu SAD. Ili su već bili mrtvi samo se čekalo zgodno vreme za objavu.A još bolje po vlast da to svale na SAD, dežurni krivac za sva srpska stradanja.

al

pre 8 godina

cetiri meseca govore kako imaju kontakt sa otmicarima,i nista nisu uradili
umesto da su platili lepo, kao neke druge zemlje sto su uradile, i izvukli ljude oni se prave pametni
vazno je da su imali da daju 5 miliona € za Srebrenicu
sraman odnos prema svojim drzavljanima i sluzbenicima
i niko ne treba da smatra krivim Ameriku za ovo kriva je Srbija

jedva cekam da vam vidim ledja

pre 8 godina

Setite se ovoga pred izbore, kao i mnogih drugih stvari, dragi moji sunarodnici. Jos jedan dokaz koliko ova vlast brine o nama. Nije dovoljno sto nas izgladnjuju, sad mogu i da nas ubijaju i njihovi partneri iz NATO bez posledica.

Žao mi je tih ljudi

pre 8 godina

Jedna od posledica ove tragedije će biti da sada neko neće morati da se pravda zašto je država nesposobna da ih oslobodi, da se pravda šta su do sada učinili, i da plate nekoliko miliona dolara bandama za otkup.

John Terry

pre 8 godina

Gde su Amerikanci tu je i krv nevinih.
A svaki njihov dojučerašnji saradnik je ili bio krvnik ili je postao krvnik.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 20. februar 2016 10:40)

Gde je RAT tu je i krv nevinih. Ameri mnogo ratuju, pa su cesto krivci, ali nisu samo oni. Treba bezati od rata kao djavo od krsta.

Dragan Stankovic

pre 8 godina

Znaci ishod bi verovatno bio isti, jer nismo hteli da platimo pa bi se u odredjenom trenutku resili njih.
Tri meseca je proslo od otmice I niko do sada nije utvrdio cija je krivica, vec se cekalo da se vidi ishod. Da su oslobodjeni vuk pojeo magarca I niko vise ne bi pominjao krivicu. Posto nisu, sada ce kao istragu da sprovedu. Cisto sumnjam verovatno ce okriviti za sve Amerikance, a zaboravice ko je nesrecne ljude doveo u ovu situaciju.
Pa ne pita se prvenstveno ambasador vec valjda drzava, MIP, nadlezne sluzbe. A kada smo vec kod ambasadora, on nikada nije ni bio za zatvaranje po pisanju stampe, prevashodno iz licnih interesa.

netko

pre 8 godina

a jel su vam ameri krivi sto nasi nisu oslobodili zarobljene srbe?
imali su dva meseca da urade nesto. ajmo i da cujemo sta je sve konkretno uradjeno oko oslobadjanja ovih ljudi. ne samo konferencija dacica zbog poena za izbore.

ajmo odma da poljujemo po amerima, a niko ne pita sta su ovi ljudi uopste trazili u libiji gde je vecina ambasada zatvoreno upravo zbog ovakvih stvari.
sta su uopste radili pripadnici ambasade izvan zgrade ambasade na nakom putu bogu iza ledja kada se zna da je tamo haos nevidjeni i da ubijaju ljude ko kako stigne?
mozete pljuvati po amerima, ali da je amer zarobljen, oni bi preorali pola libije bez pardona. ne bi im premijer drzao konferenciju za stapmu i obecavao neke nebuloze nego bi sazvao konferenciju kada bi vec sve bilo gotovo i zarobljenici oslobodjeni.

Petar

pre 8 godina

Otkup je bio previse skup, treba para za pametnije stvari. Tako drzava o drzavnim sluzbenicima vodi brigu. Bitno da su onog vehabiju vratili preko rusije iz jemena

Pazarac

pre 8 godina

Nobelovu nagradu za mir bih dao onom, ko bi smeo i umeo, da pobroji sve nevine zrtve u americkim napadima. Pa da vidimo ko je najveci terorista.

dejan

pre 8 godina

evo i ja saljem protesnu notu sto je vlast potpisala zakon o nato paktu!!!! i vi je sad citate i crkavate od smeha!!! pretpostavljam da ce je procitati na jutarnjem brifingu u beloj kuci kao vest 'naj smesnije vesti iz sveta!

novosadjanin

pre 8 godina

nesecam se da su ikad pomenuli civilne zrtve, inace po difoltu ak je manje od 50 civila ni nepitaju nadredjene, to se precutno odobrilo jos pre vise gosina uostalom osetili smo to, e sad verovatno ce ovo ucvrstiti nase dobre veze i saradnju sa nato, zar ne.

Ash

pre 8 godina

Da su ih oslobodili, Vučić bi se slikao, ali pošto su ih ubili, onda nek to objavi Dačić. I da ne pominje 48 sati... Da ne odgovara na pitanja o iznosu koji nisu dali za otkup, da neko ne bi slučajno izračunao da je to manje od ukupnog troška na botove, kampanju, da ne spominjemo dotiranje partijskih gubitaša. Vučiću i celoj ovoj vladi treba suditi za ovo.

idemodalje

pre 8 godina

Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti. I to vrlo loše, jer bi inače konferenciju držao Stefanović.(Miki, 20. februar 2016 10:59)Ne brini se održače i Vučić konferenciju čim nauči napamet ono što mu je njegov marketinško-propagandni tim pripremio.Lepo bi bilo da televizije,zbog istine i našeg kratkog pamćenja,puste prošlogodišnje snimnke konferencija na kojima Vučić najavljuje skorašnje oslobođenje talaca.

Vozd

pre 8 godina

Čitam šta pišete (mislim na komentare)nigde saučešće porodicama.
Mi smo zajedljive vaši postali.
Saučešće porodicama.
(batman, 20. februar 2016 10:51)

Nemaju nista njihove porodice od izjave saucesca. Kada je trebalo saucestvovati u pomoci da se oslobode niko nista nije uradio.Sada kada su nazalost mrtvi saucesce im ne znaci nista. Al dobro, kada bi nase vlasti placale otkup za posten i normalan svet kako bi onda ostalo para za siledzije kao sto je Miladin i za botove.

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Momentalne ostavke premijera i ministra inostranih poslova...
Da vidim, koji će *****l na ovo da udari minus...
Saučešće porodicama...

Labud

pre 8 godina

(Hajdar, 20. februar 2016 10:09)

Ne lupaj! Drzave ne smeju da pregovaraju s njima. Otimali bi ih svaki dan.

A ovi su ubice. Em su kreirali tog monstruma, em ga i dalje odrzavaju u zivotu preko svojih saveznika iz Saudijske Arabije.

DU

pre 8 godina

Strasna sudbina. Juce sam gledala CNN izvestaj o tom napadu na ovaj grad i proslo mi je kroz misao u sekundi da je to tamo gde su ovi nasi oteti. I evo sad izvestaja....Saucesce.

Posmatrac

pre 8 godina

Strasno. Poslao notu? Za nase poginule ljude samo notu? Stvarno treba da nas je sramota i stidim se tudjih idiotskih poteza i odluka u ime Srba.

Реалан

pre 8 godina

Саучешће породицама, жалосно, немам речи :((. Не може да се буде и са Русијом и са Нато а да си неутралан, неутралан си само ако си сам за себе. Ако дође до неког зезања, а све иде у том правцу, гађаће нас и једни и други, што је најгоре. Поззз за Вођу Србистана

tino

pre 8 godina

Opet Nato,opet vazdusni napad,opet ubijeni srbi...pa dokle vise? A Srbija zeli da bude clan tog saveza-e moji srbi nista niste razumeli niti naucili od istoriju.

Hogar

pre 8 godina

Znači, naši su znali lokaciju, ali nisu imali dovoljno para (a za onog siledžiju je bilo para). A onda su tu lokaciju bombardovali Ameri, sa kojima imamo blisku saradnju i razmenu podataka...

srdjan

pre 8 godina

Premijer je suvise mekog srca pa nije mogao da drzi ovako stresnu konferenciju za stampu, pa je poslao ministra Dacica koji nije mogao da pogodi ni kako se zove otmicarska grupa, ni s kim su sve pregovarali, ni koliko su para trazili, ni zasto Amerikanci nisu obavesteni da se tamo nalaza oteti Srbi i drzavljani...svi smo mi kolateralna steta ovakvih politicara...

Qur

pre 8 godina

"Mi nismo mogli da ispunimo finansijske zahteve otmicara".... pa da li je ovo moguce? Pa samo fond prve dame ima 3x vise para nego sto su oni trazili?? Samo da su se odrekli jednog sicusnog dela onoga sto ukradu spasili bi te ljude...

poz

pre 8 godina

Amerika se ne ponasa isto kada su u pitanju njeni gradjani i gradjani drugih zemalja
Ovo je dokaz da Amerika ne bira put do ostvarenja svojih ciljeva i da je kaznjena za ubijanje civila u Srbiji tokom nato agresije ovi ljudi bi mozda bili zivi.
Amerika mora da odgovara za ubistvo srpskih sluzbenika ambasade u Libiji.

Sveti

pre 8 godina

Pretpostavila sam da je u pitanju novac i verovatno su nasi gradjani odavno bili ubijeni, cekao se samo pogodan trenutak, navodno bombardovanje, da se to objavi. Da su to bili neciji sinovi ne bi se pitalo za cenu!!! Uzas jedan!!! Takozvana Vlada nas je lagala sve vreme iako para ima! Saucesce porodicama zrtava. Iskreno se nadam da ce biti kaznjeni na sledecim izborima.

Kiborg

pre 8 godina

STA ste vi u vladi cekali 5 meseci da platite otkup ? Jos odavno je postalo jasno da ameriku bas briga za kolateralnu stetu, koga hoce da uniste oni uniste i to je toliko prosto ! I ko zna kada su ubijeni jadni ljudi ovo je mozda samo izgovor opet, jedne (osim za pljacku i korupciju) nesposobne vlade !

ironija

pre 8 godina

Svi strani mediji prenose vest da je u bombardovanju kampa ISIL-a poginulo dvoje srpskih diplomata- a Vučić i Dačić su tvrdili da su ih oteli kriminalci i da je pitanje dana kada ce biti oslobođeni !!Nevidjena neodgovornost ,da imaju imalo časti trebalo bi odmah da podnesu ostavke.

igor ns

pre 8 godina

Zasto premijer nije saopstio ovu tuznu vest - on, zlatoust i bogom je dan samo lepo da nam donosi, slatke neistine da prica. I, pre par nedelja isti covek je najavljivao dobre vesti u vezi s ovim slucajem. Kako mozes najaviti dobre vesti, a ljudi su i dalje, sada je ocigledno, bilu zatoceni kod ekstremista. Zalim nas.
Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

Zoran

pre 8 godina

Ovo mi deluje kao brljotina ove vlasti. Koliko znam, vlast je znala gde ih drze
Glavno pitanje je da li su obavestili Amere i ostale koji povremeno rokaju po Libiji lokaciju talaca?
(Hromi, 20. februar 2016 10:54)

Od stiropora preko "žeđovanja" uz "Fructal" orange yuice preko javnog prosipanja pokradenih listića za glasanje na izborima koji su posle ONI dobili, ne znam šta nije brljotina a da je ova vlast uradila? Ako neko zna neka mi kaže?

A ovo u vezi Libije i navodne otmice naših građana. Pa zar nije LIČNO Vrhovni rekao nekoliko sati po objavljivanju događaja da će oteti biti oslobođeni za 48 sati i da su ih oteli kriminalci koji traže otkup, a ne nekakve organizovane grupe i politička pozadina? Odakle sad logor ID, civili iz različitih zemalja, NATO rakete, i slično?

boris

pre 8 godina

A smemo li mi gradjani ove zemlje i redovne platise poreza da znamo koja je cifra trazena za otkup pa nasa drzava nije mogla da isplati i spase ta 2 zivota?

I sta jos treba da se desi da bi se opametili?

pre 8 godina

Eto koliko cirkus od drzave Srbije, njena vlada ceni nas same. Cena je 0 dinara po ljudskom zivotu. Imate uskoro izbore pa pokazite koliko drzite do sebe, ovih izginulih ljudi i koliko ste pre svega inteligentni i na prvom mestu ljudi, a ne obicne zivotinje.

vozvah

pre 8 godina

"Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti." Miki
Tako je, to je odavno strategija SNS, na taj nacin biracko telo dobija losu sliku o coveku, a sad su mu uzeli i koalicione partnere. Saucesce porodicama, nadam se da ima Boga koji sve vidi i nase i njihove.

Mile

pre 8 godina

Skandal! Ali skandal za nase. To su bili nasi drzavljani, jos zaposleni u MSP, a drzavu je bolelo uvo. Kako rekose: ima nesto neobicno u njihovoj otmici.

Saučešće

pre 8 godina

Iskreno saučešće porodici, prijateljima nastradalih. Hajde sada odgovorne pred sud da vidimo: zašto su oteti bili u službenom vozilu ambasadora, a ambasador sa porodicom u nekom drugom ? Zašto je ambasador sa porodicom produžio posle otmice u Tunis? Zašto se nije vratio da spašava naše ljude? Zašto Vlada nije reagovala hitnim povlačenjem ambasadora na isledni postupak, a na njegovo mesto poslala našeg Brus Vilisa ili Džems Bonda?
Nema ovo veze sa NATO, ne lupajte, više poštovanja prema svima. Tuga i sram

Ja

pre 8 godina

Koliko se sećam, od početka su tvrdili kako otmica nema nikakve veze sa ID i da se malte ne samo pitanje dana kada će biti oslovbođeni.
I šta ćemo sad?

Nemanja

pre 8 godina

@ (petar-pfc, 20. februar 2016 11:02)

Tačno, mi smo morali da platimo što je onaj naš isprebijao nekog njihovog. A onda dodje Amer u Beograd, izbode nožem našeg državljana u Srbiji, i mi ga pustimo Amerima, koji presude da treba našem da uputi izvinjenje. Naravno, mi to precutimo i prihvatimo. Toliko o našoj državi...

Priprema

pre 8 godina

Sledece put mogu da posalju sestu botovsku druzinu da protivnike obelezi plusevima pa ih onda gadja kasetnim minusima. Uz podrsku dalekometnog prenemaganja.

?

pre 8 godina

Sta je Dacicu? Ni nota? Sta bi s onim da Srbiju niko nece da gazi? Da smo ponosni? Kako se brzo setis Makedoncima da menjas table po Srbiji, ili da se pravis jak kad pricas o BiH ili CG, a sad tisina? Sram vas bilo

,...

pre 8 godina

Nase vlasti i nasi mediji su vise pisali o otetom hrvatu Salopeku dok su bukvalno cutali o nasim drzavljanima....eto kakva smo mi drzava,u sopstevonoj zemlji smo zitelji drugog reda

Anonymous

pre 8 godina

Pa ako vi niste mogli da ispunite zahtev, osim za onog tabadziju iz Amerike studenta, gradjani Srbije i nasi iz dijaspore su mogli skupiti da ste rekli koliko.
Usput, sta su oni uopste trazili u toj zemlji i ko ih je poslao?
Ambasadu tamo zatvoriti, nema nikakve svrhe, osim da opet nekoga kidnapuju i nikom nista.
Kockate se tudjim zivotima.

Бананамен

pre 8 godina

Надам се да ово није истина. Да је Гадафи остао ништа се од овога не би десило. Да немамо овакву полтронску власт свима би лакше било.

Jadnici

pre 8 godina

A gde vodja , sigurno potpsuje novi sporazum sa natom.
I sta bi sa onim od pre nato u blato a , ne razumem jbt.
Ako bas toliko vodja i ekpa vole nato zasto nisu trazi jos devedesetih da se potpise sporazum sa njim i time spase svoj narod i svoju zemlju.
A neee tada je bilo aktuelno Srpske zemlje od do...
A danas gde god je ekipa svojom nogom krocila ( Seselj,Nikolic,Vucic) tu vise Srba nema, i nikom nista nismo mi to su neki drugi nista mi nismo samo sto smo husrani ne samo do grla nego i preko..

Ranko

pre 8 godina

Naša vlada 6 meseci nije u stanju da skupi novac za otkup,ali su Ameri krivi što su bombardovali uporište ID.Nije kriv ambasador koji se vozi-
kao mimo protokola u takvim zemljama,ali NATO udario po nedužnim teroristima bez pitanja srpske vlade.U kampanji čovek stvarno može svašta da čuje.Za sve je kriv PUPS.

Anja

pre 8 godina

Da li se neko setio da pita Dacica namerava li da podnese ostavku zbog ove tragedije? Odalovic iza njega stoji sa raskopcanom kosuljom na ovakvoj konferenciji za stampu. Tragedija. Saucesce porodicama nastradalih ljudi.

Munja

pre 8 godina

Upravo slušam izjavu gospodina Vučića kako kaže da AMERIČKI fašisti nisu znali za zarobljene Srbe i druge, a na vašem sajtu jasno piše da je Pentagon pratio bombardovano mesto nedeljama.Šta onda radi BIA, kad ništa ne zna.I zašto se ne traže odgovornost NATO-a.Dokle će političari da se kriju iza naroda? Kada treba da se gine za državu,onda je uredu da narod izgine, a kad na političare vrše pritisak iz svih ovih NATO država onda je opravdano da, Bože moj, oni to moraju,jer se no može drugačije (inače ode stolica). E svaka čast patriotama.

Nomadkinja

pre 8 godina

A da država malo pritisne Potezicu umesto što pljuje amere i Nato? Ovo je čisto naša interna stvar , nebriga vlasti za građane, ma gde da su. . .

Brat Toza

pre 8 godina

Na zalost ovo nisu ni prvi, a verovatno ni poslednji srpski drzavljani stradali od americkih bombi odn. bombi nasih "americkih prijatelja" kako nas premijer voli da kaze. Ko ima takve prijatelje, njemu neprijatelji nisu ni potrebni. Ovo nisu prvi srpski drzavljani koji su "kolateralna steta" ili neka druga vrsta stete. Svi mi smo za nasu vlast "kolateralna steta", nesrecan slucaj iliti nuzno zlo, neko kome "ako se ne svidja, moze da trazi neku drugu drzavu". Umesto da se bavila sudbinom svojih otetih gradjana, ova vlada se bavi samo samom sobom i svojim marketingom. Mi njima nismo potrebni, sami su sebi dovoljni. Kada je hrvatski drzavljanin Tomislav Salopek pao u ruke Islamske drzave, cela Hrvatska je non-stop samo o tome brujala, danima je bio udarna vest na svim medijima, svake vesti su pocinjale njime, a mi od silnih otvaranja nezavrsenih zeleznickih stanica, kilometara auto-puteva, tunela itd. itd. na sluzbenike nase ambasade u Libiji zaboravismo i da postoje. To je slika danasnje Srbije.

SIlja

pre 8 godina

Saucesce porodicama stradalih.
Na zalost samo još jedan od tuznih dokaza kako država Srbija vodi računa o svojim stanovnicima,
možda botovi vladajuće stranke mogu to bolje da nam objasne.

Blaki

pre 8 godina

Sad lepo da se trazi osteta za porodicu dvoje ubijenih kao sto su trazili ameri libiji kad je srusen avion Pan ama preko Lokerbe tada su okriveli libiju da su krivi bez dokaza i uveli im sankcije najgore pa morali da platu ostetu od 2,7 miliardi Dollara ostetu da se oslobode sankcija licemeri jedni

Porodici saucesce...ubijenima nek im je crna laka zemjla

S-Mile

pre 8 godina

Jasna je simbolika ovog čina nakon ratifikacije sporazuma sa NATO-om, da bez obzira na to, građani sveta, dakle i Srbije, ako je u američkom nacionalnom interesu, možete se naći na meti "nepoznatog" aviona!

tony

pre 8 godina

imali smo dovoljno vremena da odreagujemo kako treba a nismo. 50 specijalaca iz srbije je moglo da oslobodi te ljude. lako je to moglo da se organizuje. jaka drzava bi to uradila.

la la la

pre 8 godina

petar pfc - ko je kome trebalo da se izvini??? Ako iko, onda su naši političari i svi koji su umešani trebalo da se izvine nama građanima što su naše pare, TOLIKE PARE!! date da bi se divljak sačuvao od zatvora!!! (I još dočekan kao zvezda i pozvan u skupštinu?!) I SRAMOTA sto je za tu strvinu moglo da se nadje, a za ove jadne ljude nije učinjeno ništa!

dnK

pre 8 godina

a da su u kamou bili nemci, britanci, a tek amerikanci mesto srba, ili mnogi drugi iz EU zemalja, da li bi onda ovako postupili? Srbi su pa ko ih sisa?! Mozda nismo vama vredni, ali ima kome jesmo!

aleks

pre 8 godina

jako tuzna vest.saucesce porodicama..pitam se kako se sad taj ambasador oseca, koji je doveo sve njih u opasnost svojim hirom da se setka i odmara u takvoj situaciji gde ne znas odakle vreba opasnost. I kako sad taj ministar Dacic moze mirno da spava...a srpske ambasade u USA ili Nemackoj u kojima zivi toliko nasih ljudi nisu imali svoje diplomate!
nije za utehu, ali evo i link gde mozete da vidite coveka nase gore list,inace austrijskog drzavljanina koji je isto otet u Libiji i kome se izgubio trag..http://www.oe24.at/welt/ISIS-Drama-um-Familienvater-aus-Linz/179785757
niko o njemu vise i ne govori u Austriji osim naravno porodice koja ne gubi nadu.. a njegove kolege, inace iz Bangladesa su pusteni 10 ak dana posle otmice i kako pisu mediji - samo zahvaljujuci "brzoj inicijativi i konstantnim trudom".

trn u oku

pre 8 godina

Prekinuti odmah diplomatske odnose sa državom Libijom, uvesti im sankcije i proterati njihove diplomate sve dok se sledbenici pukovnika ne vrate na vlast .

bananarepublika

pre 8 godina

@sasa Drzava NIJE ucinila sve sto je mogla, jer odgovorni ministar spoljnih poslova povlaci tj. privremeno obustavlja diplomatske misije iz ratom zahvacenog podrucja. Ako vec dodje do talacke krize, drzava vrsi drastican diplomatski pritisak i resavanje krize postavlja medju nacionalne prioritete...a mi imamo ministra koji se toliko razume u spoljnu politiku da ni engleski ne govori, a u fokusu su rijaliti programi, nepismeni ministri - prostaci i diskusija o bezrazloznim izborima koje narod placa preko svoje grbace!

Divos

pre 8 godina

Прво о откупу. Наравно да држава треба водити бригу о својим грађанима, било где у свету. Али и испуњавањем захтева и плаћањем откупа терористистима дајете и легитимитет таквом захтеву, и легитимитет том олошу, а и том злу званом ИД. Таквом оријентацијом није тешко закључити како би даље ишло (охрабрили би те ниткове у њиховом деловању).
Исто тако, једна држава и не може овде самостално доносити такве одлуке (може неформално, дискретно то радити, али тада ваља то држати у тајности, а то није лако, посебно мањим играчима), јер ту свако деловање има за последицу и по друге земље чије ће грађани бити отети.

Е сад, ово је прича за јавност. Она може, али и не мора бити тачна. И прича згодна да се случај затвори, и не постављају нежељена питања.
Овде се мора инзистирати (без обзира колико неки мислили да не треба), истрајавати да се пуна истина сазна, разоткрије, каква год да је.
Ако се покаже тачном (а баш и не верујем у овакве расплете), онда јавно прозвати, етикетирати кривце, ове из ИД наравно, али и убице, без обзира на њихово правдање да је то ради "општег добра", и да су ови Срби ето "колатерална штета". Треба инзистирати и на извињењу (САД) и на праведној одштети, иако оно најважнуије, животе страдалих нико не може вратити.

Зато ово за Србију јесте изазов, тест да видимо да ли још уопште држимо до себе.

Tartuf

pre 8 godina

I pored velikih napora koje je uradila naša Vlada, na oslobođanju zarobljenih službenika Vlade, dogodila se ova strahota. Porodicama ubijeni, izjavljujem saučešće.

Mikelli

pre 8 godina

Nisu krivi ameri već nesposobna vlast koja nije u stanju da uradi bilo šta za svoje građane. Znali su gde su i koja je cifra za otkup. To nisu hteli da plate, a jesu onom siledziji da ga spase zatvora.

Miki

pre 8 godina

Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti. I to vrlo loše, jer bi inače konferenciju držao Stefanović.

Nemanja

pre 8 godina

Odličan ugovor sa NATO! Dajte odmah neki aneks da pridodamo, da imaju još bolje uslove u Srbiji jer je saradnja odlična. Naši prijatelji ponovo u milosrdnoj akciji.
A pričaju kako Rusi ubijaju civile... Stvarno, Ameri samo Srbe i bolnice.

Стеван

pre 8 godina

И сада влада Републике Србије треба још више да сарађује са САД и НАТО јер нас нису довољно убијали.Жалосно да жалосније не може бити.

Mina

pre 8 godina

Хоће ли сад то " оптеретити" односе САД и Србије док одговорни не одговарају или су само Битићи, притом терористи за разлику од ових мученика па ни не заслужују сажаљење, важни?!

Mrle

pre 8 godina

Kada je Putin pobio preko sto civila talaca u moskovskom pozorištu u koje je upalo desetak terorista, da bi ubio i te teroriste, onda je on bio odlučan i beskompromisan. Kada amerikanci ubiju 40 terorista i pritom strada dvoje talaca, za koje niko nije želeo da plati otkup tri meseca, onda Srbi trube o zločinu. Šta je naša vlast radila svo ovo vreme? Zar nije Vučić još pre nekoliko meseci obećao oslobadjanje u sledećih par dana?

Posmatrac

pre 8 godina

Strasno. Poslao notu? Za nase poginule ljude samo notu? Stvarno treba da nas je sramota i stidim se tudjih idiotskih poteza i odluka u ime Srba.

novosadjanin

pre 8 godina

nesecam se da su ikad pomenuli civilne zrtve, inace po difoltu ak je manje od 50 civila ni nepitaju nadredjene, to se precutno odobrilo jos pre vise gosina uostalom osetili smo to, e sad verovatno ce ovo ucvrstiti nase dobre veze i saradnju sa nato, zar ne.

djokoblatobran

pre 8 godina

A Vucic iskusno Dacicu "uvalio" da on saopstava javnosti ovo, Nikolicu natovario sporazum sa NATO bandom, a on otvara otvara nepostojece Prokope, Beograde na vodi, nepostojece tunele, kupuje avionske karte za ne znam za koje gradove, a konstantno govori da ce kampanja biti kratka, da jos nije krenuo u kampanju i ko zna kakve gluposti jos. U toj kampanji (koja po njegovim recima ne postoji) ne ucestvuje apsolutno niko iz SNS-a osim njega, ne da im covek,sve radi sam, tako je i sa svim drugim u ovoj zemlji u poslednje cetiri godine, zato su i sve lose stvari apsolutno njegova krivica. Sam je svojim ponasanjem preuzeo takvu odgovornost na sebe!
Mislio sam svojevremeno da je Tadic bos svih bosova, da bez njega nista ne moze, ali on ja mala maca za nacin vladavine Vucica. Njih dvojicu ne treba gledati odvojeno. Tadic je bio taj koji je preuzeo neformalne poluge vlasti i moci u svoje ruke, medije i ostalo, zajedno sa Mikijem Rakicem i ostalima, a Vucic je samo upao u te brazde koje su vec odavno uzorane i samo ih produbio jos dublje i jos vise jase ovu zemlju i ovaj narod i ima mnogo vecu vlast nego sto je imao Tadic, a ponekad pomislim da je jos mocniji nego i sam Milosevic svojevremeno. S obzirom na to da vise vodi racuna o interesima nekih drugih (kao u ostalom i svi pre njega od 2000. pa na ovamo)i s obzirom na njegov karakter i licne osobine ne pise nam se dobro!

Novac

pre 8 godina

Jos jedan uspeh nase diplomatije! Oni ce razumeti sto su ih ubili nasi partneri iz NATO-a jer su i nas ranije ubijali, a sada su nam vojni savetnici. Bravoza premijera Vucica koji je i ovo predvideo.

MB

pre 8 godina

Iskreno saučešće pordicama nastradalih. Bio sam u prilici da u Tripoliju upoznam gospođu Stanković, divna žena, nije zaslužila ovo! A o angažovanju aktuelne vlasti da ih izbavi iz zatočenistva- najdublje prezrenje!

Nikola

pre 8 godina

Kao i sa helikopterom kad su spasavali bebu, prvo su se nacestitali na svim televizijama jedni drugima a posle organizovali satro istrage.

Zar u ovoj drzavi sem obicnih gradjana niko ne snosi odgovornost ni za sta?

Vozd

pre 8 godina

Čitam šta pišete (mislim na komentare)nigde saučešće porodicama.
Mi smo zajedljive vaši postali.
Saučešće porodicama.
(batman, 20. februar 2016 10:51)

Nemaju nista njihove porodice od izjave saucesca. Kada je trebalo saucestvovati u pomoci da se oslobode niko nista nije uradio.Sada kada su nazalost mrtvi saucesce im ne znaci nista. Al dobro, kada bi nase vlasti placale otkup za posten i normalan svet kako bi onda ostalo para za siledzije kao sto je Miladin i za botove.

killa

pre 8 godina

Logicno je da je nesto ovakvo moglo da se desi, mene brine potpuna nezainteresovanost nasih sluzbi da se ovako nesto iskomunicira sa NATO paktom. Mada, kada su oni gore potpino nezainteresovani za nas ovde, zasto bi bili za neke tamo otete drzavljane, u nedodjiji.

srbin

pre 8 godina

ima 5 miliona € da daje muslimanima u srebrenici a ne da pare da se spase nasi ljudi? muka mi je, sramota me je sto sam srbin, proklinjem boga sto me je kaznio da se u srbiji rodim!

Marko

pre 8 godina

Ako su nadgledali kamp nekoliko nedelja znaci i da su znali da se tamo nalaze oteti civili.
Ali nije btno. Ionako mozete sada da legalno gazite Srbiju kako hocete a da pritom niste nikome odgovorni. Postarali se za to nas premijer i predsednik licno.

daddy cool

pre 8 godina

Produbljuj tu saradnju sa Nato paktom, potrebna nam je jos bolja zastita. E moj premijeru i predsednice, ne bih vam bio u kozi tog dana kada savest proradi. To ce vam biti najveca kazna.

petar-pfc

pre 8 godina

A pre par godina naš ligi isprebijao nekog lika u USA i Srbija morala da plati ogromne pare za to, a ovi se nama nisu ni izvinili. Pravi partneri nema šta.

Petar

pre 8 godina

Otkup je bio previse skup, treba para za pametnije stvari. Tako drzava o drzavnim sluzbenicima vodi brigu. Bitno da su onog vehabiju vratili preko rusije iz jemena

kockica

pre 8 godina

15.8.2015. oteti ce biti pronadjeni za 48 sati(dva dana).aleksandar vucic...interesantno je da je kod ovog coveka sve vezano za dva,dva dana,dve godine,dve decenije...sram te bilo srbijo sta si izabrala

al

pre 8 godina

cetiri meseca govore kako imaju kontakt sa otmicarima,i nista nisu uradili
umesto da su platili lepo, kao neke druge zemlje sto su uradile, i izvukli ljude oni se prave pametni
vazno je da su imali da daju 5 miliona € za Srebrenicu
sraman odnos prema svojim drzavljanima i sluzbenicima
i niko ne treba da smatra krivim Ameriku za ovo kriva je Srbija

Maratonci trče počasni krug

pre 8 godina

-Zašto država nije odmah dala novac za otkup? Za onog đilkoša Kovačevića je dato milionče bez premišljanja.
-USA sigurno ne bombarduje mesta gde su njihovi oteti. Za sirotinju ih baš briga.
-Čestitke uzvišenom i masteru na sporazumu. Tužite Hagu USA za zločin. A da, zaboravih na sporazum iz Rambujea.
-Iskreno saučešće porodicama nastradalih.

Sale

pre 8 godina

Rece veliki vodja kako ce biti brzo oslobodjeni, jos jedna neverovatna laz i koriscenje svega u svrhu ostajanja na vlasti. I sam sebi sam odvratan sto pisem komentar na ovakvu vest, ali ovo ludilo i zamajavanje naroda mora prestati, ovo je otislo predaleko.

jedva cekam da vam vidim ledja

pre 8 godina

Setite se ovoga pred izbore, kao i mnogih drugih stvari, dragi moji sunarodnici. Jos jedan dokaz koliko ova vlast brine o nama. Nije dovoljno sto nas izgladnjuju, sad mogu i da nas ubijaju i njihovi partneri iz NATO bez posledica.

KR

pre 8 godina

Ja zaista nemam ništa dobro da kažem o američkoj spoljnoj politici, ali ovi prvi komentari koje čitam su zaista van pameti.
Ko iole prati događaje u svetu, zna da već dugi niz godina unazad ginu nedužni civili i da je samo jedan minijaturni delić poginulih iz Evrope ili Amerike. Da li iko misli da je zbog nekog sporazuma o transportu NATO-a kroz Srbiju Amerika trebala da odluči da prekine dejstva protiv ISIS-a? Nakon što godinama to nisu uradili ni zbog Arapa, ni zbog svojih građana, ni zbog Francuza, Nemaca, Rusa, ili bilo koga?

Da li bi Srbija pustila ISIS da vršlja po Beogradu kako ne bi ugrozila bilo čije građane?

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Srbija će tražiti objašnjenje od vlasti SAD i libijskih vlasti kako je do ovoga došlo i radiće se na utvrđivanju odgovornosti.Zasad nije bilo kontakta sa američkom administracijom, a kako je rekao Dačić, Srbiju niko nije obavestio da će biti napada. Zbog ovog slučaja će Vašingtonu biti poslata nota."

Da! Baš će tebe da obaveštavaju. To je za njih kolateralna šteta. Protestvuj koliko hoćeš, tih ljudi više nema. Bitno da ste vi amerima dozvolili da nas okupiraju kada god hoće. Sada svaki narkoman njihovr vojske kod nas uživa diplomatski imunitet.

dejan

pre 8 godina

evo i ja saljem protesnu notu sto je vlast potpisala zakon o nato paktu!!!! i vi je sad citate i crkavate od smeha!!! pretpostavljam da ce je procitati na jutarnjem brifingu u beloj kuci kao vest 'naj smesnije vesti iz sveta!

Mikan

pre 8 godina

Strasno je sve to sto se desilo, od otmice naovamo. Stradao je obican svet, a ne politicari, kao i obicno. A obecanjima premijera niko normalan ne pridaje ni najmanji znacaj...

Nemanja

pre 8 godina

Saucesce porodicama nastradalih.
A zelim malom normalnom delu stanovnistva Srbije da se spase od ovih botova. Iskreno, ne verujem da ce se ista promeniti u narednih 10,20 godina. Putuj igumane, bolje placati porez drzavi koja ti daje stosta umesto mutavom grobaru za parket.

Hromi

pre 8 godina

Ovo mi deluje kao brljotina ove vlasti. Koliko znam, vlast je znala gde ih drze
Glavno pitanje je da li su obavestili Amere i ostale koji povremeno rokaju po Libiji lokaciju talaca?

preokret

pre 8 godina

Kada je Putin pobio preko sto civila talaca u moskovskom pozorištu u koje je upalo desetak terorista, da bi ubio i te teroriste, onda je on bio odlučan i beskompromisan. Kada amerikanci ubiju 40 terorista i pritom strada dvoje talaca, za koje niko nije želeo da plati otkup tri meseca, onda Srbi trube o zločinu. Šta je naša vlast radila svo ovo vreme? Zar nije Vučić još pre nekoliko meseci obećao oslobadjanje u sledećih par dana?(Mrle, 20. februar 2016 11:04)Ta dva slučaja se ne mogu porediti.Da nije bilo akcije ruskih specijalaca broj ubijenih bi bio oko 700,koliko je bilo posetilaca u pozorištu.Skoro svi taoci ruskom pozorištu su stradali od gušenja gasom,koji su specijalci ubacili u pozorište.Razlog za toliko stradalih od gušenja je neadekvatna intervencija zdravstvenih radnika.Ipak zahvaljujući tome što je korišćen gas,koji pri jednom udisaju uspavljuje,su spašene stotine ljudi,koje bi teroristi sigurno ubili,jer im je to bio jedini cilj.U slučaju Libije nije bilo potrebe za ovom akcijom,jer su teroristi pregovarali o mogućem otkupu taoca.U antiterorističoj akciji u Moskovskom pozorištu su stradali Rusi,osim nekokoliko stranaca,dok u Libiji nisu ubijeni amerikanci.Da se radilo o američkim taocima sigurno da ne bi došlo do bombardovanja.

emil

pre 8 godina

Čudno, pre neki dan posle više od mesec dana izašao je članak da su još zarobljeni, i sad odjednom mrtvi u vazdušnom napadu SAD. Ili su već bili mrtvi samo se čekalo zgodno vreme za objavu.A još bolje po vlast da to svale na SAD, dežurni krivac za sva srpska stradanja.

netko

pre 8 godina

a jel su vam ameri krivi sto nasi nisu oslobodili zarobljene srbe?
imali su dva meseca da urade nesto. ajmo i da cujemo sta je sve konkretno uradjeno oko oslobadjanja ovih ljudi. ne samo konferencija dacica zbog poena za izbore.

ajmo odma da poljujemo po amerima, a niko ne pita sta su ovi ljudi uopste trazili u libiji gde je vecina ambasada zatvoreno upravo zbog ovakvih stvari.
sta su uopste radili pripadnici ambasade izvan zgrade ambasade na nakom putu bogu iza ledja kada se zna da je tamo haos nevidjeni i da ubijaju ljude ko kako stigne?
mozete pljuvati po amerima, ali da je amer zarobljen, oni bi preorali pola libije bez pardona. ne bi im premijer drzao konferenciju za stapmu i obecavao neke nebuloze nego bi sazvao konferenciju kada bi vec sve bilo gotovo i zarobljenici oslobodjeni.

mihajlo

pre 8 godina

Nemojmo gnev svaljivati na one koji rade isto sto i Rusi u Siriji. Opet ce Premijer i kompanija oko njega kriviti druge za svoju nesposobnost. Odgovornost za pogibiju srpskih drzavljana je ISKLJUCIVO na Vladi RS koja tri meseca obmanjuje ovdasnju javnost kako su sluzbenici ambasade locirani i svakog dana bi trebalo da se nadju na slobodi. Ovo su stvari zbog kojih pada Vlada jedne zemlje ili u najmanju ruku ostavku podnosi Ministar spoljnih poslova.

Sloba

pre 8 godina

Za tabadzije se nadje milion na brzinu a za sluzbenike anbasade koji u opasnoj zoni stavljaju glavu u torbu radeci svoj posao nema. Sto ne dadoste onaj suficit za to licemeri? A da treba para za plskate.

pdb

pre 8 godina

Mnogi ce kriviti SAD, ali su svi zaboravili da je nas ambasador sa pratnjom i sluzbenim vozilom putovao iz Libije na izlet u Tunis pa su ih onda oteli. Cemu ta bahatost na radnom mestu? A tada su nas svi savetovali da povucemo ambasadora iz Libije jer nije bezbedno. Da nije bilo nepravilnosti nase ambasade ne bi se nista od ovoga desilo. Drzava je vec trebala da kazni ambasadora, ali mi nismo neka pravna drzava, i zato nam se ovakve stvari desavaju.

Mikajlo

pre 8 godina

Eto, mi samo sto nismo izvojevali oslobadjanje,kad ono
Ameri ih pobili.Sad AV ima opravdanje.
Jedan debeli minus nasoj nesposobnoj vladi i diplomatiji.
Porodicama saucesce.

MojeIme

pre 8 godina

Vlada koja nije sposobna da vodi racuna o svojim gradjanima (iako ih ne voli, sto je ocigledno) treba da padne, da politikanti koji su ucestvovali u toj Vladi budu jednom konacno lustrirani sa dozivotnom zabranom obavljanja javnih funkcija. Ovo je, jos jedna u nizu tek, velika sramota za Vladu Srbije. Samo medijima, cast izuzecima, (i botovima, bez izuzetaka) nije jasno da ovih groznih 16 ilikolikoihvecima osoba vide sopstvene gradjane kao krave muzare ali i poslednju rupu na svirali. Mada, pretpostavljam, najveca kazna bi im bila da moraju da zive od svog rada, posto u zivotu NISTA niko od njih nije napravio, osim otimanja i primanja mita (o cemu cemo jednog dana saznati bar nesto, a ocigledno je da niko od njih ne zivi od plate). Porodicama ubijenih iskreno saucesce, a Vladi Srbije zelim sto raniju penziju.

Poglavar poglavlja

pre 8 godina

Izvinite ali srpska vlast je kriva, šta ih niste povukli na sigurno, nego ostavili ih tamo gdje se bacaju bombe, trebali ste isprazniti sve ambasade i konzulate kao i sve ostale zemlje!

srbi.frankfurt

pre 8 godina

Ko ce sada da objasni Sladjinoj deci, zasto drzava nije htela da da pare i spase zivot njihovoj majci ?
Za Kovacevica ste dali 1 000 000 dolara ?
Za onog razbojnika samo da ne bi isao u zatvor?
Zatvor koji bi dosao, prosao i izasao ziv na slobodu.
Ovde je bio zivot u pitanju, zivot majke koja je radila za drzavu Srbiju.
Saucesce porodicama ..

John Terry

pre 8 godina

Gde su Amerikanci tu je i krv nevinih.
A svaki njihov dojučerašnji saradnik je ili bio krvnik ili je postao krvnik.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 20. februar 2016 10:40)

Gde je RAT tu je i krv nevinih. Ameri mnogo ratuju, pa su cesto krivci, ali nisu samo oni. Treba bezati od rata kao djavo od krsta.

Divos

pre 8 godina

Прво о откупу. Наравно да држава треба водити бригу о својим грађанима, било где у свету. Али и испуњавањем захтева и плаћањем откупа терористистима дајете и легитимитет таквом захтеву, и легитимитет том олошу, а и том злу званом ИД. Таквом оријентацијом није тешко закључити како би даље ишло (охрабрили би те ниткове у њиховом деловању).
Исто тако, једна држава и не може овде самостално доносити такве одлуке (може неформално, дискретно то радити, али тада ваља то држати у тајности, а то није лако, посебно мањим играчима), јер ту свако деловање има за последицу и по друге земље чије ће грађани бити отети.

Е сад, ово је прича за јавност. Она може, али и не мора бити тачна. И прича згодна да се случај затвори, и не постављају нежељена питања.
Овде се мора инзистирати (без обзира колико неки мислили да не треба), истрајавати да се пуна истина сазна, разоткрије, каква год да је.
Ако се покаже тачном (а баш и не верујем у овакве расплете), онда јавно прозвати, етикетирати кривце, ове из ИД наравно, али и убице, без обзира на њихово правдање да је то ради "општег добра", и да су ови Срби ето "колатерална штета". Треба инзистирати и на извињењу (САД) и на праведној одштети, иако оно најважнуије, животе страдалих нико не може вратити.

Зато ово за Србију јесте изазов, тест да видимо да ли још уопште држимо до себе.

Mile

pre 8 godina

Skandal! Ali skandal za nase. To su bili nasi drzavljani, jos zaposleni u MSP, a drzavu je bolelo uvo. Kako rekose: ima nesto neobicno u njihovoj otmici.

Nemanja

pre 8 godina

@ (petar-pfc, 20. februar 2016 11:02)

Tačno, mi smo morali da platimo što je onaj naš isprebijao nekog njihovog. A onda dodje Amer u Beograd, izbode nožem našeg državljana u Srbiji, i mi ga pustimo Amerima, koji presude da treba našem da uputi izvinjenje. Naravno, mi to precutimo i prihvatimo. Toliko o našoj državi...

Brat Toza

pre 8 godina

Na zalost ovo nisu ni prvi, a verovatno ni poslednji srpski drzavljani stradali od americkih bombi odn. bombi nasih "americkih prijatelja" kako nas premijer voli da kaze. Ko ima takve prijatelje, njemu neprijatelji nisu ni potrebni. Ovo nisu prvi srpski drzavljani koji su "kolateralna steta" ili neka druga vrsta stete. Svi mi smo za nasu vlast "kolateralna steta", nesrecan slucaj iliti nuzno zlo, neko kome "ako se ne svidja, moze da trazi neku drugu drzavu". Umesto da se bavila sudbinom svojih otetih gradjana, ova vlada se bavi samo samom sobom i svojim marketingom. Mi njima nismo potrebni, sami su sebi dovoljni. Kada je hrvatski drzavljanin Tomislav Salopek pao u ruke Islamske drzave, cela Hrvatska je non-stop samo o tome brujala, danima je bio udarna vest na svim medijima, svake vesti su pocinjale njime, a mi od silnih otvaranja nezavrsenih zeleznickih stanica, kilometara auto-puteva, tunela itd. itd. na sluzbenike nase ambasade u Libiji zaboravismo i da postoje. To je slika danasnje Srbije.

Реалан

pre 8 godina

Саучешће породицама, жалосно, немам речи :((. Не може да се буде и са Русијом и са Нато а да си неутралан, неутралан си само ако си сам за себе. Ако дође до неког зезања, а све иде у том правцу, гађаће нас и једни и други, што је најгоре. Поззз за Вођу Србистана

veljkons

pre 8 godina

Kako i koliko se država zalaže i trudi oko svojih građana po svetu, pogotovo svojih ljudi u diplomatskom koru, najbolje se vidi na ovom primeru. Nažalost. Osim obećanja velikog vođe da će za 48h sati biti oslobođeni, a od tada je prošlo hiljade i hiljade sati, ništa se nije uradilo. Saucesće porodici.

Žao mi je tih ljudi

pre 8 godina

Jedna od posledica ove tragedije će biti da sada neko neće morati da se pravda zašto je država nesposobna da ih oslobodi, da se pravda šta su do sada učinili, i da plate nekoliko miliona dolara bandama za otkup.

Saučešće

pre 8 godina

Iskreno saučešće porodici, prijateljima nastradalih. Hajde sada odgovorne pred sud da vidimo: zašto su oteti bili u službenom vozilu ambasadora, a ambasador sa porodicom u nekom drugom ? Zašto je ambasador sa porodicom produžio posle otmice u Tunis? Zašto se nije vratio da spašava naše ljude? Zašto Vlada nije reagovala hitnim povlačenjem ambasadora na isledni postupak, a na njegovo mesto poslala našeg Brus Vilisa ili Džems Bonda?
Nema ovo veze sa NATO, ne lupajte, više poštovanja prema svima. Tuga i sram

aleks

pre 8 godina

jako tuzna vest.saucesce porodicama..pitam se kako se sad taj ambasador oseca, koji je doveo sve njih u opasnost svojim hirom da se setka i odmara u takvoj situaciji gde ne znas odakle vreba opasnost. I kako sad taj ministar Dacic moze mirno da spava...a srpske ambasade u USA ili Nemackoj u kojima zivi toliko nasih ljudi nisu imali svoje diplomate!
nije za utehu, ali evo i link gde mozete da vidite coveka nase gore list,inace austrijskog drzavljanina koji je isto otet u Libiji i kome se izgubio trag..http://www.oe24.at/welt/ISIS-Drama-um-Familienvater-aus-Linz/179785757
niko o njemu vise i ne govori u Austriji osim naravno porodice koja ne gubi nadu.. a njegove kolege, inace iz Bangladesa su pusteni 10 ak dana posle otmice i kako pisu mediji - samo zahvaljujuci "brzoj inicijativi i konstantnim trudom".

vozvah

pre 8 godina

"Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti." Miki
Tako je, to je odavno strategija SNS, na taj nacin biracko telo dobija losu sliku o coveku, a sad su mu uzeli i koalicione partnere. Saucesce porodicama, nadam se da ima Boga koji sve vidi i nase i njihove.

Sveti

pre 8 godina

Pretpostavila sam da je u pitanju novac i verovatno su nasi gradjani odavno bili ubijeni, cekao se samo pogodan trenutak, navodno bombardovanje, da se to objavi. Da su to bili neciji sinovi ne bi se pitalo za cenu!!! Uzas jedan!!! Takozvana Vlada nas je lagala sve vreme iako para ima! Saucesce porodicama zrtava. Iskreno se nadam da ce biti kaznjeni na sledecim izborima.

tino

pre 8 godina

Opet Nato,opet vazdusni napad,opet ubijeni srbi...pa dokle vise? A Srbija zeli da bude clan tog saveza-e moji srbi nista niste razumeli niti naucili od istoriju.

Izdajnik ciji se komentari ne objavljuju

pre 8 godina

kolateralna steta...jel tako? Nato(SAD) su opet ubile srpske civile , a nas vodja je ratifikovao dokument o slobodnom kretanju istih bez posledica kroz Srbiju...svaka cast Vucicu...

PPeca@SER

pre 8 godina

Oni ce na CNN objaviti da su bili 40-oro u kampu. Da li je tu bilo nekih civila, naravno, nece objaviti. Oni samo broje mrtve u svetu, a onda kazu kako je to njihov - uspeh.

srdjan

pre 8 godina

Premijer je suvise mekog srca pa nije mogao da drzi ovako stresnu konferenciju za stampu, pa je poslao ministra Dacica koji nije mogao da pogodi ni kako se zove otmicarska grupa, ni s kim su sve pregovarali, ni koliko su para trazili, ni zasto Amerikanci nisu obavesteni da se tamo nalaza oteti Srbi i drzavljani...svi smo mi kolateralna steta ovakvih politicara...

igor ns

pre 8 godina

Zasto premijer nije saopstio ovu tuznu vest - on, zlatoust i bogom je dan samo lepo da nam donosi, slatke neistine da prica. I, pre par nedelja isti covek je najavljivao dobre vesti u vezi s ovim slucajem. Kako mozes najaviti dobre vesti, a ljudi su i dalje, sada je ocigledno, bilu zatoceni kod ekstremista. Zalim nas.
Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Momentalne ostavke premijera i ministra inostranih poslova...
Da vidim, koji će *****l na ovo da udari minus...
Saučešće porodicama...

dnK

pre 8 godina

a da su u kamou bili nemci, britanci, a tek amerikanci mesto srba, ili mnogi drugi iz EU zemalja, da li bi onda ovako postupili? Srbi su pa ko ih sisa?! Mozda nismo vama vredni, ali ima kome jesmo!

ironija

pre 8 godina

Svi strani mediji prenose vest da je u bombardovanju kampa ISIL-a poginulo dvoje srpskih diplomata- a Vučić i Dačić su tvrdili da su ih oteli kriminalci i da je pitanje dana kada ce biti oslobođeni !!Nevidjena neodgovornost ,da imaju imalo časti trebalo bi odmah da podnesu ostavke.

?

pre 8 godina

Sta je Dacicu? Ni nota? Sta bi s onim da Srbiju niko nece da gazi? Da smo ponosni? Kako se brzo setis Makedoncima da menjas table po Srbiji, ili da se pravis jak kad pricas o BiH ili CG, a sad tisina? Sram vas bilo

Zoran

pre 8 godina

Ovo mi deluje kao brljotina ove vlasti. Koliko znam, vlast je znala gde ih drze
Glavno pitanje je da li su obavestili Amere i ostale koji povremeno rokaju po Libiji lokaciju talaca?
(Hromi, 20. februar 2016 10:54)

Od stiropora preko "žeđovanja" uz "Fructal" orange yuice preko javnog prosipanja pokradenih listića za glasanje na izborima koji su posle ONI dobili, ne znam šta nije brljotina a da je ova vlast uradila? Ako neko zna neka mi kaže?

A ovo u vezi Libije i navodne otmice naših građana. Pa zar nije LIČNO Vrhovni rekao nekoliko sati po objavljivanju događaja da će oteti biti oslobođeni za 48 sati i da su ih oteli kriminalci koji traže otkup, a ne nekakve organizovane grupe i politička pozadina? Odakle sad logor ID, civili iz različitih zemalja, NATO rakete, i slično?

Ash

pre 8 godina

Da su ih oslobodili, Vučić bi se slikao, ali pošto su ih ubili, onda nek to objavi Dačić. I da ne pominje 48 sati... Da ne odgovara na pitanja o iznosu koji nisu dali za otkup, da neko ne bi slučajno izračunao da je to manje od ukupnog troška na botove, kampanju, da ne spominjemo dotiranje partijskih gubitaša. Vučiću i celoj ovoj vladi treba suditi za ovo.

Priprema

pre 8 godina

Sledece put mogu da posalju sestu botovsku druzinu da protivnike obelezi plusevima pa ih onda gadja kasetnim minusima. Uz podrsku dalekometnog prenemaganja.

Jadnici

pre 8 godina

A gde vodja , sigurno potpsuje novi sporazum sa natom.
I sta bi sa onim od pre nato u blato a , ne razumem jbt.
Ako bas toliko vodja i ekpa vole nato zasto nisu trazi jos devedesetih da se potpise sporazum sa njim i time spase svoj narod i svoju zemlju.
A neee tada je bilo aktuelno Srpske zemlje od do...
A danas gde god je ekipa svojom nogom krocila ( Seselj,Nikolic,Vucic) tu vise Srba nema, i nikom nista nismo mi to su neki drugi nista mi nismo samo sto smo husrani ne samo do grla nego i preko..

,...

pre 8 godina

Nase vlasti i nasi mediji su vise pisali o otetom hrvatu Salopeku dok su bukvalno cutali o nasim drzavljanima....eto kakva smo mi drzava,u sopstevonoj zemlji smo zitelji drugog reda

la la la

pre 8 godina

petar pfc - ko je kome trebalo da se izvini??? Ako iko, onda su naši političari i svi koji su umešani trebalo da se izvine nama građanima što su naše pare, TOLIKE PARE!! date da bi se divljak sačuvao od zatvora!!! (I još dočekan kao zvezda i pozvan u skupštinu?!) I SRAMOTA sto je za tu strvinu moglo da se nadje, a za ove jadne ljude nije učinjeno ništa!

idemodalje

pre 8 godina

Čim je bilo objavljeno da će Dačić držati konferenciju, a ne Vučić, moglo se pretpostaviti da su loše vesti. I to vrlo loše, jer bi inače konferenciju držao Stefanović.(Miki, 20. februar 2016 10:59)Ne brini se održače i Vučić konferenciju čim nauči napamet ono što mu je njegov marketinško-propagandni tim pripremio.Lepo bi bilo da televizije,zbog istine i našeg kratkog pamćenja,puste prošlogodišnje snimnke konferencija na kojima Vučić najavljuje skorašnje oslobođenje talaca.

Blaki

pre 8 godina

Sad lepo da se trazi osteta za porodicu dvoje ubijenih kao sto su trazili ameri libiji kad je srusen avion Pan ama preko Lokerbe tada su okriveli libiju da su krivi bez dokaza i uveli im sankcije najgore pa morali da platu ostetu od 2,7 miliardi Dollara ostetu da se oslobode sankcija licemeri jedni

Porodici saucesce...ubijenima nek im je crna laka zemjla

SIlja

pre 8 godina

Saucesce porodicama stradalih.
Na zalost samo još jedan od tuznih dokaza kako država Srbija vodi računa o svojim stanovnicima,
možda botovi vladajuće stranke mogu to bolje da nam objasne.

trn u oku

pre 8 godina

Prekinuti odmah diplomatske odnose sa državom Libijom, uvesti im sankcije i proterati njihove diplomate sve dok se sledbenici pukovnika ne vrate na vlast .

I sta jos treba da se desi da bi se opametili?

pre 8 godina

Eto koliko cirkus od drzave Srbije, njena vlada ceni nas same. Cena je 0 dinara po ljudskom zivotu. Imate uskoro izbore pa pokazite koliko drzite do sebe, ovih izginulih ljudi i koliko ste pre svega inteligentni i na prvom mestu ljudi, a ne obicne zivotinje.

Anja

pre 8 godina

Da li se neko setio da pita Dacica namerava li da podnese ostavku zbog ove tragedije? Odalovic iza njega stoji sa raskopcanom kosuljom na ovakvoj konferenciji za stampu. Tragedija. Saucesce porodicama nastradalih ljudi.

Бананамен

pre 8 godina

Надам се да ово није истина. Да је Гадафи остао ништа се од овога не би десило. Да немамо овакву полтронску власт свима би лакше било.

Munja

pre 8 godina

Upravo slušam izjavu gospodina Vučića kako kaže da AMERIČKI fašisti nisu znali za zarobljene Srbe i druge, a na vašem sajtu jasno piše da je Pentagon pratio bombardovano mesto nedeljama.Šta onda radi BIA, kad ništa ne zna.I zašto se ne traže odgovornost NATO-a.Dokle će političari da se kriju iza naroda? Kada treba da se gine za državu,onda je uredu da narod izgine, a kad na političare vrše pritisak iz svih ovih NATO država onda je opravdano da, Bože moj, oni to moraju,jer se no može drugačije (inače ode stolica). E svaka čast patriotama.

Dragan Stankovic

pre 8 godina

Znaci ishod bi verovatno bio isti, jer nismo hteli da platimo pa bi se u odredjenom trenutku resili njih.
Tri meseca je proslo od otmice I niko do sada nije utvrdio cija je krivica, vec se cekalo da se vidi ishod. Da su oslobodjeni vuk pojeo magarca I niko vise ne bi pominjao krivicu. Posto nisu, sada ce kao istragu da sprovedu. Cisto sumnjam verovatno ce okriviti za sve Amerikance, a zaboravice ko je nesrecne ljude doveo u ovu situaciju.
Pa ne pita se prvenstveno ambasador vec valjda drzava, MIP, nadlezne sluzbe. A kada smo vec kod ambasadora, on nikada nije ni bio za zatvaranje po pisanju stampe, prevashodno iz licnih interesa.

Hogar

pre 8 godina

Znači, naši su znali lokaciju, ali nisu imali dovoljno para (a za onog siledžiju je bilo para). A onda su tu lokaciju bombardovali Ameri, sa kojima imamo blisku saradnju i razmenu podataka...

бт

pre 8 godina

"Američke vlasti nisu govorile o tome da li je bilo civila ili stranih državljana među ubijenima."

Много америчке власти брину да ли је било цивила међу убијенима. Стално само о томе говоре.

Nomadkinja

pre 8 godina

A da država malo pritisne Potezicu umesto što pljuje amere i Nato? Ovo je čisto naša interna stvar , nebriga vlasti za građane, ma gde da su. . .

Ranko

pre 8 godina

Naša vlada 6 meseci nije u stanju da skupi novac za otkup,ali su Ameri krivi što su bombardovali uporište ID.Nije kriv ambasador koji se vozi-
kao mimo protokola u takvim zemljama,ali NATO udario po nedužnim teroristima bez pitanja srpske vlade.U kampanji čovek stvarno može svašta da čuje.Za sve je kriv PUPS.

tony

pre 8 godina

imali smo dovoljno vremena da odreagujemo kako treba a nismo. 50 specijalaca iz srbije je moglo da oslobodi te ljude. lako je to moglo da se organizuje. jaka drzava bi to uradila.

goran

pre 8 godina

Kakva nam je to vlast i nabusiti premijer koji vise od tri meseca ne mogu da spasu svoje zarobljene diplomate?! Ovo je najbolja slika o vlasti u Srbiji! Pa I ako je trebalo platiti, da se plati! Za mitingovanje i BGD na vodi trosi se bahato, a kad treba spasiti srpske zivote, cenjka se kao na pijaci! A vidimo i koliki su nam "prijatelji" amerikanci I koliko za njih vrede srpski zivoti! Znali su za nase diplomate u toj zgradi! Narode, osvesti se! Na izbore svi da menjamo nesposobnu i korumpiranu vlast!

Anonymous

pre 8 godina

Pa ako vi niste mogli da ispunite zahtev, osim za onog tabadziju iz Amerike studenta, gradjani Srbije i nasi iz dijaspore su mogli skupiti da ste rekli koliko.
Usput, sta su oni uopste trazili u toj zemlji i ko ih je poslao?
Ambasadu tamo zatvoriti, nema nikakve svrhe, osim da opet nekoga kidnapuju i nikom nista.
Kockate se tudjim zivotima.

S-Mile

pre 8 godina

Jasna je simbolika ovog čina nakon ratifikacije sporazuma sa NATO-om, da bez obzira na to, građani sveta, dakle i Srbije, ako je u američkom nacionalnom interesu, možete se naći na meti "nepoznatog" aviona!

Qur

pre 8 godina

"Mi nismo mogli da ispunimo finansijske zahteve otmicara".... pa da li je ovo moguce? Pa samo fond prve dame ima 3x vise para nego sto su oni trazili?? Samo da su se odrekli jednog sicusnog dela onoga sto ukradu spasili bi te ljude...

Ja

pre 8 godina

Koliko se sećam, od početka su tvrdili kako otmica nema nikakve veze sa ID i da se malte ne samo pitanje dana kada će biti oslovbođeni.
I šta ćemo sad?

boris

pre 8 godina

A smemo li mi gradjani ove zemlje i redovne platise poreza da znamo koja je cifra trazena za otkup pa nasa drzava nije mogla da isplati i spase ta 2 zivota?

Kiborg

pre 8 godina

STA ste vi u vladi cekali 5 meseci da platite otkup ? Jos odavno je postalo jasno da ameriku bas briga za kolateralnu stetu, koga hoce da uniste oni uniste i to je toliko prosto ! I ko zna kada su ubijeni jadni ljudi ovo je mozda samo izgovor opet, jedne (osim za pljacku i korupciju) nesposobne vlade !

Hajdar

pre 8 godina

Klasika; oteli ih kriminalci i prodali zainteresovanoj strani. Država Srbija očigledno nije bila spremna da ponudi novac, ili dovoljno novca. I sad poginuše kao američka kolateralna šteta; srpska sudbina.

Rasim NP

pre 8 godina

U napadu su po izvestajima svetskih agencija poginule desetine zena i dece, muslimana. To nikog nije previse dirnulo. Kao muslimanu iz Pazara zalim sve nevine zrtve ovog zlocinackog napada. Samo zamisljam sta bi bilo da su ovo muslimani izveli.

bananarepublika

pre 8 godina

@sasa Drzava NIJE ucinila sve sto je mogla, jer odgovorni ministar spoljnih poslova povlaci tj. privremeno obustavlja diplomatske misije iz ratom zahvacenog podrucja. Ako vec dodje do talacke krize, drzava vrsi drastican diplomatski pritisak i resavanje krize postavlja medju nacionalne prioritete...a mi imamo ministra koji se toliko razume u spoljnu politiku da ni engleski ne govori, a u fokusu su rijaliti programi, nepismeni ministri - prostaci i diskusija o bezrazloznim izborima koje narod placa preko svoje grbace!

sekana

pre 8 godina

Srbija nije mogla u ovom slučaju ništa da uradi može da priča šta ko hoce i de krivi vladu,nismo mogli mi da pustimo tog americkog vođu koga su tražili.

poz

pre 8 godina

Amerika se ne ponasa isto kada su u pitanju njeni gradjani i gradjani drugih zemalja
Ovo je dokaz da Amerika ne bira put do ostvarenja svojih ciljeva i da je kaznjena za ubijanje civila u Srbiji tokom nato agresije ovi ljudi bi mozda bili zivi.
Amerika mora da odgovara za ubistvo srpskih sluzbenika ambasade u Libiji.

Labud

pre 8 godina

(Hajdar, 20. februar 2016 10:09)

Ne lupaj! Drzave ne smeju da pregovaraju s njima. Otimali bi ih svaki dan.

A ovi su ubice. Em su kreirali tog monstruma, em ga i dalje odrzavaju u zivotu preko svojih saveznika iz Saudijske Arabije.

Pazarac

pre 8 godina

Nobelovu nagradu za mir bih dao onom, ko bi smeo i umeo, da pobroji sve nevine zrtve u americkim napadima. Pa da vidimo ko je najveci terorista.

Milan R

pre 8 godina

@Slobodan

To što su ovih dvoje ljudi stradali je upravo tako - strašno.
A to što velika većina nas ćuti i ne javlja se kada stotine ljudi ginu svakog, ali bukvalno svakog dana - e to je bolesno.

I ne samo što je bolesno, nego dok god ima "naših" pogibija koje su "strašne" i pogibija za koje nas briga, strašne i bolesne vesti će nastavljati da dolaze.

Tartuf

pre 8 godina

I pored velikih napora koje je uradila naša Vlada, na oslobođanju zarobljenih službenika Vlade, dogodila se ova strahota. Porodicama ubijeni, izjavljujem saučešće.

BeKo

pre 8 godina

@(Zoran, 20. februar 2016 11:15)

Pa nije ovo knjiga žalosti, piše kako ko misli. Pretpostavljam da je ljudima u 99,9 % slučajeva žao, ali nešto čisto sumnjam da neko od njihovih porodica sada ima vremena da čita saučešća u komentarima.

DU

pre 8 godina

Strasna sudbina. Juce sam gledala CNN izvestaj o tom napadu na ovaj grad i proslo mi je kroz misao u sekundi da je to tamo gde su ovi nasi oteti. I evo sad izvestaja....Saucesce.