Četvrtak, 29.05.2003.

11:39

Veselinov podneo ostavku

Izvor: B92

Veselinov podneo ostavku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Rouse

pre 20 godina

Hvala svim judima koji su potpisali peticiju. Hvala svima onima koji su se zalagali da do ovoga dodje. Ministar Veselinov mozda nije kriv sto je sedeo na zadnjem sedistu ali je kriv sto je posle nesrece pobegao iz Beogradske ulice, davao lazne izjave i neukusna saopstenja.

Mile

pre 20 godina

Slazem se sa Veselinovljevim stavom o vrednostima pomenutih clanova srpskog establismenta. Ipak bez pritiska javnosti on nikada ne bi podneo ostavku, sta vise od gore navedenih jedino je Canak negativnija figura od Veselinova!

nsv

pre 20 godina

kakva god, ostavka je ostavka i to prva u istoriji komunisticke i tranzicijske Srbije data pod pritiskom javnosti, priznao to bivsi ministar ili ne. nazalost, propusteno je da se ova politicka situacija iskoristi kao pokretac kampanje za sigurniji saobracaj na putevima Srbije i ulicama srpskih gradova. kao i u mnogocemu drugome, i u tome smo na zacelju Evrope......

Vlada - Malta

pre 20 godina

Niko nije ne zamenljiv, pogotovu ne u politici. Posle tragicne nesrece koja se desila trebao je odmah da podnese ostavku, i da predje na neku poziciju u senci, ali ta svest na zalost nije prisutna kod nas.

Milan

pre 20 godina

Kazu nije kriv zato sto je sedeo na zadnjem sedistu. Nije nego. On je nadredjen vozacu i vozac ima da ga slusa ako kaze da se vozi sporije. Pa ja kada se u taksiju vozim i vidim da vozac jurca, ja mu kazem da se nigde ne zurim i zamolim da vozi sporije.
A za muziku u slucalici opet nije kriv on nego sekretarica. Pa kakvo je to vaspitanje? Valjda treba on sam da pozove i da izjavi saucesce. Na sta to lici da se ozaloscena majka javi na telefon a onda da ceka dok sekretarica prebaci vezu gospodinu ministru. Strashno! Mnogo cak i od jednog politicara!
A Vlada se samo obrukala ovoliko dugim cekanjem, tako da se sada mislim kakvu li su trgovinu napravili...

Gang

pre 20 godina

Pa dobro. Ako je pao dogovor da Veselinov podnese ostavku, u redu je sto je to i uradio. Medjutim covek je sam kriv sto je toliko napadan posle nesrece. Zna se da bi ga opozicija napala i da je opsovao na javnom mestu ali ostali gradjani su ga napali jer im nije lepo objasnio (kao sto bi trebalo da uradi) da on i ima vozaca da ne bi morao da gleda kuda vozi, vec da bi mogao da telefonira, nesto pise i kuca na kompjuteru dok ide negde. Da nije tako sam bi vozio auto. Kako moze on da bude kriv za tu nesrecu?

bivski student prof.Veselinova

pre 20 godina

Zaista je strasno sta se desilo oko te nesrece.Jedan mladi zivot je zauvek ugasen i to je zaista tragedija.Ali ako gledamo sa druge strane mislim da je sve ovo mnogo vise napumpano, jer se nekome jednostavno nije dopadao Veselinov i nije mnogo trebalo da se on ukloni.Ako cemo da pogledamo ko je koliko iz Vlade uradio za vreme svog mandata u Toj zemlji videcemo da i on ne kaska mnogo za drugima.
Zato mislim da je strasno sto je jedna smrt, jedan ugaseni mladi zivot opet koristi u svrhe manipulacije, i zataskivanja tudjih gresaka i svrgavanja onih koji se nekome ne dopadaju.

mirko bajic

pre 20 godina

Za gospodina Veselinova sam prvi put cuo pre nekih petnaestak godina kad me je jedan prijatelj pozvao na jedno predavanje da slusamo jednog maladog pametnog coveka. Nije me prevario, stvarno sam prisustvovao jednom krajnje strucnom i hrabrom izlaganju. Toliko o mom poznavanju G Veselinova. Drugo ja ne vidim kakva je njegova krivica sto je sedeo u autu koji nije on vozio. To vam je kao da krivite putnike u autobusu koji je sleteo sa puta. Dobro je sto je pod pritiskom javnosti jedan ministar dao ostavku. Znaci niko nije nedodirljiv ali je lose sto je covek morao da da ostavku zbog dogadjaja koji je bio potpuno van njegove kontrole. Nasa "javnost" bi trebala da ima malo vise "politickog mozga" i shvati sta je odgovornost a sta ne. Ovako ta ista javnost istera jednog dobrog igraca iz tima ne zbog njegove slabe igre vec zbog greske u koracima koje se ne sude u fudbalu.

Gagic

pre 20 godina

Cekajte malo, pa sad ispade da je on podneo ostavku jer su ostali clanovi vlade "nedovoljno strucni i profesionalni" u svom poslu. Pa kako mu to do sada nije smetalo, nego sad odjednom? I "odavno" bi on podneo ostavku da nije bilo pritisaka. Pritisci su ga, dakle, kocili da da ostavku. Ma bice da se sali. Dajte malo da ga "pritiskamo" da ne radi (sta god radio)! Valjda ce da deluje na isti nacin, sta Vi mislite?

Ratko

pre 20 godina

Prvo - jedan ministar ne cini vladu! A drugo: sta je to on tako profesionalno obavljao u vladi(licno ne znam - poljoprivreda nije ni makla sa tacke predhodnih vlastodrzaca). Nisu mi poznati rezultati njegovog mucnog rada, osim da se on prosirio u fizickom smislu). Trece, on bi trebao biti gonjen od sudstva jer je njegovo vozilo odneo zivot jednog gradjanina Srbije, a to sto ga sudstvo nije odmah prozvalo na odgovornost, samo govori koliko nam je sudstvo nezavisno! Zapitajmo se malo...

Drummer

pre 20 godina

Nemojte misliti da je vlada naterala Veselinova da podnese ostavku iz moralnih razloga. Da je tako, vlada bi ga odmah primorala na to, a ne bi cekala da prolaze tolike nedelje. DOS je video da u Veselinovu ima vise stete nego koristi za vladare Srbije i da je on jedan od razloga sto se DOS glavesine svadjaju. Zato je uklonjen. Da je Veselinov bio vazan igrac u DOS-u, jos bi sedeo u ministarskoj fotelji i nikakav "pritisak gradjana" ne bi uticao ni jotu. Nije ovo nikakav dokaz napredka, nego sramni cin da bi se sacuvao ionako minimalni kredibilited ove jadne vlade i jos jadnijeg DOS-a. Dole Vlada!

Predrag Novakovic

pre 20 godina

Srpski narod je pokazao chuvenom Zapadu (i zapadnim vladama i zapadnoj javnosti) da se moze. A Americhki predsednici neka i dalje lazu pod zakletvom i prolaze sa time (Klinton kao primer). Hvala jos jednom OTPORU pre svega.
A Srpska vlada neka se stidi, opet nishta bez reakcije i uchesca naroda. Vi sami od sebe trazili ostavku ministra? Kad to? Glumite zapad?

paja

pre 20 godina

Da dopunim prethodnog komentatora: ne bi on podneo ostavku da to nije vlada od njega tražila. Nadam se da će na njegovo mesto doći neko kompetentniji.

Aleksandar Gubaš

pre 20 godina

Ostavku Veselinova vidim kao dobar znak da se ovde možda ipak konačno rađa javno mnjenje koje ima neku realnu snagu i samosvest.
http://www.harizma.com/editorial05.html

Mrgud

pre 20 godina

Mislim da je ovo prvi put u istoriji Srbije da je javnost primorala jednog ministra da podnese ostavku. Takodje hvala Veselinovu koji je ipak razumeo da je nepozeljan u vladi mada nije ukapirao da se ikada nemoralno postavio. Kao sto smo mnogo puta rekli, Milosevic nije direktno sam ubijao ali kako to dolikuje ima da odgovara za ono ucinjeno pod njegovom komandom. Slucaj Veselinov postavlja nove standarde u radu vlade. Sa druge strane DOS je dokazao da je prekretnica u pronalazenju opste korisnih solucija i da svojim modernim shvatanjima vodi Srbiju ka demokratiji i prosperitetu.

OnceAgain

pre 20 godina

Nezahvalna Srbija koja trazi i prozdire zrtve sopstvenih zavera nikada nece saznati sta je gospodin Veselinov mogao da ucini za nju. Zbog "krivice" koja se sastoji u tome sto je sedeo na zadnjoj klupi auta, i sto njegova sekretarica nije iskljucila muziku iz telefonske sekretarice tada kada je gospodin Veselinov pozvao porodicu preminule da izjavi saucesce (a to je detalj koji su mnogi zaboravili), Veselinov je bio progonjen i optuzen vise nego ratni zlocinci koji se na slobodi setaju glavnim gradom. Srbijo, pokrij se, ovo je tvoja sramota.

Alexandar

pre 20 godina

Da je odmah ponudio svoju ostavku, mozda bi mu ta ista javnost oprostila to sto se desilo i zamolila ga da ne podnosi ostavku. Ovako je naneo stetu ne samo sebi, vec i vladi u kojoj je bio. Sva ta ruzna saopstenja u vezi porodice poginule devojke i njegove beslovesne izjave bile su vise nego dovoljan razlog da taj covek ode, cak iako nije direktno odgovoran za ono sto se desilo.
Stvari se u Srbiji definitivno pomeraju na bolje. Steta je samo sto obicno prvo neko mora da pogine da bi se neko setio da neke stvari mogu da se urade i drugacije.
Vreme je da naucimo da razmisljamo i delamo na vreme. Umesto da se bavimo posledicama bolje je da se potrudimo da se neke ruzne stvari nikada i ne dogode.

Zeljko

pre 20 godina

E gospodine Veselinov, mogli ste uci u istoriju kao prvi srpski politicar koji je podneo ostavku iz moralnih razloga. Ovako to mesto ceka nekog drugog.

Jovan

pre 20 godina

Ne bi on nikad podneo ostavku da nije izvrsen pritisak javnosti, Vlade...
Ovo je jedan dobar pokazatelj da ima bar malo napretka u nasoj zemlji. Odgovornost funkcionera mora da postoji ne samo posle ovakvih tragicnih slucajeva. A skoro da smo zaboravili da neko treba da da ostavku posle neceg sto je lose uradio ili nije sprecio da se uradi.

Jovan

pre 20 godina

Ne bi on nikad podneo ostavku da nije izvrsen pritisak javnosti, Vlade...
Ovo je jedan dobar pokazatelj da ima bar malo napretka u nasoj zemlji. Odgovornost funkcionera mora da postoji ne samo posle ovakvih tragicnih slucajeva. A skoro da smo zaboravili da neko treba da da ostavku posle neceg sto je lose uradio ili nije sprecio da se uradi.

Zeljko

pre 20 godina

E gospodine Veselinov, mogli ste uci u istoriju kao prvi srpski politicar koji je podneo ostavku iz moralnih razloga. Ovako to mesto ceka nekog drugog.

paja

pre 20 godina

Da dopunim prethodnog komentatora: ne bi on podneo ostavku da to nije vlada od njega tražila. Nadam se da će na njegovo mesto doći neko kompetentniji.

Drummer

pre 20 godina

Nemojte misliti da je vlada naterala Veselinova da podnese ostavku iz moralnih razloga. Da je tako, vlada bi ga odmah primorala na to, a ne bi cekala da prolaze tolike nedelje. DOS je video da u Veselinovu ima vise stete nego koristi za vladare Srbije i da je on jedan od razloga sto se DOS glavesine svadjaju. Zato je uklonjen. Da je Veselinov bio vazan igrac u DOS-u, jos bi sedeo u ministarskoj fotelji i nikakav "pritisak gradjana" ne bi uticao ni jotu. Nije ovo nikakav dokaz napredka, nego sramni cin da bi se sacuvao ionako minimalni kredibilited ove jadne vlade i jos jadnijeg DOS-a. Dole Vlada!

Ratko

pre 20 godina

Prvo - jedan ministar ne cini vladu! A drugo: sta je to on tako profesionalno obavljao u vladi(licno ne znam - poljoprivreda nije ni makla sa tacke predhodnih vlastodrzaca). Nisu mi poznati rezultati njegovog mucnog rada, osim da se on prosirio u fizickom smislu). Trece, on bi trebao biti gonjen od sudstva jer je njegovo vozilo odneo zivot jednog gradjanina Srbije, a to sto ga sudstvo nije odmah prozvalo na odgovornost, samo govori koliko nam je sudstvo nezavisno! Zapitajmo se malo...

Milan

pre 20 godina

Kazu nije kriv zato sto je sedeo na zadnjem sedistu. Nije nego. On je nadredjen vozacu i vozac ima da ga slusa ako kaze da se vozi sporije. Pa ja kada se u taksiju vozim i vidim da vozac jurca, ja mu kazem da se nigde ne zurim i zamolim da vozi sporije.
A za muziku u slucalici opet nije kriv on nego sekretarica. Pa kakvo je to vaspitanje? Valjda treba on sam da pozove i da izjavi saucesce. Na sta to lici da se ozaloscena majka javi na telefon a onda da ceka dok sekretarica prebaci vezu gospodinu ministru. Strashno! Mnogo cak i od jednog politicara!
A Vlada se samo obrukala ovoliko dugim cekanjem, tako da se sada mislim kakvu li su trgovinu napravili...

Aleksandar Gubaš

pre 20 godina

Ostavku Veselinova vidim kao dobar znak da se ovde možda ipak konačno rađa javno mnjenje koje ima neku realnu snagu i samosvest.
http://www.harizma.com/editorial05.html

Gagic

pre 20 godina

Cekajte malo, pa sad ispade da je on podneo ostavku jer su ostali clanovi vlade "nedovoljno strucni i profesionalni" u svom poslu. Pa kako mu to do sada nije smetalo, nego sad odjednom? I "odavno" bi on podneo ostavku da nije bilo pritisaka. Pritisci su ga, dakle, kocili da da ostavku. Ma bice da se sali. Dajte malo da ga "pritiskamo" da ne radi (sta god radio)! Valjda ce da deluje na isti nacin, sta Vi mislite?

Vlada - Malta

pre 20 godina

Niko nije ne zamenljiv, pogotovu ne u politici. Posle tragicne nesrece koja se desila trebao je odmah da podnese ostavku, i da predje na neku poziciju u senci, ali ta svest na zalost nije prisutna kod nas.

Mile

pre 20 godina

Slazem se sa Veselinovljevim stavom o vrednostima pomenutih clanova srpskog establismenta. Ipak bez pritiska javnosti on nikada ne bi podneo ostavku, sta vise od gore navedenih jedino je Canak negativnija figura od Veselinova!

Rouse

pre 20 godina

Hvala svim judima koji su potpisali peticiju. Hvala svima onima koji su se zalagali da do ovoga dodje. Ministar Veselinov mozda nije kriv sto je sedeo na zadnjem sedistu ali je kriv sto je posle nesrece pobegao iz Beogradske ulice, davao lazne izjave i neukusna saopstenja.

Predrag Novakovic

pre 20 godina

Srpski narod je pokazao chuvenom Zapadu (i zapadnim vladama i zapadnoj javnosti) da se moze. A Americhki predsednici neka i dalje lazu pod zakletvom i prolaze sa time (Klinton kao primer). Hvala jos jednom OTPORU pre svega.
A Srpska vlada neka se stidi, opet nishta bez reakcije i uchesca naroda. Vi sami od sebe trazili ostavku ministra? Kad to? Glumite zapad?

OnceAgain

pre 20 godina

Nezahvalna Srbija koja trazi i prozdire zrtve sopstvenih zavera nikada nece saznati sta je gospodin Veselinov mogao da ucini za nju. Zbog "krivice" koja se sastoji u tome sto je sedeo na zadnjoj klupi auta, i sto njegova sekretarica nije iskljucila muziku iz telefonske sekretarice tada kada je gospodin Veselinov pozvao porodicu preminule da izjavi saucesce (a to je detalj koji su mnogi zaboravili), Veselinov je bio progonjen i optuzen vise nego ratni zlocinci koji se na slobodi setaju glavnim gradom. Srbijo, pokrij se, ovo je tvoja sramota.

Mrgud

pre 20 godina

Mislim da je ovo prvi put u istoriji Srbije da je javnost primorala jednog ministra da podnese ostavku. Takodje hvala Veselinovu koji je ipak razumeo da je nepozeljan u vladi mada nije ukapirao da se ikada nemoralno postavio. Kao sto smo mnogo puta rekli, Milosevic nije direktno sam ubijao ali kako to dolikuje ima da odgovara za ono ucinjeno pod njegovom komandom. Slucaj Veselinov postavlja nove standarde u radu vlade. Sa druge strane DOS je dokazao da je prekretnica u pronalazenju opste korisnih solucija i da svojim modernim shvatanjima vodi Srbiju ka demokratiji i prosperitetu.

Alexandar

pre 20 godina

Da je odmah ponudio svoju ostavku, mozda bi mu ta ista javnost oprostila to sto se desilo i zamolila ga da ne podnosi ostavku. Ovako je naneo stetu ne samo sebi, vec i vladi u kojoj je bio. Sva ta ruzna saopstenja u vezi porodice poginule devojke i njegove beslovesne izjave bile su vise nego dovoljan razlog da taj covek ode, cak iako nije direktno odgovoran za ono sto se desilo.
Stvari se u Srbiji definitivno pomeraju na bolje. Steta je samo sto obicno prvo neko mora da pogine da bi se neko setio da neke stvari mogu da se urade i drugacije.
Vreme je da naucimo da razmisljamo i delamo na vreme. Umesto da se bavimo posledicama bolje je da se potrudimo da se neke ruzne stvari nikada i ne dogode.

mirko bajic

pre 20 godina

Za gospodina Veselinova sam prvi put cuo pre nekih petnaestak godina kad me je jedan prijatelj pozvao na jedno predavanje da slusamo jednog maladog pametnog coveka. Nije me prevario, stvarno sam prisustvovao jednom krajnje strucnom i hrabrom izlaganju. Toliko o mom poznavanju G Veselinova. Drugo ja ne vidim kakva je njegova krivica sto je sedeo u autu koji nije on vozio. To vam je kao da krivite putnike u autobusu koji je sleteo sa puta. Dobro je sto je pod pritiskom javnosti jedan ministar dao ostavku. Znaci niko nije nedodirljiv ali je lose sto je covek morao da da ostavku zbog dogadjaja koji je bio potpuno van njegove kontrole. Nasa "javnost" bi trebala da ima malo vise "politickog mozga" i shvati sta je odgovornost a sta ne. Ovako ta ista javnost istera jednog dobrog igraca iz tima ne zbog njegove slabe igre vec zbog greske u koracima koje se ne sude u fudbalu.

bivski student prof.Veselinova

pre 20 godina

Zaista je strasno sta se desilo oko te nesrece.Jedan mladi zivot je zauvek ugasen i to je zaista tragedija.Ali ako gledamo sa druge strane mislim da je sve ovo mnogo vise napumpano, jer se nekome jednostavno nije dopadao Veselinov i nije mnogo trebalo da se on ukloni.Ako cemo da pogledamo ko je koliko iz Vlade uradio za vreme svog mandata u Toj zemlji videcemo da i on ne kaska mnogo za drugima.
Zato mislim da je strasno sto je jedna smrt, jedan ugaseni mladi zivot opet koristi u svrhe manipulacije, i zataskivanja tudjih gresaka i svrgavanja onih koji se nekome ne dopadaju.

Gang

pre 20 godina

Pa dobro. Ako je pao dogovor da Veselinov podnese ostavku, u redu je sto je to i uradio. Medjutim covek je sam kriv sto je toliko napadan posle nesrece. Zna se da bi ga opozicija napala i da je opsovao na javnom mestu ali ostali gradjani su ga napali jer im nije lepo objasnio (kao sto bi trebalo da uradi) da on i ima vozaca da ne bi morao da gleda kuda vozi, vec da bi mogao da telefonira, nesto pise i kuca na kompjuteru dok ide negde. Da nije tako sam bi vozio auto. Kako moze on da bude kriv za tu nesrecu?

nsv

pre 20 godina

kakva god, ostavka je ostavka i to prva u istoriji komunisticke i tranzicijske Srbije data pod pritiskom javnosti, priznao to bivsi ministar ili ne. nazalost, propusteno je da se ova politicka situacija iskoristi kao pokretac kampanje za sigurniji saobracaj na putevima Srbije i ulicama srpskih gradova. kao i u mnogocemu drugome, i u tome smo na zacelju Evrope......

OnceAgain

pre 20 godina

Nezahvalna Srbija koja trazi i prozdire zrtve sopstvenih zavera nikada nece saznati sta je gospodin Veselinov mogao da ucini za nju. Zbog "krivice" koja se sastoji u tome sto je sedeo na zadnjoj klupi auta, i sto njegova sekretarica nije iskljucila muziku iz telefonske sekretarice tada kada je gospodin Veselinov pozvao porodicu preminule da izjavi saucesce (a to je detalj koji su mnogi zaboravili), Veselinov je bio progonjen i optuzen vise nego ratni zlocinci koji se na slobodi setaju glavnim gradom. Srbijo, pokrij se, ovo je tvoja sramota.

mirko bajic

pre 20 godina

Za gospodina Veselinova sam prvi put cuo pre nekih petnaestak godina kad me je jedan prijatelj pozvao na jedno predavanje da slusamo jednog maladog pametnog coveka. Nije me prevario, stvarno sam prisustvovao jednom krajnje strucnom i hrabrom izlaganju. Toliko o mom poznavanju G Veselinova. Drugo ja ne vidim kakva je njegova krivica sto je sedeo u autu koji nije on vozio. To vam je kao da krivite putnike u autobusu koji je sleteo sa puta. Dobro je sto je pod pritiskom javnosti jedan ministar dao ostavku. Znaci niko nije nedodirljiv ali je lose sto je covek morao da da ostavku zbog dogadjaja koji je bio potpuno van njegove kontrole. Nasa "javnost" bi trebala da ima malo vise "politickog mozga" i shvati sta je odgovornost a sta ne. Ovako ta ista javnost istera jednog dobrog igraca iz tima ne zbog njegove slabe igre vec zbog greske u koracima koje se ne sude u fudbalu.

bivski student prof.Veselinova

pre 20 godina

Zaista je strasno sta se desilo oko te nesrece.Jedan mladi zivot je zauvek ugasen i to je zaista tragedija.Ali ako gledamo sa druge strane mislim da je sve ovo mnogo vise napumpano, jer se nekome jednostavno nije dopadao Veselinov i nije mnogo trebalo da se on ukloni.Ako cemo da pogledamo ko je koliko iz Vlade uradio za vreme svog mandata u Toj zemlji videcemo da i on ne kaska mnogo za drugima.
Zato mislim da je strasno sto je jedna smrt, jedan ugaseni mladi zivot opet koristi u svrhe manipulacije, i zataskivanja tudjih gresaka i svrgavanja onih koji se nekome ne dopadaju.

Gang

pre 20 godina

Pa dobro. Ako je pao dogovor da Veselinov podnese ostavku, u redu je sto je to i uradio. Medjutim covek je sam kriv sto je toliko napadan posle nesrece. Zna se da bi ga opozicija napala i da je opsovao na javnom mestu ali ostali gradjani su ga napali jer im nije lepo objasnio (kao sto bi trebalo da uradi) da on i ima vozaca da ne bi morao da gleda kuda vozi, vec da bi mogao da telefonira, nesto pise i kuca na kompjuteru dok ide negde. Da nije tako sam bi vozio auto. Kako moze on da bude kriv za tu nesrecu?

Jovan

pre 20 godina

Ne bi on nikad podneo ostavku da nije izvrsen pritisak javnosti, Vlade...
Ovo je jedan dobar pokazatelj da ima bar malo napretka u nasoj zemlji. Odgovornost funkcionera mora da postoji ne samo posle ovakvih tragicnih slucajeva. A skoro da smo zaboravili da neko treba da da ostavku posle neceg sto je lose uradio ili nije sprecio da se uradi.

Predrag Novakovic

pre 20 godina

Srpski narod je pokazao chuvenom Zapadu (i zapadnim vladama i zapadnoj javnosti) da se moze. A Americhki predsednici neka i dalje lazu pod zakletvom i prolaze sa time (Klinton kao primer). Hvala jos jednom OTPORU pre svega.
A Srpska vlada neka se stidi, opet nishta bez reakcije i uchesca naroda. Vi sami od sebe trazili ostavku ministra? Kad to? Glumite zapad?

Aleksandar Gubaš

pre 20 godina

Ostavku Veselinova vidim kao dobar znak da se ovde možda ipak konačno rađa javno mnjenje koje ima neku realnu snagu i samosvest.
http://www.harizma.com/editorial05.html

Mrgud

pre 20 godina

Mislim da je ovo prvi put u istoriji Srbije da je javnost primorala jednog ministra da podnese ostavku. Takodje hvala Veselinovu koji je ipak razumeo da je nepozeljan u vladi mada nije ukapirao da se ikada nemoralno postavio. Kao sto smo mnogo puta rekli, Milosevic nije direktno sam ubijao ali kako to dolikuje ima da odgovara za ono ucinjeno pod njegovom komandom. Slucaj Veselinov postavlja nove standarde u radu vlade. Sa druge strane DOS je dokazao da je prekretnica u pronalazenju opste korisnih solucija i da svojim modernim shvatanjima vodi Srbiju ka demokratiji i prosperitetu.

Alexandar

pre 20 godina

Da je odmah ponudio svoju ostavku, mozda bi mu ta ista javnost oprostila to sto se desilo i zamolila ga da ne podnosi ostavku. Ovako je naneo stetu ne samo sebi, vec i vladi u kojoj je bio. Sva ta ruzna saopstenja u vezi porodice poginule devojke i njegove beslovesne izjave bile su vise nego dovoljan razlog da taj covek ode, cak iako nije direktno odgovoran za ono sto se desilo.
Stvari se u Srbiji definitivno pomeraju na bolje. Steta je samo sto obicno prvo neko mora da pogine da bi se neko setio da neke stvari mogu da se urade i drugacije.
Vreme je da naucimo da razmisljamo i delamo na vreme. Umesto da se bavimo posledicama bolje je da se potrudimo da se neke ruzne stvari nikada i ne dogode.

nsv

pre 20 godina

kakva god, ostavka je ostavka i to prva u istoriji komunisticke i tranzicijske Srbije data pod pritiskom javnosti, priznao to bivsi ministar ili ne. nazalost, propusteno je da se ova politicka situacija iskoristi kao pokretac kampanje za sigurniji saobracaj na putevima Srbije i ulicama srpskih gradova. kao i u mnogocemu drugome, i u tome smo na zacelju Evrope......

Zeljko

pre 20 godina

E gospodine Veselinov, mogli ste uci u istoriju kao prvi srpski politicar koji je podneo ostavku iz moralnih razloga. Ovako to mesto ceka nekog drugog.

paja

pre 20 godina

Da dopunim prethodnog komentatora: ne bi on podneo ostavku da to nije vlada od njega tražila. Nadam se da će na njegovo mesto doći neko kompetentniji.

Drummer

pre 20 godina

Nemojte misliti da je vlada naterala Veselinova da podnese ostavku iz moralnih razloga. Da je tako, vlada bi ga odmah primorala na to, a ne bi cekala da prolaze tolike nedelje. DOS je video da u Veselinovu ima vise stete nego koristi za vladare Srbije i da je on jedan od razloga sto se DOS glavesine svadjaju. Zato je uklonjen. Da je Veselinov bio vazan igrac u DOS-u, jos bi sedeo u ministarskoj fotelji i nikakav "pritisak gradjana" ne bi uticao ni jotu. Nije ovo nikakav dokaz napredka, nego sramni cin da bi se sacuvao ionako minimalni kredibilited ove jadne vlade i jos jadnijeg DOS-a. Dole Vlada!

Gagic

pre 20 godina

Cekajte malo, pa sad ispade da je on podneo ostavku jer su ostali clanovi vlade "nedovoljno strucni i profesionalni" u svom poslu. Pa kako mu to do sada nije smetalo, nego sad odjednom? I "odavno" bi on podneo ostavku da nije bilo pritisaka. Pritisci su ga, dakle, kocili da da ostavku. Ma bice da se sali. Dajte malo da ga "pritiskamo" da ne radi (sta god radio)! Valjda ce da deluje na isti nacin, sta Vi mislite?

Ratko

pre 20 godina

Prvo - jedan ministar ne cini vladu! A drugo: sta je to on tako profesionalno obavljao u vladi(licno ne znam - poljoprivreda nije ni makla sa tacke predhodnih vlastodrzaca). Nisu mi poznati rezultati njegovog mucnog rada, osim da se on prosirio u fizickom smislu). Trece, on bi trebao biti gonjen od sudstva jer je njegovo vozilo odneo zivot jednog gradjanina Srbije, a to sto ga sudstvo nije odmah prozvalo na odgovornost, samo govori koliko nam je sudstvo nezavisno! Zapitajmo se malo...

Milan

pre 20 godina

Kazu nije kriv zato sto je sedeo na zadnjem sedistu. Nije nego. On je nadredjen vozacu i vozac ima da ga slusa ako kaze da se vozi sporije. Pa ja kada se u taksiju vozim i vidim da vozac jurca, ja mu kazem da se nigde ne zurim i zamolim da vozi sporije.
A za muziku u slucalici opet nije kriv on nego sekretarica. Pa kakvo je to vaspitanje? Valjda treba on sam da pozove i da izjavi saucesce. Na sta to lici da se ozaloscena majka javi na telefon a onda da ceka dok sekretarica prebaci vezu gospodinu ministru. Strashno! Mnogo cak i od jednog politicara!
A Vlada se samo obrukala ovoliko dugim cekanjem, tako da se sada mislim kakvu li su trgovinu napravili...

Vlada - Malta

pre 20 godina

Niko nije ne zamenljiv, pogotovu ne u politici. Posle tragicne nesrece koja se desila trebao je odmah da podnese ostavku, i da predje na neku poziciju u senci, ali ta svest na zalost nije prisutna kod nas.

Mile

pre 20 godina

Slazem se sa Veselinovljevim stavom o vrednostima pomenutih clanova srpskog establismenta. Ipak bez pritiska javnosti on nikada ne bi podneo ostavku, sta vise od gore navedenih jedino je Canak negativnija figura od Veselinova!

Rouse

pre 20 godina

Hvala svim judima koji su potpisali peticiju. Hvala svima onima koji su se zalagali da do ovoga dodje. Ministar Veselinov mozda nije kriv sto je sedeo na zadnjem sedistu ali je kriv sto je posle nesrece pobegao iz Beogradske ulice, davao lazne izjave i neukusna saopstenja.