Nekontrolisana seča badnjaka uništava šume

Novi Sad -- "Vojvodinašume" apeluju da se sačuva šumski fond, jer se svake godine u ovo vreme nekontrolisano seku mlada stabla hrasta lužnjaka, poznatog i kao Badnje drvo.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ne brinite nista, Nato nam je kriv sto nema cistog vazduha.
  (Kirito, 5. januar 2016 11:57)

  # Link komentara

 2. Neko Srbinu primitivcu priča o očuvanju životne sredine...

  Svašta!
  (zoran, 5. januar 2016 11:36)

  # Link komentara

 3. Primer štetočinskog delovanja praznoverja i paganštine. To se može suzbiti samo strogim kaznama i podučavanjem naroda da razlikuje Hristovo učenje od neznabožačkih rituala (koji su zamaskirani time što im je prikačen tobože hrišćanski značaj kroz reči "Hristos se rodi", "Hristos vaskrse" itd). Primitivizam, neukost i varvarstvo kod Srba su najvećim delom posledica nepotpunog prihvatanja Svetog Pisma. Kod Srba se Jevanđelja ne čitaju i o njima se ne razmišlja, isključiva pažnja se posvećuje formi tj. ritualima, obredima, simbolima. Najbitnije su slave, krštenja, osvećenja, krstovi oko vrata, ikone po zidovima itd. Tome na ruku i te kako ide i pravoslavno sveštenstvo koje kao da se zavetovalo da će dati sve od sebe da ovakva situacija traje zauvek.
  (Marko, 5. januar 2016 11:19)

  # Link komentara

 4. Vec i vrapci na grani znaju da je Srbima potrebno daleko vise obrazovanja, od srednjevekovnih paganskih rituala.
  (v stepanovic, 5. januar 2016 11:15)

  # Link komentara

 5. Neovernici, neopravoslavci!
  (nase_ime, 5. januar 2016 10:53)

  # Link komentara

 6. srce me boli kad pomislim koliko se nepotrebno hrasta isece kako bi se kao sproveli neki obicaji cije je poreklo u dubinama paganstine. pa i u tom slucaju je nejasno kako je obozavanje drveta (odn. hrasta) u korelaciji sa njegovom secom. treba tu secu badnjaka zabraniti zakonom i strogo kaznjavati, bar kad je rec o sumama u drzavnom vlasnistvu.
  (nebotovan, 5. januar 2016 10:46)

  # Link komentara

 7. Braco Srbi, sacuvajmo nase sume i prirodne resurse. To je najvece bogatstvo koje ova malena zemlja ima. Nismo svesni koliki potencijal lezi u prirodi. Vratice nam se desetostruko sve sto smo prirodi radili, i dobro i lose.
  (Sumar, 5. januar 2016 10:24)

  # Link komentara