Utorak, 15.12.2015.

16:16

Vučić: Sve zavisi od nas

Nema mesta euforiji, ali niko ne sme da potcenjuje značaj datuma u kom je Srbija otvorila prva poglavlja sa EU, kaže za B92 premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Vuèiæ: Sve zavisi od nas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Ladislav

pre 8 godina

Svi mi zelimo da Srbija bude pravno uredjena zemlja,u kojoj gradjani bolje zive,a to ce biti ostvarivo postepeno kako budu tekli pregovori sa EU.

Tatjanazr

pre 8 godina

Clanstvo Srbieju EU nikada nije bilo relanije,samo treba naporno raditi kako bi se ispunili uslovi EU jer je to i u nasem interesu.

Ana

pre 8 godina

(dva lica, 15. decembar 2015 19:51)

Njega je mozda sramota da se pogleda u ogledalo, ali bi Tadica trebalo da bude jos vise sramota, a i vas koji ga branite. Tadic je zbog svog kukavicluka, da bi mogao jos malo, zajedno sa svojom lopovskom klikom, da ostane na vlasti, izbegavao da uradi ovo sto je sada uradjeno, nazalost, tek sada, i to mu nikada necu oprostiti. Izgubio bi mozda sledece izbore, ali on nije bio biran da dobije sledece izbore i obezbedi svoje d..., vec da za sve nas i zemlju uradi nesto dobro. Jasno vam je da bot nisam, ali ne volim ni zamajavanje i stranacku ostrascenost.

Maca

pre 8 godina

Sada mnogo više zavisi od nas nego do pre jednog dana i zato treba da spustimo loptu na zemlju. Evropska unija nam je pružila šansu, a na nama je da je iskoristimo ili ne. U svakom slučaju novu nećemo imati to je izvesno.

Jasnovid

pre 8 godina

Sve zavisi od nas

Sta znaci "nas"? Narod niste pitali kada ste ga odveli u katastrofu. Ako se "nas" odnosi na ceo narod onda je to velika promena u vasim pogledima na situaciju. Kamo srece da ste "nas" pitali i ranije.

Nenad

pre 8 godina

Sve zavisi od političara, a njima napredak ne odgovara jer ne mogu da kradu.
Samo zato čekamo 15 punih godina i na tom putu im nije smetalo ni da se late ubistva premijera 2003. godine...

Covek iz senke

pre 8 godina

Znas u sta mozes cvrsto da verujes? Da ce ovi gradjani srbije tebe i SNS sa sve ovim botovima da posalje na sledecim izborima u politicku istoriju.

Kale

pre 8 godina

Da nebi Slobe, Šešelja, Tome, Vucica Srbija bi bar 1997-god. bila u EU ili sigurno pre Bugarske i Rumunije.Toliko o vasem doprinosu cisto da se zna kakva vam je uloga bila ČISTI KOČNIČARI.

dva lica

pre 8 godina

Kada je Tadić negde 2007.godine potpisao SSP sa EU, Vučić i Nikolić su ga nazivali "izdajnikom" i pretili da će mu "narod i istorija suditi"! Dok su bili radikali, sve vreme su kočili evropski put Srbije, kleli se u "majku Rusiju" i otvoreno podržavali optužene za ratne zločine! Danas, to je euforija i "novo rađanje Srbije"! Dakle, Tadić je kao političar i vizionar bio najmanje 10 godina ispred vas, naprednjaka! Da li vas je, premijeru, sramota kad se pogledate u ogledalo, posle svih ovih godina i Vaših izjava?

Vesna

pre 8 godina

Svi trebamo da budemo ponosni na ovakav pomak, to je veliki korak koji je ucinjen, ali neki uvek imaju komentare koji kao da ne zele dobro ovoj drzavi!

jole

pre 8 godina

Mnogo toga cemo nauciti od Evropske unije, mnogo cemo i kritika dobiti, mnogo cemo i truda i rada uloziti... Na sve to gledam kao na sansu da jednog dana nasa deca zive onako kako ceo razvijeni svet i zivi...

neutralni felsh

pre 8 godina

Nego, da li može premijer ili neki njegov "stručnjak", da iznese mišljenje/prognozu o EU za 4 godine.Šta će se desiti ako/kad Britanci izađu iz unije ili ako/kad premijerova prijateljica izgubi izbore u Nemačkoj?
(Partibrejker, 15. decembar 2015 18:23)


evo ja cu ti reci: isto sto i do sada - 1. britanija preti izlaskom iz unije jos od kako je pristupila, i sto se toga tice tu ih niko ne uzima za ozbiljno, cak ni ona sama sebe. uostalom, motor EU je neformalna unija nemacke i francuske.
2. cudo da nisi primetio da skoro sve relevantne nemacke partije imaju konsenzus o evropskoj uniji, bila vlada leva ili desna, pro-evropska politika je konstanta.

Partibrejker

pre 8 godina

Ja sam mislio da se nešto proslavlja, kad se nešto završi ili tome slično, a ne kad se praktično ništa nije ni desilo, ali ko mene šta pita.Nego, da li može premijer ili neki njegov "stručnjak", da iznese mišljenje/prognozu o EU za 4 godine.Šta će se desiti ako/kad Britanci izađu iz unije ili ako/kad premijerova prijateljica izgubi izbore u Nemačkoj?

Robin Hud

pre 8 godina

Ovo ne vazi za B92, ali na zalost postoji u Srbiji mnogo internet i stampanih medija koji senzacionalnim izjavama obmanjuju narod i povecavaju svoju citanost. Protiv treceg oka nemam nista protiv, ima tu i pametnih stvari da se procitaju.

Agent Cooper

pre 8 godina

Kad neko nema obraza onda daje ovakve izjave. Da nisu (ovi sada) navijali za one koji su ga ubili , Zoran Djindjic bi nas uveo u EU , punopravno članstvo, do 2012. godine, najkasnije.

Sloba

pre 8 godina

Znacu da nas ceni vlada kad vidim Lidl, Aldi i Ikeu. Sada sa najmanjim primanjima u Evropi placamo najskuplje hranu, namestaj i ostalo. Do tada samo jedna rec: Korupcija.

Valentina

pre 8 godina

Gledao sam jednu emisiju o tasmanijskom djavolu. Bez da vredjam tu zverku naš premijer me podseća na njega. Mislim ne po izgledu već po prirodi ponašanja.

Jovan

pre 8 godina

Da "premudri" premijer nije sa svojim bivšim i sadasnjim, saradnicima tako zdusno radio protiv svih onih koji su zeleli da Srbiju povedu i uvedu u EU, Srbija bi bila vec odavno bila član unije.
Setimo se samo pretnji, demonstracija, lepljenja plakata podrske ratnim zlocincima i ubicama...Pre toga je bio član Vlade koja je Srbiju uvela u rat koji se završio okupacijom Kosova.
Sada taj isti nam govori kako je to istorijski trenutak!! Shizofrena politika koju vodi nece doneti ništa dobroga. Uskoro ce morati jasno i glasno da se opredeli: Rusija ili NATO?
To je trenutak koji ce biti "smak sveta" odn. njegovog rezima.

leti trista direktora EPS-a

pre 8 godina

Pa kada već izazivš putem metafore,evo da ti odgovorim. Ja u tvoje priče premijeru verujem kao i "trećem oku" t.j. pročitaću ih (novine treće oko ili tvoje izjave) ako nemam pametnija posla ali ni dinara neću dati ni za jedno ni za drugo.Inače sam glasao za tebe.

BeKo

pre 8 godina

"Transformacija nacionalističke ideologije, naravno, nije posledica evolucije ideja na kojima se zasnivala – nametnuo ju je čeoni sudar s nemogućnošću da se ona dalje sprovodi. Naime, za razliku od zlatnog doba nacionalizma, u osvit devedesetih, Srbija je danas daleko izloženija uticaju Evropske unije i drugih globalnih igrača, a etnička struktura i politička dinamika postjugoslovenskog prostora dramatično su se promenile. Od glasnih zagovornika ratovanja po komšiluku ostao je još samo dementni bivši general kojeg naglavce izbacuju iz sudnice u Hagu. Međutim, izvoz vojnih kolona nije jedina manifestacija nacionalističke politike.

Njen drugi važan aspekt tiče se institucionalnog ustrojstva države i pitanja identiteta, čemu nacionalistička politika nastavlja da pristupa posredstvom pasivno-agresivnog etnocentrizma. Izmišljanjem tradicije, pranjem istorije (naročito u formi tzv. negacionizma) i desekularizacijom države, ona postepeno zauzima čitav prostor stare nacionalističke matrice kojoj je istekao rok trajanja. Taj novi nacionalizam već godinama pokušava da instrumentalizuje proces evropskih integracija, svodeći ga na glumljenje pristojnosti da bi se dobio pristup fondovima EU, istovremeno zadržavajući preko potrebnu modernizaciju države na kozmetičkim promenama. Zanimljivo je primetiti da nova forma nacionalizma nije rezultat ublažavanja stavova i evropeizacije nacionalističkih stranaka, već prihvatanja nacionalističkih vrednosti od strane partija nekadašnjeg „demokratskog bloka“. „Reformisani“ radikali pod firmom SNS-a tu su politiku samo preuzeli.

бт

pre 8 godina

Увек су моћници одређивали судбину на Балкану тако да ово што прича Вучић да "све зависи од нас" значи или тотално непознавање историје или још једну демагошку реторику. Бугарска је рецимо експресно примљена у ЕУ, без икаквих поглавља и осталих глупости, јер су дали НАТО пакту аеродроме, радаре и ваздушни простор за бомбардовање Србије. Тако су силници хтели и тако је било. Тачно је да нико неће тражити признање лажне државе Косова али ће зато тражити сагласност да Русија не уложи вето на пријем те "државе" у УН, као што су тражили и добили Вучићеву сагласност да буду примљени у Олимпијски комитет (па ћемо у Рију играти утакмице једни против других). И када буду, уз Вучићеву сагласност примљени у УН он ће говорити како то и даље ништа не значи јер ми тобоже никада нећемо признати Косово.

gori od njgorih

pre 8 godina

Ljudi,ovaj je gori od Tita,onaj je bio sve i svja,ali imao rezultata,a ovaj
prodaje maglu i ima ga sviuda...Muka mi je od njega. Izbori,a onda pamet u
glavu pa birajmo normalnog,ovaj odeeeee...
Posebna prica su ovi botovi,ili je njihov nivo prenizak ili dobijaju napisano. Ovakve gluposti koje pisu su zaista uvreda za inteligenciju!

TheRiddler

pre 8 godina

Premijer im je lepo odgovorio na mnogo glupo pitanje. Kakve mi veze imamo sa navedenim drzavama? I zasto bi nas uopste to zanimalo. Borimo se samo za sebe.

srdjan

pre 8 godina

Nažalost mi smo uvek spremni da kritikujemo čak i kad je nešto dobro i pozitivno, ali netreba mnogo pridavati pažnje svakojakim komentarima već treba nastaviti i dalje na ovom kursu na kojim se Srbija trenutno nalazi.

Maksim

pre 8 godina

Naravno, samo rad će nam omogućiti da sebi obezbedimo bolju budućnost. Preuzeti odgovornost i rešavati probleme je najvažnija stvar koja državu gura napred.

Vera

pre 8 godina

Gde bi smo mi danas bili da nije ubijen Zoran Djindjic.
Ako me pamcenje ne vara Seselj i radikali su najavili pred odlazak u Hag da ce biti prolivena krv u Srbiji.Ode on ode Mira Markovic ubise Zorana koga su nazivali najgorim izdajnikom.Trinaest godina kasnije nas svemoguci nam prica ovakve stvari.
(penzionerka koja nije izlapela)

forwarddd

pre 8 godina

Uprkos velikim prtiscima i nadolazecim preprekama, mozemo slobodno da kazemo da cemo ogromnim radom pobediti sve probleme koje ce nam se naci na put!

trece oko, jaje i ostale paranormalne pojave

pre 8 godina

ne znam za to trece oko, ali mi sa dva oketa moz da vidimo da na kosmet vise ne mogu da udju srbi sa srpskom licnom kartom, iako su stanovnici tog istog kosmeta. kazu, sad je to republjik kosova...

Aleksej

pre 8 godina

Vidim ima mnogih koji stalno kude. Ljudi pogledajte činjenice i šta je urađeno, mene ne zanima šta ko priča, ali dela su na njihovoj strani.

PS

pre 8 godina

Da li postoji novina ili bilo koji drugi vid medija gde se doticni ne pojavljuje?
Za sad ga nema u rubrikama:"Moj ljubimac" i "Super zena".
Hvala Spasiocu iz snezne oluje sto nam svakodnevno ispira mozak!

brancinkoo

pre 8 godina

Ovo je bitan dan za Srbiju! Prvi put jedna mala nerazvijena zemlja poput Srbije se zvanicno kandiduje za clanicu Evropske unije! To je vidan pomak.

vladimir

pre 8 godina

"Radićemo da popravimo ekonomske okolnosti, da Srbija postane normalna, pristojna i uređena zemlja", rekao je Vučić za B92.

ZNAČI - Sada smo NENORMALNA, NEPRISTOJNA I NEUREDJENA ZEMLJA!!!
Toloko o našim "dosadašnjim uspesima!!!

Pelikan

pre 8 godina

Ako zaista zelimo da uspemo u ovom poslu,moramo verovati u to,mislim da je to kljucna poruka koju premijer salje,a ne da vec sada trazimo nesto negativno u svemu ovome!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Srbija od jučer nije ništa bliža članstvu u EU nego je bila prije mjesec dana, to sve je samo šou da se skrene pažnja od gomile drugih cirkusa i afera aktuelne vlasti.
Sjeća li se npr. neko slučaja Gašić, prošle su skoro dve nedelje a on još nije smijenjen, zar je netko mislio da će Vučić stvarno smijeniti svog dobrog prijatelja?!
Premijer ima ovlaštenja momentalno otpustiti nekog ministra, i noga u dupe je korak naprijed!

Danijela

pre 8 godina

Pokušavam shavtiti one koji pokušavaju omalovažiti svaki korak ka EU, naročito poslednja dva dana, i stvarno ne mogu shvatiti. Isti ti ljudi su bili najglasniji zagovornici pristupa EU-ji.

Od nas zavisi

pre 8 godina

Pravi odgovor, na onakvo pitanje. Vec danima se govori, da od otvaranja poglavlja skoro sve zavisi od nas, kao i brzina zavrsetka tog procesa.

nebojsa

pre 8 godina

zbog čega bi ruski ambasador prisustvovao ovom cirkusu,i bio u društvu političara zemalja koje su uvele sankcije rusiji,znači nije hteo dođe,eno ga za to vreme na ručku u skadarliji

Just Sayin

pre 8 godina

Neverovatno je koliko ima botovskih komentara. Je li botovi? Jel Vam ne bi bilo lepse da nadjete bolji posao od dnevnice i sendvica? Sta Vam deca (ne) jedu? Koliko rupa imaju njihove patike i trenerke? Koliko cekaju u redu kod lekara? Koliko dugo se gurate u autobusu dok idete po dete u skolu? A ne smeta Vam? Lakse je uzimati 500din i cutati nego ustati i pobuniti se..

Bane

pre 8 godina

Lepo se setio premijer što pominje „Treće oko“ . Mi smo poznati da u nas vladaju teorije zavere i uvek je kao nešto „sakriveno od javnosti“. Valjda su konačno ta vremena prošlost, i da se okrenemo transparentnosti i prosperitetu!

Nikola

pre 8 godina

Ovaj uspeh je bilo teško postići,a da ga priznaju druge političke opcije je još teže.Utoliko im je teže jer je realnost da se sad otvore mnoga vrata-investitori, poslovi, ugled u Evropi raste i dr.

007jedan jedini pravi!!!ja

pre 8 godina

Molim sve novinare da počnu da nas obaveštavaju šta je premijer doručkovao,ručao i večerao,jel su ostale vesti u kojima se premijer nepojavljuje dosadne!!!Dajte mu više prostora,ostalo ukinite!

Pelikan

pre 8 godina

Ako zaista zelimo da uspemo u ovom poslu,moramo verovati u to,mislim da je to kljucna poruka koju premijer salje,a ne da vec sada trazimo nesto negativno u svemu ovome!

Bane

pre 8 godina

Lepo se setio premijer što pominje „Treće oko“ . Mi smo poznati da u nas vladaju teorije zavere i uvek je kao nešto „sakriveno od javnosti“. Valjda su konačno ta vremena prošlost, i da se okrenemo transparentnosti i prosperitetu!

srdjan

pre 8 godina

Nažalost mi smo uvek spremni da kritikujemo čak i kad je nešto dobro i pozitivno, ali netreba mnogo pridavati pažnje svakojakim komentarima već treba nastaviti i dalje na ovom kursu na kojim se Srbija trenutno nalazi.

TheRiddler

pre 8 godina

Premijer im je lepo odgovorio na mnogo glupo pitanje. Kakve mi veze imamo sa navedenim drzavama? I zasto bi nas uopste to zanimalo. Borimo se samo za sebe.

Maksim

pre 8 godina

Naravno, samo rad će nam omogućiti da sebi obezbedimo bolju budućnost. Preuzeti odgovornost i rešavati probleme je najvažnija stvar koja državu gura napred.

brancinkoo

pre 8 godina

Ovo je bitan dan za Srbiju! Prvi put jedna mala nerazvijena zemlja poput Srbije se zvanicno kandiduje za clanicu Evropske unije! To je vidan pomak.

forwarddd

pre 8 godina

Uprkos velikim prtiscima i nadolazecim preprekama, mozemo slobodno da kazemo da cemo ogromnim radom pobediti sve probleme koje ce nam se naci na put!

Aleksej

pre 8 godina

Vidim ima mnogih koji stalno kude. Ljudi pogledajte činjenice i šta je urađeno, mene ne zanima šta ko priča, ali dela su na njihovoj strani.

Nikola

pre 8 godina

Ovaj uspeh je bilo teško postići,a da ga priznaju druge političke opcije je još teže.Utoliko im je teže jer je realnost da se sad otvore mnoga vrata-investitori, poslovi, ugled u Evropi raste i dr.

Od nas zavisi

pre 8 godina

Pravi odgovor, na onakvo pitanje. Vec danima se govori, da od otvaranja poglavlja skoro sve zavisi od nas, kao i brzina zavrsetka tog procesa.

Robin Hud

pre 8 godina

Ovo ne vazi za B92, ali na zalost postoji u Srbiji mnogo internet i stampanih medija koji senzacionalnim izjavama obmanjuju narod i povecavaju svoju citanost. Protiv treceg oka nemam nista protiv, ima tu i pametnih stvari da se procitaju.

Danijela

pre 8 godina

Pokušavam shavtiti one koji pokušavaju omalovažiti svaki korak ka EU, naročito poslednja dva dana, i stvarno ne mogu shvatiti. Isti ti ljudi su bili najglasniji zagovornici pristupa EU-ji.

Vesna

pre 8 godina

Svi trebamo da budemo ponosni na ovakav pomak, to je veliki korak koji je ucinjen, ali neki uvek imaju komentare koji kao da ne zele dobro ovoj drzavi!

neutralni felsh

pre 8 godina

Nego, da li može premijer ili neki njegov "stručnjak", da iznese mišljenje/prognozu o EU za 4 godine.Šta će se desiti ako/kad Britanci izađu iz unije ili ako/kad premijerova prijateljica izgubi izbore u Nemačkoj?
(Partibrejker, 15. decembar 2015 18:23)


evo ja cu ti reci: isto sto i do sada - 1. britanija preti izlaskom iz unije jos od kako je pristupila, i sto se toga tice tu ih niko ne uzima za ozbiljno, cak ni ona sama sebe. uostalom, motor EU je neformalna unija nemacke i francuske.
2. cudo da nisi primetio da skoro sve relevantne nemacke partije imaju konsenzus o evropskoj uniji, bila vlada leva ili desna, pro-evropska politika je konstanta.

jole

pre 8 godina

Mnogo toga cemo nauciti od Evropske unije, mnogo cemo i kritika dobiti, mnogo cemo i truda i rada uloziti... Na sve to gledam kao na sansu da jednog dana nasa deca zive onako kako ceo razvijeni svet i zivi...

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Srbija od jučer nije ništa bliža članstvu u EU nego je bila prije mjesec dana, to sve je samo šou da se skrene pažnja od gomile drugih cirkusa i afera aktuelne vlasti.
Sjeća li se npr. neko slučaja Gašić, prošle su skoro dve nedelje a on još nije smijenjen, zar je netko mislio da će Vučić stvarno smijeniti svog dobrog prijatelja?!
Premijer ima ovlaštenja momentalno otpustiti nekog ministra, i noga u dupe je korak naprijed!

Vera

pre 8 godina

Gde bi smo mi danas bili da nije ubijen Zoran Djindjic.
Ako me pamcenje ne vara Seselj i radikali su najavili pred odlazak u Hag da ce biti prolivena krv u Srbiji.Ode on ode Mira Markovic ubise Zorana koga su nazivali najgorim izdajnikom.Trinaest godina kasnije nas svemoguci nam prica ovakve stvari.
(penzionerka koja nije izlapela)

trece oko, jaje i ostale paranormalne pojave

pre 8 godina

ne znam za to trece oko, ali mi sa dva oketa moz da vidimo da na kosmet vise ne mogu da udju srbi sa srpskom licnom kartom, iako su stanovnici tog istog kosmeta. kazu, sad je to republjik kosova...

Jovan

pre 8 godina

Da "premudri" premijer nije sa svojim bivšim i sadasnjim, saradnicima tako zdusno radio protiv svih onih koji su zeleli da Srbiju povedu i uvedu u EU, Srbija bi bila vec odavno bila član unije.
Setimo se samo pretnji, demonstracija, lepljenja plakata podrske ratnim zlocincima i ubicama...Pre toga je bio član Vlade koja je Srbiju uvela u rat koji se završio okupacijom Kosova.
Sada taj isti nam govori kako je to istorijski trenutak!! Shizofrena politika koju vodi nece doneti ništa dobroga. Uskoro ce morati jasno i glasno da se opredeli: Rusija ili NATO?
To je trenutak koji ce biti "smak sveta" odn. njegovog rezima.

nebojsa

pre 8 godina

zbog čega bi ruski ambasador prisustvovao ovom cirkusu,i bio u društvu političara zemalja koje su uvele sankcije rusiji,znači nije hteo dođe,eno ga za to vreme na ručku u skadarliji

007jedan jedini pravi!!!ja

pre 8 godina

Molim sve novinare da počnu da nas obaveštavaju šta je premijer doručkovao,ručao i večerao,jel su ostale vesti u kojima se premijer nepojavljuje dosadne!!!Dajte mu više prostora,ostalo ukinite!

Nenad

pre 8 godina

Sve zavisi od političara, a njima napredak ne odgovara jer ne mogu da kradu.
Samo zato čekamo 15 punih godina i na tom putu im nije smetalo ni da se late ubistva premijera 2003. godine...

vladimir

pre 8 godina

"Radićemo da popravimo ekonomske okolnosti, da Srbija postane normalna, pristojna i uređena zemlja", rekao je Vučić za B92.

ZNAČI - Sada smo NENORMALNA, NEPRISTOJNA I NEUREDJENA ZEMLJA!!!
Toloko o našim "dosadašnjim uspesima!!!

PS

pre 8 godina

Da li postoji novina ili bilo koji drugi vid medija gde se doticni ne pojavljuje?
Za sad ga nema u rubrikama:"Moj ljubimac" i "Super zena".
Hvala Spasiocu iz snezne oluje sto nam svakodnevno ispira mozak!

Just Sayin

pre 8 godina

Neverovatno je koliko ima botovskih komentara. Je li botovi? Jel Vam ne bi bilo lepse da nadjete bolji posao od dnevnice i sendvica? Sta Vam deca (ne) jedu? Koliko rupa imaju njihove patike i trenerke? Koliko cekaju u redu kod lekara? Koliko dugo se gurate u autobusu dok idete po dete u skolu? A ne smeta Vam? Lakse je uzimati 500din i cutati nego ustati i pobuniti se..

Sloba

pre 8 godina

Znacu da nas ceni vlada kad vidim Lidl, Aldi i Ikeu. Sada sa najmanjim primanjima u Evropi placamo najskuplje hranu, namestaj i ostalo. Do tada samo jedna rec: Korupcija.

бт

pre 8 godina

Увек су моћници одређивали судбину на Балкану тако да ово што прича Вучић да "све зависи од нас" значи или тотално непознавање историје или још једну демагошку реторику. Бугарска је рецимо експресно примљена у ЕУ, без икаквих поглавља и осталих глупости, јер су дали НАТО пакту аеродроме, радаре и ваздушни простор за бомбардовање Србије. Тако су силници хтели и тако је било. Тачно је да нико неће тражити признање лажне државе Косова али ће зато тражити сагласност да Русија не уложи вето на пријем те "државе" у УН, као што су тражили и добили Вучићеву сагласност да буду примљени у Олимпијски комитет (па ћемо у Рију играти утакмице једни против других). И када буду, уз Вучићеву сагласност примљени у УН он ће говорити како то и даље ништа не значи јер ми тобоже никада нећемо признати Косово.

Agent Cooper

pre 8 godina

Kad neko nema obraza onda daje ovakve izjave. Da nisu (ovi sada) navijali za one koji su ga ubili , Zoran Djindjic bi nas uveo u EU , punopravno članstvo, do 2012. godine, najkasnije.

gori od njgorih

pre 8 godina

Ljudi,ovaj je gori od Tita,onaj je bio sve i svja,ali imao rezultata,a ovaj
prodaje maglu i ima ga sviuda...Muka mi je od njega. Izbori,a onda pamet u
glavu pa birajmo normalnog,ovaj odeeeee...
Posebna prica su ovi botovi,ili je njihov nivo prenizak ili dobijaju napisano. Ovakve gluposti koje pisu su zaista uvreda za inteligenciju!

leti trista direktora EPS-a

pre 8 godina

Pa kada već izazivš putem metafore,evo da ti odgovorim. Ja u tvoje priče premijeru verujem kao i "trećem oku" t.j. pročitaću ih (novine treće oko ili tvoje izjave) ako nemam pametnija posla ali ni dinara neću dati ni za jedno ni za drugo.Inače sam glasao za tebe.

Valentina

pre 8 godina

Gledao sam jednu emisiju o tasmanijskom djavolu. Bez da vredjam tu zverku naš premijer me podseća na njega. Mislim ne po izgledu već po prirodi ponašanja.

Partibrejker

pre 8 godina

Ja sam mislio da se nešto proslavlja, kad se nešto završi ili tome slično, a ne kad se praktično ništa nije ni desilo, ali ko mene šta pita.Nego, da li može premijer ili neki njegov "stručnjak", da iznese mišljenje/prognozu o EU za 4 godine.Šta će se desiti ako/kad Britanci izađu iz unije ili ako/kad premijerova prijateljica izgubi izbore u Nemačkoj?

dva lica

pre 8 godina

Kada je Tadić negde 2007.godine potpisao SSP sa EU, Vučić i Nikolić su ga nazivali "izdajnikom" i pretili da će mu "narod i istorija suditi"! Dok su bili radikali, sve vreme su kočili evropski put Srbije, kleli se u "majku Rusiju" i otvoreno podržavali optužene za ratne zločine! Danas, to je euforija i "novo rađanje Srbije"! Dakle, Tadić je kao političar i vizionar bio najmanje 10 godina ispred vas, naprednjaka! Da li vas je, premijeru, sramota kad se pogledate u ogledalo, posle svih ovih godina i Vaših izjava?

BeKo

pre 8 godina

"Transformacija nacionalističke ideologije, naravno, nije posledica evolucije ideja na kojima se zasnivala – nametnuo ju je čeoni sudar s nemogućnošću da se ona dalje sprovodi. Naime, za razliku od zlatnog doba nacionalizma, u osvit devedesetih, Srbija je danas daleko izloženija uticaju Evropske unije i drugih globalnih igrača, a etnička struktura i politička dinamika postjugoslovenskog prostora dramatično su se promenile. Od glasnih zagovornika ratovanja po komšiluku ostao je još samo dementni bivši general kojeg naglavce izbacuju iz sudnice u Hagu. Međutim, izvoz vojnih kolona nije jedina manifestacija nacionalističke politike.

Njen drugi važan aspekt tiče se institucionalnog ustrojstva države i pitanja identiteta, čemu nacionalistička politika nastavlja da pristupa posredstvom pasivno-agresivnog etnocentrizma. Izmišljanjem tradicije, pranjem istorije (naročito u formi tzv. negacionizma) i desekularizacijom države, ona postepeno zauzima čitav prostor stare nacionalističke matrice kojoj je istekao rok trajanja. Taj novi nacionalizam već godinama pokušava da instrumentalizuje proces evropskih integracija, svodeći ga na glumljenje pristojnosti da bi se dobio pristup fondovima EU, istovremeno zadržavajući preko potrebnu modernizaciju države na kozmetičkim promenama. Zanimljivo je primetiti da nova forma nacionalizma nije rezultat ublažavanja stavova i evropeizacije nacionalističkih stranaka, već prihvatanja nacionalističkih vrednosti od strane partija nekadašnjeg „demokratskog bloka“. „Reformisani“ radikali pod firmom SNS-a tu su politiku samo preuzeli.

Kale

pre 8 godina

Da nebi Slobe, Šešelja, Tome, Vucica Srbija bi bar 1997-god. bila u EU ili sigurno pre Bugarske i Rumunije.Toliko o vasem doprinosu cisto da se zna kakva vam je uloga bila ČISTI KOČNIČARI.

Covek iz senke

pre 8 godina

Znas u sta mozes cvrsto da verujes? Da ce ovi gradjani srbije tebe i SNS sa sve ovim botovima da posalje na sledecim izborima u politicku istoriju.

Jasnovid

pre 8 godina

Sve zavisi od nas

Sta znaci "nas"? Narod niste pitali kada ste ga odveli u katastrofu. Ako se "nas" odnosi na ceo narod onda je to velika promena u vasim pogledima na situaciju. Kamo srece da ste "nas" pitali i ranije.

Ana

pre 8 godina

(dva lica, 15. decembar 2015 19:51)

Njega je mozda sramota da se pogleda u ogledalo, ali bi Tadica trebalo da bude jos vise sramota, a i vas koji ga branite. Tadic je zbog svog kukavicluka, da bi mogao jos malo, zajedno sa svojom lopovskom klikom, da ostane na vlasti, izbegavao da uradi ovo sto je sada uradjeno, nazalost, tek sada, i to mu nikada necu oprostiti. Izgubio bi mozda sledece izbore, ali on nije bio biran da dobije sledece izbore i obezbedi svoje d..., vec da za sve nas i zemlju uradi nesto dobro. Jasno vam je da bot nisam, ali ne volim ni zamajavanje i stranacku ostrascenost.

Tatjanazr

pre 8 godina

Clanstvo Srbieju EU nikada nije bilo relanije,samo treba naporno raditi kako bi se ispunili uslovi EU jer je to i u nasem interesu.

Ladislav

pre 8 godina

Svi mi zelimo da Srbija bude pravno uredjena zemlja,u kojoj gradjani bolje zive,a to ce biti ostvarivo postepeno kako budu tekli pregovori sa EU.

Maca

pre 8 godina

Sada mnogo više zavisi od nas nego do pre jednog dana i zato treba da spustimo loptu na zemlju. Evropska unija nam je pružila šansu, a na nama je da je iskoristimo ili ne. U svakom slučaju novu nećemo imati to je izvesno.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Srbija od jučer nije ništa bliža članstvu u EU nego je bila prije mjesec dana, to sve je samo šou da se skrene pažnja od gomile drugih cirkusa i afera aktuelne vlasti.
Sjeća li se npr. neko slučaja Gašić, prošle su skoro dve nedelje a on još nije smijenjen, zar je netko mislio da će Vučić stvarno smijeniti svog dobrog prijatelja?!
Premijer ima ovlaštenja momentalno otpustiti nekog ministra, i noga u dupe je korak naprijed!

gori od njgorih

pre 8 godina

Ljudi,ovaj je gori od Tita,onaj je bio sve i svja,ali imao rezultata,a ovaj
prodaje maglu i ima ga sviuda...Muka mi je od njega. Izbori,a onda pamet u
glavu pa birajmo normalnog,ovaj odeeeee...
Posebna prica su ovi botovi,ili je njihov nivo prenizak ili dobijaju napisano. Ovakve gluposti koje pisu su zaista uvreda za inteligenciju!

trece oko, jaje i ostale paranormalne pojave

pre 8 godina

ne znam za to trece oko, ali mi sa dva oketa moz da vidimo da na kosmet vise ne mogu da udju srbi sa srpskom licnom kartom, iako su stanovnici tog istog kosmeta. kazu, sad je to republjik kosova...

nebojsa

pre 8 godina

zbog čega bi ruski ambasador prisustvovao ovom cirkusu,i bio u društvu političara zemalja koje su uvele sankcije rusiji,znači nije hteo dođe,eno ga za to vreme na ručku u skadarliji

Vera

pre 8 godina

Gde bi smo mi danas bili da nije ubijen Zoran Djindjic.
Ako me pamcenje ne vara Seselj i radikali su najavili pred odlazak u Hag da ce biti prolivena krv u Srbiji.Ode on ode Mira Markovic ubise Zorana koga su nazivali najgorim izdajnikom.Trinaest godina kasnije nas svemoguci nam prica ovakve stvari.
(penzionerka koja nije izlapela)

Valentina

pre 8 godina

Gledao sam jednu emisiju o tasmanijskom djavolu. Bez da vredjam tu zverku naš premijer me podseća na njega. Mislim ne po izgledu već po prirodi ponašanja.

Partibrejker

pre 8 godina

Ja sam mislio da se nešto proslavlja, kad se nešto završi ili tome slično, a ne kad se praktično ništa nije ni desilo, ali ko mene šta pita.Nego, da li može premijer ili neki njegov "stručnjak", da iznese mišljenje/prognozu o EU za 4 godine.Šta će se desiti ako/kad Britanci izađu iz unije ili ako/kad premijerova prijateljica izgubi izbore u Nemačkoj?

PS

pre 8 godina

Da li postoji novina ili bilo koji drugi vid medija gde se doticni ne pojavljuje?
Za sad ga nema u rubrikama:"Moj ljubimac" i "Super zena".
Hvala Spasiocu iz snezne oluje sto nam svakodnevno ispira mozak!

vladimir

pre 8 godina

"Radićemo da popravimo ekonomske okolnosti, da Srbija postane normalna, pristojna i uređena zemlja", rekao je Vučić za B92.

ZNAČI - Sada smo NENORMALNA, NEPRISTOJNA I NEUREDJENA ZEMLJA!!!
Toloko o našim "dosadašnjim uspesima!!!

leti trista direktora EPS-a

pre 8 godina

Pa kada već izazivš putem metafore,evo da ti odgovorim. Ja u tvoje priče premijeru verujem kao i "trećem oku" t.j. pročitaću ih (novine treće oko ili tvoje izjave) ako nemam pametnija posla ali ni dinara neću dati ni za jedno ni za drugo.Inače sam glasao za tebe.

007jedan jedini pravi!!!ja

pre 8 godina

Molim sve novinare da počnu da nas obaveštavaju šta je premijer doručkovao,ručao i večerao,jel su ostale vesti u kojima se premijer nepojavljuje dosadne!!!Dajte mu više prostora,ostalo ukinite!

Jovan

pre 8 godina

Da "premudri" premijer nije sa svojim bivšim i sadasnjim, saradnicima tako zdusno radio protiv svih onih koji su zeleli da Srbiju povedu i uvedu u EU, Srbija bi bila vec odavno bila član unije.
Setimo se samo pretnji, demonstracija, lepljenja plakata podrske ratnim zlocincima i ubicama...Pre toga je bio član Vlade koja je Srbiju uvela u rat koji se završio okupacijom Kosova.
Sada taj isti nam govori kako je to istorijski trenutak!! Shizofrena politika koju vodi nece doneti ništa dobroga. Uskoro ce morati jasno i glasno da se opredeli: Rusija ili NATO?
To je trenutak koji ce biti "smak sveta" odn. njegovog rezima.

Just Sayin

pre 8 godina

Neverovatno je koliko ima botovskih komentara. Je li botovi? Jel Vam ne bi bilo lepse da nadjete bolji posao od dnevnice i sendvica? Sta Vam deca (ne) jedu? Koliko rupa imaju njihove patike i trenerke? Koliko cekaju u redu kod lekara? Koliko dugo se gurate u autobusu dok idete po dete u skolu? A ne smeta Vam? Lakse je uzimati 500din i cutati nego ustati i pobuniti se..

Agent Cooper

pre 8 godina

Kad neko nema obraza onda daje ovakve izjave. Da nisu (ovi sada) navijali za one koji su ga ubili , Zoran Djindjic bi nas uveo u EU , punopravno članstvo, do 2012. godine, najkasnije.

Sloba

pre 8 godina

Znacu da nas ceni vlada kad vidim Lidl, Aldi i Ikeu. Sada sa najmanjim primanjima u Evropi placamo najskuplje hranu, namestaj i ostalo. Do tada samo jedna rec: Korupcija.

BeKo

pre 8 godina

"Transformacija nacionalističke ideologije, naravno, nije posledica evolucije ideja na kojima se zasnivala – nametnuo ju je čeoni sudar s nemogućnošću da se ona dalje sprovodi. Naime, za razliku od zlatnog doba nacionalizma, u osvit devedesetih, Srbija je danas daleko izloženija uticaju Evropske unije i drugih globalnih igrača, a etnička struktura i politička dinamika postjugoslovenskog prostora dramatično su se promenile. Od glasnih zagovornika ratovanja po komšiluku ostao je još samo dementni bivši general kojeg naglavce izbacuju iz sudnice u Hagu. Međutim, izvoz vojnih kolona nije jedina manifestacija nacionalističke politike.

Njen drugi važan aspekt tiče se institucionalnog ustrojstva države i pitanja identiteta, čemu nacionalistička politika nastavlja da pristupa posredstvom pasivno-agresivnog etnocentrizma. Izmišljanjem tradicije, pranjem istorije (naročito u formi tzv. negacionizma) i desekularizacijom države, ona postepeno zauzima čitav prostor stare nacionalističke matrice kojoj je istekao rok trajanja. Taj novi nacionalizam već godinama pokušava da instrumentalizuje proces evropskih integracija, svodeći ga na glumljenje pristojnosti da bi se dobio pristup fondovima EU, istovremeno zadržavajući preko potrebnu modernizaciju države na kozmetičkim promenama. Zanimljivo je primetiti da nova forma nacionalizma nije rezultat ublažavanja stavova i evropeizacije nacionalističkih stranaka, već prihvatanja nacionalističkih vrednosti od strane partija nekadašnjeg „demokratskog bloka“. „Reformisani“ radikali pod firmom SNS-a tu su politiku samo preuzeli.

dva lica

pre 8 godina

Kada je Tadić negde 2007.godine potpisao SSP sa EU, Vučić i Nikolić su ga nazivali "izdajnikom" i pretili da će mu "narod i istorija suditi"! Dok su bili radikali, sve vreme su kočili evropski put Srbije, kleli se u "majku Rusiju" i otvoreno podržavali optužene za ratne zločine! Danas, to je euforija i "novo rađanje Srbije"! Dakle, Tadić je kao političar i vizionar bio najmanje 10 godina ispred vas, naprednjaka! Da li vas je, premijeru, sramota kad se pogledate u ogledalo, posle svih ovih godina i Vaših izjava?

бт

pre 8 godina

Увек су моћници одређивали судбину на Балкану тако да ово што прича Вучић да "све зависи од нас" значи или тотално непознавање историје или још једну демагошку реторику. Бугарска је рецимо експресно примљена у ЕУ, без икаквих поглавља и осталих глупости, јер су дали НАТО пакту аеродроме, радаре и ваздушни простор за бомбардовање Србије. Тако су силници хтели и тако је било. Тачно је да нико неће тражити признање лажне државе Косова али ће зато тражити сагласност да Русија не уложи вето на пријем те "државе" у УН, као што су тражили и добили Вучићеву сагласност да буду примљени у Олимпијски комитет (па ћемо у Рију играти утакмице једни против других). И када буду, уз Вучићеву сагласност примљени у УН он ће говорити како то и даље ништа не значи јер ми тобоже никада нећемо признати Косово.

Pelikan

pre 8 godina

Ako zaista zelimo da uspemo u ovom poslu,moramo verovati u to,mislim da je to kljucna poruka koju premijer salje,a ne da vec sada trazimo nesto negativno u svemu ovome!

Jasnovid

pre 8 godina

Sve zavisi od nas

Sta znaci "nas"? Narod niste pitali kada ste ga odveli u katastrofu. Ako se "nas" odnosi na ceo narod onda je to velika promena u vasim pogledima na situaciju. Kamo srece da ste "nas" pitali i ranije.

Covek iz senke

pre 8 godina

Znas u sta mozes cvrsto da verujes? Da ce ovi gradjani srbije tebe i SNS sa sve ovim botovima da posalje na sledecim izborima u politicku istoriju.

Kale

pre 8 godina

Da nebi Slobe, Šešelja, Tome, Vucica Srbija bi bar 1997-god. bila u EU ili sigurno pre Bugarske i Rumunije.Toliko o vasem doprinosu cisto da se zna kakva vam je uloga bila ČISTI KOČNIČARI.

Nenad

pre 8 godina

Sve zavisi od političara, a njima napredak ne odgovara jer ne mogu da kradu.
Samo zato čekamo 15 punih godina i na tom putu im nije smetalo ni da se late ubistva premijera 2003. godine...

Bane

pre 8 godina

Lepo se setio premijer što pominje „Treće oko“ . Mi smo poznati da u nas vladaju teorije zavere i uvek je kao nešto „sakriveno od javnosti“. Valjda su konačno ta vremena prošlost, i da se okrenemo transparentnosti i prosperitetu!

brancinkoo

pre 8 godina

Ovo je bitan dan za Srbiju! Prvi put jedna mala nerazvijena zemlja poput Srbije se zvanicno kandiduje za clanicu Evropske unije! To je vidan pomak.

TheRiddler

pre 8 godina

Premijer im je lepo odgovorio na mnogo glupo pitanje. Kakve mi veze imamo sa navedenim drzavama? I zasto bi nas uopste to zanimalo. Borimo se samo za sebe.

Maksim

pre 8 godina

Naravno, samo rad će nam omogućiti da sebi obezbedimo bolju budućnost. Preuzeti odgovornost i rešavati probleme je najvažnija stvar koja državu gura napred.

forwarddd

pre 8 godina

Uprkos velikim prtiscima i nadolazecim preprekama, mozemo slobodno da kazemo da cemo ogromnim radom pobediti sve probleme koje ce nam se naci na put!

Vesna

pre 8 godina

Svi trebamo da budemo ponosni na ovakav pomak, to je veliki korak koji je ucinjen, ali neki uvek imaju komentare koji kao da ne zele dobro ovoj drzavi!

Aleksej

pre 8 godina

Vidim ima mnogih koji stalno kude. Ljudi pogledajte činjenice i šta je urađeno, mene ne zanima šta ko priča, ali dela su na njihovoj strani.

Nikola

pre 8 godina

Ovaj uspeh je bilo teško postići,a da ga priznaju druge političke opcije je još teže.Utoliko im je teže jer je realnost da se sad otvore mnoga vrata-investitori, poslovi, ugled u Evropi raste i dr.

Danijela

pre 8 godina

Pokušavam shavtiti one koji pokušavaju omalovažiti svaki korak ka EU, naročito poslednja dva dana, i stvarno ne mogu shvatiti. Isti ti ljudi su bili najglasniji zagovornici pristupa EU-ji.

srdjan

pre 8 godina

Nažalost mi smo uvek spremni da kritikujemo čak i kad je nešto dobro i pozitivno, ali netreba mnogo pridavati pažnje svakojakim komentarima već treba nastaviti i dalje na ovom kursu na kojim se Srbija trenutno nalazi.

Od nas zavisi

pre 8 godina

Pravi odgovor, na onakvo pitanje. Vec danima se govori, da od otvaranja poglavlja skoro sve zavisi od nas, kao i brzina zavrsetka tog procesa.

jole

pre 8 godina

Mnogo toga cemo nauciti od Evropske unije, mnogo cemo i kritika dobiti, mnogo cemo i truda i rada uloziti... Na sve to gledam kao na sansu da jednog dana nasa deca zive onako kako ceo razvijeni svet i zivi...

neutralni felsh

pre 8 godina

Nego, da li može premijer ili neki njegov "stručnjak", da iznese mišljenje/prognozu o EU za 4 godine.Šta će se desiti ako/kad Britanci izađu iz unije ili ako/kad premijerova prijateljica izgubi izbore u Nemačkoj?
(Partibrejker, 15. decembar 2015 18:23)


evo ja cu ti reci: isto sto i do sada - 1. britanija preti izlaskom iz unije jos od kako je pristupila, i sto se toga tice tu ih niko ne uzima za ozbiljno, cak ni ona sama sebe. uostalom, motor EU je neformalna unija nemacke i francuske.
2. cudo da nisi primetio da skoro sve relevantne nemacke partije imaju konsenzus o evropskoj uniji, bila vlada leva ili desna, pro-evropska politika je konstanta.

Robin Hud

pre 8 godina

Ovo ne vazi za B92, ali na zalost postoji u Srbiji mnogo internet i stampanih medija koji senzacionalnim izjavama obmanjuju narod i povecavaju svoju citanost. Protiv treceg oka nemam nista protiv, ima tu i pametnih stvari da se procitaju.

Maca

pre 8 godina

Sada mnogo više zavisi od nas nego do pre jednog dana i zato treba da spustimo loptu na zemlju. Evropska unija nam je pružila šansu, a na nama je da je iskoristimo ili ne. U svakom slučaju novu nećemo imati to je izvesno.

Tatjanazr

pre 8 godina

Clanstvo Srbieju EU nikada nije bilo relanije,samo treba naporno raditi kako bi se ispunili uslovi EU jer je to i u nasem interesu.

Ana

pre 8 godina

(dva lica, 15. decembar 2015 19:51)

Njega je mozda sramota da se pogleda u ogledalo, ali bi Tadica trebalo da bude jos vise sramota, a i vas koji ga branite. Tadic je zbog svog kukavicluka, da bi mogao jos malo, zajedno sa svojom lopovskom klikom, da ostane na vlasti, izbegavao da uradi ovo sto je sada uradjeno, nazalost, tek sada, i to mu nikada necu oprostiti. Izgubio bi mozda sledece izbore, ali on nije bio biran da dobije sledece izbore i obezbedi svoje d..., vec da za sve nas i zemlju uradi nesto dobro. Jasno vam je da bot nisam, ali ne volim ni zamajavanje i stranacku ostrascenost.

Ladislav

pre 8 godina

Svi mi zelimo da Srbija bude pravno uredjena zemlja,u kojoj gradjani bolje zive,a to ce biti ostvarivo postepeno kako budu tekli pregovori sa EU.