Ponedeljak, 14.12.2015.

10:36

Vučić: Najrevolucionarniji dan u novijoj istoriji

Za 14. decembar 2015. godine možemo mirno da kažemo da je važan i možda najrevolucionarniji datum u novijoj srpskoj istoriji, smatra premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Najrevolucionarniji dan u novijoj istoriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

619 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 8 godina

Većina u Srbiji ne želi u EU. Da ste organizovali referendum, videli bi realno stanje stvari...Ali, to i ne može da se očekuje od vlasti koja vlada sa 25% podrške u biračkom telu.

Olivera

pre 8 godina

Svakako smo usli u noviju fazu razvoja Srbije i ispisuje se istorija koja menja pravac srpske spoljne politike i uredjenja.Imamo razloga da budemo optimisticni.

kića

pre 8 godina

Bio je juče veliki dan za Srbiju i ja gledam na to optimistički, zbog stanja u svetu,raznih dogadjaja i brzine dogadjanja stvari očekujem krajem 2o18 prijem Srbuje u EU.

Soka

pre 8 godina

Zaista dan otvaranja prvih poglavlja u pregovorima sa EU je dan kada SRbija konačno kreće brže putem dugovorčne stabilnosti i bržeg ekonomskog razvoja.

maga

pre 8 godina

Potrebno je jačati preduzetnički duh, posebno kod mladih ljudi, čiji je jedini cilj bio do sada da se zaposle u javnom sektoru . Jačanjem privatnog sektora usmeriće se ljudi koji ostanu bez posla u javnom sektoru.

tiki

pre 8 godina

Sama Evroska Unija je morala dati podsticaj Srbiji na njenom evropskom putu, inače bi došlo do razočarenja građana u Srbiji proccesom evrointegracija.

Derikonja

pre 8 godina

Zoran ZR: Lepe vesti se ne dobijaju na poklon , nego se moraju da zasluže. Ispunili smo sve uslove za otvaranje poglavlja i zato smo i dobili otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU.

Drina

pre 8 godina

Baksi: Ovo je potvrda da je Srbija na ispravnom putu i da ovako treba da nastavi.Dobilo smo otvaranje pregovaračkih poglavlja i verujem da su naši pregovarački timovi spremni da maksimalno zaštite interese Srbije i njenih građana.

Lajko

pre 8 godina

Dobro je sto je Vucic vec poceo govoriti o kraju 2019. godine kao roku do kojeg bi Srbija trebalo da privede pregovore s EU kraju jer treba postavljati visoke standarde, nema opustanja.

Maca

pre 8 godina

To je dan koji bismo svi trebali pamtiti po necemu jako bitnom za nasu zemlju,ovim danom potvrdjuje se Vucicev rad i zalaganje za svoju zemlju.

Helios

pre 8 godina

Bilo je potrebno mnogo truda da se pregovori sa EU otvore. Vlada je spremna vredno da radi kako bi se ubrzao proces, samo da ne bude dodatnih politickih zahteva.

Danijela

pre 8 godina

Bez Evropske unije jednostavno nema napretka,razvoja,povećaNJA ŽIVOTNOG STANDARDA.To je moj motiv i pobuda da što pre Srbija postane članica EU.

Radovanović

pre 8 godina

Setite se devedesetih kada tadašnje vlasti ove zemlje nisu sarađivale sa EU odnosno jednom rečju sa celim svetom.Danas Srbija sarađuje i pristuppas EU i gradi prijateljske odnose sa celim svetom što će doprineti boljitku života svih njenih građana.

Ljiljana

pre 8 godina

Gledala sam slavlje po ulicama naših suseda Bugara i Rumuna koji su slavili kada su postali članica EU.Sada sam uverena da ću dočekati da Srbija slavi istim povodom.

Srdjan

pre 8 godina

Pa ovo znaci nova radna mesta,bolji zivot u Srbiji,nove mogucnosti i da se napokon zivi kao u celoj Evropi.Divno je znati da ce napokon nesto veliko da se desi za ovu drzavu.

Gorana

pre 8 godina

Podrška premijeru, vreme je turbolentno i ubvrzano, dogadjaji su ubrzani,šta god nam radili mi ćemo izdržati, moraju nas 2o18 ili 2o19 primiti u EU, mi smo deo Evrope i bez nas ona nije kompletna.

gagi

pre 8 godina

Sjajna buducnost za Srbiju. Radujem se da ce u Srbiji da se zivi i radi po evropskim standardima i da ce Srbija biti medju najrazvijenim zemljama.

Olga

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz da se za sve u životu treba boriti. Uloženo je mnogo truda i rada, čeka nas dinamičan period, ali uopšte ne sumnjam u pozitivan ishod.

Politikolog

pre 8 godina

Hvala gospodu Bogu da je Srbija jednom i ovaj dan dočekala.U potpunosti podržavam evrointegracije Srbije i žudnju da što pre postanemo punopravni član EU.Sa dvodecenijskim zakašnjenjem ovo smo ostvarili.Radostan sam što se napokon desilo i zashvalan premijeru Vučiću i ostalim članovima i naše Vlade i pregovaračkog tima.Sa druge strane mi je krivo što se ovo nije desilo još tokom osamdesetih godina.Bolje je ikada nego nikada,to stoji.Najpre 1945.godine umesto komunizma da smo napravili sistem i razvoj temeljili kao razvijene zemlje Evrope umesto Komunizma gde bi danas bili,posle toga Ante Marković je hteo zemlju da uvede u EU,ali su ga politički jednostavno uklonili i onemogućili u tome,sledi sunovrat devedesetih,kada smo trebali da radimo sve ono štop se radi danas i reforma društvene svojine i čitave privrede i evrointegracije,umesto toga znamo svi nesrećne devedesete,dakle drugi propust,dolaszi dvehiljadita i počinje da se sarađuje sa EU,ali sve je išlo korak napred nazad dva i tapkanje u mestu,vrteliu smo se u krug,ovo je poslednja šansa Srbije koju mora da iskoristi i napokon postane članica EU.

Алекса Ристивојевић

pre 8 godina

Имам неки утисак да се Србија неће нимало усрећити са овом причом око ЕУ. Дај Боже да грешим.

jovana

pre 8 godina

Važan dan za našu budućnost! Dugo smo čekali na ovo, sada verujem da će se naš san ostvariti i da će Srbija postati zemlja u koji će svako poželeti da živi!

Branko

pre 8 godina

Ovaj dan bi trebalo da posluzi kao podstrek da se ulozi jos vise rada i da se stvore ekonomski i drustveni preduslovi za otvaranje daljih poglavlja.

kafa nes

pre 8 godina

Budimo optimisti i svojim radom i zalaganjem prevashodno sluzbe koje imaju cast da se bave tom tematikom, ucinimo da sto pre stignemo do cilja.

lara

pre 8 godina

Nema muke, nema ni dobitka. Juče smo se borili sa reformama, sa nadom da će sutra biti bolje. I, evo konačno, naš cilj je blizu, trud i strpljenje su se isplatili.

Joca

pre 8 godina

Pa nadamo se da ce uskoro i da se realizuje sve,zaista je dosta cekenja.
Ovoj zemlji trebaju mladi ljudi,a to znaci i nova radna mesta da ne odlaze iz Srbije.Ova vlast ce definitivno to i uspeti.

maga

pre 8 godina

Evropska Unija kao geopolitička celina neće biti zaokružena bez država Zaapdnog Balknam, u kojem Srbija , kao najveća država, zauzima centralnu poziciju.

Zdravko Z

pre 8 godina

Otvaranje novih poglavlja je rezultat ozbiljnog rada i predanosti naše diplomatije. Nikada nismo ranije vodili bolju spoljnu politiku, niti smo u poslednjih dvadeset godina bili cenjeniji u svetu nego sada.

Zivan990

pre 8 godina

Nalazimo se na dobrom putu da postanemo clanica sto pre. Pokazali smo da smo ozbiljna zemlja i da nam je cilj da budemo deo Evropske porodice.

tiki

pre 8 godina

Zasluženo, imajući u vidu da je vlada ispoljila čvrstu privrženost procesu evropskih integracija i jačanju regionalne saradnje. Na taj način šaljemo jasno poruku da pripadamo porodici evropskih naroda.

red star

pre 8 godina

Konacno, nadam se da ce se od danas desavati samo pozitivne stvari u ovoj napacenoj zemlji...i nadam se da necemo dobiti neke nove uslove,u stvari da necemo vise nikada dobijati bilo kakve nove uslove za bilo sta.

Sokolica

pre 8 godina

Ovo je onaj dan kada smo ponosni na sva odricanja i na sav uloženi rad, jer znamo da je urodilo rezultatom. Sada znam da nisam svoj glas dala pogrešnim ljudima, već je ovaj tim koji vodi Srbiju to zaslužio.

Lazar

pre 8 godina

Sada kad je konacno ovo pocelo mogu da kazem da smo na pravom putu ka EU. Politika ove vlade je usmerena da taj put zavrsimo sto pre je moguce.

vuki

pre 8 godina

Istorijski dan za nasu zemlju, Srbija je konacno krenula napred predvodjena sjajnim ljudima, cekaju nas teski pregovori ali siguran sam da cemo uspeti. Pozdrav!

sweet dreams

pre 8 godina

Da se narod na vreme nije probudio i shvatio da imamo posla s ljudima koji su nam priredjivali samo padove, sada bismo grcali u dugovima i mogli bi da sanjamo normalnu Srbiju..

Ivana Drljić

pre 8 godina

Aleksandar Vučić je prvi premijer u istoriji Srbije koji će srpski narod sigurnim koracima odvesti u Evropsku Uniju koja se nalazi na početku raspadanja! Zahvaljujući takvom premijeru Srbija će se konačno i javno odreći srpske svetinje Kosova!

Davorjanka

pre 8 godina

Srbija je u potpunosti posvecena svome putu ka Evropskoj uniji. To je postalo svima jasno. Idemo u EU, ali negujemo stara visevekovna prijateljstva sa Rusijom, Kinom i ostalim istocnim drzavama.

Momir

pre 8 godina

U svakom slučaju, potpuno trezvene glave, ovo je veliki momenat za Srbiju a sa time šro je i najvažnije dodatna šansa za našu privredu i nove investicije iz EU.

Ivan Grof Od Valjeva

pre 8 godina

Ovo je totalno beznacajan i obican dan kao i svaki drugi, po malo dosadan. Zahvaljujuci politici dodvoravanja Zapadu Srbija pravi jos jedan u nizu pogresnih koraka, utrcava u EU, iz koje pametne i napredne drzave zele da izadju!

Dunja

pre 8 godina

Srbija je otvaranje poglavlja zasluzila mnogo ranije, ali nikada nije kasno. Sve ovo smo postigli samo radom, marljivoscu i odgovornoscu prema svojoj zemlji.

Gavrilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju Srbija danas ne otvara samo prva pregovaračka poglavlja, već otvara i novo značajno poglavlje u svojoj istoriji. To znači da je Srbija napokon krenula putem EU, gde joj je odavno mesto.

Kornelije

pre 8 godina

Srbija je prilično dugo čekala ovaj dan i dočekala ga je ogromnom zaslugom premijera koji je uložio značajne napore da Srbija dođe do otvaranja prvih poglavlja za ulazak u EU.

mdj

pre 8 godina

"Budućnost je Bog koga vuku tigrovi"....Interesantno. Zavetovala sam se da nikada neću glasati za Aleksnandra Vučća i nikada i neću ali ova rečenica pod navodnicima je na mene ostavila izvestan utisak. Navela me je da u jednoj sekudni u retrospektivi predjem celu srpsku istoriju u zadnjih dvesta godina i da pomim5slim na sve one ljude poput mene koji žele Srbiju u Evropi i koji žele Evropu a ne Evroaziju a takvih je puno...emigriralo u Kanadu i Novi Zeland, ili ih je ostalo i sad ne znaju šta će sa sobom, primorani su da gledaju one narikače svaki dan na televiziji, pa opet kažem sebi, ma ne, puno Srba želi u Evropu, ti koji su po formumima većina protiv Evrope su u stvari samo najglasniji jer su najsiroviji pa se pristojni ljudi ne usudjuju da im se verbalno suprotstave ali kad je glasanje ono je anonimno pa tu svako radi ono što stvarni misli i tako...tešim sebe ali znam u suštini da u stvari i jeste tako, kad bih sudila prema ovim ludacima koji se ovde javljaju i navijaju za Kinu i Rusiju Vučić uopšte ne bi bio na vlasti kao prvo. Upozoravam sve zastupnike Evroazije da svi ovde znaju da oni vole narodjake i narikače jer je to taj profil ljudi, naprosto je neizbežno da budu to. Želim takodje da se na ovaj dan setimo Zorana Djindjića.

Zoran Milosavljevic

pre 8 godina

@Mislilac i svim ostalima koji slicno msle- Predhonih 12 godina je potroseno da se savladaju skoro nepremostive prepreke i Srbija postane
KANDIDAT za clana EU. Setite koliko je bilo problema sa Haskim sudom.I kada je trebalo resiti uslov nad svim uslovima Kosovo onda su skocili
svi zbog "fus note". Docnije je Vucic prelomio i potpisao Briselski dogovor.
To je bilo hrabro.I to je omogucilo da se ovo dogodi danas.Jesmo doziveli danasnji dan ali smo doziveli i granicu sa Kosovom,i daSrbi koji zive na Kosovu priznaju kosovke zakone.To je ogromna cena.

SofijaS

pre 8 godina

Danas smo dosli do jos jednog dokaza da brod kojim plovi Srbija, a koji za kormilara ima premijera Vucica ide dobrim putem koji na dalje trebamo slediti.

јаба

pre 8 godina

Сигурно је овај датум битан Србији и нјеном народу! Да нам већ једном крене на боље!

Jups

pre 8 godina

Ovaj narod se konacno istrgao iz kandzi DS rezima. Izglasao ljude koji su na sve spremni i maksimalno zrtvuju sebe samo zarad boljeg zivota njihovih gradjana.

Nemanja

pre 8 godina

Nisu ovako česti dani kad je Srbija u centru pažnje, kad se i nama nešto lepo dešava. Otvorena su dva poglavlja, od danas ćemo svakim danom bar malo biti bliži zatvaranju svih i ulasku u EU.

Merima

pre 8 godina

Srbija ce se zalagati za reforme koje predstavljaju prekretnicu ka razvojnom putu i putu priblizavanja Evropi! Sve cestitike Vladi i premijeru.

Danna

pre 8 godina

Danas Srbija ne otvara samo pregovaračka poglavlja, već otvara i novo poglavlje u svojoj istoriji. Konačno smo krenuli putem EU, gde nam je odavno i bilo mesto.

Nenad

pre 8 godina

Svaki dan moramo da nastavljamo da se približavamo", poručuje premijer i podseća da ne smemo zaboraviti da nas je u današnji dan, u Evropu, doveo rad - neprekidan i težak i on ne sme da stane.

skydog

pre 8 godina

Botovi se raspisali kao po komandi!Citajuci naslov pomislio sam da je MMF mozda popustio pa su plate i penzije povecane bar 50%,citajuci dalje vidim da je corak po tom pitanju.Radujemo se kao kad komsiji crkne krava,nesvesni sta nas uopste ceka.Mnogi znaju,ali sendvicarima je to nemoguce objasniti.Za njih je to misaona imenica!

Moral

pre 8 godina

Narod je dugo cekao na ovu vlast. Konacno je neko tu ko gleda na njih i brine se o njima. Stavio je zivote narod ispred svojih interesa. Bore se i cuvaju ovaj narod i hvala im.

Zarko

pre 8 godina

Bilo je vreme da zapocnemo sa otvaranjem poglavlja, kasnimo za drugima ali sada konacno mozemo zavrsimo posao. Zelim samo da vlada nastavi ovako, i izgura ovo do kraja.

bravo,bravo,misiiim..bravo premijereu

pre 8 godina

najrazvijenija delatnost u Srbiji je definitivno botanika.jel moze neko od prisutnih botova da me uputi kako da dobijem posao?

Aca šmeker

pre 8 godina

Veliki dan za našu zemlju. Konačno ulazimo tamo gde i pripadamo, gde je mesto jednom starom evropskom narodu. Vlada je uspela napravi ključan korak ka evropskim integracijama.

Mirko Borovčanin

pre 8 godina

Sabrina:Eh da je bivša vlast malo više vodila računa o evrointegracijama , umesto što im je glavna preokupacija bila da se što više lično obogate , danas bi Srbija već odavno bila u EU.

milena90

pre 8 godina

Nas premijer, ocito covek koji je bio potreban ovoj zemlji, svojom krajnjom profesionalnoscu, pozrtvovanoscu i politickom oraganizovanoscu, uspeo je da postavi revolucionarne smernice kretanja ovom nasem zivotnom vozu, koji polako ali definitivno sigurno sada krece ka svom mozda dalekom ali sa ovakvim politickim delovanjem, brzodostiznom cilju.

genije

pre 8 godina

Uvek ce biti nevernih toma i bezobraznih ljudi koji ce reci ma ovo nije nista, umesto da budu srecni i ponosni uspehom svoje zemlje-jer je to i njihov uspeh,takvi ne misle dobro ni sebi a ni drugima!

Zlatna Spirala

pre 8 godina

Dobro je da nam zemlja ide ka dugo planiranom cilju, najvece prepreke smo pregurali, ali borba ce trajati jos - sve dok ne dodjemo do samog vrha !

Živka

pre 8 godina

Postoje osobe koje nikada neće da cene tuđ rad i napor, ali na to se ne treba obazirati, jer interes Srbije i njenih građana je na prvom mestu!

ekatarina

pre 8 godina

Srbija konacno ide jednim dobrim putem i samo tako treba nastaviti. Ovaj put ka Evropi vodi nas vecoj ekonomskoj i regionalnoj stabilnosti, sto direktno znaci bolji zivot za sve nase gradjane.
(Miroslav, 14. decembar 2015 11:34)
Za slucaj da ne znate kako izgleda jedan bot komentar,naucite od ovog sendvicara.

Laki

pre 8 godina

Da su na vlasti ostale neke druge stranke, mi ne bi nikad ni docekali ovaj dan. Sad konacno mozemo da krenemo na pravi put Evropskih integracija.

Branko N

pre 8 godina

hjgfhjf:Sve što ova naša vlada Srbije na čelu sa svojim predsednikom ra di , to je u interesu građana Srbije. Prema tome od otvaranje pregovaračkih poglavlja građani će imati ite kako veliku korist.

Berdrih

pre 8 godina

Uzalud ste se urotili protiv premijera, aludiram na neke medije i sam DS. Jedno ste zaboravili narod je uz njega i narod ga stiti od vaseg otrova.

tomislav

pre 8 godina

(vode-nas, 14. decembar 2015 13:52)

znaci ja 12 godina gradim kucu, a ti mi je rusis, i onda dodjes posle 12 godina, 3 godine ti treba da stavis poslednji crep i ti si sad zasluzan sto je kuca izgradjena

Dekanti

pre 8 godina

Nema vise povratka u proslost i doticanje samog dna. Srbija se trgla iz dosovskog lopovluka i haranja ovom zemljom. Mozemo i moramo napred.

Lazare

pre 8 godina

Srbija danas ulazi u takav svet, primećuje Vučić i tvrdi da zato mora da bude brža, pametnija, vrednija, preduzetnija, maštovitija, spremnija.

Саша

pre 8 godina

Слушајте ботови, да је ово српска држава а не колонија са колонијалним управником Александром Вучићем, овај слуга глобализма и владара света би за овакву изјаву завршио у Губеревцу на дугогодишњем лечењу!!!

savo

pre 8 godina

U Srbiji se dugo sumnjalo,sa nevericom sacekivalo, bolje sutra,otvoren put ka Evropi,ali i taj san smo dosanjali!,na nama je da ga u potpunosti sprovedemo u javu

Otac Makarije

pre 8 godina

Evropa priželjkuje ovakvog čoveka, kojeg mi pljujemo i proganjamo nepotrebnom mržnjom.
(kole, 14. decembar 2015 12:40)
Tako je.E,sta bi Putin i Obama dali da imaju ovakvog premijera.Imao bi podrsku po 95% gradjana Rusije i Amerike,a ne tricavih 51,3% kao kod nas.On bi uspeo i Ameriku da uvuce u EU.Ovaj covek sve radi prvi put u novijoj istoriji,pa sto ne bi i Amerika prvi put u svojoj istoriji bila clan EU.

Marko

pre 8 godina

Zahvaljujuci pozrtvovanju nase vlade sada konacno mozemo da zapravo krenemo sa resavanjem svih zadataka koji nam stoje pre ulaska u Evropsku uniju.

Aleksa

pre 8 godina

Srbija sa stopom nezaposlenosti od 40%,sa uništenom poljoprivredom,industrijom,nikakvom saobraćajnom infrastrukturom,opustošenim selima,na čelu sa kvazi stručnjacima i polupismenom boranijom,u državi gde se sve vrti oko rijaliti programa,gde vladaju botovi,u kojoj se cene starlete i pevaljke.I mi ćemo kao u EU?Iako živim u EU žao mi je i jako sam ogorčen kad vidim kako nekolucina njih manipuliše jadan narod

Tja...

pre 8 godina

Doživeli smo da posle 200 godina borbe i milionskih žrtava, konačno možemo da kažemo - i dalje radimo za izrabljivače, samo za još manje pare; broj fabrika je skoro isti onom broju od pre 200 godina (blizu nule); Kosmet ponovo nije naš, samo smo tada smeli naglas da kažemo da će jednom biti, a danas ne smemo ni to - nije politički korektno i možete biti proglašeni za budalu u boljem, a za fašistu u gorem slučaju; za Vojvodinu je upitno da li je Srbija ili nije; Srbi preko Drine i dalje žive u drugoj državi; nekada smo za struju govorili da je zlo, reče Premudri - danas to isto govorimo npr. za vakcinaciju. I dalje se lečimo u inostranstvu, AKO skupimo dovoljno novca. Škole tada nismo imali, a danas su preskupe. Najveća razlika - imamo mnogo manje dece, mnogo više staraca i mnogo goru budućnost. Zaista, revolucionaran dan. Čestitam svima. Ako je odustajanje od Srbije cena da postanemo deo Evrope, nazdravlje vam uspeh.

Veran je đubre, ali što vi drugi trpite ludilo?

pre 8 godina

I njega i sve današnje novinare smestio bih u duševnu bolnicu. Ludaci, ne uništavajte zdrav razum narodu!

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Bravo Radisa, junace! Bravo Verice, stasalo devojce! Nek nam je ziv, zdrav i dugovecan vodja nas nasusni, sto s Igoovim tigrovima guzi, ovaj, vuce nas napacene. Da pozivi i svrsi medju nas u radosti i veselju kao i zuti.

Jelena

pre 8 godina

Tako je ! Ne možeš da ne budeš ushićen i da ne budeš ponosan na sve ono što se desilo, što će se danas desiti i što će nastaviti da se dešava – krupne i pozitivne stvari za Srbiju i njene građane!

Ema

pre 8 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju i ostace zabelezen u novijoj srpskoj istoriji kao dan gde je mudra diplomatska politika uradila svoje i donela dobrobit svom narodu.

Maja

pre 8 godina

Ovo sto nas danas ocekuje je najbolji pokazatelj da evropska politika koju vodi Srbija dobija na znacenju i da nam EU odaje priznanje za sve sto smo ucinili proteklih godina.

Uglješa

pre 8 godina

Danas treba da slavimo veliki uspeh svih građana Srbije, a od sutra maramo još više da radimo da bi bili deo EU do kraja 2019. godine. Sve je na nama !

Nikola

pre 8 godina

Konacno ce i Srbija dobiti bolji status i biti postovana u Evropi kao sto je nekad bila i naravno otvoriti mogucnosti za mnoge inostrane investitore koji se dvoume misleci da smo nepodobni za saradnju!!!

Pero

pre 8 godina

Ovaj datum ce biti upisan u istoriji Srbije kao dan novog pocetka za nasu zemlju. Put nece biti lak ali na kraju cemo konacno ispuniti san koji sanjamo sada vec vise od 25 godina.

Slobo

pre 8 godina

Vucic je uradio ono sto je demokrate 12 godina odrzavalo na vlasti. Narod hoce u Evropu i Vucic je to odradio. Svaka mu cast za trud i uspeh.

Carpe diem

pre 8 godina

Srbija danas otvara vazna poglavlja, ali ovde nije kraj nasem radu. Posle svih obecanja bivseg rezima da cemo otvoriti poglavlja, tek ovi su uspeli. Valjda je i Evropa prepoznala da je tek sada nesto zaista i pocelo da se radi.

antipatriJota

pre 8 godina

Auuuuuuuuuuuuu koliko botova, ali moram priznati da vredno čukaju po tastaturi. A posle kažemo, Ameri prodaju maglu, šta mi prodajemo kad ipak opstajemo?

labud beli

pre 8 godina

Budimo optimisti i svojim radom i zalaganjem prevashodno sluzbe koje imaju cast da se bave tom tematikom, ucinimo da sto pre stignemo do cilja.

dragana82

pre 8 godina

Mali korak ali veoma značajan za Srbiju, do juče nam se činilo da je sve neostvarivo evo uz upornost nase vlade polako toleracinija i nalaženje diplomatskih rešenja počinje da daje rezultate.

Neposlusni Patriota

pre 8 godina

Ništa ja ovde ne razumem. O čemu se ovde radi, koje ovde lud, a nas darom pa kako će on ovo razumeti, nije moglo jednostavniji objaviti sačuvaj ga Boze.

da se zna

pre 8 godina

Nisam znao da smo do sada bili u Aziji ili Africi
(Konstatacija, 14. decembar 2015 12:36)

Pa u Evropi jesmo bili sve vreme, ali samo geografski. Menalno i civilizacijski smo severna Afrika ili Bliski istok (Azija).

KAJA

pre 8 godina

Naravno da uvek ima onih kojima ni današnji dan nije bitan, jer uvek traže nešto loše u svemu! Otvorite oči, malo za promenu, na korak smo do cilja!

Voip

pre 8 godina

Šta je ovo sunce ti žarko, izgleda su na meniju bile bunike. Svi komplet kod cika Laze na bobu, suk, i sa blazenim osmehom putujmo u jevropu, šta nas briga bar ćemo biti "emancipovani" i zaslužni gradjani Eu (ako opstane do tada). Juhuuu!

Bezimeni Cudak

pre 8 godina

Lepa vest za Srbiju, pre svega jer to znaci poboljsanje rejtinga nase zemlje kod potencijalnih investitora. Ocekujem da ce u okviru pregovora nasi predstavnici (Vlada Srbije) omoguciti najbolje sporazume u okviru same EU.

sadasnjost

pre 8 godina

Ubijanje vladara u Srbiji uopste nije tako davna proslost. To se pre moze nazvati sadasnjost, s obzirom sta je po tom pitanju preduzeto, i s obzirom da su inspiratori ubistva i dan danas medju nama nekaznjeni. (na Djinjdica mislim naravno, i Vucic je pored ostalih u predizbornoj kampanji obecao rasvetljavanje istog, i rasvetljavanje jos nekih stvari).

GoranZR

pre 8 godina

Botovima danas pojačana ishrana. Izgleda su umesti sendviča dobili onih "deset upola s lukom". Trebaće im energije da opravdaju ovakve glupe izjava.

v stepanovic

pre 8 godina

Eto, prodje pola tog najrevolucionarijeg dana, a ja bas ne osetih ni najmanji povetarac bilo kakvih promena.Cak ni citajuci Vucicev clanak, nije pomoglo. Bio bih zahvalan bilo kojem od mnogobrojnih Vucicevih saglasnika, da mi objasne sta se to danas desava, da bih i ja mogao da se radujem.Pozeljno bi bilo pre nego sto kao zakleti cinik, ubedim sebe da je u sustini samo stvar sto nam je istorija toliko plitka da svako trapa po njoj po zelji, ostavljajuci za sobom neki otuzan miris!

kotplo

pre 8 godina

Svojim zalaganjem i postupcima Vlade,Srbija je zasluzila svoje mesto u Evropi!! Zasluzeno,napredak je vec i vise nego vidljiv...Na dobrom smo putu!

Jeti

pre 8 godina

Sarene laze za naivne !!! Samo smo jos mi potrebni u EU oni bre ne znaju sta ce sa sobom, nego da se ne lazemo puno, put ka EU je prodavanje magle da se i ovo malo resursa i prirodnih bogatstava pokupi budzasto, postacemo zemlja prljavih tehnologija i jeftine radne snage..A da i Kosovo je tek prica za sebe i ulazak u zajednicu sa drzavama sa kojima smo se 90tih u krvi razisli.Zato se ne hvalite previse jer gledate u buducnost par dana unapred i raspisite referendum da proverite da li je narod za EU.

Perica

pre 8 godina

Nasa drzava je u predhodnom periodu postigla dosta odlicnih rezultata. Sprovedene su teske reforme, zivotni standard gradjana je bolji, stranih investicija ima sve vise... Nas rad se isplatio.

vode-nas

pre 8 godina

Realno,prošla vlast za 12 godina nije moglada uđe u pregovore sa EU,a ovi su sada pa za manje od 3 godine postigli otvaranje poglavlja,prvo priznanje Srbiji pa onda i ljudima koji je vode..

Zokx

pre 8 godina

Naše ne radne institucije će od danas morati mnogo da se potrude kako bi svojim radom ispunile kriterijume EU, po menije samo takvo usklađivanje već važan korak iz komunističke tehnokratije, o blagodetima pripadnosti jednoj velikoj zajednici će tek biti reči kada se one i zapravo, ozbiljno osete.

Milica 78

pre 8 godina

Srbija ide nekim novim putem....put koji nije nimalo lak , ali će istrajati i pokazati koliko jedna mala država može i gde je sve ove godine trebala da bude.

Higija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani žive bolje.Zahvaljujući premijeru i predsedniku otvaranje prvih poglavlja, predstavlja ekonomski prosperitet i razvoj naše države.

ombre

pre 8 godina

interesije me da li su ovi sns botovi sto ostavljaju komentare neka deca koju su zaposlili preko omladinske zadruge ili sta... ne interesuje me nijedna stranka ali brate ubijate vise sa izvaljenim I sablonskim komentarima ispod svake vesti

Sabahudin

pre 8 godina

Ko žarko i po svaku cenu želi da uđe u istoriju uvek završi na smetlištu istorije. Tako će biti i sa našim "po prvi put u istoriji" Vođom.

Aleksandra87

pre 8 godina

Naravno da je ovo odlicna vest za gradjane Srbije,osvrnite se samo i pogledajte situaciju u drzavama koje su clanice EU pa uporedite njihovo stanje u drzavi i njihov zivot u odnosu na nas.

Lala

pre 8 godina

Napokon ćemo biti tamo gde nam je i mesto, u Evropskoj uniji, zahvaljujući odličnim diplomatskim aktivnostima Vlade Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Sanja

pre 8 godina

Ovo svakako jeste najrevolucionarniji dan u srpskoj istoriji. Sve pohvale premijeru i Vladi na svemu što je učinjeno na putu ka EU. Sve ovo je zasluženo velikim trudom i zalaganjem.

Bozidar

pre 8 godina

Vucic je za dve godine uspeo da ostvari ono sto prethodnoj vlasti nije poslo za rukom za dvanaest godina, to je samo dokaz koliko je ko posvecen nasoj drzavi.

Dimitrije

pre 8 godina

Ja sam za. A vi ostali kritičari, budite malo realniji. Pa zar nismo svi skupa od 2000-te vapili za tom EU, a sad puštate neku drugu ploču!!!

Maslacak

pre 8 godina

Sada kada su poglavlja konacno otvorena moramo raditi jos vise i marljivije kako bi smo pregovaracki proces okoncali do 2020. godine. To je nas sledeci cilj.

Miki78

pre 8 godina

Mozemo da kritikujemo i ovo daanasnje otvaranje prvih poglavlja, reforme, smanjenje plata i penzija... Ali jedno ne mozemo a da ne priznamo, Vuciceva politika donosi rezultate.

соко

pre 8 godina

Е мој Вучићу свестан си да и када најбоље урадиш за ову државу, увек ће бити они који ће критиковати...

sofija

pre 8 godina

Žao mi je što pojedini ljudi ne znaju da cene tuđi trud i borbu da bi svima nama sutra bilo bolje! Najmanje što Vučić zaslužuje je poštovanje!

Мика

pre 8 godina

Само треба да верујемо у наш тим, да будемо свесни да је ово велика прилика за Србију

la

pre 8 godina

Srbija napokon ide pravim putem. Manila se stranputica i provalija. Odlaskom ds-a sa vlasti sreca se osmehnula Srbiji, sada je put promene puno laksi!

zoltan

pre 8 godina

nismo mi nigde stigli samo smo pozvonili na kapiji a da li ce opste otvoriti kapiju to je pitanje i jos da nas puste unutra to je zasad nezamislivo

Verica

pre 8 godina

Vlada, premijer Vučić i gradjani Srbije su uložili puno rada i truda u prethodne tri godine da bi danas otvorili prva poglavlja! Sve čestitke!

Šunja

pre 8 godina

U potpunosti se slažem sa premijerom da je ovo najrevolucionarniji dan u novijoj srpskoj istoriji. Srbija će konačno moći svetu i Evropi da pokaže kojem društvu pripada zahvaljujući trudu i zalaganju naše Vlade.

Antigona

pre 8 godina

Srbija je uvek bila u Evropi gde joj je i mesto. Hvala doktoru Zoranu Djindjicu koji nas je vratio na taj put nakon sto su nas 90-ih upropastili Milisevic i radikali, ovi isti koje danas gledamo.

zgkom

pre 8 godina

Čestitke. Sada vam to znači min. 5-7 godina pregovora (ne bude li većih problema) i nakon toga još cca. 2-3 godine za ratifikaciju. Dakle najbrže moguće ste 1.1.2022., no realnije oko 2023. ili 2024. I to sve naravno, ukoliko se ne dese neki novi uvjeti, nove situacije unutar EU i sl.

ulazak

pre 8 godina

Nasa drzava je svojim vrednim i predanim radom postigla da postane kandidat za EU, sada je samo pitanje vremena kada cemo uci i na ta vrata.

Del

pre 8 godina

Mene bi, druze, bilo sramota da svakih par meseci pominjem neke datume, pregovore, poglavlja.. Prodje nam zivot u vasim pricama, da je srece da dobijem iseljenicku vizu, pa vi slavite "prvi put u najnovijoj istoriji" pregovore. Kako covek da zivi sa ovim platama i nametima? Skoro 4 godine si na vlasti, ne moras nista vise da radis i "reformises", daj bar nam se ne smej u lice.

Savko

pre 8 godina

Danas je EU konačno odškrinula svoja vrata i počela razgovore sa pregovaračkim timom vlade Srbije i samim tim odala priznanje uspešno sprovedenim merama i reformama.

Dositej

pre 8 godina

Jel' ovo uvertira za nova otpustanja sa poslai priznanje Kosova? Ili mozda da uzmemo jos jedan kredit pa da proslavimo sto nam tako dobro ide? Placace nasa deca i unuci.

Sima

pre 8 godina

Jasno je da Srbija današnjim otvaranjem prvih poglavlja dobija značajno priznanje za ostvarene odlične rezultate ove Vlade u prethodnom periodu.

killa

pre 8 godina

Lepa beseda, ali koliko smo zaista fleksibilni u reformama pored gadjanja na EU. Obrazovanje, zdravstvo, pravosudje, policija i drzavna uprava i dalje miruju i koce razvoj svojom rigidnoscu. I bez megalomanskih recenica, molim; dace neki utisak narodu koji nije putovao da smo neka velesila.

sladja

pre 8 godina

Za korak smo bliže cilju! Veliki uspesi zahtevaju i velike promene, reforme nisu bile ni malo lake, ali eto, pokazalo se da su dale dobar rezultat.

referendum

pre 8 godina

Raspisite taj referendum i da sklonimo tu Evropu sa dnevnog reda i pocnemo da zivimo ko ljudi. Imamo sve sto nam treba : pametne inzenjere,bogatu i plodnu zemlju....sacuvajmo ovo sto jos imamo.

Mila

pre 8 godina

Nadam se da cemo sprovesti reforme i ispuniti ocekivanja, kako bi smo mi i nasa deca sutra ziveli bolje u Srbiji. Srbija je konacno na pravom putu.

zgubidan

pre 8 godina

Neka vam je sretno susjedi,nemojte dati da vas prevare korupirani političari,ipak je bolje u EU nego van nje, mnogim politkom ovisnim političarima to ne žele paše.

Popecatelj

pre 8 godina

Moram priznati da nisam verovao da cemo docekati danasnji dan,jer uvek je nesto falilio,pa jos nesto smo trebali da uradimo,itd.Ali danas kada je dosao dan kada najzad krecemo ka uniji i taj proces je nezaustavljiva samo se nadam da ce muke i patnje nasih gradjana biti uskoro okoncane i da cemo krenuti da zivimo u boljem i uredjenijem drustvu i boljem i pravednijem sistemu.

ZokiNS

pre 8 godina

Premijeru i politicarima srpskim-cestitke,meni licno je to sve sporo..Nekih 25 godina evolucije je trebalo ovoj garnituri politicara da malo pocnu da razmisljaju logicki(neki ni sada to ne rade).Plodove priblizavanja/ulaska u EU ce uzivati u najvecoj meri poloticari i njihova deca,partijski vojnici i onaj broj gradjana koji je uspeo da nadje sebi mesto u ovom okruzenju.Ja se nadam da cu dobiti vizu i odseliti,jer nprm.necu da mi deca odrastaju u drzavi u kojoj su Kristijan i Stanija merilo vrednosti i gde par vlasnika televizija odlucuje o (ne)vaspitanju citavih generacija..a drzava satro nesto pokusava da to suzbije...o nepostojanju pravosudja,narkoticima,nasilju svake vrste bih mogao jos ceo dan,ali mora da se radi.Srecno,i zelim lep dan obicnim i postenim gradjanima Srbije.

Indigo

pre 8 godina

Bivsi rezim nam je obecao otvaranje poglavlja jos 2009. godine.
Ovi nisu precizirali, ali otvaramo poglavlja i brze nego sto smo ocekivali. Verovatno mnogi "dusebriznici vide nesto lose i u ovome".

TARA90

pre 8 godina

Srbija je uspela da vodjenjem odgovorne politike bude sve bliza cilju-Evropi. Ovo su rezultati uspesnog rada, a ovaj dan svakako veoma zancajan za Srbiju.

Miljana B

pre 8 godina

Goran R:Da li ćemo koju godinu pre ili posle 2020-te godine biti primljeni u EU ,nije toliko važno, koliko je važno da se sva pregovaračka poglavlja zatvore a da se ne naruše interesi Srbije i njenih građana.

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Ovo me podseća na situaciju kada momak koji je otpadnik od društva u gimnaziji konačno bude pozvan na žurku koja se polako raspada,ali mu ne kažu kada će smeti da uđe.

Max

pre 8 godina

Znam da od ovolikih botova ne mogu nista da kazem ali barem da probam:
Ne znam ko je ovaj covek, ali ocigledno da nije bas pod libelu... prica skroz nepovezano da ga ni njegovi botovi ne razumeju, ali sendvic je sendvic!

Miroslav

pre 8 godina

Srbija konacno ide jednim dobrim putem i samo tako treba nastaviti. Ovaj put ka Evropi vodi nas vecoj ekonomskoj i regionalnoj stabilnosti, sto direktno znaci bolji zivot za sve nase gradjane.

lokica

pre 8 godina

Posle toliko godina tumaranja i lutanja možda ćemo početi drugačije i da mislimo, jer bez obzira šta o nama pričaju problem je u unama samima kada se svi menja ju i prilagođavaju moramo i mi, zato je ovo najsvetliji dan u našoj Srbiji neka nam je sa srećom.

Arijadna

pre 8 godina

Posle duzeg vremena, nesto se konkretno uradilo i zasluzili smo otvaranje poglavlja. Otvaranje novih fabrika ( Dzonson elektrik, Er Srbija... ), smanjenje budzetskog deficita, prvi put u istoriji nije bilo rebalansa budzeta, otplata nekih skupljih kredita... Sve ovo ide u prilog da se drzava ozbiljno vodi.

filipbg

pre 8 godina

izvinite, g.Vučiću, ali mene niko nije pitao jesam li za EU? hajdemo na referendum pa da vidimo da li smo za EU ili istočnu varijantu...

Ludom radovanje

pre 8 godina

@Znaci ima sanse da do 2020.god postanemo clanica. Super vesti
(Goran R, 14. decembar 2015 11:13)

Naravno, kao sto smo postali clanovi 2004, 2007, 2014.

Kvazimodo Sorabius

pre 8 godina

Dan kada bi Srbija morala spustiti zastave na pola koplja: zarad pranja biografije ostajemo bez petine (najbogatije rudnim bogatstvom i pitkom vodom, sumama i planinama) drzavne teritorije.
Svako moralan ce pamtiti ovaj dan kao dan nacionalne tuge...

adam

pre 8 godina

Danasnji dan nasa drzva je cekala mnogo dugo, a rad poslednjih tri godine je ovo omogucio! Ova vlada, Vucic i narod su zaista mnogo uradili da bi se do ovde doslo

neutralniposmatrac

pre 8 godina

Spoljna politika desetka, unutrasnja nula. Zato je otvaranje poglavlja u moru svakodevnih budalastina, zavera, laznih obecanja, sumornog zivotnog standarda, vest koja ne izaziva ama bas nikakvu emociju. A trebalo bi da nam bude drago.

Kapadokija

pre 8 godina

Bivsi rezim nam je obecao otvaranje poglavlja jos 2009. godine.
Ovi nisu precizirali, ali otvaramo poglavlja i brze nego sto smo ocekivali. Verovatno mnogi "dusebriznici vide nesto lose i u ovome".

Aleksandar

pre 8 godina

Mislim da ne treba gledati to kad je Turska otvorila poglavlja, ili Crna Gora, svaka država je za sebe, nisu nam isti problemi, i da jesu, možda je kod turaka taj problem veći nego kod nas, možda mi pre svih ispunimo očekivanja EU i pre crne Gore i Turske uđemo u EU!

Mikica

pre 8 godina

Gledam i čitam neke komentare i ne mogu da verujem. Niko ne može da prejudicira budućnost kako će se svari odvijati. Što je do našeg premijera bilo on je to i učinio. Velika je stvar otvoriti poglavlja. Kada će se završiti, koliko će trajati, to zavisi od našeg angažovanja. Treba se boriti prevashodno za bolji život, sve ostalo će samo doći.

Maxi

pre 8 godina

Mega, Giga, Hiper, Super, Truper, Gigamega... kako nam je veliki...dan.taj...senzacionalni, fantasticni, D dan, Sletanje na Mesec...ulazak na potonuli brod...

Sanjar

pre 8 godina

Napokon da dodjemo do kraja puta koji je trajao 200 godina, imamo srece sto je Vucic ubrzao taj proces jer ovako ko zna koliko bi jos dugo trajao da nismo krenuli u velike reforme koje su nas dovele na mesto gde zaista pripadamo u Evropi.

Zorana

pre 8 godina

Ovo je veliki korak Srbije ka napred, neka samo tako nastavi. Svi smo zahvalni Vladi i premijeru na ovakvoj politici i nadamo se da nam se smesi bolja buducnost.

lalo

pre 8 godina

Vucicu, ovaj deo je odlicno odradjen, sada nesto opipljivo da se da narodu da bi se ovaj naduhnuti govor bio i stvarno usadjen u narodnu kolektivnu svest.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Najrevolucionarniji dan u novijoj srpskoj istoriji je dan kad si ti došao na vlast, nema revolucionarnijeg dana ikad!
Ne zamajavajte se "otvaranjem poglavlja", Turska ih je otvorila još 2005. pa se nije pomakla ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija, ovo je samo Vučićev šou!

Zemljoradnik

pre 8 godina

Trajalo je dve godine da se otvore prva dva poglavlja. Ove godine otvaramo poglavlja 32 i 35, sledeće godine 23 i 24. Tempom od dva poglavlja godišnje trajaće petnaest dvadeset godina da se sva poglavlja otvore. Zatim treba uzeti u obzir samo "pregovaranje" (ispunjavanje uslova), zaključivanje poglavlja, glasanje u parlamentima svih država EU... Realno ovim tempom ulazak u EU može se očekivati negde oko 2060-te godine, ako EU tada bude postojala.

nikola

pre 8 godina

Celog zivota cemo slusati senzacionalne vesti o nekim novim datumima. Secate se koliko su pompezno pricali o datumu o kandidaturi, pa onda datum o ovome ili onome. A promena nikakvih nema - makar ne onih koje obicni gradjani osecaju. Ja sam za reformu i uvodjenje reda u drzavu jer u ovoj drzavi tog reda nema, ali pompezno najavljivanje nekakvih datuma i novih faza u realnosti nece uticati na nase zivote u osetnoj meri.

Nena

pre 8 godina

Velika podrska i postovanje ljudima koji vode Srbiju, ovo je zaista veliki dan, kada smo stigli pred vrata EU. Samo tako nastavite, nasa deca ce vam biti zahvalna jednog dana!

Slavko Dragičević

pre 8 godina

Sharlote: Čekali jesmo , ali se čekanje isplatilo. Nadam se da su naši pregovarački timovi spremni i da će maksimalno zaštititi interese Srbije i njenih građana.

gojko

pre 8 godina

Vučiću minimalna i najčešća plata u Srbiji je 22 000 dinara a prosečna radnička plata retko da prelazi 25-26 000 dinara dok je potrošačka korpa za tročlanu porodicu preko 50 000 dinara plus minimalne režije za stan 15 000 dinara, garderobu i gorivo ne računam to je izgleda luksuz (da je bar tropska klima pa da idemo peške i goli).Kad radnička plata bude barem 45-50 000 dinara to će biti Revolucionarni uspeh.

Asomakum

pre 8 godina

Kakva providna demagogija, znao sam da ce se opet dizati u nebesa zbog sargarepe u smislu otvaranja dva poglavlja al bilo bi vreme da prestane sa ovim "prvi put u novijoj istoriji", poceo je i svoje biracko telo da nervira a kamoli normalne ljude. I mogao je odmah objasniti kako planira zatvoriti poglavlje 35 (o ostalim da ne pricamo jer to je za sledeci vek).

Toza

pre 8 godina

Jako bitan dan za nas Srbe i za nasu zemlju, ovo je u neku ruku priznanje za nasu vladu da se krecu u pravom smeru, ali prvenstveno nagrada za gradjane Srbije jer zasluzujemo da budemo deo Evrope u svakom smislu te reci, ne samo geografski!

Ratko

pre 8 godina

E svaka cast Vucicu odavno se nisam ovako nasmejao! Kao da smo izmislili svemirski brod i krenuli u daleka galakticka putovanja. Tekst sam pazljivo procitao i suza suzu stize pa sam svim ukucanima procitao ovaj divno smisljen tekst i oni su docekali sa osmehom, sem oca koji ima penziju 20 hiljada on grmi od besa. Samo nastavi Vucicu da ispisujes istoriju, jedva cekam da dodju oni izbori da i ja malo zaokruzim onako istorijski. Mislim da ce biti istorijsko otreznjenje kada vidis sta narod misli o ovoj istorijskoj vladavini.

blinki

pre 8 godina

Boze uzmi me...kakva je ovo izjava, ovaj covek ili je blesav ili pijan ili nesto mnogo gore. Kao Alisa u zemlji cuda, zecevi nose sesire i pricaju a u realnosti se pravi gulas od njih

Maxi

pre 8 godina

Mega, Giga, Hiper, Super, Truper, Gigamega... kako nam je veliki...dan.taj...senzacionalni, fantasticni, D dan, Sletanje na Mesec...ulazak na potonuli brod...

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Najrevolucionarniji dan u novijoj srpskoj istoriji je dan kad si ti došao na vlast, nema revolucionarnijeg dana ikad!
Ne zamajavajte se "otvaranjem poglavlja", Turska ih je otvorila još 2005. pa se nije pomakla ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija, ovo je samo Vučićev šou!

TARA90

pre 8 godina

Srbija je uspela da vodjenjem odgovorne politike bude sve bliza cilju-Evropi. Ovo su rezultati uspesnog rada, a ovaj dan svakako veoma zancajan za Srbiju.

соко

pre 8 godina

Е мој Вучићу свестан си да и када најбоље урадиш за ову државу, увек ће бити они који ће критиковати...

Šunja

pre 8 godina

U potpunosti se slažem sa premijerom da je ovo najrevolucionarniji dan u novijoj srpskoj istoriji. Srbija će konačno moći svetu i Evropi da pokaže kojem društvu pripada zahvaljujući trudu i zalaganju naše Vlade.

Mila

pre 8 godina

Nadam se da cemo sprovesti reforme i ispuniti ocekivanja, kako bi smo mi i nasa deca sutra ziveli bolje u Srbiji. Srbija je konacno na pravom putu.

Verica

pre 8 godina

Vlada, premijer Vučić i gradjani Srbije su uložili puno rada i truda u prethodne tri godine da bi danas otvorili prva poglavlja! Sve čestitke!

gojko

pre 8 godina

Vučiću minimalna i najčešća plata u Srbiji je 22 000 dinara a prosečna radnička plata retko da prelazi 25-26 000 dinara dok je potrošačka korpa za tročlanu porodicu preko 50 000 dinara plus minimalne režije za stan 15 000 dinara, garderobu i gorivo ne računam to je izgleda luksuz (da je bar tropska klima pa da idemo peške i goli).Kad radnička plata bude barem 45-50 000 dinara to će biti Revolucionarni uspeh.

sladja

pre 8 godina

Za korak smo bliže cilju! Veliki uspesi zahtevaju i velike promene, reforme nisu bile ni malo lake, ali eto, pokazalo se da su dale dobar rezultat.

Zokx

pre 8 godina

Naše ne radne institucije će od danas morati mnogo da se potrude kako bi svojim radom ispunile kriterijume EU, po menije samo takvo usklađivanje već važan korak iz komunističke tehnokratije, o blagodetima pripadnosti jednoj velikoj zajednici će tek biti reči kada se one i zapravo, ozbiljno osete.

Bezimeni Cudak

pre 8 godina

Lepa vest za Srbiju, pre svega jer to znaci poboljsanje rejtinga nase zemlje kod potencijalnih investitora. Ocekujem da ce u okviru pregovora nasi predstavnici (Vlada Srbije) omoguciti najbolje sporazume u okviru same EU.

Popecatelj

pre 8 godina

Moram priznati da nisam verovao da cemo docekati danasnji dan,jer uvek je nesto falilio,pa jos nesto smo trebali da uradimo,itd.Ali danas kada je dosao dan kada najzad krecemo ka uniji i taj proces je nezaustavljiva samo se nadam da ce muke i patnje nasih gradjana biti uskoro okoncane i da cemo krenuti da zivimo u boljem i uredjenijem drustvu i boljem i pravednijem sistemu.

Nena

pre 8 godina

Velika podrska i postovanje ljudima koji vode Srbiju, ovo je zaista veliki dan, kada smo stigli pred vrata EU. Samo tako nastavite, nasa deca ce vam biti zahvalna jednog dana!

Indigo

pre 8 godina

Bivsi rezim nam je obecao otvaranje poglavlja jos 2009. godine.
Ovi nisu precizirali, ali otvaramo poglavlja i brze nego sto smo ocekivali. Verovatno mnogi "dusebriznici vide nesto lose i u ovome".

vode-nas

pre 8 godina

Realno,prošla vlast za 12 godina nije moglada uđe u pregovore sa EU,a ovi su sada pa za manje od 3 godine postigli otvaranje poglavlja,prvo priznanje Srbiji pa onda i ljudima koji je vode..

sofija

pre 8 godina

Žao mi je što pojedini ljudi ne znaju da cene tuđi trud i borbu da bi svima nama sutra bilo bolje! Najmanje što Vučić zaslužuje je poštovanje!

Uglješa

pre 8 godina

Danas treba da slavimo veliki uspeh svih građana Srbije, a od sutra maramo još više da radimo da bi bili deo EU do kraja 2019. godine. Sve je na nama !

zgubidan

pre 8 godina

Neka vam je sretno susjedi,nemojte dati da vas prevare korupirani političari,ipak je bolje u EU nego van nje, mnogim politkom ovisnim političarima to ne žele paše.

la

pre 8 godina

Srbija napokon ide pravim putem. Manila se stranputica i provalija. Odlaskom ds-a sa vlasti sreca se osmehnula Srbiji, sada je put promene puno laksi!

Toza

pre 8 godina

Jako bitan dan za nas Srbe i za nasu zemlju, ovo je u neku ruku priznanje za nasu vladu da se krecu u pravom smeru, ali prvenstveno nagrada za gradjane Srbije jer zasluzujemo da budemo deo Evrope u svakom smislu te reci, ne samo geografski!

Sima

pre 8 godina

Jasno je da Srbija današnjim otvaranjem prvih poglavlja dobija značajno priznanje za ostvarene odlične rezultate ove Vlade u prethodnom periodu.

KAJA

pre 8 godina

Naravno da uvek ima onih kojima ni današnji dan nije bitan, jer uvek traže nešto loše u svemu! Otvorite oči, malo za promenu, na korak smo do cilja!

ulazak

pre 8 godina

Nasa drzava je svojim vrednim i predanim radom postigla da postane kandidat za EU, sada je samo pitanje vremena kada cemo uci i na ta vrata.

Aleksandar

pre 8 godina

Mislim da ne treba gledati to kad je Turska otvorila poglavlja, ili Crna Gora, svaka država je za sebe, nisu nam isti problemi, i da jesu, možda je kod turaka taj problem veći nego kod nas, možda mi pre svih ispunimo očekivanja EU i pre crne Gore i Turske uđemo u EU!

Miroslav

pre 8 godina

Srbija konacno ide jednim dobrim putem i samo tako treba nastaviti. Ovaj put ka Evropi vodi nas vecoj ekonomskoj i regionalnoj stabilnosti, sto direktno znaci bolji zivot za sve nase gradjane.

Kapadokija

pre 8 godina

Bivsi rezim nam je obecao otvaranje poglavlja jos 2009. godine.
Ovi nisu precizirali, ali otvaramo poglavlja i brze nego sto smo ocekivali. Verovatno mnogi "dusebriznici vide nesto lose i u ovome".

Arijadna

pre 8 godina

Posle duzeg vremena, nesto se konkretno uradilo i zasluzili smo otvaranje poglavlja. Otvaranje novih fabrika ( Dzonson elektrik, Er Srbija... ), smanjenje budzetskog deficita, prvi put u istoriji nije bilo rebalansa budzeta, otplata nekih skupljih kredita... Sve ovo ide u prilog da se drzava ozbiljno vodi.

Miljana B

pre 8 godina

Goran R:Da li ćemo koju godinu pre ili posle 2020-te godine biti primljeni u EU ,nije toliko važno, koliko je važno da se sva pregovaračka poglavlja zatvore a da se ne naruše interesi Srbije i njenih građana.

Lala

pre 8 godina

Napokon ćemo biti tamo gde nam je i mesto, u Evropskoj uniji, zahvaljujući odličnim diplomatskim aktivnostima Vlade Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Mikica

pre 8 godina

Gledam i čitam neke komentare i ne mogu da verujem. Niko ne može da prejudicira budućnost kako će se svari odvijati. Što je do našeg premijera bilo on je to i učinio. Velika je stvar otvoriti poglavlja. Kada će se završiti, koliko će trajati, to zavisi od našeg angažovanja. Treba se boriti prevashodno za bolji život, sve ostalo će samo doći.

kotplo

pre 8 godina

Svojim zalaganjem i postupcima Vlade,Srbija je zasluzila svoje mesto u Evropi!! Zasluzeno,napredak je vec i vise nego vidljiv...Na dobrom smo putu!

Bozidar

pre 8 godina

Vucic je za dve godine uspeo da ostvari ono sto prethodnoj vlasti nije poslo za rukom za dvanaest godina, to je samo dokaz koliko je ko posvecen nasoj drzavi.

Dimitrije

pre 8 godina

Ja sam za. A vi ostali kritičari, budite malo realniji. Pa zar nismo svi skupa od 2000-te vapili za tom EU, a sad puštate neku drugu ploču!!!

Sanja

pre 8 godina

Ovo svakako jeste najrevolucionarniji dan u srpskoj istoriji. Sve pohvale premijeru i Vladi na svemu što je učinjeno na putu ka EU. Sve ovo je zasluženo velikim trudom i zalaganjem.

Savko

pre 8 godina

Danas je EU konačno odškrinula svoja vrata i počela razgovore sa pregovaračkim timom vlade Srbije i samim tim odala priznanje uspešno sprovedenim merama i reformama.

Milica 78

pre 8 godina

Srbija ide nekim novim putem....put koji nije nimalo lak , ali će istrajati i pokazati koliko jedna mala država može i gde je sve ove godine trebala da bude.

Мика

pre 8 godina

Само треба да верујемо у наш тим, да будемо свесни да је ово велика прилика за Србију

Perica

pre 8 godina

Nasa drzava je u predhodnom periodu postigla dosta odlicnih rezultata. Sprovedene su teske reforme, zivotni standard gradjana je bolji, stranih investicija ima sve vise... Nas rad se isplatio.

Miki78

pre 8 godina

Mozemo da kritikujemo i ovo daanasnje otvaranje prvih poglavlja, reforme, smanjenje plata i penzija... Ali jedno ne mozemo a da ne priznamo, Vuciceva politika donosi rezultate.

Higija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani žive bolje.Zahvaljujući premijeru i predsedniku otvaranje prvih poglavlja, predstavlja ekonomski prosperitet i razvoj naše države.

Aleksandra87

pre 8 godina

Naravno da je ovo odlicna vest za gradjane Srbije,osvrnite se samo i pogledajte situaciju u drzavama koje su clanice EU pa uporedite njihovo stanje u drzavi i njihov zivot u odnosu na nas.

Maslacak

pre 8 godina

Sada kada su poglavlja konacno otvorena moramo raditi jos vise i marljivije kako bi smo pregovaracki proces okoncali do 2020. godine. To je nas sledeci cilj.

lokica

pre 8 godina

Posle toliko godina tumaranja i lutanja možda ćemo početi drugačije i da mislimo, jer bez obzira šta o nama pričaju problem je u unama samima kada se svi menja ju i prilagođavaju moramo i mi, zato je ovo najsvetliji dan u našoj Srbiji neka nam je sa srećom.

Sokolica

pre 8 godina

Ovo je onaj dan kada smo ponosni na sva odricanja i na sav uloženi rad, jer znamo da je urodilo rezultatom. Sada znam da nisam svoj glas dala pogrešnim ljudima, već je ovaj tim koji vodi Srbiju to zaslužio.

red star

pre 8 godina

Konacno, nadam se da ce se od danas desavati samo pozitivne stvari u ovoj napacenoj zemlji...i nadam se da necemo dobiti neke nove uslove,u stvari da necemo vise nikada dobijati bilo kakve nove uslove za bilo sta.

Gavrilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju Srbija danas ne otvara samo prva pregovaračka poglavlja, već otvara i novo značajno poglavlje u svojoj istoriji. To znači da je Srbija napokon krenula putem EU, gde joj je odavno mesto.

Sanjar

pre 8 godina

Napokon da dodjemo do kraja puta koji je trajao 200 godina, imamo srece sto je Vucic ubrzao taj proces jer ovako ko zna koliko bi jos dugo trajao da nismo krenuli u velike reforme koje su nas dovele na mesto gde zaista pripadamo u Evropi.

lalo

pre 8 godina

Vucicu, ovaj deo je odlicno odradjen, sada nesto opipljivo da se da narodu da bi se ovaj naduhnuti govor bio i stvarno usadjen u narodnu kolektivnu svest.

zgkom

pre 8 godina

Čestitke. Sada vam to znači min. 5-7 godina pregovora (ne bude li većih problema) i nakon toga još cca. 2-3 godine za ratifikaciju. Dakle najbrže moguće ste 1.1.2022., no realnije oko 2023. ili 2024. I to sve naravno, ukoliko se ne dese neki novi uvjeti, nove situacije unutar EU i sl.

Zivan990

pre 8 godina

Nalazimo se na dobrom putu da postanemo clanica sto pre. Pokazali smo da smo ozbiljna zemlja i da nam je cilj da budemo deo Evropske porodice.

Kornelije

pre 8 godina

Srbija je prilično dugo čekala ovaj dan i dočekala ga je ogromnom zaslugom premijera koji je uložio značajne napore da Srbija dođe do otvaranja prvih poglavlja za ulazak u EU.

Aca šmeker

pre 8 godina

Veliki dan za našu zemlju. Konačno ulazimo tamo gde i pripadamo, gde je mesto jednom starom evropskom narodu. Vlada je uspela napravi ključan korak ka evropskim integracijama.

dragana82

pre 8 godina

Mali korak ali veoma značajan za Srbiju, do juče nam se činilo da je sve neostvarivo evo uz upornost nase vlade polako toleracinija i nalaženje diplomatskih rešenja počinje da daje rezultate.

adam

pre 8 godina

Danasnji dan nasa drzva je cekala mnogo dugo, a rad poslednjih tri godine je ovo omogucio! Ova vlada, Vucic i narod su zaista mnogo uradili da bi se do ovde doslo

Zorana

pre 8 godina

Ovo je veliki korak Srbije ka napred, neka samo tako nastavi. Svi smo zahvalni Vladi i premijeru na ovakvoj politici i nadamo se da nam se smesi bolja buducnost.

Slobo

pre 8 godina

Vucic je uradio ono sto je demokrate 12 godina odrzavalo na vlasti. Narod hoce u Evropu i Vucic je to odradio. Svaka mu cast za trud i uspeh.

da se zna

pre 8 godina

Nisam znao da smo do sada bili u Aziji ili Africi
(Konstatacija, 14. decembar 2015 12:36)

Pa u Evropi jesmo bili sve vreme, ali samo geografski. Menalno i civilizacijski smo severna Afrika ili Bliski istok (Azija).

Slavko Dragičević

pre 8 godina

Sharlote: Čekali jesmo , ali se čekanje isplatilo. Nadam se da su naši pregovarački timovi spremni i da će maksimalno zaštititi interese Srbije i njenih građana.

Carpe diem

pre 8 godina

Srbija danas otvara vazna poglavlja, ali ovde nije kraj nasem radu. Posle svih obecanja bivseg rezima da cemo otvoriti poglavlja, tek ovi su uspeli. Valjda je i Evropa prepoznala da je tek sada nesto zaista i pocelo da se radi.

Davorjanka

pre 8 godina

Srbija je u potpunosti posvecena svome putu ka Evropskoj uniji. To je postalo svima jasno. Idemo u EU, ali negujemo stara visevekovna prijateljstva sa Rusijom, Kinom i ostalim istocnim drzavama.

Nikola

pre 8 godina

Konacno ce i Srbija dobiti bolji status i biti postovana u Evropi kao sto je nekad bila i naravno otvoriti mogucnosti za mnoge inostrane investitore koji se dvoume misleci da smo nepodobni za saradnju!!!

Maja

pre 8 godina

Ovo sto nas danas ocekuje je najbolji pokazatelj da evropska politika koju vodi Srbija dobija na znacenju i da nam EU odaje priznanje za sve sto smo ucinili proteklih godina.

maga

pre 8 godina

Evropska Unija kao geopolitička celina neće biti zaokružena bez država Zaapdnog Balknam, u kojem Srbija , kao najveća država, zauzima centralnu poziciju.

Jelena

pre 8 godina

Tako je ! Ne možeš da ne budeš ushićen i da ne budeš ponosan na sve ono što se desilo, što će se danas desiti i što će nastaviti da se dešava – krupne i pozitivne stvari za Srbiju i njene građane!

tiki

pre 8 godina

Zasluženo, imajući u vidu da je vlada ispoljila čvrstu privrženost procesu evropskih integracija i jačanju regionalne saradnje. Na taj način šaljemo jasno poruku da pripadamo porodici evropskih naroda.

Zdravko Z

pre 8 godina

Otvaranje novih poglavlja je rezultat ozbiljnog rada i predanosti naše diplomatije. Nikada nismo ranije vodili bolju spoljnu politiku, niti smo u poslednjih dvadeset godina bili cenjeniji u svetu nego sada.

Dunja

pre 8 godina

Srbija je otvaranje poglavlja zasluzila mnogo ranije, ali nikada nije kasno. Sve ovo smo postigli samo radom, marljivoscu i odgovornoscu prema svojoj zemlji.

Nemanja

pre 8 godina

Nisu ovako česti dani kad je Srbija u centru pažnje, kad se i nama nešto lepo dešava. Otvorena su dva poglavlja, od danas ćemo svakim danom bar malo biti bliži zatvaranju svih i ulasku u EU.

sweet dreams

pre 8 godina

Da se narod na vreme nije probudio i shvatio da imamo posla s ljudima koji su nam priredjivali samo padove, sada bismo grcali u dugovima i mogli bi da sanjamo normalnu Srbiju..

nikola

pre 8 godina

Celog zivota cemo slusati senzacionalne vesti o nekim novim datumima. Secate se koliko su pompezno pricali o datumu o kandidaturi, pa onda datum o ovome ili onome. A promena nikakvih nema - makar ne onih koje obicni gradjani osecaju. Ja sam za reformu i uvodjenje reda u drzavu jer u ovoj drzavi tog reda nema, ali pompezno najavljivanje nekakvih datuma i novih faza u realnosti nece uticati na nase zivote u osetnoj meri.

Danna

pre 8 godina

Danas Srbija ne otvara samo pregovaračka poglavlja, već otvara i novo poglavlje u svojoj istoriji. Konačno smo krenuli putem EU, gde nam je odavno i bilo mesto.

Lazar

pre 8 godina

Sada kad je konacno ovo pocelo mogu da kazem da smo na pravom putu ka EU. Politika ove vlade je usmerena da taj put zavrsimo sto pre je moguce.

Momir

pre 8 godina

U svakom slučaju, potpuno trezvene glave, ovo je veliki momenat za Srbiju a sa time šro je i najvažnije dodatna šansa za našu privredu i nove investicije iz EU.

Zarko

pre 8 godina

Bilo je vreme da zapocnemo sa otvaranjem poglavlja, kasnimo za drugima ali sada konacno mozemo zavrsimo posao. Zelim samo da vlada nastavi ovako, i izgura ovo do kraja.

Mirko Borovčanin

pre 8 godina

Sabrina:Eh da je bivša vlast malo više vodila računa o evrointegracijama , umesto što im je glavna preokupacija bila da se što više lično obogate , danas bi Srbija već odavno bila u EU.

Branko N

pre 8 godina

hjgfhjf:Sve što ova naša vlada Srbije na čelu sa svojim predsednikom ra di , to je u interesu građana Srbije. Prema tome od otvaranje pregovaračkih poglavlja građani će imati ite kako veliku korist.

Lazare

pre 8 godina

Srbija danas ulazi u takav svet, primećuje Vučić i tvrdi da zato mora da bude brža, pametnija, vrednija, preduzetnija, maštovitija, spremnija.

genije

pre 8 godina

Uvek ce biti nevernih toma i bezobraznih ljudi koji ce reci ma ovo nije nista, umesto da budu srecni i ponosni uspehom svoje zemlje-jer je to i njihov uspeh,takvi ne misle dobro ni sebi a ni drugima!

јаба

pre 8 godina

Сигурно је овај датум битан Србији и нјеном народу! Да нам већ једном крене на боље!

Merima

pre 8 godina

Srbija ce se zalagati za reforme koje predstavljaju prekretnicu ka razvojnom putu i putu priblizavanja Evropi! Sve cestitike Vladi i premijeru.

SofijaS

pre 8 godina

Danas smo dosli do jos jednog dokaza da brod kojim plovi Srbija, a koji za kormilara ima premijera Vucica ide dobrim putem koji na dalje trebamo slediti.

Živka

pre 8 godina

Postoje osobe koje nikada neće da cene tuđ rad i napor, ali na to se ne treba obazirati, jer interes Srbije i njenih građana je na prvom mestu!

Nenad

pre 8 godina

Svaki dan moramo da nastavljamo da se približavamo", poručuje premijer i podseća da ne smemo zaboraviti da nas je u današnji dan, u Evropu, doveo rad - neprekidan i težak i on ne sme da stane.

Dekanti

pre 8 godina

Nema vise povratka u proslost i doticanje samog dna. Srbija se trgla iz dosovskog lopovluka i haranja ovom zemljom. Mozemo i moramo napred.

Laki

pre 8 godina

Da su na vlasti ostale neke druge stranke, mi ne bi nikad ni docekali ovaj dan. Sad konacno mozemo da krenemo na pravi put Evropskih integracija.

Zlatna Spirala

pre 8 godina

Dobro je da nam zemlja ide ka dugo planiranom cilju, najvece prepreke smo pregurali, ali borba ce trajati jos - sve dok ne dodjemo do samog vrha !

lara

pre 8 godina

Nema muke, nema ni dobitka. Juče smo se borili sa reformama, sa nadom da će sutra biti bolje. I, evo konačno, naš cilj je blizu, trud i strpljenje su se isplatili.

milena90

pre 8 godina

Nas premijer, ocito covek koji je bio potreban ovoj zemlji, svojom krajnjom profesionalnoscu, pozrtvovanoscu i politickom oraganizovanoscu, uspeo je da postavi revolucionarne smernice kretanja ovom nasem zivotnom vozu, koji polako ali definitivno sigurno sada krece ka svom mozda dalekom ali sa ovakvim politickim delovanjem, brzodostiznom cilju.

Ema

pre 8 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju i ostace zabelezen u novijoj srpskoj istoriji kao dan gde je mudra diplomatska politika uradila svoje i donela dobrobit svom narodu.

Sabahudin

pre 8 godina

Ko žarko i po svaku cenu želi da uđe u istoriju uvek završi na smetlištu istorije. Tako će biti i sa našim "po prvi put u istoriji" Vođom.

Joca

pre 8 godina

Pa nadamo se da ce uskoro i da se realizuje sve,zaista je dosta cekenja.
Ovoj zemlji trebaju mladi ljudi,a to znaci i nova radna mesta da ne odlaze iz Srbije.Ova vlast ce definitivno to i uspeti.

vuki

pre 8 godina

Istorijski dan za nasu zemlju, Srbija je konacno krenula napred predvodjena sjajnim ljudima, cekaju nas teski pregovori ali siguran sam da cemo uspeti. Pozdrav!

Pero

pre 8 godina

Ovaj datum ce biti upisan u istoriji Srbije kao dan novog pocetka za nasu zemlju. Put nece biti lak ali na kraju cemo konacno ispuniti san koji sanjamo sada vec vise od 25 godina.

labud beli

pre 8 godina

Budimo optimisti i svojim radom i zalaganjem prevashodno sluzbe koje imaju cast da se bave tom tematikom, ucinimo da sto pre stignemo do cilja.

savo

pre 8 godina

U Srbiji se dugo sumnjalo,sa nevericom sacekivalo, bolje sutra,otvoren put ka Evropi,ali i taj san smo dosanjali!,na nama je da ga u potpunosti sprovedemo u javu

Berdrih

pre 8 godina

Uzalud ste se urotili protiv premijera, aludiram na neke medije i sam DS. Jedno ste zaboravili narod je uz njega i narod ga stiti od vaseg otrova.

Moral

pre 8 godina

Narod je dugo cekao na ovu vlast. Konacno je neko tu ko gleda na njih i brine se o njima. Stavio je zivote narod ispred svojih interesa. Bore se i cuvaju ovaj narod i hvala im.

Jups

pre 8 godina

Ovaj narod se konacno istrgao iz kandzi DS rezima. Izglasao ljude koji su na sve spremni i maksimalno zrtvuju sebe samo zarad boljeg zivota njihovih gradjana.

Marko

pre 8 godina

Zahvaljujuci pozrtvovanju nase vlade sada konacno mozemo da zapravo krenemo sa resavanjem svih zadataka koji nam stoje pre ulaska u Evropsku uniju.

jovana

pre 8 godina

Važan dan za našu budućnost! Dugo smo čekali na ovo, sada verujem da će se naš san ostvariti i da će Srbija postati zemlja u koji će svako poželeti da živi!

Del

pre 8 godina

Mene bi, druze, bilo sramota da svakih par meseci pominjem neke datume, pregovore, poglavlja.. Prodje nam zivot u vasim pricama, da je srece da dobijem iseljenicku vizu, pa vi slavite "prvi put u najnovijoj istoriji" pregovore. Kako covek da zivi sa ovim platama i nametima? Skoro 4 godine si na vlasti, ne moras nista vise da radis i "reformises", daj bar nam se ne smej u lice.

kafa nes

pre 8 godina

Budimo optimisti i svojim radom i zalaganjem prevashodno sluzbe koje imaju cast da se bave tom tematikom, ucinimo da sto pre stignemo do cilja.

Branko

pre 8 godina

Ovaj dan bi trebalo da posluzi kao podstrek da se ulozi jos vise rada i da se stvore ekonomski i drustveni preduslovi za otvaranje daljih poglavlja.

Ivana Drljić

pre 8 godina

Aleksandar Vučić je prvi premijer u istoriji Srbije koji će srpski narod sigurnim koracima odvesti u Evropsku Uniju koja se nalazi na početku raspadanja! Zahvaljujući takvom premijeru Srbija će se konačno i javno odreći srpske svetinje Kosova!

ombre

pre 8 godina

interesije me da li su ovi sns botovi sto ostavljaju komentare neka deca koju su zaposlili preko omladinske zadruge ili sta... ne interesuje me nijedna stranka ali brate ubijate vise sa izvaljenim I sablonskim komentarima ispod svake vesti

Gorana

pre 8 godina

Podrška premijeru, vreme je turbolentno i ubvrzano, dogadjaji su ubrzani,šta god nam radili mi ćemo izdržati, moraju nas 2o18 ili 2o19 primiti u EU, mi smo deo Evrope i bez nas ona nije kompletna.

Srdjan

pre 8 godina

Pa ovo znaci nova radna mesta,bolji zivot u Srbiji,nove mogucnosti i da se napokon zivi kao u celoj Evropi.Divno je znati da ce napokon nesto veliko da se desi za ovu drzavu.

Politikolog

pre 8 godina

Hvala gospodu Bogu da je Srbija jednom i ovaj dan dočekala.U potpunosti podržavam evrointegracije Srbije i žudnju da što pre postanemo punopravni član EU.Sa dvodecenijskim zakašnjenjem ovo smo ostvarili.Radostan sam što se napokon desilo i zashvalan premijeru Vučiću i ostalim članovima i naše Vlade i pregovaračkog tima.Sa druge strane mi je krivo što se ovo nije desilo još tokom osamdesetih godina.Bolje je ikada nego nikada,to stoji.Najpre 1945.godine umesto komunizma da smo napravili sistem i razvoj temeljili kao razvijene zemlje Evrope umesto Komunizma gde bi danas bili,posle toga Ante Marković je hteo zemlju da uvede u EU,ali su ga politički jednostavno uklonili i onemogućili u tome,sledi sunovrat devedesetih,kada smo trebali da radimo sve ono štop se radi danas i reforma društvene svojine i čitave privrede i evrointegracije,umesto toga znamo svi nesrećne devedesete,dakle drugi propust,dolaszi dvehiljadita i počinje da se sarađuje sa EU,ali sve je išlo korak napred nazad dva i tapkanje u mestu,vrteliu smo se u krug,ovo je poslednja šansa Srbije koju mora da iskoristi i napokon postane članica EU.

neutralniposmatrac

pre 8 godina

Spoljna politika desetka, unutrasnja nula. Zato je otvaranje poglavlja u moru svakodevnih budalastina, zavera, laznih obecanja, sumornog zivotnog standarda, vest koja ne izaziva ama bas nikakvu emociju. A trebalo bi da nam bude drago.

Olga

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz da se za sve u životu treba boriti. Uloženo je mnogo truda i rada, čeka nas dinamičan period, ali uopšte ne sumnjam u pozitivan ishod.

gagi

pre 8 godina

Sjajna buducnost za Srbiju. Radujem se da ce u Srbiji da se zivi i radi po evropskim standardima i da ce Srbija biti medju najrazvijenim zemljama.

referendum

pre 8 godina

Raspisite taj referendum i da sklonimo tu Evropu sa dnevnog reda i pocnemo da zivimo ko ljudi. Imamo sve sto nam treba : pametne inzenjere,bogatu i plodnu zemlju....sacuvajmo ovo sto jos imamo.

zoltan

pre 8 godina

nismo mi nigde stigli samo smo pozvonili na kapiji a da li ce opste otvoriti kapiju to je pitanje i jos da nas puste unutra to je zasad nezamislivo

ZokiNS

pre 8 godina

Premijeru i politicarima srpskim-cestitke,meni licno je to sve sporo..Nekih 25 godina evolucije je trebalo ovoj garnituri politicara da malo pocnu da razmisljaju logicki(neki ni sada to ne rade).Plodove priblizavanja/ulaska u EU ce uzivati u najvecoj meri poloticari i njihova deca,partijski vojnici i onaj broj gradjana koji je uspeo da nadje sebi mesto u ovom okruzenju.Ja se nadam da cu dobiti vizu i odseliti,jer nprm.necu da mi deca odrastaju u drzavi u kojoj su Kristijan i Stanija merilo vrednosti i gde par vlasnika televizija odlucuje o (ne)vaspitanju citavih generacija..a drzava satro nesto pokusava da to suzbije...o nepostojanju pravosudja,narkoticima,nasilju svake vrste bih mogao jos ceo dan,ali mora da se radi.Srecno,i zelim lep dan obicnim i postenim gradjanima Srbije.

blinki

pre 8 godina

Boze uzmi me...kakva je ovo izjava, ovaj covek ili je blesav ili pijan ili nesto mnogo gore. Kao Alisa u zemlji cuda, zecevi nose sesire i pricaju a u realnosti se pravi gulas od njih

Ratko

pre 8 godina

E svaka cast Vucicu odavno se nisam ovako nasmejao! Kao da smo izmislili svemirski brod i krenuli u daleka galakticka putovanja. Tekst sam pazljivo procitao i suza suzu stize pa sam svim ukucanima procitao ovaj divno smisljen tekst i oni su docekali sa osmehom, sem oca koji ima penziju 20 hiljada on grmi od besa. Samo nastavi Vucicu da ispisujes istoriju, jedva cekam da dodju oni izbori da i ja malo zaokruzim onako istorijski. Mislim da ce biti istorijsko otreznjenje kada vidis sta narod misli o ovoj istorijskoj vladavini.

killa

pre 8 godina

Lepa beseda, ali koliko smo zaista fleksibilni u reformama pored gadjanja na EU. Obrazovanje, zdravstvo, pravosudje, policija i drzavna uprava i dalje miruju i koce razvoj svojom rigidnoscu. I bez megalomanskih recenica, molim; dace neki utisak narodu koji nije putovao da smo neka velesila.

Asomakum

pre 8 godina

Kakva providna demagogija, znao sam da ce se opet dizati u nebesa zbog sargarepe u smislu otvaranja dva poglavlja al bilo bi vreme da prestane sa ovim "prvi put u novijoj istoriji", poceo je i svoje biracko telo da nervira a kamoli normalne ljude. I mogao je odmah objasniti kako planira zatvoriti poglavlje 35 (o ostalim da ne pricamo jer to je za sledeci vek).

Dositej

pre 8 godina

Jel' ovo uvertira za nova otpustanja sa poslai priznanje Kosova? Ili mozda da uzmemo jos jedan kredit pa da proslavimo sto nam tako dobro ide? Placace nasa deca i unuci.

Max

pre 8 godina

Znam da od ovolikih botova ne mogu nista da kazem ali barem da probam:
Ne znam ko je ovaj covek, ali ocigledno da nije bas pod libelu... prica skroz nepovezano da ga ni njegovi botovi ne razumeju, ali sendvic je sendvic!

Ivan Grof Od Valjeva

pre 8 godina

Ovo je totalno beznacajan i obican dan kao i svaki drugi, po malo dosadan. Zahvaljujuci politici dodvoravanja Zapadu Srbija pravi jos jedan u nizu pogresnih koraka, utrcava u EU, iz koje pametne i napredne drzave zele da izadju!

Ludom radovanje

pre 8 godina

@Znaci ima sanse da do 2020.god postanemo clanica. Super vesti
(Goran R, 14. decembar 2015 11:13)

Naravno, kao sto smo postali clanovi 2004, 2007, 2014.

Zoran

pre 8 godina

Većina u Srbiji ne želi u EU. Da ste organizovali referendum, videli bi realno stanje stvari...Ali, to i ne može da se očekuje od vlasti koja vlada sa 25% podrške u biračkom telu.

Zemljoradnik

pre 8 godina

Trajalo je dve godine da se otvore prva dva poglavlja. Ove godine otvaramo poglavlja 32 i 35, sledeće godine 23 i 24. Tempom od dva poglavlja godišnje trajaće petnaest dvadeset godina da se sva poglavlja otvore. Zatim treba uzeti u obzir samo "pregovaranje" (ispunjavanje uslova), zaključivanje poglavlja, glasanje u parlamentima svih država EU... Realno ovim tempom ulazak u EU može se očekivati negde oko 2060-te godine, ako EU tada bude postojala.

kića

pre 8 godina

Bio je juče veliki dan za Srbiju i ja gledam na to optimistički, zbog stanja u svetu,raznih dogadjaja i brzine dogadjanja stvari očekujem krajem 2o18 prijem Srbuje u EU.

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Ovo me podseća na situaciju kada momak koji je otpadnik od društva u gimnaziji konačno bude pozvan na žurku koja se polako raspada,ali mu ne kažu kada će smeti da uđe.

Kvazimodo Sorabius

pre 8 godina

Dan kada bi Srbija morala spustiti zastave na pola koplja: zarad pranja biografije ostajemo bez petine (najbogatije rudnim bogatstvom i pitkom vodom, sumama i planinama) drzavne teritorije.
Svako moralan ce pamtiti ovaj dan kao dan nacionalne tuge...

filipbg

pre 8 godina

izvinite, g.Vučiću, ali mene niko nije pitao jesam li za EU? hajdemo na referendum pa da vidimo da li smo za EU ili istočnu varijantu...

Voip

pre 8 godina

Šta je ovo sunce ti žarko, izgleda su na meniju bile bunike. Svi komplet kod cika Laze na bobu, suk, i sa blazenim osmehom putujmo u jevropu, šta nas briga bar ćemo biti "emancipovani" i zaslužni gradjani Eu (ako opstane do tada). Juhuuu!

Neposlusni Patriota

pre 8 godina

Ništa ja ovde ne razumem. O čemu se ovde radi, koje ovde lud, a nas darom pa kako će on ovo razumeti, nije moglo jednostavniji objaviti sačuvaj ga Boze.

ekatarina

pre 8 godina

Srbija konacno ide jednim dobrim putem i samo tako treba nastaviti. Ovaj put ka Evropi vodi nas vecoj ekonomskoj i regionalnoj stabilnosti, sto direktno znaci bolji zivot za sve nase gradjane.
(Miroslav, 14. decembar 2015 11:34)
Za slucaj da ne znate kako izgleda jedan bot komentar,naucite od ovog sendvicara.

GoranZR

pre 8 godina

Botovima danas pojačana ishrana. Izgleda su umesti sendviča dobili onih "deset upola s lukom". Trebaće im energije da opravdaju ovakve glupe izjava.

bravo,bravo,misiiim..bravo premijereu

pre 8 godina

najrazvijenija delatnost u Srbiji je definitivno botanika.jel moze neko od prisutnih botova da me uputi kako da dobijem posao?

tomislav

pre 8 godina

(vode-nas, 14. decembar 2015 13:52)

znaci ja 12 godina gradim kucu, a ti mi je rusis, i onda dodjes posle 12 godina, 3 godine ti treba da stavis poslednji crep i ti si sad zasluzan sto je kuca izgradjena

skydog

pre 8 godina

Botovi se raspisali kao po komandi!Citajuci naslov pomislio sam da je MMF mozda popustio pa su plate i penzije povecane bar 50%,citajuci dalje vidim da je corak po tom pitanju.Radujemo se kao kad komsiji crkne krava,nesvesni sta nas uopste ceka.Mnogi znaju,ali sendvicarima je to nemoguce objasniti.Za njih je to misaona imenica!

Саша

pre 8 godina

Слушајте ботови, да је ово српска држава а не колонија са колонијалним управником Александром Вучићем, овај слуга глобализма и владара света би за овакву изјаву завршио у Губеревцу на дугогодишњем лечењу!!!

Tja...

pre 8 godina

Doživeli smo da posle 200 godina borbe i milionskih žrtava, konačno možemo da kažemo - i dalje radimo za izrabljivače, samo za još manje pare; broj fabrika je skoro isti onom broju od pre 200 godina (blizu nule); Kosmet ponovo nije naš, samo smo tada smeli naglas da kažemo da će jednom biti, a danas ne smemo ni to - nije politički korektno i možete biti proglašeni za budalu u boljem, a za fašistu u gorem slučaju; za Vojvodinu je upitno da li je Srbija ili nije; Srbi preko Drine i dalje žive u drugoj državi; nekada smo za struju govorili da je zlo, reče Premudri - danas to isto govorimo npr. za vakcinaciju. I dalje se lečimo u inostranstvu, AKO skupimo dovoljno novca. Škole tada nismo imali, a danas su preskupe. Najveća razlika - imamo mnogo manje dece, mnogo više staraca i mnogo goru budućnost. Zaista, revolucionaran dan. Čestitam svima. Ako je odustajanje od Srbije cena da postanemo deo Evrope, nazdravlje vam uspeh.

Aleksa

pre 8 godina

Srbija sa stopom nezaposlenosti od 40%,sa uništenom poljoprivredom,industrijom,nikakvom saobraćajnom infrastrukturom,opustošenim selima,na čelu sa kvazi stručnjacima i polupismenom boranijom,u državi gde se sve vrti oko rijaliti programa,gde vladaju botovi,u kojoj se cene starlete i pevaljke.I mi ćemo kao u EU?Iako živim u EU žao mi je i jako sam ogorčen kad vidim kako nekolucina njih manipuliše jadan narod

Antigona

pre 8 godina

Srbija je uvek bila u Evropi gde joj je i mesto. Hvala doktoru Zoranu Djindjicu koji nas je vratio na taj put nakon sto su nas 90-ih upropastili Milisevic i radikali, ovi isti koje danas gledamo.

v stepanovic

pre 8 godina

Eto, prodje pola tog najrevolucionarijeg dana, a ja bas ne osetih ni najmanji povetarac bilo kakvih promena.Cak ni citajuci Vucicev clanak, nije pomoglo. Bio bih zahvalan bilo kojem od mnogobrojnih Vucicevih saglasnika, da mi objasne sta se to danas desava, da bih i ja mogao da se radujem.Pozeljno bi bilo pre nego sto kao zakleti cinik, ubedim sebe da je u sustini samo stvar sto nam je istorija toliko plitka da svako trapa po njoj po zelji, ostavljajuci za sobom neki otuzan miris!

Jeti

pre 8 godina

Sarene laze za naivne !!! Samo smo jos mi potrebni u EU oni bre ne znaju sta ce sa sobom, nego da se ne lazemo puno, put ka EU je prodavanje magle da se i ovo malo resursa i prirodnih bogatstava pokupi budzasto, postacemo zemlja prljavih tehnologija i jeftine radne snage..A da i Kosovo je tek prica za sebe i ulazak u zajednicu sa drzavama sa kojima smo se 90tih u krvi razisli.Zato se ne hvalite previse jer gledate u buducnost par dana unapred i raspisite referendum da proverite da li je narod za EU.

antipatriJota

pre 8 godina

Auuuuuuuuuuuuu koliko botova, ali moram priznati da vredno čukaju po tastaturi. A posle kažemo, Ameri prodaju maglu, šta mi prodajemo kad ipak opstajemo?

Zoran Milosavljevic

pre 8 godina

@Mislilac i svim ostalima koji slicno msle- Predhonih 12 godina je potroseno da se savladaju skoro nepremostive prepreke i Srbija postane
KANDIDAT za clana EU. Setite koliko je bilo problema sa Haskim sudom.I kada je trebalo resiti uslov nad svim uslovima Kosovo onda su skocili
svi zbog "fus note". Docnije je Vucic prelomio i potpisao Briselski dogovor.
To je bilo hrabro.I to je omogucilo da se ovo dogodi danas.Jesmo doziveli danasnji dan ali smo doziveli i granicu sa Kosovom,i daSrbi koji zive na Kosovu priznaju kosovke zakone.To je ogromna cena.

Radovanović

pre 8 godina

Setite se devedesetih kada tadašnje vlasti ove zemlje nisu sarađivale sa EU odnosno jednom rečju sa celim svetom.Danas Srbija sarađuje i pristuppas EU i gradi prijateljske odnose sa celim svetom što će doprineti boljitku života svih njenih građana.

Otac Makarije

pre 8 godina

Evropa priželjkuje ovakvog čoveka, kojeg mi pljujemo i proganjamo nepotrebnom mržnjom.
(kole, 14. decembar 2015 12:40)
Tako je.E,sta bi Putin i Obama dali da imaju ovakvog premijera.Imao bi podrsku po 95% gradjana Rusije i Amerike,a ne tricavih 51,3% kao kod nas.On bi uspeo i Ameriku da uvuce u EU.Ovaj covek sve radi prvi put u novijoj istoriji,pa sto ne bi i Amerika prvi put u svojoj istoriji bila clan EU.

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Bravo Radisa, junace! Bravo Verice, stasalo devojce! Nek nam je ziv, zdrav i dugovecan vodja nas nasusni, sto s Igoovim tigrovima guzi, ovaj, vuce nas napacene. Da pozivi i svrsi medju nas u radosti i veselju kao i zuti.

Veran je đubre, ali što vi drugi trpite ludilo?

pre 8 godina

I njega i sve današnje novinare smestio bih u duševnu bolnicu. Ludaci, ne uništavajte zdrav razum narodu!

Алекса Ристивојевић

pre 8 godina

Имам неки утисак да се Србија неће нимало усрећити са овом причом око ЕУ. Дај Боже да грешим.

mdj

pre 8 godina

"Budućnost je Bog koga vuku tigrovi"....Interesantno. Zavetovala sam se da nikada neću glasati za Aleksnandra Vučća i nikada i neću ali ova rečenica pod navodnicima je na mene ostavila izvestan utisak. Navela me je da u jednoj sekudni u retrospektivi predjem celu srpsku istoriju u zadnjih dvesta godina i da pomim5slim na sve one ljude poput mene koji žele Srbiju u Evropi i koji žele Evropu a ne Evroaziju a takvih je puno...emigriralo u Kanadu i Novi Zeland, ili ih je ostalo i sad ne znaju šta će sa sobom, primorani su da gledaju one narikače svaki dan na televiziji, pa opet kažem sebi, ma ne, puno Srba želi u Evropu, ti koji su po formumima većina protiv Evrope su u stvari samo najglasniji jer su najsiroviji pa se pristojni ljudi ne usudjuju da im se verbalno suprotstave ali kad je glasanje ono je anonimno pa tu svako radi ono što stvarni misli i tako...tešim sebe ali znam u suštini da u stvari i jeste tako, kad bih sudila prema ovim ludacima koji se ovde javljaju i navijaju za Kinu i Rusiju Vučić uopšte ne bi bio na vlasti kao prvo. Upozoravam sve zastupnike Evroazije da svi ovde znaju da oni vole narodjake i narikače jer je to taj profil ljudi, naprosto je neizbežno da budu to. Želim takodje da se na ovaj dan setimo Zorana Djindjića.

sadasnjost

pre 8 godina

Ubijanje vladara u Srbiji uopste nije tako davna proslost. To se pre moze nazvati sadasnjost, s obzirom sta je po tom pitanju preduzeto, i s obzirom da su inspiratori ubistva i dan danas medju nama nekaznjeni. (na Djinjdica mislim naravno, i Vucic je pored ostalih u predizbornoj kampanji obecao rasvetljavanje istog, i rasvetljavanje jos nekih stvari).

Soka

pre 8 godina

Zaista dan otvaranja prvih poglavlja u pregovorima sa EU je dan kada SRbija konačno kreće brže putem dugovorčne stabilnosti i bržeg ekonomskog razvoja.

Maca

pre 8 godina

To je dan koji bismo svi trebali pamtiti po necemu jako bitnom za nasu zemlju,ovim danom potvrdjuje se Vucicev rad i zalaganje za svoju zemlju.

Drina

pre 8 godina

Baksi: Ovo je potvrda da je Srbija na ispravnom putu i da ovako treba da nastavi.Dobilo smo otvaranje pregovaračkih poglavlja i verujem da su naši pregovarački timovi spremni da maksimalno zaštite interese Srbije i njenih građana.

Ljiljana

pre 8 godina

Gledala sam slavlje po ulicama naših suseda Bugara i Rumuna koji su slavili kada su postali članica EU.Sada sam uverena da ću dočekati da Srbija slavi istim povodom.

Danijela

pre 8 godina

Bez Evropske unije jednostavno nema napretka,razvoja,povećaNJA ŽIVOTNOG STANDARDA.To je moj motiv i pobuda da što pre Srbija postane članica EU.

Helios

pre 8 godina

Bilo je potrebno mnogo truda da se pregovori sa EU otvore. Vlada je spremna vredno da radi kako bi se ubrzao proces, samo da ne bude dodatnih politickih zahteva.

Lajko

pre 8 godina

Dobro je sto je Vucic vec poceo govoriti o kraju 2019. godine kao roku do kojeg bi Srbija trebalo da privede pregovore s EU kraju jer treba postavljati visoke standarde, nema opustanja.

Derikonja

pre 8 godina

Zoran ZR: Lepe vesti se ne dobijaju na poklon , nego se moraju da zasluže. Ispunili smo sve uslove za otvaranje poglavlja i zato smo i dobili otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU.

Olivera

pre 8 godina

Svakako smo usli u noviju fazu razvoja Srbije i ispisuje se istorija koja menja pravac srpske spoljne politike i uredjenja.Imamo razloga da budemo optimisticni.

tiki

pre 8 godina

Sama Evroska Unija je morala dati podsticaj Srbiji na njenom evropskom putu, inače bi došlo do razočarenja građana u Srbiji proccesom evrointegracija.

maga

pre 8 godina

Potrebno je jačati preduzetnički duh, posebno kod mladih ljudi, čiji je jedini cilj bio do sada da se zaposle u javnom sektoru . Jačanjem privatnog sektora usmeriće se ljudi koji ostanu bez posla u javnom sektoru.

Del

pre 8 godina

Mene bi, druze, bilo sramota da svakih par meseci pominjem neke datume, pregovore, poglavlja.. Prodje nam zivot u vasim pricama, da je srece da dobijem iseljenicku vizu, pa vi slavite "prvi put u najnovijoj istoriji" pregovore. Kako covek da zivi sa ovim platama i nametima? Skoro 4 godine si na vlasti, ne moras nista vise da radis i "reformises", daj bar nam se ne smej u lice.

zoltan

pre 8 godina

nismo mi nigde stigli samo smo pozvonili na kapiji a da li ce opste otvoriti kapiju to je pitanje i jos da nas puste unutra to je zasad nezamislivo

Maxi

pre 8 godina

Mega, Giga, Hiper, Super, Truper, Gigamega... kako nam je veliki...dan.taj...senzacionalni, fantasticni, D dan, Sletanje na Mesec...ulazak na potonuli brod...

gojko

pre 8 godina

Vučiću minimalna i najčešća plata u Srbiji je 22 000 dinara a prosečna radnička plata retko da prelazi 25-26 000 dinara dok je potrošačka korpa za tročlanu porodicu preko 50 000 dinara plus minimalne režije za stan 15 000 dinara, garderobu i gorivo ne računam to je izgleda luksuz (da je bar tropska klima pa da idemo peške i goli).Kad radnička plata bude barem 45-50 000 dinara to će biti Revolucionarni uspeh.

referendum

pre 8 godina

Raspisite taj referendum i da sklonimo tu Evropu sa dnevnog reda i pocnemo da zivimo ko ljudi. Imamo sve sto nam treba : pametne inzenjere,bogatu i plodnu zemlju....sacuvajmo ovo sto jos imamo.

killa

pre 8 godina

Lepa beseda, ali koliko smo zaista fleksibilni u reformama pored gadjanja na EU. Obrazovanje, zdravstvo, pravosudje, policija i drzavna uprava i dalje miruju i koce razvoj svojom rigidnoscu. I bez megalomanskih recenica, molim; dace neki utisak narodu koji nije putovao da smo neka velesila.

ZokiNS

pre 8 godina

Premijeru i politicarima srpskim-cestitke,meni licno je to sve sporo..Nekih 25 godina evolucije je trebalo ovoj garnituri politicara da malo pocnu da razmisljaju logicki(neki ni sada to ne rade).Plodove priblizavanja/ulaska u EU ce uzivati u najvecoj meri poloticari i njihova deca,partijski vojnici i onaj broj gradjana koji je uspeo da nadje sebi mesto u ovom okruzenju.Ja se nadam da cu dobiti vizu i odseliti,jer nprm.necu da mi deca odrastaju u drzavi u kojoj su Kristijan i Stanija merilo vrednosti i gde par vlasnika televizija odlucuje o (ne)vaspitanju citavih generacija..a drzava satro nesto pokusava da to suzbije...o nepostojanju pravosudja,narkoticima,nasilju svake vrste bih mogao jos ceo dan,ali mora da se radi.Srecno,i zelim lep dan obicnim i postenim gradjanima Srbije.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Najrevolucionarniji dan u novijoj srpskoj istoriji je dan kad si ti došao na vlast, nema revolucionarnijeg dana ikad!
Ne zamajavajte se "otvaranjem poglavlja", Turska ih je otvorila još 2005. pa se nije pomakla ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija, ovo je samo Vučićev šou!

Voip

pre 8 godina

Šta je ovo sunce ti žarko, izgleda su na meniju bile bunike. Svi komplet kod cika Laze na bobu, suk, i sa blazenim osmehom putujmo u jevropu, šta nas briga bar ćemo biti "emancipovani" i zaslužni gradjani Eu (ako opstane do tada). Juhuuu!

nikola

pre 8 godina

Celog zivota cemo slusati senzacionalne vesti o nekim novim datumima. Secate se koliko su pompezno pricali o datumu o kandidaturi, pa onda datum o ovome ili onome. A promena nikakvih nema - makar ne onih koje obicni gradjani osecaju. Ja sam za reformu i uvodjenje reda u drzavu jer u ovoj drzavi tog reda nema, ali pompezno najavljivanje nekakvih datuma i novih faza u realnosti nece uticati na nase zivote u osetnoj meri.

Antigona

pre 8 godina

Srbija je uvek bila u Evropi gde joj je i mesto. Hvala doktoru Zoranu Djindjicu koji nas je vratio na taj put nakon sto su nas 90-ih upropastili Milisevic i radikali, ovi isti koje danas gledamo.

Ivana Drljić

pre 8 godina

Aleksandar Vučić je prvi premijer u istoriji Srbije koji će srpski narod sigurnim koracima odvesti u Evropsku Uniju koja se nalazi na početku raspadanja! Zahvaljujući takvom premijeru Srbija će se konačno i javno odreći srpske svetinje Kosova!

neutralniposmatrac

pre 8 godina

Spoljna politika desetka, unutrasnja nula. Zato je otvaranje poglavlja u moru svakodevnih budalastina, zavera, laznih obecanja, sumornog zivotnog standarda, vest koja ne izaziva ama bas nikakvu emociju. A trebalo bi da nam bude drago.

Dositej

pre 8 godina

Jel' ovo uvertira za nova otpustanja sa poslai priznanje Kosova? Ili mozda da uzmemo jos jedan kredit pa da proslavimo sto nam tako dobro ide? Placace nasa deca i unuci.

zgkom

pre 8 godina

Čestitke. Sada vam to znači min. 5-7 godina pregovora (ne bude li većih problema) i nakon toga još cca. 2-3 godine za ratifikaciju. Dakle najbrže moguće ste 1.1.2022., no realnije oko 2023. ili 2024. I to sve naravno, ukoliko se ne dese neki novi uvjeti, nove situacije unutar EU i sl.

blinki

pre 8 godina

Boze uzmi me...kakva je ovo izjava, ovaj covek ili je blesav ili pijan ili nesto mnogo gore. Kao Alisa u zemlji cuda, zecevi nose sesire i pricaju a u realnosti se pravi gulas od njih

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Ovo me podseća na situaciju kada momak koji je otpadnik od društva u gimnaziji konačno bude pozvan na žurku koja se polako raspada,ali mu ne kažu kada će smeti da uđe.

Asomakum

pre 8 godina

Kakva providna demagogija, znao sam da ce se opet dizati u nebesa zbog sargarepe u smislu otvaranja dva poglavlja al bilo bi vreme da prestane sa ovim "prvi put u novijoj istoriji", poceo je i svoje biracko telo da nervira a kamoli normalne ljude. I mogao je odmah objasniti kako planira zatvoriti poglavlje 35 (o ostalim da ne pricamo jer to je za sledeci vek).

Ratko

pre 8 godina

E svaka cast Vucicu odavno se nisam ovako nasmejao! Kao da smo izmislili svemirski brod i krenuli u daleka galakticka putovanja. Tekst sam pazljivo procitao i suza suzu stize pa sam svim ukucanima procitao ovaj divno smisljen tekst i oni su docekali sa osmehom, sem oca koji ima penziju 20 hiljada on grmi od besa. Samo nastavi Vucicu da ispisujes istoriju, jedva cekam da dodju oni izbori da i ja malo zaokruzim onako istorijski. Mislim da ce biti istorijsko otreznjenje kada vidis sta narod misli o ovoj istorijskoj vladavini.

Ludom radovanje

pre 8 godina

@Znaci ima sanse da do 2020.god postanemo clanica. Super vesti
(Goran R, 14. decembar 2015 11:13)

Naravno, kao sto smo postali clanovi 2004, 2007, 2014.

Kvazimodo Sorabius

pre 8 godina

Dan kada bi Srbija morala spustiti zastave na pola koplja: zarad pranja biografije ostajemo bez petine (najbogatije rudnim bogatstvom i pitkom vodom, sumama i planinama) drzavne teritorije.
Svako moralan ce pamtiti ovaj dan kao dan nacionalne tuge...

Neposlusni Patriota

pre 8 godina

Ništa ja ovde ne razumem. O čemu se ovde radi, koje ovde lud, a nas darom pa kako će on ovo razumeti, nije moglo jednostavniji objaviti sačuvaj ga Boze.

sadasnjost

pre 8 godina

Ubijanje vladara u Srbiji uopste nije tako davna proslost. To se pre moze nazvati sadasnjost, s obzirom sta je po tom pitanju preduzeto, i s obzirom da su inspiratori ubistva i dan danas medju nama nekaznjeni. (na Djinjdica mislim naravno, i Vucic je pored ostalih u predizbornoj kampanji obecao rasvetljavanje istog, i rasvetljavanje jos nekih stvari).

v stepanovic

pre 8 godina

Eto, prodje pola tog najrevolucionarijeg dana, a ja bas ne osetih ni najmanji povetarac bilo kakvih promena.Cak ni citajuci Vucicev clanak, nije pomoglo. Bio bih zahvalan bilo kojem od mnogobrojnih Vucicevih saglasnika, da mi objasne sta se to danas desava, da bih i ja mogao da se radujem.Pozeljno bi bilo pre nego sto kao zakleti cinik, ubedim sebe da je u sustini samo stvar sto nam je istorija toliko plitka da svako trapa po njoj po zelji, ostavljajuci za sobom neki otuzan miris!

Jeti

pre 8 godina

Sarene laze za naivne !!! Samo smo jos mi potrebni u EU oni bre ne znaju sta ce sa sobom, nego da se ne lazemo puno, put ka EU je prodavanje magle da se i ovo malo resursa i prirodnih bogatstava pokupi budzasto, postacemo zemlja prljavih tehnologija i jeftine radne snage..A da i Kosovo je tek prica za sebe i ulazak u zajednicu sa drzavama sa kojima smo se 90tih u krvi razisli.Zato se ne hvalite previse jer gledate u buducnost par dana unapred i raspisite referendum da proverite da li je narod za EU.

Ivan Grof Od Valjeva

pre 8 godina

Ovo je totalno beznacajan i obican dan kao i svaki drugi, po malo dosadan. Zahvaljujuci politici dodvoravanja Zapadu Srbija pravi jos jedan u nizu pogresnih koraka, utrcava u EU, iz koje pametne i napredne drzave zele da izadju!

GoranZR

pre 8 godina

Botovima danas pojačana ishrana. Izgleda su umesti sendviča dobili onih "deset upola s lukom". Trebaće im energije da opravdaju ovakve glupe izjava.

Sabahudin

pre 8 godina

Ko žarko i po svaku cenu želi da uđe u istoriju uvek završi na smetlištu istorije. Tako će biti i sa našim "po prvi put u istoriji" Vođom.

Zemljoradnik

pre 8 godina

Trajalo je dve godine da se otvore prva dva poglavlja. Ove godine otvaramo poglavlja 32 i 35, sledeće godine 23 i 24. Tempom od dva poglavlja godišnje trajaće petnaest dvadeset godina da se sva poglavlja otvore. Zatim treba uzeti u obzir samo "pregovaranje" (ispunjavanje uslova), zaključivanje poglavlja, glasanje u parlamentima svih država EU... Realno ovim tempom ulazak u EU može se očekivati negde oko 2060-te godine, ako EU tada bude postojala.

filipbg

pre 8 godina

izvinite, g.Vučiću, ali mene niko nije pitao jesam li za EU? hajdemo na referendum pa da vidimo da li smo za EU ili istočnu varijantu...

Max

pre 8 godina

Znam da od ovolikih botova ne mogu nista da kazem ali barem da probam:
Ne znam ko je ovaj covek, ali ocigledno da nije bas pod libelu... prica skroz nepovezano da ga ni njegovi botovi ne razumeju, ali sendvic je sendvic!

Nena

pre 8 godina

Velika podrska i postovanje ljudima koji vode Srbiju, ovo je zaista veliki dan, kada smo stigli pred vrata EU. Samo tako nastavite, nasa deca ce vam biti zahvalna jednog dana!

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Bravo Radisa, junace! Bravo Verice, stasalo devojce! Nek nam je ziv, zdrav i dugovecan vodja nas nasusni, sto s Igoovim tigrovima guzi, ovaj, vuce nas napacene. Da pozivi i svrsi medju nas u radosti i veselju kao i zuti.

Tja...

pre 8 godina

Doživeli smo da posle 200 godina borbe i milionskih žrtava, konačno možemo da kažemo - i dalje radimo za izrabljivače, samo za još manje pare; broj fabrika je skoro isti onom broju od pre 200 godina (blizu nule); Kosmet ponovo nije naš, samo smo tada smeli naglas da kažemo da će jednom biti, a danas ne smemo ni to - nije politički korektno i možete biti proglašeni za budalu u boljem, a za fašistu u gorem slučaju; za Vojvodinu je upitno da li je Srbija ili nije; Srbi preko Drine i dalje žive u drugoj državi; nekada smo za struju govorili da je zlo, reče Premudri - danas to isto govorimo npr. za vakcinaciju. I dalje se lečimo u inostranstvu, AKO skupimo dovoljno novca. Škole tada nismo imali, a danas su preskupe. Najveća razlika - imamo mnogo manje dece, mnogo više staraca i mnogo goru budućnost. Zaista, revolucionaran dan. Čestitam svima. Ako je odustajanje od Srbije cena da postanemo deo Evrope, nazdravlje vam uspeh.

Aleksa

pre 8 godina

Srbija sa stopom nezaposlenosti od 40%,sa uništenom poljoprivredom,industrijom,nikakvom saobraćajnom infrastrukturom,opustošenim selima,na čelu sa kvazi stručnjacima i polupismenom boranijom,u državi gde se sve vrti oko rijaliti programa,gde vladaju botovi,u kojoj se cene starlete i pevaljke.I mi ćemo kao u EU?Iako živim u EU žao mi je i jako sam ogorčen kad vidim kako nekolucina njih manipuliše jadan narod

Veran je đubre, ali što vi drugi trpite ludilo?

pre 8 godina

I njega i sve današnje novinare smestio bih u duševnu bolnicu. Ludaci, ne uništavajte zdrav razum narodu!

Otac Makarije

pre 8 godina

Evropa priželjkuje ovakvog čoveka, kojeg mi pljujemo i proganjamo nepotrebnom mržnjom.
(kole, 14. decembar 2015 12:40)
Tako je.E,sta bi Putin i Obama dali da imaju ovakvog premijera.Imao bi podrsku po 95% gradjana Rusije i Amerike,a ne tricavih 51,3% kao kod nas.On bi uspeo i Ameriku da uvuce u EU.Ovaj covek sve radi prvi put u novijoj istoriji,pa sto ne bi i Amerika prvi put u svojoj istoriji bila clan EU.

Саша

pre 8 godina

Слушајте ботови, да је ово српска држава а не колонија са колонијалним управником Александром Вучићем, овај слуга глобализма и владара света би за овакву изјаву завршио у Губеревцу на дугогодишњем лечењу!!!

Алекса Ристивојевић

pre 8 godina

Имам неки утисак да се Србија неће нимало усрећити са овом причом око ЕУ. Дај Боже да грешим.

skydog

pre 8 godina

Botovi se raspisali kao po komandi!Citajuci naslov pomislio sam da je MMF mozda popustio pa su plate i penzije povecane bar 50%,citajuci dalje vidim da je corak po tom pitanju.Radujemo se kao kad komsiji crkne krava,nesvesni sta nas uopste ceka.Mnogi znaju,ali sendvicarima je to nemoguce objasniti.Za njih je to misaona imenica!

ekatarina

pre 8 godina

Srbija konacno ide jednim dobrim putem i samo tako treba nastaviti. Ovaj put ka Evropi vodi nas vecoj ekonomskoj i regionalnoj stabilnosti, sto direktno znaci bolji zivot za sve nase gradjane.
(Miroslav, 14. decembar 2015 11:34)
Za slucaj da ne znate kako izgleda jedan bot komentar,naucite od ovog sendvicara.

ombre

pre 8 godina

interesije me da li su ovi sns botovi sto ostavljaju komentare neka deca koju su zaposlili preko omladinske zadruge ili sta... ne interesuje me nijedna stranka ali brate ubijate vise sa izvaljenim I sablonskim komentarima ispod svake vesti

da se zna

pre 8 godina

Nisam znao da smo do sada bili u Aziji ili Africi
(Konstatacija, 14. decembar 2015 12:36)

Pa u Evropi jesmo bili sve vreme, ali samo geografski. Menalno i civilizacijski smo severna Afrika ili Bliski istok (Azija).

Zoran Milosavljevic

pre 8 godina

@Mislilac i svim ostalima koji slicno msle- Predhonih 12 godina je potroseno da se savladaju skoro nepremostive prepreke i Srbija postane
KANDIDAT za clana EU. Setite koliko je bilo problema sa Haskim sudom.I kada je trebalo resiti uslov nad svim uslovima Kosovo onda su skocili
svi zbog "fus note". Docnije je Vucic prelomio i potpisao Briselski dogovor.
To je bilo hrabro.I to je omogucilo da se ovo dogodi danas.Jesmo doziveli danasnji dan ali smo doziveli i granicu sa Kosovom,i daSrbi koji zive na Kosovu priznaju kosovke zakone.To je ogromna cena.

bravo,bravo,misiiim..bravo premijereu

pre 8 godina

najrazvijenija delatnost u Srbiji je definitivno botanika.jel moze neko od prisutnih botova da me uputi kako da dobijem posao?

mdj

pre 8 godina

"Budućnost je Bog koga vuku tigrovi"....Interesantno. Zavetovala sam se da nikada neću glasati za Aleksnandra Vučća i nikada i neću ali ova rečenica pod navodnicima je na mene ostavila izvestan utisak. Navela me je da u jednoj sekudni u retrospektivi predjem celu srpsku istoriju u zadnjih dvesta godina i da pomim5slim na sve one ljude poput mene koji žele Srbiju u Evropi i koji žele Evropu a ne Evroaziju a takvih je puno...emigriralo u Kanadu i Novi Zeland, ili ih je ostalo i sad ne znaju šta će sa sobom, primorani su da gledaju one narikače svaki dan na televiziji, pa opet kažem sebi, ma ne, puno Srba želi u Evropu, ti koji su po formumima većina protiv Evrope su u stvari samo najglasniji jer su najsiroviji pa se pristojni ljudi ne usudjuju da im se verbalno suprotstave ali kad je glasanje ono je anonimno pa tu svako radi ono što stvarni misli i tako...tešim sebe ali znam u suštini da u stvari i jeste tako, kad bih sudila prema ovim ludacima koji se ovde javljaju i navijaju za Kinu i Rusiju Vučić uopšte ne bi bio na vlasti kao prvo. Upozoravam sve zastupnike Evroazije da svi ovde znaju da oni vole narodjake i narikače jer je to taj profil ljudi, naprosto je neizbežno da budu to. Želim takodje da se na ovaj dan setimo Zorana Djindjića.

tomislav

pre 8 godina

(vode-nas, 14. decembar 2015 13:52)

znaci ja 12 godina gradim kucu, a ti mi je rusis, i onda dodjes posle 12 godina, 3 godine ti treba da stavis poslednji crep i ti si sad zasluzan sto je kuca izgradjena

antipatriJota

pre 8 godina

Auuuuuuuuuuuuu koliko botova, ali moram priznati da vredno čukaju po tastaturi. A posle kažemo, Ameri prodaju maglu, šta mi prodajemo kad ipak opstajemo?

TARA90

pre 8 godina

Srbija je uspela da vodjenjem odgovorne politike bude sve bliza cilju-Evropi. Ovo su rezultati uspesnog rada, a ovaj dan svakako veoma zancajan za Srbiju.

Miroslav

pre 8 godina

Srbija konacno ide jednim dobrim putem i samo tako treba nastaviti. Ovaj put ka Evropi vodi nas vecoj ekonomskoj i regionalnoj stabilnosti, sto direktno znaci bolji zivot za sve nase gradjane.

Toza

pre 8 godina

Jako bitan dan za nas Srbe i za nasu zemlju, ovo je u neku ruku priznanje za nasu vladu da se krecu u pravom smeru, ali prvenstveno nagrada za gradjane Srbije jer zasluzujemo da budemo deo Evrope u svakom smislu te reci, ne samo geografski!

Aleksandar

pre 8 godina

Mislim da ne treba gledati to kad je Turska otvorila poglavlja, ili Crna Gora, svaka država je za sebe, nisu nam isti problemi, i da jesu, možda je kod turaka taj problem veći nego kod nas, možda mi pre svih ispunimo očekivanja EU i pre crne Gore i Turske uđemo u EU!

соко

pre 8 godina

Е мој Вучићу свестан си да и када најбоље урадиш за ову државу, увек ће бити они који ће критиковати...

sladja

pre 8 godina

Za korak smo bliže cilju! Veliki uspesi zahtevaju i velike promene, reforme nisu bile ni malo lake, ali eto, pokazalo se da su dale dobar rezultat.

Verica

pre 8 godina

Vlada, premijer Vučić i gradjani Srbije su uložili puno rada i truda u prethodne tri godine da bi danas otvorili prva poglavlja! Sve čestitke!

Šunja

pre 8 godina

U potpunosti se slažem sa premijerom da je ovo najrevolucionarniji dan u novijoj srpskoj istoriji. Srbija će konačno moći svetu i Evropi da pokaže kojem društvu pripada zahvaljujući trudu i zalaganju naše Vlade.

Mikica

pre 8 godina

Gledam i čitam neke komentare i ne mogu da verujem. Niko ne može da prejudicira budućnost kako će se svari odvijati. Što je do našeg premijera bilo on je to i učinio. Velika je stvar otvoriti poglavlja. Kada će se završiti, koliko će trajati, to zavisi od našeg angažovanja. Treba se boriti prevashodno za bolji život, sve ostalo će samo doći.

Ljiljana

pre 8 godina

Gledala sam slavlje po ulicama naših suseda Bugara i Rumuna koji su slavili kada su postali članica EU.Sada sam uverena da ću dočekati da Srbija slavi istim povodom.

Radovanović

pre 8 godina

Setite se devedesetih kada tadašnje vlasti ove zemlje nisu sarađivale sa EU odnosno jednom rečju sa celim svetom.Danas Srbija sarađuje i pristuppas EU i gradi prijateljske odnose sa celim svetom što će doprineti boljitku života svih njenih građana.

Arijadna

pre 8 godina

Posle duzeg vremena, nesto se konkretno uradilo i zasluzili smo otvaranje poglavlja. Otvaranje novih fabrika ( Dzonson elektrik, Er Srbija... ), smanjenje budzetskog deficita, prvi put u istoriji nije bilo rebalansa budzeta, otplata nekih skupljih kredita... Sve ovo ide u prilog da se drzava ozbiljno vodi.

Mila

pre 8 godina

Nadam se da cemo sprovesti reforme i ispuniti ocekivanja, kako bi smo mi i nasa deca sutra ziveli bolje u Srbiji. Srbija je konacno na pravom putu.

kića

pre 8 godina

Bio je juče veliki dan za Srbiju i ja gledam na to optimistički, zbog stanja u svetu,raznih dogadjaja i brzine dogadjanja stvari očekujem krajem 2o18 prijem Srbuje u EU.

Indigo

pre 8 godina

Bivsi rezim nam je obecao otvaranje poglavlja jos 2009. godine.
Ovi nisu precizirali, ali otvaramo poglavlja i brze nego sto smo ocekivali. Verovatno mnogi "dusebriznici vide nesto lose i u ovome".

Sanjar

pre 8 godina

Napokon da dodjemo do kraja puta koji je trajao 200 godina, imamo srece sto je Vucic ubrzao taj proces jer ovako ko zna koliko bi jos dugo trajao da nismo krenuli u velike reforme koje su nas dovele na mesto gde zaista pripadamo u Evropi.

Popecatelj

pre 8 godina

Moram priznati da nisam verovao da cemo docekati danasnji dan,jer uvek je nesto falilio,pa jos nesto smo trebali da uradimo,itd.Ali danas kada je dosao dan kada najzad krecemo ka uniji i taj proces je nezaustavljiva samo se nadam da ce muke i patnje nasih gradjana biti uskoro okoncane i da cemo krenuti da zivimo u boljem i uredjenijem drustvu i boljem i pravednijem sistemu.

Danijela

pre 8 godina

Bez Evropske unije jednostavno nema napretka,razvoja,povećaNJA ŽIVOTNOG STANDARDA.To je moj motiv i pobuda da što pre Srbija postane članica EU.

Kapadokija

pre 8 godina

Bivsi rezim nam je obecao otvaranje poglavlja jos 2009. godine.
Ovi nisu precizirali, ali otvaramo poglavlja i brze nego sto smo ocekivali. Verovatno mnogi "dusebriznici vide nesto lose i u ovome".

Zorana

pre 8 godina

Ovo je veliki korak Srbije ka napred, neka samo tako nastavi. Svi smo zahvalni Vladi i premijeru na ovakvoj politici i nadamo se da nam se smesi bolja buducnost.

adam

pre 8 godina

Danasnji dan nasa drzva je cekala mnogo dugo, a rad poslednjih tri godine je ovo omogucio! Ova vlada, Vucic i narod su zaista mnogo uradili da bi se do ovde doslo

Sokolica

pre 8 godina

Ovo je onaj dan kada smo ponosni na sva odricanja i na sav uloženi rad, jer znamo da je urodilo rezultatom. Sada znam da nisam svoj glas dala pogrešnim ljudima, već je ovaj tim koji vodi Srbiju to zaslužio.

Olivera

pre 8 godina

Svakako smo usli u noviju fazu razvoja Srbije i ispisuje se istorija koja menja pravac srpske spoljne politike i uredjenja.Imamo razloga da budemo optimisticni.

lalo

pre 8 godina

Vucicu, ovaj deo je odlicno odradjen, sada nesto opipljivo da se da narodu da bi se ovaj naduhnuti govor bio i stvarno usadjen u narodnu kolektivnu svest.

Helios

pre 8 godina

Bilo je potrebno mnogo truda da se pregovori sa EU otvore. Vlada je spremna vredno da radi kako bi se ubrzao proces, samo da ne bude dodatnih politickih zahteva.

Kornelije

pre 8 godina

Srbija je prilično dugo čekala ovaj dan i dočekala ga je ogromnom zaslugom premijera koji je uložio značajne napore da Srbija dođe do otvaranja prvih poglavlja za ulazak u EU.

sweet dreams

pre 8 godina

Da se narod na vreme nije probudio i shvatio da imamo posla s ljudima koji su nam priredjivali samo padove, sada bismo grcali u dugovima i mogli bi da sanjamo normalnu Srbiju..

Drina

pre 8 godina

Baksi: Ovo je potvrda da je Srbija na ispravnom putu i da ovako treba da nastavi.Dobilo smo otvaranje pregovaračkih poglavlja i verujem da su naši pregovarački timovi spremni da maksimalno zaštite interese Srbije i njenih građana.

Soka

pre 8 godina

Zaista dan otvaranja prvih poglavlja u pregovorima sa EU je dan kada SRbija konačno kreće brže putem dugovorčne stabilnosti i bržeg ekonomskog razvoja.

lokica

pre 8 godina

Posle toliko godina tumaranja i lutanja možda ćemo početi drugačije i da mislimo, jer bez obzira šta o nama pričaju problem je u unama samima kada se svi menja ju i prilagođavaju moramo i mi, zato je ovo najsvetliji dan u našoj Srbiji neka nam je sa srećom.

Davorjanka

pre 8 godina

Srbija je u potpunosti posvecena svome putu ka Evropskoj uniji. To je postalo svima jasno. Idemo u EU, ali negujemo stara visevekovna prijateljstva sa Rusijom, Kinom i ostalim istocnim drzavama.

Derikonja

pre 8 godina

Zoran ZR: Lepe vesti se ne dobijaju na poklon , nego se moraju da zasluže. Ispunili smo sve uslove za otvaranje poglavlja i zato smo i dobili otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU.

Miljana B

pre 8 godina

Goran R:Da li ćemo koju godinu pre ili posle 2020-te godine biti primljeni u EU ,nije toliko važno, koliko je važno da se sva pregovaračka poglavlja zatvore a da se ne naruše interesi Srbije i njenih građana.

Politikolog

pre 8 godina

Hvala gospodu Bogu da je Srbija jednom i ovaj dan dočekala.U potpunosti podržavam evrointegracije Srbije i žudnju da što pre postanemo punopravni član EU.Sa dvodecenijskim zakašnjenjem ovo smo ostvarili.Radostan sam što se napokon desilo i zashvalan premijeru Vučiću i ostalim članovima i naše Vlade i pregovaračkog tima.Sa druge strane mi je krivo što se ovo nije desilo još tokom osamdesetih godina.Bolje je ikada nego nikada,to stoji.Najpre 1945.godine umesto komunizma da smo napravili sistem i razvoj temeljili kao razvijene zemlje Evrope umesto Komunizma gde bi danas bili,posle toga Ante Marković je hteo zemlju da uvede u EU,ali su ga politički jednostavno uklonili i onemogućili u tome,sledi sunovrat devedesetih,kada smo trebali da radimo sve ono štop se radi danas i reforma društvene svojine i čitave privrede i evrointegracije,umesto toga znamo svi nesrećne devedesete,dakle drugi propust,dolaszi dvehiljadita i počinje da se sarađuje sa EU,ali sve je išlo korak napred nazad dva i tapkanje u mestu,vrteliu smo se u krug,ovo je poslednja šansa Srbije koju mora da iskoristi i napokon postane članica EU.

Lajko

pre 8 godina

Dobro je sto je Vucic vec poceo govoriti o kraju 2019. godine kao roku do kojeg bi Srbija trebalo da privede pregovore s EU kraju jer treba postavljati visoke standarde, nema opustanja.

Higija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani žive bolje.Zahvaljujući premijeru i predsedniku otvaranje prvih poglavlja, predstavlja ekonomski prosperitet i razvoj naše države.

vode-nas

pre 8 godina

Realno,prošla vlast za 12 godina nije moglada uđe u pregovore sa EU,a ovi su sada pa za manje od 3 godine postigli otvaranje poglavlja,prvo priznanje Srbiji pa onda i ljudima koji je vode..

Slavko Dragičević

pre 8 godina

Sharlote: Čekali jesmo , ali se čekanje isplatilo. Nadam se da su naši pregovarački timovi spremni i da će maksimalno zaštititi interese Srbije i njenih građana.

ulazak

pre 8 godina

Nasa drzava je svojim vrednim i predanim radom postigla da postane kandidat za EU, sada je samo pitanje vremena kada cemo uci i na ta vrata.

sofija

pre 8 godina

Žao mi je što pojedini ljudi ne znaju da cene tuđi trud i borbu da bi svima nama sutra bilo bolje! Najmanje što Vučić zaslužuje je poštovanje!

Gavrilo

pre 8 godina

Po mom mišljenju Srbija danas ne otvara samo prva pregovaračka poglavlja, već otvara i novo značajno poglavlje u svojoj istoriji. To znači da je Srbija napokon krenula putem EU, gde joj je odavno mesto.

Bozidar

pre 8 godina

Vucic je za dve godine uspeo da ostvari ono sto prethodnoj vlasti nije poslo za rukom za dvanaest godina, to je samo dokaz koliko je ko posvecen nasoj drzavi.

Branko N

pre 8 godina

hjgfhjf:Sve što ova naša vlada Srbije na čelu sa svojim predsednikom ra di , to je u interesu građana Srbije. Prema tome od otvaranje pregovaračkih poglavlja građani će imati ite kako veliku korist.

Zivan990

pre 8 godina

Nalazimo se na dobrom putu da postanemo clanica sto pre. Pokazali smo da smo ozbiljna zemlja i da nam je cilj da budemo deo Evropske porodice.

Sima

pre 8 godina

Jasno je da Srbija današnjim otvaranjem prvih poglavlja dobija značajno priznanje za ostvarene odlične rezultate ove Vlade u prethodnom periodu.

Mirko Borovčanin

pre 8 godina

Sabrina:Eh da je bivša vlast malo više vodila računa o evrointegracijama , umesto što im je glavna preokupacija bila da se što više lično obogate , danas bi Srbija već odavno bila u EU.

Dunja

pre 8 godina

Srbija je otvaranje poglavlja zasluzila mnogo ranije, ali nikada nije kasno. Sve ovo smo postigli samo radom, marljivoscu i odgovornoscu prema svojoj zemlji.

red star

pre 8 godina

Konacno, nadam se da ce se od danas desavati samo pozitivne stvari u ovoj napacenoj zemlji...i nadam se da necemo dobiti neke nove uslove,u stvari da necemo vise nikada dobijati bilo kakve nove uslove za bilo sta.

Miki78

pre 8 godina

Mozemo da kritikujemo i ovo daanasnje otvaranje prvih poglavlja, reforme, smanjenje plata i penzija... Ali jedno ne mozemo a da ne priznamo, Vuciceva politika donosi rezultate.

Bezimeni Cudak

pre 8 godina

Lepa vest za Srbiju, pre svega jer to znaci poboljsanje rejtinga nase zemlje kod potencijalnih investitora. Ocekujem da ce u okviru pregovora nasi predstavnici (Vlada Srbije) omoguciti najbolje sporazume u okviru same EU.

maga

pre 8 godina

Evropska Unija kao geopolitička celina neće biti zaokružena bez država Zaapdnog Balknam, u kojem Srbija , kao najveća država, zauzima centralnu poziciju.

zgubidan

pre 8 godina

Neka vam je sretno susjedi,nemojte dati da vas prevare korupirani političari,ipak je bolje u EU nego van nje, mnogim politkom ovisnim političarima to ne žele paše.

Maca

pre 8 godina

To je dan koji bismo svi trebali pamtiti po necemu jako bitnom za nasu zemlju,ovim danom potvrdjuje se Vucicev rad i zalaganje za svoju zemlju.

tiki

pre 8 godina

Sama Evroska Unija je morala dati podsticaj Srbiji na njenom evropskom putu, inače bi došlo do razočarenja građana u Srbiji proccesom evrointegracija.

la

pre 8 godina

Srbija napokon ide pravim putem. Manila se stranputica i provalija. Odlaskom ds-a sa vlasti sreca se osmehnula Srbiji, sada je put promene puno laksi!

Uglješa

pre 8 godina

Danas treba da slavimo veliki uspeh svih građana Srbije, a od sutra maramo još više da radimo da bi bili deo EU do kraja 2019. godine. Sve je na nama !

Zdravko Z

pre 8 godina

Otvaranje novih poglavlja je rezultat ozbiljnog rada i predanosti naše diplomatije. Nikada nismo ranije vodili bolju spoljnu politiku, niti smo u poslednjih dvadeset godina bili cenjeniji u svetu nego sada.

maga

pre 8 godina

Potrebno je jačati preduzetnički duh, posebno kod mladih ljudi, čiji je jedini cilj bio do sada da se zaposle u javnom sektoru . Jačanjem privatnog sektora usmeriće se ljudi koji ostanu bez posla u javnom sektoru.

Momir

pre 8 godina

U svakom slučaju, potpuno trezvene glave, ovo je veliki momenat za Srbiju a sa time šro je i najvažnije dodatna šansa za našu privredu i nove investicije iz EU.

Lala

pre 8 godina

Napokon ćemo biti tamo gde nam je i mesto, u Evropskoj uniji, zahvaljujući odličnim diplomatskim aktivnostima Vlade Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Maslacak

pre 8 godina

Sada kada su poglavlja konacno otvorena moramo raditi jos vise i marljivije kako bi smo pregovaracki proces okoncali do 2020. godine. To je nas sledeci cilj.

SofijaS

pre 8 godina

Danas smo dosli do jos jednog dokaza da brod kojim plovi Srbija, a koji za kormilara ima premijera Vucica ide dobrim putem koji na dalje trebamo slediti.

Nenad

pre 8 godina

Svaki dan moramo da nastavljamo da se približavamo", poručuje premijer i podseća da ne smemo zaboraviti da nas je u današnji dan, u Evropu, doveo rad - neprekidan i težak i on ne sme da stane.

vuki

pre 8 godina

Istorijski dan za nasu zemlju, Srbija je konacno krenula napred predvodjena sjajnim ljudima, cekaju nas teski pregovori ali siguran sam da cemo uspeti. Pozdrav!

tiki

pre 8 godina

Zasluženo, imajući u vidu da je vlada ispoljila čvrstu privrženost procesu evropskih integracija i jačanju regionalne saradnje. Na taj način šaljemo jasno poruku da pripadamo porodici evropskih naroda.

Savko

pre 8 godina

Danas je EU konačno odškrinula svoja vrata i počela razgovore sa pregovaračkim timom vlade Srbije i samim tim odala priznanje uspešno sprovedenim merama i reformama.

Milica 78

pre 8 godina

Srbija ide nekim novim putem....put koji nije nimalo lak , ali će istrajati i pokazati koliko jedna mala država može i gde je sve ove godine trebala da bude.

KAJA

pre 8 godina

Naravno da uvek ima onih kojima ni današnji dan nije bitan, jer uvek traže nešto loše u svemu! Otvorite oči, malo za promenu, na korak smo do cilja!

Slobo

pre 8 godina

Vucic je uradio ono sto je demokrate 12 godina odrzavalo na vlasti. Narod hoce u Evropu i Vucic je to odradio. Svaka mu cast za trud i uspeh.

јаба

pre 8 godina

Сигурно је овај датум битан Србији и нјеном народу! Да нам већ једном крене на боље!

Lazare

pre 8 godina

Srbija danas ulazi u takav svet, primećuje Vučić i tvrdi da zato mora da bude brža, pametnija, vrednija, preduzetnija, maštovitija, spremnija.

Lazar

pre 8 godina

Sada kad je konacno ovo pocelo mogu da kazem da smo na pravom putu ka EU. Politika ove vlade je usmerena da taj put zavrsimo sto pre je moguce.

kotplo

pre 8 godina

Svojim zalaganjem i postupcima Vlade,Srbija je zasluzila svoje mesto u Evropi!! Zasluzeno,napredak je vec i vise nego vidljiv...Na dobrom smo putu!

Perica

pre 8 godina

Nasa drzava je u predhodnom periodu postigla dosta odlicnih rezultata. Sprovedene su teske reforme, zivotni standard gradjana je bolji, stranih investicija ima sve vise... Nas rad se isplatio.

Zokx

pre 8 godina

Naše ne radne institucije će od danas morati mnogo da se potrude kako bi svojim radom ispunile kriterijume EU, po menije samo takvo usklađivanje već važan korak iz komunističke tehnokratije, o blagodetima pripadnosti jednoj velikoj zajednici će tek biti reči kada se one i zapravo, ozbiljno osete.

genije

pre 8 godina

Uvek ce biti nevernih toma i bezobraznih ljudi koji ce reci ma ovo nije nista, umesto da budu srecni i ponosni uspehom svoje zemlje-jer je to i njihov uspeh,takvi ne misle dobro ni sebi a ni drugima!

Sanja

pre 8 godina

Ovo svakako jeste najrevolucionarniji dan u srpskoj istoriji. Sve pohvale premijeru i Vladi na svemu što je učinjeno na putu ka EU. Sve ovo je zasluženo velikim trudom i zalaganjem.

Aleksandra87

pre 8 godina

Naravno da je ovo odlicna vest za gradjane Srbije,osvrnite se samo i pogledajte situaciju u drzavama koje su clanice EU pa uporedite njihovo stanje u drzavi i njihov zivot u odnosu na nas.

Dimitrije

pre 8 godina

Ja sam za. A vi ostali kritičari, budite malo realniji. Pa zar nismo svi skupa od 2000-te vapili za tom EU, a sad puštate neku drugu ploču!!!

Мика

pre 8 godina

Само треба да верујемо у наш тим, да будемо свесни да је ово велика прилика за Србију

dragana82

pre 8 godina

Mali korak ali veoma značajan za Srbiju, do juče nam se činilo da je sve neostvarivo evo uz upornost nase vlade polako toleracinija i nalaženje diplomatskih rešenja počinje da daje rezultate.

milena90

pre 8 godina

Nas premijer, ocito covek koji je bio potreban ovoj zemlji, svojom krajnjom profesionalnoscu, pozrtvovanoscu i politickom oraganizovanoscu, uspeo je da postavi revolucionarne smernice kretanja ovom nasem zivotnom vozu, koji polako ali definitivno sigurno sada krece ka svom mozda dalekom ali sa ovakvim politickim delovanjem, brzodostiznom cilju.

Berdrih

pre 8 godina

Uzalud ste se urotili protiv premijera, aludiram na neke medije i sam DS. Jedno ste zaboravili narod je uz njega i narod ga stiti od vaseg otrova.

gagi

pre 8 godina

Sjajna buducnost za Srbiju. Radujem se da ce u Srbiji da se zivi i radi po evropskim standardima i da ce Srbija biti medju najrazvijenim zemljama.

Jups

pre 8 godina

Ovaj narod se konacno istrgao iz kandzi DS rezima. Izglasao ljude koji su na sve spremni i maksimalno zrtvuju sebe samo zarad boljeg zivota njihovih gradjana.

Nemanja

pre 8 godina

Nisu ovako česti dani kad je Srbija u centru pažnje, kad se i nama nešto lepo dešava. Otvorena su dva poglavlja, od danas ćemo svakim danom bar malo biti bliži zatvaranju svih i ulasku u EU.

Merima

pre 8 godina

Srbija ce se zalagati za reforme koje predstavljaju prekretnicu ka razvojnom putu i putu priblizavanja Evropi! Sve cestitike Vladi i premijeru.

Danna

pre 8 godina

Danas Srbija ne otvara samo pregovaračka poglavlja, već otvara i novo poglavlje u svojoj istoriji. Konačno smo krenuli putem EU, gde nam je odavno i bilo mesto.

Carpe diem

pre 8 godina

Srbija danas otvara vazna poglavlja, ali ovde nije kraj nasem radu. Posle svih obecanja bivseg rezima da cemo otvoriti poglavlja, tek ovi su uspeli. Valjda je i Evropa prepoznala da je tek sada nesto zaista i pocelo da se radi.

savo

pre 8 godina

U Srbiji se dugo sumnjalo,sa nevericom sacekivalo, bolje sutra,otvoren put ka Evropi,ali i taj san smo dosanjali!,na nama je da ga u potpunosti sprovedemo u javu

Živka

pre 8 godina

Postoje osobe koje nikada neće da cene tuđ rad i napor, ali na to se ne treba obazirati, jer interes Srbije i njenih građana je na prvom mestu!

Laki

pre 8 godina

Da su na vlasti ostale neke druge stranke, mi ne bi nikad ni docekali ovaj dan. Sad konacno mozemo da krenemo na pravi put Evropskih integracija.

Aca šmeker

pre 8 godina

Veliki dan za našu zemlju. Konačno ulazimo tamo gde i pripadamo, gde je mesto jednom starom evropskom narodu. Vlada je uspela napravi ključan korak ka evropskim integracijama.

Nikola

pre 8 godina

Konacno ce i Srbija dobiti bolji status i biti postovana u Evropi kao sto je nekad bila i naravno otvoriti mogucnosti za mnoge inostrane investitore koji se dvoume misleci da smo nepodobni za saradnju!!!

Ema

pre 8 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju i ostace zabelezen u novijoj srpskoj istoriji kao dan gde je mudra diplomatska politika uradila svoje i donela dobrobit svom narodu.

Zlatna Spirala

pre 8 godina

Dobro je da nam zemlja ide ka dugo planiranom cilju, najvece prepreke smo pregurali, ali borba ce trajati jos - sve dok ne dodjemo do samog vrha !

Dekanti

pre 8 godina

Nema vise povratka u proslost i doticanje samog dna. Srbija se trgla iz dosovskog lopovluka i haranja ovom zemljom. Mozemo i moramo napred.

Zarko

pre 8 godina

Bilo je vreme da zapocnemo sa otvaranjem poglavlja, kasnimo za drugima ali sada konacno mozemo zavrsimo posao. Zelim samo da vlada nastavi ovako, i izgura ovo do kraja.

Moral

pre 8 godina

Narod je dugo cekao na ovu vlast. Konacno je neko tu ko gleda na njih i brine se o njima. Stavio je zivote narod ispred svojih interesa. Bore se i cuvaju ovaj narod i hvala im.

Jelena

pre 8 godina

Tako je ! Ne možeš da ne budeš ushićen i da ne budeš ponosan na sve ono što se desilo, što će se danas desiti i što će nastaviti da se dešava – krupne i pozitivne stvari za Srbiju i njene građane!

lara

pre 8 godina

Nema muke, nema ni dobitka. Juče smo se borili sa reformama, sa nadom da će sutra biti bolje. I, evo konačno, naš cilj je blizu, trud i strpljenje su se isplatili.

Branko

pre 8 godina

Ovaj dan bi trebalo da posluzi kao podstrek da se ulozi jos vise rada i da se stvore ekonomski i drustveni preduslovi za otvaranje daljih poglavlja.

Zoran

pre 8 godina

Većina u Srbiji ne želi u EU. Da ste organizovali referendum, videli bi realno stanje stvari...Ali, to i ne može da se očekuje od vlasti koja vlada sa 25% podrške u biračkom telu.

Maja

pre 8 godina

Ovo sto nas danas ocekuje je najbolji pokazatelj da evropska politika koju vodi Srbija dobija na znacenju i da nam EU odaje priznanje za sve sto smo ucinili proteklih godina.

labud beli

pre 8 godina

Budimo optimisti i svojim radom i zalaganjem prevashodno sluzbe koje imaju cast da se bave tom tematikom, ucinimo da sto pre stignemo do cilja.

Marko

pre 8 godina

Zahvaljujuci pozrtvovanju nase vlade sada konacno mozemo da zapravo krenemo sa resavanjem svih zadataka koji nam stoje pre ulaska u Evropsku uniju.

Pero

pre 8 godina

Ovaj datum ce biti upisan u istoriji Srbije kao dan novog pocetka za nasu zemlju. Put nece biti lak ali na kraju cemo konacno ispuniti san koji sanjamo sada vec vise od 25 godina.

Joca

pre 8 godina

Pa nadamo se da ce uskoro i da se realizuje sve,zaista je dosta cekenja.
Ovoj zemlji trebaju mladi ljudi,a to znaci i nova radna mesta da ne odlaze iz Srbije.Ova vlast ce definitivno to i uspeti.

jovana

pre 8 godina

Važan dan za našu budućnost! Dugo smo čekali na ovo, sada verujem da će se naš san ostvariti i da će Srbija postati zemlja u koji će svako poželeti da živi!

kafa nes

pre 8 godina

Budimo optimisti i svojim radom i zalaganjem prevashodno sluzbe koje imaju cast da se bave tom tematikom, ucinimo da sto pre stignemo do cilja.

Srdjan

pre 8 godina

Pa ovo znaci nova radna mesta,bolji zivot u Srbiji,nove mogucnosti i da se napokon zivi kao u celoj Evropi.Divno je znati da ce napokon nesto veliko da se desi za ovu drzavu.

Olga

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz da se za sve u životu treba boriti. Uloženo je mnogo truda i rada, čeka nas dinamičan period, ali uopšte ne sumnjam u pozitivan ishod.

Gorana

pre 8 godina

Podrška premijeru, vreme je turbolentno i ubvrzano, dogadjaji su ubrzani,šta god nam radili mi ćemo izdržati, moraju nas 2o18 ili 2o19 primiti u EU, mi smo deo Evrope i bez nas ona nije kompletna.