"Kosovo u Unesko? Neprijatna pomisao"

Niš -- Kosovo ne zaslužuje prijem u Unesko s obzirom na to kako su se ponašali prema srpskoj duhovnoj i kulturnoj baštini, kaže vladika raško-prizrenski Teodosije.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. @PM: Proveo sam dosta vremena na Kosovu pre 1999, i zaista nisam uspeo da primetim da je tamo postojalo 218 kulturnih objekata o kojima govorite. Osim ako računate benzinske pumpe na svakih 200 metara kao kulturne objekte. To malo kulturnih objekata kojih ima na Kosovu, sagradili su Srbi i SFRJ, i eventualno Turci pre njih. Svuda gde se ratovalo u bivšoj Jugoslaviji, uništavani su i kulturni i religijski objekti - ali samo tokom rata. Jedino je na Kosovu uništavanje religijskih i kulturnih spomenika nastavljeno i nakon uspostavljanja mira. Svi jako dobro znamo da bi sve što je srpsko na Kosovu bilo uništeno za nekoliko sati da nisu tu stranci koji to sprečavaju. Zbog toga, neuspela država Kosovo ne zaslužuje da bude primljena u međunarodnu kulturnu organizaciju - jer ničim ne sprečava anticivilizacijske činove na svojoj teritoriji.
  (drmatoriks, 27. oktobar 2015 20:30)

  # Link komentara

 2. svako normalan posle onog masovnog skrnavljenja,palenja Srpskih svetinja ne moze podrzati ulazak Kosova u unesko.Da se to desilo u ratnom vihoru pa da se pomisli da nije bilo kontrole nad pojedincima ali u mirnom periodu nikako se ne moze prihvatiti cin palenja.Ceo svet trenutno osudjuje ID koji isto cini sa zasticenim objektima od strane uneska a u slucaju Kosova zatvara oci...licemerstvo mocnog zapada.
   (Mirko, 27. oktobar 2015 20:07)

  # Link komentara

 3. @ PM Одакле ти податак о 218 срушених сакралних објеката?Са CNN-a?Срушено
  је неколико џамија из којих се дајствовало ватром на полицију и војску,што
  их чини легитимним ратним циљем.Лепо је рекао Јован Ристић пре 130 година:
  Србин кад хоће да буде демократа,пређе на страну противника.
  (артиљерац, 27. oktobar 2015 19:46)

  # Link komentara

 4. Meni je veoma neprijatna pomisao na episkopa Pahomija i na crkvenu prodavnicu u centru Beograda koja sljasti u zlatu dok narod nema sta da jede.
  (Dragoljub, 27. oktobar 2015 19:14)

  # Link komentara

 5. Verovatno ne zaslužuju da budu primljeni u UNESCO. Smatram da moramo biti pošteni i prema samima sebi (pogotovo oni koji vode državu) i priznati šta su naša policija, vojska i razne paravojne formacije uradile na Kosovu tokom 1999. godine, koliko su porušili džamija, spomenika i raznih drugih kulturnih obkjekata. Sve u svemu oko 218 objekata. Svaka medalja ima dve strane.
  (PM, 27. oktobar 2015 18:45)

  # Link komentara