1. Preko 50% legionara su slaveni a samo 23% su francuzi. Ispade mi slaveni volimo francusku republiku vise od njih samih.

  [link]
  (Vlada, 1. april 2003 07:35)

  # Link komentara

 2. po pisanju nekih novina, legija je napustio "legiju stranaca" - dezertitrao - (ovo sam citao jos davno) i prikljucio se arkanovim tigrovina na pocetku rata
  (dusan, 1. april 2003 06:38)

  # Link komentara

 3. Neko je postavio pitanje otkud Legiji i novinaru Milanoviću diplomatski pasoši?
  U Slobinoj državi od prvog trenutka radilo se - šta se htelo (ako ste uz vlast).
  Jedan aktivista SRS odavde iz Beča, kad je rešio da se preseli u Beograd (gde je ubrzo postao i radikalski poslanik), prilikom popunjavanja prijave boravka morao je navesti svoje ranije prebivalište. Iskrsao je problem koji je jedan od prisutnih funkcionera lako rešio:
  - Pišite adresu 29. Novembra!
  I u prijavi napisaše da ovaj Bečlija stanuje u sedištu beogradske policije!
  (Lale, Beč, 31. mart 2003 22:24)

  # Link komentara

 4. Svi koji prodju probni period (6 meseci) moraju da potpisu ugovor na 5 godina. Nakon zavrsetka tih 5 godina legionar ima 2 opcije: da produzi ugovor ili da napusti Legiju. Ako se odluci da napusti Legiju, legionaru se daje:
  1. pravo da aplicira za francusko drzavljanstvo;
  2. da promeni sopstveno ime;
  3. besplatna karta za bilo koju odrednicu u Francuskoj;

  Sve ovo pod uslovom da legionar nije prekrsio "Kod Casti" tokom njegove sluzbe.

  Prema tome "Legija" (ili kako li on sebe naziva) i ne mora imati francusko drzavljanstvo ako je prekrsio "Kod Casti" (sto me ne bi iznenadilo).

  Sta je narocito interesantno: ako je "casno" napustio Legiju nakon provedenih 5 godina, on postaje brat po oruzju za sve bivse i sadasnje pripadnike Legije stranaca (blize nego rodjeni brat) i svi oni su duzni da mu pruze pomoc.

  "Chaque légionnaire est ton frère d'arme quelle que soit sa nationalité, sa race, sa religion. Tu lui manifestes toujours la solidarité étroite qui doit unir les membres d'une même famille."

  Nigde u statutu Legije ne spominje se sta ako je takav legionar kriminalac. Zato price da se "Legija" krije kod Ante Gotovine, bivseg legionara, u Hercegovini i nisu bez osnova.
  (Legionar, 31. mart 2003 21:35)

  # Link komentara

 5. Heh, proslo je to vreme kad su Francuzi davali drzavljanstvo ljudima u legiji...u najboljem slucaju sada se izvuku zivi iz legije i to im je vec premija...
  (D;Savic Paris, 31. mart 2003 20:50)

  # Link komentara

 6. Ako je odsluzio u legiji stranaca onda je moguce da ima i francuski pasos i pod francuskim imenom.
  (Aleksandar, 31. mart 2003 20:16)

  # Link komentara