Ponedeljak, 21.09.2015.

18:55

"Kontramere Hrvatskoj, ako ne povuče odluku"

Premijer Aleksandar Vučić zatražio je od hrvatskih vlasti da povuku odluku o zaustavljanju teretnog saobraćaja.

Izvor: Beta

"Kontramere Hrvatskoj, ako ne povuèe odluku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

207 Komentari

Sortiraj po:

Bilja

pre 8 godina

Hrvatska sa ovakvim ponašanje šalje poruku svetu da je neozbiljna i neodovorna država, nisu ni svesni da i sebi nanose veliku štetu.

rade

pre 8 godina

Sta Hrvati misle da postignu ovakvim ponasanjem, cemu ovo vodi... Bolje hitno da puste saobracaj da ne bi dublje ulazili u problem i kontramere.

ana

pre 8 godina

Izgleda da Hrvati nisu obavešteni da će izbeglice samo da prodju kro njihovu zemlju,pa su se uplašili i blokirali svaku vrstu saobraćaja.Gluposti!

Gemba

pre 8 godina

Ako se Hrvatska ne dozove pameti sledi totalni kolaps teretnog saobraqcaja izmedju Srbije i Hrvatske sto ce naneti veliku stetu ekonomiji obe drzave.

atena

pre 8 godina

Ovo je stvarno jedna velika sramota od strane Hrvatske!Pobogu,zar se na ovaj način rešavaju problemi i migrantska kriza? Znaju li uopšte do čega može ovo da dovede? Baš neljudski i nehumano!

Nikola22

pre 8 godina

Odluka Hrvatske Vlade da zatvori granični prelaz Bajakovo nema nikakvo logično objašnjenje. Navode da je to zbog migrantske krize tj dolaska migranata u Hrvatsku, koji ulaze iz Srbije.
I sve bi to bilo u redu da ti isti migranti prelaze preko Batrovaca - Bajakova, ali do sada skoro ni jedan migrant nije prešao preko tog graničnog prelaza. Već idu na Šid - Tovarnik, gde ne prelaze preko zvaničnog prelaza nego idu kroz kukuruze. A ista ta Hrvatska policija(koja je zatvorila Bajakovo) ih fino usmerava.
Dakle, ovo je najobicnija samovolja Hrvatske Vlade, na koju nasa drzava treba da odgovori kako bi zastitila ekonomske interese Srbije.

Vujadinn

pre 8 godina

Da je Srbija tako nešto uradila razapeli bi je na krst. Osnovne vrednosti EU su nesmetano kretanje roba i ljudi. Hrvatska je to zaustavila. Kontra mere su logične ako to potraje.

Branislav

pre 8 godina

Od čega štiti HR svoju granicu ako šleperima sa robom ne dozvoljava da prođu a putnički saobraćaj normalno funkcioniše ?

Vlada

pre 8 godina

Gospodin Premijer bi za pocetak mogao biti musko(kao sto nije) pa umesto praznih prica(kao sto inace zna) nesto konkretno da uradi...

megatronman

pre 8 godina

Samo po porijeklu i putovnici je Todorić Hrvat. Nemamo mi nikakvih doticaja ni suosjećanja sa njim. On je za nas u Hrvatskoj, za svoje radnike posebno, bezosjećajni kapitalistički tajkun a za mene i ratni profiter. Izbjegava plaćanje dobavljačima, ne plaća poreze, radnike stavlja na minimalac, radnici nemaju ni svoja zakonska radnička prava radeći za njega, Sindikati su potkupljeni ili nemoćni. Sve mu oduzmite. Ionako neće ni osjetiti.

sINIŠA

pre 8 godina

Srbija danas uživa ugled na zapadu koji joj omogućava da može recipročnim merama odgovori njenim rubnim članicama,a da to ne izazove reakciju komplet EU prema Srbiji.

mikina

pre 8 godina

ponasanje hrvatske u ovoj situaciji je necuveno. imaju oni malo pameti, ili si sve bazira na nacionalnoj netrpeljivosti. za nepoverovati je dokle su spremni da idu.

Alisa

pre 8 godina

Svaka cast! Konacno neko da iz Srbije pokaze da se i mi pitamo za nesto. Do sada smo radili samo kako nam se kaze, ali je dosao i tome kraj.

smokvica

pre 8 godina

Zaustaviti kamione pune kvarljive robe i izazvati ovoliku ekonomsku štetu ne samo drgima već i sebi je avanturizam u pravom smislu te reči.

Markizio

pre 8 godina

Sramotno ponasanje jedne naizgled ozbiljne drzave clanice EU. Prekrsiti niz sporazuma, krsiti ljudska prava, zarad cega? Sto se mene tice kontra mere koliko odmah.

Nikila

pre 8 godina

Hrvatska je zaustavila privredu, zatvorila granice zbog migranata koji nekoliko dana prelaze njenu granicu. Šta bi radili da to traje kao kod nas, mesecima?

Cune Grossman

pre 8 godina

Ljudi, Vučić se u 10 dana sastao sa Angelom Merkel i većinom USA zvaničnika, ja mislim da će ovde na našim prostorima biti nekog belaja sa tim migrantima, ne znam šta ali ne miriše mi na dobro. Evropa ih očigledno neće, i šta sa njima? A brodovi samo stižu...

Mare

pre 8 godina

Predrag Marjanovic, 21. septembar 2015 22:04

Ti kao da si pao sa kruške!!! kuc kuc ima li koga? Citas vesti?Druga velika Seoba naroda je u toku, cisto da te obavestim. Dakle nije nesto dnevno i kratkotrajno. Niti je u nasoj moći da to rešimo.

Ps Najjači su mi ovi likovi, da cuju vest
"Meteor udario u Jadran, sledi cunami koji ce razoriti Balkan"

Oni bi napisali

"A koliko ce poskupet hleb za mesec dana? To mi je bitnije"

Glupost

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ksenofobija na delu, suštinski. Ne bi oni pustili stranca da im gazi njihovu lijepu da im presudna zarada nije od turizma.
Zar vid borbe protiv ID nije i pomaganje običnim ljudima koji pred tom nemani spašavaju goli život?! Ili je "lijepa" samo deklarativno protiv, a svojim nečinjenjem čini uslugu samoj ID...?
Plus neizlečivi kompleks niže vrednosti u odnosu na Srbe. Nekako je Srbija dobila podršku Nemačke bez poltronske politike tipa "Danke Deutschland"! U Srbiji se država bavi problemom izbeglica mesecima, a ovi ne mogu par dana?! Nego, ni oni to nisu sami smislili...

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ukoliko se ne otvori granica, a EU ne preduzme ništa, niti očita lekciju Hrvatskoj, bojim se da bi prva naredna anketa da li Srbija treba da bude članica EU pokazala razočarenje običnog Srbijanca i okrenula raspoloženje ka evro-azijskoj uniji...

ako me secanje dobro sluzi

pre 8 godina

Od kada je na vlasti establisment iz 90-tih i odnosi u regionu me sve vise podsecaju na 90-te. Samo polako ulazimo u neke konflikte. A nista nismo krivi...

Sunčica

pre 8 godina

Ovo sve izgleda kao da je Hrvatska jedva dočekala da se dogodi neka krizna situacija da može da nam pokaže zube. Tužno ako i dalje tako razmišljaju i žive u devedesetim.

BBuha

pre 8 godina

Zaprepašćujuće je koliko se balkanski "orao" dobro pripremio za prijem izbeglica. Nisu istrajali ni 3 dana do zatvaranja granica u toj svoj svojoj spremnosti i onda se obistinilo ono što im je gospodin ministar Dačić poručio prvo veče. Sada rizikuju i da im gospodin premijer Vučić ukine teretni saobraćaj prema srbiji, pa će da snabdevaju slovence, svim ovim proizvodima koje plasiraju našim građanima preko Idea i Roda trgovina a da ne pominjem luks artikle sa zapada. Samo što će onda Vero da radi kao doksa a mister Kodi će da se vrati odakle je došao. Ne bi to ni bilo uopšte loše, čisto da ne slušamo više o onoj izjavi - Dokle su njihove radnje, dotle su i HR zemlje. Ako neko pomene radna mesta u HR preduzećima, čisto da mu pomenem da su te firme sahranile i sahranjuju mnoge domaće gde bi ti isti mogli da pređu i pri tome iznose ogroman profit do kojeg, verujem da im je jako stalo. Sve u svemu, vlada mora da reaguje što brže jer veća je njihova odgovornost kao članice EU koja ima veća sredsta na raspolaganju, drugo EU i jeste cilj migranata a da budemo iskreni, migranti i dolaze kod nas preko obala članice EU na kojima pristaju.

sava novic

pre 8 godina

Ovo je bas dobro. Kakva Farma i ostali ! Ha,ha - sad mi drzimo lekcije, pretimo moralno i sa ubedjenjem a trpamo redom svima i jos se utrkujemo u hvalospevima sami sebi. Zapusili usi, iskezili facu i osvrcemo se trazeci aplauze! Ha, ha .. Od zemalja koje trpamo sa migrantima ! Pa se jos ljutimo na komsije koji bas i nisu odusevljeni sa ovim azijatima koje smo im natovarili na vrat ! Pa jos kad provalimo Montenigerse i napunimo im kanjon, bar tu drzavu mogu prejahati za dva sata i osvanuti pred Dubrovnikom. Ho ho ho! Nigde da AV,I'D i ostali da iskomentarisu da NIJEDNA porodica NE ZELI da pomisli da ostane u Srbiji... Ono, od 200.000 dusa da se neko zaj...e. Crna nasa majko Srbijo !

Srbija

pre 8 godina

To sto se Hrvati i Madjari ne snalaze u resavanju tekucih problema, to je njihov problem, mi se suocavamo sa svim problemima i ne bezimo od njih, nemojmo dozvoliti da nas njihova nesposobnost ugrozi.

Krepos

pre 8 godina

Uopće ne kužite. Ovo zatvaranje Bajakova od strane HR je upravo kontramjera za to što su se SR i HU dogovorile da se otvori Horgoš, a da Srbija tamo (i uopće prema Mađarskoj) više ne usmjerava emigrante nego ih sve prevozi do HR granice.

Milorad

pre 8 godina

Veliki je to covek AV. Prvi put u istoriji covecanstva neki drzavnik dobrovoljno otvara svoje granice da prelazi ko kako hoce, i jos pravi selfije sa tim istim. Plus, hoce da uvede kontramere (zivo se pitam kakve) zemlji koja legalno brani svoje granice?????!!!!! Na kraju cemo da imamo, ne znam koliko, ilegalnih migranata i kontramere Hrvatskoj??!! Ako nas do sada niko nije unistio, ovaj ce. Da ima trunke savesti, dao bi momentalnu ostavku i nestao iz nasih zivota.

grdan

pre 8 godina

Necivilizacijsko ponasanje nasih suseda samo ce nas naterati da demonstrativno ne vozimo migrante vise njima nego u Crnu Goru i Albaniju, koje jedine junacki drze jezik za zubima i trpe ovu muku migranata kao svoju. Takodje se nadamo da ce nas se u Evropi setiti kao i naseg dostojanstvenog drzanja na istorijskom putu branitelja evropske i svetske tekovine odrzanja kontinuiteta civilizacijskog napretka. Za razliku od komsija koji ne zele da pruze jadnim strdalnicima utehu i krov nad glavom i neki posao da prehrane svoje najblize vec ih odmah liferuju dalje...

Davorin

pre 8 godina

Hrvati se zaista ponašaju neodgovorno, u to nema sumnje. Ponovo su pokazali da im mir i stabilnost u regionu ni malo nisu bitni, a to predstavlja ozbiljan problem.

voodoo

pre 8 godina

Samo jedno pitanjce, sto nije su uvedene kontra mere Madjarskoj, nego popularista ladi zube na nama omrazene Hrvate, da nije slucajno sto zna da ce narod da se primi na to?

dadex

pre 8 godina

Hrvatska se tek par dana susrece sa migrantskom krizom. Sta bi bilo da je na mestu Srbije kroz koju je proslo blizu 150.000 migranata i svakog od njih je docekala humano i covecno.

Arbajt

pre 8 godina

Kontramere ne bi trebalo da sprovodi Srbija vec Evropska Unija jer je ponasanje njihove clanice zaista sramno, ali s obzirom da svi iz EU mudro cute, Srbija se mora odbraniti.

Sanela

pre 8 godina

Počeli su sebi previše da dopuštaju. Sramno je to sto Hrvatska radi, samo sto to njima sve prolazi. Moramo odigrati mudro i ostro, ne smemo im dopustiti da prodje po njihovom a na nasoj steti.

eh

pre 8 godina

A ti zaustavi prevoz ovih migranata do hrvatske granice. Ne zeli ih niti Slovenija, niti Madjarska... Sva'ko ima pravo da reaguje kako zeli i moze, a ti se zali Merkelici, jer je ona iza svega. Vucicev pristup je brigo moja predji na drugoga, ovoga puta na Hrvatsku, samo sto bi ih Hrvati pustili (kao sto su i prosle), ali ih ne zele dalje. Dakle, treba i Srbija konacno cuvati granicu.

Kriticar

pre 8 godina

Pod 1. Zabrana ulaza hrvatske robe u Srbiju , pod 2. Povuci sve hrvatske proizvode sa rafova , Pod 3. Zabrana prodaje i iznajmljivanja nepokretnosti drzavljanima Hrvatske , pod 4. Uvodjenje viza Hrvatskoj( U koliko postoji mogucnost ) , Pod 5. Zabrana Hrvatske estrade na srpskim televizijama pod tim racunamo Hrvatske serije, filmove i pevace i pevacice ...... Eto to za pocetak moze biti dosta , pa da vidimo dalje sta i kako . Pokazite odlucnost!

Veki

pre 8 godina

Potpuno je izgubio kompas. Covece zatvaraj sve granice, registruj, preduzmi nesto da smanjis priliv i navalu izbeglica
Kod nas, kako te nije sramota pred nasim narodom?

Mirce

pre 8 godina

Nadam se da ce Hrvatska otvoriti granicne prelaze, a da ce EU naci resenje za izbeglice. Srbija se humano ponasa prema izbeglicama, ali daleko od toga da moze podneti sav teret izbeglicke krize.

whatever

pre 8 godina

Hrvatska samo hoce da razgoliti vase lazne pretnje. Hvala Milanovicu na tome a neka Vulin i Dacic sada prete koliko hoce. Moze i predsednik da objavi platformu.

Ako

pre 8 godina

Kad vama vas premijer objasni normalno je da Hrvatska ispada neozbiljna a opet kad nama nas objasni onda je Srbija neozbiljna. E tu je u stvari problem dok god se slijepo vjeruje jednoj strani a neposlusa i druga jer cesto istina je nesto izmedju sve do tada cemo imati ovo sto imamo, a nekad mi se cini da nemamo nista.

Sviraljka

pre 8 godina

Oprosticete, ali ti trazioci azila nisu pali sa neba u Srbiju, vec su dosli upravo iz zemalja clanica EU na teritoriju Srbije. Tako da taj sporazum o readmisiji mogu da okace macku o rep.

abc

pre 8 godina

Onda cemo sutra videti jel ovo bila prazna prica, a do tada se uzdrzavam da komentarisem jer mi po izjavi opet deluje kao politicko poentiranje.

Jure Hr

pre 8 godina

Ja sam iz Hrvatske i ne kužim zašto je granica za kamione zatvorena...trgovci tako propadaju, ljudi i vozači su preumorni, gube novac, zdravlje i strpljenje.

Svi gubimo, a nadam se da će se hrvatski MUP opametiti, idioti..

Вук

pre 8 godina

Zaustavljenjem teretnog saobracaja Hrvatska se ponasa jako neodgovorno.Stav naseg premijera da ako ne otvore da ce preduzeti kontra mere.Kritike na racun Hrvatske u vezi migrantske krize oni daju neodgovorne izjave i odluke.Tako netreba da se ponasa jedna demokratski savremena drzava.Nasa Srbija se ponasa veoma odgovorno oni pustaju Hrvatske kamione a dok oni nase ne, to sve govori.Eu treba da uozbilji i upozori svoju clanicu na krsenje svih civilizaciskih normi.Svidja mi se njegova jasna poruka Srbija nije ugrozena.

Zdenka

pre 8 godina

Bas briga Hrvatsku, oni su u EU. Zovi Angelu Merkel ili Bajdena pa im se zali. Neko im je dao mig da to urade jer nikom nismo potrebni. Puzite, molite, namecete se onom ko vas nece a to su zapadni lideri i SAD. Lazu vas a samo im je cilj da sve sto ste potpisali sa Tacijem ispunite i bice ,,dovidjenja Srbijo".

Sljivic

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem,cak ni ovde ne mozemo da budemo slozni nego mora da bude frakcija ostali i sns ?! cemu mrznja? ovo se samo moze resiti zajednickim delovanjem,a to je u ovoj situaciji ovo sto je premijer i rekao.Mnogo gubitaka imamo samim zatvaranjem granice za putnicka vozila,a kamo li za teretna...

Zoran

pre 8 godina

Ovo je obmana...mi smo toliko nemocni i toliko se ne pitamo da ne mozemo nikakve kontramere uvoditi.Mi smo u kolonijalnom statusu u odnosu na hrvatske i slovenacke firme.Ovo sto je Vucic rekao ,to su reci za unutrasnju uporebu i obmanu jos uvek lakovernih srpskih gradjana i svakako glupavih biraca.

magla

pre 8 godina

Al se razvijaju dobrosusedski i jednostrani prijateljski odnosi sa našim okruženjem ..Stvarno su preterali. Umesto da se smire strasti malo ono se sve vise zahuktava.

DoKraja

pre 8 godina

Samo odvrni pipu do kraja. Angazujte sva prevozna sredstva, ukljucujuci vojne transportne kapacitete za prebacivanje migranata do kukurizista u okolini Sida.

Nev

pre 8 godina

Prvo pravne mere pa onda kontramere? Covece dok ti iskamcis pravne mere ovo ce se sve zavrsiti a mi cemo imati gubitke. Jednostavno udari ih na isti nacin a onda ganjaj pravne mere. Dokad cemo ovako naivno da reagujemo i bukvalno da na nasu stetu izigravamo fine dok svi na nama lome motike...

Ivan

pre 8 godina

@(teks, 21. septembar 2015 19:07)

A šta je to drugo nego rat(ekonomski) koji je Hrvatska razglasila prema Srbiji?

Šta je sad tu Srbija kriva? EU je pozvala Makedonce da otvore granice. Nisu valjda ovi iz EU mislili da će Makedonija i Srbija postati prihvatni centar za milione izbeglica iz Afrike i Bliskog Istoka?

Miroslav

pre 8 godina

Ne zbog vucica, ne zbog zlobe, ali zbog stvarno neozbiljnog, da ne kazem bezobraznog, ponasanja hrvtaskih vlasti svaka cast za izjavu

Kakvo licemerje njihova roba kod nas moze u ideju rodic...a nasa na drugu stranu ne moze

Nemaju oni O od ORLOVA!

Поздрав из Загреба!

pre 8 godina

Fantastična logika: "Prema njegovim rečima Mađari su bili pošteni i zatvorili su obe strane, tako da su i oni trpeli štetu." - pa onda i vi zatvorite granicu prema nama i svi ćemo biti pošteni. Ako HDZ dođe na vlast biti će zidova prema vama sa tornjevima, ovi sadašnji (SDP) su male bebe.

vukovar

pre 8 godina

(Anti A.V., 21. septembar 2015 19:05)
sramota sta rade...zatvorili su prelaze Ilok 1 ,2 Erdut i zarobili veliki broj ljudi na medju prelazu...ja sam danas isla na Bajakovo da predjem granicu jer sklopom okolnosti bila sam "zarobljena " sa druge strane Dunava..

Jelenicaa

pre 8 godina

Treba da ostanemo mirni da ne nasedamo na provokacije i videti da li ce Hrvatska ipak ponistiti odluku, ako to ne urade treba da pravnim putem trazimo svoje pravo i zastitimo interese nase zemlje.

Polako

pre 8 godina

@Anti A.V., 21. septembar 2015 19:05

Uradio?? Ja vidim da je po svom starom obicaju NAJAVIO. Od njegovih najava se nismo bas "leba najeli", jel' su i ostale najave.

Srdjan

pre 8 godina

Meni se cini da ce sve ovo biti na nasu stetu i da ce migranti ostati kod nas ....
Pa nije slucajno poverenica za ravnopravnost predlozila da migrante naselimo kod nas ?! (I da je slucajno to sama smislila ??!!)
Mislim da ce nam ovaj nas premijer uskoro reci ta tako mora itd....

Antigona

pre 8 godina

Tipicno patrijarhalno i primitivno vredjanje službenice iz EU, samo zato sto je zena. Nije ni cudo ako znamo da je bivsoj supruzi odredjivao kada sme sama da izlazi na kafu sa prijateljicama.

tataozo

pre 8 godina

ovog trena milanovic na rtl u hr daje interviju i kaze u srbiji nema ni nisu bile izbjeglice oni samo prodju srbija ih ni ne registrira a hr radi kako treba?? ljudi jel neko vidio izbjeglice u srbiji?nema ili ima?
ni ne spominje sto su zatvorili granicu?svasta

Streptomicin

pre 8 godina

E upravo tako, ako ne povuku odluku koja je zaista sramna, treba uvesti kontramere.Ako sami ne pokazemo postovanje prtema nasoj zemlji ko ce?

Name

pre 8 godina

Ma koje to kontramere Srbija moze da da Hrvatskoj?? Da zatvori mozda granicu? Ako je to,to ce Hrvate da obraduje...jadni smo stalno nas EU gazi

Nex

pre 8 godina

Kontramere su zatvaranje granice sa Hrvatskom
(Dijana, 21. septembar 2015 18:51)

@ To Hrvati i priželjkuju - čista navlakuša, tako računaju da će emigranati ostati kod nas

gorca

pre 8 godina

Uvedite odmah kontramere jer obustavljanje teretnog saobracaja nikakve veze nema sa izbeglicama a srpsko trziste je ionako preplavljeno hrvatskim proizvodima. Za razliku od hrvatskog.

Bot parada

pre 8 godina

Ako Angela kaze ne - ne. Odnosno: nein. A uprkos naprednjackoj (tuznoj i jednostranoj) ljubavi prema Nemackoj, Hrvati su tradicionalni Nemacki saveznici na Balkanu. Da ne upotrebim neki tezi izraz.

Pera Kojot SuperGenije

pre 8 godina

Navedi bar jednu "KONTRAMERU" ???
Sem ako u kontramere ne računa mrštenje, mrk pogled ili da im zapreti prstom sa stisnutim usnama.

gorca

pre 8 godina

Uvedite odmah kontramere jer obustavljanje teretnog saobracaja nikakve veze nema sa izbeglicama a srpsko trziste je ionako preplavljeno hrvatskim proizvodima. Za razliku od hrvatskog.

Pera Kojot SuperGenije

pre 8 godina

Navedi bar jednu "KONTRAMERU" ???
Sem ako u kontramere ne računa mrštenje, mrk pogled ili da im zapreti prstom sa stisnutim usnama.

Jure Hr

pre 8 godina

Ja sam iz Hrvatske i ne kužim zašto je granica za kamione zatvorena...trgovci tako propadaju, ljudi i vozači su preumorni, gube novac, zdravlje i strpljenje.

Svi gubimo, a nadam se da će se hrvatski MUP opametiti, idioti..

Nex

pre 8 godina

Kontramere su zatvaranje granice sa Hrvatskom
(Dijana, 21. septembar 2015 18:51)

@ To Hrvati i priželjkuju - čista navlakuša, tako računaju da će emigranati ostati kod nas

Вук

pre 8 godina

Zaustavljenjem teretnog saobracaja Hrvatska se ponasa jako neodgovorno.Stav naseg premijera da ako ne otvore da ce preduzeti kontra mere.Kritike na racun Hrvatske u vezi migrantske krize oni daju neodgovorne izjave i odluke.Tako netreba da se ponasa jedna demokratski savremena drzava.Nasa Srbija se ponasa veoma odgovorno oni pustaju Hrvatske kamione a dok oni nase ne, to sve govori.Eu treba da uozbilji i upozori svoju clanicu na krsenje svih civilizaciskih normi.Svidja mi se njegova jasna poruka Srbija nije ugrozena.

Zdenka

pre 8 godina

Bas briga Hrvatsku, oni su u EU. Zovi Angelu Merkel ili Bajdena pa im se zali. Neko im je dao mig da to urade jer nikom nismo potrebni. Puzite, molite, namecete se onom ko vas nece a to su zapadni lideri i SAD. Lazu vas a samo im je cilj da sve sto ste potpisali sa Tacijem ispunite i bice ,,dovidjenja Srbijo".

Veki

pre 8 godina

Potpuno je izgubio kompas. Covece zatvaraj sve granice, registruj, preduzmi nesto da smanjis priliv i navalu izbeglica
Kod nas, kako te nije sramota pred nasim narodom?

magla

pre 8 godina

Al se razvijaju dobrosusedski i jednostrani prijateljski odnosi sa našim okruženjem ..Stvarno su preterali. Umesto da se smire strasti malo ono se sve vise zahuktava.

Mirce

pre 8 godina

Nadam se da ce Hrvatska otvoriti granicne prelaze, a da ce EU naci resenje za izbeglice. Srbija se humano ponasa prema izbeglicama, ali daleko od toga da moze podneti sav teret izbeglicke krize.

Miroslav

pre 8 godina

Ne zbog vucica, ne zbog zlobe, ali zbog stvarno neozbiljnog, da ne kazem bezobraznog, ponasanja hrvtaskih vlasti svaka cast za izjavu

Kakvo licemerje njihova roba kod nas moze u ideju rodic...a nasa na drugu stranu ne moze

Nemaju oni O od ORLOVA!

Streptomicin

pre 8 godina

E upravo tako, ako ne povuku odluku koja je zaista sramna, treba uvesti kontramere.Ako sami ne pokazemo postovanje prtema nasoj zemlji ko ce?

Sviraljka

pre 8 godina

Oprosticete, ali ti trazioci azila nisu pali sa neba u Srbiju, vec su dosli upravo iz zemalja clanica EU na teritoriju Srbije. Tako da taj sporazum o readmisiji mogu da okace macku o rep.

Polako

pre 8 godina

@Anti A.V., 21. septembar 2015 19:05

Uradio?? Ja vidim da je po svom starom obicaju NAJAVIO. Od njegovih najava se nismo bas "leba najeli", jel' su i ostale najave.

Zoran

pre 8 godina

Ovo je obmana...mi smo toliko nemocni i toliko se ne pitamo da ne mozemo nikakve kontramere uvoditi.Mi smo u kolonijalnom statusu u odnosu na hrvatske i slovenacke firme.Ovo sto je Vucic rekao ,to su reci za unutrasnju uporebu i obmanu jos uvek lakovernih srpskih gradjana i svakako glupavih biraca.

Bot parada

pre 8 godina

Ako Angela kaze ne - ne. Odnosno: nein. A uprkos naprednjackoj (tuznoj i jednostranoj) ljubavi prema Nemackoj, Hrvati su tradicionalni Nemacki saveznici na Balkanu. Da ne upotrebim neki tezi izraz.

vukovar

pre 8 godina

(Anti A.V., 21. septembar 2015 19:05)
sramota sta rade...zatvorili su prelaze Ilok 1 ,2 Erdut i zarobili veliki broj ljudi na medju prelazu...ja sam danas isla na Bajakovo da predjem granicu jer sklopom okolnosti bila sam "zarobljena " sa druge strane Dunava..

Sljivic

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem,cak ni ovde ne mozemo da budemo slozni nego mora da bude frakcija ostali i sns ?! cemu mrznja? ovo se samo moze resiti zajednickim delovanjem,a to je u ovoj situaciji ovo sto je premijer i rekao.Mnogo gubitaka imamo samim zatvaranjem granice za putnicka vozila,a kamo li za teretna...

Jelenicaa

pre 8 godina

Treba da ostanemo mirni da ne nasedamo na provokacije i videti da li ce Hrvatska ipak ponistiti odluku, ako to ne urade treba da pravnim putem trazimo svoje pravo i zastitimo interese nase zemlje.

Kriticar

pre 8 godina

Pod 1. Zabrana ulaza hrvatske robe u Srbiju , pod 2. Povuci sve hrvatske proizvode sa rafova , Pod 3. Zabrana prodaje i iznajmljivanja nepokretnosti drzavljanima Hrvatske , pod 4. Uvodjenje viza Hrvatskoj( U koliko postoji mogucnost ) , Pod 5. Zabrana Hrvatske estrade na srpskim televizijama pod tim racunamo Hrvatske serije, filmove i pevace i pevacice ...... Eto to za pocetak moze biti dosta , pa da vidimo dalje sta i kako . Pokazite odlucnost!

Arbajt

pre 8 godina

Kontramere ne bi trebalo da sprovodi Srbija vec Evropska Unija jer je ponasanje njihove clanice zaista sramno, ali s obzirom da svi iz EU mudro cute, Srbija se mora odbraniti.

whatever

pre 8 godina

Hrvatska samo hoce da razgoliti vase lazne pretnje. Hvala Milanovicu na tome a neka Vulin i Dacic sada prete koliko hoce. Moze i predsednik da objavi platformu.

Sanela

pre 8 godina

Počeli su sebi previše da dopuštaju. Sramno je to sto Hrvatska radi, samo sto to njima sve prolazi. Moramo odigrati mudro i ostro, ne smemo im dopustiti da prodje po njihovom a na nasoj steti.

Поздрав из Загреба!

pre 8 godina

Fantastična logika: "Prema njegovim rečima Mađari su bili pošteni i zatvorili su obe strane, tako da su i oni trpeli štetu." - pa onda i vi zatvorite granicu prema nama i svi ćemo biti pošteni. Ako HDZ dođe na vlast biti će zidova prema vama sa tornjevima, ovi sadašnji (SDP) su male bebe.

Srdjan

pre 8 godina

Meni se cini da ce sve ovo biti na nasu stetu i da ce migranti ostati kod nas ....
Pa nije slucajno poverenica za ravnopravnost predlozila da migrante naselimo kod nas ?! (I da je slucajno to sama smislila ??!!)
Mislim da ce nam ovaj nas premijer uskoro reci ta tako mora itd....

Ako

pre 8 godina

Kad vama vas premijer objasni normalno je da Hrvatska ispada neozbiljna a opet kad nama nas objasni onda je Srbija neozbiljna. E tu je u stvari problem dok god se slijepo vjeruje jednoj strani a neposlusa i druga jer cesto istina je nesto izmedju sve do tada cemo imati ovo sto imamo, a nekad mi se cini da nemamo nista.

eh

pre 8 godina

A ti zaustavi prevoz ovih migranata do hrvatske granice. Ne zeli ih niti Slovenija, niti Madjarska... Sva'ko ima pravo da reaguje kako zeli i moze, a ti se zali Merkelici, jer je ona iza svega. Vucicev pristup je brigo moja predji na drugoga, ovoga puta na Hrvatsku, samo sto bi ih Hrvati pustili (kao sto su i prosle), ali ih ne zele dalje. Dakle, treba i Srbija konacno cuvati granicu.

Nev

pre 8 godina

Prvo pravne mere pa onda kontramere? Covece dok ti iskamcis pravne mere ovo ce se sve zavrsiti a mi cemo imati gubitke. Jednostavno udari ih na isti nacin a onda ganjaj pravne mere. Dokad cemo ovako naivno da reagujemo i bukvalno da na nasu stetu izigravamo fine dok svi na nama lome motike...

Antigona

pre 8 godina

Tipicno patrijarhalno i primitivno vredjanje službenice iz EU, samo zato sto je zena. Nije ni cudo ako znamo da je bivsoj supruzi odredjivao kada sme sama da izlazi na kafu sa prijateljicama.

DoKraja

pre 8 godina

Samo odvrni pipu do kraja. Angazujte sva prevozna sredstva, ukljucujuci vojne transportne kapacitete za prebacivanje migranata do kukurizista u okolini Sida.

Ivan

pre 8 godina

@(teks, 21. septembar 2015 19:07)

A šta je to drugo nego rat(ekonomski) koji je Hrvatska razglasila prema Srbiji?

Šta je sad tu Srbija kriva? EU je pozvala Makedonce da otvore granice. Nisu valjda ovi iz EU mislili da će Makedonija i Srbija postati prihvatni centar za milione izbeglica iz Afrike i Bliskog Istoka?

tataozo

pre 8 godina

ovog trena milanovic na rtl u hr daje interviju i kaze u srbiji nema ni nisu bile izbjeglice oni samo prodju srbija ih ni ne registrira a hr radi kako treba?? ljudi jel neko vidio izbjeglice u srbiji?nema ili ima?
ni ne spominje sto su zatvorili granicu?svasta

abc

pre 8 godina

Onda cemo sutra videti jel ovo bila prazna prica, a do tada se uzdrzavam da komentarisem jer mi po izjavi opet deluje kao politicko poentiranje.

Name

pre 8 godina

Ma koje to kontramere Srbija moze da da Hrvatskoj?? Da zatvori mozda granicu? Ako je to,to ce Hrvate da obraduje...jadni smo stalno nas EU gazi

Milorad

pre 8 godina

Veliki je to covek AV. Prvi put u istoriji covecanstva neki drzavnik dobrovoljno otvara svoje granice da prelazi ko kako hoce, i jos pravi selfije sa tim istim. Plus, hoce da uvede kontramere (zivo se pitam kakve) zemlji koja legalno brani svoje granice?????!!!!! Na kraju cemo da imamo, ne znam koliko, ilegalnih migranata i kontramere Hrvatskoj??!! Ako nas do sada niko nije unistio, ovaj ce. Da ima trunke savesti, dao bi momentalnu ostavku i nestao iz nasih zivota.

voodoo

pre 8 godina

Samo jedno pitanjce, sto nije su uvedene kontra mere Madjarskoj, nego popularista ladi zube na nama omrazene Hrvate, da nije slucajno sto zna da ce narod da se primi na to?

Krepos

pre 8 godina

Uopće ne kužite. Ovo zatvaranje Bajakova od strane HR je upravo kontramjera za to što su se SR i HU dogovorile da se otvori Horgoš, a da Srbija tamo (i uopće prema Mađarskoj) više ne usmjerava emigrante nego ih sve prevozi do HR granice.

Cune Grossman

pre 8 godina

Ljudi, Vučić se u 10 dana sastao sa Angelom Merkel i većinom USA zvaničnika, ja mislim da će ovde na našim prostorima biti nekog belaja sa tim migrantima, ne znam šta ali ne miriše mi na dobro. Evropa ih očigledno neće, i šta sa njima? A brodovi samo stižu...

Vlada

pre 8 godina

Gospodin Premijer bi za pocetak mogao biti musko(kao sto nije) pa umesto praznih prica(kao sto inace zna) nesto konkretno da uradi...

megatronman

pre 8 godina

Samo po porijeklu i putovnici je Todorić Hrvat. Nemamo mi nikakvih doticaja ni suosjećanja sa njim. On je za nas u Hrvatskoj, za svoje radnike posebno, bezosjećajni kapitalistički tajkun a za mene i ratni profiter. Izbjegava plaćanje dobavljačima, ne plaća poreze, radnike stavlja na minimalac, radnici nemaju ni svoja zakonska radnička prava radeći za njega, Sindikati su potkupljeni ili nemoćni. Sve mu oduzmite. Ionako neće ni osjetiti.

Branislav

pre 8 godina

Od čega štiti HR svoju granicu ako šleperima sa robom ne dozvoljava da prođu a putnički saobraćaj normalno funkcioniše ?

ako me secanje dobro sluzi

pre 8 godina

Od kada je na vlasti establisment iz 90-tih i odnosi u regionu me sve vise podsecaju na 90-te. Samo polako ulazimo u neke konflikte. A nista nismo krivi...

sava novic

pre 8 godina

Ovo je bas dobro. Kakva Farma i ostali ! Ha,ha - sad mi drzimo lekcije, pretimo moralno i sa ubedjenjem a trpamo redom svima i jos se utrkujemo u hvalospevima sami sebi. Zapusili usi, iskezili facu i osvrcemo se trazeci aplauze! Ha, ha .. Od zemalja koje trpamo sa migrantima ! Pa se jos ljutimo na komsije koji bas i nisu odusevljeni sa ovim azijatima koje smo im natovarili na vrat ! Pa jos kad provalimo Montenigerse i napunimo im kanjon, bar tu drzavu mogu prejahati za dva sata i osvanuti pred Dubrovnikom. Ho ho ho! Nigde da AV,I'D i ostali da iskomentarisu da NIJEDNA porodica NE ZELI da pomisli da ostane u Srbiji... Ono, od 200.000 dusa da se neko zaj...e. Crna nasa majko Srbijo !

Sunčica

pre 8 godina

Ovo sve izgleda kao da je Hrvatska jedva dočekala da se dogodi neka krizna situacija da može da nam pokaže zube. Tužno ako i dalje tako razmišljaju i žive u devedesetim.

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ukoliko se ne otvori granica, a EU ne preduzme ništa, niti očita lekciju Hrvatskoj, bojim se da bi prva naredna anketa da li Srbija treba da bude članica EU pokazala razočarenje običnog Srbijanca i okrenula raspoloženje ka evro-azijskoj uniji...

Mare

pre 8 godina

Predrag Marjanovic, 21. septembar 2015 22:04

Ti kao da si pao sa kruške!!! kuc kuc ima li koga? Citas vesti?Druga velika Seoba naroda je u toku, cisto da te obavestim. Dakle nije nesto dnevno i kratkotrajno. Niti je u nasoj moći da to rešimo.

Ps Najjači su mi ovi likovi, da cuju vest
"Meteor udario u Jadran, sledi cunami koji ce razoriti Balkan"

Oni bi napisali

"A koliko ce poskupet hleb za mesec dana? To mi je bitnije"

Glupost

BBuha

pre 8 godina

Zaprepašćujuće je koliko se balkanski "orao" dobro pripremio za prijem izbeglica. Nisu istrajali ni 3 dana do zatvaranja granica u toj svoj svojoj spremnosti i onda se obistinilo ono što im je gospodin ministar Dačić poručio prvo veče. Sada rizikuju i da im gospodin premijer Vučić ukine teretni saobraćaj prema srbiji, pa će da snabdevaju slovence, svim ovim proizvodima koje plasiraju našim građanima preko Idea i Roda trgovina a da ne pominjem luks artikle sa zapada. Samo što će onda Vero da radi kao doksa a mister Kodi će da se vrati odakle je došao. Ne bi to ni bilo uopšte loše, čisto da ne slušamo više o onoj izjavi - Dokle su njihove radnje, dotle su i HR zemlje. Ako neko pomene radna mesta u HR preduzećima, čisto da mu pomenem da su te firme sahranile i sahranjuju mnoge domaće gde bi ti isti mogli da pređu i pri tome iznose ogroman profit do kojeg, verujem da im je jako stalo. Sve u svemu, vlada mora da reaguje što brže jer veća je njihova odgovornost kao članice EU koja ima veća sredsta na raspolaganju, drugo EU i jeste cilj migranata a da budemo iskreni, migranti i dolaze kod nas preko obala članice EU na kojima pristaju.

Nikola22

pre 8 godina

Odluka Hrvatske Vlade da zatvori granični prelaz Bajakovo nema nikakvo logično objašnjenje. Navode da je to zbog migrantske krize tj dolaska migranata u Hrvatsku, koji ulaze iz Srbije.
I sve bi to bilo u redu da ti isti migranti prelaze preko Batrovaca - Bajakova, ali do sada skoro ni jedan migrant nije prešao preko tog graničnog prelaza. Već idu na Šid - Tovarnik, gde ne prelaze preko zvaničnog prelaza nego idu kroz kukuruze. A ista ta Hrvatska policija(koja je zatvorila Bajakovo) ih fino usmerava.
Dakle, ovo je najobicnija samovolja Hrvatske Vlade, na koju nasa drzava treba da odgovori kako bi zastitila ekonomske interese Srbije.

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ksenofobija na delu, suštinski. Ne bi oni pustili stranca da im gazi njihovu lijepu da im presudna zarada nije od turizma.
Zar vid borbe protiv ID nije i pomaganje običnim ljudima koji pred tom nemani spašavaju goli život?! Ili je "lijepa" samo deklarativno protiv, a svojim nečinjenjem čini uslugu samoj ID...?
Plus neizlečivi kompleks niže vrednosti u odnosu na Srbe. Nekako je Srbija dobila podršku Nemačke bez poltronske politike tipa "Danke Deutschland"! U Srbiji se država bavi problemom izbeglica mesecima, a ovi ne mogu par dana?! Nego, ni oni to nisu sami smislili...

Nikila

pre 8 godina

Hrvatska je zaustavila privredu, zatvorila granice zbog migranata koji nekoliko dana prelaze njenu granicu. Šta bi radili da to traje kao kod nas, mesecima?

Vujadinn

pre 8 godina

Da je Srbija tako nešto uradila razapeli bi je na krst. Osnovne vrednosti EU su nesmetano kretanje roba i ljudi. Hrvatska je to zaustavila. Kontra mere su logične ako to potraje.

ana

pre 8 godina

Izgleda da Hrvati nisu obavešteni da će izbeglice samo da prodju kro njihovu zemlju,pa su se uplašili i blokirali svaku vrstu saobraćaja.Gluposti!

grdan

pre 8 godina

Necivilizacijsko ponasanje nasih suseda samo ce nas naterati da demonstrativno ne vozimo migrante vise njima nego u Crnu Goru i Albaniju, koje jedine junacki drze jezik za zubima i trpe ovu muku migranata kao svoju. Takodje se nadamo da ce nas se u Evropi setiti kao i naseg dostojanstvenog drzanja na istorijskom putu branitelja evropske i svetske tekovine odrzanja kontinuiteta civilizacijskog napretka. Za razliku od komsija koji ne zele da pruze jadnim strdalnicima utehu i krov nad glavom i neki posao da prehrane svoje najblize vec ih odmah liferuju dalje...

mikina

pre 8 godina

ponasanje hrvatske u ovoj situaciji je necuveno. imaju oni malo pameti, ili si sve bazira na nacionalnoj netrpeljivosti. za nepoverovati je dokle su spremni da idu.

dadex

pre 8 godina

Hrvatska se tek par dana susrece sa migrantskom krizom. Sta bi bilo da je na mestu Srbije kroz koju je proslo blizu 150.000 migranata i svakog od njih je docekala humano i covecno.

Markizio

pre 8 godina

Sramotno ponasanje jedne naizgled ozbiljne drzave clanice EU. Prekrsiti niz sporazuma, krsiti ljudska prava, zarad cega? Sto se mene tice kontra mere koliko odmah.

atena

pre 8 godina

Ovo je stvarno jedna velika sramota od strane Hrvatske!Pobogu,zar se na ovaj način rešavaju problemi i migrantska kriza? Znaju li uopšte do čega može ovo da dovede? Baš neljudski i nehumano!

Davorin

pre 8 godina

Hrvati se zaista ponašaju neodgovorno, u to nema sumnje. Ponovo su pokazali da im mir i stabilnost u regionu ni malo nisu bitni, a to predstavlja ozbiljan problem.

smokvica

pre 8 godina

Zaustaviti kamione pune kvarljive robe i izazvati ovoliku ekonomsku štetu ne samo drgima već i sebi je avanturizam u pravom smislu te reči.

Alisa

pre 8 godina

Svaka cast! Konacno neko da iz Srbije pokaze da se i mi pitamo za nesto. Do sada smo radili samo kako nam se kaze, ali je dosao i tome kraj.

Gemba

pre 8 godina

Ako se Hrvatska ne dozove pameti sledi totalni kolaps teretnog saobraqcaja izmedju Srbije i Hrvatske sto ce naneti veliku stetu ekonomiji obe drzave.

Srbija

pre 8 godina

To sto se Hrvati i Madjari ne snalaze u resavanju tekucih problema, to je njihov problem, mi se suocavamo sa svim problemima i ne bezimo od njih, nemojmo dozvoliti da nas njihova nesposobnost ugrozi.

sINIŠA

pre 8 godina

Srbija danas uživa ugled na zapadu koji joj omogućava da može recipročnim merama odgovori njenim rubnim članicama,a da to ne izazove reakciju komplet EU prema Srbiji.

rade

pre 8 godina

Sta Hrvati misle da postignu ovakvim ponasanjem, cemu ovo vodi... Bolje hitno da puste saobracaj da ne bi dublje ulazili u problem i kontramere.

Bilja

pre 8 godina

Hrvatska sa ovakvim ponašanje šalje poruku svetu da je neozbiljna i neodovorna država, nisu ni svesni da i sebi nanose veliku štetu.

Polako

pre 8 godina

@Anti A.V., 21. septembar 2015 19:05

Uradio?? Ja vidim da je po svom starom obicaju NAJAVIO. Od njegovih najava se nismo bas "leba najeli", jel' su i ostale najave.

Kriticar

pre 8 godina

Pod 1. Zabrana ulaza hrvatske robe u Srbiju , pod 2. Povuci sve hrvatske proizvode sa rafova , Pod 3. Zabrana prodaje i iznajmljivanja nepokretnosti drzavljanima Hrvatske , pod 4. Uvodjenje viza Hrvatskoj( U koliko postoji mogucnost ) , Pod 5. Zabrana Hrvatske estrade na srpskim televizijama pod tim racunamo Hrvatske serije, filmove i pevace i pevacice ...... Eto to za pocetak moze biti dosta , pa da vidimo dalje sta i kako . Pokazite odlucnost!

Veki

pre 8 godina

Potpuno je izgubio kompas. Covece zatvaraj sve granice, registruj, preduzmi nesto da smanjis priliv i navalu izbeglica
Kod nas, kako te nije sramota pred nasim narodom?

Bot parada

pre 8 godina

Ako Angela kaze ne - ne. Odnosno: nein. A uprkos naprednjackoj (tuznoj i jednostranoj) ljubavi prema Nemackoj, Hrvati su tradicionalni Nemacki saveznici na Balkanu. Da ne upotrebim neki tezi izraz.

Pera Kojot SuperGenije

pre 8 godina

Navedi bar jednu "KONTRAMERU" ???
Sem ako u kontramere ne računa mrštenje, mrk pogled ili da im zapreti prstom sa stisnutim usnama.

Zoran

pre 8 godina

Ovo je obmana...mi smo toliko nemocni i toliko se ne pitamo da ne mozemo nikakve kontramere uvoditi.Mi smo u kolonijalnom statusu u odnosu na hrvatske i slovenacke firme.Ovo sto je Vucic rekao ,to su reci za unutrasnju uporebu i obmanu jos uvek lakovernih srpskih gradjana i svakako glupavih biraca.

Поздрав из Загреба!

pre 8 godina

Fantastična logika: "Prema njegovim rečima Mađari su bili pošteni i zatvorili su obe strane, tako da su i oni trpeli štetu." - pa onda i vi zatvorite granicu prema nama i svi ćemo biti pošteni. Ako HDZ dođe na vlast biti će zidova prema vama sa tornjevima, ovi sadašnji (SDP) su male bebe.

whatever

pre 8 godina

Hrvatska samo hoce da razgoliti vase lazne pretnje. Hvala Milanovicu na tome a neka Vulin i Dacic sada prete koliko hoce. Moze i predsednik da objavi platformu.

Zdenka

pre 8 godina

Bas briga Hrvatsku, oni su u EU. Zovi Angelu Merkel ili Bajdena pa im se zali. Neko im je dao mig da to urade jer nikom nismo potrebni. Puzite, molite, namecete se onom ko vas nece a to su zapadni lideri i SAD. Lazu vas a samo im je cilj da sve sto ste potpisali sa Tacijem ispunite i bice ,,dovidjenja Srbijo".

Nev

pre 8 godina

Prvo pravne mere pa onda kontramere? Covece dok ti iskamcis pravne mere ovo ce se sve zavrsiti a mi cemo imati gubitke. Jednostavno udari ih na isti nacin a onda ganjaj pravne mere. Dokad cemo ovako naivno da reagujemo i bukvalno da na nasu stetu izigravamo fine dok svi na nama lome motike...

eh

pre 8 godina

A ti zaustavi prevoz ovih migranata do hrvatske granice. Ne zeli ih niti Slovenija, niti Madjarska... Sva'ko ima pravo da reaguje kako zeli i moze, a ti se zali Merkelici, jer je ona iza svega. Vucicev pristup je brigo moja predji na drugoga, ovoga puta na Hrvatsku, samo sto bi ih Hrvati pustili (kao sto su i prosle), ali ih ne zele dalje. Dakle, treba i Srbija konacno cuvati granicu.

Srdjan

pre 8 godina

Meni se cini da ce sve ovo biti na nasu stetu i da ce migranti ostati kod nas ....
Pa nije slucajno poverenica za ravnopravnost predlozila da migrante naselimo kod nas ?! (I da je slucajno to sama smislila ??!!)
Mislim da ce nam ovaj nas premijer uskoro reci ta tako mora itd....

Ako

pre 8 godina

Kad vama vas premijer objasni normalno je da Hrvatska ispada neozbiljna a opet kad nama nas objasni onda je Srbija neozbiljna. E tu je u stvari problem dok god se slijepo vjeruje jednoj strani a neposlusa i druga jer cesto istina je nesto izmedju sve do tada cemo imati ovo sto imamo, a nekad mi se cini da nemamo nista.

Antigona

pre 8 godina

Tipicno patrijarhalno i primitivno vredjanje službenice iz EU, samo zato sto je zena. Nije ni cudo ako znamo da je bivsoj supruzi odredjivao kada sme sama da izlazi na kafu sa prijateljicama.

tataozo

pre 8 godina

ovog trena milanovic na rtl u hr daje interviju i kaze u srbiji nema ni nisu bile izbjeglice oni samo prodju srbija ih ni ne registrira a hr radi kako treba?? ljudi jel neko vidio izbjeglice u srbiji?nema ili ima?
ni ne spominje sto su zatvorili granicu?svasta

DoKraja

pre 8 godina

Samo odvrni pipu do kraja. Angazujte sva prevozna sredstva, ukljucujuci vojne transportne kapacitete za prebacivanje migranata do kukurizista u okolini Sida.

abc

pre 8 godina

Onda cemo sutra videti jel ovo bila prazna prica, a do tada se uzdrzavam da komentarisem jer mi po izjavi opet deluje kao politicko poentiranje.

Вук

pre 8 godina

Zaustavljenjem teretnog saobracaja Hrvatska se ponasa jako neodgovorno.Stav naseg premijera da ako ne otvore da ce preduzeti kontra mere.Kritike na racun Hrvatske u vezi migrantske krize oni daju neodgovorne izjave i odluke.Tako netreba da se ponasa jedna demokratski savremena drzava.Nasa Srbija se ponasa veoma odgovorno oni pustaju Hrvatske kamione a dok oni nase ne, to sve govori.Eu treba da uozbilji i upozori svoju clanicu na krsenje svih civilizaciskih normi.Svidja mi se njegova jasna poruka Srbija nije ugrozena.

Name

pre 8 godina

Ma koje to kontramere Srbija moze da da Hrvatskoj?? Da zatvori mozda granicu? Ako je to,to ce Hrvate da obraduje...jadni smo stalno nas EU gazi

Mirce

pre 8 godina

Nadam se da ce Hrvatska otvoriti granicne prelaze, a da ce EU naci resenje za izbeglice. Srbija se humano ponasa prema izbeglicama, ali daleko od toga da moze podneti sav teret izbeglicke krize.

Sljivic

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem,cak ni ovde ne mozemo da budemo slozni nego mora da bude frakcija ostali i sns ?! cemu mrznja? ovo se samo moze resiti zajednickim delovanjem,a to je u ovoj situaciji ovo sto je premijer i rekao.Mnogo gubitaka imamo samim zatvaranjem granice za putnicka vozila,a kamo li za teretna...

gorca

pre 8 godina

Uvedite odmah kontramere jer obustavljanje teretnog saobracaja nikakve veze nema sa izbeglicama a srpsko trziste je ionako preplavljeno hrvatskim proizvodima. Za razliku od hrvatskog.

Streptomicin

pre 8 godina

E upravo tako, ako ne povuku odluku koja je zaista sramna, treba uvesti kontramere.Ako sami ne pokazemo postovanje prtema nasoj zemlji ko ce?

Miroslav

pre 8 godina

Ne zbog vucica, ne zbog zlobe, ali zbog stvarno neozbiljnog, da ne kazem bezobraznog, ponasanja hrvtaskih vlasti svaka cast za izjavu

Kakvo licemerje njihova roba kod nas moze u ideju rodic...a nasa na drugu stranu ne moze

Nemaju oni O od ORLOVA!

Jelenicaa

pre 8 godina

Treba da ostanemo mirni da ne nasedamo na provokacije i videti da li ce Hrvatska ipak ponistiti odluku, ako to ne urade treba da pravnim putem trazimo svoje pravo i zastitimo interese nase zemlje.

Arbajt

pre 8 godina

Kontramere ne bi trebalo da sprovodi Srbija vec Evropska Unija jer je ponasanje njihove clanice zaista sramno, ali s obzirom da svi iz EU mudro cute, Srbija se mora odbraniti.

Jure Hr

pre 8 godina

Ja sam iz Hrvatske i ne kužim zašto je granica za kamione zatvorena...trgovci tako propadaju, ljudi i vozači su preumorni, gube novac, zdravlje i strpljenje.

Svi gubimo, a nadam se da će se hrvatski MUP opametiti, idioti..

Sviraljka

pre 8 godina

Oprosticete, ali ti trazioci azila nisu pali sa neba u Srbiju, vec su dosli upravo iz zemalja clanica EU na teritoriju Srbije. Tako da taj sporazum o readmisiji mogu da okace macku o rep.

Sanela

pre 8 godina

Počeli su sebi previše da dopuštaju. Sramno je to sto Hrvatska radi, samo sto to njima sve prolazi. Moramo odigrati mudro i ostro, ne smemo im dopustiti da prodje po njihovom a na nasoj steti.

vukovar

pre 8 godina

(Anti A.V., 21. septembar 2015 19:05)
sramota sta rade...zatvorili su prelaze Ilok 1 ,2 Erdut i zarobili veliki broj ljudi na medju prelazu...ja sam danas isla na Bajakovo da predjem granicu jer sklopom okolnosti bila sam "zarobljena " sa druge strane Dunava..

Nex

pre 8 godina

Kontramere su zatvaranje granice sa Hrvatskom
(Dijana, 21. septembar 2015 18:51)

@ To Hrvati i priželjkuju - čista navlakuša, tako računaju da će emigranati ostati kod nas

magla

pre 8 godina

Al se razvijaju dobrosusedski i jednostrani prijateljski odnosi sa našim okruženjem ..Stvarno su preterali. Umesto da se smire strasti malo ono se sve vise zahuktava.

sINIŠA

pre 8 godina

Srbija danas uživa ugled na zapadu koji joj omogućava da može recipročnim merama odgovori njenim rubnim članicama,a da to ne izazove reakciju komplet EU prema Srbiji.

rade

pre 8 godina

Sta Hrvati misle da postignu ovakvim ponasanjem, cemu ovo vodi... Bolje hitno da puste saobracaj da ne bi dublje ulazili u problem i kontramere.

Vujadinn

pre 8 godina

Da je Srbija tako nešto uradila razapeli bi je na krst. Osnovne vrednosti EU su nesmetano kretanje roba i ljudi. Hrvatska je to zaustavila. Kontra mere su logične ako to potraje.

Gemba

pre 8 godina

Ako se Hrvatska ne dozove pameti sledi totalni kolaps teretnog saobraqcaja izmedju Srbije i Hrvatske sto ce naneti veliku stetu ekonomiji obe drzave.

ana

pre 8 godina

Izgleda da Hrvati nisu obavešteni da će izbeglice samo da prodju kro njihovu zemlju,pa su se uplašili i blokirali svaku vrstu saobraćaja.Gluposti!

atena

pre 8 godina

Ovo je stvarno jedna velika sramota od strane Hrvatske!Pobogu,zar se na ovaj način rešavaju problemi i migrantska kriza? Znaju li uopšte do čega može ovo da dovede? Baš neljudski i nehumano!

Alisa

pre 8 godina

Svaka cast! Konacno neko da iz Srbije pokaze da se i mi pitamo za nesto. Do sada smo radili samo kako nam se kaze, ali je dosao i tome kraj.

Ivan

pre 8 godina

@(teks, 21. septembar 2015 19:07)

A šta je to drugo nego rat(ekonomski) koji je Hrvatska razglasila prema Srbiji?

Šta je sad tu Srbija kriva? EU je pozvala Makedonce da otvore granice. Nisu valjda ovi iz EU mislili da će Makedonija i Srbija postati prihvatni centar za milione izbeglica iz Afrike i Bliskog Istoka?

Srbija

pre 8 godina

To sto se Hrvati i Madjari ne snalaze u resavanju tekucih problema, to je njihov problem, mi se suocavamo sa svim problemima i ne bezimo od njih, nemojmo dozvoliti da nas njihova nesposobnost ugrozi.

Davorin

pre 8 godina

Hrvati se zaista ponašaju neodgovorno, u to nema sumnje. Ponovo su pokazali da im mir i stabilnost u regionu ni malo nisu bitni, a to predstavlja ozbiljan problem.

dadex

pre 8 godina

Hrvatska se tek par dana susrece sa migrantskom krizom. Sta bi bilo da je na mestu Srbije kroz koju je proslo blizu 150.000 migranata i svakog od njih je docekala humano i covecno.

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ksenofobija na delu, suštinski. Ne bi oni pustili stranca da im gazi njihovu lijepu da im presudna zarada nije od turizma.
Zar vid borbe protiv ID nije i pomaganje običnim ljudima koji pred tom nemani spašavaju goli život?! Ili je "lijepa" samo deklarativno protiv, a svojim nečinjenjem čini uslugu samoj ID...?
Plus neizlečivi kompleks niže vrednosti u odnosu na Srbe. Nekako je Srbija dobila podršku Nemačke bez poltronske politike tipa "Danke Deutschland"! U Srbiji se država bavi problemom izbeglica mesecima, a ovi ne mogu par dana?! Nego, ni oni to nisu sami smislili...

mikina

pre 8 godina

ponasanje hrvatske u ovoj situaciji je necuveno. imaju oni malo pameti, ili si sve bazira na nacionalnoj netrpeljivosti. za nepoverovati je dokle su spremni da idu.

Markizio

pre 8 godina

Sramotno ponasanje jedne naizgled ozbiljne drzave clanice EU. Prekrsiti niz sporazuma, krsiti ljudska prava, zarad cega? Sto se mene tice kontra mere koliko odmah.

BBuha

pre 8 godina

Zaprepašćujuće je koliko se balkanski "orao" dobro pripremio za prijem izbeglica. Nisu istrajali ni 3 dana do zatvaranja granica u toj svoj svojoj spremnosti i onda se obistinilo ono što im je gospodin ministar Dačić poručio prvo veče. Sada rizikuju i da im gospodin premijer Vučić ukine teretni saobraćaj prema srbiji, pa će da snabdevaju slovence, svim ovim proizvodima koje plasiraju našim građanima preko Idea i Roda trgovina a da ne pominjem luks artikle sa zapada. Samo što će onda Vero da radi kao doksa a mister Kodi će da se vrati odakle je došao. Ne bi to ni bilo uopšte loše, čisto da ne slušamo više o onoj izjavi - Dokle su njihove radnje, dotle su i HR zemlje. Ako neko pomene radna mesta u HR preduzećima, čisto da mu pomenem da su te firme sahranile i sahranjuju mnoge domaće gde bi ti isti mogli da pređu i pri tome iznose ogroman profit do kojeg, verujem da im je jako stalo. Sve u svemu, vlada mora da reaguje što brže jer veća je njihova odgovornost kao članice EU koja ima veća sredsta na raspolaganju, drugo EU i jeste cilj migranata a da budemo iskreni, migranti i dolaze kod nas preko obala članice EU na kojima pristaju.

smokvica

pre 8 godina

Zaustaviti kamione pune kvarljive robe i izazvati ovoliku ekonomsku štetu ne samo drgima već i sebi je avanturizam u pravom smislu te reči.

Nikola22

pre 8 godina

Odluka Hrvatske Vlade da zatvori granični prelaz Bajakovo nema nikakvo logično objašnjenje. Navode da je to zbog migrantske krize tj dolaska migranata u Hrvatsku, koji ulaze iz Srbije.
I sve bi to bilo u redu da ti isti migranti prelaze preko Batrovaca - Bajakova, ali do sada skoro ni jedan migrant nije prešao preko tog graničnog prelaza. Već idu na Šid - Tovarnik, gde ne prelaze preko zvaničnog prelaza nego idu kroz kukuruze. A ista ta Hrvatska policija(koja je zatvorila Bajakovo) ih fino usmerava.
Dakle, ovo je najobicnija samovolja Hrvatske Vlade, na koju nasa drzava treba da odgovori kako bi zastitila ekonomske interese Srbije.

Sunčica

pre 8 godina

Ovo sve izgleda kao da je Hrvatska jedva dočekala da se dogodi neka krizna situacija da može da nam pokaže zube. Tužno ako i dalje tako razmišljaju i žive u devedesetim.

Nikila

pre 8 godina

Hrvatska je zaustavila privredu, zatvorila granice zbog migranata koji nekoliko dana prelaze njenu granicu. Šta bi radili da to traje kao kod nas, mesecima?

grdan

pre 8 godina

Necivilizacijsko ponasanje nasih suseda samo ce nas naterati da demonstrativno ne vozimo migrante vise njima nego u Crnu Goru i Albaniju, koje jedine junacki drze jezik za zubima i trpe ovu muku migranata kao svoju. Takodje se nadamo da ce nas se u Evropi setiti kao i naseg dostojanstvenog drzanja na istorijskom putu branitelja evropske i svetske tekovine odrzanja kontinuiteta civilizacijskog napretka. Za razliku od komsija koji ne zele da pruze jadnim strdalnicima utehu i krov nad glavom i neki posao da prehrane svoje najblize vec ih odmah liferuju dalje...

Milorad

pre 8 godina

Veliki je to covek AV. Prvi put u istoriji covecanstva neki drzavnik dobrovoljno otvara svoje granice da prelazi ko kako hoce, i jos pravi selfije sa tim istim. Plus, hoce da uvede kontramere (zivo se pitam kakve) zemlji koja legalno brani svoje granice?????!!!!! Na kraju cemo da imamo, ne znam koliko, ilegalnih migranata i kontramere Hrvatskoj??!! Ako nas do sada niko nije unistio, ovaj ce. Da ima trunke savesti, dao bi momentalnu ostavku i nestao iz nasih zivota.

Mare

pre 8 godina

Predrag Marjanovic, 21. septembar 2015 22:04

Ti kao da si pao sa kruške!!! kuc kuc ima li koga? Citas vesti?Druga velika Seoba naroda je u toku, cisto da te obavestim. Dakle nije nesto dnevno i kratkotrajno. Niti je u nasoj moći da to rešimo.

Ps Najjači su mi ovi likovi, da cuju vest
"Meteor udario u Jadran, sledi cunami koji ce razoriti Balkan"

Oni bi napisali

"A koliko ce poskupet hleb za mesec dana? To mi je bitnije"

Glupost

Branislav

pre 8 godina

Od čega štiti HR svoju granicu ako šleperima sa robom ne dozvoljava da prođu a putnički saobraćaj normalno funkcioniše ?

voodoo

pre 8 godina

Samo jedno pitanjce, sto nije su uvedene kontra mere Madjarskoj, nego popularista ladi zube na nama omrazene Hrvate, da nije slucajno sto zna da ce narod da se primi na to?

Cune Grossman

pre 8 godina

Ljudi, Vučić se u 10 dana sastao sa Angelom Merkel i većinom USA zvaničnika, ja mislim da će ovde na našim prostorima biti nekog belaja sa tim migrantima, ne znam šta ali ne miriše mi na dobro. Evropa ih očigledno neće, i šta sa njima? A brodovi samo stižu...

Vlada

pre 8 godina

Gospodin Premijer bi za pocetak mogao biti musko(kao sto nije) pa umesto praznih prica(kao sto inace zna) nesto konkretno da uradi...

ako me secanje dobro sluzi

pre 8 godina

Od kada je na vlasti establisment iz 90-tih i odnosi u regionu me sve vise podsecaju na 90-te. Samo polako ulazimo u neke konflikte. A nista nismo krivi...

sava novic

pre 8 godina

Ovo je bas dobro. Kakva Farma i ostali ! Ha,ha - sad mi drzimo lekcije, pretimo moralno i sa ubedjenjem a trpamo redom svima i jos se utrkujemo u hvalospevima sami sebi. Zapusili usi, iskezili facu i osvrcemo se trazeci aplauze! Ha, ha .. Od zemalja koje trpamo sa migrantima ! Pa se jos ljutimo na komsije koji bas i nisu odusevljeni sa ovim azijatima koje smo im natovarili na vrat ! Pa jos kad provalimo Montenigerse i napunimo im kanjon, bar tu drzavu mogu prejahati za dva sata i osvanuti pred Dubrovnikom. Ho ho ho! Nigde da AV,I'D i ostali da iskomentarisu da NIJEDNA porodica NE ZELI da pomisli da ostane u Srbiji... Ono, od 200.000 dusa da se neko zaj...e. Crna nasa majko Srbijo !

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Ukoliko se ne otvori granica, a EU ne preduzme ništa, niti očita lekciju Hrvatskoj, bojim se da bi prva naredna anketa da li Srbija treba da bude članica EU pokazala razočarenje običnog Srbijanca i okrenula raspoloženje ka evro-azijskoj uniji...

megatronman

pre 8 godina

Samo po porijeklu i putovnici je Todorić Hrvat. Nemamo mi nikakvih doticaja ni suosjećanja sa njim. On je za nas u Hrvatskoj, za svoje radnike posebno, bezosjećajni kapitalistički tajkun a za mene i ratni profiter. Izbjegava plaćanje dobavljačima, ne plaća poreze, radnike stavlja na minimalac, radnici nemaju ni svoja zakonska radnička prava radeći za njega, Sindikati su potkupljeni ili nemoćni. Sve mu oduzmite. Ionako neće ni osjetiti.

Krepos

pre 8 godina

Uopće ne kužite. Ovo zatvaranje Bajakova od strane HR je upravo kontramjera za to što su se SR i HU dogovorile da se otvori Horgoš, a da Srbija tamo (i uopće prema Mađarskoj) više ne usmjerava emigrante nego ih sve prevozi do HR granice.

Bilja

pre 8 godina

Hrvatska sa ovakvim ponašanje šalje poruku svetu da je neozbiljna i neodovorna država, nisu ni svesni da i sebi nanose veliku štetu.