Ponedeljak, 31.08.2015.

17:53

Vučić Srbija će primiti određeni broj migranata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Tviter nalogu da će Srbija prihvatiti određen broj migranata.

Izvor: B92

Vuèiæ Srbija æe primiti odreðeni broj migranata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Kosta

pre 8 godina

Nasa Vlada je ozbiljno shvatila ovaj problem i izace maksimalno u susret ovim ljudima i pomoci im da lakse prebrode ove njihove muke. Upravo zbog toga bicemo cenjeni u ocima Evrope.

Tereza

pre 8 godina

Ogradjivanje nikada ne donosi resenje problema. Mi smo se sa problemom suocili i dokazali snagu i ogromnu volju da pomognemo migrantima..

Hedona

pre 8 godina

Srbija je prva zemlja koja registruje. U našoj zemlji postoje prihvatni centri u kojima se pružaju medicinska pomoć i hrana. Ove ljude treba razumeti jer su izgubili svoju državu, izgubili apsolutno sve. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati i koji će nas izvući iz teške krize.

Vanila

pre 8 godina

Nisam oduševljen i shvatam problem s a migrantima globalnim i teškim i ne bi smela SRbija da bude prva koja će otvoriti vrata jer je u pitanju ogroman broj i neće moći da ih ona reši ili da neku nadu.

Sweet homemade macaroons

pre 8 godina

Prosecna Srpska porodica, jedva da ima dvoje dece.
Prosecna muslimanska porodica petoro dece,minimum.
Uradite racunicu i sve ce Vam biti jasno.
Licno sam isao i delio deci kasice i pelene, od svojih para, ali ipak ja vise volim svoju decu i njihovu buducnost.
Pomozimo prvo nasoj deci, pa onda ostaloj.
70% ovih izbeglica cine muskarci u 20. godinama, pa se isto pitajte cijim cerkama ce se zeniti.
Vucic nema glas od mene na sledecim izborima, kao i od mnogih drugih koje znam.
Jedva cekam izbore

Narod je gladan

pre 8 godina

Vucicu narod ti je gladan!Vucicu narod ti je bez posla,hteo bi da radi!Ne brini tudju brigu i ne pravi se veci katolik od pape!Nisi sposoban svom narodu da obezbedis posao i koru hleba,a primaces tamo neke migrante!Sta ce oni da jedu?Sta ce oni da rade,kako ce placati obaveze drzavi?Ako ce sve ovde imati besplatno,pa odoh onda i ja u njihov prihvatni centar!

n

pre 8 godina

@Ekolog
Ne srazmeran ekonomskoj moći nego brojem koji SAD razmišlja da li da prime 5000-8000 u odnosu na broj stanovnika. Evo neka uzmemo broj 8000 podaci sa vikipedije kažu da imaju 300.112.631stanovnika, Srbija ima 7.243.007. Jednostavna proporcija kaže da je broj 193. Može. Evo častimo još 7 da zaokružimo na 200, ipak moramo da se malo isprsimo.

marko

pre 8 godina

srbi prihvataju ljude.Ne treba nijedna druga drzava to da ucini,pa niko od nasih gradjana nece to osuditi,jer smo prosli mi i gore u proslosti

Leghorn

pre 8 godina

Ne slazem se, pogresna odluka oni nisu deo nase hriscanske kulture bice im nelagodno, jadni smo i bedni da nema kud, preplavice nas ubrzo.. Ovo je dovoljno razloga!

Jedan narod

pre 8 godina

I gde ih misli primiti? Srbi iz hrvatske su proterani iz drustvenih stanova koje su onda hrvati otkupili, a u Srbiji se mnogi jos muce kao podstanari, i sad ovaj prica o primanju izbeglica iz trecih zemalja

zabrinut

pre 8 godina

tako su se i na Kosovu i Metohiji naseljavali albanci iz cisto ekonomske potrebe i bezeci od rezima Envera Hodze. U pocetku smo svi bili kako si komsija dok nije djavo odneo salu po pitanju nataliteta, onda su nas najurili sa NASEG Kosova ko neku skitnicu. Pamet u glavu ... Ekstremno ne podrzavam ideju.

Tanja

pre 8 godina

Nije ti ovo dedovina Vučiću da je arčiš po svojoj volji! Ja, eto nisam Evropljanin, ja ih ne želim! A ti ih vodi svojoj kući, u mojoj nisu poželjni!

sovuljaga

pre 8 godina

faktor minus...standardna teorija zavere...jeste care,Angela trazi da mi kao bogata zemlja primimo azilante,a nemacka i Eu nam daju novac na svakih 6 meseci jer smo nesposobni da sami zivimo.nismo ni clanica Eu,mozda nas Putin tera da preuzmemo azilante...sta kazes na to?zvuci podjednako glupo kao i to sto si ti napisao,zar ne?!

Mile

pre 8 godina

Izbeglice treba da prime drzave koje su izazvale rat u iraku, sriji, libiji, avganistanu. Srbija noje resila pitanje izbeglih srba iz hrvatske, bosne i kosova.
Iste drzave prave probleme to su sad, velika britanija , nemacka ,francuska .

voodoo

pre 8 godina

Jao kako smo ponosni u komentarima na sebe sami i nasega premijera. Aj polako da vidimo kako ce to izgledati pa da pricamo posle, mi smo zemlja koja nista ne radi normalno i sve je kod nas naopacke, i sto je najgore i narod se sazivio sa korumpiranim sistemom od onog korumpiranog salterasa koji za 100gr kafe cini usluge, tj tek tad radi svoj posao, pa do najviseg nivoa, bas me zanima kako ce ovo tek izgledati.

Svetlana

pre 8 godina

A nije ti do tog, vec volis da se dokazujes i da na kontu njih dobijate lovu. Sto se mene tice, neka svi ostanu u Srbiji. Neka ti zemlje koje su ih prihvatile sve posalju ovamo, pre ces uci u EU. Vucic samo ,,on" pa ,,on". Bolje da od poreskih obveznika idu pare njima nego ministrima koji imaju astronomske plate. Uzimate od jadnih plata i penzija a najmanja plata ministra je 160.000! Sramota! Valjda su tvoji ministri mogli podeliti deo krize sa napacenim narodom. Tabakovickina plata preko 560.000. Sta radi sa tolikim parama? Sramota!

Zbogom Srbijo

pre 8 godina

Ovakav scenario odavno se naslućivao! Promene stava u bukvalno 10 dana govore i previše o aktuelnoj političkoj garnituri. A broj? Postepeno će ga povećavati pripremajući javnost preko jake propagande začinjene neizbežnom patetikom! Narod će, naravno, progutati sve. Uzevši u obzir apatiju koja sve više prerasta u rezignaciju, naivnost i glupost stvorićemo sami sebi ogromne probleme da bi smo na kraju, po običaju, optužili druge!

Mihailo

pre 8 godina

Da budem iskren - ne zanima me. Toliko mi je već muka od svega što se dešava i ovih marioneta koji su na vlasti, da me apsolutno ne interesuje šta će dalje da se događa sa Srbijom. Može Vučić da primi milion migranata, meni ravno...

trijaža

pre 8 godina

Tek kada SAD i zemlje Zapadne Evrope preuzmu punu odgovornost za svoje postupke - postupke koji su i doveli do egzodusa sa Bliskog istoka, Afrike i Centralne Azije, i prihvate najveći broj migranata, Srbija ima moralnu obavezu da učini isto. Nemam ništa protiv da deo njih svoju sreću potraži u Srbiji, ali bih predložio da se napravi trijaža (nije diskriminacija). S obzirom da samo mi evidentiramo migrante, napravimo spisak onih koji poseduju znanje (zanimanje) koje je nama potrebno i ponudimo im azil.

MarkO

pre 8 godina

primamo godinama izbeglice. ni naši se nisu skucili.
Po kom osnovu da ih primamo?
-Članstvo u Evropskoj uniji? Nismo članovi
-Bogati? Nismo
- Jesmo li mi cilj migranata? Nismo
-Da li ćemo dobiti nešto osim kratkotrajne pomoci? Ne , osim problema velikih
- Da li je premijer rekao pre dve nedelje da ih nećemo primati- Jeste! Zašto sada menja?
-Jesmo li mi izazvali probleme ? Nismo
-Hoće li nas primiti u EU kada primimo migrante? NE , NARAVNO. NIKADA. Pa nisu ludi da nas ograđuju a onda da nas prime.

Ljudi, pod hitno ograde da gradimo!!!

zoran

pre 8 godina

Evropa, Amerika a bogami i Rusija je primila na hiljade nasih gradjana kako tokom ratova tako i tokom mira. Bilo bi posteno da i mi nekad nekog primimo ko je u nevolji.

popeye

pre 8 godina

Било би ваљда логично да се запитао зашто то нико други не региструје мигранте, и даје им тако своја документа без икакве провере њихових података (јер своја документа углавном немају)? Разлог је тај што на основу споразума са ЕУ сви могу бити враћени у земљу из које су ушли у ЕУ, а од нас су о томе добили документа, црно на бело...

vladica

pre 8 godina

a da pita malo narod želimo li mi te migrante iz kompletno drugog sveta, realno kao sa druge planete u kulturološkom smislu.
Jedino će nas od ovakve bahatosti premijera spasiti to što ovim migrantima nije cilj siromašna zemlja u kojoj se ne može fino živeti od socijale

aki

pre 8 godina

iako smo geografski mala zemlja mi smo u stvari ogromna zemlja jer kod nas ima mesta za svakog pa cak i za ove ljude koji su nasilno proterani sa svog ognjista.

Rade

pre 8 godina

Zemlja sa BDP-om od 6000 dolara po osbi (Hrvatska npr. ima preko 12000 dolara po osobi, Sloveni preko 20000), sa vise od 20% nezaposlenih i najvecim brojem izbeglih u Evropi. Zemlja koja ne moze da napravi uz enormna zadozivanja ni 10000 novih radnih mesta godisnje da prima izbeglice? Ko ce to da placa? Sva je sreca pa je cela Srbija bedna, pa ce i izbegli samo hteti da se nasele u Beogradu; I onako je Beograd svet.

notbot

pre 8 godina

Ne lozite se ljudi. Covek samo skuplja politicke poene kod evropljana. Sto da ne ispadne veci od njih, ali realnost je da od toga nema nista. Prica u prazno. Eventualno da se uzmu pare za prihvat tih izbeglica. A odredjeni broj moze da bude i 20.

milanm

pre 8 godina

za sve ove "humaniste".... neka ih prime bogate zapadne zemlje, ova zemlja je u tolikoj bedi, siromaštvu i jadu da ne zna šta će sa svojim jadnim narodom. no, kao da narod neko nešto pita...

kecman

pre 8 godina

20 godina je proslo od Oluje a oko 20.000 srpskih izbeglica jos uvek nema stalan smestaj i zivi u najtezem siromastvu. Ali ce zato Arapi biti odmah obezbedjeni. Ovo je sramota ...

Laguna

pre 8 godina

Neka ih primi kod sebe ukući. Jeli ovaj ćovek zna šta on to prića. Šta mu je??? Ko će plaćati to! Nije Srbija u Evropskoj Uniju. Šta se to ulizuje. Kome?? Zao mije tih izbeglica, ali smatram da Srbija prvenstveno treba da vodi brigu o vlastitom narodu. U Poljskoj zivi 99% poljaka. Što ih nenaselite tamo. Ili u Ćeškoj, Hrvatskoj, bugarskoj.

Stella

pre 8 godina

Gospodine premijeru, mi smo u periodu 1991. do 1999. primili vise stotina hiljada izbeglica, od kojih odredjen procenat i dalje zivi u kolektivnim centrima bez elementarnih uslova za zivot. Nek izbeglice malo primi Hrvatska, iz koje je 250 hiljada Srba pobeglo, mi smo i previse toga preko svojih pleca preturili. Necu da finansiram sirijce, libijce. Nek idu u Berlin, Pariz, London i Vasington pa nek ih tamo izdrzava onaj ko ih je svojom politikom i nacinio izbeglicama. Razumem i ljudskost i zelju da se pomogne, ali mene su bombardovali bombama sa osiromasenim uranijumom, drzali pod sankcijama, menjaju mi neke sumnjive tipove na vlasti kako im se prohte, sve su oteli i pokupovali, i ja jos da placam tudje brljotine nacinjene hiljadama kilometara odavde? Ne dolazi u obzir!

milos

pre 8 godina

Odredjeni broj. A koja je to cifra u pitanju? Eh sad vi mene to pitate, a pogledajte sta je DS sve radila....Nisam Vas pitao o DS, vec o tacnom broju izbeglica koje ce gradjani Srbije primiti u svojoj drzavi. Dakle - koliko? Pa sta vi hocete? Da nam se Evropa smeje?! Je l' to hocete?! (Vesic i Mali se pojavljuju iz tmine i pocinje song "Je l' to hocete, nakon toga zavesa)

Ma stvarno

pre 8 godina

Baš mi je drago da se premijer o tako važnoj stvari obraća narodu preko twitera. Isto tako mi je milo da čujem kako pojedince u svom narodu naziva glupanima. Kaže da su mu roditelji bili učitelji-baš lepo su ga naučili. Migrante u svoje ime može da primi na svojoj dedovini. Ups! Dedovina mu nije u Srbiji ! Naše izbeglice iz Krajine i sa Kosova su i dalje u kolektivnim centrima a on bi strancima da poklanja Srbiju. Povraća mi se.

tadija

pre 8 godina

preduzeli smo sve mere koje su trazili. Ovo ne spada u zahtev EU,ali spada u moralnu obavezu svakog naroda. da pomogne kada se drugi nadje u nevolji

Laguna

pre 8 godina

Neka ih primi kod sebe ukući. Jeli ovaj ćovek zna šta on to prića. Šta mu je??? Ko će plaćati to! Nije Srbija u Evropskoj Uniju. Šta se to ulizuje. Kome?? Zao mije tih izbeglica, ali smatram da Srbija prvenstveno treba da vodi brigu o vlastitom narodu. U Poljskoj zivi 99% poljaka. Što ih nenaselite tamo. Ili u Ćeškoj, Hrvatskoj, bugarskoj.

aki

pre 8 godina

iako smo geografski mala zemlja mi smo u stvari ogromna zemlja jer kod nas ima mesta za svakog pa cak i za ove ljude koji su nasilno proterani sa svog ognjista.

zoran

pre 8 godina

Evropa, Amerika a bogami i Rusija je primila na hiljade nasih gradjana kako tokom ratova tako i tokom mira. Bilo bi posteno da i mi nekad nekog primimo ko je u nevolji.

kecman

pre 8 godina

20 godina je proslo od Oluje a oko 20.000 srpskih izbeglica jos uvek nema stalan smestaj i zivi u najtezem siromastvu. Ali ce zato Arapi biti odmah obezbedjeni. Ovo je sramota ...

Stella

pre 8 godina

Gospodine premijeru, mi smo u periodu 1991. do 1999. primili vise stotina hiljada izbeglica, od kojih odredjen procenat i dalje zivi u kolektivnim centrima bez elementarnih uslova za zivot. Nek izbeglice malo primi Hrvatska, iz koje je 250 hiljada Srba pobeglo, mi smo i previse toga preko svojih pleca preturili. Necu da finansiram sirijce, libijce. Nek idu u Berlin, Pariz, London i Vasington pa nek ih tamo izdrzava onaj ko ih je svojom politikom i nacinio izbeglicama. Razumem i ljudskost i zelju da se pomogne, ali mene su bombardovali bombama sa osiromasenim uranijumom, drzali pod sankcijama, menjaju mi neke sumnjive tipove na vlasti kako im se prohte, sve su oteli i pokupovali, i ja jos da placam tudje brljotine nacinjene hiljadama kilometara odavde? Ne dolazi u obzir!

trijaža

pre 8 godina

Tek kada SAD i zemlje Zapadne Evrope preuzmu punu odgovornost za svoje postupke - postupke koji su i doveli do egzodusa sa Bliskog istoka, Afrike i Centralne Azije, i prihvate najveći broj migranata, Srbija ima moralnu obavezu da učini isto. Nemam ništa protiv da deo njih svoju sreću potraži u Srbiji, ali bih predložio da se napravi trijaža (nije diskriminacija). S obzirom da samo mi evidentiramo migrante, napravimo spisak onih koji poseduju znanje (zanimanje) koje je nama potrebno i ponudimo im azil.

marko

pre 8 godina

srbi prihvataju ljude.Ne treba nijedna druga drzava to da ucini,pa niko od nasih gradjana nece to osuditi,jer smo prosli mi i gore u proslosti

MarkO

pre 8 godina

primamo godinama izbeglice. ni naši se nisu skucili.
Po kom osnovu da ih primamo?
-Članstvo u Evropskoj uniji? Nismo članovi
-Bogati? Nismo
- Jesmo li mi cilj migranata? Nismo
-Da li ćemo dobiti nešto osim kratkotrajne pomoci? Ne , osim problema velikih
- Da li je premijer rekao pre dve nedelje da ih nećemo primati- Jeste! Zašto sada menja?
-Jesmo li mi izazvali probleme ? Nismo
-Hoće li nas primiti u EU kada primimo migrante? NE , NARAVNO. NIKADA. Pa nisu ludi da nas ograđuju a onda da nas prime.

Ljudi, pod hitno ograde da gradimo!!!

tadija

pre 8 godina

preduzeli smo sve mere koje su trazili. Ovo ne spada u zahtev EU,ali spada u moralnu obavezu svakog naroda. da pomogne kada se drugi nadje u nevolji

popeye

pre 8 godina

Било би ваљда логично да се запитао зашто то нико други не региструје мигранте, и даје им тако своја документа без икакве провере њихових података (јер своја документа углавном немају)? Разлог је тај што на основу споразума са ЕУ сви могу бити враћени у земљу из које су ушли у ЕУ, а од нас су о томе добили документа, црно на бело...

Ma stvarno

pre 8 godina

Baš mi je drago da se premijer o tako važnoj stvari obraća narodu preko twitera. Isto tako mi je milo da čujem kako pojedince u svom narodu naziva glupanima. Kaže da su mu roditelji bili učitelji-baš lepo su ga naučili. Migrante u svoje ime može da primi na svojoj dedovini. Ups! Dedovina mu nije u Srbiji ! Naše izbeglice iz Krajine i sa Kosova su i dalje u kolektivnim centrima a on bi strancima da poklanja Srbiju. Povraća mi se.

Narod je gladan

pre 8 godina

Vucicu narod ti je gladan!Vucicu narod ti je bez posla,hteo bi da radi!Ne brini tudju brigu i ne pravi se veci katolik od pape!Nisi sposoban svom narodu da obezbedis posao i koru hleba,a primaces tamo neke migrante!Sta ce oni da jedu?Sta ce oni da rade,kako ce placati obaveze drzavi?Ako ce sve ovde imati besplatno,pa odoh onda i ja u njihov prihvatni centar!

Tanja

pre 8 godina

Nije ti ovo dedovina Vučiću da je arčiš po svojoj volji! Ja, eto nisam Evropljanin, ja ih ne želim! A ti ih vodi svojoj kući, u mojoj nisu poželjni!

vladica

pre 8 godina

a da pita malo narod želimo li mi te migrante iz kompletno drugog sveta, realno kao sa druge planete u kulturološkom smislu.
Jedino će nas od ovakve bahatosti premijera spasiti to što ovim migrantima nije cilj siromašna zemlja u kojoj se ne može fino živeti od socijale

milos

pre 8 godina

Odredjeni broj. A koja je to cifra u pitanju? Eh sad vi mene to pitate, a pogledajte sta je DS sve radila....Nisam Vas pitao o DS, vec o tacnom broju izbeglica koje ce gradjani Srbije primiti u svojoj drzavi. Dakle - koliko? Pa sta vi hocete? Da nam se Evropa smeje?! Je l' to hocete?! (Vesic i Mali se pojavljuju iz tmine i pocinje song "Je l' to hocete, nakon toga zavesa)

zabrinut

pre 8 godina

tako su se i na Kosovu i Metohiji naseljavali albanci iz cisto ekonomske potrebe i bezeci od rezima Envera Hodze. U pocetku smo svi bili kako si komsija dok nije djavo odneo salu po pitanju nataliteta, onda su nas najurili sa NASEG Kosova ko neku skitnicu. Pamet u glavu ... Ekstremno ne podrzavam ideju.

milanm

pre 8 godina

za sve ove "humaniste".... neka ih prime bogate zapadne zemlje, ova zemlja je u tolikoj bedi, siromaštvu i jadu da ne zna šta će sa svojim jadnim narodom. no, kao da narod neko nešto pita...

notbot

pre 8 godina

Ne lozite se ljudi. Covek samo skuplja politicke poene kod evropljana. Sto da ne ispadne veci od njih, ali realnost je da od toga nema nista. Prica u prazno. Eventualno da se uzmu pare za prihvat tih izbeglica. A odredjeni broj moze da bude i 20.

Zbogom Srbijo

pre 8 godina

Ovakav scenario odavno se naslućivao! Promene stava u bukvalno 10 dana govore i previše o aktuelnoj političkoj garnituri. A broj? Postepeno će ga povećavati pripremajući javnost preko jake propagande začinjene neizbežnom patetikom! Narod će, naravno, progutati sve. Uzevši u obzir apatiju koja sve više prerasta u rezignaciju, naivnost i glupost stvorićemo sami sebi ogromne probleme da bi smo na kraju, po običaju, optužili druge!

n

pre 8 godina

@Ekolog
Ne srazmeran ekonomskoj moći nego brojem koji SAD razmišlja da li da prime 5000-8000 u odnosu na broj stanovnika. Evo neka uzmemo broj 8000 podaci sa vikipedije kažu da imaju 300.112.631stanovnika, Srbija ima 7.243.007. Jednostavna proporcija kaže da je broj 193. Može. Evo častimo još 7 da zaokružimo na 200, ipak moramo da se malo isprsimo.

Rade

pre 8 godina

Zemlja sa BDP-om od 6000 dolara po osbi (Hrvatska npr. ima preko 12000 dolara po osobi, Sloveni preko 20000), sa vise od 20% nezaposlenih i najvecim brojem izbeglih u Evropi. Zemlja koja ne moze da napravi uz enormna zadozivanja ni 10000 novih radnih mesta godisnje da prima izbeglice? Ko ce to da placa? Sva je sreca pa je cela Srbija bedna, pa ce i izbegli samo hteti da se nasele u Beogradu; I onako je Beograd svet.

Leghorn

pre 8 godina

Ne slazem se, pogresna odluka oni nisu deo nase hriscanske kulture bice im nelagodno, jadni smo i bedni da nema kud, preplavice nas ubrzo.. Ovo je dovoljno razloga!

Sweet homemade macaroons

pre 8 godina

Prosecna Srpska porodica, jedva da ima dvoje dece.
Prosecna muslimanska porodica petoro dece,minimum.
Uradite racunicu i sve ce Vam biti jasno.
Licno sam isao i delio deci kasice i pelene, od svojih para, ali ipak ja vise volim svoju decu i njihovu buducnost.
Pomozimo prvo nasoj deci, pa onda ostaloj.
70% ovih izbeglica cine muskarci u 20. godinama, pa se isto pitajte cijim cerkama ce se zeniti.
Vucic nema glas od mene na sledecim izborima, kao i od mnogih drugih koje znam.
Jedva cekam izbore

Jedan narod

pre 8 godina

I gde ih misli primiti? Srbi iz hrvatske su proterani iz drustvenih stanova koje su onda hrvati otkupili, a u Srbiji se mnogi jos muce kao podstanari, i sad ovaj prica o primanju izbeglica iz trecih zemalja

Tereza

pre 8 godina

Ogradjivanje nikada ne donosi resenje problema. Mi smo se sa problemom suocili i dokazali snagu i ogromnu volju da pomognemo migrantima..

Hedona

pre 8 godina

Srbija je prva zemlja koja registruje. U našoj zemlji postoje prihvatni centri u kojima se pružaju medicinska pomoć i hrana. Ove ljude treba razumeti jer su izgubili svoju državu, izgubili apsolutno sve. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati i koji će nas izvući iz teške krize.

Mile

pre 8 godina

Izbeglice treba da prime drzave koje su izazvale rat u iraku, sriji, libiji, avganistanu. Srbija noje resila pitanje izbeglih srba iz hrvatske, bosne i kosova.
Iste drzave prave probleme to su sad, velika britanija , nemacka ,francuska .

voodoo

pre 8 godina

Jao kako smo ponosni u komentarima na sebe sami i nasega premijera. Aj polako da vidimo kako ce to izgledati pa da pricamo posle, mi smo zemlja koja nista ne radi normalno i sve je kod nas naopacke, i sto je najgore i narod se sazivio sa korumpiranim sistemom od onog korumpiranog salterasa koji za 100gr kafe cini usluge, tj tek tad radi svoj posao, pa do najviseg nivoa, bas me zanima kako ce ovo tek izgledati.

Svetlana

pre 8 godina

A nije ti do tog, vec volis da se dokazujes i da na kontu njih dobijate lovu. Sto se mene tice, neka svi ostanu u Srbiji. Neka ti zemlje koje su ih prihvatile sve posalju ovamo, pre ces uci u EU. Vucic samo ,,on" pa ,,on". Bolje da od poreskih obveznika idu pare njima nego ministrima koji imaju astronomske plate. Uzimate od jadnih plata i penzija a najmanja plata ministra je 160.000! Sramota! Valjda su tvoji ministri mogli podeliti deo krize sa napacenim narodom. Tabakovickina plata preko 560.000. Sta radi sa tolikim parama? Sramota!

sovuljaga

pre 8 godina

faktor minus...standardna teorija zavere...jeste care,Angela trazi da mi kao bogata zemlja primimo azilante,a nemacka i Eu nam daju novac na svakih 6 meseci jer smo nesposobni da sami zivimo.nismo ni clanica Eu,mozda nas Putin tera da preuzmemo azilante...sta kazes na to?zvuci podjednako glupo kao i to sto si ti napisao,zar ne?!

Mihailo

pre 8 godina

Da budem iskren - ne zanima me. Toliko mi je već muka od svega što se dešava i ovih marioneta koji su na vlasti, da me apsolutno ne interesuje šta će dalje da se događa sa Srbijom. Može Vučić da primi milion migranata, meni ravno...

Vanila

pre 8 godina

Nisam oduševljen i shvatam problem s a migrantima globalnim i teškim i ne bi smela SRbija da bude prva koja će otvoriti vrata jer je u pitanju ogroman broj i neće moći da ih ona reši ili da neku nadu.

Kosta

pre 8 godina

Nasa Vlada je ozbiljno shvatila ovaj problem i izace maksimalno u susret ovim ljudima i pomoci im da lakse prebrode ove njihove muke. Upravo zbog toga bicemo cenjeni u ocima Evrope.

Laguna

pre 8 godina

Neka ih primi kod sebe ukući. Jeli ovaj ćovek zna šta on to prića. Šta mu je??? Ko će plaćati to! Nije Srbija u Evropskoj Uniju. Šta se to ulizuje. Kome?? Zao mije tih izbeglica, ali smatram da Srbija prvenstveno treba da vodi brigu o vlastitom narodu. U Poljskoj zivi 99% poljaka. Što ih nenaselite tamo. Ili u Ćeškoj, Hrvatskoj, bugarskoj.

popeye

pre 8 godina

Било би ваљда логично да се запитао зашто то нико други не региструје мигранте, и даје им тако своја документа без икакве провере њихових података (јер своја документа углавном немају)? Разлог је тај што на основу споразума са ЕУ сви могу бити враћени у земљу из које су ушли у ЕУ, а од нас су о томе добили документа, црно на бело...

Stella

pre 8 godina

Gospodine premijeru, mi smo u periodu 1991. do 1999. primili vise stotina hiljada izbeglica, od kojih odredjen procenat i dalje zivi u kolektivnim centrima bez elementarnih uslova za zivot. Nek izbeglice malo primi Hrvatska, iz koje je 250 hiljada Srba pobeglo, mi smo i previse toga preko svojih pleca preturili. Necu da finansiram sirijce, libijce. Nek idu u Berlin, Pariz, London i Vasington pa nek ih tamo izdrzava onaj ko ih je svojom politikom i nacinio izbeglicama. Razumem i ljudskost i zelju da se pomogne, ali mene su bombardovali bombama sa osiromasenim uranijumom, drzali pod sankcijama, menjaju mi neke sumnjive tipove na vlasti kako im se prohte, sve su oteli i pokupovali, i ja jos da placam tudje brljotine nacinjene hiljadama kilometara odavde? Ne dolazi u obzir!

kecman

pre 8 godina

20 godina je proslo od Oluje a oko 20.000 srpskih izbeglica jos uvek nema stalan smestaj i zivi u najtezem siromastvu. Ali ce zato Arapi biti odmah obezbedjeni. Ovo je sramota ...

notbot

pre 8 godina

Ne lozite se ljudi. Covek samo skuplja politicke poene kod evropljana. Sto da ne ispadne veci od njih, ali realnost je da od toga nema nista. Prica u prazno. Eventualno da se uzmu pare za prihvat tih izbeglica. A odredjeni broj moze da bude i 20.

MarkO

pre 8 godina

primamo godinama izbeglice. ni naši se nisu skucili.
Po kom osnovu da ih primamo?
-Članstvo u Evropskoj uniji? Nismo članovi
-Bogati? Nismo
- Jesmo li mi cilj migranata? Nismo
-Da li ćemo dobiti nešto osim kratkotrajne pomoci? Ne , osim problema velikih
- Da li je premijer rekao pre dve nedelje da ih nećemo primati- Jeste! Zašto sada menja?
-Jesmo li mi izazvali probleme ? Nismo
-Hoće li nas primiti u EU kada primimo migrante? NE , NARAVNO. NIKADA. Pa nisu ludi da nas ograđuju a onda da nas prime.

Ljudi, pod hitno ograde da gradimo!!!

milos

pre 8 godina

Odredjeni broj. A koja je to cifra u pitanju? Eh sad vi mene to pitate, a pogledajte sta je DS sve radila....Nisam Vas pitao o DS, vec o tacnom broju izbeglica koje ce gradjani Srbije primiti u svojoj drzavi. Dakle - koliko? Pa sta vi hocete? Da nam se Evropa smeje?! Je l' to hocete?! (Vesic i Mali se pojavljuju iz tmine i pocinje song "Je l' to hocete, nakon toga zavesa)

Zbogom Srbijo

pre 8 godina

Ovakav scenario odavno se naslućivao! Promene stava u bukvalno 10 dana govore i previše o aktuelnoj političkoj garnituri. A broj? Postepeno će ga povećavati pripremajući javnost preko jake propagande začinjene neizbežnom patetikom! Narod će, naravno, progutati sve. Uzevši u obzir apatiju koja sve više prerasta u rezignaciju, naivnost i glupost stvorićemo sami sebi ogromne probleme da bi smo na kraju, po običaju, optužili druge!

Jedan narod

pre 8 godina

I gde ih misli primiti? Srbi iz hrvatske su proterani iz drustvenih stanova koje su onda hrvati otkupili, a u Srbiji se mnogi jos muce kao podstanari, i sad ovaj prica o primanju izbeglica iz trecih zemalja

milanm

pre 8 godina

za sve ove "humaniste".... neka ih prime bogate zapadne zemlje, ova zemlja je u tolikoj bedi, siromaštvu i jadu da ne zna šta će sa svojim jadnim narodom. no, kao da narod neko nešto pita...

Ma stvarno

pre 8 godina

Baš mi je drago da se premijer o tako važnoj stvari obraća narodu preko twitera. Isto tako mi je milo da čujem kako pojedince u svom narodu naziva glupanima. Kaže da su mu roditelji bili učitelji-baš lepo su ga naučili. Migrante u svoje ime može da primi na svojoj dedovini. Ups! Dedovina mu nije u Srbiji ! Naše izbeglice iz Krajine i sa Kosova su i dalje u kolektivnim centrima a on bi strancima da poklanja Srbiju. Povraća mi se.

Narod je gladan

pre 8 godina

Vucicu narod ti je gladan!Vucicu narod ti je bez posla,hteo bi da radi!Ne brini tudju brigu i ne pravi se veci katolik od pape!Nisi sposoban svom narodu da obezbedis posao i koru hleba,a primaces tamo neke migrante!Sta ce oni da jedu?Sta ce oni da rade,kako ce placati obaveze drzavi?Ako ce sve ovde imati besplatno,pa odoh onda i ja u njihov prihvatni centar!

Mihailo

pre 8 godina

Da budem iskren - ne zanima me. Toliko mi je već muka od svega što se dešava i ovih marioneta koji su na vlasti, da me apsolutno ne interesuje šta će dalje da se događa sa Srbijom. Može Vučić da primi milion migranata, meni ravno...

sovuljaga

pre 8 godina

faktor minus...standardna teorija zavere...jeste care,Angela trazi da mi kao bogata zemlja primimo azilante,a nemacka i Eu nam daju novac na svakih 6 meseci jer smo nesposobni da sami zivimo.nismo ni clanica Eu,mozda nas Putin tera da preuzmemo azilante...sta kazes na to?zvuci podjednako glupo kao i to sto si ti napisao,zar ne?!

Leghorn

pre 8 godina

Ne slazem se, pogresna odluka oni nisu deo nase hriscanske kulture bice im nelagodno, jadni smo i bedni da nema kud, preplavice nas ubrzo.. Ovo je dovoljno razloga!

voodoo

pre 8 godina

Jao kako smo ponosni u komentarima na sebe sami i nasega premijera. Aj polako da vidimo kako ce to izgledati pa da pricamo posle, mi smo zemlja koja nista ne radi normalno i sve je kod nas naopacke, i sto je najgore i narod se sazivio sa korumpiranim sistemom od onog korumpiranog salterasa koji za 100gr kafe cini usluge, tj tek tad radi svoj posao, pa do najviseg nivoa, bas me zanima kako ce ovo tek izgledati.

Rade

pre 8 godina

Zemlja sa BDP-om od 6000 dolara po osbi (Hrvatska npr. ima preko 12000 dolara po osobi, Sloveni preko 20000), sa vise od 20% nezaposlenih i najvecim brojem izbeglih u Evropi. Zemlja koja ne moze da napravi uz enormna zadozivanja ni 10000 novih radnih mesta godisnje da prima izbeglice? Ko ce to da placa? Sva je sreca pa je cela Srbija bedna, pa ce i izbegli samo hteti da se nasele u Beogradu; I onako je Beograd svet.

Tanja

pre 8 godina

Nije ti ovo dedovina Vučiću da je arčiš po svojoj volji! Ja, eto nisam Evropljanin, ja ih ne želim! A ti ih vodi svojoj kući, u mojoj nisu poželjni!

Svetlana

pre 8 godina

A nije ti do tog, vec volis da se dokazujes i da na kontu njih dobijate lovu. Sto se mene tice, neka svi ostanu u Srbiji. Neka ti zemlje koje su ih prihvatile sve posalju ovamo, pre ces uci u EU. Vucic samo ,,on" pa ,,on". Bolje da od poreskih obveznika idu pare njima nego ministrima koji imaju astronomske plate. Uzimate od jadnih plata i penzija a najmanja plata ministra je 160.000! Sramota! Valjda su tvoji ministri mogli podeliti deo krize sa napacenim narodom. Tabakovickina plata preko 560.000. Sta radi sa tolikim parama? Sramota!

vladica

pre 8 godina

a da pita malo narod želimo li mi te migrante iz kompletno drugog sveta, realno kao sa druge planete u kulturološkom smislu.
Jedino će nas od ovakve bahatosti premijera spasiti to što ovim migrantima nije cilj siromašna zemlja u kojoj se ne može fino živeti od socijale

Mile

pre 8 godina

Izbeglice treba da prime drzave koje su izazvale rat u iraku, sriji, libiji, avganistanu. Srbija noje resila pitanje izbeglih srba iz hrvatske, bosne i kosova.
Iste drzave prave probleme to su sad, velika britanija , nemacka ,francuska .

zoran

pre 8 godina

Evropa, Amerika a bogami i Rusija je primila na hiljade nasih gradjana kako tokom ratova tako i tokom mira. Bilo bi posteno da i mi nekad nekog primimo ko je u nevolji.

zabrinut

pre 8 godina

tako su se i na Kosovu i Metohiji naseljavali albanci iz cisto ekonomske potrebe i bezeci od rezima Envera Hodze. U pocetku smo svi bili kako si komsija dok nije djavo odneo salu po pitanju nataliteta, onda su nas najurili sa NASEG Kosova ko neku skitnicu. Pamet u glavu ... Ekstremno ne podrzavam ideju.

aki

pre 8 godina

iako smo geografski mala zemlja mi smo u stvari ogromna zemlja jer kod nas ima mesta za svakog pa cak i za ove ljude koji su nasilno proterani sa svog ognjista.

Vanila

pre 8 godina

Nisam oduševljen i shvatam problem s a migrantima globalnim i teškim i ne bi smela SRbija da bude prva koja će otvoriti vrata jer je u pitanju ogroman broj i neće moći da ih ona reši ili da neku nadu.

n

pre 8 godina

@Ekolog
Ne srazmeran ekonomskoj moći nego brojem koji SAD razmišlja da li da prime 5000-8000 u odnosu na broj stanovnika. Evo neka uzmemo broj 8000 podaci sa vikipedije kažu da imaju 300.112.631stanovnika, Srbija ima 7.243.007. Jednostavna proporcija kaže da je broj 193. Može. Evo častimo još 7 da zaokružimo na 200, ipak moramo da se malo isprsimo.

Sweet homemade macaroons

pre 8 godina

Prosecna Srpska porodica, jedva da ima dvoje dece.
Prosecna muslimanska porodica petoro dece,minimum.
Uradite racunicu i sve ce Vam biti jasno.
Licno sam isao i delio deci kasice i pelene, od svojih para, ali ipak ja vise volim svoju decu i njihovu buducnost.
Pomozimo prvo nasoj deci, pa onda ostaloj.
70% ovih izbeglica cine muskarci u 20. godinama, pa se isto pitajte cijim cerkama ce se zeniti.
Vucic nema glas od mene na sledecim izborima, kao i od mnogih drugih koje znam.
Jedva cekam izbore

tadija

pre 8 godina

preduzeli smo sve mere koje su trazili. Ovo ne spada u zahtev EU,ali spada u moralnu obavezu svakog naroda. da pomogne kada se drugi nadje u nevolji

marko

pre 8 godina

srbi prihvataju ljude.Ne treba nijedna druga drzava to da ucini,pa niko od nasih gradjana nece to osuditi,jer smo prosli mi i gore u proslosti

Hedona

pre 8 godina

Srbija je prva zemlja koja registruje. U našoj zemlji postoje prihvatni centri u kojima se pružaju medicinska pomoć i hrana. Ove ljude treba razumeti jer su izgubili svoju državu, izgubili apsolutno sve. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati i koji će nas izvući iz teške krize.

Tereza

pre 8 godina

Ogradjivanje nikada ne donosi resenje problema. Mi smo se sa problemom suocili i dokazali snagu i ogromnu volju da pomognemo migrantima..

trijaža

pre 8 godina

Tek kada SAD i zemlje Zapadne Evrope preuzmu punu odgovornost za svoje postupke - postupke koji su i doveli do egzodusa sa Bliskog istoka, Afrike i Centralne Azije, i prihvate najveći broj migranata, Srbija ima moralnu obavezu da učini isto. Nemam ništa protiv da deo njih svoju sreću potraži u Srbiji, ali bih predložio da se napravi trijaža (nije diskriminacija). S obzirom da samo mi evidentiramo migrante, napravimo spisak onih koji poseduju znanje (zanimanje) koje je nama potrebno i ponudimo im azil.

Kosta

pre 8 godina

Nasa Vlada je ozbiljno shvatila ovaj problem i izace maksimalno u susret ovim ljudima i pomoci im da lakse prebrode ove njihove muke. Upravo zbog toga bicemo cenjeni u ocima Evrope.