Info centar za izbeglice se otvara danas

Beograd -- Info centar za azil namenjen izbeglicama kojem će moći da dobiju obaveštenja na maternjem ili jeziku koji razumeju biće otvoren danas u Beogradu.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Vidi se da ljudi koji komentarisu po portalima nisu imali dodir sa izbeglicama. Oni se ovde zadrzavaju dan-dva, taman toliko da malo predahnu i nastave dalje.
  Njihova pitanja su iskljucivo tipa: Kako da dodjemo do Madjarske? Koliko kostaju karte za autobus ili voz? Da li moze neko da im pruzi medicinsku pomoc dok su ovde...
  Na svaki predlog da se prijave u policiju i dobiju papire koji ce im omoguciti med pomoc i skloniste na 72h dok su ovde odgovaraju negativno, hoce sto pre da odu.
  Niko ovde nece da ostane jer dzaba ljubaznost kada nema para, vide i oni da smo siromasni.
  Inace svuda ih lese sa cenama, na granici narocito, gde im naplacuju 0.5l koka-kole 3-4 evra, taksisti uzimaju minimum 200e po osobi do Subotice.
  Ovaj centar ce im makar pomoci da ih ne pljackaju oportunisti na svakom koraku i da na najjeftiniji nacin napuste Srbiju
  (Tinkivinki, 24. avgust 2015 19:25)

  # Link komentara

 2. Info centar se otvara u Beogradu jer izbeglice VEĆ dolaze tu, svidelo se to nekima ili ne. Migratorne tokove ne može da kontroliše niko od nas. Ovaj Info centar, kao što i jasno piše u vestima, ne treba da oteža situaciju bilo kome (građanima, izbeglicama i ostalima) već da je olakša. On ne privlači izbeglice da dolaze u Beograd već onima koji su VEĆ tu a pomoć im JESTE potrebna, pomaže da bi se smanjile raziličite patnje kroz koje su prolazili i kroz koje prolaze. (Ovo će razumeti oni koji su ili imali slična iskustva ili su neposredno radili sa ovim ljudima.) Takođe, njegov cilj će biti i da pomognu bolju saradnju između izbeglica i građana.
  (Igor, 24. avgust 2015 15:48)

  # Link komentara

 3. Zašto BEOGRAD? Zar nije logično da takve informacije dobbiju odmah po ulasku, recimo u Preševu gde već postoji prihvatni centar. Ovako svakog izbeglicu usmeravate u Beograd i time pretrpavate sam centar grada. Mislim da nekko ovo radi NAMERNO.
  (semper paratum, 24. avgust 2015 09:29)

  # Link komentara

 4. Opa znaci ipak ce deo njih ostati u Srbiji, divno
  (Steva, 24. avgust 2015 07:58)

  # Link komentara