Četvrtak, 20.08.2015.

20:36

RTS taksa: Preko brojila ili ne, mora da se plati

Upravni odbor RTS završava poslednje razgovore sa kandidatima za programske urednike, dok se istovremeno sređuje baza onih koji će od januara plaćati taksu.

Izvor: B92

RTS taksa: Preko brojila ili ne, mora da se plati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

284 Komentari

Sortiraj po:

pn

pre 8 godina

Obratiti pažnju na + i - u komentarima ! Nazad-botovi nisu još ušli na ovu vest, pa se vidi pravi odnos ljubavi prema njihovom predsedniku. Sad će oni, tri, četiri...

samo kažem

pre 8 godina

Kao prvo, da bi se plaćalo za javni servis onda to mora i da bude javni servis građana. Znači, nema davanja RTS-u para iz budžeta, što znači da ne sme Vlada da ima ikakav uticaj na RTS, na program, na postavljanje direktora itd a ne bi trebalo da bude ni reklama. Kad to budete u mogućnosti onda se javite za plaćanje za javni servis građana, inače ne piše vam se dobro u bilo kom poštenom sudskom postupku.
Ovako ispada da će građani plaćati duplo da bi Vlada Srbije, tj partija na vlasti, mogla da se reklamira na TV-u.

Aleksandar

pre 8 godina

Evo male racunice, koliko bi se olesili od para, a da sve ide na plate, posto se vec finansiraju iz budzeta i preko reklama (dobro znamo koliko kosta sekund reklame, u razlicitim terminima)

Oko 3 miliona brojila. 5000 zaposlenih u RTS-u.
3000000 x 500RSD = 1500000000 iliti milijardu i po dinara na mesecnom nivou. 1500000000 / 5000 = 300000 dinara po svakom zaposlenom iliti skoro 2500 evra.
Znaci ovde koja milijarda dinara, pa koja milijarda od reklama, pa jos nesto iz budzeta..... ma %$##%!! se vi iz RTS-a, dzabalebarosi jedni. Cast izuzecima.

pera

pre 8 godina

Od kada ja znam za sebe taj nas "servis" je bio nista drugo nego servis trenutne vlasti a ne naroda..Titov servis,Slobin servis, Vucicev servis je sad postao trenutno al SNS ocigledno nece da finansira da program ide napreDNO sa njihovog racuna...
Meni taj servis stvarno ne treba,sto se mene tice to smece od televizije moze da se ukine,proda ili sta god....
Sa druge strane ima pametnih ljudi,voleo bi da znam koji to zakon mene tera da placam nesto sto ne koristim,ne treba mi..
Citam ovde strucnjake kako komentarisu..docice izvrsitelji,odrace vam kozu sa ledja...naravno doci ce..zato sto je ovo drzava zatucanih sa "skolovanim" polupismenim osobama u vlasti koji zahvaljujuci bas tim zatucanima sedi tamo i cini nam svima "dobro" iz dana u dan...

Ljubiša

pre 8 godina

Ma neka nas deru, to je i najmanje sto nam uzimaju.. Ja cu platiti nekako ali uzivanje kad zezam penzionere dok drhtavo drze kintu da plate neprocenjivo !

garavi

pre 8 godina

a botova nigde da nam objasne da je bolje za nas, za bolje sutra, da moramo plaćati obaveze. e pa botovi da vas cujemo sad??? gde vam je supermen sad??

odrani penzioner

pre 8 godina

Odrase nam kozu sa ledja.
Nikoga nije briga.
Mozemo da jadikujemo da nam bude lakse.
Ako nee platimo,onda smo tek obrali bostan.
Sve je reeseno.
Ja ne znam odakle cu!

Veran Arnautović

pre 8 godina

Poštovana gospodo,kako Vas nije sramota da se prepucavate više oko tv pretplate. Kao korisnik IPTV Srbija ne pada mi napamet da plaćam bilo kakvu dodatnu pretplatu ne od 500 nego ni od 100din. Vaše usluge naplatite od disteributera vašeg programa kablovske,IPTV,satelitske...itd
Veran-Novi Sad

3opaH

pre 8 godina

Морам ипак да поновим део једног коментара:

Interesantni komentari...
Tako smo nešto slično razmišljali i mi u Srpskoj, a onda počeše dolaziti plave koverte.

И ако сам дубоко против, и НЕЋУ да плаћам, канда у кога је топуза у њега је и право.
А да ботова нема, нема.

максимилијан

pre 8 godina

Нека скремблују канал, па ко хоће нека плати и гледа. А вероватно би их гледало 10 пензионера, можда. А можда и они који још нису научили напамер Радашина, Гигу, Мигу и остале репрезенте наше "културе и традиције".

Aleksandar

pre 8 godina

Sta je bre sa ovim ljudima? Ovi hoce da placas, iako si iskljucen sa grejanja, ovi hoce jos para, iako se finansiraju iz budzeta i preko reklama. E pa dragi moj narode, ovo je dokaz da se primaju ljudi preko tetkino-stricevskih odnosa i preko partija. Dosta vise.

Sergije

pre 8 godina

Ako zelis da vidis da li je nesto potrebo ili ne, ukini ga.
Posle tri dana niko se RTS-a ne bi ni secao. Osim nekoliko hiljda dobro placenih neradnika.

juca

pre 8 godina

Ne pada mi na pamet da placam ono sto ne gledam/slusam!!
Placam samo kablovsku jer koristim njihove usluge.
Trziste je otvoreno ko ima bolju uslugu ta usluga se koristi, isto pravilo za sve pa i za vas … borite se, napravite nesto bolje drugacije pa cemo videti.
Nema nista na silu!

nesha

pre 8 godina

malo mi je neobicno sto ovakve izjave dolaze od funkcionera rts-a a ne vladinih zvanicnika. kao da ja napravim neku organizaciju i govorim javno da svi gradjani srbije moraju da mi placaju po 100din. 'kako god se napravi sistem ali neshina taksa mora da se plati'. hocu reci da ne moze rts da odlucuje da li ce placati pretplata ili ne. to mogu vlada ili skupstina.

mikele

pre 8 godina

to je vrsta poreza na tv prijemnik..iako je pdv placen u racunu za tv kad je kupljen oni hoce da im se mjesecno placa navodna pretplata.ista je situacija i sa radim u autu..navodni sokoj uredno bi da naplacuje naknadu za slusanje radia.sledece je naplata oborinskih voda(kisnice) vazduha i sunceve energije!!

Dajte

pre 8 godina

@Tanja Slazem se. Postoji i gradjanska neposlusnost, treba samo da se okupi veliki broj ljudi. Javna preduzeca i servisi, agencije, kancelarije krv nam piju. Dosta je bilo!

Nikola

pre 8 godina

Ja znam kako bi bilo najbolje. Da se svi kanali zakljucaju i onaj ko hoce da gleda neka plati karticu i to je to. Tako sa svim operaterima. SBB umesto 1000. dinara bi placali 1500. dinara. i tako dalje. RTS je televizija koja ima najbolji program od svih televizija sa frekvencijom i dosta ih laze koji kazu da negledaju.

But

pre 8 godina

Zašto rts ako već uzima pare za "pretplatu", uzima pare i na reklame? Zašto obe stavke, zar jedna nije dovoljna? Koliko brojila ima u Srbiji? Neka bude 2 miliona, puta 4€ (za pretplatu) , to je 8 miliona evra mesečno, ej bre, mesečno . Šta, to je malo? Pa na to još da dodamo i reklame? I posle toga na rts-h gledamo "bolji život" i "srećne ljude", da ne grešim dušu, bio je jednom i "sandokan" (sarkazam)

ivan

pre 8 godina

Ako nisu sposobni da sami obezbede pare za sebe nek idu u stecaj.Sta je taj rts bolji od bezbroj firmi u Srbiji koje su otisle u stecaj.

тоша шумадинац

pre 8 godina

Треба донети закон по коме сваки грађанин треба да плаћа тв таксу али да има право да изабере једну од телевизија са националном фреквенцијом којој највише верује па нек им плаћа зашто би Ртс само узимао новац и био гласило владајуће странке!!!

Aleksandar

pre 8 godina

Finansirate se iz budzeta, finansirate se od reklama i jos hocete preko nas? E pa ne moze. Niti zakonski moze. Pare u budzetu su pare gradjana. I time vas mi placamo. Posto vas placamo na taj nacin, a cak i kada bi vas placali i na ovaj nacin koji se predlaze, mi onda placamo da gledamo reklame?
Ne, zao mi je, ali sta god smislili, protivzakonito je. A zakonom o obligacionim odnosima, mi nemamo ugovor sa vama.
I vi jos ne shvatate da sve sto ste pokusali, niste ni uspeli. Niti pred narodom, niti pred zakonom. Bolje odustanite i skremblujte kanal. Jeste se digitalizovali? E pa sad ili to ili prodajte RTS.

Toma

pre 8 godina

A narod će i dalje da leči decu sms porukama.. Gde je sport u školama, gde su uslovi za mlade naučnike??? Umesto da se ulaže u budućnost, 'otimaju' iz džepa 500 dinara dok mladi beže a bolesna deca umiru..

Mrle

pre 8 godina

To je ta glupost koja se ceka za ozbiljne stvari cutimo i trpimo ali za ovo pucaju tikve. Samo se ceka povod 05.10.2000 ce da bude decija predstava za ovo sto se sprema. Pa po 200X jedno te isto da placam nema sanse. Svi smo pukli kao lajsne bez dinara i u dugovima i uglavnom za gluposti pucamo ovo je jedna od tih stvari.

Tanja

pre 8 godina

Sve sem ugovora koji bi RTS ponudio građanima ili skremblovanja signala je NEZAKONITO. Ne može niko bez ugovornog odnosa da natera ljude na plaćanje, osim poreske uprave. Prema tome, predlažem da se osnuje grupa ili raspiše peticija ne samo protiv ovakvog načina plaćanja, preciznije pljačke, već i da se građani masovno udruže, taj novac koji bi neko da im opljačka za RTS stave u zajednički fond i podnesu grupnu tužbu protiv RTS-a. Ako naši sudovi ne presude po zakonu, uvek postoji sud u Strazburu. Pa da vidimo.

narod kao narod

pre 8 godina

ma sve mozes dirati Srbinu,samo 500 din nikako.jer tu kad dirnes,onda nastaju ovakvi komentari.Kad Srbin, nesto plati,onda hoce da ima uvid u rts,u plate,u izbor programa,ma u sve zivo,a sam je isti i gleda samo kako ce da smuti nesto i da se preko veze ubaci negde kao sto su i ovi u RTS.
Kad vam zakucaju baje iz izvrsiteljskog, ima da platite kao bele lale,i necete pisati vise ovakve komentare.

тоша шумадинац

pre 8 godina

Све док ме Ртс буде сматрао за безмозгаша нећу да плаћам таксу!!!

тоша шумадинац

pre 8 godina

Ако се каже да према истраживањима преко 40%грађана србије подржава Снс зашто онда РТС (јавни сервис) не обијављује мишљење осталих људи у Србији овако таксу нек плаћају напредњаци а остали нека чекају да њихови дођу на власт!!!

u sve se meša:-)

pre 8 godina

Šta bre da se plaća? Pa kožu ste nam skinuli. Kakve takse kavi bakrači. Pa zar za Selo gori a baba se češlja(100 repriza) ili možda za Srećne ljude da Vam plaćamo taksu? Na RTS samo Alvirović vredi i ništa drugo

uhhhhh

pre 8 godina

Placao sam prosle predplate i sve sam ih platio sto sam dobio.
Poznajem mnoge u mojoj okolini koji je nisu placali i prosli su bez posledica.
Ispao sam MAGARCINA, ovim putem svecano obecavam da im necu dati ni dinara. Mogu slobodno da se raspadnu i prodaju.

vukasin

pre 8 godina

Koliko se secam BBC ima pretplatu takodje ali BBC nema ni jednu jedinu reklamu a o edukativnom programu za decu i odrasle nema potrebe trositi reci.

Dakle Djilas,Saper i ekipa kupe godisnji reklamni medijski prostor na RTS i kome idu te pare ?

U tom slucaju (trenunta situacija) RTS je komercijalna televizija a ne JAVNA kao sto stoji u nazivu.

nema para

pre 8 godina

Moze RTS neka naplacuje a sto onda imamo kablovske operatere i njima placamo i ako bude tako zaboravite reklame i reprize jer ce da zivite sa nasim parama!

Zeljko pu

pre 8 godina

Pazi ovako vec placam kablovsku,i pocesah se za vas rts niti ga gledam niti cu ga placati,sto se mene tice ukinite ga i onako to nike gradjanski servis vec politicki,znaci vi mene hocete da primorate da ja gledam i placam alo bre jeste vi normalni???

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

da smo pametni kao sto nismo pa da ovoj kvazi drzavi ne placamo ama bas nista, dokle god se prema nama budu ponasali kao prema robovima i kmetovima, a na stranu to sto je veliki vodja rekao da ukida i tv pretplatu i bus plus, samo totalni bojkot placanja dazbina drzavi moze da ih natera da nas slusaju, dokle god cutimo i trpimo njihovoj tiraniji i zulumu nece biti kraja!!!

Neli

pre 8 godina

Sramota. Retko gled am RTS. Nekada davno Imali SU vrhunski program, a sada nemate sta da gledate, jedne te iste reprize. Uz to Imaju ogromne plate zapisleni.
Narod, koji se hrani u narodnim kuhinjama nema novca za vasu taksu, kaki je vi nazivate. Skinute vec jednom sa programa odvratnu slagalicu - kviz, koji vrtite godinama, kao njenu nesimpaticnu voduteljku...itd...
Sve je jasno u "drzavi Danskoj!"

vlad

pre 8 godina

alo više bre, ugasite više taj rts ako nisu sposobni da sami zarade.Ja radim za 20000 hiljada mesečno bez prijave i jedva sam i to našao o od te bede oce da mi otmu 500 kinti.Ne treba mi RTS, TREBA MI NORMALNO PLACEN posao!!!!!!

Milan

pre 8 godina

Ne zelim da budem navalentan ali zelim da predlozim nesto. Sya mislite o tome da svako vece pred pocetak vesti sa RTS lupamo u serpe, pravimo galamu itd? Secate se toga ,pretpostavljam da se svi secaju. Medjutim da recimo krenemo vec od sutra sa tim. Molim vas, upalice sigurno, skrenuce se paznja, da narod ne zeli da placa pretplatu. Zamislite sta ce turisti misliti ,sta ce se pricati... Sigurno ce povuci bilo kakav predlog pretplate. Molim vas razmislite, sta nas kosta.

Kosmonaut

pre 8 godina

A zasto se niko od vas novinara ne zapita ili upita nadlezne sta gradjani Srbije dobijaju za tih 500 dinara? Za telefon je isto 500 din pretplata al bar dobijes nesto impulsa ukljuceno u tu pretplatu. Javni servis my ass. Da placam za reprize 500 dinara? Nista se ne nudi novo za tih 500 dinara a da placamo unapred ne pada mi napamet. Hoce li ukinuti reklame? Ako vec placam televiziju ne zelim da gledam reklame, da me prekidaju u toku filma ili ne daj boze neke utakmice.

Javni servis treba da bude besplatan i da se finansira iz budzeta, i da bude stvarno servis, a zabavne emisije i sport ostavite specijalizovanin televizijama koje vec placamo po izboru. Rasprodati kompletan zabavni program RTSa i nista im vise ne treba.

Zoki

pre 8 godina

Srbiji je potreban javni radio i TV servis, ono što je sporno je način finansiranja i veličina tog servisa. Sa 3200 zaposlenih, RTS je veći od grčke ERT pre zatvaranja (2700). Ovde treba dodati i RTV sa svojih 1350 zaposlenih, znači sve u svemu preko 3500 ljudi. Mislim da je to previše za jednu malu i siromašnu zemlju. Javni servis ne mora da se takmiči sa komercijalnim po pitanju prenosa sportskih događaja i sl. Dobar deo proizvodnje može da se poveri nezavisnim produkcijskim kućama, kupi se gotov proizvod. Taksa od 6000 dinara godišnje je dodatno opterećenje za mnoge građane. Smanjenjem broja zaposlenih i programa koji se nude, RTS/RTV bi mogla da prepolovi budžet,aonda bi i taksa moglada bude dva puta manja.

Mitar Mirić

pre 8 godina

tako je to kad se ide grlom u jagode bez valjanog plana naplate... scramblovanjem verujem neće ništa postići osim ako država uceni ostale distributere signala nekim "novim RTS" uslovom, na primer ako se total plaća 1100din. od te cifre deo za RTS-koliki je taj deo neka se sami dogovore to nas ne zanima znači jedino rešenje je da ostali distributeri podele kolač sa državom

Ja

pre 8 godina

Razumem da se plati provajderu za kablovsku ili satelitsku.Ali naplatiti za RTS posebno (tj.ponovo) to je van svake pameti.Kradja.
Daj neka spomenu još jednu zemlju sveta gde TV stanica uzima porez od naroda.

Realista

pre 8 godina

"U novinarskim udruženjima kažu da bi RTS za novac koji bude direktno dobijao od građana trebalo pre svega da postavi visoke standarde za ostale medije u zemlji."

1. taj novac neće biti "dobijen" kako kažu već OTET.
2. činjenica je da je RTS uvek imao najniže standarde u regionu, program koji u najvećoj meri sačinjavaju reklame i promotivni program vladajućeg "organa", oni nisu u stanju da ponude bilo šta bolje čak ni od zaglupljujućih rijaliti-ja ili španskih sapunica (na svakih 10 minuta filovanih debilnim reklamama za deterdžente i šta sve ne) a kamoli da postave neki standard ( možda jedino standard za najgoru/najomraženiju televiziju u svetu).

Predlažem referendum gde bi se građani izjasnili o tome da li žele da plaćaju za smeće od tv programa ili da se RTS trajno ukine.

U svakom slučaju ja već 7 godina nemam tv u kući, ni antenu, ni kablovsku... sve informacije mogu da pronađem na netu bez da trpim reklame, zulum od 500 od mene mogu slobodno da zaborave jer ga neće dobiti.
poz...

Molim lepo

pre 8 godina

Smisao svake takse je naplata za izvrsenu uslugu. Da bi se ista izvrsila, potrebno je da je primalac saglasan sa primanjem usluge tj. da je prima svojom voljom. Ako se ta usluga ne izvrsi ili ne postoji saglasnost primaoca da prihvata uslugu, onda nema ni pretpostavke za naplatom usluge tj. takse.

Mali Mikica

pre 8 godina

- Ako ukinu reklame ( osim reklame ostalih emisija RTS-a ), kao kod BBC-a.
- Ako svi troškovi budu potpuno transparentni, plate zaposlenih, ali i apsolutno sve ostalo.
- Ako se vrati kvalitet dečijeg i kulturno obrazovnog programa na nivo 80-tih i početka 90-tih.
- Ako socijalno ugroženi budu oslobođeni plaćanja pretplate
- Ako budu politički nepristrasni, i počnu sa nekim istraživačkim novinarstvom ili kakvom god kritičkom stavu
E tad može pretplata.

magare

pre 8 godina

Od mene ni dinara necete dobiti za RTS. Zivotom cu braniti pravo na slobodno odlucivanje. Ne gledam RTS i ne zelim ga u mojoj kuci i necu ga placati. Ugasite vise tv bastilju.

sasa

pre 8 godina

Nemojte spominjati rts molim vas,iznerviram se i nemogu spavati.Televizor ni negledam sem sportskih i filmskih kanala,kako da gledam kad je A.V.non stop na ekranu uz hit serije

Прекипело!

pre 8 godina

Гнева има и кипи на све стране. Не смемо ову пљачку дозволити ни по коју цену. Само сложно, одлучно, СОЛИДАРНО и до краја (На крају су Стразбур и српске улице). Лоповима и пљачкашима, који се ни на Устав не осврћу, који газе сопствена предизборна обећања, и који само на лични интерес гледају, треба већ једном стати на пут, или нас неће бити.

marta

pre 8 godina

Zaista neverovatno kakvi se komentari ovde mogu procitati! Vecina komantatora ce bez problema dati 500 dinara za nekoliko paklica cigareta, ali da isti iznos daju za Tv pretplatu to smatraju nedopustivim. Najsmesniji su oni koji navodno gledaju druge programe ali ne i programe RTSa. Steta, bolje bi im bilo da ne gledaju pacija usta "lepotica" na drugim kanalima i skaradne emisije najprizemnijih sadrzaja kojima nas obasipaju razne druge televizije makar gledali reprize na RTSu. Spominjanje pretplate za kablovsku televiziju i pretplate za RTS govori koliko komentatori mesaju babe i zabe.Nadam se da ima razumnih ljudi kojima je stalo da RTS zaista bude jevni servis, a to moze samo ukoliko u svojoj kasi bude imao dovoljno novca za nove projekte. Vlada najbolje zna da li u drzavnoj kasi ima sredstava za to ili je pretplata neophodna. Ne znam postoje li tehnicke mogucnosti da se onima koji imaju kablovsku a ne zele da placaju pretplatu za RTS ukinu sva tri RTSova programa pa neka se zaglupljuju uz svoje omiljene emisije, ionako im nema pomoci.

sdk

pre 8 godina

Dakle RTS znači Radio Televizija Srbije, dakle znači četiri radijska i tri zv programa svakodnevno, dakle znači jedine radio programe koji imaju sadržaj a nisu play liste,dakle TV programi bez rijalitija i turbofolk smeća,dakle oni koji plaćaju kabl u tom paketu plaćaju operaterima (normalno u stranom vlasništvu) za prenos signala i naknadu stranim proizvodjačima signala (HRT RTCG FTV BIH FOX HBO CNN BBC itd),dakle protivnici takse koja se , na ovaj ili onaj način plaća u čitavoj Evropi, prodaju veru za večeru tj za 500 ili mnogo manje kinti mesečno čuje i vidi nešto što nije Pink, Happy , CNN , BBC Rossia Today, HRT itd i tsl, dakle program RTS moraju da budu bolji ali pogledajte komercijalne kanale koji repriziraju i voše i češće, pa nikom ništa,dakle ako želite da budete kolonijalno roblje bunite se protiv pretplate a ne protiv važnijih stvari.

czv

pre 8 godina

Ovo je sramota. Zamislite sad da jedna porodica iz npr Valjeva ima dva deteta koji studiraju u Bgu i Novom Sadu, i tamo stanuju privatno. I posto naravno roditelji placaju, oni sad treba da daju dodatnih 1500 mesecno, i jos tri kablovske. Treba li bi da uvedu neki zakon da kablovska placa procenat, a ne mi. I ako nemas tv, ili ga upalis po nekad ti si opet obavezan da placas. Da bar ima nesto na rts-u? Pusti neli novi film za novu godinu, prenose sportska prvenstva, i ostalo su: reprize, reklame i politika.

ODVRATNA REC BENEFIT

pre 8 godina

A zašto mora? Ja nikako da ukačim koji je moj benefit od RTS-a zadnjih 20-25 godina...
(debeo, 20. avgust 2015 21:35)

Treba da placas taksu, jer ne kapiras da ti je benefit veci od koristi.

dr

pre 8 godina

Prvo,ja koristim kablovsku televiziju,i to vi morate resiti sa provajderom ko treba da placa taksu,jer ja ne koristim loga antenu i besplatan zemaljski signal. Kao drugo,stavite prst na celo i recite nam da li je realno da covek placa 1.000 dinara za 75 kanala kablovskom operateru,i da placa 500 dinara za dva kanala RTS. Trece uopste ne gledam RTS.

Hvala brate iz RS

pre 8 godina

(Klaus Kinski, 20. avgust 2015 22:04)

Klause nije poenta u par stotina ili hiljada ljudi koji ne placaju nego par miliona glasaca koji ne placaju.

anticenzura

pre 8 godina

Napisite jasno vlast prevarila gradjane,ukinula pretplatu,uvela taksu. Nije sija,nego vrat. Pa za onih 50% ljubitelja sns treba pretplata da bude 1000, jer to samo oni mogu da gledaju,a nama oatalima da plate 500 da ponekad ukljuximo rts.

hocete hocete placacete

pre 8 godina

posto je taksa ko ne plati rts-u platice mnogooo vise sudskom izvrsiteljima koji vec sada radosno trljaju ruke i zarezuju olovke a posle ce sve poci normalnim i svoim tokom jer nema nista dzabe

Mile

pre 8 godina

a ko ce nama da garantuje kvalitetan program, ko će nama da jasno i glasno kaže kolike su plate "zvezda" rts? ko će nama da kaže gde se troši naš novac od te takse?
(mb011, 20. avgust 2015 23:15)


Niko

Cica

pre 8 godina

Stan, kancelarija, vikendica... Znaci 3 takse da placam? Da ne kazem da TV ni ne gledam, niti ga u kancelariji i vikendici i imam...
(NS, 20. avgust 2015 21:52)

Pazi Boga ti, stan, kancelarija, vikendica i ko zna sta jos sto nisi pomenuo. Ako ti je puno a ti preseli kancelariju u vikendicu a stan izdaj. Kazi hvala Bogu sto imas posao. Besan si ti, besan.

Sta se palis

pre 8 godina

Sta treba da placamo i satelit ili kablovsku plus i rts? Ma nek dodju bre da ukinu rts ko nece da plati ili mozda nema da plati!!!
(Stefan, 20. avgust 2015 22:20)

Kako ti nije jasno? Satelit i kablovsku mozes a RTS moras. Ako ti dodju i ukinu RTS, tek onda ne valja jer em placas, em ne mozes da gledas.

m.o.

pre 8 godina

I ja ga ne gledam. Retko kad ime nesto zanimljivo. Na jutarnji program bacim nekad oko i u retkim slucajevima ako ima neki dobar film. I za njih 500,a cela digitalna mi je 1000.

Predrag

pre 8 godina

Skremblujte (zastitite sifrom) RTS. To je sad bar lako kad je digitalni signal i preko kablovske i individualno, preko set-top box-a. Pa ko hoce da gleda-plati i dobije sifru. Zaprepasticete se koliko malo ljudi ce da plati desifrovanje RTS-a. To je najpostenija solucija.

Nikola

pre 8 godina

Hajde ovako: ja taj RTS niti gledam putem TV-a (izbrisao sam ga), niti slušam putem radija, a na internet sajt navraćam retko, mada to mogu iz bilo kog dela sveta.
Iako, dakle, ne konzumiram RTS, ja već plaćam svom kablovskom operateru koji ga naravno ima u ponudi.
Dakle, što bih DVA puta platio ono što inače ne konzumiram?

mb011

pre 8 godina

a ko ce nama da garantuje kvalitetan program, ko će nama da jasno i glasno kaže kolike su plate "zvezda" rts? ko će nama da kaže gde se troši naš novac od te takse?

m.o.

pre 8 godina

Strasno! Em uveli ovu digitalnu da placas svaki mesec,em i ovo sad. Ne placam nista od toga,ali mogu da zamislim kako je mojim roditeljima. Ovo vise nije normalno.

garavi

pre 8 godina

ljudi, braco nemam reci i ne znam sta da pisem vise. ako opsujem nece mi objaviti kom. iskreno se nadam nekom bojkotu. a za izbore znate sta vam je ciniti. sve sem sns-ovaca.

Mik

pre 8 godina

A sta da platim? Beskrajno reklamiranje stranke na vlasti, jednu utakmicu lige sampiona? Reprizu gorkog "humora" Siniše Pavića? Da li to znaci da necu morati da gledam reklame?

serbiadying

pre 8 godina

Hocete da prodate Telekom, EPS, poljoprivredno zemljiste, aerodrom, lutriju...sve sto ovi pre vas nisu prodali a mi treba da placamo RTS, bravo genijalci!
Prodajte i njega ili neka ga placa onaj ko hoce da gleda.

anti botina

pre 8 godina

budite frajeri pa ponudite ugovor, kao svaki davalc usluge digitalnog servisa.Ja, ukoliko imam ugovor sa kabkovskim operaterom za pruzanje usluga, nemam apsolutno nikakvu potrebu da vam placam taksu, pretplatu, porez, dodatni namet.Vi gospodo, vas 5000 lezilebovic dusa prekinite da uzimate pare od reklama, napravite javni servis po regionima zemlje, jer mene a verijem i mnoge druge za....le za beogradsku hroniku, jutarnji program i toliko mnogo drugih beogradskij ......nja kao i za bolji zivot, sina Dragana.....jer da bi bili javni servis svih gradjana, morate da otpustite skoro 70% ljudi iz BG i da lepo zaposlite ljude iz regiona....tako cete imati mozda i neke sanse, ukolko pretplata bude 2 eur....ili 250 RSD....ovako da se baskarite a mi da vam placamo plate za zajebanciju....nece moci nikada.U ostalom proverite kod operatera koliko imaju pretplatnika pa puta pretplata, ako im se isplati neka vam daju ili neka skrembluju kanale za one koji nece da plate, to je bar danas lako.

Milan Petkovic

pre 8 godina

Novosadjani plaćaju taksu 150 dinara za RTS i 350 dinara za svoj regionalni javni servis RTV.
Nišlije, Kragujevčani,Leskovčani plaćaju 500 dinara RTS da gledaju novosadski dnevnik i beogradsku hroniku a nemaju pravo na regionalne javne servise. Zašto nas diskriminišete i derete? Mi treba da plaćamo taksu za RTS kao i žitelji Vojvodine 150 dinara i ni paru preko toga!

sasa

pre 8 godina

moj otac je redovno placao pretplatu i ispao smesan jer mnogi nisu placali godinama i nikom nista, zasto se njemu neumanji porez za to vreme ili na neki drugi nacin toliko smo jadna drzava da to nema nigde.

Banana made in Serbia

pre 8 godina

Koja crna neposlusnost i sloznost kad ce prvi penzioneri da trce da plate cim stigne racun...Jos kad izvrsitelj posalje opomenu i ovi sto galame i bune se,ima odmah da vade pare i plate...Tako ce biti,dobro znam mentalitet naroda serbskog...

krajisnik

pre 8 godina

Zar Ziki sarenici da dajem platu i onoj Natasi voditeljki i brdu neradnika, izuzev Memedovica koji je svjetla tacka u cijeloj Srbiji. Ostali kao ispali iz srednjeg vijeka sa sve narodnim orkestrom rts-a!!!

D84

pre 8 godina

500 dinara je stvarno mnogo u odnosu na životni standard u Srbiji. Objektivno bi bilo negde između 200 i 300 dinara. Ljudi iz RTS-a će ispasti potpuno bezosećajni ako bude 500, ali potpuno. Zauzvrat, mi građani bi trebalo da tražimo potpunu transparentnost u poslovanju RTS-a. Da vidimo na šta će da troše novac koji im građani budu plaćali.

Crni Đorđije

pre 8 godina

Tu botovi nisu radi kavzi;
Nit' su radi stranačke izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
Koja globa davati ne može,
Ni trpiti birokratskog zuluma;

Mile

pre 8 godina

Ja mislim da ljudi ovde ne rauzmeju o cemu se radi. Ovo nije pretplata, ovo je TAKSA i ukoliko se ne bude placala, nema tuzakanja i sudova, vec se slucaj predaje IZVRSITELJIMA! A onda ide administrativna zabrana na penziju/platu, uvid u racune i stedne knjizice, kucanje na vrata i sl.

Daleko da podrzavam ovo (stavise, smatram ovo pljackom), ali sa izvrsiteljima nema sale. Ima ih koji se junace "ma samo nema mi dodju i videce oni". Pricali su tako i za dugovanja za struju, komunalije i sl, pa kada ovi zakucaju, svi manji od makovog zrna. Ja znam samo za jedan slucaj fizickog napada na izvrsitelja. Tako su napravili sistem...

Ovde jedino protesti i masovna gradjanska neposlusnost mogu da daju rezultate, ali od toga nema nista, jer je narod otupeo, a i nesolidarni smo i podlozni maldusju, gledanju sitnih sopstvenih interesa i nemanju osecaja za siru sliku i rad u zajednickom interesu.

Aleksandar

pre 8 godina

Svakog dana žalim što 5-og oktobra nisu spaljeni do temelja. Najveće zlo u ovoj zemlji, javni servis vladajuće sekte. Taksu neka vam plaćaju kumašini, Radašini i naravno najveći sin naših naroda i narodnosti koji se ne skidaju sa ekrana. Što bi rekao Ilija Čvorović: "Sad će te da vidite koja je to mafija" - primer Liga Šampiona. Prenose utakmice samo sredom i tako će biti i u grupnoj fazi, dakle u slučaju da se Partizan plasira 3 utakmice će biti samo na Areni. A za te 3 utakmice RTS će naplatiti Areni HD reportažna kola. Za one koji ne znaju, ovo je udruženi zločinački projekat... vlasnik Arena Sporta je Telekom Srbija, a vlasnik Telekom Srbije su građani Srbije (još uvek, dok firer ne proda). Dakle nešto što je naše nam ne daju da gledamo na najvećem kablovskom operateru. Čak i oni koji imaju Arene plaćaju "taksu", gle zanimljivosti od 500 dinara mesečno. I još jedna zanimljiva stvar, najavljuju se specijalizovani kanali RTS-a, dostupni SAMO na IPTV-u, a finansiraće se naravno od takse koju SVI moraju da plaćaju. Znači vi kao "javni servis" hoćete od mene pare da finansirate nešto za šta mi ne dajete mogućnost da gledam (lol, ko zna, možda će stvarno i biti nešto zanimljivo na tim kanalima :D). Ne čačkajte mečku, bolje vam je... ići ćemo do Strazbura bando.

Aj da niko ne plati :)

pre 8 godina

Ja mislim da bi trebalo da ukinete tu glupost, i da vise nikada ne potegnete ovu temu, niti bilo koju vezano za placanje RTSa. Narodu je vise muka od prinudnih naplata za gluposti.

Zoran

pre 8 godina

Na radio u kola isto pretplata.

Ja imam aradio na mobilnom, trebalo bi i to da se naplati.

Znaci ima da s eplaca:

TV, radio, radio u kolima i mobilni.

Mladen

pre 8 godina

RTS kao javni servis treba da bude tu da obaveštava javnost i radi za dobrobit cele nacije . Ali to je daleko od istine.
Obrazovni program po kome je bio poznat RTS2 ne postoji . Po ceo dan skupština i neke emisije koje niko ne gleda . Programska šema ne postoji i jedino što ima sigurno su reklame za popunjavanje vremena . RTS Digital , sada RTS3 je jedno vreme imao noću lep muzički program , DVB-T2 prijemnik sam prikačio na muzičku liniju i ugasim TV i slušao sam muziku . Ali kada grunu reklame , izbace me iz kreveta . Ko je dozvolio da početak reklama ima toliko prodoran zvuk , ne znam , ali Ratel za to oduzima dozvole . I da RTS1 - čuveni režimski dnevnik u pola 8 već 25 godina , Repriza Tri Serije , reklamiranje proizvoda penzionere po ceo dan . Vikend program vode ljudi sumnjivog stepena obrazovanja . Sportski i takmičarski program ima veoma pristrasne komentare (setite se samo Evrovizije i dvosatnog monologa voditeljke) . Kvalitet programa je očajan , radnici neprofesionalni . A radio , u autu . To je uspavanka , nema vesti , nema muzike koja drži pažnju , samo uspavanke . A i prijem je loš svuda po Srbiji . Vojvodina ima koliko-toliko kvalitetan program , nezavistan i promišljen . Inače , DVB-T2 podržava daljinsko blokiranje kanala , neka mi blokiraju RTS , ja ne plaćam nikom ništa i svi srećni .

Goran Bg

pre 8 godina

Stalno bi da naplate nesto sto necemo. Parking mesta naplacuju kao da je zemljiste njihovo. Pretplatu bi da naplate a Vamo nas zaglupljuju sa serijama tipa Selo gori a baba se ceslja. Vamo imaju visoke plate i pricaju kako su uspesni a sa druge strane nemozes ih zaobici jer su monopolisti i u sprezi su sa politickom mafijom koja misli da to sto radi je drzavotvorno. Narod je postao roblje ljudi iz politickih partija , ciju drzavu ne zeli. Odustalo se od zelje da se kaze da se zeli ziveti u Srbiji, jer to nije obecana zemlja pametnih, radnih i postenih, nego zemlja politicki odobnih dupeuvlakaca, uspesnih privrednika iz privatizacija, besnih vozaca dzipova, drzavnih uterivaca taksi,...

Dexter

pre 8 godina

Ima razlike između taksi i poreza. Takse se plaćaju kod ličnih karata, pasoša i sl. tu je element dobrovoljnosti i NIKO ne može zakonski ikog da natera da plati taksu na koju on nije pristao (izuetno sudske takse i sl.), al ne i ovo. Ako imamo zakonsku obavezu da plaćamo kao porez na imovinu, onda je to POREZ.

Varjag

pre 8 godina

Spadam u onu grupu gradjana koji placa sve obaveze. Uvek, na vreme. Samim tim i RTS. Zato mislim da mogu i da kritikujem.

Dakle, kad gledam javni servis suseda, HRT, odmah vidim tehnicku superiornost. Dajte nesto uradite ljudi. O programu koji nije informativni, necu da pisem, iznerviracu se.

I naravno, hocu da vidim svaki srpski tim ili sportistu koji ucestvuje na medjunarodnoj sceni.

88

pre 8 godina

Ja imam kablovsku placam je, zasto bi sada posebno placao rts, kad ga imam na kablovskoj i placam njima, neka se dogovore sa operaterima... Bezobrazluk!

Dejan

pre 8 godina

Ako ne mogu sami da se finasiraju od reklama kao drugi neka se ugase necemo mi kao narod da dajemo nekom plate po 150-200 hiljade. Ljudi PRETPLATA JE PREVARA, PRETPLATA STOP.

Enes

pre 8 godina

Kada mi odnosno nam obezbedite platu sa kojom cemo moci da placamo stan, struju, vodu, telefon i da jedemo onda mozete i 500 dinara za RTS.
Do tad, ako treba do Stazbura cu da se tuzim da placam necu. Sram Vas bre bilo. Imam zavrsen fakultet a moram da radim za platu od 200 eura i hocete jos??? Necu bre ni struju i vodu da placam. A da ne pominjem da je drzava mojim rodteljima duzna plate jos 1990 godine i da imaju izvrsnu presudu. Kad meni MOJA drzava vrati pare tad moze da ocekuje nesto od mene. Jos jednom sram Vas bilo, sve vas koji uvodite nove namete na nas gradjane.
Pitate se zasto maldi idu? Hocete da nas ubijete ovako.

socijalni slucaj

pre 8 godina

Dosta je bilo paraziti? Sta ste dosada uradili za dobrobit gradjana? Udarili ste kamatu na kamatu, akcize, poreze na sve i sva, smanjili plate i penzije, izrodili nekakve notare i izvrsitelje, otvorili botovska radna mesta, postavili starlete i sinove za savetnike... Satrli ste sve cega ste se dotakli. Nezasiti i jos Vam treba? sta je sledece?

Viktor

pre 8 godina

A šta sa onima koji već skoro 7-8 godina koriste i plaćaju (imaju ugovor, dobili su risivere na korišćenje) ?
U toj pretplati koju plaćamo ulazi i taj famozni RTS ili šta već, jer kad zakasnimo sa plaćanjem ukidaju sve kanale gde se nalazi i RTS (sem nekih satelitskih kanala koji su besplatni). Isto tako se pitam kako ih nije sramota da nateraju narod da kupuje risivere a posle im naplaćjuju "uslugu" ? (samo ne znam koja usluga je u pitanju). Što lepo nenaprave evidenciju ko koristi - ko nije pretplatnik neke druge "kuće" (ko nema satelitsku, kablovsku, IPTV,....) pa lepo sa njima naprave ugovor. I koje oni to kanale nude za te pare. Pa kome se sviđa neka sklapa ugovor.

Igor

pre 8 godina

Placao sam pretplatu bez prestanka, upravo zbog izbegavanja provlacenja po sudovima, neprijatnosti, itd... Kada je ukinuta ista, shvatio sam da sam postao budala, kao i dobar broj gradjana ove bedne zemlje! I sada ponovo da ispadam budala!? E pa nece moci, reketasi!!! Zakon o javnom oglasavanju kaze da RTS NE SME da emituje reklame, a one na svakom koraku, sponzori glupih emisija, kvizova, sarenica i ostalih majmunarija na svakom sekundu!!! Visak skoro 60 posto zaposlenih, lenjivci, naviknuti na drzavne jasle! E pa nece moci!!! Makar do krvi doslo!!! Kada budu napravili ozbiljan skolski i naucni program, emisije tipa Opstanka, Nevena, Prica iz Nepricava i ostalog, prvi bih se prijavio da placam, ovako cu ih puskom rasterati!!!!!!!!

zzzz

pre 8 godina

ja nisam placao nikad,pa necu ni sad,ne gledam rts,dosta mi je repriza serija i filmova od sto godina...neka se dogovore se kablovskim operaterima...

Idemo u Strazbur

pre 8 godina

Struja - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Voda - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Telefon - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Internet - treba mi - placam
ne placam iskljuce
RTS - NE treba mi - placam
ne placam - iskljuce

Moze biti taksa, porez, sta god zelite, nemate pravni osnov za naplatu, niti ugovor, bukvalno nista, isto to cete i dobiti od mene.

bottechia

pre 8 godina

mislim da je 100 dinara ok...aj da ljudi imaju za plate...pa znate koliko je to novca kada se pomnozi sa brojem brojila...ako hoce 500 ima da prave serije i emisije... naucne, istorijske...za decu...a ne ranjeni vraba i baba koja se ceslja u nedogled...i da ono blago zakopano

Ana

pre 8 godina

Ne gledam RTS i necu da ga gledam. Necu da placam nesto sto ne konzumiram. Nadjite nacina da mi ukinete kanal, to je sada moguce. Ali ne, vi hocete da nas predjete i naterate da svi placamo bez obzira da li ga gledamo ili ne. To vam nece proci. Sram vas bilo, lopovi.

Maki

pre 8 godina

Ako je taj RTS vlasnistvo gradjana Srbije onda,molim lepo,plate zaposlenih na minimalcu,pretplata 22,5 dinara,shodno bogatstvu gradjana Srbije.
Pa ne mogu ja da budem suvlasnik(zajedno sa svim gradjanima Srbije)necega sto ima Evropske standarde kada zivim po srpskom!!!
Narode spremaj se,...,Vucicu,procesljaj malo po arhivi tog RTS-a da vidis sta si govorio o ovoj temi,pa izadji pred narod,ako imas obraza!!!!

Radoman Božović

pre 8 godina

Nije sporno da je naplata pretplate suprotna ustavu i više nego jednom zakonu. Npr. EPS nema apsolutno nikakvo pravo da vam naplaćuje bilo šta osim struje - sve ostalo je pokušaj vezane trgovine, što je krivično delo. Problem je što su ljudi ovde toliko otupeli da nema više ko da se pobuni. Da, u komentarima svi viču "ne dam ništa", ali kad vam zakucaju na vrata svi će da vade pare. Čak su i advokati u fazonu da neće da se kače sa državnom mafijom po pitanju pretplate. Tako da piši propalo, jahaće nas dok ne pocrkamo, ovi ili neki drugi, svejedno.

Милосав

pre 8 godina

Безобразлук без преседана. Ништа дефинисано, нити умеју да дефинишу, али "дај паре". Безброј питања која немају одговоре. Хотел колику таксу плаћа? За сваку собу? Ако плаћа једну таксу зашто би у зградама такса била за сваки стан? Треба ли да станари преименују зграду у хотел? Друго, колико износи РТС такса а колико РТВ такса? Ако је као што кажу, у Војводини 70% таксе иде РТВ-у, то онда знаћи да је РТС такса у Војводини 150 динара. Остали плаћају 500 динара. Равноправност грађана? Ако неко има два стана таксу плаћа за оба? Ако се ослобађа једне таксе, које? Шта ако је један стан у Новом Саду а други у Београду? Колика је РТС такса тада и који се стан ослобађа таксе....

Srbin

pre 8 godina

Neću da plaćam, možete odma u zatvor da me vidite , lopovi , siledžije. Kolko ljudi živi od 100e mesečno, ne mogu ni da žive ko ljudi a ocete da vam plate 500din. Kad jednom pukne ovom narodu. ..uh , jedva čekam.

Maki 2

pre 8 godina

Onda cu ja svakog meseca da isporucujem racun RTS-u zato sto moj komsija kosi livade ispod signala sa predajnika i time omogucuje okolini bolji prijem signala.Molim lepo!!! Jeste da to RTS od njega ne trazi tu uslugu,ali i ja ne trazim od RTS-a nista!!!

Cobra

pre 8 godina

A najbolji su mi ovi,što kao nikad ne gledaju RTS.A,ovamo kukaju što nije bilo utakmice u utorak,kad je Partizan igrao.A,to i nije posao javnog servisa,da prenosi ligu šampiona,to je posao privatnih televizija.Zadatak RTS je da pravi kulturni i naučno-obrazovni program.Ali,i da ima sve to što tražite,opet bi bili ovakvi komentari.Jednostavno,ne može nam se udovoljiti!

Klaus Kinski

pre 8 godina

Interesantni komentari...
Tako smo nešto slično razmišljali i mi u Srpskoj, a onda počeše dolaziti plave koverte. Poziv na sud, pa presude unazad za nekoliko godina. I onda se sve "lijepo" platilo. Za svaku godinu dugovanja bila je odvojena "parnica", pa su lijepo sračunali dug televiziji za tu godinu, plus 50 KM za sudske troškove. Da su bar presudili kompletan dug i naplatili troškove jedne parnice... Ovako su ljudi presuđivani po četiri-pet puta i uz dug morali platiti i sudske troškove u iznosu od 200-250 KM.
Nakon toga većina od onih koji su mislili da mogu izbjeći plaćanje RTV takse lopovskoj državi, počeli su uredno da je plaćaju. Bolje i to nego ići na sud te platiti dodatno i sudske troškove.

I ne izbi nikakva buna... I niko ne ode u šumu u hajduke da se bori protiv nepravde... Ono jes' da se narod bunio žestoko, ali pretežno u krugu prijatelja. Nisu organizovani nikakvi javni protesti. Ma kakvi crni protesti, nije se protestovalo ni zbog mnogo većih i ozbiljnijih pljački od strane države (tj. lopova na vlasti).

Pouka je sledeća - ko neće da plaća milom, platiće silom. Pri tom će Televizija naplatiti svoja potraživanja, a opštinski sudovi će dooooobro da zarade. Dakle, pamet u glavu i redovno plaćajte RTV taksu. 500 dinara nije neka stravična suma za platiti, ali kad se nakupi duga pa još doda 25 evra za sud, onda bogami nije lako...
Mene su presudili za 4 godine neplaćanja te famozne takse, i sve uredno odbili od plate. Eto...

I am Weasel

pre 8 godina

Kada bi svi bojkotovali pretplatu, pardon taksu, pardon harač, baš me zanima kako bi uspeli da nas sve sankcionišu. Dok ne dignemo glas složno, jahaće nas ko god da dođe na vlast jer niko od njih ne ulazi u politiku da bi narodu bilo bolje. Napravili su komediju od države koju niko ne poštuje, sada bi još i da nam se podsmevaju. Gruba računica je da se tako skupi 5 miliona evra mesečno. Pa od tolikih para bi se i baba češkala; ponovo; i ponovo!

Ivan

pre 8 godina

Pretplatu je placala trecina obveznika. Ja sam bio jedan u toj trecini. Sta smo dobili kao povlasticu ili zauzvrat i zasto nam tada niko nije rekao da placanje nije obavezno vec fakultativno. Smucili ste nam se, bilo da smo jedni od onih koji smo placali pretplatu ili ne.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Ja necu da placam! Nas premijer je rekao da ce je ukinuti, pozvao nas da je ne placamo i ja necu! Slepo cu slusati naseg premijera! ON je najbolji, najpametniji, najjaci, on ne laze nikada!

Dzeger

pre 8 godina

Ma mora samo da se umre,paraziti jedni,dokle mislite da pljackate ovaj narod.Ja vam je nisam ni dosad placao,a bogami necu ni od sada iz prostog razloga jer nemam televizor u kuci,niti ga gledam.

Pametnjakovic Mladji

pre 8 godina

Lajd da imate nesto da gledam na vasem kanalu i da palacam. Ovako nema nista za gledanje. Taman se necu nervirati sto stalno pustate glupe seriji i reprizirate one iz doba jure. Ugasite slobodno. Ionako ne gledam televizor zadnjih 4-5 god (mozda jedino vesti).
P.S Internet je cudo. Ima svasta na njemu.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

RTS ne gledam više od decenije. Neću ni sada da plaćam kao što nisam plaćao godinama unazad. Ja ne finansiram parazite. To su sve mahom njihovi ljudi zaposleni preko veze, kao uostalom svuda u ovoj sprdnji od države. Neka se oni lepo late nekog produktivnog posla pa da zarade pošteno, a ne da žive od tuđeg rada.

alexx

pre 8 godina

Toni Bler agit tim radi posao: napaliće nas još mesec dva sa ovim, i onda tu pred izbornu kampanju nj.k.v mali čovek, ali veliki poždrljivi vuk, daje nam predizborni poklon i lično spašava takse, naravno uz svoj pregalački 25satni radni dan...

magarac

pre 8 godina

..."Pretplata ima element dobrovoljnosti, a taksa ne. --- --- ---
--- --- --- kada je bila pretplata u pitanju, znači da se taj model nije pokazao dovoljno dobrim", objašnjava Saša Mirković, državni sekretar Ministarstva informisanja."...

Ovo "objašnjenje" pokazuje veličinu neznanja i diletantizma koji je zahvatio ovo ("napredno") društvo!

Pretplata - nema nikakav elemenat dobrovoljnosti, nego se zasniva na Ugovoru koji zaključuju dve zainteresovane strane, pa postaje ugovorna obaveza...
Problem (za RTS) je taj što je mali broj onih koji su zainteresovani za njihov proizvod-uslugu, pa se ni ne usuđuju da ponude zaključivanje takvih ugovora.
Zakon o obligacionim odnosima je vrlo jasan, i bezbroj puta je već rečeno, da NIKO NEMA OBAVEZU da plati uslugu koju nije tražio (ugovorio), pa se ne može naplaćivati ni pretplata za RTS, bez obzira što oni emituju svoju "uslugu" tako da je svima dostupna...
Ako se radi o nečemu što se zove "taksa", to je druga vrsta nameta, nešto kao porez, ali i za porez (bilo koje vrste) MORA da postoji neki objektivan osnov - ne može se naplaćivati samo tako, zato jer se to nekome tako hoće!
Po takvom shvatanju, sutra se može uvesti i taksa na vozove, poštu, ili neku drugu javnu uslugu, koja je svima dostupna...
Za voz se plaća vozna karta, a za poštanske usluge - poštarina, ali samo onda kada se te stvari koriste. RTS ne može da bude izuzetak!
Imaće posla Ustavni Sud, ako ga u ovoj zemlji još uopšte ima...

Marko

pre 8 godina

Ovo je jedina stavka koja ce me naterati da se borim protiv drzave. Ne postoji sansa da platim tu taksu, makar se islo po zatvorima makar se morao suditi. Necu da placam nesto sto ne gledam i sto ne zelim da gledam. Ne interesuje me rts i tacka.

veseljko

pre 8 godina

Koga ja finansiram? *Izbeglice iz tamo negde? Gledao sam pre desetak dana ispovet voditeljke RTS kako je *jadna pobegla iz tamo negde i odmah se *udomila u RTS?Ne , Necu po cenu mog zivota i buducnosti moje porodice da finansiram *tamo nekoga koji je u dilu(RTS+SNS) a mnogi nece to da prenesu.. Ko smo mi(narod), sta smo mi, stoka, tupani, glupani, moroni... Ko vam je obecao neka vas i finansira... Lezilebovici sa koca i konopca!

Android 17

pre 8 godina

Necu nikad razumeti zasto moram da platim taksu ako koristim kablovsku od odredjenog provajdera kao sto je SBB? Zar je RTS u rangu sa HBO pa da placam dodatno za njih?

Grunf

pre 8 godina

Bila ona pretplata,taksa,akciza,formulisali kako god potpuno besmileno trošite radne sate.Naplat će Vam biti jedva 10%.Ako bude i toliko.Ja sam uredno plaćao TV pretplatu i ispao čovek sa ušima do neba zahvaljujući Vama,i sprovodjenju zakona jednakom prema svima.Više Vam je plaćati neću.To je sigurno.Izvolite dodjite vrataumoje kuće su Vam uvek otvorena da mi isečete RTS program.Kada budte javno objavili i u sl.glasniku Imenom i prezimenom JMBG-om ću Vas obavestiti pismenim putem da Vam neću plaćati taksu za RTS i da Vas molim da mi onemogućite gledanje Vašeg programa koji sada čini jedan paket RTS-1,RTS-2,RTS-3.RTS-HD.kao RTV.Dakle Vi to možete srovesti preko kablovskih distributera koji svi u svojoj ponudi imaju razne pakete.Ako imamo osnovni paket,HD paket,Sporstki paktt,Paket z aodrasle,ne vidim razlog zašto ne bi imali i RTS paket pa ko voli da Vas gleda neka Vam i plaća.Niti Vas gledam jer Vam je program besmislen niti imam nameru Više da Vam plaća nešto što inače i ne gledam.Obavezni ste da mi omogućite izbor.Ovo je nasilno uzimanje para od gradjana Srbije.Odakle Vam ideja da Vas ja gledam.Zašto bih Vas gledao.Šta ste Vi.Samoproklamovani Javni servis gradjana u prevodu Reprizna Televizuja Srbije.

drzavna mafija

pre 8 godina

Ja njih uopste ne gledam.
Ne moze niko nista toj mafiji iz drzavnih preduzeca. I politicari pred njima savijaju kicmu.
Mogu samo primetiti, od kada je dosao onaj Bujosevic na celo RTSa, ponovo se sve vise i sve agresivnije prica o toj pretplati.

Nikola

pre 8 godina

Ako je RTS pretplata bila bazirana na dobrovoljnosti, zašto ste onda tužili one neke ljude u okolini Čačka? I iznad svega, zašto ste izgubili tu parnicu?

???

pre 8 godina

Kada bih napisao sta ce dobiti od mene, ne bi mi bio objavljen komentar!
Umesto da gledam jedini srpski klub koji se bori za LS, ja gledam Radasina....Eeej

glasam

pre 8 godina

Zlo se nadvilo nad Srbijom i njenom decom.Crno zlo,pitam se da li nam uopste ima spasa od svih ludaka koji nas jasu i onih koji nameravaju da to rade u buducnosti.Bagro jedna!

Zoran Loznica

pre 8 godina

#ebe mi se šta UO RTS-a misli o naplati. Ono što ne tražim, to i ne platim. Sudićemo se. Bio zakon ili ne, protiv Ustava je. Ne možete me naterati, bagro! Poreska taksa se naplaćuje na priho i na vlasništvo. Niti prihodujem od RTS, niti sam vlasnik. Ako misle na slogan "RTS - vlasništvo građana Srbije", odreći ću se vlasništva u Službenom Glasniku ako treba.

Ka - Min

pre 8 godina

Pitam se sta je sledece za naplatu. Silujete nas sa tim RTS-om. Nije vazno ko koga i kada gleda ima da se placa a da je gledanost RTS-a najveca, to je cista LAZ.

nemam tv

pre 8 godina

Ljudi moji nemam TV vec 7god. Ne gledam uopste ni jedan jedini program, osim neke utakmice u nekim kaficima. Zasto da placam nesto sto ne koristim?!?!

Ne zelim da placam

pre 8 godina

Pitanje pravnicima: da li narod moze organizovati referendum po ovom pitanju?

PS I da li mozemo traziti novac od subvencija nazad? Prosle godine je rts-u dato 120 miliona evra!!!

mz

pre 8 godina

"Pretplata ima element dobrovoljnosti?" Ha-ha-ha! Dobar vic. A one silne opomene pred utuženje, to je bilo zato što nismo bili dovoljno dobrovoljni? ;-)

Bože blagi, RTS ne može da posluje, ne može da opstane, ne može sam da naplati taksu bez posrednika, a traži nam pare??? Pa šta će nam RTS... hohštapleri najobičniji koji uvek uvlače glave u gu*ice onih koji su na vlasti. Nek ih vlast plaća, ionako su im plate šestocifrene i sedmocifrene. Moja nema nijednu cifru.

ocajnici u srbiji

pre 8 godina

ikomu placam kablovsku 800 din mesecno,a samo rts cu morati 500 mesecno,internet 1600,tih 500 mi preliva casu opako sa obzirom da ne radim vec godinu dana,a posla nigde na vidiku

hoce li rts da prenosi formulu 1,wrc,profi boks,koliko puta ce da okrenu selo gori a baba se smeska

za koga 500 din mesecno,za voditeljke u minicima koje pokazuju noge i trenutnu temperaturu

pa zar je malo svih pritisaka po ovom narodu,i jos im treba tih 500 dinara da izvuku iz praznih dzepova

Grgur

pre 8 godina

moj otac prima 16 hiljada penziju, pored ostalih dazbina ovo mu je vise od 3% primanja. pa ima li to smisla? iz protesta zbog njega nece ni njegov sin placati. nek im plate radasin, radoslav, radenko, radojka ili neka izgori celo selo, bas me briga!

Nenad

pre 8 godina

Član 58. Ustava jamči pravo na imovinu, koje ima temelj u svojini. Ustav kaže da svi građani mogu mirno da uživaju u svojim sredstvima, u koja spada i novac. Ako neko građane tera da plaćaju nešto što neće, onda im nameće porez na dobit koju nemaju i tako narušava njihovo pravo na svojinu nad novcem.

deki

pre 8 godina

Volim sto moraju svi da plate! I muvice koje su se radovale smanjenju plata od 40 hiljada... Kad se odbije od njihovih 15 valjda ce poceti da misle!

Lik

pre 8 godina

Ima da plaćate nego šta, jer ste kukavice! Ovo je taksa i ako ne platite kreću izvršitelji. Sad se kuražite ali kada oni krenu bićete mali i jadni. Bedan si narode kada nemaš svest da od tebe sve zavisi i da imaš snagu da te dripce oduvaš na robiju momentalno.

Nikola

pre 8 godina

Pretpalta je imala element dobrovoljnosti i vucic je uveockao taksu posle onolikog pljuvanja ds... ako oni opet pobede na izborima ja cu se upucati i kraj.

MomaSRB

pre 8 godina

Ljudi moji nemam TV vec 7god. Ne gledam uopste ni jedan jedini program, osim neke utakmice u nekim kaficima. Zasto da placam nesto sto ne koristim?!?!
(nemam tv, 20. avgust 2015 21:20)

Zato sto to velikog spasitelja iz snezne mecave NE INTERESUJE da li ti imas tv ili ne!

Душан

pre 8 godina

Једино две телевизије РТС и Пинк које не гледам јер сам их избрисао са програма.

Блекбирд

pre 8 godina

Пинк не гледам већ осам година. Избрисао сам га. Студио Б већ пар месеци. Немам никакав проблем ни да престанем са РТС-ом.

vlad

pre 8 godina

Kako se ova bezobrazna vlast osilila i kako lako zavlači ruke u naše novčanike. Niko građane ne pita kakav rts hoće i da li uopšte imamo želju da ga gledamo. Leteće Vučić sa vlasti samo tako, s obzirom koliko je zla narodu do sada naneo. Valjda građane Srbije smatra robovima, koji moraju ćutke da trpe sve kaprice vladajuće sns garniture.

papiga

pre 8 godina

ja placam sbb i tu imam rts!? sto da placam samo.rts 500 din kad.ceo.sbb kosta 1036 din? ostavke svi na ulice...nedamo.nas novac ne treba nam jadni rts

Vuk

pre 8 godina

Moze. Ali tek kada vratite ozbiljan skolski program kao pre 30 godina i dokumentarni program tipa Opstanak, a ne da ih formiraju Rodjaci sa sela i ostale budalasrine na ciju produkciju bacate pare. Do tada, nema sanse.

негледам ртс

pre 8 godina

ма нећу да плаћам ртс, уопште не гледам тај канал јел на њему нема апсолутно ништа мени занимљиво, ако требам да плаћам онда су то тв прва ,пинк и б92, то су канали на којима увек имам шта да гледам, дакле нећу плаћати ртс.

Maki

pre 8 godina

I dalje ne vidim obećanje da će taksa da izbaci reklame iz programa, kao što je to slučaj kod BBC. Ako nastave sa praksom "i taksa i reklame", od celog posla nema ništa. Potom, šta će biti sa nama koji ne gledamo TV uopšte, hoćemo li kao i do sada da potpišemo izjavu o tome i da budemo oslobođeni plaćanja, ili to više ne važi? Da li je broj zaposlenih optimalan i kako je Radoš Bajić uspeo da dobije novac i ONOLIKI prostor na nacionalnoj televiziji, iako je manjak profesionalnih znanja iz raznih oblasti relevantnih za obimne projekte koje je radio, više nego evidentan?

aca72

pre 8 godina

Sve ako vam je ne platim, zasto da vam platim nesto kad i ne gledam sta da vam kupujem socialni mir. Samo mastajte ja svoje pare krvavo zaradjujem pa kad mogu ja mogu i oni sa RTS-a koji se zadnjih trideset godina nikako da naprave isplativu televiziju nego taksa samo to umeju po grbaci naroda neka zasucu rukave..... Dosta bre vise globe pocrkasmo od gladi....

anarhista

pre 8 godina

RTS je odvratno loša televizija,seljačke serije,šarenice i brojanice...sport na svim programima sve je gora i gora.Kad pomislim da to smeće moram da plaćam....

mali mikica

pre 8 godina

Kada je pre neku godinu uvedeno placanje pretplate RTS preko strujomera novine su objavile da u Srbiji ima 3.200.000 strujomera. Posto se sada uvodi taksa, koja vise nije dobrovoljna, nego obavezna logicno je predpostaviti da ce naplata takse za javni TV servis biti stopostotna. To u brojkama izgleda ovako : 3.200.000 x 500 dinara = 1.600.000.000 ( milijarda i sest stotina miliona dinara) a u evrima to je 1.600.000.000 : 121 = 13.223.140 (trinaest miliona dvestotine dvadesettri hiljade sto cetrdeset evra. Na godisnjem nivou to ce biti 12 puta vise, dakle, 13.223.140 x 12 = 158 miliona evra i nesto jos sitno pride. Bas me zanima hocemo li to makar priblizno osetiti u programu RTSa ?

internet

pre 8 godina

Kako placati predplatu kada recimo nijednu vest novinari ne objave uzivo sa mesta dogadjaja vec pitaju pred kamerama ljude koji su unapred pripremljeni da daju izjave kako njima odgovara !Lazne rijaliti televizije ne treba placati!Cirkus od tv!

Rumpel Stickin

pre 8 godina

Ako se ovo zvanično potvrdi, mislim da bi trebalo da se pokrene peticija za ukidanjem javnog servisa.Dosta je bilo dranja kože sa leđa, ako nisu sposobni da zarade i da opstanu od svog rada onda fajront bre... dosta sa plaćanjem hiljade stranačkih parazita,zašto nisu konkurenti, pa zbog pet šest serija koje se vrte u krug decenijama ali zato u prošli utorak nisu mogli da puste utakmicu za kvalifikaciju u LŠ koju je igrao naš tim, zato što nisu kupili "ekskluzivno pravo" koje je kupljeno od strane privatne televizije koje pola Srbije nema i još zahtevaju taksu... apsolutno nepostoji nikakva šansa da vam prođe ova pljačka...peticija da se pokrene, pa nek se onda zapitaju šta traže od nas...

Alexa

pre 8 godina

Ne koristim TV. Vec neko vreme sam trajno otkazao kablovsku a nigde nemam ni antenu ni digitalni dekoder. Da li neko misli da iz nekog razloga moram da placam RTS?

Ben Hur

pre 8 godina

Da li ce nekada neko iz vlasti odgovoriti na pitanje sta je sa nama koji smo redovno izmirivali "dobrovoljnu" pretplatu u odnosu na one koji to nisu? Ispadose ovi drugi pametniji. Ako je zaista to "dobrovoljno" uracunajte mi to kao avans za "obaveznu" taksu? Srbija-zemlja u kojoj oni koji je postuju, ispadaju ovce.

aleksandar

pre 8 godina

od mene ni dinara necete videti...gradjanska neposlusnost i da vidite kako savijaju rogove...moje dete 5 dana užina za pare od pretplate televizije koja se u mojoj kuci ne gleda vec godinama...cao zdravo...

bice bolje

pre 8 godina

Ne vrede ni 100 dinara, građani da plaćaju naprednjačku izbornu kampanju. A da ne pričam o kablovskoj koju većina korisnika plaća. Državni kriminal.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Preko brojila ili ne,ja NECU da placam preplatu,a vi mi popisite nesto,e onda ima da radi kratez ili mi iskljucite RTS da me postedite bede u vidu bespumucnog repriziranja izlizanih serija.A da,inace jedino mora da se umre i jedino bas ako neko mora da skapava u ovoj jadnoj i bednoj secikesnoj guberniji.

Goran

pre 8 godina

Nije fer...ljudi koji ne zele da imaju RTS neka im iskljuce i nema placanja...kao ja npr. neka kablovski operateri ovu javnu kucu stave u paket i neka svako iskljuci. Mada tu taksu bi trebali placati operateri jer oni emituju njihov prazan signal :-)

geograf

pre 8 godina

Ako vam plaćam pretplatu i taksu neću da gledam reklame jer vas ja finansiram! A ne gledam rts i nemam tv jer uništava socijalni život u porodici i neću da vam plaćam nikada.

Glupan

pre 8 godina

Besplatnim radioaktivnim đubretom komercijalnih televizija spržili ste nam mozak, pa nam naplaćujete navodni kulturni sadržaj, koji(tako smlaćeni) ne razumemo, niti nas suštinski oplemenjuje. A sama televizija javnog servisa tako odrođena od naroda, živi svoj samoproglašeni renome, profesionalnosti, informisanosti, i samokritične kulturne, i umetničke vrednosti. Odsečenom komunikacijom od naroda, obraćujući se simuliranoj, konstruisanoj probranoj intelektualnoj eliti. I narodu kojem se isporučuje najveći deo računa za održavanje, i izdržavanje. Plaća se samo simulacija, i čista manipulacija.
Drugo, nameće nam se diktat kupovine, i uskraćuje nam se osnovno slobodno pravo kao kupca i konzumenta, da biramo šta želimo da kupimo a šta ne.

Ne dam pare

pre 8 godina

Ja RTV pretplatu neću da plaćam. Neću da plaćam polupismene starlete i penzionere. Koliko radnika imaju, a koliko penzionera koji rade? Prodajte i tu TV kada ste prodali Studio-B.

vlad

pre 8 godina

Rts me kao ovakav uopšte ne interesuje tako da, što se mene tiče, možete odmah da ga ukinete. Ja da plaćam režimsku televiziju (danas se uvlače Vučiću a sutra nekom drugom), jednostavno neću. Kada budu imali nešto što bi voleo da gledam, platiću (normalno, samo srazmerno ponuđenim), dotle, sjašite više sa rts-om.

Nislija

pre 8 godina

ja imam SBB koji placam hiljadu i nesto dinara preko njega mi idu svi kanali!tako da ako treba nekom da se naplate 500dinara idite kod njih jer preko njih ide ili dodjite uzmite mi tv 3 komada jer mi ugovor sa SBB-ON i terajte se...ne mogu vise jer mi niste nista dali a vucic nek uzima tamo njegovima koga zaposljava preko stranke.pu premijeru!!!!

Bojkot

pre 8 godina

Otkako je bila pretplata placao sam iako sam siromah,dok u mom mestu bogatasi nisu hteli da placaju,uvek su govorili neka me tuze a ja cuti bolje da platim 500 negoda imam problema sa drzavom kad gle cuda sad ja sam ispao budala sto sam placao a oni koji su izbegavali oni su pametni!!Pa dokle vise?! U pravu su vecina ja imam MTS paket koji uredno placam i preko njih gledam Rts,sto ne idu u MTS da naplate tih 500din?!!!!!

Bobo

pre 8 godina

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke.
Sve u svemu, ni ovaj pokušaj guranja ruku u naše džepove u cilju večitog parazitiranja, nema pravni osnov.

Inat

pre 8 godina

Pa opet da gledamo bolji život i srećne ljude :-( Lopovska posla ;-) bolje te pare da damo decu sa posebnim potrebama nego ovim lopovima.

mozda da a mozda ne

pre 8 godina

Pazi da ti ne platim ugasite se to me briga kao sto je i vas bilo briga da izvestavate kako je u Kraljevu opljackan Magnohrom i Fabrika Vagona koja je zaposljavala 12 000 radnika.Noga da vas ne gledam pa sami sebi reprizirajte Bolji zivot

radoznali posmatrac :)

pre 8 godina

ovo me potseca na razbojnicku bandu koja prepada coveka u nekom kraju, kad mu opljackaju sav novac do gole koze, "daju mu" ciglu, tako da ga "nisu" opljackali, nego su mu "prodali ciglu"

e tako potrosacima RTS hoce da "proda ciglu". e pa, sta cemo ako neko ne zeli ciglu, tj ne treba mu? hipoteticno, sta ako ne zeli da gleda "javni" "servis" "drzave" srbije, jer vec uredno placa kablovsku ili slicno gde gleda kvalitetne sadrzaje koji ga interesuju, za razliku od RTS-a? ne uvaljujte potrosacima "ciglu", ne treba nam vasa "cigla", ako nemate para da finansirate RTS - ugasite ga momentalno sto se nas tice ili ga prodajte nekom tycoonu za cash, a neradnike naprimane preko partijskih veza koji tamo "rade" najurite nazad na njive sa kojih su i dosli, hvala lepo unapred.

Goran

pre 8 godina

Alo gospodo. Ako pricamo o tehnixkom delu problem za naplatu nemate. Date nalog SBB da kodira kanal i ko hoce da gleda RTS plati iznos koji utvrdite. Oni koji poseduju digitalne prijemnike takodje mogu da se regulisu na slican nacin. Kada postignete taj kvalitet o kom pricate docicete u situaciju da imate veliki broj pretplatnika. Sadasnjom programskom i uredjivackom politikom ne zasluzujete da placamo istu cenu za jedan HBO i RTS. Iskreno vise sam za HBO. Kazete bice bolje, ajde pokazite to bolje pa eto i nas. Narod nema pare za akontaciju, pogorovo ne za proizvod koji ne valja vec par decenija unazad....

moreee

pre 8 godina

A kolike su vam plate i koliko zaposlenih ima rts, ja da se pitam ja bih privatizovao rts....o kom nezavisnom servisu govorite kad je to servis vladajuce stranke....

garavi

pre 8 godina

da li je neko kako treba u državi u rts u??? sta bre da plaćamo???? ko je ovde lud??? pa cela Srbija ima sbb ili nekog drugog operatera. zasto od njih ne naplatite???? zasto ste lopovi??? ama dinar 1 nećete dobiti od mene...

Mrš bre!

pre 8 godina

E sa ovim ste ga ugasili 100%!
Ala će da se robija majko mila,pa to neće u istoriji biti zabeleženo da jedan narod pohapsi toliko političara i strpa u zatvor odjednom!Živi bili pa videli,a vala ne plaćam ni taksu ni pretplatu,naćićete me u šumi...pa ko kome dođe glave!?

I nije rts javni servis vec politicki rezimski(kako koji dodje tako se I rts menja)

pre 8 godina

Javni servis , OK ajde onda za pocetak sve na crno belo prihode ,rashode ,sve plate zaposlenih za pocetak da se objavi...
A drugo neka vas placa 500 dinara ko hoce da vas gleda ja vas odavno ne gledam ,jel nema sta da se gleda...

EU Citizen

pre 8 godina

Ukinite i privatizujte više te parazite, kome treba "javni servis", u dvadeset prvom veku, a, uostalom, onaj ko ga hoće neka se dobrovoljno prijavi i plaća, od mene ta državna propagandna kuća za uhljebljivanje agitpropovskih plaćenika neće dobiti ni dinar, jer ne samo da ne gledam njih, u kojoj god da se državi zateknem, već dvadeset godina ne gledam nijednu televiziju, poslednji put sam je upalio 9. septembra 2001. kada je zbog ogromnog pritiska net bio zagušen :))

Zoran

pre 8 godina

Nema šanse da iko više plati Rts.Izbore će izgubiti onaj koji opet uvede plaćanje ove gluposti.Ne damo pare parazitima!Neka lepo gospoda izađu na tržište, pa zarade sebi plate.

Petar

pre 8 godina

Znate li vi koliko je 500 dinara mesecno veliki iznos za vecinu gradjana, to je 6000 dinara godisnje, mislim da je 200 dinara mesecno maksimalni iznos za pretplatu, tj taksu. I nemojte misliti da ce i ta trecina sto je placala pretplatu placati taksu, verujem da nece sve dok ostale duznike ne naterate da plate.

djuka8

pre 8 godina

ja necu da placam vasu taksu i vi meni slobodno ukinite rts.500 za rts,za registraciju vozila,za puteve,za poreze,za akcize za gorivo-cigarete-alkohol.pa najbolje ja kad dobijem platu da vam je dam celu i bilo bi vam malo.ne dam ni dinar

djuka8

pre 8 godina

ja necu da placam vasu taksu i vi meni slobodno ukinite rts.500 za rts,za registraciju vozila,za puteve,za poreze,za akcize za gorivo-cigarete-alkohol.pa najbolje ja kad dobijem platu da vam je dam celu i bilo bi vam malo.ne dam ni dinar

Mrš bre!

pre 8 godina

E sa ovim ste ga ugasili 100%!
Ala će da se robija majko mila,pa to neće u istoriji biti zabeleženo da jedan narod pohapsi toliko političara i strpa u zatvor odjednom!Živi bili pa videli,a vala ne plaćam ni taksu ni pretplatu,naćićete me u šumi...pa ko kome dođe glave!?

garavi

pre 8 godina

da li je neko kako treba u državi u rts u??? sta bre da plaćamo???? ko je ovde lud??? pa cela Srbija ima sbb ili nekog drugog operatera. zasto od njih ne naplatite???? zasto ste lopovi??? ama dinar 1 nećete dobiti od mene...

moreee

pre 8 godina

A kolike su vam plate i koliko zaposlenih ima rts, ja da se pitam ja bih privatizovao rts....o kom nezavisnom servisu govorite kad je to servis vladajuce stranke....

I nije rts javni servis vec politicki rezimski(kako koji dodje tako se I rts menja)

pre 8 godina

Javni servis , OK ajde onda za pocetak sve na crno belo prihode ,rashode ,sve plate zaposlenih za pocetak da se objavi...
A drugo neka vas placa 500 dinara ko hoce da vas gleda ja vas odavno ne gledam ,jel nema sta da se gleda...

ocajnici u srbiji

pre 8 godina

ikomu placam kablovsku 800 din mesecno,a samo rts cu morati 500 mesecno,internet 1600,tih 500 mi preliva casu opako sa obzirom da ne radim vec godinu dana,a posla nigde na vidiku

hoce li rts da prenosi formulu 1,wrc,profi boks,koliko puta ce da okrenu selo gori a baba se smeska

za koga 500 din mesecno,za voditeljke u minicima koje pokazuju noge i trenutnu temperaturu

pa zar je malo svih pritisaka po ovom narodu,i jos im treba tih 500 dinara da izvuku iz praznih dzepova

Bobo

pre 8 godina

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke.
Sve u svemu, ni ovaj pokušaj guranja ruku u naše džepove u cilju večitog parazitiranja, nema pravni osnov.

Nikola

pre 8 godina

Hajde ovako: ja taj RTS niti gledam putem TV-a (izbrisao sam ga), niti slušam putem radija, a na internet sajt navraćam retko, mada to mogu iz bilo kog dela sveta.
Iako, dakle, ne konzumiram RTS, ja već plaćam svom kablovskom operateru koji ga naravno ima u ponudi.
Dakle, što bih DVA puta platio ono što inače ne konzumiram?

Lik

pre 8 godina

Ima da plaćate nego šta, jer ste kukavice! Ovo je taksa i ako ne platite kreću izvršitelji. Sad se kuražite ali kada oni krenu bićete mali i jadni. Bedan si narode kada nemaš svest da od tebe sve zavisi i da imaš snagu da te dripce oduvaš na robiju momentalno.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Ja necu da placam! Nas premijer je rekao da ce je ukinuti, pozvao nas da je ne placamo i ja necu! Slepo cu slusati naseg premijera! ON je najbolji, najpametniji, najjaci, on ne laze nikada!

magarac

pre 8 godina

..."Pretplata ima element dobrovoljnosti, a taksa ne. --- --- ---
--- --- --- kada je bila pretplata u pitanju, znači da se taj model nije pokazao dovoljno dobrim", objašnjava Saša Mirković, državni sekretar Ministarstva informisanja."...

Ovo "objašnjenje" pokazuje veličinu neznanja i diletantizma koji je zahvatio ovo ("napredno") društvo!

Pretplata - nema nikakav elemenat dobrovoljnosti, nego se zasniva na Ugovoru koji zaključuju dve zainteresovane strane, pa postaje ugovorna obaveza...
Problem (za RTS) je taj što je mali broj onih koji su zainteresovani za njihov proizvod-uslugu, pa se ni ne usuđuju da ponude zaključivanje takvih ugovora.
Zakon o obligacionim odnosima je vrlo jasan, i bezbroj puta je već rečeno, da NIKO NEMA OBAVEZU da plati uslugu koju nije tražio (ugovorio), pa se ne može naplaćivati ni pretplata za RTS, bez obzira što oni emituju svoju "uslugu" tako da je svima dostupna...
Ako se radi o nečemu što se zove "taksa", to je druga vrsta nameta, nešto kao porez, ali i za porez (bilo koje vrste) MORA da postoji neki objektivan osnov - ne može se naplaćivati samo tako, zato jer se to nekome tako hoće!
Po takvom shvatanju, sutra se može uvesti i taksa na vozove, poštu, ili neku drugu javnu uslugu, koja je svima dostupna...
Za voz se plaća vozna karta, a za poštanske usluge - poštarina, ali samo onda kada se te stvari koriste. RTS ne može da bude izuzetak!
Imaće posla Ustavni Sud, ako ga u ovoj zemlji još uopšte ima...

Mile

pre 8 godina

Ja mislim da ljudi ovde ne rauzmeju o cemu se radi. Ovo nije pretplata, ovo je TAKSA i ukoliko se ne bude placala, nema tuzakanja i sudova, vec se slucaj predaje IZVRSITELJIMA! A onda ide administrativna zabrana na penziju/platu, uvid u racune i stedne knjizice, kucanje na vrata i sl.

Daleko da podrzavam ovo (stavise, smatram ovo pljackom), ali sa izvrsiteljima nema sale. Ima ih koji se junace "ma samo nema mi dodju i videce oni". Pricali su tako i za dugovanja za struju, komunalije i sl, pa kada ovi zakucaju, svi manji od makovog zrna. Ja znam samo za jedan slucaj fizickog napada na izvrsitelja. Tako su napravili sistem...

Ovde jedino protesti i masovna gradjanska neposlusnost mogu da daju rezultate, ali od toga nema nista, jer je narod otupeo, a i nesolidarni smo i podlozni maldusju, gledanju sitnih sopstvenih interesa i nemanju osecaja za siru sliku i rad u zajednickom interesu.

EU Citizen

pre 8 godina

Ukinite i privatizujte više te parazite, kome treba "javni servis", u dvadeset prvom veku, a, uostalom, onaj ko ga hoće neka se dobrovoljno prijavi i plaća, od mene ta državna propagandna kuća za uhljebljivanje agitpropovskih plaćenika neće dobiti ni dinar, jer ne samo da ne gledam njih, u kojoj god da se državi zateknem, već dvadeset godina ne gledam nijednu televiziju, poslednji put sam je upalio 9. septembra 2001. kada je zbog ogromnog pritiska net bio zagušen :))

Rumpel Stickin

pre 8 godina

Ako se ovo zvanično potvrdi, mislim da bi trebalo da se pokrene peticija za ukidanjem javnog servisa.Dosta je bilo dranja kože sa leđa, ako nisu sposobni da zarade i da opstanu od svog rada onda fajront bre... dosta sa plaćanjem hiljade stranačkih parazita,zašto nisu konkurenti, pa zbog pet šest serija koje se vrte u krug decenijama ali zato u prošli utorak nisu mogli da puste utakmicu za kvalifikaciju u LŠ koju je igrao naš tim, zato što nisu kupili "ekskluzivno pravo" koje je kupljeno od strane privatne televizije koje pola Srbije nema i još zahtevaju taksu... apsolutno nepostoji nikakva šansa da vam prođe ova pljačka...peticija da se pokrene, pa nek se onda zapitaju šta traže od nas...

krajisnik

pre 8 godina

Zar Ziki sarenici da dajem platu i onoj Natasi voditeljki i brdu neradnika, izuzev Memedovica koji je svjetla tacka u cijeloj Srbiji. Ostali kao ispali iz srednjeg vijeka sa sve narodnim orkestrom rts-a!!!

Zoran

pre 8 godina

Nema šanse da iko više plati Rts.Izbore će izgubiti onaj koji opet uvede plaćanje ove gluposti.Ne damo pare parazitima!Neka lepo gospoda izađu na tržište, pa zarade sebi plate.

papiga

pre 8 godina

ja placam sbb i tu imam rts!? sto da placam samo.rts 500 din kad.ceo.sbb kosta 1036 din? ostavke svi na ulice...nedamo.nas novac ne treba nam jadni rts

vlad

pre 8 godina

Kako se ova bezobrazna vlast osilila i kako lako zavlači ruke u naše novčanike. Niko građane ne pita kakav rts hoće i da li uopšte imamo želju da ga gledamo. Leteće Vučić sa vlasti samo tako, s obzirom koliko je zla narodu do sada naneo. Valjda građane Srbije smatra robovima, koji moraju ćutke da trpe sve kaprice vladajuće sns garniture.

Mik

pre 8 godina

A sta da platim? Beskrajno reklamiranje stranke na vlasti, jednu utakmicu lige sampiona? Reprizu gorkog "humora" Siniše Pavića? Da li to znaci da necu morati da gledam reklame?

Aleksandar

pre 8 godina

Svakog dana žalim što 5-og oktobra nisu spaljeni do temelja. Najveće zlo u ovoj zemlji, javni servis vladajuće sekte. Taksu neka vam plaćaju kumašini, Radašini i naravno najveći sin naših naroda i narodnosti koji se ne skidaju sa ekrana. Što bi rekao Ilija Čvorović: "Sad će te da vidite koja je to mafija" - primer Liga Šampiona. Prenose utakmice samo sredom i tako će biti i u grupnoj fazi, dakle u slučaju da se Partizan plasira 3 utakmice će biti samo na Areni. A za te 3 utakmice RTS će naplatiti Areni HD reportažna kola. Za one koji ne znaju, ovo je udruženi zločinački projekat... vlasnik Arena Sporta je Telekom Srbija, a vlasnik Telekom Srbije su građani Srbije (još uvek, dok firer ne proda). Dakle nešto što je naše nam ne daju da gledamo na najvećem kablovskom operateru. Čak i oni koji imaju Arene plaćaju "taksu", gle zanimljivosti od 500 dinara mesečno. I još jedna zanimljiva stvar, najavljuju se specijalizovani kanali RTS-a, dostupni SAMO na IPTV-u, a finansiraće se naravno od takse koju SVI moraju da plaćaju. Znači vi kao "javni servis" hoćete od mene pare da finansirate nešto za šta mi ne dajete mogućnost da gledam (lol, ko zna, možda će stvarno i biti nešto zanimljivo na tim kanalima :D). Ne čačkajte mečku, bolje vam je... ići ćemo do Strazbura bando.

Igor

pre 8 godina

Placao sam pretplatu bez prestanka, upravo zbog izbegavanja provlacenja po sudovima, neprijatnosti, itd... Kada je ukinuta ista, shvatio sam da sam postao budala, kao i dobar broj gradjana ove bedne zemlje! I sada ponovo da ispadam budala!? E pa nece moci, reketasi!!! Zakon o javnom oglasavanju kaze da RTS NE SME da emituje reklame, a one na svakom koraku, sponzori glupih emisija, kvizova, sarenica i ostalih majmunarija na svakom sekundu!!! Visak skoro 60 posto zaposlenih, lenjivci, naviknuti na drzavne jasle! E pa nece moci!!! Makar do krvi doslo!!! Kada budu napravili ozbiljan skolski i naucni program, emisije tipa Opstanka, Nevena, Prica iz Nepricava i ostalog, prvi bih se prijavio da placam, ovako cu ih puskom rasterati!!!!!!!!

Predrag

pre 8 godina

Skremblujte (zastitite sifrom) RTS. To je sad bar lako kad je digitalni signal i preko kablovske i individualno, preko set-top box-a. Pa ko hoce da gleda-plati i dobije sifru. Zaprepasticete se koliko malo ljudi ce da plati desifrovanje RTS-a. To je najpostenija solucija.

veseljko

pre 8 godina

Koga ja finansiram? *Izbeglice iz tamo negde? Gledao sam pre desetak dana ispovet voditeljke RTS kako je *jadna pobegla iz tamo negde i odmah se *udomila u RTS?Ne , Necu po cenu mog zivota i buducnosti moje porodice da finansiram *tamo nekoga koji je u dilu(RTS+SNS) a mnogi nece to da prenesu.. Ko smo mi(narod), sta smo mi, stoka, tupani, glupani, moroni... Ko vam je obecao neka vas i finansira... Lezilebovici sa koca i konopca!

radoznali posmatrac :)

pre 8 godina

ovo me potseca na razbojnicku bandu koja prepada coveka u nekom kraju, kad mu opljackaju sav novac do gole koze, "daju mu" ciglu, tako da ga "nisu" opljackali, nego su mu "prodali ciglu"

e tako potrosacima RTS hoce da "proda ciglu". e pa, sta cemo ako neko ne zeli ciglu, tj ne treba mu? hipoteticno, sta ako ne zeli da gleda "javni" "servis" "drzave" srbije, jer vec uredno placa kablovsku ili slicno gde gleda kvalitetne sadrzaje koji ga interesuju, za razliku od RTS-a? ne uvaljujte potrosacima "ciglu", ne treba nam vasa "cigla", ako nemate para da finansirate RTS - ugasite ga momentalno sto se nas tice ili ga prodajte nekom tycoonu za cash, a neradnike naprimane preko partijskih veza koji tamo "rade" najurite nazad na njive sa kojih su i dosli, hvala lepo unapred.

Nenad

pre 8 godina

Član 58. Ustava jamči pravo na imovinu, koje ima temelj u svojini. Ustav kaže da svi građani mogu mirno da uživaju u svojim sredstvima, u koja spada i novac. Ako neko građane tera da plaćaju nešto što neće, onda im nameće porez na dobit koju nemaju i tako narušava njihovo pravo na svojinu nad novcem.

anti botina

pre 8 godina

budite frajeri pa ponudite ugovor, kao svaki davalc usluge digitalnog servisa.Ja, ukoliko imam ugovor sa kabkovskim operaterom za pruzanje usluga, nemam apsolutno nikakvu potrebu da vam placam taksu, pretplatu, porez, dodatni namet.Vi gospodo, vas 5000 lezilebovic dusa prekinite da uzimate pare od reklama, napravite javni servis po regionima zemlje, jer mene a verijem i mnoge druge za....le za beogradsku hroniku, jutarnji program i toliko mnogo drugih beogradskij ......nja kao i za bolji zivot, sina Dragana.....jer da bi bili javni servis svih gradjana, morate da otpustite skoro 70% ljudi iz BG i da lepo zaposlite ljude iz regiona....tako cete imati mozda i neke sanse, ukolko pretplata bude 2 eur....ili 250 RSD....ovako da se baskarite a mi da vam placamo plate za zajebanciju....nece moci nikada.U ostalom proverite kod operatera koliko imaju pretplatnika pa puta pretplata, ako im se isplati neka vam daju ili neka skrembluju kanale za one koji nece da plate, to je bar danas lako.

aleksandar

pre 8 godina

od mene ni dinara necete videti...gradjanska neposlusnost i da vidite kako savijaju rogove...moje dete 5 dana užina za pare od pretplate televizije koja se u mojoj kuci ne gleda vec godinama...cao zdravo...

Nikola

pre 8 godina

Ako je RTS pretplata bila bazirana na dobrovoljnosti, zašto ste onda tužili one neke ljude u okolini Čačka? I iznad svega, zašto ste izgubili tu parnicu?

socijalni slucaj

pre 8 godina

Dosta je bilo paraziti? Sta ste dosada uradili za dobrobit gradjana? Udarili ste kamatu na kamatu, akcize, poreze na sve i sva, smanjili plate i penzije, izrodili nekakve notare i izvrsitelje, otvorili botovska radna mesta, postavili starlete i sinove za savetnike... Satrli ste sve cega ste se dotakli. Nezasiti i jos Vam treba? sta je sledece?

Vuk

pre 8 godina

Moze. Ali tek kada vratite ozbiljan skolski program kao pre 30 godina i dokumentarni program tipa Opstanak, a ne da ih formiraju Rodjaci sa sela i ostale budalasrine na ciju produkciju bacate pare. Do tada, nema sanse.

Nislija

pre 8 godina

ja imam SBB koji placam hiljadu i nesto dinara preko njega mi idu svi kanali!tako da ako treba nekom da se naplate 500dinara idite kod njih jer preko njih ide ili dodjite uzmite mi tv 3 komada jer mi ugovor sa SBB-ON i terajte se...ne mogu vise jer mi niste nista dali a vucic nek uzima tamo njegovima koga zaposljava preko stranke.pu premijeru!!!!

mali mikica

pre 8 godina

Kada je pre neku godinu uvedeno placanje pretplate RTS preko strujomera novine su objavile da u Srbiji ima 3.200.000 strujomera. Posto se sada uvodi taksa, koja vise nije dobrovoljna, nego obavezna logicno je predpostaviti da ce naplata takse za javni TV servis biti stopostotna. To u brojkama izgleda ovako : 3.200.000 x 500 dinara = 1.600.000.000 ( milijarda i sest stotina miliona dinara) a u evrima to je 1.600.000.000 : 121 = 13.223.140 (trinaest miliona dvestotine dvadesettri hiljade sto cetrdeset evra. Na godisnjem nivou to ce biti 12 puta vise, dakle, 13.223.140 x 12 = 158 miliona evra i nesto jos sitno pride. Bas me zanima hocemo li to makar priblizno osetiti u programu RTSa ?

Ne zelim da placam

pre 8 godina

Pitanje pravnicima: da li narod moze organizovati referendum po ovom pitanju?

PS I da li mozemo traziti novac od subvencija nazad? Prosle godine je rts-u dato 120 miliona evra!!!

Grunf

pre 8 godina

Bila ona pretplata,taksa,akciza,formulisali kako god potpuno besmileno trošite radne sate.Naplat će Vam biti jedva 10%.Ako bude i toliko.Ja sam uredno plaćao TV pretplatu i ispao čovek sa ušima do neba zahvaljujući Vama,i sprovodjenju zakona jednakom prema svima.Više Vam je plaćati neću.To je sigurno.Izvolite dodjite vrataumoje kuće su Vam uvek otvorena da mi isečete RTS program.Kada budte javno objavili i u sl.glasniku Imenom i prezimenom JMBG-om ću Vas obavestiti pismenim putem da Vam neću plaćati taksu za RTS i da Vas molim da mi onemogućite gledanje Vašeg programa koji sada čini jedan paket RTS-1,RTS-2,RTS-3.RTS-HD.kao RTV.Dakle Vi to možete srovesti preko kablovskih distributera koji svi u svojoj ponudi imaju razne pakete.Ako imamo osnovni paket,HD paket,Sporstki paktt,Paket z aodrasle,ne vidim razlog zašto ne bi imali i RTS paket pa ko voli da Vas gleda neka Vam i plaća.Niti Vas gledam jer Vam je program besmislen niti imam nameru Više da Vam plaća nešto što inače i ne gledam.Obavezni ste da mi omogućite izbor.Ovo je nasilno uzimanje para od gradjana Srbije.Odakle Vam ideja da Vas ja gledam.Zašto bih Vas gledao.Šta ste Vi.Samoproklamovani Javni servis gradjana u prevodu Reprizna Televizuja Srbije.

serbiadying

pre 8 godina

Hocete da prodate Telekom, EPS, poljoprivredno zemljiste, aerodrom, lutriju...sve sto ovi pre vas nisu prodali a mi treba da placamo RTS, bravo genijalci!
Prodajte i njega ili neka ga placa onaj ko hoce da gleda.

Petar

pre 8 godina

Znate li vi koliko je 500 dinara mesecno veliki iznos za vecinu gradjana, to je 6000 dinara godisnje, mislim da je 200 dinara mesecno maksimalni iznos za pretplatu, tj taksu. I nemojte misliti da ce i ta trecina sto je placala pretplatu placati taksu, verujem da nece sve dok ostale duznike ne naterate da plate.

Radoman Božović

pre 8 godina

Nije sporno da je naplata pretplate suprotna ustavu i više nego jednom zakonu. Npr. EPS nema apsolutno nikakvo pravo da vam naplaćuje bilo šta osim struje - sve ostalo je pokušaj vezane trgovine, što je krivično delo. Problem je što su ljudi ovde toliko otupeli da nema više ko da se pobuni. Da, u komentarima svi viču "ne dam ništa", ali kad vam zakucaju na vrata svi će da vade pare. Čak su i advokati u fazonu da neće da se kače sa državnom mafijom po pitanju pretplate. Tako da piši propalo, jahaće nas dok ne pocrkamo, ovi ili neki drugi, svejedno.

alexx

pre 8 godina

Toni Bler agit tim radi posao: napaliće nas još mesec dva sa ovim, i onda tu pred izbornu kampanju nj.k.v mali čovek, ali veliki poždrljivi vuk, daje nam predizborni poklon i lično spašava takse, naravno uz svoj pregalački 25satni radni dan...

Srbin

pre 8 godina

Neću da plaćam, možete odma u zatvor da me vidite , lopovi , siledžije. Kolko ljudi živi od 100e mesečno, ne mogu ni da žive ko ljudi a ocete da vam plate 500din. Kad jednom pukne ovom narodu. ..uh , jedva čekam.

Ka - Min

pre 8 godina

Pitam se sta je sledece za naplatu. Silujete nas sa tim RTS-om. Nije vazno ko koga i kada gleda ima da se placa a da je gledanost RTS-a najveca, to je cista LAZ.

Milan Petkovic

pre 8 godina

Novosadjani plaćaju taksu 150 dinara za RTS i 350 dinara za svoj regionalni javni servis RTV.
Nišlije, Kragujevčani,Leskovčani plaćaju 500 dinara RTS da gledaju novosadski dnevnik i beogradsku hroniku a nemaju pravo na regionalne javne servise. Zašto nas diskriminišete i derete? Mi treba da plaćamo taksu za RTS kao i žitelji Vojvodine 150 dinara i ni paru preko toga!

Ana

pre 8 godina

Ne gledam RTS i necu da ga gledam. Necu da placam nesto sto ne konzumiram. Nadjite nacina da mi ukinete kanal, to je sada moguce. Ali ne, vi hocete da nas predjete i naterate da svi placamo bez obzira da li ga gledamo ili ne. To vam nece proci. Sram vas bilo, lopovi.

MomaSRB

pre 8 godina

Ljudi moji nemam TV vec 7god. Ne gledam uopste ni jedan jedini program, osim neke utakmice u nekim kaficima. Zasto da placam nesto sto ne koristim?!?!
(nemam tv, 20. avgust 2015 21:20)

Zato sto to velikog spasitelja iz snezne mecave NE INTERESUJE da li ti imas tv ili ne!

Ivan

pre 8 godina

Pretplatu je placala trecina obveznika. Ja sam bio jedan u toj trecini. Sta smo dobili kao povlasticu ili zauzvrat i zasto nam tada niko nije rekao da placanje nije obavezno vec fakultativno. Smucili ste nam se, bilo da smo jedni od onih koji smo placali pretplatu ili ne.

D84

pre 8 godina

500 dinara je stvarno mnogo u odnosu na životni standard u Srbiji. Objektivno bi bilo negde između 200 i 300 dinara. Ljudi iz RTS-a će ispasti potpuno bezosećajni ako bude 500, ali potpuno. Zauzvrat, mi građani bi trebalo da tražimo potpunu transparentnost u poslovanju RTS-a. Da vidimo na šta će da troše novac koji im građani budu plaćali.

garavi

pre 8 godina

ljudi, braco nemam reci i ne znam sta da pisem vise. ako opsujem nece mi objaviti kom. iskreno se nadam nekom bojkotu. a za izbore znate sta vam je ciniti. sve sem sns-ovaca.

Aj da niko ne plati :)

pre 8 godina

Ja mislim da bi trebalo da ukinete tu glupost, i da vise nikada ne potegnete ovu temu, niti bilo koju vezano za placanje RTSa. Narodu je vise muka od prinudnih naplata za gluposti.

geograf

pre 8 godina

Ako vam plaćam pretplatu i taksu neću da gledam reklame jer vas ja finansiram! A ne gledam rts i nemam tv jer uništava socijalni život u porodici i neću da vam plaćam nikada.

Crni Đorđije

pre 8 godina

Tu botovi nisu radi kavzi;
Nit' su radi stranačke izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
Koja globa davati ne može,
Ni trpiti birokratskog zuluma;

vlad

pre 8 godina

Rts me kao ovakav uopšte ne interesuje tako da, što se mene tiče, možete odmah da ga ukinete. Ja da plaćam režimsku televiziju (danas se uvlače Vučiću a sutra nekom drugom), jednostavno neću. Kada budu imali nešto što bi voleo da gledam, platiću (normalno, samo srazmerno ponuđenim), dotle, sjašite više sa rts-om.

Grgur

pre 8 godina

moj otac prima 16 hiljada penziju, pored ostalih dazbina ovo mu je vise od 3% primanja. pa ima li to smisla? iz protesta zbog njega nece ni njegov sin placati. nek im plate radasin, radoslav, radenko, radojka ili neka izgori celo selo, bas me briga!

Maki

pre 8 godina

Ako je taj RTS vlasnistvo gradjana Srbije onda,molim lepo,plate zaposlenih na minimalcu,pretplata 22,5 dinara,shodno bogatstvu gradjana Srbije.
Pa ne mogu ja da budem suvlasnik(zajedno sa svim gradjanima Srbije)necega sto ima Evropske standarde kada zivim po srpskom!!!
Narode spremaj se,...,Vucicu,procesljaj malo po arhivi tog RTS-a da vidis sta si govorio o ovoj temi,pa izadji pred narod,ako imas obraza!!!!

mozda da a mozda ne

pre 8 godina

Pazi da ti ne platim ugasite se to me briga kao sto je i vas bilo briga da izvestavate kako je u Kraljevu opljackan Magnohrom i Fabrika Vagona koja je zaposljavala 12 000 radnika.Noga da vas ne gledam pa sami sebi reprizirajte Bolji zivot

I am Weasel

pre 8 godina

Kada bi svi bojkotovali pretplatu, pardon taksu, pardon harač, baš me zanima kako bi uspeli da nas sve sankcionišu. Dok ne dignemo glas složno, jahaće nas ko god da dođe na vlast jer niko od njih ne ulazi u politiku da bi narodu bilo bolje. Napravili su komediju od države koju niko ne poštuje, sada bi još i da nam se podsmevaju. Gruba računica je da se tako skupi 5 miliona evra mesečno. Pa od tolikih para bi se i baba češkala; ponovo; i ponovo!

Dejan

pre 8 godina

Ako ne mogu sami da se finasiraju od reklama kao drugi neka se ugase necemo mi kao narod da dajemo nekom plate po 150-200 hiljade. Ljudi PRETPLATA JE PREVARA, PRETPLATA STOP.

Enes

pre 8 godina

Kada mi odnosno nam obezbedite platu sa kojom cemo moci da placamo stan, struju, vodu, telefon i da jedemo onda mozete i 500 dinara za RTS.
Do tad, ako treba do Stazbura cu da se tuzim da placam necu. Sram Vas bre bilo. Imam zavrsen fakultet a moram da radim za platu od 200 eura i hocete jos??? Necu bre ni struju i vodu da placam. A da ne pominjem da je drzava mojim rodteljima duzna plate jos 1990 godine i da imaju izvrsnu presudu. Kad meni MOJA drzava vrati pare tad moze da ocekuje nesto od mene. Jos jednom sram Vas bilo, sve vas koji uvodite nove namete na nas gradjane.
Pitate se zasto maldi idu? Hocete da nas ubijete ovako.

Idemo u Strazbur

pre 8 godina

Struja - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Voda - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Telefon - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Internet - treba mi - placam
ne placam iskljuce
RTS - NE treba mi - placam
ne placam - iskljuce

Moze biti taksa, porez, sta god zelite, nemate pravni osnov za naplatu, niti ugovor, bukvalno nista, isto to cete i dobiti od mene.

sasa

pre 8 godina

moj otac je redovno placao pretplatu i ispao smesan jer mnogi nisu placali godinama i nikom nista, zasto se njemu neumanji porez za to vreme ili na neki drugi nacin toliko smo jadna drzava da to nema nigde.

Nikola

pre 8 godina

Pretpalta je imala element dobrovoljnosti i vucic je uveockao taksu posle onolikog pljuvanja ds... ako oni opet pobede na izborima ja cu se upucati i kraj.

Goran

pre 8 godina

Alo gospodo. Ako pricamo o tehnixkom delu problem za naplatu nemate. Date nalog SBB da kodira kanal i ko hoce da gleda RTS plati iznos koji utvrdite. Oni koji poseduju digitalne prijemnike takodje mogu da se regulisu na slican nacin. Kada postignete taj kvalitet o kom pricate docicete u situaciju da imate veliki broj pretplatnika. Sadasnjom programskom i uredjivackom politikom ne zasluzujete da placamo istu cenu za jedan HBO i RTS. Iskreno vise sam za HBO. Kazete bice bolje, ajde pokazite to bolje pa eto i nas. Narod nema pare za akontaciju, pogorovo ne za proizvod koji ne valja vec par decenija unazad....

Maki

pre 8 godina

I dalje ne vidim obećanje da će taksa da izbaci reklame iz programa, kao što je to slučaj kod BBC. Ako nastave sa praksom "i taksa i reklame", od celog posla nema ništa. Potom, šta će biti sa nama koji ne gledamo TV uopšte, hoćemo li kao i do sada da potpišemo izjavu o tome i da budemo oslobođeni plaćanja, ili to više ne važi? Da li je broj zaposlenih optimalan i kako je Radoš Bajić uspeo da dobije novac i ONOLIKI prostor na nacionalnoj televiziji, iako je manjak profesionalnih znanja iz raznih oblasti relevantnih za obimne projekte koje je radio, više nego evidentan?

zzzz

pre 8 godina

ja nisam placao nikad,pa necu ni sad,ne gledam rts,dosta mi je repriza serija i filmova od sto godina...neka se dogovore se kablovskim operaterima...

anarhista

pre 8 godina

RTS je odvratno loša televizija,seljačke serije,šarenice i brojanice...sport na svim programima sve je gora i gora.Kad pomislim da to smeće moram da plaćam....

Glupan

pre 8 godina

Besplatnim radioaktivnim đubretom komercijalnih televizija spržili ste nam mozak, pa nam naplaćujete navodni kulturni sadržaj, koji(tako smlaćeni) ne razumemo, niti nas suštinski oplemenjuje. A sama televizija javnog servisa tako odrođena od naroda, živi svoj samoproglašeni renome, profesionalnosti, informisanosti, i samokritične kulturne, i umetničke vrednosti. Odsečenom komunikacijom od naroda, obraćujući se simuliranoj, konstruisanoj probranoj intelektualnoj eliti. I narodu kojem se isporučuje najveći deo računa za održavanje, i izdržavanje. Plaća se samo simulacija, i čista manipulacija.
Drugo, nameće nam se diktat kupovine, i uskraćuje nam se osnovno slobodno pravo kao kupca i konzumenta, da biramo šta želimo da kupimo a šta ne.

Zoran

pre 8 godina

Na radio u kola isto pretplata.

Ja imam aradio na mobilnom, trebalo bi i to da se naplati.

Znaci ima da s eplaca:

TV, radio, radio u kolima i mobilni.

Goran

pre 8 godina

Nije fer...ljudi koji ne zele da imaju RTS neka im iskljuce i nema placanja...kao ja npr. neka kablovski operateri ovu javnu kucu stave u paket i neka svako iskljuci. Mada tu taksu bi trebali placati operateri jer oni emituju njihov prazan signal :-)

88

pre 8 godina

Ja imam kablovsku placam je, zasto bi sada posebno placao rts, kad ga imam na kablovskoj i placam njima, neka se dogovore sa operaterima... Bezobrazluk!

Varjag

pre 8 godina

Spadam u onu grupu gradjana koji placa sve obaveze. Uvek, na vreme. Samim tim i RTS. Zato mislim da mogu i da kritikujem.

Dakle, kad gledam javni servis suseda, HRT, odmah vidim tehnicku superiornost. Dajte nesto uradite ljudi. O programu koji nije informativni, necu da pisem, iznerviracu se.

I naravno, hocu da vidim svaki srpski tim ili sportistu koji ucestvuje na medjunarodnoj sceni.

Mladen

pre 8 godina

RTS kao javni servis treba da bude tu da obaveštava javnost i radi za dobrobit cele nacije . Ali to je daleko od istine.
Obrazovni program po kome je bio poznat RTS2 ne postoji . Po ceo dan skupština i neke emisije koje niko ne gleda . Programska šema ne postoji i jedino što ima sigurno su reklame za popunjavanje vremena . RTS Digital , sada RTS3 je jedno vreme imao noću lep muzički program , DVB-T2 prijemnik sam prikačio na muzičku liniju i ugasim TV i slušao sam muziku . Ali kada grunu reklame , izbace me iz kreveta . Ko je dozvolio da početak reklama ima toliko prodoran zvuk , ne znam , ali Ratel za to oduzima dozvole . I da RTS1 - čuveni režimski dnevnik u pola 8 već 25 godina , Repriza Tri Serije , reklamiranje proizvoda penzionere po ceo dan . Vikend program vode ljudi sumnjivog stepena obrazovanja . Sportski i takmičarski program ima veoma pristrasne komentare (setite se samo Evrovizije i dvosatnog monologa voditeljke) . Kvalitet programa je očajan , radnici neprofesionalni . A radio , u autu . To je uspavanka , nema vesti , nema muzike koja drži pažnju , samo uspavanke . A i prijem je loš svuda po Srbiji . Vojvodina ima koliko-toliko kvalitetan program , nezavistan i promišljen . Inače , DVB-T2 podržava daljinsko blokiranje kanala , neka mi blokiraju RTS , ja ne plaćam nikom ništa i svi srećni .

Блекбирд

pre 8 godina

Пинк не гледам већ осам година. Избрисао сам га. Студио Б већ пар месеци. Немам никакав проблем ни да престанем са РТС-ом.

???

pre 8 godina

Kada bih napisao sta ce dobiti od mene, ne bi mi bio objavljen komentar!
Umesto da gledam jedini srpski klub koji se bori za LS, ja gledam Radasina....Eeej

Marko

pre 8 godina

Ovo je jedina stavka koja ce me naterati da se borim protiv drzave. Ne postoji sansa da platim tu taksu, makar se islo po zatvorima makar se morao suditi. Necu da placam nesto sto ne gledam i sto ne zelim da gledam. Ne interesuje me rts i tacka.

Zoran Loznica

pre 8 godina

#ebe mi se šta UO RTS-a misli o naplati. Ono što ne tražim, to i ne platim. Sudićemo se. Bio zakon ili ne, protiv Ustava je. Ne možete me naterati, bagro! Poreska taksa se naplaćuje na priho i na vlasništvo. Niti prihodujem od RTS, niti sam vlasnik. Ako misle na slogan "RTS - vlasništvo građana Srbije", odreći ću se vlasništva u Službenom Glasniku ako treba.

glasam

pre 8 godina

Zlo se nadvilo nad Srbijom i njenom decom.Crno zlo,pitam se da li nam uopste ima spasa od svih ludaka koji nas jasu i onih koji nameravaju da to rade u buducnosti.Bagro jedna!

Dexter

pre 8 godina

Ima razlike između taksi i poreza. Takse se plaćaju kod ličnih karata, pasoša i sl. tu je element dobrovoljnosti i NIKO ne može zakonski ikog da natera da plati taksu na koju on nije pristao (izuetno sudske takse i sl.), al ne i ovo. Ako imamo zakonsku obavezu da plaćamo kao porez na imovinu, onda je to POREZ.

Goran Bg

pre 8 godina

Stalno bi da naplate nesto sto necemo. Parking mesta naplacuju kao da je zemljiste njihovo. Pretplatu bi da naplate a Vamo nas zaglupljuju sa serijama tipa Selo gori a baba se ceslja. Vamo imaju visoke plate i pricaju kako su uspesni a sa druge strane nemozes ih zaobici jer su monopolisti i u sprezi su sa politickom mafijom koja misli da to sto radi je drzavotvorno. Narod je postao roblje ljudi iz politickih partija , ciju drzavu ne zeli. Odustalo se od zelje da se kaze da se zeli ziveti u Srbiji, jer to nije obecana zemlja pametnih, radnih i postenih, nego zemlja politicki odobnih dupeuvlakaca, uspesnih privrednika iz privatizacija, besnih vozaca dzipova, drzavnih uterivaca taksi,...

mz

pre 8 godina

"Pretplata ima element dobrovoljnosti?" Ha-ha-ha! Dobar vic. A one silne opomene pred utuženje, to je bilo zato što nismo bili dovoljno dobrovoljni? ;-)

Bože blagi, RTS ne može da posluje, ne može da opstane, ne može sam da naplati taksu bez posrednika, a traži nam pare??? Pa šta će nam RTS... hohštapleri najobičniji koji uvek uvlače glave u gu*ice onih koji su na vlasti. Nek ih vlast plaća, ionako su im plate šestocifrene i sedmocifrene. Moja nema nijednu cifru.

Alexa

pre 8 godina

Ne koristim TV. Vec neko vreme sam trajno otkazao kablovsku a nigde nemam ni antenu ni digitalni dekoder. Da li neko misli da iz nekog razloga moram da placam RTS?

Душан

pre 8 godina

Једино две телевизије РТС и Пинк које не гледам јер сам их избрисао са програма.

nemam tv

pre 8 godina

Ljudi moji nemam TV vec 7god. Ne gledam uopste ni jedan jedini program, osim neke utakmice u nekim kaficima. Zasto da placam nesto sto ne koristim?!?!

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

RTS ne gledam više od decenije. Neću ni sada da plaćam kao što nisam plaćao godinama unazad. Ja ne finansiram parazite. To su sve mahom njihovi ljudi zaposleni preko veze, kao uostalom svuda u ovoj sprdnji od države. Neka se oni lepo late nekog produktivnog posla pa da zarade pošteno, a ne da žive od tuđeg rada.

Ne dam pare

pre 8 godina

Ja RTV pretplatu neću da plaćam. Neću da plaćam polupismene starlete i penzionere. Koliko radnika imaju, a koliko penzionera koji rade? Prodajte i tu TV kada ste prodali Studio-B.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Preko brojila ili ne,ja NECU da placam preplatu,a vi mi popisite nesto,e onda ima da radi kratez ili mi iskljucite RTS da me postedite bede u vidu bespumucnog repriziranja izlizanih serija.A da,inace jedino mora da se umre i jedino bas ako neko mora da skapava u ovoj jadnoj i bednoj secikesnoj guberniji.

Android 17

pre 8 godina

Necu nikad razumeti zasto moram da platim taksu ako koristim kablovsku od odredjenog provajdera kao sto je SBB? Zar je RTS u rangu sa HBO pa da placam dodatno za njih?

m.o.

pre 8 godina

Strasno! Em uveli ovu digitalnu da placas svaki mesec,em i ovo sad. Ne placam nista od toga,ali mogu da zamislim kako je mojim roditeljima. Ovo vise nije normalno.

Ben Hur

pre 8 godina

Da li ce nekada neko iz vlasti odgovoriti na pitanje sta je sa nama koji smo redovno izmirivali "dobrovoljnu" pretplatu u odnosu na one koji to nisu? Ispadose ovi drugi pametniji. Ako je zaista to "dobrovoljno" uracunajte mi to kao avans za "obaveznu" taksu? Srbija-zemlja u kojoj oni koji je postuju, ispadaju ovce.

m.o.

pre 8 godina

I ja ga ne gledam. Retko kad ime nesto zanimljivo. Na jutarnji program bacim nekad oko i u retkim slucajevima ako ima neki dobar film. I za njih 500,a cela digitalna mi je 1000.

aca72

pre 8 godina

Sve ako vam je ne platim, zasto da vam platim nesto kad i ne gledam sta da vam kupujem socialni mir. Samo mastajte ja svoje pare krvavo zaradjujem pa kad mogu ja mogu i oni sa RTS-a koji se zadnjih trideset godina nikako da naprave isplativu televiziju nego taksa samo to umeju po grbaci naroda neka zasucu rukave..... Dosta bre vise globe pocrkasmo od gladi....

Banana made in Serbia

pre 8 godina

Koja crna neposlusnost i sloznost kad ce prvi penzioneri da trce da plate cim stigne racun...Jos kad izvrsitelj posalje opomenu i ovi sto galame i bune se,ima odmah da vade pare i plate...Tako ce biti,dobro znam mentalitet naroda serbskog...

mb011

pre 8 godina

a ko ce nama da garantuje kvalitetan program, ko će nama da jasno i glasno kaže kolike su plate "zvezda" rts? ko će nama da kaže gde se troši naš novac od te takse?

drzavna mafija

pre 8 godina

Ja njih uopste ne gledam.
Ne moze niko nista toj mafiji iz drzavnih preduzeca. I politicari pred njima savijaju kicmu.
Mogu samo primetiti, od kada je dosao onaj Bujosevic na celo RTSa, ponovo se sve vise i sve agresivnije prica o toj pretplati.

bottechia

pre 8 godina

mislim da je 100 dinara ok...aj da ljudi imaju za plate...pa znate koliko je to novca kada se pomnozi sa brojem brojila...ako hoce 500 ima da prave serije i emisije... naucne, istorijske...za decu...a ne ranjeni vraba i baba koja se ceslja u nedogled...i da ono blago zakopano

Sergije

pre 8 godina

Ako zelis da vidis da li je nesto potrebo ili ne, ukini ga.
Posle tri dana niko se RTS-a ne bi ni secao. Osim nekoliko hiljda dobro placenih neradnika.

Bojkot

pre 8 godina

Otkako je bila pretplata placao sam iako sam siromah,dok u mom mestu bogatasi nisu hteli da placaju,uvek su govorili neka me tuze a ja cuti bolje da platim 500 negoda imam problema sa drzavom kad gle cuda sad ja sam ispao budala sto sam placao a oni koji su izbegavali oni su pametni!!Pa dokle vise?! U pravu su vecina ja imam MTS paket koji uredno placam i preko njih gledam Rts,sto ne idu u MTS da naplate tih 500din?!!!!!

bice bolje

pre 8 godina

Ne vrede ni 100 dinara, građani da plaćaju naprednjačku izbornu kampanju. A da ne pričam o kablovskoj koju većina korisnika plaća. Državni kriminal.

internet

pre 8 godina

Kako placati predplatu kada recimo nijednu vest novinari ne objave uzivo sa mesta dogadjaja vec pitaju pred kamerama ljude koji su unapred pripremljeni da daju izjave kako njima odgovara !Lazne rijaliti televizije ne treba placati!Cirkus od tv!

Dzeger

pre 8 godina

Ma mora samo da se umre,paraziti jedni,dokle mislite da pljackate ovaj narod.Ja vam je nisam ni dosad placao,a bogami necu ni od sada iz prostog razloga jer nemam televizor u kuci,niti ga gledam.

Aleksandar

pre 8 godina

Sta je bre sa ovim ljudima? Ovi hoce da placas, iako si iskljucen sa grejanja, ovi hoce jos para, iako se finansiraju iz budzeta i preko reklama. E pa dragi moj narode, ovo je dokaz da se primaju ljudi preko tetkino-stricevskih odnosa i preko partija. Dosta vise.

deki

pre 8 godina

Volim sto moraju svi da plate! I muvice koje su se radovale smanjenju plata od 40 hiljada... Kad se odbije od njihovih 15 valjda ce poceti da misle!

максимилијан

pre 8 godina

Нека скремблују канал, па ко хоће нека плати и гледа. А вероватно би их гледало 10 пензионера, можда. А можда и они који још нису научили напамер Радашина, Гигу, Мигу и остале репрезенте наше "културе и традиције".

Inat

pre 8 godina

Pa opet da gledamo bolji život i srećne ljude :-( Lopovska posla ;-) bolje te pare da damo decu sa posebnim potrebama nego ovim lopovima.

негледам ртс

pre 8 godina

ма нећу да плаћам ртс, уопште не гледам тај канал јел на њему нема апсолутно ништа мени занимљиво, ако требам да плаћам онда су то тв прва ,пинк и б92, то су канали на којима увек имам шта да гледам, дакле нећу плаћати ртс.

Pametnjakovic Mladji

pre 8 godina

Lajd da imate nesto da gledam na vasem kanalu i da palacam. Ovako nema nista za gledanje. Taman se necu nervirati sto stalno pustate glupe seriji i reprizirate one iz doba jure. Ugasite slobodno. Ionako ne gledam televizor zadnjih 4-5 god (mozda jedino vesti).
P.S Internet je cudo. Ima svasta na njemu.

Милосав

pre 8 godina

Безобразлук без преседана. Ништа дефинисано, нити умеју да дефинишу, али "дај паре". Безброј питања која немају одговоре. Хотел колику таксу плаћа? За сваку собу? Ако плаћа једну таксу зашто би у зградама такса била за сваки стан? Треба ли да станари преименују зграду у хотел? Друго, колико износи РТС такса а колико РТВ такса? Ако је као што кажу, у Војводини 70% таксе иде РТВ-у, то онда знаћи да је РТС такса у Војводини 150 динара. Остали плаћају 500 динара. Равноправност грађана? Ако неко има два стана таксу плаћа за оба? Ако се ослобађа једне таксе, које? Шта ако је један стан у Новом Саду а други у Београду? Колика је РТС такса тада и који се стан ослобађа таксе....

Viktor

pre 8 godina

A šta sa onima koji već skoro 7-8 godina koriste i plaćaju (imaju ugovor, dobili su risivere na korišćenje) ?
U toj pretplati koju plaćamo ulazi i taj famozni RTS ili šta već, jer kad zakasnimo sa plaćanjem ukidaju sve kanale gde se nalazi i RTS (sem nekih satelitskih kanala koji su besplatni). Isto tako se pitam kako ih nije sramota da nateraju narod da kupuje risivere a posle im naplaćjuju "uslugu" ? (samo ne znam koja usluga je u pitanju). Što lepo nenaprave evidenciju ko koristi - ko nije pretplatnik neke druge "kuće" (ko nema satelitsku, kablovsku, IPTV,....) pa lepo sa njima naprave ugovor. I koje oni to kanale nude za te pare. Pa kome se sviđa neka sklapa ugovor.

juca

pre 8 godina

Ne pada mi na pamet da placam ono sto ne gledam/slusam!!
Placam samo kablovsku jer koristim njihove usluge.
Trziste je otvoreno ko ima bolju uslugu ta usluga se koristi, isto pravilo za sve pa i za vas … borite se, napravite nesto bolje drugacije pa cemo videti.
Nema nista na silu!

Veran Arnautović

pre 8 godina

Poštovana gospodo,kako Vas nije sramota da se prepucavate više oko tv pretplate. Kao korisnik IPTV Srbija ne pada mi napamet da plaćam bilo kakvu dodatnu pretplatu ne od 500 nego ni od 100din. Vaše usluge naplatite od disteributera vašeg programa kablovske,IPTV,satelitske...itd
Veran-Novi Sad

Maki 2

pre 8 godina

Onda cu ja svakog meseca da isporucujem racun RTS-u zato sto moj komsija kosi livade ispod signala sa predajnika i time omogucuje okolini bolji prijem signala.Molim lepo!!! Jeste da to RTS od njega ne trazi tu uslugu,ali i ja ne trazim od RTS-a nista!!!

Toma

pre 8 godina

A narod će i dalje da leči decu sms porukama.. Gde je sport u školama, gde su uslovi za mlade naučnike??? Umesto da se ulaže u budućnost, 'otimaju' iz džepa 500 dinara dok mladi beže a bolesna deca umiru..

garavi

pre 8 godina

a botova nigde da nam objasne da je bolje za nas, za bolje sutra, da moramo plaćati obaveze. e pa botovi da vas cujemo sad??? gde vam je supermen sad??

ivan

pre 8 godina

Ako nisu sposobni da sami obezbede pare za sebe nek idu u stecaj.Sta je taj rts bolji od bezbroj firmi u Srbiji koje su otisle u stecaj.

But

pre 8 godina

Zašto rts ako već uzima pare za "pretplatu", uzima pare i na reklame? Zašto obe stavke, zar jedna nije dovoljna? Koliko brojila ima u Srbiji? Neka bude 2 miliona, puta 4€ (za pretplatu) , to je 8 miliona evra mesečno, ej bre, mesečno . Šta, to je malo? Pa na to još da dodamo i reklame? I posle toga na rts-h gledamo "bolji život" i "srećne ljude", da ne grešim dušu, bio je jednom i "sandokan" (sarkazam)

Tanja

pre 8 godina

Sve sem ugovora koji bi RTS ponudio građanima ili skremblovanja signala je NEZAKONITO. Ne može niko bez ugovornog odnosa da natera ljude na plaćanje, osim poreske uprave. Prema tome, predlažem da se osnuje grupa ili raspiše peticija ne samo protiv ovakvog načina plaćanja, preciznije pljačke, već i da se građani masovno udruže, taj novac koji bi neko da im opljačka za RTS stave u zajednički fond i podnesu grupnu tužbu protiv RTS-a. Ako naši sudovi ne presude po zakonu, uvek postoji sud u Strazburu. Pa da vidimo.

nesha

pre 8 godina

malo mi je neobicno sto ovakve izjave dolaze od funkcionera rts-a a ne vladinih zvanicnika. kao da ja napravim neku organizaciju i govorim javno da svi gradjani srbije moraju da mi placaju po 100din. 'kako god se napravi sistem ali neshina taksa mora da se plati'. hocu reci da ne moze rts da odlucuje da li ce placati pretplata ili ne. to mogu vlada ili skupstina.

Aleksandar

pre 8 godina

Finansirate se iz budzeta, finansirate se od reklama i jos hocete preko nas? E pa ne moze. Niti zakonski moze. Pare u budzetu su pare gradjana. I time vas mi placamo. Posto vas placamo na taj nacin, a cak i kada bi vas placali i na ovaj nacin koji se predlaze, mi onda placamo da gledamo reklame?
Ne, zao mi je, ali sta god smislili, protivzakonito je. A zakonom o obligacionim odnosima, mi nemamo ugovor sa vama.
I vi jos ne shvatate da sve sto ste pokusali, niste ni uspeli. Niti pred narodom, niti pred zakonom. Bolje odustanite i skremblujte kanal. Jeste se digitalizovali? E pa sad ili to ili prodajte RTS.

uhhhhh

pre 8 godina

Placao sam prosle predplate i sve sam ih platio sto sam dobio.
Poznajem mnoge u mojoj okolini koji je nisu placali i prosli su bez posledica.
Ispao sam MAGARCINA, ovim putem svecano obecavam da im necu dati ni dinara. Mogu slobodno da se raspadnu i prodaju.

Klaus Kinski

pre 8 godina

Interesantni komentari...
Tako smo nešto slično razmišljali i mi u Srpskoj, a onda počeše dolaziti plave koverte. Poziv na sud, pa presude unazad za nekoliko godina. I onda se sve "lijepo" platilo. Za svaku godinu dugovanja bila je odvojena "parnica", pa su lijepo sračunali dug televiziji za tu godinu, plus 50 KM za sudske troškove. Da su bar presudili kompletan dug i naplatili troškove jedne parnice... Ovako su ljudi presuđivani po četiri-pet puta i uz dug morali platiti i sudske troškove u iznosu od 200-250 KM.
Nakon toga većina od onih koji su mislili da mogu izbjeći plaćanje RTV takse lopovskoj državi, počeli su uredno da je plaćaju. Bolje i to nego ići na sud te platiti dodatno i sudske troškove.

I ne izbi nikakva buna... I niko ne ode u šumu u hajduke da se bori protiv nepravde... Ono jes' da se narod bunio žestoko, ali pretežno u krugu prijatelja. Nisu organizovani nikakvi javni protesti. Ma kakvi crni protesti, nije se protestovalo ni zbog mnogo većih i ozbiljnijih pljački od strane države (tj. lopova na vlasti).

Pouka je sledeća - ko neće da plaća milom, platiće silom. Pri tom će Televizija naplatiti svoja potraživanja, a opštinski sudovi će dooooobro da zarade. Dakle, pamet u glavu i redovno plaćajte RTV taksu. 500 dinara nije neka stravična suma za platiti, ali kad se nakupi duga pa još doda 25 evra za sud, onda bogami nije lako...
Mene su presudili za 4 godine neplaćanja te famozne takse, i sve uredno odbili od plate. Eto...

Dajte

pre 8 godina

@Tanja Slazem se. Postoji i gradjanska neposlusnost, treba samo da se okupi veliki broj ljudi. Javna preduzeca i servisi, agencije, kancelarije krv nam piju. Dosta je bilo!

pera

pre 8 godina

Od kada ja znam za sebe taj nas "servis" je bio nista drugo nego servis trenutne vlasti a ne naroda..Titov servis,Slobin servis, Vucicev servis je sad postao trenutno al SNS ocigledno nece da finansira da program ide napreDNO sa njihovog racuna...
Meni taj servis stvarno ne treba,sto se mene tice to smece od televizije moze da se ukine,proda ili sta god....
Sa druge strane ima pametnih ljudi,voleo bi da znam koji to zakon mene tera da placam nesto sto ne koristim,ne treba mi..
Citam ovde strucnjake kako komentarisu..docice izvrsitelji,odrace vam kozu sa ledja...naravno doci ce..zato sto je ovo drzava zatucanih sa "skolovanim" polupismenim osobama u vlasti koji zahvaljujuci bas tim zatucanima sedi tamo i cini nam svima "dobro" iz dana u dan...

vlad

pre 8 godina

alo više bre, ugasite više taj rts ako nisu sposobni da sami zarade.Ja radim za 20000 hiljada mesečno bez prijave i jedva sam i to našao o od te bede oce da mi otmu 500 kinti.Ne treba mi RTS, TREBA MI NORMALNO PLACEN posao!!!!!!

vukasin

pre 8 godina

Koliko se secam BBC ima pretplatu takodje ali BBC nema ni jednu jedinu reklamu a o edukativnom programu za decu i odrasle nema potrebe trositi reci.

Dakle Djilas,Saper i ekipa kupe godisnji reklamni medijski prostor na RTS i kome idu te pare ?

U tom slucaju (trenunta situacija) RTS je komercijalna televizija a ne JAVNA kao sto stoji u nazivu.

samo kažem

pre 8 godina

Kao prvo, da bi se plaćalo za javni servis onda to mora i da bude javni servis građana. Znači, nema davanja RTS-u para iz budžeta, što znači da ne sme Vlada da ima ikakav uticaj na RTS, na program, na postavljanje direktora itd a ne bi trebalo da bude ni reklama. Kad to budete u mogućnosti onda se javite za plaćanje za javni servis građana, inače ne piše vam se dobro u bilo kom poštenom sudskom postupku.
Ovako ispada da će građani plaćati duplo da bi Vlada Srbije, tj partija na vlasti, mogla da se reklamira na TV-u.

mikele

pre 8 godina

to je vrsta poreza na tv prijemnik..iako je pdv placen u racunu za tv kad je kupljen oni hoce da im se mjesecno placa navodna pretplata.ista je situacija i sa radim u autu..navodni sokoj uredno bi da naplacuje naknadu za slusanje radia.sledece je naplata oborinskih voda(kisnice) vazduha i sunceve energije!!

тоша шумадинац

pre 8 godina

Све док ме Ртс буде сматрао за безмозгаша нећу да плаћам таксу!!!

Mrle

pre 8 godina

To je ta glupost koja se ceka za ozbiljne stvari cutimo i trpimo ali za ovo pucaju tikve. Samo se ceka povod 05.10.2000 ce da bude decija predstava za ovo sto se sprema. Pa po 200X jedno te isto da placam nema sanse. Svi smo pukli kao lajsne bez dinara i u dugovima i uglavnom za gluposti pucamo ovo je jedna od tih stvari.

Aleksandar

pre 8 godina

Evo male racunice, koliko bi se olesili od para, a da sve ide na plate, posto se vec finansiraju iz budzeta i preko reklama (dobro znamo koliko kosta sekund reklame, u razlicitim terminima)

Oko 3 miliona brojila. 5000 zaposlenih u RTS-u.
3000000 x 500RSD = 1500000000 iliti milijardu i po dinara na mesecnom nivou. 1500000000 / 5000 = 300000 dinara po svakom zaposlenom iliti skoro 2500 evra.
Znaci ovde koja milijarda dinara, pa koja milijarda od reklama, pa jos nesto iz budzeta..... ma %$##%!! se vi iz RTS-a, dzabalebarosi jedni. Cast izuzecima.

Mali Mikica

pre 8 godina

- Ako ukinu reklame ( osim reklame ostalih emisija RTS-a ), kao kod BBC-a.
- Ako svi troškovi budu potpuno transparentni, plate zaposlenih, ali i apsolutno sve ostalo.
- Ako se vrati kvalitet dečijeg i kulturno obrazovnog programa na nivo 80-tih i početka 90-tih.
- Ako socijalno ugroženi budu oslobođeni plaćanja pretplate
- Ako budu politički nepristrasni, i počnu sa nekim istraživačkim novinarstvom ili kakvom god kritičkom stavu
E tad može pretplata.

Zeljko pu

pre 8 godina

Pazi ovako vec placam kablovsku,i pocesah se za vas rts niti ga gledam niti cu ga placati,sto se mene tice ukinite ga i onako to nike gradjanski servis vec politicki,znaci vi mene hocete da primorate da ja gledam i placam alo bre jeste vi normalni???

тоша шумадинац

pre 8 godina

Ако се каже да према истраживањима преко 40%грађана србије подржава Снс зашто онда РТС (јавни сервис) не обијављује мишљење осталих људи у Србији овако таксу нек плаћају напредњаци а остали нека чекају да њихови дођу на власт!!!

u sve se meša:-)

pre 8 godina

Šta bre da se plaća? Pa kožu ste nam skinuli. Kakve takse kavi bakrači. Pa zar za Selo gori a baba se češlja(100 repriza) ili možda za Srećne ljude da Vam plaćamo taksu? Na RTS samo Alvirović vredi i ništa drugo

odrani penzioner

pre 8 godina

Odrase nam kozu sa ledja.
Nikoga nije briga.
Mozemo da jadikujemo da nam bude lakse.
Ako nee platimo,onda smo tek obrali bostan.
Sve je reeseno.
Ja ne znam odakle cu!

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

da smo pametni kao sto nismo pa da ovoj kvazi drzavi ne placamo ama bas nista, dokle god se prema nama budu ponasali kao prema robovima i kmetovima, a na stranu to sto je veliki vodja rekao da ukida i tv pretplatu i bus plus, samo totalni bojkot placanja dazbina drzavi moze da ih natera da nas slusaju, dokle god cutimo i trpimo njihovoj tiraniji i zulumu nece biti kraja!!!

Milan

pre 8 godina

Ne zelim da budem navalentan ali zelim da predlozim nesto. Sya mislite o tome da svako vece pred pocetak vesti sa RTS lupamo u serpe, pravimo galamu itd? Secate se toga ,pretpostavljam da se svi secaju. Medjutim da recimo krenemo vec od sutra sa tim. Molim vas, upalice sigurno, skrenuce se paznja, da narod ne zeli da placa pretplatu. Zamislite sta ce turisti misliti ,sta ce se pricati... Sigurno ce povuci bilo kakav predlog pretplate. Molim vas razmislite, sta nas kosta.

pn

pre 8 godina

Obratiti pažnju na + i - u komentarima ! Nazad-botovi nisu još ušli na ovu vest, pa se vidi pravi odnos ljubavi prema njihovom predsedniku. Sad će oni, tri, četiri...

Прекипело!

pre 8 godina

Гнева има и кипи на све стране. Не смемо ову пљачку дозволити ни по коју цену. Само сложно, одлучно, СОЛИДАРНО и до краја (На крају су Стразбур и српске улице). Лоповима и пљачкашима, који се ни на Устав не осврћу, који газе сопствена предизборна обећања, и који само на лични интерес гледају, треба већ једном стати на пут, или нас неће бити.

Molim lepo

pre 8 godina

Smisao svake takse je naplata za izvrsenu uslugu. Da bi se ista izvrsila, potrebno je da je primalac saglasan sa primanjem usluge tj. da je prima svojom voljom. Ako se ta usluga ne izvrsi ili ne postoji saglasnost primaoca da prihvata uslugu, onda nema ni pretpostavke za naplatom usluge tj. takse.

anticenzura

pre 8 godina

Napisite jasno vlast prevarila gradjane,ukinula pretplatu,uvela taksu. Nije sija,nego vrat. Pa za onih 50% ljubitelja sns treba pretplata da bude 1000, jer to samo oni mogu da gledaju,a nama oatalima da plate 500 da ponekad ukljuximo rts.

3opaH

pre 8 godina

Морам ипак да поновим део једног коментара:

Interesantni komentari...
Tako smo nešto slično razmišljali i mi u Srpskoj, a onda počeše dolaziti plave koverte.

И ако сам дубоко против, и НЕЋУ да плаћам, канда у кога је топуза у њега је и право.
А да ботова нема, нема.

magare

pre 8 godina

Od mene ni dinara necete dobiti za RTS. Zivotom cu braniti pravo na slobodno odlucivanje. Ne gledam RTS i ne zelim ga u mojoj kuci i necu ga placati. Ugasite vise tv bastilju.

Kosmonaut

pre 8 godina

A zasto se niko od vas novinara ne zapita ili upita nadlezne sta gradjani Srbije dobijaju za tih 500 dinara? Za telefon je isto 500 din pretplata al bar dobijes nesto impulsa ukljuceno u tu pretplatu. Javni servis my ass. Da placam za reprize 500 dinara? Nista se ne nudi novo za tih 500 dinara a da placamo unapred ne pada mi napamet. Hoce li ukinuti reklame? Ako vec placam televiziju ne zelim da gledam reklame, da me prekidaju u toku filma ili ne daj boze neke utakmice.

Javni servis treba da bude besplatan i da se finansira iz budzeta, i da bude stvarno servis, a zabavne emisije i sport ostavite specijalizovanin televizijama koje vec placamo po izboru. Rasprodati kompletan zabavni program RTSa i nista im vise ne treba.

Zoki

pre 8 godina

Srbiji je potreban javni radio i TV servis, ono što je sporno je način finansiranja i veličina tog servisa. Sa 3200 zaposlenih, RTS je veći od grčke ERT pre zatvaranja (2700). Ovde treba dodati i RTV sa svojih 1350 zaposlenih, znači sve u svemu preko 3500 ljudi. Mislim da je to previše za jednu malu i siromašnu zemlju. Javni servis ne mora da se takmiči sa komercijalnim po pitanju prenosa sportskih događaja i sl. Dobar deo proizvodnje može da se poveri nezavisnim produkcijskim kućama, kupi se gotov proizvod. Taksa od 6000 dinara godišnje je dodatno opterećenje za mnoge građane. Smanjenjem broja zaposlenih i programa koji se nude, RTS/RTV bi mogla da prepolovi budžet,aonda bi i taksa moglada bude dva puta manja.

Neli

pre 8 godina

Sramota. Retko gled am RTS. Nekada davno Imali SU vrhunski program, a sada nemate sta da gledate, jedne te iste reprize. Uz to Imaju ogromne plate zapisleni.
Narod, koji se hrani u narodnim kuhinjama nema novca za vasu taksu, kaki je vi nazivate. Skinute vec jednom sa programa odvratnu slagalicu - kviz, koji vrtite godinama, kao njenu nesimpaticnu voduteljku...itd...
Sve je jasno u "drzavi Danskoj!"

тоша шумадинац

pre 8 godina

Треба донети закон по коме сваки грађанин треба да плаћа тв таксу али да има право да изабере једну од телевизија са националном фреквенцијом којој највише верује па нек им плаћа зашто би Ртс само узимао новац и био гласило владајуће странке!!!

Realista

pre 8 godina

"U novinarskim udruženjima kažu da bi RTS za novac koji bude direktno dobijao od građana trebalo pre svega da postavi visoke standarde za ostale medije u zemlji."

1. taj novac neće biti "dobijen" kako kažu već OTET.
2. činjenica je da je RTS uvek imao najniže standarde u regionu, program koji u najvećoj meri sačinjavaju reklame i promotivni program vladajućeg "organa", oni nisu u stanju da ponude bilo šta bolje čak ni od zaglupljujućih rijaliti-ja ili španskih sapunica (na svakih 10 minuta filovanih debilnim reklamama za deterdžente i šta sve ne) a kamoli da postave neki standard ( možda jedino standard za najgoru/najomraženiju televiziju u svetu).

Predlažem referendum gde bi se građani izjasnili o tome da li žele da plaćaju za smeće od tv programa ili da se RTS trajno ukine.

U svakom slučaju ja već 7 godina nemam tv u kući, ni antenu, ni kablovsku... sve informacije mogu da pronađem na netu bez da trpim reklame, zulum od 500 od mene mogu slobodno da zaborave jer ga neće dobiti.
poz...

Mile

pre 8 godina

a ko ce nama da garantuje kvalitetan program, ko će nama da jasno i glasno kaže kolike su plate "zvezda" rts? ko će nama da kaže gde se troši naš novac od te takse?
(mb011, 20. avgust 2015 23:15)


Niko

dr

pre 8 godina

Prvo,ja koristim kablovsku televiziju,i to vi morate resiti sa provajderom ko treba da placa taksu,jer ja ne koristim loga antenu i besplatan zemaljski signal. Kao drugo,stavite prst na celo i recite nam da li je realno da covek placa 1.000 dinara za 75 kanala kablovskom operateru,i da placa 500 dinara za dva kanala RTS. Trece uopste ne gledam RTS.

Cobra

pre 8 godina

A najbolji su mi ovi,što kao nikad ne gledaju RTS.A,ovamo kukaju što nije bilo utakmice u utorak,kad je Partizan igrao.A,to i nije posao javnog servisa,da prenosi ligu šampiona,to je posao privatnih televizija.Zadatak RTS je da pravi kulturni i naučno-obrazovni program.Ali,i da ima sve to što tražite,opet bi bili ovakvi komentari.Jednostavno,ne može nam se udovoljiti!

sasa

pre 8 godina

Nemojte spominjati rts molim vas,iznerviram se i nemogu spavati.Televizor ni negledam sem sportskih i filmskih kanala,kako da gledam kad je A.V.non stop na ekranu uz hit serije

czv

pre 8 godina

Ovo je sramota. Zamislite sad da jedna porodica iz npr Valjeva ima dva deteta koji studiraju u Bgu i Novom Sadu, i tamo stanuju privatno. I posto naravno roditelji placaju, oni sad treba da daju dodatnih 1500 mesecno, i jos tri kablovske. Treba li bi da uvedu neki zakon da kablovska placa procenat, a ne mi. I ako nemas tv, ili ga upalis po nekad ti si opet obavezan da placas. Da bar ima nesto na rts-u? Pusti neli novi film za novu godinu, prenose sportska prvenstva, i ostalo su: reprize, reklame i politika.

nema para

pre 8 godina

Moze RTS neka naplacuje a sto onda imamo kablovske operatere i njima placamo i ako bude tako zaboravite reklame i reprize jer ce da zivite sa nasim parama!

Hvala brate iz RS

pre 8 godina

(Klaus Kinski, 20. avgust 2015 22:04)

Klause nije poenta u par stotina ili hiljada ljudi koji ne placaju nego par miliona glasaca koji ne placaju.

Ja

pre 8 godina

Razumem da se plati provajderu za kablovsku ili satelitsku.Ali naplatiti za RTS posebno (tj.ponovo) to je van svake pameti.Kradja.
Daj neka spomenu još jednu zemlju sveta gde TV stanica uzima porez od naroda.

Mitar Mirić

pre 8 godina

tako je to kad se ide grlom u jagode bez valjanog plana naplate... scramblovanjem verujem neće ništa postići osim ako država uceni ostale distributere signala nekim "novim RTS" uslovom, na primer ako se total plaća 1100din. od te cifre deo za RTS-koliki je taj deo neka se sami dogovore to nas ne zanima znači jedino rešenje je da ostali distributeri podele kolač sa državom

Nikola

pre 8 godina

Ja znam kako bi bilo najbolje. Da se svi kanali zakljucaju i onaj ko hoce da gleda neka plati karticu i to je to. Tako sa svim operaterima. SBB umesto 1000. dinara bi placali 1500. dinara. i tako dalje. RTS je televizija koja ima najbolji program od svih televizija sa frekvencijom i dosta ih laze koji kazu da negledaju.

ODVRATNA REC BENEFIT

pre 8 godina

A zašto mora? Ja nikako da ukačim koji je moj benefit od RTS-a zadnjih 20-25 godina...
(debeo, 20. avgust 2015 21:35)

Treba da placas taksu, jer ne kapiras da ti je benefit veci od koristi.

hocete hocete placacete

pre 8 godina

posto je taksa ko ne plati rts-u platice mnogooo vise sudskom izvrsiteljima koji vec sada radosno trljaju ruke i zarezuju olovke a posle ce sve poci normalnim i svoim tokom jer nema nista dzabe

narod kao narod

pre 8 godina

ma sve mozes dirati Srbinu,samo 500 din nikako.jer tu kad dirnes,onda nastaju ovakvi komentari.Kad Srbin, nesto plati,onda hoce da ima uvid u rts,u plate,u izbor programa,ma u sve zivo,a sam je isti i gleda samo kako ce da smuti nesto i da se preko veze ubaci negde kao sto su i ovi u RTS.
Kad vam zakucaju baje iz izvrsiteljskog, ima da platite kao bele lale,i necete pisati vise ovakve komentare.

sdk

pre 8 godina

Dakle RTS znači Radio Televizija Srbije, dakle znači četiri radijska i tri zv programa svakodnevno, dakle znači jedine radio programe koji imaju sadržaj a nisu play liste,dakle TV programi bez rijalitija i turbofolk smeća,dakle oni koji plaćaju kabl u tom paketu plaćaju operaterima (normalno u stranom vlasništvu) za prenos signala i naknadu stranim proizvodjačima signala (HRT RTCG FTV BIH FOX HBO CNN BBC itd),dakle protivnici takse koja se , na ovaj ili onaj način plaća u čitavoj Evropi, prodaju veru za večeru tj za 500 ili mnogo manje kinti mesečno čuje i vidi nešto što nije Pink, Happy , CNN , BBC Rossia Today, HRT itd i tsl, dakle program RTS moraju da budu bolji ali pogledajte komercijalne kanale koji repriziraju i voše i češće, pa nikom ništa,dakle ako želite da budete kolonijalno roblje bunite se protiv pretplate a ne protiv važnijih stvari.

Ljubiša

pre 8 godina

Ma neka nas deru, to je i najmanje sto nam uzimaju.. Ja cu platiti nekako ali uzivanje kad zezam penzionere dok drhtavo drze kintu da plate neprocenjivo !

Cica

pre 8 godina

Stan, kancelarija, vikendica... Znaci 3 takse da placam? Da ne kazem da TV ni ne gledam, niti ga u kancelariji i vikendici i imam...
(NS, 20. avgust 2015 21:52)

Pazi Boga ti, stan, kancelarija, vikendica i ko zna sta jos sto nisi pomenuo. Ako ti je puno a ti preseli kancelariju u vikendicu a stan izdaj. Kazi hvala Bogu sto imas posao. Besan si ti, besan.

marta

pre 8 godina

Zaista neverovatno kakvi se komentari ovde mogu procitati! Vecina komantatora ce bez problema dati 500 dinara za nekoliko paklica cigareta, ali da isti iznos daju za Tv pretplatu to smatraju nedopustivim. Najsmesniji su oni koji navodno gledaju druge programe ali ne i programe RTSa. Steta, bolje bi im bilo da ne gledaju pacija usta "lepotica" na drugim kanalima i skaradne emisije najprizemnijih sadrzaja kojima nas obasipaju razne druge televizije makar gledali reprize na RTSu. Spominjanje pretplate za kablovsku televiziju i pretplate za RTS govori koliko komentatori mesaju babe i zabe.Nadam se da ima razumnih ljudi kojima je stalo da RTS zaista bude jevni servis, a to moze samo ukoliko u svojoj kasi bude imao dovoljno novca za nove projekte. Vlada najbolje zna da li u drzavnoj kasi ima sredstava za to ili je pretplata neophodna. Ne znam postoje li tehnicke mogucnosti da se onima koji imaju kablovsku a ne zele da placaju pretplatu za RTS ukinu sva tri RTSova programa pa neka se zaglupljuju uz svoje omiljene emisije, ionako im nema pomoci.

Sta se palis

pre 8 godina

Sta treba da placamo i satelit ili kablovsku plus i rts? Ma nek dodju bre da ukinu rts ko nece da plati ili mozda nema da plati!!!
(Stefan, 20. avgust 2015 22:20)

Kako ti nije jasno? Satelit i kablovsku mozes a RTS moras. Ako ti dodju i ukinu RTS, tek onda ne valja jer em placas, em ne mozes da gledas.

Cobra

pre 8 godina

A najbolji su mi ovi,što kao nikad ne gledaju RTS.A,ovamo kukaju što nije bilo utakmice u utorak,kad je Partizan igrao.A,to i nije posao javnog servisa,da prenosi ligu šampiona,to je posao privatnih televizija.Zadatak RTS je da pravi kulturni i naučno-obrazovni program.Ali,i da ima sve to što tražite,opet bi bili ovakvi komentari.Jednostavno,ne može nam se udovoljiti!

Klaus Kinski

pre 8 godina

Interesantni komentari...
Tako smo nešto slično razmišljali i mi u Srpskoj, a onda počeše dolaziti plave koverte. Poziv na sud, pa presude unazad za nekoliko godina. I onda se sve "lijepo" platilo. Za svaku godinu dugovanja bila je odvojena "parnica", pa su lijepo sračunali dug televiziji za tu godinu, plus 50 KM za sudske troškove. Da su bar presudili kompletan dug i naplatili troškove jedne parnice... Ovako su ljudi presuđivani po četiri-pet puta i uz dug morali platiti i sudske troškove u iznosu od 200-250 KM.
Nakon toga većina od onih koji su mislili da mogu izbjeći plaćanje RTV takse lopovskoj državi, počeli su uredno da je plaćaju. Bolje i to nego ići na sud te platiti dodatno i sudske troškove.

I ne izbi nikakva buna... I niko ne ode u šumu u hajduke da se bori protiv nepravde... Ono jes' da se narod bunio žestoko, ali pretežno u krugu prijatelja. Nisu organizovani nikakvi javni protesti. Ma kakvi crni protesti, nije se protestovalo ni zbog mnogo većih i ozbiljnijih pljački od strane države (tj. lopova na vlasti).

Pouka je sledeća - ko neće da plaća milom, platiće silom. Pri tom će Televizija naplatiti svoja potraživanja, a opštinski sudovi će dooooobro da zarade. Dakle, pamet u glavu i redovno plaćajte RTV taksu. 500 dinara nije neka stravična suma za platiti, ali kad se nakupi duga pa još doda 25 evra za sud, onda bogami nije lako...
Mene su presudili za 4 godine neplaćanja te famozne takse, i sve uredno odbili od plate. Eto...

Nikola

pre 8 godina

Ja znam kako bi bilo najbolje. Da se svi kanali zakljucaju i onaj ko hoce da gleda neka plati karticu i to je to. Tako sa svim operaterima. SBB umesto 1000. dinara bi placali 1500. dinara. i tako dalje. RTS je televizija koja ima najbolji program od svih televizija sa frekvencijom i dosta ih laze koji kazu da negledaju.

narod kao narod

pre 8 godina

ma sve mozes dirati Srbinu,samo 500 din nikako.jer tu kad dirnes,onda nastaju ovakvi komentari.Kad Srbin, nesto plati,onda hoce da ima uvid u rts,u plate,u izbor programa,ma u sve zivo,a sam je isti i gleda samo kako ce da smuti nesto i da se preko veze ubaci negde kao sto su i ovi u RTS.
Kad vam zakucaju baje iz izvrsiteljskog, ima da platite kao bele lale,i necete pisati vise ovakve komentare.

негледам ртс

pre 8 godina

ма нећу да плаћам ртс, уопште не гледам тај канал јел на њему нема апсолутно ништа мени занимљиво, ако требам да плаћам онда су то тв прва ,пинк и б92, то су канали на којима увек имам шта да гледам, дакле нећу плаћати ртс.

marta

pre 8 godina

Zaista neverovatno kakvi se komentari ovde mogu procitati! Vecina komantatora ce bez problema dati 500 dinara za nekoliko paklica cigareta, ali da isti iznos daju za Tv pretplatu to smatraju nedopustivim. Najsmesniji su oni koji navodno gledaju druge programe ali ne i programe RTSa. Steta, bolje bi im bilo da ne gledaju pacija usta "lepotica" na drugim kanalima i skaradne emisije najprizemnijih sadrzaja kojima nas obasipaju razne druge televizije makar gledali reprize na RTSu. Spominjanje pretplate za kablovsku televiziju i pretplate za RTS govori koliko komentatori mesaju babe i zabe.Nadam se da ima razumnih ljudi kojima je stalo da RTS zaista bude jevni servis, a to moze samo ukoliko u svojoj kasi bude imao dovoljno novca za nove projekte. Vlada najbolje zna da li u drzavnoj kasi ima sredstava za to ili je pretplata neophodna. Ne znam postoje li tehnicke mogucnosti da se onima koji imaju kablovsku a ne zele da placaju pretplatu za RTS ukinu sva tri RTSova programa pa neka se zaglupljuju uz svoje omiljene emisije, ionako im nema pomoci.

Cica

pre 8 godina

Stan, kancelarija, vikendica... Znaci 3 takse da placam? Da ne kazem da TV ni ne gledam, niti ga u kancelariji i vikendici i imam...
(NS, 20. avgust 2015 21:52)

Pazi Boga ti, stan, kancelarija, vikendica i ko zna sta jos sto nisi pomenuo. Ako ti je puno a ti preseli kancelariju u vikendicu a stan izdaj. Kazi hvala Bogu sto imas posao. Besan si ti, besan.

hocete hocete placacete

pre 8 godina

posto je taksa ko ne plati rts-u platice mnogooo vise sudskom izvrsiteljima koji vec sada radosno trljaju ruke i zarezuju olovke a posle ce sve poci normalnim i svoim tokom jer nema nista dzabe

sdk

pre 8 godina

Dakle RTS znači Radio Televizija Srbije, dakle znači četiri radijska i tri zv programa svakodnevno, dakle znači jedine radio programe koji imaju sadržaj a nisu play liste,dakle TV programi bez rijalitija i turbofolk smeća,dakle oni koji plaćaju kabl u tom paketu plaćaju operaterima (normalno u stranom vlasništvu) za prenos signala i naknadu stranim proizvodjačima signala (HRT RTCG FTV BIH FOX HBO CNN BBC itd),dakle protivnici takse koja se , na ovaj ili onaj način plaća u čitavoj Evropi, prodaju veru za večeru tj za 500 ili mnogo manje kinti mesečno čuje i vidi nešto što nije Pink, Happy , CNN , BBC Rossia Today, HRT itd i tsl, dakle program RTS moraju da budu bolji ali pogledajte komercijalne kanale koji repriziraju i voše i češće, pa nikom ništa,dakle ako želite da budete kolonijalno roblje bunite se protiv pretplate a ne protiv važnijih stvari.

Ljubiša

pre 8 godina

Ma neka nas deru, to je i najmanje sto nam uzimaju.. Ja cu platiti nekako ali uzivanje kad zezam penzionere dok drhtavo drze kintu da plate neprocenjivo !

тоша шумадинац

pre 8 godina

Треба донети закон по коме сваки грађанин треба да плаћа тв таксу али да има право да изабере једну од телевизија са националном фреквенцијом којој највише верује па нек им плаћа зашто би Ртс само узимао новац и био гласило владајуће странке!!!

veseljko

pre 8 godina

Koga ja finansiram? *Izbeglice iz tamo negde? Gledao sam pre desetak dana ispovet voditeljke RTS kako je *jadna pobegla iz tamo negde i odmah se *udomila u RTS?Ne , Necu po cenu mog zivota i buducnosti moje porodice da finansiram *tamo nekoga koji je u dilu(RTS+SNS) a mnogi nece to da prenesu.. Ko smo mi(narod), sta smo mi, stoka, tupani, glupani, moroni... Ko vam je obecao neka vas i finansira... Lezilebovici sa koca i konopca!

Varjag

pre 8 godina

Spadam u onu grupu gradjana koji placa sve obaveze. Uvek, na vreme. Samim tim i RTS. Zato mislim da mogu i da kritikujem.

Dakle, kad gledam javni servis suseda, HRT, odmah vidim tehnicku superiornost. Dajte nesto uradite ljudi. O programu koji nije informativni, necu da pisem, iznerviracu se.

I naravno, hocu da vidim svaki srpski tim ili sportistu koji ucestvuje na medjunarodnoj sceni.

D84

pre 8 godina

500 dinara je stvarno mnogo u odnosu na životni standard u Srbiji. Objektivno bi bilo negde između 200 i 300 dinara. Ljudi iz RTS-a će ispasti potpuno bezosećajni ako bude 500, ali potpuno. Zauzvrat, mi građani bi trebalo da tražimo potpunu transparentnost u poslovanju RTS-a. Da vidimo na šta će da troše novac koji im građani budu plaćali.

Sta se palis

pre 8 godina

Sta treba da placamo i satelit ili kablovsku plus i rts? Ma nek dodju bre da ukinu rts ko nece da plati ili mozda nema da plati!!!
(Stefan, 20. avgust 2015 22:20)

Kako ti nije jasno? Satelit i kablovsku mozes a RTS moras. Ako ti dodju i ukinu RTS, tek onda ne valja jer em placas, em ne mozes da gledas.

Petar

pre 8 godina

Znate li vi koliko je 500 dinara mesecno veliki iznos za vecinu gradjana, to je 6000 dinara godisnje, mislim da je 200 dinara mesecno maksimalni iznos za pretplatu, tj taksu. I nemojte misliti da ce i ta trecina sto je placala pretplatu placati taksu, verujem da nece sve dok ostale duznike ne naterate da plate.

Banana made in Serbia

pre 8 godina

Koja crna neposlusnost i sloznost kad ce prvi penzioneri da trce da plate cim stigne racun...Jos kad izvrsitelj posalje opomenu i ovi sto galame i bune se,ima odmah da vade pare i plate...Tako ce biti,dobro znam mentalitet naroda serbskog...

Mile

pre 8 godina

Ja mislim da ljudi ovde ne rauzmeju o cemu se radi. Ovo nije pretplata, ovo je TAKSA i ukoliko se ne bude placala, nema tuzakanja i sudova, vec se slucaj predaje IZVRSITELJIMA! A onda ide administrativna zabrana na penziju/platu, uvid u racune i stedne knjizice, kucanje na vrata i sl.

Daleko da podrzavam ovo (stavise, smatram ovo pljackom), ali sa izvrsiteljima nema sale. Ima ih koji se junace "ma samo nema mi dodju i videce oni". Pricali su tako i za dugovanja za struju, komunalije i sl, pa kada ovi zakucaju, svi manji od makovog zrna. Ja znam samo za jedan slucaj fizickog napada na izvrsitelja. Tako su napravili sistem...

Ovde jedino protesti i masovna gradjanska neposlusnost mogu da daju rezultate, ali od toga nema nista, jer je narod otupeo, a i nesolidarni smo i podlozni maldusju, gledanju sitnih sopstvenih interesa i nemanju osecaja za siru sliku i rad u zajednickom interesu.

EU Citizen

pre 8 godina

Ukinite i privatizujte više te parazite, kome treba "javni servis", u dvadeset prvom veku, a, uostalom, onaj ko ga hoće neka se dobrovoljno prijavi i plaća, od mene ta državna propagandna kuća za uhljebljivanje agitpropovskih plaćenika neće dobiti ni dinar, jer ne samo da ne gledam njih, u kojoj god da se državi zateknem, već dvadeset godina ne gledam nijednu televiziju, poslednji put sam je upalio 9. septembra 2001. kada je zbog ogromnog pritiska net bio zagušen :))

Radoman Božović

pre 8 godina

Nije sporno da je naplata pretplate suprotna ustavu i više nego jednom zakonu. Npr. EPS nema apsolutno nikakvo pravo da vam naplaćuje bilo šta osim struje - sve ostalo je pokušaj vezane trgovine, što je krivično delo. Problem je što su ljudi ovde toliko otupeli da nema više ko da se pobuni. Da, u komentarima svi viču "ne dam ništa", ali kad vam zakucaju na vrata svi će da vade pare. Čak su i advokati u fazonu da neće da se kače sa državnom mafijom po pitanju pretplate. Tako da piši propalo, jahaće nas dok ne pocrkamo, ovi ili neki drugi, svejedno.

ODVRATNA REC BENEFIT

pre 8 godina

A zašto mora? Ja nikako da ukačim koji je moj benefit od RTS-a zadnjih 20-25 godina...
(debeo, 20. avgust 2015 21:35)

Treba da placas taksu, jer ne kapiras da ti je benefit veci od koristi.

Vuk

pre 8 godina

Moze. Ali tek kada vratite ozbiljan skolski program kao pre 30 godina i dokumentarni program tipa Opstanak, a ne da ih formiraju Rodjaci sa sela i ostale budalasrine na ciju produkciju bacate pare. Do tada, nema sanse.

Nikola

pre 8 godina

Hajde ovako: ja taj RTS niti gledam putem TV-a (izbrisao sam ga), niti slušam putem radija, a na internet sajt navraćam retko, mada to mogu iz bilo kog dela sveta.
Iako, dakle, ne konzumiram RTS, ja već plaćam svom kablovskom operateru koji ga naravno ima u ponudi.
Dakle, što bih DVA puta platio ono što inače ne konzumiram?

Mrš bre!

pre 8 godina

E sa ovim ste ga ugasili 100%!
Ala će da se robija majko mila,pa to neće u istoriji biti zabeleženo da jedan narod pohapsi toliko političara i strpa u zatvor odjednom!Živi bili pa videli,a vala ne plaćam ni taksu ni pretplatu,naćićete me u šumi...pa ko kome dođe glave!?

garavi

pre 8 godina

da li je neko kako treba u državi u rts u??? sta bre da plaćamo???? ko je ovde lud??? pa cela Srbija ima sbb ili nekog drugog operatera. zasto od njih ne naplatite???? zasto ste lopovi??? ama dinar 1 nećete dobiti od mene...

bottechia

pre 8 godina

mislim da je 100 dinara ok...aj da ljudi imaju za plate...pa znate koliko je to novca kada se pomnozi sa brojem brojila...ako hoce 500 ima da prave serije i emisije... naucne, istorijske...za decu...a ne ranjeni vraba i baba koja se ceslja u nedogled...i da ono blago zakopano

Dejan

pre 8 godina

Ako ne mogu sami da se finasiraju od reklama kao drugi neka se ugase necemo mi kao narod da dajemo nekom plate po 150-200 hiljade. Ljudi PRETPLATA JE PREVARA, PRETPLATA STOP.

Milan Petkovic

pre 8 godina

Novosadjani plaćaju taksu 150 dinara za RTS i 350 dinara za svoj regionalni javni servis RTV.
Nišlije, Kragujevčani,Leskovčani plaćaju 500 dinara RTS da gledaju novosadski dnevnik i beogradsku hroniku a nemaju pravo na regionalne javne servise. Zašto nas diskriminišete i derete? Mi treba da plaćamo taksu za RTS kao i žitelji Vojvodine 150 dinara i ni paru preko toga!

Nikola

pre 8 godina

Pretpalta je imala element dobrovoljnosti i vucic je uveockao taksu posle onolikog pljuvanja ds... ako oni opet pobede na izborima ja cu se upucati i kraj.

Lik

pre 8 godina

Ima da plaćate nego šta, jer ste kukavice! Ovo je taksa i ako ne platite kreću izvršitelji. Sad se kuražite ali kada oni krenu bićete mali i jadni. Bedan si narode kada nemaš svest da od tebe sve zavisi i da imaš snagu da te dripce oduvaš na robiju momentalno.

sasa

pre 8 godina

moj otac je redovno placao pretplatu i ispao smesan jer mnogi nisu placali godinama i nikom nista, zasto se njemu neumanji porez za to vreme ili na neki drugi nacin toliko smo jadna drzava da to nema nigde.

moreee

pre 8 godina

A kolike su vam plate i koliko zaposlenih ima rts, ja da se pitam ja bih privatizovao rts....o kom nezavisnom servisu govorite kad je to servis vladajuce stranke....

ocajnici u srbiji

pre 8 godina

ikomu placam kablovsku 800 din mesecno,a samo rts cu morati 500 mesecno,internet 1600,tih 500 mi preliva casu opako sa obzirom da ne radim vec godinu dana,a posla nigde na vidiku

hoce li rts da prenosi formulu 1,wrc,profi boks,koliko puta ce da okrenu selo gori a baba se smeska

za koga 500 din mesecno,za voditeljke u minicima koje pokazuju noge i trenutnu temperaturu

pa zar je malo svih pritisaka po ovom narodu,i jos im treba tih 500 dinara da izvuku iz praznih dzepova

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Preko brojila ili ne,ja NECU da placam preplatu,a vi mi popisite nesto,e onda ima da radi kratez ili mi iskljucite RTS da me postedite bede u vidu bespumucnog repriziranja izlizanih serija.A da,inace jedino mora da se umre i jedino bas ako neko mora da skapava u ovoj jadnoj i bednoj secikesnoj guberniji.

Ben Hur

pre 8 godina

Da li ce nekada neko iz vlasti odgovoriti na pitanje sta je sa nama koji smo redovno izmirivali "dobrovoljnu" pretplatu u odnosu na one koji to nisu? Ispadose ovi drugi pametniji. Ako je zaista to "dobrovoljno" uracunajte mi to kao avans za "obaveznu" taksu? Srbija-zemlja u kojoj oni koji je postuju, ispadaju ovce.

anarhista

pre 8 godina

RTS je odvratno loša televizija,seljačke serije,šarenice i brojanice...sport na svim programima sve je gora i gora.Kad pomislim da to smeće moram da plaćam....

Grgur

pre 8 godina

moj otac prima 16 hiljada penziju, pored ostalih dazbina ovo mu je vise od 3% primanja. pa ima li to smisla? iz protesta zbog njega nece ni njegov sin placati. nek im plate radasin, radoslav, radenko, radojka ili neka izgori celo selo, bas me briga!

Душан

pre 8 godina

Једино две телевизије РТС и Пинк које не гледам јер сам их избрисао са програма.

Ivan

pre 8 godina

Pretplatu je placala trecina obveznika. Ja sam bio jedan u toj trecini. Sta smo dobili kao povlasticu ili zauzvrat i zasto nam tada niko nije rekao da placanje nije obavezno vec fakultativno. Smucili ste nam se, bilo da smo jedni od onih koji smo placali pretplatu ili ne.

Ana

pre 8 godina

Ne gledam RTS i necu da ga gledam. Necu da placam nesto sto ne konzumiram. Nadjite nacina da mi ukinete kanal, to je sada moguce. Ali ne, vi hocete da nas predjete i naterate da svi placamo bez obzira da li ga gledamo ili ne. To vam nece proci. Sram vas bilo, lopovi.

Idemo u Strazbur

pre 8 godina

Struja - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Voda - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Telefon - treba mi - placam
ne placam - iskljuce
Internet - treba mi - placam
ne placam iskljuce
RTS - NE treba mi - placam
ne placam - iskljuce

Moze biti taksa, porez, sta god zelite, nemate pravni osnov za naplatu, niti ugovor, bukvalno nista, isto to cete i dobiti od mene.

Maki 2

pre 8 godina

Onda cu ja svakog meseca da isporucujem racun RTS-u zato sto moj komsija kosi livade ispod signala sa predajnika i time omogucuje okolini bolji prijem signala.Molim lepo!!! Jeste da to RTS od njega ne trazi tu uslugu,ali i ja ne trazim od RTS-a nista!!!

Srbin

pre 8 godina

Neću da plaćam, možete odma u zatvor da me vidite , lopovi , siledžije. Kolko ljudi živi od 100e mesečno, ne mogu ni da žive ko ljudi a ocete da vam plate 500din. Kad jednom pukne ovom narodu. ..uh , jedva čekam.

krajisnik

pre 8 godina

Zar Ziki sarenici da dajem platu i onoj Natasi voditeljki i brdu neradnika, izuzev Memedovica koji je svjetla tacka u cijeloj Srbiji. Ostali kao ispali iz srednjeg vijeka sa sve narodnim orkestrom rts-a!!!

Zoran

pre 8 godina

Na radio u kola isto pretplata.

Ja imam aradio na mobilnom, trebalo bi i to da se naplati.

Znaci ima da s eplaca:

TV, radio, radio u kolima i mobilni.

Neli

pre 8 godina

Sramota. Retko gled am RTS. Nekada davno Imali SU vrhunski program, a sada nemate sta da gledate, jedne te iste reprize. Uz to Imaju ogromne plate zapisleni.
Narod, koji se hrani u narodnim kuhinjama nema novca za vasu taksu, kaki je vi nazivate. Skinute vec jednom sa programa odvratnu slagalicu - kviz, koji vrtite godinama, kao njenu nesimpaticnu voduteljku...itd...
Sve je jasno u "drzavi Danskoj!"

3opaH

pre 8 godina

Морам ипак да поновим део једног коментара:

Interesantni komentari...
Tako smo nešto slično razmišljali i mi u Srpskoj, a onda počeše dolaziti plave koverte.

И ако сам дубоко против, и НЕЋУ да плаћам, канда у кога је топуза у њега је и право.
А да ботова нема, нема.

djuka8

pre 8 godina

ja necu da placam vasu taksu i vi meni slobodno ukinite rts.500 za rts,za registraciju vozila,za puteve,za poreze,za akcize za gorivo-cigarete-alkohol.pa najbolje ja kad dobijem platu da vam je dam celu i bilo bi vam malo.ne dam ni dinar

Maki

pre 8 godina

I dalje ne vidim obećanje da će taksa da izbaci reklame iz programa, kao što je to slučaj kod BBC. Ako nastave sa praksom "i taksa i reklame", od celog posla nema ništa. Potom, šta će biti sa nama koji ne gledamo TV uopšte, hoćemo li kao i do sada da potpišemo izjavu o tome i da budemo oslobođeni plaćanja, ili to više ne važi? Da li je broj zaposlenih optimalan i kako je Radoš Bajić uspeo da dobije novac i ONOLIKI prostor na nacionalnoj televiziji, iako je manjak profesionalnih znanja iz raznih oblasti relevantnih za obimne projekte koje je radio, više nego evidentan?

???

pre 8 godina

Kada bih napisao sta ce dobiti od mene, ne bi mi bio objavljen komentar!
Umesto da gledam jedini srpski klub koji se bori za LS, ja gledam Radasina....Eeej

mali mikica

pre 8 godina

Kada je pre neku godinu uvedeno placanje pretplate RTS preko strujomera novine su objavile da u Srbiji ima 3.200.000 strujomera. Posto se sada uvodi taksa, koja vise nije dobrovoljna, nego obavezna logicno je predpostaviti da ce naplata takse za javni TV servis biti stopostotna. To u brojkama izgleda ovako : 3.200.000 x 500 dinara = 1.600.000.000 ( milijarda i sest stotina miliona dinara) a u evrima to je 1.600.000.000 : 121 = 13.223.140 (trinaest miliona dvestotine dvadesettri hiljade sto cetrdeset evra. Na godisnjem nivou to ce biti 12 puta vise, dakle, 13.223.140 x 12 = 158 miliona evra i nesto jos sitno pride. Bas me zanima hocemo li to makar priblizno osetiti u programu RTSa ?

Nenad

pre 8 godina

Član 58. Ustava jamči pravo na imovinu, koje ima temelj u svojini. Ustav kaže da svi građani mogu mirno da uživaju u svojim sredstvima, u koja spada i novac. Ako neko građane tera da plaćaju nešto što neće, onda im nameće porez na dobit koju nemaju i tako narušava njihovo pravo na svojinu nad novcem.

nemam tv

pre 8 godina

Ljudi moji nemam TV vec 7god. Ne gledam uopste ni jedan jedini program, osim neke utakmice u nekim kaficima. Zasto da placam nesto sto ne koristim?!?!

deki

pre 8 godina

Volim sto moraju svi da plate! I muvice koje su se radovale smanjenju plata od 40 hiljada... Kad se odbije od njihovih 15 valjda ce poceti da misle!

mz

pre 8 godina

"Pretplata ima element dobrovoljnosti?" Ha-ha-ha! Dobar vic. A one silne opomene pred utuženje, to je bilo zato što nismo bili dovoljno dobrovoljni? ;-)

Bože blagi, RTS ne može da posluje, ne može da opstane, ne može sam da naplati taksu bez posrednika, a traži nam pare??? Pa šta će nam RTS... hohštapleri najobičniji koji uvek uvlače glave u gu*ice onih koji su na vlasti. Nek ih vlast plaća, ionako su im plate šestocifrene i sedmocifrene. Moja nema nijednu cifru.

Alexa

pre 8 godina

Ne koristim TV. Vec neko vreme sam trajno otkazao kablovsku a nigde nemam ni antenu ni digitalni dekoder. Da li neko misli da iz nekog razloga moram da placam RTS?

Marko

pre 8 godina

Ovo je jedina stavka koja ce me naterati da se borim protiv drzave. Ne postoji sansa da platim tu taksu, makar se islo po zatvorima makar se morao suditi. Necu da placam nesto sto ne gledam i sto ne zelim da gledam. Ne interesuje me rts i tacka.

magarac

pre 8 godina

..."Pretplata ima element dobrovoljnosti, a taksa ne. --- --- ---
--- --- --- kada je bila pretplata u pitanju, znači da se taj model nije pokazao dovoljno dobrim", objašnjava Saša Mirković, državni sekretar Ministarstva informisanja."...

Ovo "objašnjenje" pokazuje veličinu neznanja i diletantizma koji je zahvatio ovo ("napredno") društvo!

Pretplata - nema nikakav elemenat dobrovoljnosti, nego se zasniva na Ugovoru koji zaključuju dve zainteresovane strane, pa postaje ugovorna obaveza...
Problem (za RTS) je taj što je mali broj onih koji su zainteresovani za njihov proizvod-uslugu, pa se ni ne usuđuju da ponude zaključivanje takvih ugovora.
Zakon o obligacionim odnosima je vrlo jasan, i bezbroj puta je već rečeno, da NIKO NEMA OBAVEZU da plati uslugu koju nije tražio (ugovorio), pa se ne može naplaćivati ni pretplata za RTS, bez obzira što oni emituju svoju "uslugu" tako da je svima dostupna...
Ako se radi o nečemu što se zove "taksa", to je druga vrsta nameta, nešto kao porez, ali i za porez (bilo koje vrste) MORA da postoji neki objektivan osnov - ne može se naplaćivati samo tako, zato jer se to nekome tako hoće!
Po takvom shvatanju, sutra se može uvesti i taksa na vozove, poštu, ili neku drugu javnu uslugu, koja je svima dostupna...
Za voz se plaća vozna karta, a za poštanske usluge - poštarina, ali samo onda kada se te stvari koriste. RTS ne može da bude izuzetak!
Imaće posla Ustavni Sud, ako ga u ovoj zemlji još uopšte ima...

Maki

pre 8 godina

Ako je taj RTS vlasnistvo gradjana Srbije onda,molim lepo,plate zaposlenih na minimalcu,pretplata 22,5 dinara,shodno bogatstvu gradjana Srbije.
Pa ne mogu ja da budem suvlasnik(zajedno sa svim gradjanima Srbije)necega sto ima Evropske standarde kada zivim po srpskom!!!
Narode spremaj se,...,Vucicu,procesljaj malo po arhivi tog RTS-a da vidis sta si govorio o ovoj temi,pa izadji pred narod,ako imas obraza!!!!

garavi

pre 8 godina

ljudi, braco nemam reci i ne znam sta da pisem vise. ako opsujem nece mi objaviti kom. iskreno se nadam nekom bojkotu. a za izbore znate sta vam je ciniti. sve sem sns-ovaca.

u sve se meša:-)

pre 8 godina

Šta bre da se plaća? Pa kožu ste nam skinuli. Kakve takse kavi bakrači. Pa zar za Selo gori a baba se češlja(100 repriza) ili možda za Srećne ljude da Vam plaćamo taksu? Na RTS samo Alvirović vredi i ništa drugo

Zoran

pre 8 godina

Nema šanse da iko više plati Rts.Izbore će izgubiti onaj koji opet uvede plaćanje ove gluposti.Ne damo pare parazitima!Neka lepo gospoda izađu na tržište, pa zarade sebi plate.

vlad

pre 8 godina

Kako se ova bezobrazna vlast osilila i kako lako zavlači ruke u naše novčanike. Niko građane ne pita kakav rts hoće i da li uopšte imamo želju da ga gledamo. Leteće Vučić sa vlasti samo tako, s obzirom koliko je zla narodu do sada naneo. Valjda građane Srbije smatra robovima, koji moraju ćutke da trpe sve kaprice vladajuće sns garniture.

geograf

pre 8 godina

Ako vam plaćam pretplatu i taksu neću da gledam reklame jer vas ja finansiram! A ne gledam rts i nemam tv jer uništava socijalni život u porodici i neću da vam plaćam nikada.

radoznali posmatrac :)

pre 8 godina

ovo me potseca na razbojnicku bandu koja prepada coveka u nekom kraju, kad mu opljackaju sav novac do gole koze, "daju mu" ciglu, tako da ga "nisu" opljackali, nego su mu "prodali ciglu"

e tako potrosacima RTS hoce da "proda ciglu". e pa, sta cemo ako neko ne zeli ciglu, tj ne treba mu? hipoteticno, sta ako ne zeli da gleda "javni" "servis" "drzave" srbije, jer vec uredno placa kablovsku ili slicno gde gleda kvalitetne sadrzaje koji ga interesuju, za razliku od RTS-a? ne uvaljujte potrosacima "ciglu", ne treba nam vasa "cigla", ako nemate para da finansirate RTS - ugasite ga momentalno sto se nas tice ili ga prodajte nekom tycoonu za cash, a neradnike naprimane preko partijskih veza koji tamo "rade" najurite nazad na njive sa kojih su i dosli, hvala lepo unapred.

Bobo

pre 8 godina

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke.
Sve u svemu, ni ovaj pokušaj guranja ruku u naše džepove u cilju večitog parazitiranja, nema pravni osnov.

Nislija

pre 8 godina

ja imam SBB koji placam hiljadu i nesto dinara preko njega mi idu svi kanali!tako da ako treba nekom da se naplate 500dinara idite kod njih jer preko njih ide ili dodjite uzmite mi tv 3 komada jer mi ugovor sa SBB-ON i terajte se...ne mogu vise jer mi niste nista dali a vucic nek uzima tamo njegovima koga zaposljava preko stranke.pu premijeru!!!!

MomaSRB

pre 8 godina

Ljudi moji nemam TV vec 7god. Ne gledam uopste ni jedan jedini program, osim neke utakmice u nekim kaficima. Zasto da placam nesto sto ne koristim?!?!
(nemam tv, 20. avgust 2015 21:20)

Zato sto to velikog spasitelja iz snezne mecave NE INTERESUJE da li ti imas tv ili ne!

Bojkot

pre 8 godina

Otkako je bila pretplata placao sam iako sam siromah,dok u mom mestu bogatasi nisu hteli da placaju,uvek su govorili neka me tuze a ja cuti bolje da platim 500 negoda imam problema sa drzavom kad gle cuda sad ja sam ispao budala sto sam placao a oni koji su izbegavali oni su pametni!!Pa dokle vise?! U pravu su vecina ja imam MTS paket koji uredno placam i preko njih gledam Rts,sto ne idu u MTS da naplate tih 500din?!!!!!

Ne dam pare

pre 8 godina

Ja RTV pretplatu neću da plaćam. Neću da plaćam polupismene starlete i penzionere. Koliko radnika imaju, a koliko penzionera koji rade? Prodajte i tu TV kada ste prodali Studio-B.

glasam

pre 8 godina

Zlo se nadvilo nad Srbijom i njenom decom.Crno zlo,pitam se da li nam uopste ima spasa od svih ludaka koji nas jasu i onih koji nameravaju da to rade u buducnosti.Bagro jedna!

Блекбирд

pre 8 godina

Пинк не гледам већ осам година. Избрисао сам га. Студио Б већ пар месеци. Немам никакав проблем ни да престанем са РТС-ом.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

RTS ne gledam više od decenije. Neću ni sada da plaćam kao što nisam plaćao godinama unazad. Ja ne finansiram parazite. To su sve mahom njihovi ljudi zaposleni preko veze, kao uostalom svuda u ovoj sprdnji od države. Neka se oni lepo late nekog produktivnog posla pa da zarade pošteno, a ne da žive od tuđeg rada.

Милосав

pre 8 godina

Безобразлук без преседана. Ништа дефинисано, нити умеју да дефинишу, али "дај паре". Безброј питања која немају одговоре. Хотел колику таксу плаћа? За сваку собу? Ако плаћа једну таксу зашто би у зградама такса била за сваки стан? Треба ли да станари преименују зграду у хотел? Друго, колико износи РТС такса а колико РТВ такса? Ако је као што кажу, у Војводини 70% таксе иде РТВ-у, то онда знаћи да је РТС такса у Војводини 150 динара. Остали плаћају 500 динара. Равноправност грађана? Ако неко има два стана таксу плаћа за оба? Ако се ослобађа једне таксе, које? Шта ако је један стан у Новом Саду а други у Београду? Колика је РТС такса тада и који се стан ослобађа таксе....

Enes

pre 8 godina

Kada mi odnosno nam obezbedite platu sa kojom cemo moci da placamo stan, struju, vodu, telefon i da jedemo onda mozete i 500 dinara za RTS.
Do tad, ako treba do Stazbura cu da se tuzim da placam necu. Sram Vas bre bilo. Imam zavrsen fakultet a moram da radim za platu od 200 eura i hocete jos??? Necu bre ni struju i vodu da placam. A da ne pominjem da je drzava mojim rodteljima duzna plate jos 1990 godine i da imaju izvrsnu presudu. Kad meni MOJA drzava vrati pare tad moze da ocekuje nesto od mene. Jos jednom sram Vas bilo, sve vas koji uvodite nove namete na nas gradjane.
Pitate se zasto maldi idu? Hocete da nas ubijete ovako.

Aleksandar

pre 8 godina

Svakog dana žalim što 5-og oktobra nisu spaljeni do temelja. Najveće zlo u ovoj zemlji, javni servis vladajuće sekte. Taksu neka vam plaćaju kumašini, Radašini i naravno najveći sin naših naroda i narodnosti koji se ne skidaju sa ekrana. Što bi rekao Ilija Čvorović: "Sad će te da vidite koja je to mafija" - primer Liga Šampiona. Prenose utakmice samo sredom i tako će biti i u grupnoj fazi, dakle u slučaju da se Partizan plasira 3 utakmice će biti samo na Areni. A za te 3 utakmice RTS će naplatiti Areni HD reportažna kola. Za one koji ne znaju, ovo je udruženi zločinački projekat... vlasnik Arena Sporta je Telekom Srbija, a vlasnik Telekom Srbije su građani Srbije (još uvek, dok firer ne proda). Dakle nešto što je naše nam ne daju da gledamo na najvećem kablovskom operateru. Čak i oni koji imaju Arene plaćaju "taksu", gle zanimljivosti od 500 dinara mesečno. I još jedna zanimljiva stvar, najavljuju se specijalizovani kanali RTS-a, dostupni SAMO na IPTV-u, a finansiraće se naravno od takse koju SVI moraju da plaćaju. Znači vi kao "javni servis" hoćete od mene pare da finansirate nešto za šta mi ne dajete mogućnost da gledam (lol, ko zna, možda će stvarno i biti nešto zanimljivo na tim kanalima :D). Ne čačkajte mečku, bolje vam je... ići ćemo do Strazbura bando.

anti botina

pre 8 godina

budite frajeri pa ponudite ugovor, kao svaki davalc usluge digitalnog servisa.Ja, ukoliko imam ugovor sa kabkovskim operaterom za pruzanje usluga, nemam apsolutno nikakvu potrebu da vam placam taksu, pretplatu, porez, dodatni namet.Vi gospodo, vas 5000 lezilebovic dusa prekinite da uzimate pare od reklama, napravite javni servis po regionima zemlje, jer mene a verijem i mnoge druge za....le za beogradsku hroniku, jutarnji program i toliko mnogo drugih beogradskij ......nja kao i za bolji zivot, sina Dragana.....jer da bi bili javni servis svih gradjana, morate da otpustite skoro 70% ljudi iz BG i da lepo zaposlite ljude iz regiona....tako cete imati mozda i neke sanse, ukolko pretplata bude 2 eur....ili 250 RSD....ovako da se baskarite a mi da vam placamo plate za zajebanciju....nece moci nikada.U ostalom proverite kod operatera koliko imaju pretplatnika pa puta pretplata, ako im se isplati neka vam daju ili neka skrembluju kanale za one koji nece da plate, to je bar danas lako.

Crni Đorđije

pre 8 godina

Tu botovi nisu radi kavzi;
Nit' su radi stranačke izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
Koja globa davati ne može,
Ni trpiti birokratskog zuluma;

Zoki

pre 8 godina

Srbiji je potreban javni radio i TV servis, ono što je sporno je način finansiranja i veličina tog servisa. Sa 3200 zaposlenih, RTS je veći od grčke ERT pre zatvaranja (2700). Ovde treba dodati i RTV sa svojih 1350 zaposlenih, znači sve u svemu preko 3500 ljudi. Mislim da je to previše za jednu malu i siromašnu zemlju. Javni servis ne mora da se takmiči sa komercijalnim po pitanju prenosa sportskih događaja i sl. Dobar deo proizvodnje može da se poveri nezavisnim produkcijskim kućama, kupi se gotov proizvod. Taksa od 6000 dinara godišnje je dodatno opterećenje za mnoge građane. Smanjenjem broja zaposlenih i programa koji se nude, RTS/RTV bi mogla da prepolovi budžet,aonda bi i taksa moglada bude dva puta manja.

Milan

pre 8 godina

Ne zelim da budem navalentan ali zelim da predlozim nesto. Sya mislite o tome da svako vece pred pocetak vesti sa RTS lupamo u serpe, pravimo galamu itd? Secate se toga ,pretpostavljam da se svi secaju. Medjutim da recimo krenemo vec od sutra sa tim. Molim vas, upalice sigurno, skrenuce se paznja, da narod ne zeli da placa pretplatu. Zamislite sta ce turisti misliti ,sta ce se pricati... Sigurno ce povuci bilo kakav predlog pretplate. Molim vas razmislite, sta nas kosta.

I nije rts javni servis vec politicki rezimski(kako koji dodje tako se I rts menja)

pre 8 godina

Javni servis , OK ajde onda za pocetak sve na crno belo prihode ,rashode ,sve plate zaposlenih za pocetak da se objavi...
A drugo neka vas placa 500 dinara ko hoce da vas gleda ja vas odavno ne gledam ,jel nema sta da se gleda...

Goran

pre 8 godina

Nije fer...ljudi koji ne zele da imaju RTS neka im iskljuce i nema placanja...kao ja npr. neka kablovski operateri ovu javnu kucu stave u paket i neka svako iskljuci. Mada tu taksu bi trebali placati operateri jer oni emituju njihov prazan signal :-)

Ka - Min

pre 8 godina

Pitam se sta je sledece za naplatu. Silujete nas sa tim RTS-om. Nije vazno ko koga i kada gleda ima da se placa a da je gledanost RTS-a najveca, to je cista LAZ.

mozda da a mozda ne

pre 8 godina

Pazi da ti ne platim ugasite se to me briga kao sto je i vas bilo briga da izvestavate kako je u Kraljevu opljackan Magnohrom i Fabrika Vagona koja je zaposljavala 12 000 radnika.Noga da vas ne gledam pa sami sebi reprizirajte Bolji zivot

papiga

pre 8 godina

ja placam sbb i tu imam rts!? sto da placam samo.rts 500 din kad.ceo.sbb kosta 1036 din? ostavke svi na ulice...nedamo.nas novac ne treba nam jadni rts

Goran

pre 8 godina

Alo gospodo. Ako pricamo o tehnixkom delu problem za naplatu nemate. Date nalog SBB da kodira kanal i ko hoce da gleda RTS plati iznos koji utvrdite. Oni koji poseduju digitalne prijemnike takodje mogu da se regulisu na slican nacin. Kada postignete taj kvalitet o kom pricate docicete u situaciju da imate veliki broj pretplatnika. Sadasnjom programskom i uredjivackom politikom ne zasluzujete da placamo istu cenu za jedan HBO i RTS. Iskreno vise sam za HBO. Kazete bice bolje, ajde pokazite to bolje pa eto i nas. Narod nema pare za akontaciju, pogorovo ne za proizvod koji ne valja vec par decenija unazad....

Grunf

pre 8 godina

Bila ona pretplata,taksa,akciza,formulisali kako god potpuno besmileno trošite radne sate.Naplat će Vam biti jedva 10%.Ako bude i toliko.Ja sam uredno plaćao TV pretplatu i ispao čovek sa ušima do neba zahvaljujući Vama,i sprovodjenju zakona jednakom prema svima.Više Vam je plaćati neću.To je sigurno.Izvolite dodjite vrataumoje kuće su Vam uvek otvorena da mi isečete RTS program.Kada budte javno objavili i u sl.glasniku Imenom i prezimenom JMBG-om ću Vas obavestiti pismenim putem da Vam neću plaćati taksu za RTS i da Vas molim da mi onemogućite gledanje Vašeg programa koji sada čini jedan paket RTS-1,RTS-2,RTS-3.RTS-HD.kao RTV.Dakle Vi to možete srovesti preko kablovskih distributera koji svi u svojoj ponudi imaju razne pakete.Ako imamo osnovni paket,HD paket,Sporstki paktt,Paket z aodrasle,ne vidim razlog zašto ne bi imali i RTS paket pa ko voli da Vas gleda neka Vam i plaća.Niti Vas gledam jer Vam je program besmislen niti imam nameru Više da Vam plaća nešto što inače i ne gledam.Obavezni ste da mi omogućite izbor.Ovo je nasilno uzimanje para od gradjana Srbije.Odakle Vam ideja da Vas ja gledam.Zašto bih Vas gledao.Šta ste Vi.Samoproklamovani Javni servis gradjana u prevodu Reprizna Televizuja Srbije.

aleksandar

pre 8 godina

od mene ni dinara necete videti...gradjanska neposlusnost i da vidite kako savijaju rogove...moje dete 5 dana užina za pare od pretplate televizije koja se u mojoj kuci ne gleda vec godinama...cao zdravo...

vlad

pre 8 godina

Rts me kao ovakav uopšte ne interesuje tako da, što se mene tiče, možete odmah da ga ukinete. Ja da plaćam režimsku televiziju (danas se uvlače Vučiću a sutra nekom drugom), jednostavno neću. Kada budu imali nešto što bi voleo da gledam, platiću (normalno, samo srazmerno ponuđenim), dotle, sjašite više sa rts-om.

Inat

pre 8 godina

Pa opet da gledamo bolji život i srećne ljude :-( Lopovska posla ;-) bolje te pare da damo decu sa posebnim potrebama nego ovim lopovima.

bice bolje

pre 8 godina

Ne vrede ni 100 dinara, građani da plaćaju naprednjačku izbornu kampanju. A da ne pričam o kablovskoj koju većina korisnika plaća. Državni kriminal.

internet

pre 8 godina

Kako placati predplatu kada recimo nijednu vest novinari ne objave uzivo sa mesta dogadjaja vec pitaju pred kamerama ljude koji su unapred pripremljeni da daju izjave kako njima odgovara !Lazne rijaliti televizije ne treba placati!Cirkus od tv!

Zoran Loznica

pre 8 godina

#ebe mi se šta UO RTS-a misli o naplati. Ono što ne tražim, to i ne platim. Sudićemo se. Bio zakon ili ne, protiv Ustava je. Ne možete me naterati, bagro! Poreska taksa se naplaćuje na priho i na vlasništvo. Niti prihodujem od RTS, niti sam vlasnik. Ako misle na slogan "RTS - vlasništvo građana Srbije", odreći ću se vlasništva u Službenom Glasniku ako treba.

Dzeger

pre 8 godina

Ma mora samo da se umre,paraziti jedni,dokle mislite da pljackate ovaj narod.Ja vam je nisam ni dosad placao,a bogami necu ni od sada iz prostog razloga jer nemam televizor u kuci,niti ga gledam.

Viktor

pre 8 godina

A šta sa onima koji već skoro 7-8 godina koriste i plaćaju (imaju ugovor, dobili su risivere na korišćenje) ?
U toj pretplati koju plaćamo ulazi i taj famozni RTS ili šta već, jer kad zakasnimo sa plaćanjem ukidaju sve kanale gde se nalazi i RTS (sem nekih satelitskih kanala koji su besplatni). Isto tako se pitam kako ih nije sramota da nateraju narod da kupuje risivere a posle im naplaćjuju "uslugu" ? (samo ne znam koja usluga je u pitanju). Što lepo nenaprave evidenciju ko koristi - ko nije pretplatnik neke druge "kuće" (ko nema satelitsku, kablovsku, IPTV,....) pa lepo sa njima naprave ugovor. I koje oni to kanale nude za te pare. Pa kome se sviđa neka sklapa ugovor.

Pametnjakovic Mladji

pre 8 godina

Lajd da imate nesto da gledam na vasem kanalu i da palacam. Ovako nema nista za gledanje. Taman se necu nervirati sto stalno pustate glupe seriji i reprizirate one iz doba jure. Ugasite slobodno. Ionako ne gledam televizor zadnjih 4-5 god (mozda jedino vesti).
P.S Internet je cudo. Ima svasta na njemu.

Igor

pre 8 godina

Placao sam pretplatu bez prestanka, upravo zbog izbegavanja provlacenja po sudovima, neprijatnosti, itd... Kada je ukinuta ista, shvatio sam da sam postao budala, kao i dobar broj gradjana ove bedne zemlje! I sada ponovo da ispadam budala!? E pa nece moci, reketasi!!! Zakon o javnom oglasavanju kaze da RTS NE SME da emituje reklame, a one na svakom koraku, sponzori glupih emisija, kvizova, sarenica i ostalih majmunarija na svakom sekundu!!! Visak skoro 60 posto zaposlenih, lenjivci, naviknuti na drzavne jasle! E pa nece moci!!! Makar do krvi doslo!!! Kada budu napravili ozbiljan skolski i naucni program, emisije tipa Opstanka, Nevena, Prica iz Nepricava i ostalog, prvi bih se prijavio da placam, ovako cu ih puskom rasterati!!!!!!!!

zzzz

pre 8 godina

ja nisam placao nikad,pa necu ni sad,ne gledam rts,dosta mi je repriza serija i filmova od sto godina...neka se dogovore se kablovskim operaterima...

Dexter

pre 8 godina

Ima razlike između taksi i poreza. Takse se plaćaju kod ličnih karata, pasoša i sl. tu je element dobrovoljnosti i NIKO ne može zakonski ikog da natera da plati taksu na koju on nije pristao (izuetno sudske takse i sl.), al ne i ovo. Ako imamo zakonsku obavezu da plaćamo kao porez na imovinu, onda je to POREZ.

socijalni slucaj

pre 8 godina

Dosta je bilo paraziti? Sta ste dosada uradili za dobrobit gradjana? Udarili ste kamatu na kamatu, akcize, poreze na sve i sva, smanjili plate i penzije, izrodili nekakve notare i izvrsitelje, otvorili botovska radna mesta, postavili starlete i sinove za savetnike... Satrli ste sve cega ste se dotakli. Nezasiti i jos Vam treba? sta je sledece?

mb011

pre 8 godina

a ko ce nama da garantuje kvalitetan program, ko će nama da jasno i glasno kaže kolike su plate "zvezda" rts? ko će nama da kaže gde se troši naš novac od te takse?

Goran Bg

pre 8 godina

Stalno bi da naplate nesto sto necemo. Parking mesta naplacuju kao da je zemljiste njihovo. Pretplatu bi da naplate a Vamo nas zaglupljuju sa serijama tipa Selo gori a baba se ceslja. Vamo imaju visoke plate i pricaju kako su uspesni a sa druge strane nemozes ih zaobici jer su monopolisti i u sprezi su sa politickom mafijom koja misli da to sto radi je drzavotvorno. Narod je postao roblje ljudi iz politickih partija , ciju drzavu ne zeli. Odustalo se od zelje da se kaze da se zeli ziveti u Srbiji, jer to nije obecana zemlja pametnih, radnih i postenih, nego zemlja politicki odobnih dupeuvlakaca, uspesnih privrednika iz privatizacija, besnih vozaca dzipova, drzavnih uterivaca taksi,...

Mik

pre 8 godina

A sta da platim? Beskrajno reklamiranje stranke na vlasti, jednu utakmicu lige sampiona? Reprizu gorkog "humora" Siniše Pavića? Da li to znaci da necu morati da gledam reklame?

czv

pre 8 godina

Ovo je sramota. Zamislite sad da jedna porodica iz npr Valjeva ima dva deteta koji studiraju u Bgu i Novom Sadu, i tamo stanuju privatno. I posto naravno roditelji placaju, oni sad treba da daju dodatnih 1500 mesecno, i jos tri kablovske. Treba li bi da uvedu neki zakon da kablovska placa procenat, a ne mi. I ako nemas tv, ili ga upalis po nekad ti si opet obavezan da placas. Da bar ima nesto na rts-u? Pusti neli novi film za novu godinu, prenose sportska prvenstva, i ostalo su: reprize, reklame i politika.

Ja

pre 8 godina

Razumem da se plati provajderu za kablovsku ili satelitsku.Ali naplatiti za RTS posebno (tj.ponovo) to je van svake pameti.Kradja.
Daj neka spomenu još jednu zemlju sveta gde TV stanica uzima porez od naroda.

dr

pre 8 godina

Prvo,ja koristim kablovsku televiziju,i to vi morate resiti sa provajderom ko treba da placa taksu,jer ja ne koristim loga antenu i besplatan zemaljski signal. Kao drugo,stavite prst na celo i recite nam da li je realno da covek placa 1.000 dinara za 75 kanala kablovskom operateru,i da placa 500 dinara za dva kanala RTS. Trece uopste ne gledam RTS.

Mali Mikica

pre 8 godina

- Ako ukinu reklame ( osim reklame ostalih emisija RTS-a ), kao kod BBC-a.
- Ako svi troškovi budu potpuno transparentni, plate zaposlenih, ali i apsolutno sve ostalo.
- Ako se vrati kvalitet dečijeg i kulturno obrazovnog programa na nivo 80-tih i početka 90-tih.
- Ako socijalno ugroženi budu oslobođeni plaćanja pretplate
- Ako budu politički nepristrasni, i počnu sa nekim istraživačkim novinarstvom ili kakvom god kritičkom stavu
E tad može pretplata.

Mile

pre 8 godina

a ko ce nama da garantuje kvalitetan program, ko će nama da jasno i glasno kaže kolike su plate "zvezda" rts? ko će nama da kaže gde se troši naš novac od te takse?
(mb011, 20. avgust 2015 23:15)


Niko

anticenzura

pre 8 godina

Napisite jasno vlast prevarila gradjane,ukinula pretplatu,uvela taksu. Nije sija,nego vrat. Pa za onih 50% ljubitelja sns treba pretplata da bude 1000, jer to samo oni mogu da gledaju,a nama oatalima da plate 500 da ponekad ukljuximo rts.

тоша шумадинац

pre 8 godina

Све док ме Ртс буде сматрао за безмозгаша нећу да плаћам таксу!!!

Toma

pre 8 godina

A narod će i dalje da leči decu sms porukama.. Gde je sport u školama, gde su uslovi za mlade naučnike??? Umesto da se ulaže u budućnost, 'otimaju' iz džepa 500 dinara dok mladi beže a bolesna deca umiru..

Sergije

pre 8 godina

Ako zelis da vidis da li je nesto potrebo ili ne, ukini ga.
Posle tri dana niko se RTS-a ne bi ni secao. Osim nekoliko hiljda dobro placenih neradnika.

Veran Arnautović

pre 8 godina

Poštovana gospodo,kako Vas nije sramota da se prepucavate više oko tv pretplate. Kao korisnik IPTV Srbija ne pada mi napamet da plaćam bilo kakvu dodatnu pretplatu ne od 500 nego ni od 100din. Vaše usluge naplatite od disteributera vašeg programa kablovske,IPTV,satelitske...itd
Veran-Novi Sad

garavi

pre 8 godina

a botova nigde da nam objasne da je bolje za nas, za bolje sutra, da moramo plaćati obaveze. e pa botovi da vas cujemo sad??? gde vam je supermen sad??

pera

pre 8 godina

Od kada ja znam za sebe taj nas "servis" je bio nista drugo nego servis trenutne vlasti a ne naroda..Titov servis,Slobin servis, Vucicev servis je sad postao trenutno al SNS ocigledno nece da finansira da program ide napreDNO sa njihovog racuna...
Meni taj servis stvarno ne treba,sto se mene tice to smece od televizije moze da se ukine,proda ili sta god....
Sa druge strane ima pametnih ljudi,voleo bi da znam koji to zakon mene tera da placam nesto sto ne koristim,ne treba mi..
Citam ovde strucnjake kako komentarisu..docice izvrsitelji,odrace vam kozu sa ledja...naravno doci ce..zato sto je ovo drzava zatucanih sa "skolovanim" polupismenim osobama u vlasti koji zahvaljujuci bas tim zatucanima sedi tamo i cini nam svima "dobro" iz dana u dan...

Nikola

pre 8 godina

Ako je RTS pretplata bila bazirana na dobrovoljnosti, zašto ste onda tužili one neke ljude u okolini Čačka? I iznad svega, zašto ste izgubili tu parnicu?

aca72

pre 8 godina

Sve ako vam je ne platim, zasto da vam platim nesto kad i ne gledam sta da vam kupujem socialni mir. Samo mastajte ja svoje pare krvavo zaradjujem pa kad mogu ja mogu i oni sa RTS-a koji se zadnjih trideset godina nikako da naprave isplativu televiziju nego taksa samo to umeju po grbaci naroda neka zasucu rukave..... Dosta bre vise globe pocrkasmo od gladi....

Ne zelim da placam

pre 8 godina

Pitanje pravnicima: da li narod moze organizovati referendum po ovom pitanju?

PS I da li mozemo traziti novac od subvencija nazad? Prosle godine je rts-u dato 120 miliona evra!!!

Android 17

pre 8 godina

Necu nikad razumeti zasto moram da platim taksu ako koristim kablovsku od odredjenog provajdera kao sto je SBB? Zar je RTS u rangu sa HBO pa da placam dodatno za njih?

Glupan

pre 8 godina

Besplatnim radioaktivnim đubretom komercijalnih televizija spržili ste nam mozak, pa nam naplaćujete navodni kulturni sadržaj, koji(tako smlaćeni) ne razumemo, niti nas suštinski oplemenjuje. A sama televizija javnog servisa tako odrođena od naroda, živi svoj samoproglašeni renome, profesionalnosti, informisanosti, i samokritične kulturne, i umetničke vrednosti. Odsečenom komunikacijom od naroda, obraćujući se simuliranoj, konstruisanoj probranoj intelektualnoj eliti. I narodu kojem se isporučuje najveći deo računa za održavanje, i izdržavanje. Plaća se samo simulacija, i čista manipulacija.
Drugo, nameće nam se diktat kupovine, i uskraćuje nam se osnovno slobodno pravo kao kupca i konzumenta, da biramo šta želimo da kupimo a šta ne.

alexx

pre 8 godina

Toni Bler agit tim radi posao: napaliće nas još mesec dva sa ovim, i onda tu pred izbornu kampanju nj.k.v mali čovek, ali veliki poždrljivi vuk, daje nam predizborni poklon i lično spašava takse, naravno uz svoj pregalački 25satni radni dan...

drzavna mafija

pre 8 godina

Ja njih uopste ne gledam.
Ne moze niko nista toj mafiji iz drzavnih preduzeca. I politicari pred njima savijaju kicmu.
Mogu samo primetiti, od kada je dosao onaj Bujosevic na celo RTSa, ponovo se sve vise i sve agresivnije prica o toj pretplati.

Rumpel Stickin

pre 8 godina

Ako se ovo zvanično potvrdi, mislim da bi trebalo da se pokrene peticija za ukidanjem javnog servisa.Dosta je bilo dranja kože sa leđa, ako nisu sposobni da zarade i da opstanu od svog rada onda fajront bre... dosta sa plaćanjem hiljade stranačkih parazita,zašto nisu konkurenti, pa zbog pet šest serija koje se vrte u krug decenijama ali zato u prošli utorak nisu mogli da puste utakmicu za kvalifikaciju u LŠ koju je igrao naš tim, zato što nisu kupili "ekskluzivno pravo" koje je kupljeno od strane privatne televizije koje pola Srbije nema i još zahtevaju taksu... apsolutno nepostoji nikakva šansa da vam prođe ova pljačka...peticija da se pokrene, pa nek se onda zapitaju šta traže od nas...

I am Weasel

pre 8 godina

Kada bi svi bojkotovali pretplatu, pardon taksu, pardon harač, baš me zanima kako bi uspeli da nas sve sankcionišu. Dok ne dignemo glas složno, jahaće nas ko god da dođe na vlast jer niko od njih ne ulazi u politiku da bi narodu bilo bolje. Napravili su komediju od države koju niko ne poštuje, sada bi još i da nam se podsmevaju. Gruba računica je da se tako skupi 5 miliona evra mesečno. Pa od tolikih para bi se i baba češkala; ponovo; i ponovo!

88

pre 8 godina

Ja imam kablovsku placam je, zasto bi sada posebno placao rts, kad ga imam na kablovskoj i placam njima, neka se dogovore sa operaterima... Bezobrazluk!

Predrag

pre 8 godina

Skremblujte (zastitite sifrom) RTS. To je sad bar lako kad je digitalni signal i preko kablovske i individualno, preko set-top box-a. Pa ko hoce da gleda-plati i dobije sifru. Zaprepasticete se koliko malo ljudi ce da plati desifrovanje RTS-a. To je najpostenija solucija.

m.o.

pre 8 godina

Strasno! Em uveli ovu digitalnu da placas svaki mesec,em i ovo sad. Ne placam nista od toga,ali mogu da zamislim kako je mojim roditeljima. Ovo vise nije normalno.

m.o.

pre 8 godina

I ja ga ne gledam. Retko kad ime nesto zanimljivo. Na jutarnji program bacim nekad oko i u retkim slucajevima ako ima neki dobar film. I za njih 500,a cela digitalna mi je 1000.

sasa

pre 8 godina

Nemojte spominjati rts molim vas,iznerviram se i nemogu spavati.Televizor ni negledam sem sportskih i filmskih kanala,kako da gledam kad je A.V.non stop na ekranu uz hit serije

Realista

pre 8 godina

"U novinarskim udruženjima kažu da bi RTS za novac koji bude direktno dobijao od građana trebalo pre svega da postavi visoke standarde za ostale medije u zemlji."

1. taj novac neće biti "dobijen" kako kažu već OTET.
2. činjenica je da je RTS uvek imao najniže standarde u regionu, program koji u najvećoj meri sačinjavaju reklame i promotivni program vladajućeg "organa", oni nisu u stanju da ponude bilo šta bolje čak ni od zaglupljujućih rijaliti-ja ili španskih sapunica (na svakih 10 minuta filovanih debilnim reklamama za deterdžente i šta sve ne) a kamoli da postave neki standard ( možda jedino standard za najgoru/najomraženiju televiziju u svetu).

Predlažem referendum gde bi se građani izjasnili o tome da li žele da plaćaju za smeće od tv programa ili da se RTS trajno ukine.

U svakom slučaju ja već 7 godina nemam tv u kući, ni antenu, ni kablovsku... sve informacije mogu da pronađem na netu bez da trpim reklame, zulum od 500 od mene mogu slobodno da zaborave jer ga neće dobiti.
poz...

Molim lepo

pre 8 godina

Smisao svake takse je naplata za izvrsenu uslugu. Da bi se ista izvrsila, potrebno je da je primalac saglasan sa primanjem usluge tj. da je prima svojom voljom. Ako se ta usluga ne izvrsi ili ne postoji saglasnost primaoca da prihvata uslugu, onda nema ni pretpostavke za naplatom usluge tj. takse.

magare

pre 8 godina

Od mene ni dinara necete dobiti za RTS. Zivotom cu braniti pravo na slobodno odlucivanje. Ne gledam RTS i ne zelim ga u mojoj kuci i necu ga placati. Ugasite vise tv bastilju.

Прекипело!

pre 8 godina

Гнева има и кипи на све стране. Не смемо ову пљачку дозволити ни по коју цену. Само сложно, одлучно, СОЛИДАРНО и до краја (На крају су Стразбур и српске улице). Лоповима и пљачкашима, који се ни на Устав не осврћу, који газе сопствена предизборна обећања, и који само на лични интерес гледају, треба већ једном стати на пут, или нас неће бити.

Hvala brate iz RS

pre 8 godina

(Klaus Kinski, 20. avgust 2015 22:04)

Klause nije poenta u par stotina ili hiljada ljudi koji ne placaju nego par miliona glasaca koji ne placaju.

Mitar Mirić

pre 8 godina

tako je to kad se ide grlom u jagode bez valjanog plana naplate... scramblovanjem verujem neće ništa postići osim ako država uceni ostale distributere signala nekim "novim RTS" uslovom, na primer ako se total plaća 1100din. od te cifre deo za RTS-koliki je taj deo neka se sami dogovore to nas ne zanima znači jedino rešenje je da ostali distributeri podele kolač sa državom

Kosmonaut

pre 8 godina

A zasto se niko od vas novinara ne zapita ili upita nadlezne sta gradjani Srbije dobijaju za tih 500 dinara? Za telefon je isto 500 din pretplata al bar dobijes nesto impulsa ukljuceno u tu pretplatu. Javni servis my ass. Da placam za reprize 500 dinara? Nista se ne nudi novo za tih 500 dinara a da placamo unapred ne pada mi napamet. Hoce li ukinuti reklame? Ako vec placam televiziju ne zelim da gledam reklame, da me prekidaju u toku filma ili ne daj boze neke utakmice.

Javni servis treba da bude besplatan i da se finansira iz budzeta, i da bude stvarno servis, a zabavne emisije i sport ostavite specijalizovanin televizijama koje vec placamo po izboru. Rasprodati kompletan zabavni program RTSa i nista im vise ne treba.

vlad

pre 8 godina

alo više bre, ugasite više taj rts ako nisu sposobni da sami zarade.Ja radim za 20000 hiljada mesečno bez prijave i jedva sam i to našao o od te bede oce da mi otmu 500 kinti.Ne treba mi RTS, TREBA MI NORMALNO PLACEN posao!!!!!!

Zeljko pu

pre 8 godina

Pazi ovako vec placam kablovsku,i pocesah se za vas rts niti ga gledam niti cu ga placati,sto se mene tice ukinite ga i onako to nike gradjanski servis vec politicki,znaci vi mene hocete da primorate da ja gledam i placam alo bre jeste vi normalni???

тоша шумадинац

pre 8 godina

Ако се каже да према истраживањима преко 40%грађана србије подржава Снс зашто онда РТС (јавни сервис) не обијављује мишљење осталих људи у Србији овако таксу нек плаћају напредњаци а остали нека чекају да њихови дођу на власт!!!

Mrle

pre 8 godina

To je ta glupost koja se ceka za ozbiljne stvari cutimo i trpimo ali za ovo pucaju tikve. Samo se ceka povod 05.10.2000 ce da bude decija predstava za ovo sto se sprema. Pa po 200X jedno te isto da placam nema sanse. Svi smo pukli kao lajsne bez dinara i u dugovima i uglavnom za gluposti pucamo ovo je jedna od tih stvari.

ivan

pre 8 godina

Ako nisu sposobni da sami obezbede pare za sebe nek idu u stecaj.Sta je taj rts bolji od bezbroj firmi u Srbiji koje su otisle u stecaj.

nesha

pre 8 godina

malo mi je neobicno sto ovakve izjave dolaze od funkcionera rts-a a ne vladinih zvanicnika. kao da ja napravim neku organizaciju i govorim javno da svi gradjani srbije moraju da mi placaju po 100din. 'kako god se napravi sistem ali neshina taksa mora da se plati'. hocu reci da ne moze rts da odlucuje da li ce placati pretplata ili ne. to mogu vlada ili skupstina.

максимилијан

pre 8 godina

Нека скремблују канал, па ко хоће нека плати и гледа. А вероватно би их гледало 10 пензионера, можда. А можда и они који још нису научили напамер Радашина, Гигу, Мигу и остале репрезенте наше "културе и традиције".

samo kažem

pre 8 godina

Kao prvo, da bi se plaćalo za javni servis onda to mora i da bude javni servis građana. Znači, nema davanja RTS-u para iz budžeta, što znači da ne sme Vlada da ima ikakav uticaj na RTS, na program, na postavljanje direktora itd a ne bi trebalo da bude ni reklama. Kad to budete u mogućnosti onda se javite za plaćanje za javni servis građana, inače ne piše vam se dobro u bilo kom poštenom sudskom postupku.
Ovako ispada da će građani plaćati duplo da bi Vlada Srbije, tj partija na vlasti, mogla da se reklamira na TV-u.

pn

pre 8 godina

Obratiti pažnju na + i - u komentarima ! Nazad-botovi nisu još ušli na ovu vest, pa se vidi pravi odnos ljubavi prema njihovom predsedniku. Sad će oni, tri, četiri...

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Ja necu da placam! Nas premijer je rekao da ce je ukinuti, pozvao nas da je ne placamo i ja necu! Slepo cu slusati naseg premijera! ON je najbolji, najpametniji, najjaci, on ne laze nikada!

Mladen

pre 8 godina

RTS kao javni servis treba da bude tu da obaveštava javnost i radi za dobrobit cele nacije . Ali to je daleko od istine.
Obrazovni program po kome je bio poznat RTS2 ne postoji . Po ceo dan skupština i neke emisije koje niko ne gleda . Programska šema ne postoji i jedino što ima sigurno su reklame za popunjavanje vremena . RTS Digital , sada RTS3 je jedno vreme imao noću lep muzički program , DVB-T2 prijemnik sam prikačio na muzičku liniju i ugasim TV i slušao sam muziku . Ali kada grunu reklame , izbace me iz kreveta . Ko je dozvolio da početak reklama ima toliko prodoran zvuk , ne znam , ali Ratel za to oduzima dozvole . I da RTS1 - čuveni režimski dnevnik u pola 8 već 25 godina , Repriza Tri Serije , reklamiranje proizvoda penzionere po ceo dan . Vikend program vode ljudi sumnjivog stepena obrazovanja . Sportski i takmičarski program ima veoma pristrasne komentare (setite se samo Evrovizije i dvosatnog monologa voditeljke) . Kvalitet programa je očajan , radnici neprofesionalni . A radio , u autu . To je uspavanka , nema vesti , nema muzike koja drži pažnju , samo uspavanke . A i prijem je loš svuda po Srbiji . Vojvodina ima koliko-toliko kvalitetan program , nezavistan i promišljen . Inače , DVB-T2 podržava daljinsko blokiranje kanala , neka mi blokiraju RTS , ja ne plaćam nikom ništa i svi srećni .

serbiadying

pre 8 godina

Hocete da prodate Telekom, EPS, poljoprivredno zemljiste, aerodrom, lutriju...sve sto ovi pre vas nisu prodali a mi treba da placamo RTS, bravo genijalci!
Prodajte i njega ili neka ga placa onaj ko hoce da gleda.

Aj da niko ne plati :)

pre 8 godina

Ja mislim da bi trebalo da ukinete tu glupost, i da vise nikada ne potegnete ovu temu, niti bilo koju vezano za placanje RTSa. Narodu je vise muka od prinudnih naplata za gluposti.

nema para

pre 8 godina

Moze RTS neka naplacuje a sto onda imamo kablovske operatere i njima placamo i ako bude tako zaboravite reklame i reprize jer ce da zivite sa nasim parama!

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

da smo pametni kao sto nismo pa da ovoj kvazi drzavi ne placamo ama bas nista, dokle god se prema nama budu ponasali kao prema robovima i kmetovima, a na stranu to sto je veliki vodja rekao da ukida i tv pretplatu i bus plus, samo totalni bojkot placanja dazbina drzavi moze da ih natera da nas slusaju, dokle god cutimo i trpimo njihovoj tiraniji i zulumu nece biti kraja!!!

vukasin

pre 8 godina

Koliko se secam BBC ima pretplatu takodje ali BBC nema ni jednu jedinu reklamu a o edukativnom programu za decu i odrasle nema potrebe trositi reci.

Dakle Djilas,Saper i ekipa kupe godisnji reklamni medijski prostor na RTS i kome idu te pare ?

U tom slucaju (trenunta situacija) RTS je komercijalna televizija a ne JAVNA kao sto stoji u nazivu.

uhhhhh

pre 8 godina

Placao sam prosle predplate i sve sam ih platio sto sam dobio.
Poznajem mnoge u mojoj okolini koji je nisu placali i prosli su bez posledica.
Ispao sam MAGARCINA, ovim putem svecano obecavam da im necu dati ni dinara. Mogu slobodno da se raspadnu i prodaju.

Tanja

pre 8 godina

Sve sem ugovora koji bi RTS ponudio građanima ili skremblovanja signala je NEZAKONITO. Ne može niko bez ugovornog odnosa da natera ljude na plaćanje, osim poreske uprave. Prema tome, predlažem da se osnuje grupa ili raspiše peticija ne samo protiv ovakvog načina plaćanja, preciznije pljačke, već i da se građani masovno udruže, taj novac koji bi neko da im opljačka za RTS stave u zajednički fond i podnesu grupnu tužbu protiv RTS-a. Ako naši sudovi ne presude po zakonu, uvek postoji sud u Strazburu. Pa da vidimo.

Aleksandar

pre 8 godina

Finansirate se iz budzeta, finansirate se od reklama i jos hocete preko nas? E pa ne moze. Niti zakonski moze. Pare u budzetu su pare gradjana. I time vas mi placamo. Posto vas placamo na taj nacin, a cak i kada bi vas placali i na ovaj nacin koji se predlaze, mi onda placamo da gledamo reklame?
Ne, zao mi je, ali sta god smislili, protivzakonito je. A zakonom o obligacionim odnosima, mi nemamo ugovor sa vama.
I vi jos ne shvatate da sve sto ste pokusali, niste ni uspeli. Niti pred narodom, niti pred zakonom. Bolje odustanite i skremblujte kanal. Jeste se digitalizovali? E pa sad ili to ili prodajte RTS.

But

pre 8 godina

Zašto rts ako već uzima pare za "pretplatu", uzima pare i na reklame? Zašto obe stavke, zar jedna nije dovoljna? Koliko brojila ima u Srbiji? Neka bude 2 miliona, puta 4€ (za pretplatu) , to je 8 miliona evra mesečno, ej bre, mesečno . Šta, to je malo? Pa na to još da dodamo i reklame? I posle toga na rts-h gledamo "bolji život" i "srećne ljude", da ne grešim dušu, bio je jednom i "sandokan" (sarkazam)

juca

pre 8 godina

Ne pada mi na pamet da placam ono sto ne gledam/slusam!!
Placam samo kablovsku jer koristim njihove usluge.
Trziste je otvoreno ko ima bolju uslugu ta usluga se koristi, isto pravilo za sve pa i za vas … borite se, napravite nesto bolje drugacije pa cemo videti.
Nema nista na silu!

Aleksandar

pre 8 godina

Sta je bre sa ovim ljudima? Ovi hoce da placas, iako si iskljucen sa grejanja, ovi hoce jos para, iako se finansiraju iz budzeta i preko reklama. E pa dragi moj narode, ovo je dokaz da se primaju ljudi preko tetkino-stricevskih odnosa i preko partija. Dosta vise.

Dajte

pre 8 godina

@Tanja Slazem se. Postoji i gradjanska neposlusnost, treba samo da se okupi veliki broj ljudi. Javna preduzeca i servisi, agencije, kancelarije krv nam piju. Dosta je bilo!

mikele

pre 8 godina

to je vrsta poreza na tv prijemnik..iako je pdv placen u racunu za tv kad je kupljen oni hoce da im se mjesecno placa navodna pretplata.ista je situacija i sa radim u autu..navodni sokoj uredno bi da naplacuje naknadu za slusanje radia.sledece je naplata oborinskih voda(kisnice) vazduha i sunceve energije!!

odrani penzioner

pre 8 godina

Odrase nam kozu sa ledja.
Nikoga nije briga.
Mozemo da jadikujemo da nam bude lakse.
Ako nee platimo,onda smo tek obrali bostan.
Sve je reeseno.
Ja ne znam odakle cu!

Aleksandar

pre 8 godina

Evo male racunice, koliko bi se olesili od para, a da sve ide na plate, posto se vec finansiraju iz budzeta i preko reklama (dobro znamo koliko kosta sekund reklame, u razlicitim terminima)

Oko 3 miliona brojila. 5000 zaposlenih u RTS-u.
3000000 x 500RSD = 1500000000 iliti milijardu i po dinara na mesecnom nivou. 1500000000 / 5000 = 300000 dinara po svakom zaposlenom iliti skoro 2500 evra.
Znaci ovde koja milijarda dinara, pa koja milijarda od reklama, pa jos nesto iz budzeta..... ma %$##%!! se vi iz RTS-a, dzabalebarosi jedni. Cast izuzecima.