"Očigledno da će prvo poglavlje biti o Kosovu"

Beograd -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister ocenio je u Beogradu da je vreme da se otvore prva poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Taj broj 35 je fatalan za ulazak Srbije u Evropu. Tu ce se videti koliko su rusi tj. KGB I slicne sluzbe jaki u Srbiji. I dalje nas koce koliko god mogu . Isprali su nam mozgove I to konstantno rade preko svoje propagandne masinerije . Infiltrirani su u vlasti I medijima. I dalje nas ubedjuju da je Kosovo deo Srbije a da nam je Evropa neprijatelj. Sve to toliko uspesno rade da u Srbiji I dalje vecina veruje da nam cak I finansijski Rusija jedina pomaze. A ta pomoc je nula I to negativna. Rusija nas uspesno samo pljacka. Kada to dopre do ispranih mozgova koji su u vecini I medju komentatorima, tek onda ce nas Evropa prihvatiti. A dotle ce nam plate I penzije biti dva puta manje od onih u Grckoj koja je odavno bankrotirala.
  (Crni Gruja, 21. jul 2015 12:46)

  # Link komentara

 2. Odlično što se mene tiče. Tako neće više biti z.......... sa svake strane a i mečka će biti na čistini.

  Pa onda mežemo i da se definitivno opredelimo.
  (Doca, 21. jul 2015 12:43)

  # Link komentara

 3. Voleo bih da naš premijer postupi kao grčki premijer Cipras u noći prihvatanja sporazuma sa EU kao i danas kada kaže da ne želi nove izbore i da će ostati da sporazume provede u delo!
  Nebi se ni ovde pobunilo protiv prihvatanja stvarnosti više od par hiljada ljudi (Dveri, Obraz i sl.),ne duže od jedno veče kao što je bilo i u Atini, jer bi većina naroda shvatila da je to prvi korak ka boljem sutra koje će konačno doći, kako reče g.Mekalister, kada zatvorimo sva poglavlja!
   (KPG, 21. jul 2015 12:13)

  # Link komentara

 4. @ "ti si jedan tako dobar dečak":

  Gospodin Mekalister je Nemac, doduše britanskog porekla, a ne Englez!
  (Mihajlo Rakić, 21. jul 2015 12:00)

  # Link komentara

 5. Pa sigurno je da nece biti o ekonomiji,sudstvu i bilo cemu drugom vec samo ono sto je zapadu i interesu a ne gradjanima srbije.
  (dzoni, 21. jul 2015 11:45)

  # Link komentara

 6. Pravo pristupanje se dešava kad se pregovaračka poglavlja ZATVORE.
  Ovim pojašnjenjem je g.MacAllister jasno i precizno definisao taj vremenski okvir: kad se potpiše "obavezujući" dokument sa Kosovom (a svako pismen zna šta to znači) i uredi država (poglavlja 23, 24 i 32), može se razgovarati o članstvu.
  Da li je Srbija na to spremna?
  (Zaviša Prelić, 21. jul 2015 11:21)

  # Link komentara

 7. "Srbija je ponosna evropska nacija i ako želi da pristupi biće na dobrobit ne samo vaše zemlje već i EU da dobije takvu članicu", uveren je Mekalister.

  Gospodine Mekalister, mi znamo za britansku tradiciju ironije (i pokroviteljskog stava), ona čini osnovu tzv. "engleskog humora", u kome smo godinama uživali. Ipak, suzdržite se i nemojte preterati, siguran sam da vam je, kao funkcioneru na visokom položaju, posao ipak preči od uživanja, iako smo, priznajem, mi prvi počeli!
  ("ti si jedan tako dobar dečak", 21. jul 2015 11:14)

  # Link komentara

 8. ma nismo ni sumnjali...
  (Trunje, 21. jul 2015 11:07)

  # Link komentara