1. Tacno je da mi Srbi imamo izrazen nacionalni idenditet,da smo posveceni pomitenju, da lako optastamo i pored bolnih secanja. Samo mi nije jasno sta ce Velikoj Britaniji Srebrenica sad posle 20 godina...
  (grkica, 23. jun 2015 21:29)

  # Link komentara

 2. Poštovani Predsedniče,
  ili ste imali veoma lošu ocenu iz istorije, ili je Vam je profesor istorije veoma gledao kroz prste...
  Najpre, Kosovska bitka nije zaustavila prodor Turaka u Evropu, štaviše - Turci su nakon te bitke, a uz pomoć srpskih vazala (Marko Kraljević, Stefan Lazarević) sredili prvo muke u okolini, a zatim ušetali u Bosnu, Crnu Goru, te nešto kasnije i do Beča.

  Kao drugo, ovo sa kućama od blata je neverovatna... izmišljotina? Turci nisu ukidali hrišćanstvo, štaviše, bila je izreka za jedan praznik - "Do podne Sveti Ilija, od podne - Alija", srpskih glava je bilo i u Turskoj vojsci (ne samo kao janjičari), a čvrstih kuća je itekako bilo. Ne, nisu nas mazili, uzimali su danak u krvi i veći porez naplaćivali ne-muslimanima, ali se ni mi baš nismo genijalno organizovali da ih zbacimo sa vlasti, jer smo očijukali sa svim i svakim, a interno nam dogovori oko toga nisu baš najbolje išli, iako smo od 177... i neke već mogli da krenemo da ih rušimo.

  Pominjana Ćele-kula je podignuta NAKON prvog srpskog ustanka, dakle 415 godina nakon Kosovskog boja, odnosno nakon 350 godina zvanične vladavine Turaka Srbijom.
  (Neša, 23. jun 2015 19:33)

  # Link komentara

 3. Jadan Ljosa, na šta se upecao. Tako je to kad ne voliš Amere - završiš sa šubarom na glavi i kašikarom u ruci.
  Nego: svi ostali su bili iskompleksirani, a mi jedini imamo državotvornu tradiciju, pa zato valjda i arkanovce, šešeljevce, razne giške i druge kriminalce, pa legiju i crvene beretke, pa batajničke poligone za sahranjivanje žrtava...
  (mirko, 23. jun 2015 14:51)

  # Link komentara

 4. Ne čudi me oduševljenost nobelovca Ljose sa nastupom predsednika, imajući u vidu snažan uticaj kulta mrtvih na peruansku kulturu i mentalitet, a što spade u najužu oblast ekspertize predsednika.
  (cica glisa, 23. jun 2015 14:33)

  # Link komentara

 5. Vargas Ljosa je ziva legenda.
   (Skj, 23. jun 2015 14:27)

  # Link komentara

 6. Uvek smo bili samo svoji.Jedino su nas Turci drzali 500 godina. A prve srpske drzave su nastale pre 900 godina.Znaci,Turci su tu bili jace od polovine vremena (negde vise,negde manje). Sever Srbije do manje od jednog veka nikada nije bio deo nase drzave. Ali nema veze,mi smo uvek bili svoji...NOT.
   (Doktor86, 23. jun 2015 14:10)

  # Link komentara

 7. ako je master tomislav sve ovo ovako rekao, ja sam vise nego iznenadjen! svaka mu cast, tj. onom ko mu je sastavio teze za razgovor!
  (iskreni antisnsovac, 23. jun 2015 14:08)

  # Link komentara

 8. Trebalo je da mu prica i o sahranama,razume se u to...
  (Nikola, 23. jun 2015 14:03)

  # Link komentara