Počelo štampanje listića za parlamentarne izbore

U štampariji "Službenog glasnika" u Beogradu, sinoć u 22 časa počelo je štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore raspisane za 3. april.

Info

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.03.2022.

07:25

Počelo štampanje listića za parlamentarne izbore
Tanjug/Sava Radovanoviæ

U skladu sa ranijom Odlukom Republičke izborne komisuje (RIK) glasački listić je sive boje.

Početku štampanja listića prisustvovli su predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan, članovi RIK, kao i posmatrači ovlašćeni za praćenje rada organa za sprovodjenje izbora.

Dimitrijević je kazao da će se štampati 6.501.689 listića, kao i za glasanje za izbor predsednika Reoublike, što je jednako ukupnom broju birača upisanih u Jedinstveni birački spisak.

Naveo je da je RIK juče na sednici donela odluku o izgledu listića za glasanje za narodne poslanike dodajući da će listići biti štampani na ukupno 29 jezičkih varijanti.

"Na formatu A4 štampaće se u jednoj jezičkih varijanti, na formatu A3 na dve ili tri jezičke varijante, a na formatu A2 na tri, četiri i pet jezičkih varijanti", rekao je Dimitrijević novinarima.

Dodao je da će se u Srbiji glasati na ukupno 8.255 biračkih mesta, od kojih je 29 mesta u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, kao i na 77 biračkih mesta u inostranstvu, odnosno u 34 strane države.

U nedelju 20.marta počelo je štampanje listića za predsedničke izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: