Vučić primio čestitke povodom pobede na predsedničkim izborima: Nižu se poruke visokih zvaničnika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitke povodom pobede na predsedničkim izborima.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2022.

16:51

Vučić primio čestitke povodom pobede na predsedničkim izborima: Nižu se poruke visokih zvaničnika
Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic

Čestitke je primio i od predsednika Rumunije Klausa Vernera Johanisa, Republike Angole Žoaoa Manuela Gonsalveša Lourensa i predsednika Republike Kube Migela Marije Dias-Kanela Bermudesa.

"Imajući u vidu tradicionalne rumunsko-srpske prijateljske odnose, čvrsto sam uveren da će naš dijalog u narednom periodu doprineti intenziviranju bilateralnih odnosa i učvršćivanju stabilnosti, kao i obezbeđivanju održivog razvoja našeg regiona", napisao je predsednik Rumunije i dodao: "Rumunija ostaje voljna da podeli sopsptveno iskustvo u postizanju strateškog cilja Republike Srbije, pristupanje Evropskoj uniji, koji nastavljamo aktivno i dosledno da podržavamo. U tom smislu, podstičemo nastavak reformskog procesa, jačanje vladavine prava i unapređenje dobrosusedskih odnosa, kao izraz nepokolebljive privrženosti Vaše zemlje evropskim principima i vrednostima.

Takođe, izražavam nadu da ćemo kroz otvoreni dijalog zajedno nalaziti rešenja koja će obezbediti napredak u evropskom duhu u pogledu položaja osoba koje pripadaju našim srodnim manjinama", navodi se u čestitki predsednika Rumunije Klausa Vernera Johanisa.

Pobedu na izborima predsedniku Vučiću čestitao je i predsednik Republike Angole Žoao Manuel Gonsalveš Lourenso: "Narod Srbije Vam je ponovo poklonio poverenje kako biste nastavili da vodite naciju, uz uverenje da će pod Vašim vođstvom u ovom novom mandatu, napredak koji je Srbija ostvarila biti proširen i na sve glavne oblasti u životu Vaše zemlje", navodi se u čestitki predsednika Republike Angole i dodaje da "Angola ima veliki interes u nastavku jačanja veza prijateljstva i saradnje sa Srbijom kao ključnim partnerom".

Predsednik Republike Kube, Migel Marija Dias-Kanel Bermudes, čestitao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću "u ime kubanske Vlade i naroda".
"Koristim priliku da ponovim volju za nastavkom jačanja tradicionalnih veza prijateljstva i saradnje između Republike Kube i Republike Srbije", navodi se u čestitki kubanskog predsednika Dias-Kanela Bermudesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: