CPI: Na ponovljenim izborima u Beogradu do podneva glasalo 8,25 odsto

Na ponovljenim parlamentarnim izborima na biračkim mestima u Beogradu do 12.00 časova glasalo 8,25 odsto birača.

Info

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2020.

13:03

CPI: Na ponovljenim izborima u Beogradu do podneva glasalo 8,25 odsto
Tanjug, Dušan Anièiæ

To su podaci Centra za praćenje izbora i izbornih procedura (CPI).

Centar kaže i da nepravilnosti koje su uočili njegovi posmatrači, ne utiču na regularnost izbora.

Najviše nepravilnosti zabeležili su na biračkim mestima u Mladenovcu.

Te nepravilnosti su razne: predsednik biračkog odbora i njegov zamenik odsutni, van biračkog mesta, kraće vreme, birač glasao van paravana, jednom biraču nije dozvoljeno da glasa iako je bio upisan u birački spisak jer je naknadno obrisan, nenošenje maski, svi članovi biračkog odbora koriste telefone.

Posmatračka misija CRTA zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji ne prati ponovljeno glasanje, jer, kako je navela, nije dobila odgovor nadležnih da li postoje uslovi za njihovo održavanje zbog korona virusa.

Pogoršanje epidemiološke situacije kao razlog da ne prati ponavljanje glasanja navodi i Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), uz to što posmatračke misije nemaju pravo na "doakreditaciju" potrebnih posmatrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: