Vučić: Vlada značajno pre zakonskog roka

Predsednik Srbije i SNS Aleksadnar Vučić izjavio je danas da će vlada biti formirana značajno pre zakonskog i ustavnog roka.

Info

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.07.2020.

12:14

Vučić: Vlada značajno pre zakonskog roka
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

"Vlada će biti u ustavnom i zakonskom roku, uveren sam i značajno pre toga. Razmišljam o tome svaki dan", rekao je Vučić za Pink.

Zakonski rok za formiranje vlade je 90 dana od konstituisanja parlamenta, a Vučić je rekao da, naravno, razmišlja i o mandataru za sastav nove vlade, čije ime nije otkrio.

"Vidim da svi drugi više brinu o tome nego ja", rekao je Vučić i dodao da novine licitiraju i "izmišljaju šta stignu".

Komentarišući to što je izlaznost na današnjim ponovljenim izborima za Narodnu skupštinu do 9 sati bila 4,3 odsto, Vučić je rekao da se čudi da je toliko ljudi izašlo.

Upitan da li je moguće da još neke stranke uđu u parlament posle ponovljenih izbora, Vučić kaže da je sve moguće, ali u slučaju da neko dobije skoro sve glasove.

Objasnio je da je SNS na izborima 21. juna dobila 61 odsto glasova od ukupnih izašlih, u koje spada i oko 3,7 odsto nevažećih listića, a da bi, ukoliko se nevazeći glasovi ne bi računali, dobili 63,5 odsto.

"Kad gledate tako, onda bi POKS, Suverenisti, Metla, bili blizu, ali pošto se kod nas računa zajedno sa nevažećim listićima, onda su te šanse manje", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: