"Izbori pokazali da građani veruju SNS, veruju u rad i rezultate"

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je da je izborni rezultat pokazao da građani veruju SNS i da u budućnosti očekuju još više rada i rezultata.

Info

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.06.2020.

18:59

Foto: Printskrin/ TV Prva

Gostujući u emisiji "Lice nacije" na TV Pančevo, Glišić je kazao da su građani na ovim izborima dobro procenili sve stranke koje su izašle na izbore, ali i one koje nisu.

"Nakon ponavljanja glasanja na 234 biračka mesta, uglavnom zbog neažurnosti biračkih odbora, do vikenda ćemo imati konačne rezultate, koji će biti još precizniji. Međutim, već se pokazalo da marljiv rad predsednika Aleksandra Vučića i naše stranke daje rezultate", rekao je Glišić.

Ističe da je uspeh SNS-a na ovim izborima rezultat politike koja je vođena u prethodnom periodu, ne samo na republičkom nivou, već i na lokalu.

Prema njegovim rečima, stranka neće "okretati glavu" od bahatog ponašanja pojedinih predsednika opština i gradonačelnika SNS-a i dodaje da ukoliko iza njih ne budu bili dobri rezultati - novi putevi, vodovodna mreža, obnovljene škole, ambulante, domovi zdravlja, uslovi za privlačenje investitora, da će takvi biti "sankcionisani" odlaskom sa te funkcije.

"Već krajem godine imaćemo prvi rez i na osnovu rezultata mi ćemo da se zahvalimo nekim pojedincima, jer nećemo okretati glavu od nerada", poručio je Glišić.

On se osvrnuo i na činjenicu da je Srpska napredna stranka jedina uvrstila veliki broj mladih na svoju predizbornu listu.

"Dolazak mladih je potpuno prirodan i to smatram kvalitetom naše stranke. Oni daju novu energiju, novi impuls. Mi smo stranka koja to zna da prepozna. Ljudi očekuju još bolje rezultate i smatram da smo sa tim mladim ljudima dobili novi polet za naredne četiri godine", rekao je Glišić.

Primetio je da je na ovim izborima najvažnija tema bila izlaznost i dodao da je ona bila nešto više od 50 odsto, te se osvrnuo na izjavu Tanje Fajon koja je rekla da je oko 50 odsto izlaznosti ugrožavanje demokratije.

Ukazao je da je Fajon na izborima u Sloveniji ostvarila rezultate sa 28 odsto izlaznosti i upitao da li je to demokratski.

"Kada je na izborima pobedio Boris Tadić izlaznost je bila 47 odsto - to su tada bili demokratski standardi. Što je ubedljiviji naš rezultat, to je jače njihovo osporavanje", rekao je Glišić.

Ističe da je primer toga i Šabac, gde je SNS, kaže, ostvario pobedu "čistu kao suza".

"Niko iz izborne komisije, pa ni njihovi ljudi, nisu navodili neregularnosti, ali su izbori poništeni. To je njihovo lice i naličje. Pojedinac iz Šapca koji je umislio da je veliki lider izjavio je da su to najdemokratskiji izbori u Srbiji, jer ne može da prihvati da neće biti gradonačelnik, čime je pokazao pravo lice", naveo je Glišić.

S druge strane, dodaje on, iako je u Paraćinu SNS pobedila sa mnogo manjom razlikom nego u Šapcu, gradonačelnik tog grada, Saša Paunović, prihvatio je volju naroda.

Upitan o mogućim koalicijama za novu vladu, Glišić je rekao da će se o tome razgovarati tek nakon što budu objavljeni konačni rezultati, odnosno tokom jula.

"Tokom jula ćemo razgovarati o mogućim koalicionim partnerstvima, nakon što Republicka izborna komisija bude objavila konačne rezultate. Mi smo uvek pokazivali interesovanje za druge liste", rekao je Glišić.

Istakao je da je cilj SNS-a da Srbija uđe u red razvijenih država i kazao da je veliki optimista da će, ukoliko država bude imala političko jedinstvo, prosečna plata do 2025. biti 900 evra.

"Na tom putu ima mnogo segmenata i potreban je veliki rad da bi se takav cilj postigao", zaključio je Glišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: