SNS osvojila većinu i u Pirotu

Lista Srpske napredne stranke osvojila je u Pirotu 57,36 odsto glasova, odnosno 36 mandata od 56 odborničkih mesta, pokazuju preliminarni rezultati.

Info

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.06.2020.

09:49

SNS osvojila većinu i u Pirotu
Tanjug, Zoran Mirkovic

Prvi na listi je aktuelni gradonačelnik i kandidat za tu funkciju u novom sazivu Vladan Vasić.

Lista Najbolje za Pirot - odbranimo reke, odbranimo Pirot Žarko Todorović osvojila je 11,54 odsto, čime je obezbedila mesto za sedam odbornika u lokalnoj skupštini.

Treća po broju glasova je lista Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije, koja je osvojila 10,95 odsto glasova i šest odborničkih mandata.

Četvrta je lista Profesor Vladica Tošić - Pobeda za budućnost Pirota sa osvojenih 6,97 odsto glasova i četiri odbornička mandata, dok je peta lista Koalicija Za kraljevinu Srbiju Pirot je za kralja sa 3,29 odsto glasova i dva mandata.

Lista Srpska desnica Pirot može bolje Ninoslav Ćirić osvojila je jedan odbornički mandat i 3,15 odsto glasova birača.

Od 47.212 upisanih birača, u tom gradu je glasalo 55,32 odsto, odnosno 26.118 gradjana.

Zasedanje Gradske izborne komisije najavljeno je za 19 sati, kada će biti zvanično objavljeni rezultati i podeljeni odbornički mandati novog saziva Gradske skupštine u Pirotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: