"Ta priča 'mi rušimo, nećemo ništa normalno' više ne prolazi kod birača" VIDEO

Ministar finansija Siniša Mali kaže za TV Prva da izborni rezultat SNS s jedne strane jeste iznenađenje, ali da s druge nije.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2020.

08:58

Screenshot/TV Prva

On se u Jutarnjem programu TV Prve zahvalio svim građanima Srbije koji su juče izašli da glasaju i svoj glas dali SNS. Ocenio je da je kampanja koju je Srpska napredna stranka vodila bila fer i korektna, bez uvreda i teških reči, za razliku od njihovih političkih protivnika.

To znači, dodao je Mali, i da su građani dali vrlo jasnu podršku onome što je do sada ova Vlada radila, ali i onome što je ta Vlada obećala, a pre svega tu misli na program Srbija 2025, odnosno povećanje prosečnih plata na 900 evra, a penzija na 430.

Na pitanje da li je verovao da će SNS ostvariti ovakav rezultat na izborima održanim u nedelju, s obzirom na to da su sva istraživanja javnog mnjenja predvidela pobedu naprednjaka, Mali je rekao: „Ta istraživanja gleda predsednik i on ne samo da je vodio i upravljao kampanjom, već je minimizirao ta istraživanja kako se niko od nas ne bi opustio.“

„Koliko se sećam, ni jedna politička partija, ni jedan lider u Srbiji već duže vreme nisu dobili ovoliko poverenje građana na izborima. Još jednom hvala svima. Poverenje koje smo dobili smo opravdali. Ako hoćete da budete objektivni, mi smo danas bolja zemlja po svim pitanjima nego što smo bili“, rekao je Mali.

On je naglasio da se radi o poverenju i kredibilitetu koje gradite u odnosu s građanima, a ta priča „mi rušimo, nećemo ništa normalno“ više ne prolazi kod birača. „Građani žele napredak, veće plate, penzije, normalan život, hoće normalne vrtiće...“, dodao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: