CeSID: Izlaznost do 9 sati - 5,2 odsto; Crta: 5,4 odsto

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i Ipsos saopštli su da je, na osnovu do sada pristiglih podataka, izlaznost do 9 sati 5,2 odsto birača.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 21.06.2020.

10:19

CeSID: Izlaznost do 9 sati - 5,2 odsto; Crta: 5,4 odsto

Ivo Čolović iz CeSID-a je, na pres konferenciji, rekao da je u odnosu na prethodni izborni ciklus 2016. godine do 9 časova glasao isti procenat birača, ali je to nešto niže u odnosu na predsedničke izbore 2017, kada je glasalo u prva dva sata po otvaranju birališta glasalo 5,8 odsto gradajana.

U Srbiji su jutros u sedam sati otvorena biračka mesta za redovne parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, a bice zatvorena u 20 sati.

Crta je saopštila da je izlaznost, takodje do 9 sati, nešto veća 5,4 odsto, dodajući da su na dva odsto biračkih mesta zabeležene nepravilnosti poput povrede tajnosti glasanja, glasanje birača koji nisu upisani u birački spisak, kao i slučajevi u kojima glasačka kutija nije bila zapečaćena i kontrolni listić nije pokazan prvom biraču.

Naveli su da je većina biračkih mesta otvoreno na vreme, dok je na 13 odsto bilo manjeg kašnjenja.
Posmatrači Crte su rasporedjeni na slučajnom i reprezentativnom uzorku od 500 biračkih mesta, što omogućava izveštavanje o toku izbora, poštovanju zakona i izbornih procedura na svim biračkim mestima u Srbiji, navela je ta organizacija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: