Preporuka "Batuta" za ponašanje na biračkom mestu

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović izjavila je da sve preporuke za ponašanje usled opasnosti od koronavirusa važe i za predstojeće izbore.

Info

Izvor: B92

Subota, 20.06.2020.

11:39

Preporuka
Foto: Epa Christian Bruna

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" je za RTS navela da to podrazumeva održavanje distance sa drugim ljudima od jednog metra, zadržavanje na biračkom mestu ne duže od 15 minuta, kao i korišćenje zaštitnih sredstava poput maski, rukavica i dezinficijenasa

Jovanović je rekla da je klinička slika novoobolelih koji su registrovani tokom prethodnih dana, slabija, odnosno da uglavnom imaju blaže simptome, kao i da su za svaki novi slučaj, čak i asimptomatske, utvrdili da su ti ljudi bili u kontaktu sa nekim ko je imao simptome.

"Sve osovbe koje imaju hronične bolesti, kao što je dijabetes, trebaju da razmišljaju o posebnim merama zaštite", kazala je Jovanović.

Ona je ocenila da je za veći broj novoregistrovanih slučajeva zaslužan i veliki broj testova koji se sprovode, kojih je juče bilo preko 6.700, kao i da zdravstveni sistem ima dovoljno kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata koji moraju na bolničko lečenje od kovida-19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: