"Vratiti ugled državnim činovnicima"

Milan Stamatović predstavnik liste "Zdravo da pobedi - Bolja Srbija - Zdrava Srbija" rekao je za Tv B92 da će uvek pre svega gledati interes države Srbije.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

17:40

Printskrin: TV B92

On je naglasio da je važno da se dese promene na izborima.

"Mi gledamo šta je interes države Srbije i u skladu sa tim se ponašamo. Došlo je vreme da sednemo zajedno i da razgovaramo o tome kako da poboljšamo izbore", kaže Stamatović.

"Mislim da je pametnije i odgovornije i za Srbiju najbolje da se eke promene dešavaju na izborima. Opredelili smo se da izlazimo na lokalne izbore, ali smo kasnije odlučili da izlazimo i na parlamentarne izbore", objašnjava Stamatović.

Kako je rekao, u preko 100 opština osnovani su opštinski odbori ove liste.

"Tamo gde nismo uspeli da napravimo opštinske odbore nećemo izlaziti. Saradnja sa "Boljom Srbijom" je došla jer smo prepozali na nivou lokalne samouprave kao nekoga ko se zalaže da promene iz unutrašnjosti", rekao je Stamatović.

On je objasio na je njihov važan zadatak i misija da vrate ugled činovnicima.

"To je najvažniji zakon da bi političari vratili poverenje u državne institucije. Mi smo za to da se vrati dostojanstvo činovnicima. Ne možete da izgradite dostojanstvo službenika ako imate dnevnicu od 150 dinara. To je degradiranje državnih službenika. Mi se zalaženo da se vrati dostojanstvo državnim činovnicima i na lokalnom i na republičkom nivou", kaže predstavnik liste "Zdravo da pobedi - Bolja Srbija - Zdrava Srbija".

On je objasinio da se lista zalaže za regionalnu podelu Srbije što bi poboljšalo funkcionalnost.

"Da se napravi sedam do devet regiona i na taj način bismo očuvali celu Srbiju. Imali bismo i taj region na Kosovu i tako bi se rešio i taj problem. Ljudi u krajevima Srbije su nezadovoljni jer potražuju više od Republike. Regionalne skupštine bi postojele i držani aparat bi bio efikasniji i na taj način Srbija može da se sačuva kao celovita teritorija", objasnio je Stamatović.

Kada s u upitanju dešavanja u Crnoj Gori, Stamatović smatra da bi Srbija trebalo da stane u odbranu svog naroda.

"Država Srbija mora ozbiljinije da nastupi da zaštiti svoj narod i svetinje u Crnoj Gori. Mora da se razgovara sa Milom Đukanovićem. SPC takođe treba da zaštiit svoj narod".

"Srbiju vidim u evropi kao što i jeste. Norveškoj ništa ne smeta što nije članica EU. Mi možemo takav stav da zauzmemo. Mi možemo da sarađujemo sa svim državama koje dobro misle Srbiji. Mi ćemo sigurno raditi u interesu Srbije", naglašava Stamatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: