Vesti -

"Ako i bude odlaganja izbora, biće to dve ili tri nedelje"

Beograd -- Odgovarajuću na pitanja novinara da li će izbori biti odloženi Vučić je rekao da će razgovarati sa predstavnicima stranaka koji učestvuju na izborima.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

"Ako budemo imali mnogo težu situaciju – onda se zna koja su ustavna ovlašćenja. Ako i dođe do pomeranja biće to dve ili tri nedelje", rekao je on, nakon sastanka državnog vrha održanog u Predsedništvu Srbije zbog novootkrivenih slučajeva koronavirusa u Srbiji.

"Spremam se za 26. april, a ako i dođe do pomeranja izbora, pomerićemo ih za dve nedelje, i to ako budemo imali mnogo težu situaciju s koronavirusom nego danas, a ja to ne vidim", kazao je Vučić.

Najavio je da će u narednim danima razgovarati s predstavnicima stranaka koje učestvuju na izborima da se organizuje što više televizijskih debata, a da se tek u aprilu organizuju mitinzi napolju.

"Niko neće zabranjivati proteste na otvorenom. Pitao sam lekare, rekli su mi da nije problem na otvorenom prostoru jer je u pitanju respiratorna bolest", kazao je Vučić novinarima u Beogradu.

Potvrdio je takodje da SNS do 1. aprila neće održavati predizborne skupove, ni na otvorenom ni u zatvorenom prostoru.

strana 1 od 16 idi na stranu