"Ako i bude odlaganja izbora, biće to dve ili tri nedelje"

Odgovarajuću na pitanja novinara da li će izbori biti odloženi Vučić je rekao da će razgovarati sa predstavnicima stranaka koji učestvuju na izborima.

Info

Izvor: B92, Beta

Sreda, 11.03.2020.

13:26

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

"Ako budemo imali mnogo težu situaciju – onda se zna koja su ustavna ovlašćenja. Ako i dođe do pomeranja biće to dve ili tri nedelje", rekao je on, nakon sastanka državnog vrha održanog u Predsedništvu Srbije zbog novootkrivenih slučajeva koronavirusa u Srbiji.

"Spremam se za 26. april, a ako i dođe do pomeranja izbora, pomerićemo ih za dve nedelje, i to ako budemo imali mnogo težu situaciju s koronavirusom nego danas, a ja to ne vidim", kazao je Vučić.

Najavio je da će u narednim danima razgovarati s predstavnicima stranaka koje učestvuju na izborima da se organizuje što više televizijskih debata, a da se tek u aprilu organizuju mitinzi napolju.

"Niko neće zabranjivati proteste na otvorenom. Pitao sam lekare, rekli su mi da nije problem na otvorenom prostoru jer je u pitanju respiratorna bolest", kazao je Vučić novinarima u Beogradu.

Potvrdio je takodje da SNS do 1. aprila neće održavati predizborne skupove, ni na otvorenom ni u zatvorenom prostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: