"Građani više ne znaju ko izlazi, a ko ne na izbore" VIDEO

Nosilac izborne liste Ujedinjene Demkratske Srbije Marko Đurišić rekao je da vodi računa kada obilazi Srbiju i poštuje epidemiološke mere.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

09:50

"Ostaje briga svih kako će izgledati sam izborni dan. Mi smo tražili da se poštuju mere i svi koji izlalze na birališta taj dan budu sigurni", rekao je on za televiziju Prva.

Prema njegovim rečima, priča o bojkotu izbora je "stranputica", te da se na lokalne i parlamentarne izbore mora izaći.

"Loše je pre svega za građane da nemaju svoje predstavnike na lokalu i u parlamentu, svesni smo mi svih uslova i da se to neće promeniti", ocenio je Đurišić.

On je kazao da je šteta što opozicija nije imala neki jasan plan o ujedinjenju i delovanju na izborima.

"Ovi izbori treba da budu privi korak da se za dve godine smeni Aleksandar Vučić", rekao je on i dodao da je mogla opozicija da se ujedini i osvoji više mandata na izborima.

Napomenuo je da je situacija još teža na lokalu i da je na tome trebalo raditi da se ojača politička organizacija i za dve godien sa pravim kandidatom smeniti lidera SNS Aleksandra Vučića.

Đurišić je kazao da očekuje da na izbore izađe oko tri miliona ljudi, ali da je veliki broj onih koji neće izaći na izbore jer nemaju alternativu da glasaju.

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Ivan Matović je rekao da je potrebno vreme novim pokretima i strankama da se predstave i osvoje više glasova.

"Za nas je priča o bojkotu završena. Dugo smo razmišljali o bojkotu, izašli sa svojim odgovorom pre sedam meseci. Uslovi su možda nikad gori. Imamo dve opcije: bojkot ili revolucija", kazao je on.

Prema rečima Matovića, postoje dve opcije - ili povlačenje ili borba protiv mnogo jačeg protivnika.

"Jedan deo birača siguran sam neće izaći zbog pandemije, jer ne žele da ugroze svoje zdravlje. Izlaznost će biti manja i zbog bojkota, ali i zbog političke konfuzije koja je nastala zbog opozicije", rekao je on.

Kako je kazao, građani više ne znaju ko izlazi, a ko ne na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: