"Ako je najveći problem što prestolonaslednik ne govori dobro srpski, nemamo problema za vraćanje kraljevini"

Lider POKS-a Žika Gojković objasnio je zašto se zalaže za kraljevinu i objasnio zašto ne vidi kao problem to što prestolonaslednik ne govori dobro srpski.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

16:38

Foto: Printskrin/ TV B92

"Već duži period živimo u periodu diferenciranja gde svi pričaju od ljudskim pravima, drugom mišljenju, sopstvenom mišljenju, a realnost je sasvim drugačija, gde misle da je njihovo mišljenje najvažnije. Mi smo neko vreme taoci takvog odnosa", rekao je Gojković komentarišući kampanju i napade na njega iz Dveri, dodajući da ne zna čime je to zaslužio: "Obradović je predvodio provokaciju sa svojih 20 bitangi."

Rekao je da nije mogao da prođe ispred Skupštine i da ih je pomerio rukom, da su ga tada udarili u leđa i da je slučajno nekog zakačio laktom.

"Voleo bih da čujem od njih odakle ta agresija. Mislim da je agresija nešto najgore", istakao je Gojković gostujući u emisiji Fokus na TV B92.

"Mi kao poslanici, sama Skupšina smo diskriminaisani, to traje desetinama godina. Usudio bih se da kažem da kada kažete poslanik, to odmah znači nešto negativno."

Ocenio je da neko ima pravo da se nekom ne sviđa ono što radite, ali da je agresija nedopustivo.

Bojkotom u koji su odlučili da uđu izgubili su jedan broj birača, koji je video da će ih pre POKS bolje predstaviti nego Dveri, naveo je Gojković.

Optimizam na izborima kaže da zanisva na osnovu ozbiljnog rada i istraživanja kojih nema u medijima.

"Ono što mi imamo u istraživanjima, mi smo odavno prešli cenzus."

"Mi smo vratili ideologiju u politiku. Povratak jedino krštenog imena, kralja, može da reši problem partokratije. Kralj je taj koji je suveren, povratkom dobijamo ono za čim čeznemo decenijama: stabilnost, ugled, jedinstvo. On ne zavisi od glasova. Samo njegovo prisustvo će ojačati institucije. Time ćemo doći do vladaine prava i pravde države. Kada kažemo stabilnost, on je zaštitnik institucija, pravde, ustava, ne može direktno da utiče, ali u državi kao Srbija sa bogatom tradicijom, koja je bila najjača kada je bila kraljevina... "

Kaže da bi to bilo vraćanje sistemu vrednosti koje nijedna partija nije obezbedila i nacionalnom jedinstvu.

"Ubeđen sam da bi kralj uz SPC, koja ima izuzezno veliku podršku građana, koji ne kažem da treba da se mešaju u politiku, ali nekada treba da kažu šta misle, pogotovu o pitani Kosova i Metohije, jer su tamo naše najveće svetinje."

Komentarisao je to što se delu javnosti ne dopada to što prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević ne govori dobro srpski.

"Nažalost, prestolonaslednik ne govori dobro srpski, ali ako je to najveća prepreka povratka kraljevini, mi nemamo problema. Treba malo da prouče pravu istoriju. Kako je prestolonaslednik Aleksadnar, koji bolje govori privatno sprski nego pred kamerama, bio je državni neprijatelj još kao beba. Mnoge druge stvari su mnogo važnije."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: