RIK usvojio odluku o formiranju Radnih tela, ponovo odbijen prigovor Parovića

RIK je usvojio na današnjoj sednici odluku o formiranju radnih tela RIK-a za biračke odbore za predstojeće izbore u Srbiji, koji su zakazani za 21. jun.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2020.

19:30

RIK usvojio odluku o formiranju Radnih tela, ponovo odbijen prigovor Parovića
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Broj članova radnog tela zavisi od broja biračkih mesta u svakoj opštini ili gradu i čine ga najmanje tri a najviše 11 članova.

Na sednici RIK-a rečeno je da radna tela broje 1.014 članova i da su 43 odsto žene.

Radna tela su, izemdju ostalog, zadužena za prikupljanje i objedinjavanje predloga za stalni i prošireni sastav biračkog odbora, primanje izbornog materijala od koordinatora RIK-a i predaje tog materijala biračkim odborima pre glasanja, kao i za pružanje podrške biračkim odborima na sprovodjenju glasanja na dan izbora.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je naveo da je ovlašćeno lice za listu "Srpska stranka Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski danas u 13.30 "povukla izbornu listu".

Đurđević Stamenkovski je ranije danas izjavila da je RIK poništio izbornu listu, što je, prema njenoj oceni, "bez presedana u istoriji modernog srpskog parlamentarizma i nepravda" i dodala da će otkloniti nedostatke kako bi ponovo predala listu.

Na sednici RIK-a odbačen je prigovor predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića o nastavku izbornog procesa zbog pandemije.

Dimitrijević je kazao da ta institucija nije nadležna za donošenje takve vrste odluke te je predložio odbacivanje prigovora kao nedozvoljenog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: