Ujedinjenja demokratska Srbija ide na sastanak sa predsednikom

Koalicija Ujedinjenja demokratska Srbija prihvatila je poziv na sastanak sa predsednikom Vučićem o aktuelnoj situaciji u toku izbornog procesa.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2020.

12:48

Ujedinjenja demokratska Srbija ide na sastanak sa predsednikom

UDS je najavila da će prekinuti sve aktivnosti u izbornoj kampanji.

"Ujedinjena demokratska Srbija će na razgovorima izložiti svoje pozicije i saopštiti predloge za koje smatramo da su od ogromnog značaja za zaštitu zdravlja građana i uspeh čitave zemlje i društva u efikasnoj borbi protiv velike opasnosti kojoj smo kao zajednica izloženi", navodi se u saopštenju te koalicije.

UDS je navela da će posebno insistirati da se obezbedi što snažniji legitimitet odluka o uvođenju vanrednog stanja i mera za njegovo sprovodenje, jer samo takav institucionalni i politički put, kao i očuvanje demokratskih institucija, mogu da obezbede najširu podršku za uspeh u borbi protiv virusa i njegovih posledica.

"UDS je istovremeno doneo i odluku o prekidu svih aktivnosti u izbornoj kampanji, a dok se ne otkloni opasnost po zdravlje građana što je, u ovom momentu, neuporedivo značajnije od svih političkih aktivnosti usmerenih na izbore", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: