8. Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Demokratska partija Makedonaca (DPM) / Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka na pravda i pomirenije (SPP) – Demokratska partija na Makedoncite (DPM)

Republička izborna komisija proglasila je pod rednim brojem 8 izbornu listu “Akademik Muamer Zukorlić – SAMO PRAVO – Stranka pravde i pomirenja SPP Demokratska partija Makedonaca DPM” za učešće na predstojećim Parlamentarnim izborima.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2020.

14:41

Default images

Uz Izbornu listu su, u skladu sa članom 43. stav 1. Zakona o izboru narodnih poslanika, podnete ukupno 10.363 pravno valjane overene izjava birača da podržavaju navedenu izbornu listu.

Uvidom u Izvod iz Registra političkih stranaka koji je Republičkoj izbornoj komisiji dostavilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao i u statute i programe političkih stranaka, Komisija je utvrdila da su Stranka pravde i pomirenja i Demokratska partija Makedonaca, registrovane kao političke stranke bošnjačke, odnosno makedonske nacionalne manjine i zaključila da ispunjavaju uslove da im se utvrdi položaj koalicije političkih stranaka nacionalnih manjina, u smislu člana 81. stav 2. Zakona o izboru narodnih poslanika, kao političkim strankama čiji je osnovni cilj predstavljanje i zastupanje interesa bošnjačke, odnosno makedonske nacionalne manjine i zaštita i poboljšanje prava njenih pripadnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: