Jorgovanka Tabaković ipak guverner

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković potvrdio je medijska nagađanja da će Jorgovanka Tabaković biti novi guverner Narodne banke Srbije.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2012.

22:47

Default images

"Građani Srbije očekuju da će nova vlada i evo ova gospođa koja će biti budući guverner zaustaviti rast evra", rekao je Marković pokazujući na Jorgovanku Tabaković.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je potom da će Skupština Srbije odlučiti da li će Jorgovanka Tabaković biti guverner Narodne banke Srbije.

U medijima se već danima spekuliše da će aktuelnog guvernera Dejana Šoškića na čelu NBS zameniti potpredsednica SNS Tabaković.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o izboru nove vlade.

Tokom te rasprave Jorgovanka Tabaković se nije osvrnula na najavu da bi mogla da bude guverner NBS već je govorila o tome da će nova vlada procesuirati svakoga ko bude umešan u korupciju.

"Bilo ko, ko se nađe sa prstima u medu odgovaraće bez obzira čiji je član", rekla je ona.

Kako je navela, novu vladu građani moraju da dožive kao svoju, jer ona mora da rešava njihove probleme sa jasnom svešću da građane ne
zanimaju ni izgovori ni memoari već jedino pravi i merljivi rezultati.

Osvrnuvši se na budućeg ministra finansija Mlađana Dinkića sa kojim se ranije često sporila oko političkih i ekonomskih pitanja, Tabaković je rekla da "svako ima pravo na promenu na bolje" i da nikoga ne treba unapred diskvalifikovati.

Govoreći o lideru SNS, Aleksandru Vučiću, ona je rekla da je zakon o informisanju koji je donet kada je Vučić bio ministar, bio "mala beba" u odnosu na sadašnji zakon.

Ona je navela i da je većina u parlamentu spremna da se bavi narodom, da je to njen prvi zadatak i poručila vladi da mora da bude ponos skupštinske većine.

Tabaković je u raspravi posle ekspozea mandatara Ivice Dačića navela da ih je okupio upravo težak I ozbiljan zadatak za koji drugi nisu bili spremni da ga preuzmu ili su možda zaboravili da razgovaraju sa narodom.

Ona je navela da SNS ne samo da je bila spremna da preuzme odgovornost već I pokazala spremnost za formiranje vlade “baš u ovakvom sastavu”.

“Nema dileme razvoj ili štednja već razvoj zasnovan na štednji. To su dve neodvojive stvari” rekla je Tabaković osvrćući se na deo ekspozea mandatara koji se odnosi na ekonomiju.

Prema njenim rečima, ovo je vlada koja očekuje da je narod naziva svojom.

To je poruka za ovu vladu da je građani moraju doživeti kao svoju i da mora da reši probleme, rekla je Tabaković i navela da vlada mora da ima jasnu svest da je građanin budućnost sebe i porodice stavio u njene ruke I da ih jedino zanimaju mere koje će preduzeti i rezultati.

Ona je poručila vladi i da mora biti dostojna posla kojeg se prihvatila, i da “ mora da bude ponos skupštinske većine i podrška narodu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: