Telekom SNS-u, a EPS socijalistima

Uporedo sa usaglašavanjem kadrovskih rešenja za ministre, savez SNS-SPS-URS počinje podelu javnih preduzeća i institucija.

Info

Izvor: Blic

Četvrtak, 12.07.2012.

07:28

Default images

Kako saznaje Press, naprednjacima će pripasti "Telekom", a socijalistima EPS. Takođe, SNS bi trebalo da dobije i kontrolu nad BIA i Narodnom bankom Srbije, a SPS nad "Dunav osiguranjem" i "Poštom". URS-u bi pripale vodeće funkcije u Komercijalnoj banci i "Skijalištima"

I Kurir takođe piše ko će biti budući funkcioneri u javnim preduzećima. Taj list tako saznaje da postoji mogućnost da Branko Ružić zasedne na mesto predsednika UO EPS, dok bi kadar SNS-a Aleksandar Obradović, koji je nekada vodio predstavništvo češkog ČEZ-a, bio direktor EPS-a.

Prema Kurirovim izvorima, JP "Srbijašume" i Pošta Srbije pripašće PUPS-u, koji bi mogao da dobije i Poštansku štedionicu, a direktor Telekoma biće Draško Petrović, koji je za vreme Koštuničine vlade već bio na ovom mestu, piše Kurir.

Dosadašnji direktor "Puteva Srbije" ostaće kadar SPS Zoran Drobnjak, jer su zadovoljni njegovim rezultatima. "Srbijagas" je rezervisan za Bajatovića, a Upravu carina vodiće Dačićev savetnik u MUP Ivica Tončev, koji će nastaviti da savetuje budućeg premijera. SPS bi trebalo da dobije i "Železnice Srbije", saznaje Kurir.

Kako saznaje Blic, SNS-u bi trebalo da pripadne kontrola nad svim tajnim službama: BIA, VOA i VBA, a v.d. predsednika stranke Aleksandra Vučić trebalo bi da bude koordinator tih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: